perjantai 18. lokakuuta 2013

Turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus 17.10.


Viime keväänä vedin pari Itä-Suomen yliopiston yo-lehden Uljaan järjestämää keskustelutilaisuutta, aiheina oli kaivokset ja pyöräily. Emeritus-päätoimittajana (1992-96) on mukava edelleen olla tekemisissä lehden kanssa, vaikka se nykyään onkin Kuopion kanssa yhteinen.

Tämä turpo-aihe oli esillä jo viime keväänä, mutta silloin se ei kiinnostanut oikeastaan kuin minua. Jotain turvallisuuspoliittisen keskustelun laajenemisesta kertoo, että nyt syksymmällä se oli kaikista jo hyvä idea. Kun mukaan saatiin vielä näin vahva ja oikealla tavalla kirjava keskustelijajoukko, niin ainoa pelkoni ennen tilaisuutta oli käytettävissä oleva lyhyt aika. 90 minuuttia sujui sukkelaan ja paljon asioita ehdimme käydä läpi.

Yleisöä paikalla oli hieman vähemmän kuin odotimme eli noin 25 henkeä. Karjalaisen toimittaja oli paikalla ja nappasi juttunsa kärjeksi turvallisuuspoliittisen puheen herättämät suuret tunteet.

Suosittelen lämpimästi keskustelun kuuntelemista, sillä omasta mielestäni saimme tiivistettyä hämmästyttävän paljon puoleentoista tuntiin. Keskustelussa esiin nousseisiin näkökulmiin ja sisältöihin palaan myöhemmin tässä blogissa.

Tapahtuma kuunneltavissa Uljaan verkkosivuilla.

Keskustelu jatkukoon kommenteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti