sunnuntai 19. helmikuuta 2017

MV-lehden ympärille rakennettu Venäjän informaatiovaikuttamisen verkostoKaikki, Bäckmania lukuunottamatta, tässä esillä olevat toimijat esiintyvät MV-julkaisussa positiivisessa valossa. Julkaisun mustavalkoisuus tarkoittaa, että vain omaksi koettuja kehutaan ja muita, jos edes puheeksi tulevat, haukutaan. Tämä ei tarkoita, että tässä esiintyvät tahot ja ihmiset mieltäisivät toimivansa Putinin Venäjän hyväksi. Tässä näkyvä verkosto on kuitenkin juuri sellainen kokonaisuus, joita Venäjä käyttää länttä vastaan käymässä informaatiosodassa. Tavoitteena ei ole niinkään muuttaa mielipiteitä, vaan luoda epäluottamusta ja hämmennystä. Tässä työssä MV-lehti verkostoineen on tehnyt hyvää työtä suomalaisten keskuudessa.


1 Venäjä, Johan Bäckman/ RISI

Johan Bäckman toimii suoraan Venäjän presindentihallinnon alaisen RISIn edustajana. Kyseinen ”tutkimuslaitos” oli ennen Venäjän ulkomaantiedustelun (SVR) osa ja luokitellaan edelleen sen PR-osastoksi. Bäckman sai juuri uuden pomon, kun RISIn johtoon nimitettiin entinen Venäjän pääministeri ja ulkomaantiedustelun päällikkö Mihail Fradkov.
Bäckman on vakituisessa yhteistyössä Janus Putkosen kanssa. Todennäköisesti hän oli myös junailemassa tämän siirtymistä Donetskiin Verkkomedia.orgin päätoimittajuudesta Thaimaassa.
Bäckman on ollut tutkittavana yhdessä Ilja Janitskinin kanssa yhdessä tehdystä rikoksesta.
Bäckman tukee Janitskinin presidentinvaalikampanjaa, Väyrysen Kansalaispuoluetta ja Odinin sotilaita näkyvästi.
Bäckman kuvaa Alexander Duginin Katehon-sivuston videossa Janitskinia sananvapauden sankariksi ja MV:tä Suomen tärkeimmäksi mediaksi.
Kaksikon yhteistyötä pidetään syystä tai toisesta piilossa. Mielenkiintoista oli, että sain ensimmäisen jutun itsestäni MV:n, kun kirjoitin Bäckmanin ja Janitskinin taustalla häämöttävästä yhteistyöstä. Sen jälkeen olenkin saanut niitä lukuisia.

2. Donetskin mielikuvitustasavalta

Janus Putkonen on Donetskin ”yleisradioyhtiön” Donin eli propagandatoimiston johtaja. Hän on tiiviissä yhteistyössä Venäjän kanssa. Hänellä on Donetskin mielikuvitustasavallan passi. Kun Ilja Janitskin etsintäkuulutettiin, Putkonen tarjosi hänelle heti turva- eli pakopaikkaa Donetskissa.
Kesällä 2016 Suomi ensin -liikkeen johtaja Marco De Wit vieraili Putkosen ja Bäckmanin isännöimänä Donetskissa.
MV-lehti on julkaissut Donin tiedotteita suurin piirtein sellaisenaan.

3. Suomi ensin -liike

Rasistinen, maahanmuuttoa vastustava liike, joka järjestää mielenosoituksia ympäri maata. Osoitti mieltä Ilja Janitskinin vangitsemisoikeudenkäynnin yhteydessä. On jatkuvasti positiivisesti esillä MV:n jutuissa ja Janitskinin some-päivityksissä.
Kerää Janitskinin kannattajakortteja presidenttiehdokkuutta varten.

4. Kansalaispuolue

Kansalaispuolueen ulkopoliittinen ohjelma esittää käytännössä paluuta Suomen kylmän sodan aikaiseen asemaan. Kansalaispuolueen hallituksen jäsen Sakari Lindén, joka toimii myös Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtajana, on tunnettu hahmo putinistisissa medioissa koti- ja ulkomailla. Puolueen puheenjohtaja Paavo Väyrynen käyttää Venäjän politiikkaa tukevia puheenvuoroja.
Janus Putkosella, ja siis Venäjän valtiolla, Donetskissa töissä oleva Jarmo Ekman on Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen. Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenet ovat muutenkin koonnos hyvin marginaalisia ajatuksia viljelevistä yhteiskunnnallisista ajattelijoista.
MV-lehdessä Väyrynen esiintyy vähän, mutta myönteisessä valossa. Johan Bäckman tukee julkisesti Väyrysen pyrkimyksiä.

5. KansanmarkkaKansanmarkka on taloudellinen rakennelma, josta voidaan käyttää monenlaisia nimityksiä. Janitskin on sitä henkilökohtaisesti mainostanut.
Hanketta vetää erilaisista virityksistä tuttu Risto Pietilä. Hän on kerännyt bitcoineilla merkittävän varallisuuden ja hän tukee aktiivisesti Janitskinia. Muun muassa osti tälle auton. Janitskin on myös FB-tilillään kertonut ottavansa vastaan rahaa bitcoineina, muttei tietenkään kerro, mistä varat tulevat.

6. Reformi

Reformi on eduskuntavaaleihin tähtäävä lista, joka aikoo asettaa ehdolle muun muassa James Hirvisaaren ja Ilja Janitskinin. Reformin toimistoa pyörittää Janitskinin kotimaan edustajakseen nimittämä Tiina Keskimäki.
Aiempi vastaava äärioikeistolainen yritys oli Olavi Mäenpään johtama Suomidemokraatit, jossa oli mukana suomalaista äärioikeistoa laidasta laitaan. Tämän hyvin nopeasti keskinäisiin riitoihin hajonneen yrityksen pohjatyönä oli laaja ja kovasanainen hyökkäys MV:ssa perussuomalaisia ja erityisesti Jussi Halla-ahoa vastaan. Siinä oli, kuten Reformissakin nyt, kyse Kremlille myötämielisen, muukalaisvihamielisen populistipuolueen perustamisesta. Perussuomalaiset kun ovat monista veljespuolueistaan poiketen suhtautuneet kriittisesti Putinin hallinnon toimiin.

7. Soldiers of Odin -katupartiojärjestö

Katupartiojärjestö esiintyy MV-lehdessä myönteisessä valossa ja yhteydet siihen suuntaan ovatkin toimivia. Odinin sotilaat on myös monin tavoin kytköksissä uusnatsien Vastarintaliikkeeseen.
Odinin sotilaat ovat tuttu näky myös Suomi ensin -liikkeen tilaisuuksissa. Ne myös ovat pyrkineet poliittisen vaikuttamiseen yrittämällä saada neuvotteluyhteyttä kunnallisiin viranomaisiin ja useamman kerran näyttäytyneet eri valtuustojen kokouksissa.
Väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 1/2017 toteaa, että ”Soldiers Of Odinin toiminta jäi lopulta lyhyeksi; nykyään järjestön paikallisryhmistä aktiivisia on vain muutama. Turvapaikanhakijoiden määrän noustessa tai jonkin muun riittävän vahvan herätteen seurauksena Soldiers Of Odinin kaltaiset äärikansallismieliset katuparti oryhmät saattavat kuitenkin palata vielä otsikoihin.”

8. Pohjoismainen Vastarintaliike

Väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 1/2017 toteaa, että ”Pohjoismainen Vastarintaliike on poliittinen, valtakunnallinen ja ainakin näennäisen hierarkkisesti organisoitunut järjestö. Sen julkilausuttuna tavoitteena on kansallissosialistisen valtion luominen epädemokraattisin keinoin. Pohjoismainen Vastarintaliike voidaankin määritellä luonteeltaan vallankumoukselliseksi ja militantiksi liikkeeksi.”
Uusnatseilla on MV-lehdessä oma keskustelupalsta ja sen lehteä Magneettimediaa mainostetaan siellä isosti. Vastarintaliikkeen taustalla toiminut tavarataloketjun johtaja ja omistaja Juha Kärkkäinen on tehnyt kaupallista yhteistyötä MV-lehden kanssa.
Järjestöllä on myös johtonsa kautta toimivat yhteydet Venäjälle ja sieltä on jopa saatu rahoitusta.
Järjestön lehti Magneettimedia on koonnut myös paperisen yhteispainoksen MV-lehden kanssa. Magneettimediaa jaetaan aktiivisesti kaduilla ja myös laatikkojakeluna. Pilkkanimen tarranatsit järjestö on saanut tavallaan liimailla tarrojaan julkisille paikoille.

9. Ilja presidentiksi -kampanja

Tämän kampanjan tavoitteena on kerätä 20 000 kannattajakorttia, jotta Ilja Janitskin pääsisi presidenttiehdokkaaksi vuoden päästä pidetäviin vaaleihin. Ensimmäisen kannattajakortin alllekirjoitti James Hirvisaari ja kampanjaa hoitaa Tiina Keskimäki. Suomi ensin -liike kerää myös kannattajakortteja. MV-lehti on luonnollisesti mukana.
Johan Bäckman tukee avoimesti ja riemumielellä kampanjaa, joten se on nähtävissä Venäjän etujen mukaisena toimintana. Kaiken tässäkin nähtävissä olevan perusteella voidaan sanoa, että viimeistään onnistuessaan kannattajakorttien keräämisessä, on Ilja Janitskin yksi tapa, jolla Venäjän sekaantuu Suomen vaaleihin.

176 kommenttia:

 1. Kirjoituksen perussanoma näyttää olevan se, että about jokainen taho, joka Janitskinin MV-lehdessä mainitaan vähänkään myönteisessä sävyssä, on automaattisesti osa "Venäjän informaatiovaikuttamisen verkostoa"...? Harvinaisen pintapuolista ja väsähtänyttä analyysiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoituksen perussanoma on, että monin tavoin toisiinsa kytkeytynyt verkosto ajaa samoja asioita.

   Poista
 2. Tuohon pitäisi muuten vielä lisätä MC Cannonball, joka esiintyy MV:ssa ja jossa tykätään Putinista.

  VastaaPoista
 3. Erinomainen, asiallinen kooste! Teen pdf-kopion ja taltioin.

  VastaaPoista
 4. Tutustumalla hiukan syvällisemmin kansalaispuolueen tavoitteisiin, rahatalouden mekaniikkaan ja kansantalouden toimintaan, voitte huomata sen olevan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin nykyiset valtapuolueet.

  Tämän listan tarkoitus onkin niputtaa kirjoittajansa maailmankuvan mukaiset pahuudet yhteen......ja toivoa kaikkien nielevän sen tutkimatta asioita yhtään syvällisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä on vain pinnallinen kooste vailla perusteita, niin lienee helppoa todistaa kirjoituksessa esitetyt kytkennät vääriksi ja/tai epäolennaisiksi. Mikäli tämän pystyy osoittamaan, korjaan mielelläni kantaani ja myös tuon sen julkisesti esiin.

   Poista
  2. Kyllä se Rysky on niin, että vallitsevan oikeuskäsityksen mukaan väitteiden esittäjän pitää esittää väitteensä, riittävästi perustellen, oikeiksi - ei päinvastoin. Totean tämän juristina.

   Yksi perusteettomien väitteiden esittäjä ehtii esittämään enemmän hataria näkemyksiä, kun kymmenen analyyttistä ehtii kumoamaan.!

   Poista
  3. Ai bitcoinilla ja likaisilla ruplilla rahoittama epämääräinen markkatalousko olisi parempi vaihtoehto, kuin olla osa eurooppaa ja käydä kauppaa luotettavien naapurien kanssa? Puhumattakaan venäläisestä presidentistä... On sullakin unelmat!

   Poista
 5. Kiitos asiallisesta ja valaisevasta koosteesta. Nämä hämärätahot pyrkivät kaikin tavoin peittelemään yhteyksiään. Kun joku vaappuu kuin ankka, ääntelee kuin ankka ja syö kuin ankka, on aiheellista olettaa sen olevan ankka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Venäjältä johdettu ruplarahoitteinen monikäyttöinen informaatiosodan instrumentti millä pyritään vaikuttamaan Suomen sisäisiin asioihin. Venäjä pyrkii pitämään Suomen kaikin keinoin etupiirissään ja estämään maamme NATO-jäsenyyden. Yksi keino tähän on pyrkimys lietsoa Suomeen sisäisiä etnisiä kansallisuuskiistoja ja levottumuuksia käyntiin jotka vaikeuttavat omalta osaltaan puolustusliitto NATO:n jäseneksi pääsyä. Ruplarahoitteisen MV-lehden propagandatiedotus sekä kadulla samaan aikaan etnisten vähemmistöjen kanssa riitaa lietsovat Suomi Ensin! ja Soldiers of Odin katujärjestöt ovat olennainen osa tätä lietsontaa.

   Poista
  2. Suomalaiset ovat kuitenkin pääosin maltillista kansaa eivätkä provosoidu ja lähde Mv-lehden ja De witin Suomi Ensin! liikkeen putinistien ja hihhuleiden juttuihin mukaan. Aivan kuten kaikki aiemmatkin vastaavat viritelmät, niin tämä nykyinenkin öyhötys vaimenee pian kannatuksen jäädessä marginaalisen pieneksi.

   Kukapa muistaa vielä täysin flopannutta, Kilvenmaalla tukikohtaansa pitänyttä Janus Putkosen ja Ipu:n masinoimaa Kyllä itsenäisyydelle! liikettä? Tarkoitushan oli ei yhtään sen vähempää kuin vallankumous ja kaataa Suomen hallitus.. Putkosen sakki kiersi Suomi Ensin! sirkuksen tapaan jonkun aikaa ympäri Suomea öyhöttämässä eliitille melkoisen vaatimattomin tuloksin. Provosointitapahtumissa oli juuri ja juuri kourallinen osanottajia ja nekin Putkosen persettä sokeasti nuolevia vakio verkkomediauskovaisia. :)

   Poista
  3. Kilvenmaan yhteisön Ipu:n aktivistit käyttivät aikansa salaliitoista mesoamisen lisäksi lähinnä ryyppäämiseen ja pilvenpolttoon. Oikeampi nimitys tuolle paikalle olisi kaiketi ollut Pilvenmaa.

   Poista
 6. Sekavaa ja vainoharhaista tekstiä. Väyrysen ja kansalaispuolueen liittäminen tähän soppaan on oikein kirsikkana kakun päällä.

  Blogistilta voisi toivoa edes muutaman "minun mielestäni" sanaparin lisäämistä sopiviin väleihin, ellet ole kokonaan siirtynyt "totuuden jälkeiseen aikaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän sinulle ei liene mikään ongelma todistaa väitteitä vääriksi?

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Poistin tuosta turhan henkilöönkäyvän kommentin. Ja yhtyisin toivomukseen blogissa esitettyjen asioiden todistamiseksi vääräksi, jos väittää sen kierrellen ja kaarrellen olevan valetta.

   Poista
  4. Eli elämme todella sitä totuudenjälkeistä aikaa. Blogistin ei tarvitse todistaa mitään väitettä oikeaksi, vaan todistustaakka on vastaanottajilla. Hienoa.

   Poista
  5. Aloita Kautio listaamalla ne asiat jotka eivät ole oikein, sen jälkeen näihin linkit..

   Poista
  6. Olen esittänyt väitteitä, perustellut ja lähteistänyt ne. Osoittamalla faktoja vääriksi ja johtopäätöksiä epäloogisiksi voi osoittaa minun olevan väärässä. Minä olen todistustaakkani tässä puheenvuorossa kyll täyttänyt, kiistäjiltä en ole vielä oiekin mitään siihen viittavaakaan kohdannut.

   Poista
  7. Minä ehdottaisin ryskylle ja hänen kuppaneille perusteellista tiedustelu reissua itse tapahtumien keskipiteeseen ja selvittämään siellä esim millainen on Venäjän todellinen suhde Itä-Ukrainan alueella oleviin tasavaltoihin. Sitten voisitte tehdä siellä hankitun tiedon pohjalta analyysin siitä missä määrin täällä jokin ulkovalta muokkaa ihmisten mielipiteitä. Kun esittelet tuollaisia väitteitä koen että on suorastaan velvolliuus paneutua todellisen tiedon etsimiseen. Olen sitä miltä että paikanpäältä se on helpommin löydettävissä. Jonkinlaieen alkuun pääsee jo omasta nojatuolista käsin. Nyt sinun analyysit kohdistuu vain erilaisten ihmisryhmien leimaamiseen mututietämyksen ja vähän salaliittoteoriatasoisen analyysin perusteella.

   Poista
  8. Jos kuvaa verkostoa, pitäisi kyetä todistamaan keskinäiset riippuvuussuhteet ja yhteydet. Siinä ei perusteeksi käy ihan aikuisten oikeasti se, että joku on "Kremlille myötämielinen". Siinä mielessä, missä tuota ilmausta käytetään, myötämielisyyteen riittää Suomen sotilaallisen liittoutumisen vastustaminen, koska silloin on käytännössä jo samaa mieltä Kremlin kanssa. Vaikka sitä ei missään nimessä saisi ilmeisesti missään kuviteltavissa olevassa asiassa olla, niin tuollainen käy todisteeksi jostain verkostosta ja yhteyksistä korkeintaan jossain foliohattujen fantasiamaailmassa.

   Kansalaispuolueen kohdalla Riiheläinen epäonnistuu erityisen musertavalla tavalla. Yksi asiantuntijajäsen ei todista yhtään mitään ja Riiheläisen tarkoitusperät näyttävät olevan lähinnä poliittiset, mikä näkyy siinä, että vedotaan poliittiseen ohjelmaan ja haukutaan se. Tosiasiassa jo tuon ohjelman EU:hun liittyvät kirjaukset tekevät sen, ettei voida puhua mistään kylmän sodan aikaan havittelusta. Käsittämättömän typerää.

   Sitten jos katsotaan tuota Bäckmanin ja Janitskinin linkittämistä kohdassa 1, mikä on tälle tekstille aika oleellinen, niin sehän epäonnistuu melko surkeasti.

   Asian kannalta oleellisessa lauseessa Riiheläinen toteaa:

   ”Bäckman on ollut tutkittavana yhdessä Ilja Janitskinin kanssa yhdessä tehdystä rikoksesta.” Lähteenään hän esittää oman blogikirjoituksensa vuoden takaa, jossa asiasta todetaan seuraavasti:

   ”Bäckman on julki tulleiden tietojen mukaan poliisitutkinnan kohteena. Samasta asiasta tutkitaan myös MV-lehteä ja muita vihavalhesivustoja pyörittävää Ilja Janitskinia. Vielä ei tiedetä, tutkitaanko heitä vain samasta asiasta vai liittyykö tapahtumien kulkuun näiden kahden toimijan yhteistyötä.”

   Oleellinen tieto näiden kahden toimijan yhteistyöstä jää näin ollen perusteluista puuttumaan. Tämän yhteistyön osoittavaa lähdeaineistoa Riiheläinen ei kerro eikä linkkaa. Tekivätkö he siis rikoksen yhdessä vai erikseen? Lähde?

   Tekstiä leimaa asioiden ilmaan heittely, vihjailu ja mutuilu.

   Poista
  9. Kremlille myötämielinen

   Tässä rakentelet napakan olkiukon. Ymmärtääkseni ihailet Paavo Väyrystä ja se johtunee hänen ajatuksistaan, joten tiedät, että hänen myötämielisyytensä Kremlin näkemyksille on hyvin laaja-alaista.

   Kansalaispuolue

   Jos käyt läpi Kapun asiantuntijajäsenien esittämiä polittisia kannanottoja, huomaat, että siellä on lukuisia putinisteja. Myös Lindénin linja Kremlin nykyisen politiiikan aktiivisena kannattajana on selvä ja lähteistetty. Poliittisille verkostoille on tyypillistä samojen ihmisten toiminta suurin piirtein samoja päämääriä ajavien toimijoiden yhteyksissä. Esimerkiksi työväenliikkeessä samat ihmisset toimivat samoissa puolueissa, sivistysliitoissa, ammattiliitoissa ja niin edelleen. Se on poliittinen verkosto, kuten tässäkin. Tämä koostumut on tuore ja jatkuvasti muotoutuva. Saa myös nähdä miten sen käy, kun Janitskin saadaan oikeuteen vastaamaan teoistaan.

   Bäckmanin ja Janitskinin tutkinta yhdessä

   Totta, tuo olisi pitänyt lähteistää paremmin. Heitä on tutkittu yhdessä tehdystä rikoksesta. Juttu tullee piakkoin oikeuteen, joten siitä saadaan lisää julkista tietoa.
   http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/851869/STT+Johan+Backmanista+ja+Ilja+Janitskinista+aloitettu+esitutkinta

   Poista
  10. Eiköhän siellä oikeudessa ole noihin syytteisiin vastaamassa myös MV-lehteen putinistipropagandaa ja törkyätuottava luopiopappi Juha Molari eli toimittaja T-9? Sehän oli juuri luopiopappi Molari joka on tuon törkyaineiston tuottanut Arosta.

   http://www.antifa.fi/2016/04/vihasivuston-avustaja-tahtoo-papiksi.html

   Poista
  11. Kansalaispuolueen ja sen asiantuntijajäsenten osalta ei kannata myöskään unohtaa, että eräs asiantuntijajäsen osallistui tässä taannoin Pietarissa pidettyyn johonkin "konservatiivien" (oikeasti vähintään äärikoikeiston) kokoukseen, jota sitten Bäckman myöhemmin erikseen valkopesi puhtaaksi fasismista/oikeistolaisuudesta. Eräs toinen asiantuntijajäsen taitaa tälläkin hetkellä olla duunissa Putkosella mielikuvitustasavallassa.

   Ja Bäckmanhan onnitteli Väyrystä uuden puolueprojektin luomisesta paria päivää ennen hankkeen julkistamista.

   Poista
  12. "Tässä rakentelet napakan olkiukon. Ymmärtääkseni ihailet Paavo Väyrystä ja se johtunee hänen ajatuksistaan, joten tiedät, että hänen myötämielisyytensä Kremlin näkemyksille on hyvin laaja-alaista."

   Jos nyt olkiukoista puhutaan, niin Väyrysen ja monen muunkin toimijan myötämielisyys Kremlille on sinulle ja monelle muullekin Venäjä-vastaiselle keskustelijalle mieluinen olkiukko. Minun ihailuni tai sympatiani eivät liity asiaan millään tapaa, mutta ilman tuollaista kannanottoa minuun henkilönä et tälläkään kertaa pärjännyt.

   Kansalaispuoluetta koskeva selittelysi ontuu edelleen. Kerrot, että joukossa on useita putinisteja, mutta pystyt nimeämään yhden. Termin putinisti käyttöä voi myös pitää halventavana, enkä ymmärrä missä porukassa tuollaista kielenkäyttöä pidetään soveliaana ja hyvänä tapana perustella yhtään mitään? Kukaan suomalainen ei ole minkään sortin putinisti kannattaessaan tähän päivään päivitettyä, historian oppeihin nojaavaa Paasikiven linjaa. Kyse on suomalaisesta ulkopolitiikasta ja sen kulmakivistä, eikä mistään putinismista. Tuollainen maamme kunniakasta historiaa halventava länkytys putinisteista toiminee kohderyhmäsi nato-mielisiin, revansisteihin ja muihin venäjä-vastaisiin sekopäihin.

   Case Janitskin/Bäckman: Käytät edelleen, huomautuksestani huolimatta samaa muotoilua: "Heitä on tutkittu yhdessä tehdystä rikoksesta". Mistään ei edelleenkään käy ilmi, että olisivat tehneet rikoksen yhdessä, vaikka heitä tutkitaan samasta asiasta, joten muotoilusi on virheellinen, kunnes pystyt sen todistamaan. Asia ei muutu totuudeksi, vaikka sen vielä kolmannen kerran samassa muodossa esittäisitkin.

   Poista
  13. Suomalaisista poliitikoista nimenomaan Väyrysen on helppo ajatella toimivan Kremlin kanssa, onhan hän jäänyt jopa siitä aikanaan kertaalleen kiinni. En nimennyt enempää kuin katsoin tarpeelliseksi ja nämä mainitsemani ovat itse aktiivisesti toimineet näkyvästi Venäjän kantojen puolustajina. Jos käyt tuota listaa läpi, löydät mielenkiintoisen kirjon perin originellejä yhteiskunnallisia ajattelijoita.
   http://kansalaispuolue.fi/blogi/2/?share=147

   Ilmaisussa Bäckmanin ja Janitskinin kanssa käytin muotoa, joka ottaa huomioon, että heitä ei ole vielä tuomittu. Mutta kun rikos koostuu siitä, että Bäckman ja vain Bäckman hankki tietyt dokumentit ja ne julkaisee hänen ylistämänsä Janitskin, niin yhteistyökuvio siitä on jo nähtävissä. Ennakoin että sama vahvistetaan tuomiossa vielä, mutta se on sitten oikeuslaitoksen heiniä.

   Sinua taitaa tosiaan korveta, että asiat ovat nyt suurin piirtein näin. Mutta niin Väyrynen vetää pitkää uraansa valtiomiehenä vessanpöntöstä alas. Lukuisat tuntemani Väyrysen vankat tukijat ovat hänestä surullisina luopuneet, koska toiminta ja ajatukset ovat muuttuneet niin kummallisiksi. Vastakaikua noille ajatuksille hän saa enää poliittisista marginaaleista ja ae myös näkyy hänen puolueensa hieman ikävästi sanottuna farssinaisessa koostumuksessa.

   Poista
  14. Tässä hieman taustatietoa, joka auttaa ymmärtämään tätä pientä osaa isosta kuviosta ja myös muutamia linkkejä asiaan liittyen.
   Venäjän tavoitteena on petoksen avulla hämmentää länttä
   http://www.fiia.fi/fi/publication/588/fog_of_falsehood/

   Venäjän vaikuttamistyö ulkomailla järjestöjen avulla.
   https://www.chathamhouse.org/sites/files/chathamhouse/publications/research/2016-04-14-agents-russian-world-lutsevych.pdf

   Venäjän näkemys ulkomaisten organisaatioiden ja vaikutteiden vaarallisuudesta järjestökentässä
   https://www.rt.com/politics/russia-ngo-usa-funding-101/
   http://www.pravdareport.com/russia/politics/01-07-2015/131184-foreign_ngo_russia-0/

   Venäjän tiukka ote järjestöihin ja ”ulkomaisiin agentteihin”
   http://www.hs.fi/ulkomaat/a1476853481569

   Venäjän äärioikeiston tukemisesta huolestuminen EU:n tiedustelupalveluissa ja valtiojohdoissa
   https://www.ft.com/content/ff1f1cdc-9227-11e6-8df8-d3778b55a923

   Venäjällä media osa asevoimia
   http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/shoigu%20media-34036

   http://yle.fi/uutiset/3-8747297
   Putkosen pakopaikkatarjous
   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092822385546_uu.shtml
   https://dnipress.com/fi/posts/donetskin-kansantasavalta-tarjoaa-mv-lehden-perustajalle-turvapaikkaa/

   Donetskin propagandaa MV-lehdessä
   http://mvlehti.net/2016/10/02/suomalais-donetskilainen-kaytti-aanioikeuttaan-donbassin-kansantasavaltojen-vaaleissa/
   http://mvlehti.net/2016/09/28/ainakin-yksi-maa-on-jo-suostunut-janitskinin-suomen-mandelan-vastaanottoon/

   MV-lehti vaatii Eppu Torniaista vapaaksi
   http://mvlehti.net/2016/10/05/vapaus-eppu-torniaiselle/

   MV-lehti hyökkää Halla-ahoa ja persuja vastaan
   http://mvlehti.net/2016/04/03/jussi-halla-aho-mika-mies-sina-oikein-olet/
   http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/381849-loka-lentaa-aarioikealla-mv-lehti-hyokkaa-nyt-halla-ahoa-vastaan

   MV-lehti ja SuomiDemokraatit
   http://mvlehti.net/2016/04/10/olavi-maenpaasta-suomidemokraattien-puheenjohtaja/
   http://mvlehti.net/2016/04/28/mika-ranta-mukaan-suomidemokraattien-toimintaan-seka-ehdokkaaksi-vuoden-2017-kuntavaaleissa/
   http://mvlehti.net/2015/12/23/vapise-soini-suomidemokraatit-tulee/

   Suomi ensin -liikkeen taktiset kuviot
   http://seura.fi/isanpikajuna/2016/07/08/johtohahmo-paljasti-suomi-ensin-liikkeen-taktiikkana-pelottelu-painostus/?shared=6671-4320590d-1


   De Witin Donetskin matkasta
   http://sss-radio.ee/fi-blogi/kirjeenvaihtajamme-marko-enqvist-mika-yhdistaa-putinin-turisteja-ja-suomi-ensin-ryhmaa
   http://kansanliike.net/blogi/miksi-kavin-donbassissa-olenko-putinisti/

   STT: Poliisi aloitti esitutkinnan Johan Bäckmanista ja MV-lehden Ilja Janitskinista
   http://yle.fi/uutiset/3-8714533

   Poista
  15. Nämä Venäjää pelkäävät, selkärangattomat, edelleen suomettuneet kansalaiset, ovat Suomen kansallinen häpeä. Paasikivi kuoli jo 60 vuotta sitten.

   Poista
 7. Rysky vihjailee epämääräisesti Perussuomalaisten veljespuolueista. Esimerkiksi Le Penin puolueen kanssa Perussuomalaisilla ei ole juuri mitään tekemistä. Älä leimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän nimenomaan sanoin, että perussuomalaiset ovat suhtautuneet kriittisesti Putinin toimiin. Ja ulkoministerinähän Soini on ollut erinomainen, jos vielä kiitostakin saa päälle antaa.

   Poista
  2. Persujen putinisti Huhtasaarelle kelpaa yhteistyökumpaneiksi niin De Witin Venäjän virallista totuutta saarnaava Suomi Ensin! kuin myös Johan Bäckman.

   https://seura.fi/isanpikajuna/2017/02/21/perussuomalaisten-huhtasaari-valmis-yhteistyohon-johan-backmanin/?shared=7529-efb25612-1

   Poista
 8. Mitä tähänkin sanoisi. Aika uskomatonta shaibaa koko juttu. Tuleeko kaikki venäjäyhteydet mieleesi Iljan nimestä, ja hänen Donetskissa olevasta kaveristaan? Ja voisit myös esittää edes yhden todisteen tästä "venäläis rahoituksesta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3444190-aarinationalistien-kivuliasta-internationalismia

   Poista
  2. Tuskin kelpaa todisteeksi, tai oikeastaan mikään ei kelpaa.. Yritä siinä sitten keskustelua virittää..

   Poista
 9. Napsakasti kartoitettu ja valaiseva bloggaus. Kuitenkin yksi havaintoa, kyssä ja ajankohtainen kartoitus.

  “Perussuomalaiset kun ovat monista veljespuolueistaan poiketen suhtautuneet kriittisesti Putinin hallinnon toimiin.”

  Kyllähän PS:n kansanedustajista Laura Huhtasaari on puhunut ja twiittaillut lämpimästi Venäjästä. Juho Eerolakin on muistaakseni resinoinut pakotteiden poistamisen suhteen Kremlin taajudella. Ja kysymykseen: mitkä eurooppalaiset keskusta-oikeistolaiset, populistiset ja äärikoikeistolaiset puolueet ovat mielestäsi Moskovan suuntaan kompromentoituneita “veljespuolueita”? Unkarin Jobbik ja Kreikan Kultainen Aamunkoitto ovat aika selviä tapauksia, mutta onko esim. Ranskan Fillon ja Les Républicains tai Puolan Laki ja oikeus?

  Ja sitten laajemmasta perspektiivistä ajankohtainen henkilövalaisu. Ylen uutisestä:“Senaattori John McCain sanoi kantansa Münchenin turvallisuuskokouksessa yhtä suoraan: Diktatuurit alkavat kehittyä, kun vapaat tiedotusvälineet julistetaan kansan vihollisiksi.”(1)

  Arvostan senaattori McCainia enemmän sotilaana kuin poliitikkona. On valitettavaa että häntä kaupataan meille vakaana ja uskottavana amerikkalaisena anti-trumplaisena voimamiehenä. Se, että Johnilla on Putinin Venäjään liittyen suhteellisen lähestyttävät näkemykset meiltäpäin katsottuna on hyvä asia, mutta siinäpä oikeastaan kaikki. Valitettavasti.

  Tarkennan. Senaattori McCainilla ei ole ollut juurikaan ongelmia olla yhteistyössä ja ottaa vastaan lahjoituksia persianlahden merkittävimmältä uskonnolliselta diktatuurilta Saudi-Arabialta, jossa esim. naisten, uskonnollisten vähemmistöjen ja siirtotyöläisten asema on monikertaisesti huonommalla tolalla kuin esim. Iranissa. Saudien tukemat islamistit Syyriassa näyttävät myös olevan hänelle “vapaustaistelijoita” ja saudien näännytys -ja kansanmurha -sota Jemenissä taasen menestykäs “sota terrorismia” vastaan.

  Senaattori McCainhän rakensi suhteita tunnettuun terroristien tukijaan ja diktaattoriin Muammar Gaddafiin vuonna 2009. Viettipä illan Eversti Gaddafin tilalla, joka sai hänet jopa twiittaamaan:”Late evening with Col. Qadhafi at his "ranch" in Libya - interesting meeting with an interesting man."(2)

  2011 Libyan kansanousun aikana Eversti Gaddaf sai sitten kuitenkin McCainin mielestä mennä, koska hänen kätensä olivat paitsi amerikkalaisten (Lockerbien pommi-isku 1988) ja omien kansalaisten verta käsissään. Ja jo saman vuoden toukokuussa John näyttäytyi Libyassa islamisti-kapinallisten -joilla on yhteyksiä terrorismia harjoittaviin ääriaineksiin mm. Abdel Hakim Belhaj- seurassa iloisena siitä, että Gaddafin hirmuhallinto oli historiaa ja Libya vihdoin matkalla kohti demokratiaa. Tällä hetkellähän Libya on ns. failed state. Enemmänkin “somalisoitunut” valtio kuin demokratia.

  Senaattori McCainillä ei näyttäisi myöskään olevan ongelmaa Trumpin Israel-politiikan tai Trumpin ehdottaman ns. yhden valtion ratkaisun suhteen. Iranin kohdalla McCain on aina ollut sangen “trumpmainen”. Talouspolitiikassa hän on lähempänä Trumpia kuin oli Obamaa tai demokraatteja. Hän vastustaa aborttia ja tasa-arvoista avioliittoa ja on esittänyt sangen skeptisiä näkemyksiä ilmastonmuutoksesta.

  Toki senaattori McCain on uskonnollisella messianismismilla eli mormonismilla poliittista ajateluaan rikastuttanutta Ewan McMullinia mielekkäämpi poliitikko, mutta tästäkin huolimatta McCainin Euroopan ulkopuolella suosimat linjaukset eivät mielestäni ole sen enempää EU:n kuin Manner-Euroopan NATO-maiden intressien kannalta yhdensuuntaisia.

  Asevelisosialidemokraatti
  ----
  (1) http://yle.fi/uutiset/3-9468838
  (2) https://twitter.com/senjohnmccain/status/3331878099

  VastaaPoista
 10. Reformi ja Suomidemokraattien yhdistäminen ei ymmärrettävästi onnistunut. Olavi Mäenpää kun suhtautuu "Ryssään" kriittisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sääli mihin tilaan Olavi Mäenpää ajoi Suomidemokraatit ja vielä täysin tietoisesti.

   Poista
 11. Kansanmarkka projektina on nykyään virallisestikkin kuollut (ei siis vain ideatasolla), https://bitcointalk.org/index.php?topic=819073.msg17751915#msg17751915

  Pietilän sormet tosin keitosta varmaan löytyvät joskus tulevaisuudessakin

  VastaaPoista
 12. Mädättäjä mene sinä sinne kalifaattiin. Paljonko ählämit sulle maksaa tai juutalaiset?

  VastaaPoista
 13. Mitäs Riiheläinen on siitä mieltä sitten, kun suurin osa noista listatuista "Putin-mielisistä" tahoista sattuu samalla kannattamaan myös Trumpin hallintoa ja politiikkaa? Sattumaako vaiko jotain paljon ovelampaa ja pirullisempaa informaatiovaikuttamista?
  Sekaantuuko siis nyt tämän seikan myötä myös USA Suomen vaaleihin?
  Itselle tämä blogikirjoitus näyttäytyy kyllä lähinnä epätoivoiselta hyökkäykseltä Venäjää kohtaan, gargantuaanisten aasinsiltojen kautta.
  Mistä moinen vihamielisyys yhtä valtiota kohtaan oikein kumpuaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trumpin kannattajien ja mv-lukijoiden jakamien juttujen linkit usein pohjaavat samoihin rt-venäläismyönteisiin juttuihin. Informaatiovaikuttamisessahan Venäjällä on tunnettu strategia. Kun puhuu Venäjästä pyritään usein hämäämiseksi siirtämään puhe pois siitä muualle, usein käytetty suunta on länsi. Suomi on kuitenkin jo länsimaa ja sotilaallinen uhka on ainoastaan Venäjän suunnalta. Ei tarvitse vihamielisyyttä realismiin, Venäjä otti vihamielisesti Krimin ja hyökkäsi Ukrainaan. Siinä siitä tarkastella Venäjän vihamielisiä vaikuttamisyrityksiä Suomessa. (Isoviha, tsaarinaika, talvi-ja jatkosota ja suomettumisen aika tuskin tekee pienestä Suomesta suurelle Venäjälle vihamielistä uhkakuvaa. Vai käytettiinkö uhriutumiskorttia äsken vihamielisyys-viittauksessa?). Miksi muuten Venäjä pyrkii vaikuttamaan itsenäisten maiden (mm. Suomi)vaaleihin?

   Poista
 14. Niin olihan mulla kyssäkin -tai nyt oikeastaan kolmekin- mutta se taisi hukkua tuonne tekstini sekaan. Näin menee:


  1. Mitkä eurooppalaiset keskusta-oikeistolaiset, populistiset ja äärikoikeistolaiset puolueet ovat mielestäsi Moskovan suuntaan kompromentoituneita “veljespuolueita”? Unkarin Jobbik ja Kreikan Kultainen Aamunkoitto ovat aika selviä tapauksia, mutta onko esim. Ranskan Fillon ja Les Républicains tai Puolan Laki ja oikeus?

  2. Kuten tiedät, joidenkin kansainvälisten tutkimuslaitosten ja ajatushautomoiden ympärille on rakentunut tietyistä Persianlahden maista ja länsimaisista ase-ja öljy-yhtiöistä koostuva tukijaverkosto. Pidätkö mahdollisena, että tällä "verkostolla" on vaikutusta näiden laitosten ja hautomoiden analyyseihin ja toimenpide-ehdotuksiin?

  3. Olisitko itse valmis tukemaan ja pitämään esillä(esim. twiittauksen tasolla)kansallismielistä, suomalaista anti-EU:laista islam -ja monikulttuurisuuskriitikkoa, jos vain hänen Venäjä-kirjoitelunsa resinoisi omalla taajuudellasi?

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Kunkin puolueen tilanteen kuvaaminen olisi tolkuton urakka, mutta tekemällä sopivia hakuja ja käyttämällä lähdekritiikkiä, on varmasti mahdollista saada kuva tilanteesta. Laki ja Oikeus on tosin selvä tapaus, sitä ei tarvitse tutkia. Se ei ole avoimen demokratian, mutta ei myöskään Venäjän ystävä.
   2. Verkostoista en osaa sanoa.
   3. Tähän kävisi aika hyvin konkreettiseksi esimerkiksi Jussi Halla-aho. Hänen asiaansa en tahdo millään lailla edistää. Toisaalta sitten käyn aktiivisesti keskustelua monien perussuomalaisten kanssa, joiden maahnmuuttonäkemyksiä en tosiaankaan jaa, mutta joita en laske missään nimessä rasistien leiriin.

   Poista
  2. 1. Niin... ja Marine Le Pen lienee selviö myös. Tee mijulle kuitenkin feivi ja arvota Ranskan Fillon Kreml-indeksilläsi?

   2. Totta. "Verkosto" oli huono sanavalinta mijulta. Se kuvaa parhaiten oikeastaan vain saudi-lobbareiden toimintaa Yhdysvalloissa. Muotoilen kysymykseni uudestaan. Pieni taustoitus pohjaksi; oletetaan että olisi läntinen ajatushautomo tai tutkimuslaitos, joka olisi erikoistunut sellaisten sotien ja konflikteihin tutkimiseen, jotka eivät horjuttaisi esim. transatlanttisten optimistien maailmakuvaa tai kyseenalaistaisi Yhdysvaltojen sekä tiettyjen Persianlahden maiden moraalista habitusta.*

   Tätä ajatushautomoa tai tutkimuslaitosta tukisi eräiden läntisten asevalmistajien -ja öljy-yhtiöiden lisäksi muutamat merkittävät persianlahtelaiset maat. Kun tämä ajatushautomo tai tutkimuslaitos tekisi raportin sanokaamme vaikka Syyriasta ja esittelisi siinä meille erilaisia faktoja ja toimenpide-ehdotuksia, pitäisitkö ko. ajatushautomon tai tutkimuslaitoksen raporttia, analyysia, tutkimusta uskottavana, puolueettomana tai käyttökelpoisena -twiittauksenkin arvoisena- referenssinä sen suhteen miten mitä on tapahtunut ja miten meidän tulisi esim Syyriassa toimia?

   3. Jatkis: pitäisitkö eettisesti kestävänä ja turpoistisesti mielekkäänä sellaista -kenties hallituksen tasollakin tapahtuvaa- yhteistyötä kansallismielisten islam -ja monikultuurisuuskriitikkojen ja populistien kanssa, jossa edellämainittuja ja sanokaamme kykypuoluelaisia yhdistäsi ainoastaan näkemys Venäjästä ja kenties myös NATO-jäsenyyden kannattaminen? Kannattaisitko sinä sellaista ko. puolueiden "kompromissia", jossa Suomi eroaisi EU:sta mutta ilmottaisi hakevansa NATO:n jäsenyyttä? Maahanmuutto -ja pakolaispolitiikassa tehtäisiin myös merkittäviä tiukennuksia...

   Mitä tuloo Bäkmänneihin, janitskeihin jne. Sikälimikäli idän suunnalta kohdistuisi meihin jotain nykyisestä poikkeavaa. Näkisin aiheelliseksi -mikäli ko. isänmaallisesti haasteelliset veikkot olisivat Suomessa- ottaa heidät välittömästi kiinni ja laittaa turvasäilöön muhimaan.


   Asevelisosialidemokraatti

   --

   *https://www.nytimes.com/2014/09/07/us/politics/foreign-powers-buy-influence-at-think-tanks.html?_r=0
   http://www.quorumcentre.com/gcc-spending-millions-on-think-tanks/
   https://www.washingtonpost.com/news/powerpost/wp/2016/04/20/saudi-government-has-vast-network-of-pr-lobby-firms-in-u-s/?utm_term=.cf62cd2c933c

   Poista
 15. OSin mielenkiintoinen teksti...mutta tuntuu että kirjoittajalle kaikki erimieltä politiikasta olevat ovat vieraan vallan agentteja. Jos näin on, niin onko rysky itse maksettu valtiollinen propagandisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on perin kummallinen ja itse asiassa täysin järjetön johtopäätös, että leimaisin itseni kanssa eri mieltä olevat vieraan vallan agenteiksi, kun esittelen tietyn, itse asiassa hyvin pienen joukon muodostaman verkoston.
   kun sitä seuraava kysymys sitten kytketään kausaliteetillä esitettyyn kelvottomaan argumenttiin, niin loogisuutta ei näin pääse tunkeutumaan lainkaan esitettyyn näkemykseen.
   Vihje: Jos alkuperäisessä tekstissä on asiavirheitä tai epäjohdonmukaista päättelyä, niin niitä osoittamalla voi näyttää minun olevan väärässä.

   Poista
  2. Jos valtiollinen propagandisti on länsimaalaisesti suomalaista läpinäkyvää keskustelua käyvä vastakohtana Venäjämielisille kotiryssille minäkin haluan olla sellainen.

   Poista
 16. Kysymys näissä kaikissa liikkeissä on vain kansallismielisyydestä, monikulttuurisuuden pakkosyöttämiseen kyllästymisestä, EU:n edistämästä kansojen yhtenäisyyden murentamisesta, massamaahanmuutosta, islamin vastustamisesta jne. Venäjän ihailu toisinaan on vain vahvan kansallisvaltion ihailua. Globalisaatiosta, federalismista ja eliitin asioiden ajamisesta, Bilderberg-kokousteluista ja kaikenlaisesta liiallisesta suvaitsevaisuudesta, valehtelusta ja maanpetturuudesta.

  VastaaPoista
 17. Näihin ollaan siis läpeensä kyllästyneitä ja väsyneitä.

  VastaaPoista
 18. Miksi siis kansallismielisyys nähdään jotenkin aina epätoivottavana ja pelottavana? Alkuperäisen kirjoittajan kulttuurimarxistinen tausta paistaa kyllä selvästi esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alla olevan viestisi perusteella kulttuurimarksismia on suunnilleen kaikenlainen avoimen yhteiskunnan kannatus.

   Minä kannatan tasa-arvoa, positiivista uskonnonvapautta, sananvapautta, tieteen ja tutkimuksen vapautta, kaikkien oikeutta saada kykyjensä mukainen sivistys ja koulutus, kotirauhaa, oikeutta sosiaaliturvaan ja terveydenhoitoon sekä vahvaa maanpuolustusta ja oikeusvaltiota.

   Nämä saadaan parhaiten turvattua valtioliitossa toisten oikeusvaltioiden kanssa eli EU-jäseninä. Jos tämä on "kulttuurimarksismia", niin sitten valtiomme ja kansamme on läpikotaisin kulttuurimarksistinen. Silloin meidän kaikkien on syytä ylpeitä olla tästä perinnöstä, jota maassamme on rakennettu jo 1800-luvulta lähtien.

   Eteenpäin "kulttuurimarksistit"! Eteenpäin Snellmannin, Topeliuksen, Ståhlbergin, Svinhufvudin, Alkion, Mannerheimin, Tannerin, Virolaisen ja Koiviston viitoittamalla tiellä!

   Poista
  2. Ei tunnu yhteistyö EU:n kanssa toimivan. Kulttuurimarxismi ja federalismi ovat eri asioita. kulttuurimarxismiin liittyy lähinnä islamisaatiota, homosaatiota ja kaikenlaisia perinteisten hyvin toimivien arvojen mädättämistä liian liberaalia maailmankatsomusta ja vähemmistöjen ja erilaisuuden sairaalloista ihailua ja hyväksyntää jopa positiivista syrjintää. Teoriassa voidaan toki ajatella, että valtioliitto samanhenkisten maiden kanssa olisi hyvä asia ja tavoiteltava asia. Siitä ei kuitenkaan pakkomiellettä kannattaisi ottaa. Jos jokin liitto ei toimi, on syytä etsiä muita liittolaisia esimerkiksi Pohjoismaista, Baltian maista, Venäjästä, Japanista, Usasta. Britanniasta yms. Toki yksittäisten eurooppalaisten valtioiden kanssa yhteistyötä on hyvä jatkaa, mutta väkinäiset liitot valtioiden kesken ei tunnu toimivan, sillä valta karkaa liian kauas ja keskittyy liikaa.

   Poista
  3. Kommenttisi "islamisaatiosta ja homosaatiosta" kertoo kaiken olennaisen siitä, miten syvälliseen keskusteluun voimme käydä.

   Ne liittolaiset, joiden kanssa meillä on todellisia mahdollisuuksia yhteistyöhön, ovat kanssamme EU:ssa: Ruotsi, Baltian maat ja Saksa. Nämä ovat ainoat maat, joiden ehdoton etu on säilymisemme itsenäisenä. Yhdysvaltoja ja Iso-Britanniaa me kiinnostamme vain pelinappulana, eikä näihin voi aidosti luottaa. Yhteistyötä on toki tehtävä, ja jos apua saadaan, sitä pitää ottaa, mutta ei noita maita kiinnosta meidän selviämisemme kuin välinearvoisena. Sen sijaan EU on suuri isänmaamme, johon meidän tulee sitoutua sekä järjen että tunteen tasolla. Me olemme Euroopan kansalaisia siinä missä suomalaisiakin ja ihminen, joka kyseenalaistaa tämän, kulkee maanpetoksen tietä. Se, että olemme osa Unionia, on osa sitä laillista yhteiskuntajärjestystä, jolle olemme sotilasvalamme vannoneet.

   Venäjä on fasistinen diktatuuri, jonka kanssa meillä ei ole eikä voi olla mitään yhteistä. Se on korkeintaan kauppakumppani - ja tämäkin sisältää vaaran sikäläisten rappioilmiöiden valumisesta omaan yhteiskuntaamme Harkimo-ilmiön tapaan.

   Poista
  4. Olen tavallaan samaa mieltä, mutta miten sitten saisimme Merkelin ja Hollanden ja esimerkiksi Ruotsin päättäjät tajuamaan sen, että muslimipakolaisia emme voi enää ottaa yhteiskuntarauhamme säilymisen vuoksi? EU:n pitäisi olla tässä vahva ja laittaa Australian tapaan ulkorajansa kiinni kolmannen maailman elin tasopakolaisilta.

   Poista
  5. Tarkoitan lähinnä siis sitä, että monikultuurrisuuden pakkosyöttö tässä EU:ssa on se ongelma. Miksi EU-päättäjät sallivat maanosamme rappioitumisen? Emme voi antaa EU:n muuttua Lähi_idäksi tai Afrikaksi! Tällä rajat auki politiikalla kuitenkin on vain ajan kysymys koska tämä tapahtuu. EU on kykenemätön puolustamaan kansalaisiaan ja siitä syystä se tulee todennäköisesti hajoamaan. Siitä seuraa paljon hyvää ja paljon huonoa. En kuitenkaan näe vaihtoehtoja, sillä EU-päättäjät ovat niin omissa monikulttuurisuusutopioissaan unohtaneet oman kansan. Eurooppalaisten syntyvyys pitäisi jotenkin saada nousuun ja rotujen ja kulttuurien sekoittuminen Lähi-Idän ja Afrikan kesken pitäisi lopettaa niin pian kuin mahdollista. Tämä olisi parasta maan- ja maanosamme puolustusta. Ei se, että vaaditaan lisää ja syvempää federaatiota. Jos EU-tasolla ei ole kykyä ja järkeä asiaa hoitaa, pitää ottaa mallia esim. Vsegrad-maista, jotka ovat näyttäneet voivansa suojella omaa kansaansa muukalaisilta. Lisää Orbanin kaltaisia poliitikkoja ja Halla-Ahoja EU:n johtoon olisi se ratkaisu minun mielestäni. Toki tässäkään ei saisi mennä yli. Kultainen keskitie olisi paras tässkin aiheessa.

   Poista
  6. Ainoa pakkosyöttö jota tässä maassa viimeisten kymmenen vuoden aikana on näkynyt on "patriootti"-ym. itse itsensä isänmaallisiksi nimittäneiden ainesten tyrkyttämä kansainvälinen rasistipropaganda. Nämä ainekset ovat itse varsin tietämättömiä isänmaan historiasta, perinteestä ja jopa suomen kielen oikeinkirjoituksesta, ja usein edustavat myös ammatti- ja taparikollista kansanosaa. Uhkailemalla ja solvaamalla mm. lehtimiehiä ja mediaväkeä he ovat netissä saavuttamallaan "ilmaherruudella" karkottaneet historioitsijamme ja muut suomalaisesta kulttuurista ja identiteetistä jotain tietävätkin kansalaiset ulos julkisesta keskustelusta ja omineet sen omalle pinnalliselle, usein pikemminkin kansainvälisestä viihdekulttuurista kuin kansallisesta perinteestä rakennuspuunsa hakevalle "kulttuurilleen". Eivätköhän kansalaiset ole pikemminkin jo kyllästyneet tämän roskaväen kukkoiluun, vallankin kun käy yhä selvemmäksi, että nämä "isänmaanystävät" ovat Kremlin talutusnuorassa eli asiallisesti ottaen lähempänä maanpetturia kuin "patrioottia".

   Poista
 19. Kansa alkaa vain olla läpeensä kypsä poliittiseen jargoniin ja tätä harjoittaviin tyhjiin pukuihin ilman mitään vastuullisuutta tai isänmaallisuutta. Poliittista epäkorrektiivisuutta ja maahanmuuton kritisointia ei haluta suvaita ja Orwellilaisen mallin mukainen "vihapuhe" on kaivettu poliittisen järjestelmän puolustajien työkalupakista. Tämä globalistien mädättäjien korttitalo on pysynyt jo ihmeen kauan pystyssä. Luojan kiitos internet on valaissut ihmisiä ja päivä päivältä todellisuuteen heräävien joukko kasvaa. Eläköön populismi, tuo kirosana globalisteille. Eläköön kansallisvaltiot, rajakontrolli, etninen yhtenäisyys ja konservatiiviset arvot!

  VastaaPoista
 20. Miten voi edustaa väkivallatonta maanpuolustusta, jos haastaa riitaa samalla. Jos edustaa väkivallatonta vastarintaa, niin ainut oikea tapa on pyyteetön rakkaus. No sitähän tämä blogi ei edusta ja otsakkeessa luvataan liikoja. En osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sellaista pyyteetöntä rakkauta jota esim Jussi Ahde jakaa erimieltä oleville??

   Poista
 21. Ansiokas bloggaus, kiitos jälleen. Tällä kertaa sen osuvuudesta kertoo mm. reaktiot kommenttiosiossa. Kirjoituksen koskettelemat toimijat ovat kuin sohaistu muurahaispesä...

  VastaaPoista
 22. Hyvä kirjoitus.

  Tosin voi myös sanoa, että islamilaisen maahanmuuton edistämisellä ja islamilaisen maahanmuuton vastustajien demonisoinnilla suvaitsevaisto on pitkälti luonut tämän ilmiön.

  Nyt tarvitaan suuri kansallinen ja eurooppalainen kompromissi. Malli jossa Eurooppa pelastetaan sekä islamismin, putinismin että sisäisen hajaannuksen mörköiltä.

  Voi olla tietysti liian myöhäistä. 30-luvun Suomi onnistui kyllä vaikeammassakin tehtävässä - jako punaisiin ja valkoisiin ei estänyt yhteistä taistelua Ikuista Viholista vastaan. Kansa saatiin yhtenäistetty ja yhtenäisyys loi sodan jälkeenkin perustan hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokos tämä on jo luettu, ja jos on, millaisia tuntoja se sinussa herätti?

   Siis tämä:
   http://www.ksml.fi/kulttuuri/Kirja-arvio-Suomalaisen-fasismin-saarnamies/922189

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  2. Aakula hei. Sinun jäljiltäsi netissä on aika paljon sen tasoista rotuteoriakamaa ("Rotuerot"- ja "Kansankokonaisuus"-blogit), että sinun kanssasi ei varmasti halua tehdä kukaan yhteistyötä, jos kannattaa avointa yhteiskuntaa ja oikeusvaltiota. Jos haluat Suomen Natoon, sinun kannattaa mieluiten mennä MV-putinistien riveihin mesoamaan ja ylipäätään antaa Naton vastustajille se kuoleman suudelmasi.

   Poista
  3. Tässä on Aakulan aitoa rotuteoretisointia. Haluammeko todella tehdä yhteistyötä tämän kirjoittajan kanssa?

   [i]"Negroidin luonne

   Otavan suuri tietokirja antaa perustiedot negroidin luonteesta artikkelissa Musta Rotu. Kirja on vuodelta 1966, joten poliittinen korrektisuus ei ole vielä päässyt vaikuttamaan kirjan tekstiin. Kirja keskittyykin kuvaamaan ensi sijassa todellisuutta eikä esitä toiveajattelua tai suoranaista tiedon vääristelyä niin kuin nykymedia negroidia käsitellessään.

   Artikkelissa käytetään termiä neekeri termin negroidi sijasta - termi neekeri oli tuohon aikaan Suomessa neutraali sana.

   Artikkelissa todetaan mm. seuraavasti: "Neekeri on ... alkukantaisessa ympäristössä kuin suuri lapsi. Neekeri ottaa päivän sellaisena kuin se tulee, hän kiljuu, lörpöttelee ja laskee leveätä leikkiä. Hän nauttii kaikista niistä iloista joita hetki tarjoaa. Vastoinkäyminen voi sananmukaisesti kaataa hänet maahan. Ja kohta kaikki taas on unohdettu, elämä hymyilee leveästi mustaa hymyä.

   Nämä ominaisuudet tekivät neekeristä hyvän palvelijan, joka hyvällä ja viisaalla kohtelulla kehittyi uskolliseksi isännälleen, seikka jonka menneiden aikojen orjanmetsästäjät panivat merkille. Tunne-elämän lyhytjänteisyys taas aiheuttaa sen, että kulttuuriteot ovat kuvatun tapaiselle neekerityypille saavuttamattomissa - omaansa kehittyneempää kulttuuria neekerit pystyvät jäljittelemään vain niin pitkälle kuin he sitä ymmärtävät. Musiikki on heille läheisintä, mutta senkin kohdalla on tunne-elämän kehittymättömyys haitannut edistymistä ..."

   Toisaalta tämäkin artikkeli syyllistyy tiettyyn toiveajatteluun väittäessään että negroidi on jollain tavalla kehittymässä nykyaikaisemmaksi ja sivistyneemmäksi. Artikkeli mm. toteaa:

   "Amerikan neekereiden suursaavutukset kulttuurin avulla osoittavat, että edullisissa olosuhteissa etevin neekeriaines voi tasavertaisesti kilpailla maailman muiden rotujen lahjakkaimpien edustajien kanssa."

   Nykyajan tarkkanäköinen havainnoija tajuaa toki – neekerirodun viimeaikaisia saavutuksia mm. Zimbabwessa ja Etelä-Afrikassa tarkkaillessaan – että viimeisen lainauksen toiveikkuus on ollut vain hyväntahtoista toiveajattelua. 1960-luvulla Afrikan valtioiden vasta itsenäistyttyä optimismi olikin yleistä.

   Sittemmin Afrikan jatkuva taloudellinen surkeus ja sisäinen sekasorto sekä USA:n negroidien epäonnistuminen saavuttaa lähellekään samaa sivistystasoa kuin muut USA:n vähemmistöt (kiinalaiset, korealaiset, juutalaiset ja intialaiset) on osoittanut toiveikkuuden täysin turhaksi. Toisaalta on aloja - kuten jazz - joissa negroidit ovat osoittautuneet eteviksi.

   Mustien saavutukset tieteen alueella ovat kuitenkin jääneet erittäin vähäiseksi. Moderni äo-tutkimus on antanut asiantilalle loogisen selityksen: negroidin keskimääräinen älykkyysosamäärä on varsin alhainen.

   Tämän blogin tarkoituksena on perusteellisesti ja tieteellisiä tutkimuksia popularisoiden käsitellä rotuerojen todellisuutta. - esimerkiksi mitä nykyaikainen temperamenttitutkimus ja älykkyystutkimus kertovat rotueroista.

   Tämä blogi ei ole poliittisesti neutraali. Blogin kirjoittajan päämääränä on osoittaa että negroidisen rodun siirtyminen Suomeen pakolaisina, adoptiolapsina tai työperäisinä siirtolaisina on epätoivottavaa.

   Siirtolaisuus johtaisi raiskausten, murhien ja rikollisuuden lisääntymiseen, sosiaalimenojen kasvuun ja pitkällä tähtäimellä myös väestön älykkyystason laskuun ja muuhun rodulliseen degeneraatioon eli dysgeniaan."[i]

   Poista
 23. Miksei minua ole mainittu lainkaan? Minä toimin Venäjän Suomen operaatioiden humint resurssina, sekä tietoturvavastaavana. Erikoisalaani on psykologinen profilointi, joka käy hyvin yhteen tietoturvajuttujenkin kanssa. Saan kuukausipalkkaa 5 Bitcoinia, 100g kultaa ja 5000€ käteistä. Putin on lisäksi luvannut minulle mökin Laatokan rannalta, kun operaatiomme on ohitse. Kiva ukko, käytiin kalassa Siperiassa viime vuonna sen kanssa. Hirvisaari olisi halunnut, mutta jotenkin Putin vaan tykkää munsta enemmän.

  On törkeää huolimattomuutta jättää minut mainitsematta! Vaadin, että kirjoittaja korjaa välittömästi uutistaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä nyt oot niin onneton noiden tietokoneiden kanssa ettei kukaan sua kaipaa. Ehkä poliisi :)

   Poista
  2. Väitteesi alkuosa on suorastaan uskottava. Henkilöt, jotka päätyvät venäläisten HUMINT-resursseiksi eli vakoojiksi, ovat yleensä elämässään sivuraiteille harhautuneita yksilöitä. Jos olet se myös Saksilava-Janssonina tunnettu Markus Jansson, joka bännätään nykyään aina tunnistettaessa aika monelta foorumilta hankalan keskustelukäytöksen vuoksi, olet juuri sitä ihmistyyppiä, joka päätyy palvelemaan vierasta asiaa.

   Poista
  3. Miksikö Janssonia ei lasketa Putin-trolliksi? Siksi, että jopa Putin haluaa säilyttää jonkin tason. :D

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 24. Jansson on mainio provokattori,juuri tuollasia tarvitaan,avoimen yhteiskunnan rakentamisessa.

  VastaaPoista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Mielestäni tähän suhtauduttava vakavasti. Ilja, Marco De _Wit ja kumppanit käyttävät maahanmuuttovastaista kampanjaansa kulissina todelliseen Venäjä-myönteiseen toimintaansa. Ovat Putinin "vihreitä miehiä", jos tilanne Suomessa niin eskaloituu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin rohkea väite, että kaipaisi hieman jo todisteita tai edes perusteluja.

   Poista
  2. Marco de Wit on omilla "kansanliike.net"-sivuillaan julkaissut oikein kuvitetun reportaasin Donitsin tasavallasta, jossa hän kävi oikein poliittisen turistiryhmän mukana ilmeisesti Janus Putkosen kutsusta. De Witin yhteydet Iljaan ja Putkoseen ovat täysin ilmeisiä, mutta ymmärränhän minä, että Venäjän tukeman äärioikeiston perustaktiikoita on a) kieltää saavansa tukea Venäjältä ja b) kieltää olevansa äärioikeisto. Samalla "mitä, minäkö, panettelua" -asenteella myös Venäjä etenee Itä-Ukrainassa.

   Poista
 27. Riiheläisen ja muiden russofobikoiden tulisi hakeutua siedätyshoitoon venäjälle, kaipa sieltä löytyisi sopivia liberalistisesti suhtautuvia terapeutteja, noin ensialkuun pelkoja helpottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Russofobia otetaan käyttöön kun ei pystytä enää faktoilla vastamaan. Oletko koskaan miettinyt syitä omaan pelkoosi Amerikkaa kohtaan??

   Poista
  2. Russofobeja ovat sinun kaltaisesi petturitrollit jotka tukevat Venäjää ja venäläisiä järjestelmällisesti sortavaa ja ryöstävää Putinin rikollista mafiahallintoa.

   Poista
  3. Putin ja Assad jää historiaan suurmiehinä ja oman kansansa etua ajavina hyväntekijöinä. Lännessä juutalaisen pankkimafian istuttamat puhuvat päät pitää käydä pänttäämässä saman mafian mediahaaran julkaisemista historiankirjoista - jos jotakuta nato-trollia nyt fake historia sattuisi kiinnostamaan.

   Poista
  4. Todellisia suurmiehiä :D, Toinen rosvoaa oligarkki piireillensä kansan rahat sekä hyökkäilee niihin maihin jotka eivät alistu Venäjän tahtoon ja toinen pommittaa siviileistä välittämättä maansa hajalle.

   Poista
  5. ^Taisit tarkoittaa Clinton-Obama-Soros-Nuland-klaanin ryöstömurhaajia ja säännöllisesti valtaamansa maa-alueen alkuperäisväestöä pommittavaa Israelia.

   Poista
  6. Kolme vuotta sitten demokratia voitti Kiovassa maidanilla ja "El Presidente" Janukovits pakeni Ukrainan rahat ryöstettyään fasistien johtamaan Moskovaan. Ei tainnut Janu-boysta tullakaan Donitsin mielikuvitustasavallan kenraalikuvernööriä. Ja tämähän kirvelee edelleen demokratiafoobikkoja ja muita Kremlin fasistien kätyreitä.

   Poista
  7. Demokratia = mob rule, leviää pommikoneilla kuin syöpä. Kiovan juntan alla kansa tosiaan juhlii ja kultavarainto on pöllitty ulkomaille "turvaan".

   Poista
  8. Ukrainassa on demokraattisesti kansanäänestyksillä valittu presidentti sekä hallitus eikä mikään juntta kuten te Kremlin trollit valehtelette. Ukrainan kultareservi katosi Janukovitshin mukana Venäjälle.

   Poista
  9. ^Sun risukasaan paistaisi päivälläkin kuu, jos ikuiset sadepilvet joskus väistyisivät. Tiedätkös velipuolikuu, Janukovits pakeni henkensä kaupalla.

   Poista
  10. Janukovitshin henki ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Janukovitsh pääsi sopimukseen opposition kanssa kriisin lopettamisesta ja suostui ennenaikaisiin presidentinvaaleihin jotka olisi järjestetty vuoden 2014 lopulla sekä presidentin valtaoikeuksien kaventamiseen. Janukovitsh kuitenkin petti solmimansa sopimuksen ja lähti maanpakoon Venäjälle jonka jälkeen Ukrainan parlamentti aivan oikein erotti tehtäviinsä kykenemättömän presidentin perustuslaillisista tehtävistään.

   Poista
  11. voi voi, taas trollia viedään kuin kuoriämpäriä. Kaikki väitteet taas ammuttu alas, vielä varsin helposti, mutta ei se röllin päätä käännä :D
   Eihän noita Venäjän valheita usko kuin liian tyhmät nähdäkseen valheiden läpi tai vaihtoehtoisesti tarpeeksi sekaisin olevat, jotka venyttävät todellisuuden palvelemaan omaa agendaa..

   P.S Ennenkuin alat meuhkaamaan USA:n tekemisistä, niin annan vinkin, ei kannata. Tämä blogi ei käsitellyt USA:ta.

   Poista
 28. Voihan sitä valehdella päin naamaa ja väittää kultavarainnon menneen minne tahansa. Hyvä on kuitenkin, että nato-trollikin myöntää, että Ukrainan kultavarainto ei enää ole Ukrainalaisten hallinnassa, eikä virallisesti löydy enää amerikkalaistenkaan turvasäilytyksestä.

  Ihmettelen kuitenkin miten yksi mies, Janikovich, olisi pystynyt taskuissaan kantamaan kullat maasta, kun oman kirjoituksesi mukaan koko muu Ukrainan hallinto pysyi kasassa ja keskuspankin johtajastakin tuli uusi pääministeri.

  Janukovitch ei mitään sopimusta voinut rikkoa, koska aseellinen vallankaappaus oli jo käynnissä ja hänellä oli täysi syy hakeutua turvaan kannattajiensa joukkoon Itä-Ukrainaan. Sieltä venäläiset myöhemmin pelastivat hänet helikopterilla Krimille tappajapartioiden takaa-ajolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä valehdella päin naamaa ja väittää kultavarainnon menneen minne tahansa. Hyvä on kuitenkin, että nato-trollikin myöntää, että Ukrainan kultavarainto ei enää ole Ukrainalaisten hallinnassa, eikä virallisesti löydy enää amerikkalaistenkaan turvasäilytyksestä.

   -Niin, kuten aiemmin mainittiin, Janu vei mukanaan Venäjälle. siksi ei ole Ukrainalaisten/usan hallinnassa :)


   Ihmettelen kuitenkin miten yksi mies, Janikovich, olisi pystynyt taskuissaan kantamaan kullat maasta, kun oman kirjoituksesi mukaan koko muu Ukrainan hallinto pysyi kasassa ja keskuspankin johtajastakin tuli uusi pääministeri.

   -leikitään taas tyhmää? vai leikitäänkö?

   Sieltä venäläiset myöhemmin pelastivat hänet helikopterilla Krimille tappajapartioiden takaa-ajolta.

   -oioioi.. sankarilliset Venäjän joukot pelastivat Janun, todellisen Ukrainan sankarin, vulgaarien alkuasukkaiden kynsistä..

   Vittu, etkö oikeesti parempaa pysty?

   -

   Poista
  2. Ei siis sillä, että haluisinkaan sun pystyvän parempaan. Mutta pirun hölmö pitää olla ettei sun agendaa tajua, valitettavasti heitäkin riittää..

   Poista
  3. Kenties sait noi "vaihtoehtoiset" tietosi Venäjän vitsailuministeriöstä tai Kremlin komediakeskuksista kuten RT ja Sputnik? Aku Ankassakin on enemmän faktoja tarjolla kuin noiden korkeintaan paskapaperiksi kelpaavien propagandaämyreiden tiedotteissa.

   Poista
 29. Ruplatrollit yrittävät aina tehdä mustasta valkoista. Ne tappajapartiot olivat tosiasiassa Janukovitshia tukeneet Berkut turvallisuusjoukkojen sekä Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n tarkka-ampujat jotka surmasivat yli 100 rauhallista mielenosoittajaa Maidanilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli aiemmin Janukovich pakeni kultalastissa Venäjälle, mutta myt teiltä löytyy probagandaoppaasta kuitenkin mallivastaus tappajapartioiden maalaamiseksi mustasta valkoiseksi. Eli tiesitte sittenkin, että Janukovitsh pakeni ensin Itä-Ukrainan alueelle, eikä Venäjälle.

   Niiden 100 maidanilla tapetun kivittäjän joukossa oli organisoituja Israelin armejassa palvelleiden sotilaiden johtamia Ukrainalaisista koottuja mellakkaryhmiä, jotka olivat saaneet poliisien vastaista koulutusta Puolassa samoilta kouluttajilta, jotka olivat kouluttaneet Ukrainan poliiseja. Osa ammutuista vietiin hoitoon Israelin sairaaloihin. Ketkä toimivat ampujina, siitä ei ole olemassa julkista varmaa tietoa, mutta samalla tavalla Libyassa ja Syyriassa kolmas osapuoli provosoi mielenosoittajia ampumalla satunnaisesti ihmisiä kaduille. Libyassa jäi jopa kiinni Britti-aksentilla puhunut punertavapäinen asemies.

   Poista
  2. Ukrainassa on suuri juutalaisväestö n .250000 joista 110000 on asettunut Kiovaan. Ei ole siten mikään ihme jos Maidanin mielenosoituksiin onkin osallistunut joitakin Kiovassa asuvia Ukrainan juutalaisia joilla myös entistä sotilastaustaa Israelin puolustusvoimissa.

   Poista
  3. Puolassa tapahtuneesta koulutuksesta ei ole olemassa mitään konkreettista näyttöä, vain puolalaisen äärioikeistolaisen poliitikon, pro-putin natsin Janusz Korwin-Mikken väite asiasta. Ei niin yllättäen tuota epäuskottavaa Korwin-Mikken väitettä spinnattiinkin tuolloin ahkerasti lähinnä venäjämielisissä, salaliittoteorioita levittävissä propakandablogeissa kuten Fort-Russ, GlobalResearch, Verkkomedia.

   Poista
  4. Psykologisen sodankäynnin palikka6. maaliskuuta 2017 klo 23.35

   Onkohan toi Janus yleinenkin nimi paskanjauhajien keskuudessa?

   Poista
 30. Vastaukset
  1. Salaliittoteoriat ovat olennainen osa Venäjän propagandaa ja disinformaatiota ja kuuluvat olennaisena osana Venäjän agendaa edistävien propagandistien ja trollien työkalupakkiin. Venäjän propagandassa mikään ei ole totta ja kaikki mahdollista. :)

   Poista
 31. UNICEF eli maailman lapset, se moraali ja Venäjä.

  Vuosien takaa, mutta yhä ajankohtainen: Madeleine Allbight on Mikael Gabrielin lailla syy, miksi medialukutaidon opetusta tarvitaan kouluissa ja moraalisia näkökohtia painottavassa turpo-skenessä:

  "Secretary of State Madeleine Albright - about US sanctions killing more than 500,000 Iraqi children: ”I think this a very hard choice, but the price - we think the price is worth it." (60Minutes: Punishing Saddam, May 12. 1996 CBS)*

  Turpo-skenen pääasiallisesti suomalaisen kykypuolueen nuoremmat ja vihertävämmät poliitikot tai ko. puoluetta lähellä olevat asiantuntijat, tutkijat ja satunnaiset bloggaajat ovat edustaneet suhteettoman hesykastista linjaa Lännen ja erityisesti Yhdysvaltojen vuosikausia jatkuneen terrorismin vastaisessa sodassa kuolleiden naisten ja lasten äärellä.

  Näin on käynyt myös tukemamme Syyrian ”maltillisen” opposition kranaatti, tykistö ja -Assadin tynnyripommeihin SOHR:inkin mukaan vertautuvissa- Hellfire-iskuissa kuolleiden lapsien kuin "urhean" NATO-maamme, Turkin ylimitoitetussa anti-PPK -kampanjassa sekä sen Pohjois-Syyrian pommituksissa kuolleiden lasten ja tietysti ystävämme Saudi-Arabian anti-houthilaisessa sodassa kuolleiden tuhansien naisten ja lasten kohdalla.


  Syy miksi tälläiset turpoistit eivät puhu näistä lapsiuhreista johtuu mielestäni pelosta. He pelkäävät puhua NATO-maiden Turkin ja Yhdysvaltojen sota -ja ihmisoikeusrikoksista koska se heikentäisi NATO:n uskottavuutta ja kannatusta Suomessa. He pelkäävät tulevansa leimatuiksi kamujensa keskuudessa anti-amerikkalaisiksi vasureiksi tai jopa Kremlin kätyreiksi.

  He pelkäävät menettävänsä kasvonsa ja asemansa arvostettuina yhteiskunnallisina kommentaattoreina ja ”Venäjä-asiantuntijoina” jos he nyt näkevät lapsenmurhaajien jälkiä muuallakin kuin Kremlin suunnilla.

  Joissakin tapauksissa mainitunlainen turpoisti saattaa jopa menettää uskottavuutensa siinä määrin, että joutuu etsimään uusia tutkimuskohteita. Tai kehittelemään joitain muita harrastuksia, koska media ja some ei ole enään kiinnostunut hänestä.(Tämä vasta pelottavaakin on aikanamme, jolloin havaituksi, linkatuksi ja twiitatuksi tuleminen on liian monelle meistä todiste siitä, että olemme olemassa!).

  Asevelisosialidemokraatti

  Jatkuu...

  VastaaPoista
 32. He pelkäävät oman hyvinvointinsa puolesta, koska niillä kansainvälisillä pakoteilla tai kauppallisilla sanktioilla -joita olemme syystä asettaneet esim. Iranille ja Putinin Venäjälle- joita tulisi kohdistaa mm. Saudi-Arabialle ja sen ”putinistista” etupiiripolitiikka Jemenissä ja Bahranissa tukeville persianlahden maille, tulisi olemaan jopa heidän elämänsä ja taloudellisen hyvinvoinnin kannalta nykyisiä Venäjälle asetettujakin pakotteita enemmän kielteistä merkitystä.

  Lyhyesti, heitä ei kiinnosta maailman lapset, jos niitä on pommittamassa joku muu kuin Putin. Piste.**

  ----
  *https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

  Madeleine Albright on muuten Atlantic Councilin innokas tukija. Tulisikohan meidän jatkossa boikotoida AC:ta hänen takiaan?

  **Venäjän Syyria-sodasta julkisuudessa käytetyistä historiallisista vertauskohdista. Muutama havainto.

  Venäjän sanotaan aina iskevän tietoisesti siviilejä vastaan, vaikka tiedämme että Syyriassakin jihadistit käyttävät siviilejä ihmiskilpinä kuten Irakin Mosulissa. En suinkaan väitä, että Venäjä ja läntisen koaliition ilmasota terroristeja vastaan voitaisiin asettaa samalle viivalle, mutta en myöskään lähtisi hakemaan vertailukohtia Venäjän toimille Guernicasta tai Grosnysta, vaan enemmänkin amerikkalaisten vuoden 2003 Shock and Awe -ilmasodasta Irakissa:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iraq/5161326/Number-of-women-and-children-killed-in-Iraq-air-raids-disproportionately-high.html

  Ja mitä tulee Assadin tai Venäjän Itä-Aleppon näänntyssotaan, se muistutti enemmän vuoden 2005 tilanetta Irakin Fallujassa, jota YK:n ihmisoikeustutkija Jean Ziegler kuvasi irakilaisten siviilien perspektiivistä seuraavasti tavalla:“A drama is taking place in total silence in Iraq, where the coalition's occupying forces are using hunger and deprivation of water as a weapon of war against the civilian population… He said coalition forces were using starvation of civilians as a method of warfare....This is a flagrant violation of international law," he added.”
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4344136.stm

  Fallujassa tapahtuneesta ”irakilaisten siviilien kollektiivisesta rangaisemista”, on kirjoittanut myös toimittaja Matthew Carr kirjassaan:”Sherman's Ghosts: Soldiers, Civilians, and the American Way of War.

  Jatkuu...

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö. Vertaaminen Itshkerian tsetseenitasavallan pääkaupunki Groznyin pommitukseen ja tuhoamiseen on täsmällisen oikea. Aivan kuten Groznyissä, venäläiset pyrkivät siviileistä ja Aleppon alueen infrastruktuurille aiheutuvista tappioista ja tuhoista välittämättä kukistamaan vihollisensa massiivisella keskitetyllä ilmatulella ja tykistötulella. Omien tappioiden minimoimiseksi lähitaisteluja sissien kanssa vältettiin. Kalliita täsmäaseita ei juurikaan käytetty ja niiden sijaan aleppolaiset saivatkin niskaansa taivaalta kylvettyjä edullisempia vanhoja ohjautumattomia lentopommeja,rypälepommeja sekä fosforipommeja.

   Poista
  2. TK:"Höpö höpö. Vertaaminen Itshkerian tsetseenitasavallan pääkaupunki Gr..."

   Niin... Tarkoitat siis Itä-Aleppoa. Tukemamme sekulaari, maltillinen ja demokraattinen oppositiohan hoiteli iskuillaan muun Aleppon siviilejä hengiltä.

   Ja varsinaiseen. Eli, oletetaan noin höpösti, mutta kyllä sitten Irakin vuoden 2003 Shock and Awen (ja osin nykyinen Mosul-kamppanja) vertautuu Venäjän Grosnyn ilmasotaan toteuttamistapansa ja siviiliuhriensa puolesta.

   TK:"Omien tappioiden minimoimiseksi lähitaisteluja sissien kanssa vältettiin."

   Tarkoitatko tässä "sisseillä" siviilien seassa tunnetusti operoivia perus-islamisteja, salafi-islamisteja vai ihan USA:nkin mittapuulla olevia terroristeja eli salafi-jihadisteja?

   TK:"Kalliita täsmäaseita ei juurikaan käytetty ja niiden sijaan aleppolaiset saiv..."

   Korjaan sijua jälleen. Itä-aleppolaiset. Muut aleppolaiset -kuten tiedät ihan pari viikkoa sitten ilmenstyneen YK:n raportin perusteella- saivat nauttia kapinallistemme kranaatti, raketti ja niistä ”tynnyripommimaisista” Hellfire-iskuista.

   Kun nyt vaikutat olevan ilma -ja maasodan asiantuntija lienethän tietoinen, että Yhdysvallat on käyttänyt köyhdytettyä uraania pentraatiomateriaalina myös Syyriassa ja asiaan tai kysymyksiin. Vastaa toki jos kiinnostaa:

   Miksi länsiaseistetun ja koulutetun NATO -maan hiljattain alkaneessa Pohjois-Syyriaa anneksoivassa sodassa (kurdeja) vastaan on kuollut jo useita satoja naisia ja lapsia?(1) Onko Erdogan ottanut mallia Grosnysta?

   Ja miksi suurin osa Jemenin sodan lähes kymmenestä tuhannesta siviiliuhrista on pääosin länsiaseistetetun ja koulutetun saudi-koaliition iskujen ja keskitysten – rypälepommit ja valkoinen fosfori vahvasti pelissä mukana- aikaansaamaa?(2) Miten joku voi toimia näinkin ”ryssämäisesti” vaikka on kaikki modernit pelit ja vehkeet täsmäpommit jne.?

   Ja kukahan piru niille myy aseita, kouluttaa ja tukee heidän jemeniläisiä hengiltä näännyttävää merisaartoa logistisesti?

   Pontti, en suinkaan laita läntisiä toimijoita samalle viivalle Venäjän kanssa tässä ilmasota-kysymyksessä, mutta yhtäältä torjun ideologisesti värittyneet pyrkimykset esittää Venäjän toimet tavalla, joka ei vastaa todellisuutta. Miksi? Siksi, että vaillinainen tai harhaanjohtava käsitys omista ja ennenkaikkea tukemiemme islamisti-banaanivaltioiden virheistä estää meitä entisestään parantamasta omaa suoritustamme. Imagomme ohella tämä on elintärkeää paikallisten siviilien, erityisesti naisten ja lasten kannalta. Eix juu?


   --
   (1) https://airwars.org/news/al-bab-capture/
   Unohtamatta Turkin anti-PKK:laisen sodassa kuolleita naisia ja lapsia:
   http://www.bbc.com/news/world-europe-39228548

   (2) Jemen:”The United Nations' humanitarian aid official in Yemen has said that the civilian death toll in the nearly two-year conflict has reached 10,000, with 40,000 others wounded.”
   http://www.aljazeera.com/news/2017/01/death-toll-yemen-conflict-passes-10000-170117040849576.html

   "More than 3 million displaced in Yemen – joint UN agency report"
   https://refugeesmigrants.un.org/more-3-million-displaced-yemen-%E2%80%93-joint-un-agency-report

   Valkoinen fosfori:
   https://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2016/09/19/saudi-arabia-appears-to-be-using-u-s-supplied-white-phosphorus-in-its-war-in-yemen/?utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed&utm_term=.2c5e86b58a53

   Rypälepommit:
   https://www.amnesty.org.uk/press-releases/fresh-evidence-cluster-bombs-being-used-saudi-coalition-forces-yemen

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  3. A:”...(ja osin nykyinen Mosul-kamppanja) vertautuu Venäjän...”

   ”He said he thought as many as 300 people had been killed in raids during the battle to liberate Samood and his late brother’s neighbourhood al-Mansour. It was difficult to immediately verify the claim. A recent report by Airwars, a UK-based organisation which monitors international air strikes against Isil, suggested as many as 370 civilian deaths could be attributed to coalition raids in the first week of March alone. ”(1)

   (1) http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/12/just-hours-freedom-mosuls-civilians-die-bombs-liberators/
   Airwarsin juttu tässä:
   https://airwars.org/news/westmosulcivilians/

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  4. Höpö höpö. Venäläiset tuhosivat Groznyin kaupungin maan tasalle kaksi kertaa. Sitä venäläisten aiheuttamaa hävitystä ja kärsimystä ei voi verrata mitenkään Yhdysvaltain ilmavoimien Irakissa käymään ilmasotaan.

   Poista
  5. Venäjän aloitettua terroripommituksensa 2015 syksyllä Syyriassa, ainakin 69 kansainvälisen humanitaarisen "Lääkärit ilman rajoja" järjestön sairaalaa ja klinikkaa on joutunut iskujen kohteeksi. Järjestö joutui lopettamaan sairaaloidensa sijaintien ilmoittamisen julkisesti niiden jouduttua heti ilmaiskujen kohteeksi.


   https://www.alaraby.co.uk/english/news/2016/10/1/75-msf-medical-facilities-attacked-in-past-year

   Poista
  6. Juuri näin. Niin kuin Itä-Aleppossa oli, niin myös Mosulissa aikaisemmin ja yhä tänään terroristit käyttävät mm. sairaaloita tukikohtinaan, vaarantaen tietoisesti siviilejä.

   Aleppo:“We drove past a hospital complex that rebel groups were busy commandeering as a headquarters....”

   https://www.theguardian.com/world/2016/oct/12/ground-down-by-savagery-the-agony-of-aleppo?CMP=share_btn_tw

   “The F.S.A., it turned out, had given me to the Nusra Front, or Jebhat al Nusra, which was using the Children’s Hospital in Aleppo as a headquarters and a prison. During my first days there... “

   http://www.nytimes.com/2014/10/28/magazine/theo-padnos-american-journalist-on-being-kidnapped-tortured-and-released-in-syria.html?_r=1

   Mosul:“The US military has deliberately conducted an airstrike on a hospital in the Iraqi city of Mosul, it said on Wednesday, after saying its Iraqi allies came under fire by Islamic State fighters from the hospital complex.”
   https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/07/islamic-state-iraq-mosul-hospital-airstrike-us-military

   "Coalition justifies targeting ISIL mortar - saying the terror group is increasingly using 'mosques, hospitals and schools' in Mosul battle."

   https://twitter.com/airwars/status/815597051874570240

   Muuten, tuo maintsemasi "Lääkärit ilman rajoja" järjestö -Yhdysvaltain ja Englannin tukeman- saudi-koaliition systemaattisilta vaikuttavista sairaala-iskuista Jemenissä taasen seuraavasti:

   “In Yemen, more than 600 medical facilities have been closed because they sustained damage during the ongoing war, now in its 13th month, between a Saudi-led coalition that supports President Abd Rabbuh Mansur Hadi and Houthi rebels. The United Nations has confirmed 59 attacks against 34 hospitals. One of them, in January, hit the Shiara Hospital in Yemen’s Saada governorate, which Ban said served about 120,000 people.”

   https://foreignpolicy.com/2016/05/03/msf-blasts-u-s-russia-syria-and-saudi-for-hospital-strikes/

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  7. Eli ovat ottaneet mallia Israelin valtion alueella loisivien "palestiinalaisten" Hamas-terroristien taktiikasta jossa Gazan sairaaloita oli muutettu komentokeskuksiksi ja asevarastoiksi. Sairaaloiden alueilta tehtiin ohjus sekä raketti-iskuja ja ambulanssit olivat otettu käyttöön Hamas-terroristien kuljetus ajoneuvoiksi jne.


   http://mfa.gov.il/MFA/ForeignPolicy/Terrorism/Pages/Hamas-uses-hospitals-and-ambulances-for-military-terrorist-purposes.aspx

   Poista
  8. Ilmasota-dataa:"In October, Amnesty International released its own detailed investigation into Coalition strikes in Syria which determined more than 100 civilians had died in just three attacks during the Manbij campaign, including at least 73 non-combatants in a strike on al-Tokhar on July 19th. CENTCOM says it is still investigating those allegations. But US officials have already hinted they don’t believe widespread local reporting or Amnesty’s account, telling the Washington Post’s Missy Ryan that only “about 10 civilians may have died” at al-Tokhar.

   "For casualty monitors this is seen as an important step – one which they have long pushed for. While the US stands alone in admitting to casualties among foreign powers bombing Syria and Iraq – including Russia and other members of the Coalition – human rights advocates say published US accounts are still missing important legal context."

   https://airwars.org/news/us-admits-record-tally-of-civilian-deaths-in-iraq-and-syria/

   Tämä "outpacing those of Russia "sangen huolestuttavaa:"Following an unprecedented increase in claims, researchers at Airwars have tracked their 1,000th alleged civilian casualty event tied to reported Coalition strikes in Iraq and Syria. Recent evidence indicates that in both countries, civilian casualties rose during the last months of the Obama administration and are now accelerating further under the presidency of Donald Trump – suggesting possible key changes in US rules of engagement which are placing civilians at greater risk.

   Since January, alleged Coalition civilian casualty events have been outpacing those of Russia. Initial data for March provides further evidence that civilian casualty allegations are both becoming more common under President Trump, and are likely to outrun Coalition efforts to track and investigate them.

   https://airwars.org/news/1000th-allegation/


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  9. Päivän petoon eli Syyrian ilmasotaan liittyen.

   Niin... jos jokapaikanhöylä, toimittaja-aktivisti Herra Weissin kamu, Roy Gutman, tuo salafisti-islamisti -opposition markkinoija Lännelle, ”Kuinka Assad loi ISIS:ksen -narratiivin” levittäjä ja uusottomaani Erdoganin Turkin omintakeisen kurdipolitiikan kannattaja on mielestäsi varteenotettava ”lähde”, niin mikäs niingu siinä, jos siltä resinoi.*

   Itse kyllä suosittelisin esim. tutkijakapteenimme Antti Parolankin arvostamaa ja Suomessakin hiljattain käynyttä Aymenn J Al-Tamimia -jos yhteen uskottavaan ja Gutmanniakin laajempaa kansainvälistä arvostusta nauttivaan asiantuntijaan pitäisi turvautua.

   Ja asiaan. Kuten olenkin jo lähteistetysti tässä linjastossa kuvannut sekä Syyriassa ja Irakissa (ja Jemenissä) käytyä ilmasotaa, voimme vuoden 2017:n Track recordin perusteella kootusti todeta, että joko Venäjä on kalibroinut ilma-asettaan viime vuodesta tai sitten Yhdysvallat on tänä vuonna omaksunut ”venäläisen strategian” Syyrian ja Irakin ilmasodassa(Yhdysvaltojen, Englannin ja Ranskankin tukeman saudien koaliition hävittäjät ja ”tuntemattomat taisteluhelikopterit” Jemenissä saattavat tähänastisten ”saavutustensa” puolesta kuitenkin vielä hyvinkin viedä ykköstilan sivullisten uhrien tuottamisessa niin Yhdysvalloilta kuin Venäjältä)

   ---------
   *Suomalaisessa skenessä näitä ovat levitelleet osin sofistikoituneesti, osin sangen eksplisiittisesti eräs saksalaisen juustontekijän jälkeläinen että merkittävä tutkimusmatkailija, demagogi ja lintubonggari. Heiltä molemmilta on päätynyt myös artikkelit yhdelle Southern Poverty Law Centerin rasistiseksi ja äärioikeistolaiseksi määrittämälle sivustolle. Tässä asiassa, joka liittyy olennaisesti erään kansanmurhan vähättelyyn ja kieltämiseen, näkisin kuitenkin vain toisen heistä –hänen kirjallisen tuotannon perusteella- edustavan pyrkimystä vähätellä ko. kansanmurhaa.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 33. Tällaisten turpoistien omaksuma, käänteisellä tavalla ”putinistinen” tatsi tai kyklopismi onkin johtanut siihen, että Syyrian tapauksessa meille ei ole koskaan päässyt syntymään autenttista kuvaa siitä ketkä ovat tukemisen arvoisia ja aidosti ”maltillisia” kapinallisia. Olemme hupakkomaisesti tukeneet mielissämme niitä ”maltillisia, sekulaareja ja demokraattisia” kapinallisia, vaikka lähestulkoon sodan alusta alkaen juuri ystäviemme Turkin, Saudi-Arabian ja Qatarin ansiosta Syyrian sota oli luonteelta enemmänkin sektaarinen kuin vapaussota ilkeää tyrannia vastaan.

  Assadin ja Venäjän rikokset tunnemme, mutta entäpä opposition, joka taisteli ISIS:ksen ja Al-Nusran kanssa rintarinnan Assadia vastaan vielä 2014 puolivälissä. Tämänkin jälkeen ja yhä tähän päivään asti oppositiomme on taistellut rintarinnan Syyrian -alituisesti nimeään muuttavan- AlQaidan kanssa. Ja nyt on tiedossa, että ISIS:kseen ammoin liittyneitä sotureita palaa takaisin ns. maltilliseen oppositioon. Kenen käsissä on heidän, näiden meidän tukemien opposition edustajien vuodattama lastenkin veri? Kuka ottaa vastuun Guantanamo Bayn (so.GITMO) vankileiriltä vapautetuista jihadisteista joiden tiedetään syyllistyneen sotarikoksiin Syyriassakin? Selvittääköhän ajatushautomo Atlantic Council nämäkin rikokset? Vai laitetaanko nekin Assadin ja Venäjän piikkiin?

  Haluttomuutemme lukea ajoissa tai tarpeeksi hyvin NATO-Turkin ja Saudi-Arabian & Co Assadin syrjäyttämiseen tähdännyttä politiikkaa sekä niiden omissa maissaan ja lähi-alueillaan harjoittama ”putinismi” ja muiden valtioiden alueita-anneksoiva politiikkakin ja sen huomiotta jättäminen tai hiljaisuus sen äärellä, on tehnyt epäjumalankuvia läntisistä arvoistamme ja samalla lisännyt sekä Putinin että Teheranin vanhan kaartin kannatusta on Lähi-Idässä. Ja niin kauan, kun jatkamme oman vastuumme kiertämistä syyttämällä Assadia, Putinia ja Teherania tästä kaikesta, tämä tulee jatkumaan eli heikentämään EU:n yhtenäisyyttä ja NATO:n kannatusta. Ja tämä taasen sataa Euroopassa vain ja ainoastaan Putinin laariin.

  Obs. olen pannut merkille, että eräät suomalaiset kyky-turpoistit ovat nyt kiinostuneet Jemenin -tilanteesta kun Trump on vallankahvassa. Samaiset turpoilijat olivat ihan hipihiljaa Jemenin katastrofaalisesta tilanteesta Obaman aikana, mutta onneksi sentään nyt kiinnostaa ne Jemeninkin lapset. Toki sanoisin, että minkäänlaisesta moraalisesta heräämisestä ei ehkä heidän kohdallaan voida puhua, vaan tämäkin näyttäytyy heille Venäjän kautta, sillä onhan Trump monille heistä Moskovan luoma Mantshurian kandidaatti. Ja toisaalta, jos Hillary olisi tullut valituksi, en usko että ko. turpoilijat olisivat Jemenin lasten puolesta liikkeellä.


  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rysky:"Sotilastukikohdat ulkomailla ovat globaaliksi suurvallaksi pyrkivälle Venäjälle tärkeitä symboleita, joiden säilyttämiseksi se näyttää olevan valmis mittaviinkin uhrauksiin. Tämä valmius on myös nähtävissä Syyriassa, jossa al-Assadin hallinnon kaatuminen olisi merkinnyt Venäjälle Latakian tukikohdan menettämistä."

   Kuin myös globaalille Yhdysvalloille Persianlahdella. Valmius painaa villaisella Bahrainin kansannousu, joka kukistettiin verisesti Jemenissä genosaalista sotaansa käyvän Saudi-Arabian tuella -jota me länkkärit eli Yhdysvallat ja Englanti etukenossa tukevat aseellisesti ja logistisesti.* Haudanhiljaisuus Al Khalifan hallinnon maansa siioja brutaalisti diskriminoivan sisäpolitiikan äärellä osoittaa Yhdysvaltojenkin olevan valmis mittaviinkin "uhrauksiin" omien Bahrainissa sijaitsevien tukikohtiensa tähden.


   Rysky"Venäjä onkin luonut itselleen puskurialueena toimivaa ei-kenenkään-maata jäätyneistä tai kuumista konflikteista raja-alueillaan."

   Täsmälleen näin voi sanoa NATO-Turkista ja jihadisteja ja islamisteja Syyriassa Turkin lailla tukevasta Saudi-Arabiasta (+Qatarista). Näin voidaan puhua saudien kohdalla myös sen oman "Krimin" eli Bahrainin ja sen "Itä-Ukrainan" eli Jemenin kohdalla, mutta toki ymmärrän että esim. kurdien, syyrialaisten, bahrainilaisten tai vain jemeniläisten alueellisella koskemattomuudella, ihmisoikeuksilla ja heidän kohdallaan syntyneillä demokratiavajeilla voidaan pyyhkiä pöytää, koska ryssä.


   Pointti, niin kauan kuin transatlanttiset optimistit harjoittavat tätä kyklopistista turpoilua, jossa Yhdysvaltojen ja Englannin, EU:n ja Manner-Euroopan NATO-maiden kannalta, rikollisen kehnoa Persianlahti-ulkopolitiikkaan liittyviä ongelmia ei huomioida ja pyritä yhdessä korjaamaan, ei tehokkaan yhteisen läntisen rintaman luomista ekspansiivista Venäjää vastaan ole mahdollista synnyttää -ja tätä me tuskin haluamme(!?).

   Asevelisosialidemokraatti


   *https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/02/bahrain-fears-of-further-violent-crackdown-on-uprising-anniversary/

   Poista
  2. Helmet vielä. Eilen uutisoitiin perustellusti venäläisten korruptionvastaisista mielenosoituksista. EU ja USA tuomitsivat mielenosoittajien pidätykset Venäjällä. Uskoakseni -ja jälleen perustellusti- tilanteen seuraaminen tänään esim. YLE:llä jatkuu.

   Hyvä näin, mutta miksiköhän Suomessa tai läntisessä mediassa ei juurikaan uutisoitu satojen tuhansien jemeniläisten eilisestä mielenosoituksesta saudi-koaliition -jota eräät tärkeät liittolaisemme tukevat- sotaa vastaan?

   Mihinköhän tämä tällainen epäsymmetrinen uutisointi perustuu? Miten sinä Rysky, aseistakieltäytyjänä ja rauhanpuolustajana arvioisit tätä asetelmaa?

   https://www.alaraby.co.uk/english/news/2017/3/26/hundreds-of-thousands-in-yemen-protest-against-saudi-led-intervention

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  3. ^Puhumattkaan miten väkivaltaisesti massapidätyksin tukahdutettiin Occupy Wall Street- mielenosoitukset Yhdysalloissa ja miten avoimesti tuettiin Ukrainassa väkivaltaiseksi voimistunutta ja keinotekoisesti alkun laitettua "kansannousua", joka myöhemmin paljastui olleen alusta asti suunniteltu vallankaappaus.

   Poista
  4. Ukrainassa ei tapahtunut mitään laitonta vallankaappausta kuten te Kremlin trollit valehtelette.

   Demokraattisesti vaaleilla valittu, täysin laillinen Ukrainan parlamentti (Verkhovna rada) äänesti ja aivan oikein erotti (22.2.2014) Ukrainan perustuslain mukaisesti, Venäjälle maanpakoon lähteneen ja siten presidentin tehtäviinsä kykenemättömän korruptoituneen Viktor Janukovitshin perustuslaillisista tehtävistään.

   Ukrainan parlamentin (Verkhovna radan) 340:stä läsnä olleesta edustajasta, Viktor Janukovitshin erottamisen puolesta äänesti peräti 328 edustajaa, mukaan lukien Janukovitshin oman "Alueiden puolueen" edustajat.

   Poista
  5. Yli 20 vuotta geopoliittisia valheita on luonut sen rinnakkaisen tilannekuvan, jota ylläpitää tarkoituksella epätäsmällisessti määritelty läntinen arvoyhteisö, aiemmin kansainvälinen yhteisö.

   Kun Janukovitsh joutui pakenemaan aseellista vallankaappausta ruumiskasojen kasvaesssa maidanilla Amerikkalaisten suunnitelman mukaan, tuskin kukaan poliitikko riskeeraisi itseään tukemalla jo hävinnyttä presidenttiä. 5 miljardilla dollarilla lahjontaa ja loput hoidetaan kiristyksellä ja uhkailulla. Nyrkkimatsit ja roskikseen tunkeminen on tuolla normipolitiikkaa. Harvainvalta jyrää tuolla muutenkin, kun kaikki pyörii muutaman juutalaisen oligarkin tahdissa.

   Poista
  6. Nulandin 5 miljardia30. maaliskuuta 2017 klo 11.32

   Totta on se että Yhdysvallat on tukenut Ukrainaa 5 miljardilla dollarilla 20 vuoden ajan Ukrainan erottua Neuvostoliitosta 1991. Tukea annettiin Ukrainalle 20 vuoden ajan ja siitä tuesta sai osansa myös Viktor Janukovitshin hallinnon aikainen Ukraina.

   Venäjän informaatiosodan valhetta ja Victoria Nulandin sanojen vääristelyä on se väite että se 5 miljardia dollaria olisi käytetty Maidaniin ja Janukovitshin hallinnon kaatamiseen. Tosiasiassa sillä ei ollut mitään tekemistä Maidanin kanssa ja se tuki oli loppu ennen Maidania mielenosoituksia.

   Mitä Victoria Nuland oikeastaan sanoikaan:

   "Since Ukraine's independence in 1991, the United States has supported Ukrainians as they build democratic skills and institutions, as they promote civic participation and good governance, all of which are preconditions for Ukraine to achieve its European aspirations," she said. "We have invested over $5 billion to assist Ukraine in these and other goals that will ensure a secure and prosperous and democratic Ukraine."


   Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Nicole Thompson kertoo tarkemmin miten tuo 5 miljardia dollaria käytettiin 20 vuoden ajan:


   "The insinuation that the United States incited the people of Ukraine to riot or rebel is patently false," said Nicole Thompson, a State Department spokeswoman.

   Since 1992, the government has spent about $5.1 billion to support democracy-building programs in Ukraine, Thompson said, with money flowing mostly from the Department of State via U.S. Agency for International Development, as well as the departments of Defense, Energy, Agriculture and others. The United States does this with hundreds of other countries.

   About $2.4 billion went to programs promoting peace and security, which could include military assistance, border security, human trafficking issues, international narcotics abatement and law enforcement interdiction, Thompson said. More money went to categories with the objectives of "governing justly and democratically" ($800 million), "investing in people" ($400 million), economic growth ($1.1 billion), and humanitarian assistance ($300 million)."

   http://www.politifact.com/punditfact/statements/2014/mar/19/facebook-posts/united-states-spent-5-billion-ukraine-anti-governm/

   Poista
  7. 60 % Ukrainalaisista elää alle köyhyysrajan ja rintamamiehille ei kyetä maksamaan palkkoja eikä miehistöjen rotaatioihn riitä väkeä. Erittäin heikosti on Amerikkalaisten tukitoimet onnistuneet. 20 vuotta ja 5 miljardilla myrkkyä NGO-suonistoon.

   Poista
  8. Ja lähde noille "tiedoillesi" Ukrainan armeijan miehistövajeesta ja maksamattomista palkoista olikaan mikä? Kenties Janus "huuhaa" Putkosen Donbassin-trollitoimisto?

   Poista
  9. Kuten yleensä on teidän paskaa jauhavien Kremlin trollien ja putinistien kanssa, asiat ovat juuri päinvastoin. ATO-alueella olevat taistelijat ovat saamassa lisää palkkaa.

   http://en.censor.net.ua/news/434329/extra_compensation_payments_to_ato_fighters_to_increase_effective_april_1_poroshenko

   Poista
 34. Twiittasit:”Hmmm. Oman maan ihmisten hyväksikäyttäminen poliittisten levottomuuksien lietsomiseen toisessa maassa.Kukas tätä on käyttänytkään...? #turpo”

  Tarkoittanet Putinin Venäjää? Nähtävästi Kremlin ympyrä sulkeutuu jälleen yhdellä tapaa Erdoganin -joka lienee myös Mantsurian kandidaatti- toimien myötä? Kaikki jäljet johtavat Kremliin...

  Tämä on itseasiassa ihan peruskauraa uusMcCarthymäistä kliimaksia lähestyvien turpoistien ajattelussa, kirjoittelussa -joita en suinkaan väitä sijun edustavan. Ollaan kuin Ahti Karjalainen puhalluskokeen jälkeen; mitään ei myönnetä!

  Varsinkaan sitä, että kamujen kanssa turpoilleissa oli katse niin lukittuneena Venäjään, että ei huomattu tsekata mitä rintaman sivustalla tapahtuu. Siis, Erdoganin Turkin uusottomanistista kehitystä. Ja nyt kun savi on tukevasti housuissa hyvin kuivuneena, narratiivia rikastetaan MV-miehille, NWO-hörhöille jne. tyypillisiä paranoidisilla salaliittoteorioilla. Parempi laittaa vaan lisää pökköä pesään kun harjoittaa itsekritiikkiä. Itsekritiikkihän saattaisi olla äärimmäisen kohtalokasta oman imagon ja uskottavuuden kannalta.

  Toisaalta... lähestykäämme tällä meta-selitysmallilla Venäjän Krimin laitonta anneksoimista. Kenties Putin on ottanut mallia Turkista? NATO-Turkillahan on pitkä historia toisten valtioiden alueiden itseensäliittämisten suhteen. Turkki on anneksoinut osan Kyprosta itseensä. Nyt se esittelee Pohjois-Syyriaa lähestulkoon uutena maakuntanaan.

  Harva meistä kuitenkaan muistaa, että Turkki ”putinisoi” vuonna 1939 Syyrian Haytayan -maakunnan osaksi itseään. Yli viisikymmentä tuhatta armenialaista, alaviittia, sunni-arabia ja kristittyä pakeni Syyriaan ja Libanoniin ja maakuntaa alettiin turkkilaistamaan. Hmmm. Kenties Putinilla on ollut Krimin tapauksessa siis Turkki mielessään?

  Ja lapsiin takaisin. Unohdin tuossa eilen laittaa nämä YK:n ja USA:n Syyrian lapsisotilaita koskevat dokumentit esille. Maltillisen oppositiomme sankarit ISIS:ksen jälkeen vahvasti kakkostilalla lapsisotilaitten värvääjinä:”A total of 362 cases of recruitment and use of children were verified and attributed to ISIL (274), the Free Syrian Army and affiliated groups (62), Liwa’ al-Tawhid (11), popular committees (5), Kurdish People’s Protection Units (4), Ahrar al-Sham (3), the Nusrah Front (2) and the Army of Islam (1). Of the verified cases, 56 per cent involved children under 15 years of age, a significant increase A/70/836 S/2016/360 16-06499 25/40 compared with 2014. The payment of salaries and ideology continued to be major influencing factors.”(Sivu: 24/40.)

  Lähde: http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=s/2016/360&referer=/english/&Lang=E1

  ja

  Ja amerikkalaiset viranomaiset kuvailevat suomensyyrialaisten lelusalakuljettajien suosiman vapaustaistelija Abdallah Muhammad Bin-Sulayman al-Muhaysinin "lapsityötä" seuraavasti:
  ”He has been involved in recruiting fighters to join al-Nusrah Front and helping to form a new al-Nusrah Front “state” in northern Syria. In April 2016, Muhaysini launched a campaign to recruit 3,000 child and teenage soldiers across northern Syria for al-Nusrah Front.”

  Lähde: https://www.treasury.gov/press-center/press-releases/Pages/jl0605.aspx

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän Atlantic Councilin tatskaa ”mikaelgabrielmaisesti” kantavan lastenystävän me kaikki muistamme:"Secretary of State Madeleine Albright - about US sanctions killing more than 500,000 Iraqi children: ”I think this a very hard choice, but the price - we think the price is worth it." (60Minutes: Punishing Saddam, May 12. 1996 CBS)*

   Nyt on syyrialaisten lasten vuoro:"Syria sanctions indirectly hit children's cancer treatment

   ”Local and World Health Organization (WHO) officials also blame Western sanctions for severely restricting pharmaceutical imports, even though medical supplies are largely exempt from measures imposed by the United States and European Union.”**


   *https://www.youtube.com/watch?v=omnskeu-puE

   **http://uk.reuters.com/article/uk-mideast-crisis-syria-sanctions-idUKKBN16M1V5


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 35. Lisää listalle Magneettimedia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magneettimediassa on Putinia ja Venäjää kritisoivia juttuja ja toimittajia.

   Poista
  2. Niin... ja iki-ihania ja unohtumattomia antisemiittisiä hörinöitä.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 36. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittanet läpeensä korruptoitunutta Janukovitshin mafiahallintoa?

   http://www.uawire.org/news/ukrainian-justice-ministry-30-billion-was-stolen-during-yanukovych-s-reign

   Poista
 37. Tämä turpo-blogi on erinomainen ja viimeisin päivitys suorastaan loistava.

  Eilen viestimet kertoivat huolestuttavia uutisia, niiden mukaan Venäjän erikoisjoukkoja on Egyptissä lähellä Libyan rajaa. Onko Venäjä lähdössä tekemään Libyaan seuraavaa rikostaan ihmisyyttä vastaan, uutta Aleppoa Tripolista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Onko Venäjä lähdössä tekemään Libyaan seuraavaa rikostaan ihmisyyttä vastaan, uutta Aleppoa Tripolista? ”

   Tarkoitat luonnollisesti Itä-Aleppoa.Rikoksista muiden aleppolaisten ihmisyyttä vastaan olemme me länkkärit vastuussa, mutta aivan erityisesti ”putinmaisesti” toimivat salafi-islamisteja MV-islamisteja preferoivat urheat liittolaistemme ja ystävämme Turkin, Saudi-Arabian(jonka Jemeniä ”Itä-Aleppoksi” muuttavasta sodasta ei kukaan puhu oikeastaan siitä syystä, että asialla eivät ole venkut!) ja Qatarin.

   Ja Libyasta. Gaddafia vastaannousseiden libyalaisten suojeleminen hänen aggressioltaan oli perusteltua, mutta miten se hoidettiin ja kaiken kukkuraksi jätettiin vielä jälkihoitamatta, on rikos libyalaisten ihmisyyttä vastaan. Tämä on fakta, vaikka -ikäänkuin Libyassa ei tällä hetkellä olisi muiden maiden erikoisjoukkoja!- Egyptissä lähellä Libyan rajaa olisi tällä hetkellä Venäjän huippuerikoisjoukkoja.

   Pari lainausta brittiparlamentin Libya -raportista, josta olisi syytä ottaa opiksi, jos aiomme yltää venkkuja parempaan suoritukseen ko. alueilla:

   “In particular, the Government failed to identify that the threat to civilians was overstated and that the rebels included a significant Islamist element. By the summer of 2011, the limited intervention to protect civilians had drifted into an opportunist policy of regime change. That policy was not underpinned by a strategy to support and shape post-Gaddafi Libya. The result was political and economic collapse, inter-militia and inter-tribal warfare, humanitarian and migrant crises, widespread human rights violations, the spread of Gaddafi regime weapons across the region and the growth of ISIL in North Africa. Through his decision making in the National Security Council, former Prime Minister David Cameron was ultimately responsible for the failure to develop a coherent Libya strategy.”

   “32. Despite his rhetoric, the proposition that Muammar Gaddafi would have ordered the massacre of civilians in Benghazi was not supported by the available evidence.”
   Lähde:http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201617/cmselect/cmfaff/119/119.pdf

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  2. Tuo brittien Libyaraportti on sellainen vartin valkopesu, jossa myönnetään satunnaisia "virheitä" ja osatotuuksia vain sodan todellisten motiivien peittämiseksi.
   Kyseessä oli harkittu ja harjoiteltu tuhoamissota, jolla Libya piti lyödä takaisin kivikaudelle mahdollisimman pitkäksi aikaa, jotta Gaddafin hyvinvointimalli ei leviäisi afrikkaan ja että Gaddafin kultadinaarihanke saatiin tuhottua. Kultadinaari on vakava uhka juutalaisten pyörittämälle globaalille finanssialan kartellille.

   Libyan aseiden leviäminen oli amerikkalaisten ja etenkin Clitoriksen järjestelemä hanke aseistaa Syyrian palkkaterroristi kalustolla, jota ei suoraan voitaisi nähdä lännen tueksi terrorismille.

   Libyassa ei tapahtunut mitään aitoa kansannousua, vaan informaatio-operaatiolla luotiin vain sellainen mielikuva. Ulkopuoliset lännen tarkka-ampujat kävivät aloittamasa tappamisen mielenosoituksissa ja lisää murhamiehiä vapautettiin vankiloista jotka vastapalveluksena värvättiin "kapinallisiksi". Nämä terroristit ja murhamiehet toimivat naton maajoukkoina kun sen ilmavoimat pommittivat laillisen Libyan joukkoja, vesilaitoksia ja kaupunkeja hajalle.

   Poista
 38. Aikamatka kaikkien rinnakkaistodellisuuksien äidin luo:
  911 Clues Everyone Missed

  Samalla tavalla MH-17 onnettomuuden jälkeen luotiin minuuteissa rinnakkaistodellisuus läntisissä uutisvälineissä. Etukäteen kirjoitetut narratiivit vain julkaistiin. 911 iskun paljastumisesta viisastuneena luotiin myös valesalaliittosivustoja harhauttamaan, hidastamaan ja viemään uskottavuuden netissä luonnostaan olevalta vapaalta parviälyltä.

  Sama harhautustekniikka oli nähtävissä myös Kauhajoen kouluammuskelussa, joka järjestettiin siinä toivossa, että pitkään valmistellut aselakien ankarat kiristykset, jopa täyskielto, saataisiin livautettua läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän joukkoja Itä-Ukrainassa komentaneen eversti Igor Strelkovin möläytyksen jälkeen niitä rinnakkaistodellisuuksia loivat kiireellä kylläkin ne itäiset tiedotusvälineet.

   http://metro.co.uk/2014/07/17/mh17-first-pictures-emerge-of-malaysia-airlines-crash-site-as-rebel-commander-claims-responsibility-4802053/   Poista
  2. Jaaha, taas joku Pitkäniemen sairaalan akuuttipsykiatrian osastolta kirjastoon tietokoneelle karannut potilas selvittämässä noita vainoharhaisia salaliittoteorioitaan.

   Poista
  3. Ikävä kyllä nämä reaalitodellisuudesta poikkeavat kommentit vain kuvaavat kuinka Venäjän yli pari vuotta jatkunut MH-17 disinformaatiokampanja on onnistunut ja vaikuttanut osaan porukasta jopa täällä lännessä.

   Poista
  4. Tutkimusten mukaan Venäjän tiedoitusvälineet regoivat vasta parin vuorokauden viiveellä torjumaan läntistä tarinankerrontaa. Sen sijaan läntinen regointinopeus ja suora syyttäminen paljastaa tapauksen olleen suunniteltu ja hyvin valmisteltu operaatio. Keskeinen tavoite oli pakottaa Euroopan yleinen mielipide hyväksymään Venäjän vastaiset pakotteet ja siinä myös onnistuttiin ylimmän poliittisen johdon osalta. Euroopan kansojen enemmistön mielipiteellä ei niin paljoa ole väliäkään.

   Lisäksi Israelilla oli ennakkotietoa MH-17 iskusta sillä he käyttivät syntynyttä mediasirkuksen varjoa sumeilematta hyväkseen Palestiinan kansalaisten joukkosurmaamiseen armeijansa avulla.

   Poista
  5. Höpö höpö. Yhdysvallat ja EU määräsivät taloudelliset pakotteet Venäjälle Ukrainan Krimin niemimaan miehityksestä ja pakkoliittämisestä Venäjään eikä lento MH-17:n alasampumisen takia.

   Poista
  6. Niin juuri, mutta amerikkalaisten ajamat pakotteet olivat selkeästi epäsuosittuja ja Euroopan päättäjät empivät ja osa vastusti niiden tuloa. MH-17 oli selkeästi se puikko, jonka avulla pakotekuoro alkoi laulaa falsetissa juutalaismedian survoessa sitä raivolla Euroopan kakkostodellisuuteen.

   Kaikkihan ymmärsi heti, että Krim palasi takaisin Venäjän yhteyteen laillisesti vaaleilla, eikä kukaan pysty sitä kiistämään, ei poliitisesti eikä sotilaallisesti.

   Poista
  7. Salaliittoteoriat ovat olennainen osa Venäjän propagandaa ja disinformaatiota. Venäjän trollit ja salaliittoteoreetikot ovat usein parhaita kavereita.

   https://i.imgur.com/54n7Ovr.jpg

   Poista
 39. Salaliittoteoriat ovat olennainen osa Venäjän propagandaa ja disinformaatiota. Venäjän trollit ja salaliittoteoreetikot ovat usein parhaita kavereita.

  https://i.imgur.com/54n7Ovr.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuu siitä, että Venäjllä tiedetään kuinka maailma makaa ja lännessä ne, jotka ovat löytäneet absoluuttisen totuuden, leimataan salaliittoteoreetikoiksi. Ja te, naton trollit puhutte narratiiveista, siis tarinoista. Bush myönsi olevansa historian näyttelijä aikoinaan. Lännen väestö elää siis huolella rakennetussa valheiden pinossa. On luonnollinen primitiivireaktio kieltää omasta tilannkuvasta poikkeavat näkemykset. Valheiden pino ei kestä sitä, että välistä käännetään valheita todeksi. Maailmankuva romahtaa ja henkeä saplaa pelkkä ajatus. Seuraavaa näyttelijöillä ja tietokonemanipuloinneilla toteutettua terrori-iskua odotellessa.

   Poista
  2. Taitaa olla kuitenkin niin että Venäjän informaatiosodan ammattilaiset älysivät ajat sitten salaliittoteoriaskenen aktivisteineen varsin kyvyttömäksi arvioimaan lukemansa lähteiden sekä tiedon luotettavuutta ja siten mitä parhaimmaksi venäläisen propagandan ja disinformaation levitysalustaksi.

   Poista
  3. Noinhan se on mennyt täällä Suomessakin. Ensimmäisenä noita hyväuskoisia salaliittoja tutkivia totuustovereita oli hyväksikäyttämässä Putinin Venäjän puolesta sotiva infosoturi Janus Putkonen joka onnistui Verkkomedian silloin tällöin julkaisemien Illuminati, Nwo, Kemikaalivana salaliittoteorioiden ohessa levittämään runsaasti Kremlin valtamedioiden propagandaa. Huijatuille totuuksia selvittäville tovereille myytiin tää propaganda jännillä sloganeilla kuten " kerromme siitä mistä valtamediat vaikenee" tai "kerromme vaietuista asioista". Kiitos Putkosen Verkkomedian avulla järjestämän kusetuksen, moni huijattu totuustoveri onkin erehtynyt pitämään Venäjän valtamedioita kuten RT:tä, Sputnikkia taikka Putkosen tuoreempaa Doni Newsia jonkinlaisina piilotettuja totuuksia kertovina vaihtoehtoisina medioina vaikka ovat tosiasiassa 100% propagandatehtaita. Samoilla linjoilla jatkaa nyt tänään Tauno O. Mehtälän disinformaatiosivusto Vastavalkea. Aika monella nykyisellä kotimaisella Kremlin hyödylliseksi idiootiksi ryhtyneellä propagandaa levittävällä kotiryssällä on juurensa juurikin noissa salaliittopiireissä.

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 40. PLOS - One tiedejulkaisun tutkijat teettivät tutkimuksen jossa tieteellisesti todistivat että nämä New World Orderista ja juutalaissalaliitoista jauhavat huru-ukot ja höyrypäät ovat kuplassa eläviä hölmöjä jotka uskovat mitä vain informaatiota kunhan se tukee heidän omia ennakkoluulojaan. #vastavalkea #verkkomedia #magneettimedia #mvlehti #venäjäntrolliarmeija

  http://www.iltalehti.fi/digi/2015022619264197_du.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea tuon uutisen kommentit! eh...

   Poista
  2. Joo. "Wake upit" on melkein samoilla leveleillä kuin Vastavalkean Tilannehuoneessa. #akuuttipsykiatrianosasto #lääkkeet

   Poista
 41. Assadin kaasuiskusta


  Lähden siitä, että kaasuisku menee Assadin piikkiin, vaikka alue jossa se tapahtui on AlQaidan hallussa, joilla on taasen suoraan tai epäsuoraan kytköksiä muiden islamistien kautta Turkin, Saudi-Arabian ja Qatarin kaltaisiin islamo-fasistisiin liittolaisiimme ja ystäviimme. Kamuihimme, joiden toimintaa Syyriassa ei ole pystytty tai paremminkin sanoen, emme ole halunneet valottaa samalla lailla kuin Assadin, Venäjän ja Iranin. Tämä ei ole sattumaa, vaan ihan valintakysymys, jolla on moraalisia implikaatioita.

  Näin väitän siitäkin huolimatta, että Syyrian kapinallisilla on todennäköisesti ollut hallussaan kemiallisia aseita, mutta vähintäänkin komponentteja ja knowhowta niiden valmistamiseen sodan alusta alkaen. Se, että Irakin AlQaidan ja sittemin ISIS:ksen tiedetään valmistaneen kemiallisia aseita, on tuskin myöskään lisännyt Syyrian jihadistien mahdollisuutta päästä käsiksi niihin.(1)

  Toki, kyse voi olla myös tukemiemme Syyrian jihadistien ja islamistien media-diversiosta, muistaen että Yhdysvallat luopui viime viikolla virallisesti Assadin syrjäyttämisestä, kansainvälisiä neuvotteluja Syyrian tulevaisuudesta oltiin käynnistämässä jälleen ja sitten räjähti vielä se pommi Pietarin metrossa. Nämä kaikki tapahtumat olivat tukemamme rauhanomaisen, maltillisen ja demokraattisen Syyrian opposition kannalta kielteisiä asioita ja mikäli jotain yllättävää uutta ei olisi sattunut, olisivat he joutuneet entistä enemmän marginaaliin -mikä taasen ei olisi ollut heitä tukevien elintärkeiden liittolaistemme ja ystäviemme intressien mukaista.

  Tämä ”teoria” kuitenkin on syytä hylätä pro-putinistisena propanagndana -kuten meistä viisaammat ovatkin tehneet. Ihmisyys ja valo on meidän ja tukemiemme vapaustaistelijoiden puolella, kun taas syyllisyys, pimeys ja demonisuus Assadin, Venäjän ja Iranin. Sanoisin myös niin, että sikälimikäli oppositio olisikin syyllistynyt joihinkin sota -ja ihmisoikeusrikoksiin, me emme ole niistä vastuussa, koska me olemme sodan alusta alkean tukeneet sitä yhtä, yhtenäistä ja selväpiirteistä maltillista oppositiota. Ja jos nyt kävisikin ilmi, että he olisivat syyllistyneet johihinkin ikävyyksiin tms. syy ei ole heidän tai meidänkään, vaan Assadin, Venäjän ja Iranin, jotka pakottivat heidät niihin.

  Lyhyesti, meidän kätemme ovat kaikissa tapauksissa syyrialaisten verestä puhtaat, suorastaan lumenvalkoiset.

  Taistelumme idän ja orientin putinlaista pimeyttä ja sen leegioita vastaan on jo osin Jemenin tilanteen -jossa Yhdysvallat, Englanti ja Ranska tukevat voimakkaasti assadmaista Saudi-Arabiaa- takia moraalisesti komprementoivaa ja siksi on ensiarvoisen tärkeää, että humaaniin imagoomme ei tule ylimääräisiä kolhuja Syyriassa.

  ---

  (1)”On May 30, the Turkish media reported that 12 individuals from the al Qaeda-linked Al Nusrah Front had been captured in antiterror operations in Adana, along with a total of two kilos (4,5 lb) of sarin gas. Five of the 12 suspects were later released; the interrogation of the other seven is ongoing.”

  http://www.longwarjournal.org/archives/2013/05/on_may_30_the_turkish.php

  ”The report of an al Qaeda cell in possession of chemical agents is the second from the Middle East in the past two days. Yesterday, Turkish newspapers reported that members of an Al Nusrah Front cell were in possession of sarin gas, and were planning to conduct attacks at the Incirlik Air Base in Adana, and in Gaziantep, a city near Turkey’s border with Syria. Other reports said that the Al Nusrah Front cell was planning to use the deadly nerve gas inside Syria. The reports have not been confirmed by the Turkish government.”

  http://www.longwarjournal.org/archives/2013/06/iraq_breaks_up_al_qa.php

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
 42. Ja varsinaiseen eli muutama sana kemiallisten aseiden käyttöhistoriasta nykyaikana ja siihen liittyvästä Länttäkin koskevasta syyllisyys-kysymyksestä, johon vastaamatta jättäminen on varmasti rohkaissut Assadiakin käyttämään kemiallisia aseita

  Niin paradoksaaliselta kuin se kuullostaakin kuluneen viidenkymmen vuoden aikana kemiallisten aseiden käytön seurauksena on kuollut eniten iranilaisia. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 20 000. Ja yhä tänä päivänä tuhannet Irakin kurdit ja iranilaiset kärsivät näiden kemiallisen aseiden aiheuttamista vammoista.

  Nuoremmat turpoistit tuskin muistavat Irakin ja Iranin sotaa (1980 –1988) ja sitä kuinka Yhdysvallat antoi logistista apua Saddamille täysin tietoisena siitä, että Saddamilla on kemiallisia aseita -joiden valmistamiseen materiaalia ja kenties knowhow´takin saatiin paitsi Euroopasta myös Yhdysvalloista- ja että hän tulisi niitä myös käyttämään. Kuten sitten käyttikin paitsi iranilaisia sotilaita, myös iranilaisia siviilejä ja maansa kurdeja vastaan.


  Yhdysvaltojen uskottavuus valtiona, joka rankaisee kemiallisen aseiden käyttämisestä ei siis murentunut silloin kun se tai Länsi valitsi Assadin Ghouta-kaasuiskun(2013)jälkeen suoran sotilaallisen intervention sijaan pyrkimyksen saada Assad luopumaan kemiallisista aseistaan. Tämä "uskottavuus" mureni koillis-Irakissa Halabjassa ja Faon -niemimaalla, Basrasta kaakkoon jo vuonna 1988 -ja kenties aikaisemminkin.(1)

  Assadin kemiallinen sodankäynti palauttaa mieliimme myös Sudanin Omar al-Bashirin. Al-Bashir -jonka ystävämme Saudi-Arabia on ottanut siipiensä suojiin ja sotimaan Jemeniin- on ICC:n etsintäkuuluttaman –hanke jota mm. NATO on tukenut- kansanmurhaaja-diktaattori. Hän ei suinkaan ole kenties Assadiakin julmempi johtaja, vaan myös tunnettu kemiallisten aseiden käyttäjä.(2)

  Tästä huolimatta Obama virkakautensa lopulla poisti joitakin Sudania koskevia pakotteita ja ilmeisesti Al-Bashirin intiimi suhde Saudi-Arabiaan on saanut Yhdysvallat myös unohtamaan häneen ICC:n ja NATO:nkin kohdistamat syytökset ja pidätysvaatimukset.
  ------

  (1)http://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-files-prove-america-helped-saddam-as-he-gassed-iran/
  http://world.time.com/2014/01/20/iran-still-haunted-and-influenced-by-chemical-weapons-attacks/

  (2)http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/29/darfur-conflict-sudanese-government-has-gassed-hundreds-of-child/


  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko tällä:”Russia and China on Friday proposed that a United Nations panel investigating chemical weapons use in Syria be extended to Iraq, a proposal Britain immediately rejected.”(1) jotain tekemistä sen ei-putinlaisista lähteistäkin vahvennettavissa olevan tosia-asian kanssa, että tukemamme Syyrian maltillisen opposition rivehin palaa, ostetaan ja kaapataan ISIS:läisiä niin Syyriasta kuin Irakista:”Rebels say more than half the Isis defectors seek to go to Syria’s Idlib province to join other jihadi groups that have links to al-Qaeda, suggesting they have not given up on their extremist ideology.”(2)

   Tarkennan. Tänä Brexit -ja trumplaisena aikana Theresa May:llä ja Boris Johnsonilla on pyrkimys rakentaa uutta Globaalin Britannian-imagoa omalla miehuullisella tavallaan ja samalla hyötyä taloudellisesti saudien ja sen liittolaisten asianhoitamisesta niin Irakissa kuin Syyriassa. Maissa, joissa Yhdysvaltojen panos ei tähän mennessä ole ollut mainittujen Persianlahden-maiden uskonnollisesti saturoituneiden toiveiden mukainen.

   Siis, pitää voimakkaasti esillä Assadin, Venäjän ja Iranin toimia ja niiden radikalisoivaa vaikutusta Syyriassa(ja näin itseasiassa suosia täysin tietoisesti paitsi siioihin, muihin ei-islamilaisiin vähemmistöihin myös ei-salafistisiin sunneihin vihamielisesti suhtautuvaa saudiperäistä sunnilaisuutta!), jotta sen edustamien Persianlahden maiden osallisuus Syyrian opposition jihadisoitumiseen ja niiden ”assadmainen” toiminta Bahrainissa ja Jemenissä -jota Britannia merkittävällä tavalla tukee- ei herättäisi niin paljoa mielenkiintoa maailmalla.

   Mahdollista on toki sekin, että Britannia on estänyt Venäjän ja Kiinan hankkeet Irakissa ”kaukokatseisesti” humanitaarisista syistä johtuen. Siis, että se olettaisi Assadin käyttävän kemiallisia aseita jatkossa vain massiivisemmin ja pyrkivän laittavan ne opposition piikkiin. Tämä kuulostaa teoriassa sangen kauniilta ja jalolta, mutta pikainen vilkaisu Bellingcatin jne. kaltaisten läntisten yhteisöjen, ajatushautomoiden ja NGO:n määrään -joista suurin osa on omistanut toimintansa nimenomaan Venäjän ja sen liittolaisten toimien läpivalaisemiseen- ei -lievästi ilmaistuna- olisi kovinkaan realistinen vaihtoehto Assadille.

   ------

   (1) http://www.sbs.com.au/news/article/2017/03/25/russia-china-seek-chemical-weapons-probe-iraq

   ISIS ja kemialliset aseet:

   ”Isis has used chemical munitions on a “number of instances” in Iraq and Syria, according to the CIA director, John Brennan, in a February interview, including mustard and chlorine. The jihadist militants are believed to have used both chemical agents, delivered in hollow metal pipes used as mortars or in 122mm Grad rockets, on Kurdish forces in Kirkuk and Makhmour. ”

   https://www.theguardian.com/world/2016/sep/22/islamic-state-fired-crude-chemical-weapons-on-us-troops-pentagon

   https://www.theguardian.com/world/2017/jan/29/chemical-weapons-found-in-mosul-in-isis-lab-say-iraqi-forces

   https://www.theguardian.com/world/2016/mar/09/isis-chemical-weapons-leader-captured-iraq-us-special-forces

   https://www.theguardian.com/world/2015/sep/02/syria-mustard-gas-attack-my-body-was-burning

   (2) https://www.ft.com/content/c7a7d804-d357-11e6-b06b-680c49b4b4c0 Rohkenisin väittää, että nämä terroristit tuovat rynkkyjensä mukana muutakin "kalustoa", mutta ennekaikkea sitä brutaalimpaa taisteluhenkeä, jossa sivullisia ja siviilejä voidaan käyttää hyväksi sangen häikäilemättömälläkin tavalla.


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 43. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoministeri Soini valehtelee Syyrian kaasuiskuista ja pomottaa Venäjää.

   Poista
 44. Jenkit lupasi viikko sitten jättää Assadin rauhaan. Kuka on se taho, joka lavastaa kaasuiskun Syyriaan ja saa sen avulla läntisen arvoyhteisön puhuvat päät perumaan puheensa ja uhkailemaan suvereenia Syyrian valtiota väkivallalla? Aivan täysin sairasta porukkaa. Katsokaa ketkä Suomessa laulaa samalla nuotilla. Samaa valhetta yritettiin jo aiemmin 2013 Ghoutassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trumoin ripulit sitten todella roiskahti ja turpobloggari sensuroi viestejä.

   Poista
  2. Kuten olen ilmoittanut, poistan täältä viestit, jotka ovat rasistisia tai muuten tolkuttomia. Typerä saa olla ja myös väärässä, saa jopa puhua puuta heinää kuten monet, mutta ihmisarvoa pitää kunnioittaa.
   Sensuuri muuten tarkoittaa tarkastusta ENNEN julkaisua. Kommentin poistaminen ei ole sensuuria. Se ei myöskään ole sananvapauden loukkaamista, sillä sananvapaus ei tarkoita julkaisupakkoa. Sananvapauteen puuttuminen olisi sitä, että pyrkisin kieltämään jotakuta esittämästä kokonaan mielipiteitä missään. Sen sijaan minulla ei ole mitään velvollisuutta antaa kaikille suunvuoroa omassa blogissani. Minä saan määritellä vapaasti mitä täällä julkaistaan ja mitä ei.

   Poista
  3. Olihan tuo poistettu viesti tarkoituksella provosoiva, mutta sisältö oli oikein. Tänä aamuna se katastrofi sitten jo toteutui. Tyypillinen psykologinen vastaheitto-operaatio yleisen mielipiteen muokkaamiseksi jotta yleisö nielisi suorat sotatoimet Syyriaa vastaan.

   Trumpin näytön aika on nyt päättynyt negatiiviseen lopputulemaan. Pelkkää harhautusta ja Obamaakin huonompaan suuntaan mennään. Let's make America great again = dollarihegemonia ja pommilla päähän kaikkia muita.

   Poista
  4. Diktaattori Assadin lähtöpassit lähenee. Seuraavaksi Putin.

   Poista
 45. Trumpin Tomahawk -iskuista Syyriaan:

  (1) Pääviesti on sisäpoliittinen: osoittaa McCainille & Co että hän ei ole mikään ryssän kätyri, Moskovan luoma Matsurian kandidaatti.

  (2) Saada YK näyttämään heikolta ja voimattomalta, jolla ei ole enään mitään merkitystä ja siksi sitä ei tule myöskään enään tukea taloudellisesti.

  (3) Viesti lähetettiin myös Kiinalle, siitä että Yhdysvalloilla on valmiutta toimia yksipuolisesti samalla tavalla Pohjois-Koreassa kuin Syyriassa

  (4) Trump on päässyt yksimielisyyteen siitä rahasummasta (talouskysymys) Persianlahden salafisti-sunni-kuningaskuntien kanssa, jolla hän on valmis jakamaan Syyrian ja kenties Irakin niiden intressien mukaisesti. Kuin siitä miten ”iranilainen” vaikutus Jemenissä ja Bahrainissa tullaan kitkemään lopullisesti. Turkki tulee myös saamaan osan Syyriasta kuin myös Israel, joka saanee liittää itseensä hallussaan pitämän osan Golania.

  Lähtöoletukseni on yhä, että Assad käytti kemiallisia aseita, vaikka alue on tunnetusti Syyria AlQaidan hallinoima, joiden tatarrus-siviilikilpiteologia antaa heille demonisen paljon liikkuvaraa(kts. esim. Shiras Maher Salafi-Jihadism s.59-68). Lähtöoletus on tämä siitäkin huolimatta, että jihadisteilla on saattanut olla jo pitkäänkin Syyrian hallinnolta sodan alkuvaiheessa valtausten jäljiltä saamia kemiallisia aseita, joita se on laskelmoinut käyttävänsä viimeisinä hetkinään. Näitä aseita on voinut päätyä heille myös Irakista tai uusottomaani Erdoganin kautta(1).

  JATKUU

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
 46. YK:n, presidentimme, Haaviston ja puolustusministeriön joukkotuhoaseiden asiantuntijan Tiina Raijaksen tavoin, olen sitä mieltä että tämä olisi kaikesta itsessäänselvästä syyllisyysolettamus-uutisoinnista huolimatta pitänyt kuitenkin vielä tutkia. Näiden tutkimusten jälkeen myös EU:n olisi ollut helpompi sitouttaa itsensä Syyriaan(kuten olisi jo aikoja sitten tullut tehdä, sen sijaan että annoimme Turkin, Saudi-Arabian & Co:n tehdä sen!).Nyt tämä on myohäistä. Trumpilla ei ole enään varaa menettää kasvojaan tässä asiassa.

  Oma johtopäätökseni, Trump saattaa olla jopa tsaari Putinia arvaamattomampi yksipuolinen toimija, joka -samalla kun hän pysyttelee ”obamalaisella” linjalla Euroopassa- omaksuu Obaman edeltäjää George W. Bushiakin militaristisemman ulkopolitiikan Lähi-idässä. Politiikan, jossa tukeudutaan vahvasti salafistisen Saudi-Arabian & Co, Bibinkin ja kulissien takana kenties häntä itseäänkin arvaamattomamman Erdoganin apuun. Tämä isku ja Yhdysvaltojen salafisti-liittolaisille niin hapokkaan Bannonin sivuunlaittaminen ovat tästä merkkejä(2).

  Iran on jo reagoinut Venäjääkin selvemmin ja on ilmakuljettamassa joukkojaan Syyrian tälläkin hetkellä. Tämä on tietysti uusi syy iskeä Syyriaan, jossa käytävä 3.maailmasodan piirteitäkin pikkuhiljaa saava sota alaa olla nyt sitten olla alkuasetelmissaan. Irakissa olevat, Iranille uskolliset shiia-militiat alkanevat pian tekemään iskuja amerikkalaisia sotilaita vastaan Irakissa, on myös asia, jonka Trump tiesi tapahtuvaksi. Tämän hän tuleneekin laskelmoidusti käyttämään Irania vastaan niin Syyriassa ja mahdollisesti Iranin valtiota vastaan sinällään.

  Assadin ja Iranin sekä toisaalta Venäjän konfrontoiminen Syyriassa on Yhdysvaltojen, mutta erityisesti Euroopan ja sen liittolaisten kannalta ”turvallista”, siinä missä Venäjän konfrontoiminen Itä-Ukrainassa tai Krimillä ei olisi. Tuleva sota tai tämä nykyinen tilanne on Syyrian ja Iranin vs. Saudi-Arabian, Qatarin ja Turkin näkökulmasta pohjimmiltaan uskonnollinen. Yhdysvallat on puolensa valinnut. Englanti ja Ranska tulenevat liittymään sen rintamaan. Tilanteen eskaloituessa vaatimuksia yhteiseen anti-assad -rintamaan liittymisestä tulla esittämään myös Euroopan NATO-maille ja EU:lle yleensä.

  Asevelisosialidemokraatti


  JATKUU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenkuin EU tai Suomi sitoutuu nyt sitten mahdollisesti Assadin syrjäyttämisprojektiin -ja ekspansiivisen Venäjänkin nöyryyttämiseen Syyriassa, mikä on varmasti meille kaikille Ukrainan tapahtumien jälkeen vastustamatonta- vähintä mitä meidän tulisi ensin tehdä -mikäli vielä uskomme olevamme moraalisia toimijoita- olisi selvittää minkä Syyrian tai millaisten syyrialaisten puolesta taistelemme?

   Tarkemmin sanoen, ketkä ovat oppositiomme puolella niitä maltillisia, sekulaareja ja demokraattisia toimijoita, jotka eivät tule aloittamaan hallinnon puolella olleiden alaviittien, sunnien, druusien, kristittyjen, armenialaisten, kurdien etnisiä puhdistuksia (ja uusi merkittävä pakolaisaalto on muuten jo tilauksessa)? Vai jätetäänkö tämä jälleen Yhdysvaltojen, saudien ja turkkilaisten ratkaistavaksi? Tynkä-Syyrian syyrialaisten keskinäistä rekonsilitaatiota ja maan tulevaisuutta ajatellen ”assadistien” sota ja -ihmisoikeusrikosten selvittämisen ohella myös oppositiomme vastaavat toimet olisi syytä selvittää.
   -----

   (1) http://foreignpolicy.com/2016/08/17/how-the-islamic-state-seized-a-chemical-weapons-stockpile/
   (2)"Saudi Deputy Crown Prince Mohammad bin Salman came to Washington armed with a power-point slide show and a comprehensive and ambitious regional plan, meaning to capture Trump’s attention. He succeeded. So much so that three top Oval Office functionaries escorted him to the Pentagon, seemingly with the message that the president wants the prince’s plan enacted. It also helps that Saudi Arabia is pledging to plow tens of billions of dollars into America’s economy, and that Saudi lobbying largesse—always impressive—may have tripled and may have even quadrupled over the last few weeks throughout the labyrinths of DC.”
   https://talisman-gate.com/2017/03/28/will-it-be-trumps-policy-for-the-middle-east-or-hillarys/

   Lopuksi tahdon kiittää Ryskyä siitä, että hän on sallinut mijun harjoittaa täällä tätä turpo-monologia. Näillä näkymillä siihen ei taida olla enään tarvetta. Homma on nyt niin sanotusti "paketissa".


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 47. Tukholman kuorma-autoiskusssa haisee Trumpin taustajoukkojen kädenjälki. Ajoitus Syyrian tehdyn raukkamaisen ja laittoman risteilyohjusiskun ja sen valeoikeutuksena lavastettu kaasuisku saatiin näin pois pääuutisista ja kekustelufoorumeilta.

  Kybersodan komponentti lamautti mm. googlen kommentointipalvelut Tukholman iskun aikoihin, jotta iskun tekijät ehtivät juurruttaa narratiivinsa suuren yleisön tietoisuuteen ennen loogisia vaihtoehtoisia päätelmiä.

  Varmasti muistatte Trumpin piikkittelyn Ruotsin kanssa terrori-iskuista Ruotsissa. Ilmeisesti Trumppi oli jo tuolloin briiffattu suunnitelmasta, eikä hän kyennyt vastustamaan kiusausta esittää ennustajaa. Sitten väliin vielä esitettiin liennytystä ilmoittamalla, että Asssad saa jäädä valtaan jos Syyrialaiset niin päättää ja Turkki ilmoitti sotilasoperaatioidensa lopettamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trololololoooo. Yllä olevan maksetun kommentin kustansi Donbassin feikkiuutistakin tunnettu trollitoimisto.

   Poista
  2. Niin ehkä, mutta Syyriaan hyökänneet palkkaterroristit kaasuineen, Trumpin ohjusiskun ja Ruotsin rekkaiskun rahoitti yhteen maailmanvaltaan pyrkivä feikkijuutalaisten salaliitto. Sama itse itseään muita parempana pitävä viharyhmä, jota epäillään Kauhajoen kouluammuskelun järjestämisestä ja ulkoministeri Soinin leukojen liikuttelusta.

   Poista
 48. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 49. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 50. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 51. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 52. BitKong Test your fearlessness and earn bitcoins from the big bad kong.

  DON'T Forget: Claim bitcoins every 10 minutes from the free btc faucet.

  VastaaPoista
 53. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 54. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 55. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 56. Tosiaankin vilkas mielikuvitus tuolla "Ryskyllä"! :D :D Ja "asiantuntijana" on vieläpä levittämässä houreitaan ympäri maata. Minä en pidä vääristelijöistä, ja valehtelijoita minä vihaan. Reformiin voi tutustua täällä: http://reformi.me

  VastaaPoista
 57. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 58. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 59. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 60. Jotkut saattavat sanoa: "Bitcoinin kasvattaminen vie paljon aikaa". Sanoin, että tapasin herra Rider.Mr ratsastajan Haluan sanoa erittäin suurta kiitosta. Rider on joku, joka on auttanut minua toteuttamaan unelmani saada enemmän kuin 1BTC aikaisemmin kuin odotin. Miten he tekivät tämän? He liittivät lompakoni vain Mining-virtaan ja näin sain päivittäin keskimäärin 0.4BTC: n. Ja tänään elän onnellisesti, koska voin saada niin paljon helppoa kuin haluan. Ja minulla on vielä pitkä matka investoijina, haluan vain kasvaa yhdessä. aina haaveillut. Rider RIDERBITCOINMINING@GMAIL.COM viesti sähköpostitse Kerro hänelle, että haluat kasvattaa bitcoinia. Sinulla on oikeus tämän suuren päätöksen kanssa. se vie riskin saada palkkion.

  VastaaPoista