sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Häirikkö ja iso häirikköTiistaina allekirjoitetaan Helsingissä sopimus EU:n hybridiosaamiskeskuksen perustamisesta Suomeen. Hybridikeskuksen tehtävänä on vahvistaa mukana olevien maiden vastustuskykyä ja tietoisuutta hybridiuhista. Toimenkuvana keskuksella on koulutus, tutkimus, harjoitukset sekä hyväksi havaittujen käytäntöjen jakaminen. 

Kun tieto tämän keskuksen perustamisesta Suomeen tuli julki, oli kärppänä asiaan tarttumassa Johan Bäckman. Hän perusti yhdistyksen, joka on tarkoitus sekoittaa tähän valtioiden yhteistyönä perustettavaan toimijaan. Mukana hankkeessa Bäckmanilla on kaksi pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan, Petri Krohn ja Juha Molari. 

Nyt kun hybridiosaamiskeskus vihdoin tulee vihdoin viralliseksi, on Bäckmanilla uusi temppu. Hän tuo samana päivänä Helsinkiin puhumaan äärikansallisen ideologin, Alexander Duginin. Ilmiselvänä tavoitteena on häiritä ja hämmentää hybridiosaamiskeskuksen perustamista. Tässä Bäckman onkin parhaimmillaan, provokaattorina, joka yrittää siirtää huomiota pois olennaisesta. Duginin puheet ovat taatusti sellaisia, että herättävät reaktioita, jos media päättää niistä juttua tehdä. Toivon, että jos tulevana tiistaina jokin media katsoo Duginin saapumisen ja puheet uutisoinnin arvoiseksi, niin mukaan tulee myös huolellinen taustoitus miehestä, hänen aatteistaan ja hänen pyrkimyksistään.

Tavoitteena kaikella tällä on häiritä ja hämmentää sekä käydä hybridiosaamiskeskusta vastaan juuri niillä keinoilla, joiden takia keskus on perin tarpeellinen. Näistä operaatioista keskus saa hyvät esimerkit esittelymateriaaleihinsä, joissa pitää kertoa, että miten hybridikeinoilla pyritään haittaamaan ja heikentämään viholliseksi katsotun toimintaa.

Bäckmania pidetään Suomessa yleensä joko raivostuttavana hahmona tai pellenä. Kumpaankin tulkintaan on mahdollisuus päätyä hänen julkista toimintaansa seuraamalla. Mutta Bäckman on kuitenkin nimenomaan ahkera, aloitteellinen ja häikäilemätön työnantajansa etujen ajaja. Hän on Venäjän ylläpitämän Donetskin mielikuvitustasavallan sekä Venäjän presidentinhallinnon alaisen RISIn edustaja. RISI puolestaan katsotaan käytännössä Venäjän ulkomaantiedustelun SVR:n osaksi. Bäckmanin uusi pomo RISIssä on muuten entinen Venäjän pääministeri ja ulkomaantiedustelun päällikkö Mihail Fradkov. Hän on siis aivan virallisesti suoraan Venäjän valtiojohdon alaisissa tehtävissä ja edistää aktiivisesti työnantajansa etua Suomessa ja muualla maailmassa. 

Vaikka Bäckman mainitaankin julkisuudessa varsin usein suoraan tai epäsuoraan (”eräs dosentti”). Bäckman toimii eräänalaisena symbolina Venäjän sekaantumiselle Suomen asioihin. Olisi suuri virhe ajatella, että se sekaantuminen rajoittuisi vain Bäckmaniin. Hän on hyvin pieni, vaikka isosti näkyvä osa Venäjän käymää informaatiosotaa Suomea vastaan. Bäckmanilla on roolia toki muuallakin ja hän on kiertänyt Venäjän naapurimaita ja käynyt Syyriassa asti jakamassa al-Assadin hirmuhallinnon edustajille kunniamerkkejä.

Kevään mittaan Bäckman saanee kuitenkin viettää aikaa Helsingissä, kun hän joutuu oikeuteen syytettynä rikoksesta. Samassa jutussa syytettynä on myös Ilja Janitskin, jota Bäckman kuvaa erittäin myönteisillä tavoilla ja jonka pyrkimystä päästä presidenttiehdokkaaksi hän lämpimästi tukee. Kun venäläiset diplomaatit kävivät kaappaamassa sijoituspaikastaan kolme lasta Seinäjoella, oli Johan Bäckman aktiivisesti prosessissa mukana. Tuoreimmat ja tarkimmat tiedot tapahtumien kulusta tarjoiltiin MV-lehdessä. Bäckman ja Janitskin vähintäänkin pyrkivät hyötymään toisistaan yhteistyösuhteessaan.

Läheskään kaikista Bäckmanin virityksistä ei ole kuin valistunut arvaus, mutta joissakin hän joutuu ottamaan toiminnan kirjaimellisesti nimiinsä. Kun hän taannoin yritti ostaa Love FM -radiokanavan toimilupineen, niin Suojelupoliisi suositti kanavan toimiluvan peruuttamista kansallisen turvallisuuden takia, jos kauppa toteutuu.


Bäckmanin Twitter-profiilista hävisi Syyrian iskun myötä tässä vielä näkyvä maininta Trumpin kannattamisesta. 

Mielenkiintoista nähdä, mitä Dugin sanoaa Trumpista. Kun Trump käski iskeä kaasuiskun lähtöpaikkana toimineeseen Syyrian tukikohtaan, hävisi Bäckmanin Twitter-profiilista ihan samoin tein siinä pitkään killunut määre ”Trump supporter”. Dugin oli myös ainakin tähän asti kova Trumpin kannattaja ja on tehnyt yhteistyötä mm. Trumpin suosiman ja Trumpia suosivan InfoWars-salaliittosivuston kanssa. Sielläkin tunnelmat ovat olleet iskua vastaan ja merkkejä koko alt-rightin pesäerosta Trumpiin. Juuri siihen porukkaan muun muassa Dugin on rakentanut aktiivisesti yhteyksiä

Bäckman ja Dugin eivät kumpikaan ole päättävissä asemissa, mutta kummankin puheista voi päätellä sitä, minkälaisia viestejä Kreml haluaa nyt maailmalle jakaa. Tällaiset indikaattorihahmot tarjoavat mahdollisuuden tutkailla voimassaolevia narratiiveja ja muutoksia niissä. Muuten tällaisten hahmojen puheista ei yleensä kannata perustaa.

Lisäys klo 22.35: Tänään oli ainakin Helsingin yliopiston jollakin sähköpostilistalla levitetty oheista viestiä, joka huolellisesti pyrkii antamaan vaikutelman ihan oikeasta hybridiosaamiskeskuksesta tapahtuman takana:
"Eurooppalainen hybridiosaaamiskeskus yhdistys kutsuu kunnioittavasti Teidät avajaistilaisuuteensa tiistaina 11.4.2017 kello 12-14 Helsingin Kansallissaliin (Aleksanterinkatu 44, 2. krs). Tilaisuudessa esitelmöi eräs maailman merkittävimmistä geopoliittisista ajattelijoista, professori Alexander Dugin Moskovasta. Duginin esitelmän aiheena ovat lännen ja Venäjän suhteet moninapaisessa maailmassa, erityisesti Venäjän ja Yhdysvaltain suhteiden kehitystrendit. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja luennoitsijalle voi esittää kysymyksiä. Tilaisuus on englanninkielinen. Tilaisuuteen ilmoittautuminen: johanbek@inbox.ru"

144 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Miksi Molaria saa nimitellä ja jakaa pelkkiä linkkejä ilman omaa sisältöä selvästi antivenäläisessä hengessä? Sen sijaan itseään vihaavaa poliisia vastustavaa pappia koskeva kommentti on poistettu. Myös kantaväestöön tai venäläisyyten kohdistuva syrjintä on kansanrymää vastaan kiihottamista ja suvaitsemattomuutta.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Kovasanainen ihmisen tekemisistä saa olla, jos on perustelut kovasanasuudelle. Toiviaista kohtaan käytetty kieli oli tässäkin tapauksessa kelvotonta ja paitsi että panetteli häntä valheellisesti, niin myös puuttui hänen ulkonäköönsä.
   Toki tuo lista Molarin ominaisuuksista ja tekemisistä on aika lailla sillä rajoilla.
   Joka tapauksessa tämä on minun blogini ja minä saan määrätä mitä täällä julkaistaan ja tai ollaan julkaisematta. Se ei ole sananvapauskysymys. Jos kieltäisin tai estäisin ihmisiä missään tuomasta julki näkemyksiään, niin se olisi vasta sananvapauteen liittyvä ongelma. Mutta minulla ei ole mitään velvollisuutta antaa muiden julkaista omassa blogissani mitä haluavat.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Sitä ajattelisi, että tähän mennessä olisi ollut mahdollista huomata, että rasistiset, ml. antisemitistiset, kommentit häviävät bittitaivaaseen minun toimestani.

   Poista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  8. Yllä olevaa vuodatusta lukiessa mieli tyhjenee ja sinne jää vain yksi kysymys:

   Voiko ihminen olla enempää sekaisin, vai edustaako antisemiittinen salaliittouskovaisemme jonkinlaista teoreettista maksimia?

   Poista
  9. Ikävä kyllä ei, eikä ihan lähellekään. Ainakaan käytännössä. Kaasuvanat, pizzagate, reptiliaanit, kuunatsit ja monet muut ovat vielä paljon pimeämpiä.

   Poista
  10. Aha, täällä pelataankin vaihteeksi salaliittoteoriabingoa.

   https://i.imgur.com/PZOEYRU.jpg

   Poista
  11. BINGO!!!

   YLE 12.4.2017 "Natsit murhasivat kuusi miljoonaa juutalaista toisen maailmansodan aikana. Suurin osa heistä kuoli kaasukammioissa Euroopan keskitysleireillä."

   Poista
  12. Rasismi on kannatettava asia.

   Poista
  13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  14. YLE 12.4.2017 "Spicer kauhisteli Syyrian kemiallista iskua päivittäisessä uutiskeskustelussa tiistaina ja sanoi, ettei niinkään halveksittava ihminen kuin Hitler käyttänyt kemiallisia aseita omaa kansaansa kohtaan kuten Bashar al-Assad."

   Tämä on täysin totta kuten myös se aiempi lipsahdus, jossa sama herra myönsi Amerikan tavoiteena olevan Syyrian epävakauttaminen.

   Osoittaa kuinka vaikeaksi on tullut ylläpitää valheiden pinoa pystyssä.

   Poista
  15. Rysky, NASA tutki muutama vuosi sitten pienhiukkasten vaikutusta sumupilvien muodostumiseen Suomen ilmatilassa. Koneista on silminnäkijähavaintoja ja niiden jättämistä vanoista valokuvia, myös itse ottamiani. Virallisesti NASA:lla oli vain yksi kone, joka ei vastannut ulkonäötään ryhmässä lentäneitä koneita. Vanat pysyivät kirkkaalla taivaalla aamusta myöhään iltaan asti, jolloin laskeva aurinko valaisi ne erityisen selvästi. Vanat hiljakseen laskeutuivat verhomaisesti kohti maata. Siviililennonjohdolla ei ollut tietoa koneista ja ilmavoimat kiisti lennot kokonaan kyseisenä ajankohtana. Loput virallisista selityksistä voit googlettaa ihan perinteisen median lähteistä. Sieltä käy myös ilmi, että NASA:n tutkimusporukassa oli useita entisiä amerikkalaisia hävittäjälentäjiä. Tapahtuma on siis varmuudella dokumentoitu, mutta tietoa levitettystä aineesta, konetyypistä ja kuka lensi niillä, ei ole julkistettu. Ajoituksesta tuon tutkimushankkeen kanssa voi päätellä paljon.

   Poista
  16. Voi hyvää päivää taas.

   Tämä veijari "tietää", että NASA on lennellyt Suomen ilmatilassa levittelemässä ties mitä. Hän tietää näin olevan koska:

   - "tietoa levitettystä aineesta, konetyypistä ja kuka lensi niillä, ei ole julkistettu"

   - "Virallisesti NASA:lla oli vain yksi kone, joka ei vastannut ulkonäötään ryhmässä lentäneitä koneita.

   Päivän selvää. Tiesitkö muuten, että Finnair pommitti lentotukikohtaa Syyriassa. Mistäkö tiedän? No siitä, ettei tietoa Finnairin pommituslennoista ole julkistettu.

   "Ajoituksesta tuon tutkimushankkeen kanssa voi päätellä paljon."

   Miksi edes vaivaudut pohtimaan ajoituksia yms. Sinulla näyttää olevan pistämätön kyky päätellä vaikka mitä noin muutekin.

   Poista
  17. ^Dorka ei viitsi edes vilkaista aihetta:

   http://yle.fi/uutiset/3-5632058

   Kuten sanoin, aihe oli laajasti uutisoitu, mutta siminnäkijähavainnot eivät täysin olleet yhteneviä uutisten kanssa. Käytettyä aerosolia ei silloin kerrottu missään. Voihan olla että siitä on myöhemmin julkaistu jotain tieteellisiä papereita. Saa etsiä jos joku ehtii. Kenellä on oikeus antaa lupa vieraalle vallalle levittää ilmakehäämme tuntematonta pulveria?

   Poista
 2. Totta puhut. Aärimmäisen vastenmielisiä karaktereita.

  Toisaalta, onhan se aika koomista/surullista, että myriaadi joukko Hillarya tukeneita stukamaisia neokonservatiiveja ja demokraatteja on pessyt Trumpin selän iisopilla “putinismista” puhtaaksi Syyrian Tomahawk-iskun jälkeen. Ihmeellisiä ovat Herran tiet -ja ne risteilyohjukset.

  Onpa tätä “uskoontulemista” ollut havaittavissa myös Suomessa. Ja kun Trump nyt lähtee aseellisesti konfrontoimaa Venäjää vaikkakin Syyriassa, uskon kovempienkin McCarthy-Jackson-McCain -linjan turpoistien, lintubongareiden, saksalaisten juustovalmistajien, jälkeläisten etc. antavan Trumpille absoluution ja muuttavan omaa narratiiviaan. Tätä olisi syytä myös seurata suomalaisessa turpo-skenessä, meinaan alt-rightlaisten resinointi Putinin taajuudellahan on jo vanha juttu.(Vai lieneekö pyrkimyksesi esittää se ikäänkuin tuoreena ilmiönä?)

  Jordanian Kuningas Abdullah taitaa muuten olla krypto-putinisti?
  “A. I’ll tell you why that works: From the Russian point of view, they play what I describe as a three-dimensional chess game. To them, Crimea is important, Syria is important, Ukraine, and we see them in Libya. The Americans and Europeans must deal with the Russians on all these issues simultaneously.
  Q. Once you understand these issues together, what do you do?
  A. Then you horse-trade. For the Russians I think the most important thing is Crimea. If you come to an understanding on Crimea, I think you will see much more flexibility on Syria, and I think Ukraine then becomes the least problematic.”(1)

  Tuusannuuskaksi Egyptin ISIS:ksen toimesta räjäytetyistä kopteista, joiden joukossa taisi olla myös niitä “kauniita pikkuvauvojakin” tulikin mieleeni se Idlib ja Khan Sheikoun. Mitä luulet miten kopteja tai yleensä kristittyjä kohdeltaisiin siellä sellaisten Erdoganinkin tukemien "maltillisten" kapinallisten kuin alatinimeään-muuttavan Syyrian AlQaidan, Jund al Aqsan, Ahramin ja Turkistan Islamic Party -toimesta, muistaen vielä, että ex-Isisläisiä on palannut heidän tuekseen? Mikä on oma arviosi?
  ---

  (1) https://www.washingtonpost.com/opinions/king-abdullah-compromise-with-russia-on-crimea-to-get-its-help-in-syria/2017/04/06/b985b894-1a61-11e7-bcc2-7d1a0973e7b2_story.html?utm_term=.3fc018a546a8

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
 3. Bäckmanin venäläinen työnantaja RISI on antanut hänelle vain yhden työtehtävän: Suomen Nato-jäsenyyden estäminen hinnalla millä hyvänsä. Bäckman onkin erilaisin keinoin yrittänyt saada aikaan Natovastaista kansanrintamaa, kuitenkin aina epäonnistuen tavalla tai toisella. Viimeisimpänä esimerkkinä Väyrysen myötähäpeää herättävä puoluehimmeli.

  RISIn piirissä ei ole oikein taidettu ymmärtää, että Bäckmanin tapa toimia muistuttaa lähinnä ärsyyntynyttä mursua lasitavaraliikkeessä. Hän saa tehokkaasti aikaan savuavia raunioita mutta myös paljon tahatonta komiikkaa. Esimerkiksi sopivat MV-rosvo Janitskinin presidenttiehdokkuus ja Suomessa yleisesti fasistisena panslavisti-inhokkina pidetyn Duginin käyttäminen Venäjän hankkeiden myyntimiehenä.

  Toisaalta hämmästyttää, että viimeistään Nybergin raportin jälkeen olisi luullut RISIn ymmärtäneen, että Suomen mahdollinen Natopäätös on riippuvainen Ruotsin ottamasta kannasta. Jos Venäjä haluaa tähän vaikuttaa niin se pitäisi tehdä Ruotsissa. Suomessa teutaroiva Bäckman on oikeastaan vain RISIn arvovallalle haittaa aiheuttava turhake.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisikin hyvä olla naton jäsen, kun naton suurin nyrkki heittelee risteilyohjuksia rajanaapurin varpaille. Siinä jää natolla jäykistetty Suomi äkkiä karhun kantapään alle kun aletaan tekemään väistö ja torjunta-askelia. Trumpin käytös Ruotsia kohtaan, terrori-iskun kohdalla ei edes tweettiä, ja yleisemmin koko Eurooppaa kohtaa osoittaa, että hän tuskin piittaa Suomesta murusenkaan vertaa. Ja vaikka toisin vakuuttaisi, niin takki kääntyy vuorokaudessa kun joku lavastaa kehnon youtube-videon lasten kärsimyksistä. No, on Trump nyt myöhemmin sentään soittanut Ruotsiin.

   Poista
  2. Joka tapaiksessa B:n nettovaikutus Venäjän pyrkimyksille Suomessa on varmasti negatiivinen. Toiminta lisää nato-kannatusta enemmän kuin vähentää sitä.

   Oma kysymyksensä on, onko hänen toimintaprofiilinsa toimeksiantajan suunnittelema/hyväksymä ? Yksi teoria on että kyllä vaan. Hän esittäytyy mahdollisimman törkeänä häirikkönä pitäen esillä varoituskylttiä venäläisten tarvittaessa suuremmasta ilkeydestä. Venäjän virallisemmat edustajat eivät tohdi niin toimia koska kulissi on että virallinen Venäjä on hyväntahtoinen, reilu, oikeudentuntoinen, maailman omatunto ja myös käytännössä erehtymätön kansainvälisissä suhteissa.

   Häirikön on siis turvallista olla teknisesti suomalainen. Samalla RISI saa tutkimusaineistoa tutkiessaan suomalaisia reaktioita B:n edesottamuksiin.

   B on itse asiassa harvinainen fyysinen ilmentymä nettitrolleista jotka mielellään eivät livenä esittäyty. Hän kuitenkin ajaa samaa asiaa samalla perusprofiililla. Toki sivuhommia riittää mm viidennen kolonnan verkostojen aktivoimisessa ja laajentamisessa mahdollisuuksien mukaan.

   Nettiversioiden lajityypistä puheenollen luonnehdintaa Jani Kaaron kolumnista:

   "Trollit. Tuo kyberajan susilauma, joka kulkee nimettömyyden suojassa, ja loukkaa, raatelee ja häpäisee kaiken, mikä meille muille on tärkeää ja kaunista. He elävät vahingonilosta, osaavat provokaation kaikki likaiset keinot, ja saavat tyydytyksensä sinun päiväsi pilaamisesta. Niin käsittämätön on tämä ilmiö, että psykologit uskovat trollien edustavan ainutlaatuista ihmistyyppiä. Heissä yhdistyvät persoonallisuuden kolme ”pimeää” piirrettä: psykopaattisuus, macchiavellismi ja narsismi.

   Kun tässä kolumnissa puhun trolleista, en tarkoita ketä tahansa pölkkypäätä, joka laukoo törkyä internetissä. Tarkoitan trollien enemmän tai vähemmän järjestäytynyttä alakulttuuria, jossa ihmiset identifioivat itsensä trolleiksi. Vaikka mikään ei ole heille pyhää, heillä kuitenkin on oma pyhä kirjansa. Se on filosofi Arthur Schopenhauerin Taito olla ja pysyä oikeassa. Satiirisessa teoksessa annetaan ohjeita siihen, miten väittelyn voi voittaa, totuudesta viis.
   Näistä ohjeista mainittakoon muutama: Vie vastustajasi väite loogiseen äärimmäisyyteensä, jolloin vastustaja joutuu puolustelemaan olkiukkoa, ja menettää näin uskottavuutensa. Provosoi vastustajasi vihaiseksi, sillä vihainen vastustaja on huolimaton ja tekee virheitä.

   Käytä kaikki tilaisuudet henkilökohtaisiin solvauksiin. Jos vastustajasi vastaa samalla mitalla, tyrmistytä hänet toteamalla, että keskustelussa ei sovi mennä henkilökohtaisuuksiin. Tämä ei ole omaa keksintöäni. Lähteeni on tutkija Whitney Philllipsin trollausta käsittelevä kirja That’s Why We Can’t Have Nice Things. Siinä trollit avoimesti myöntävät henkisen velkansa Schopenhauerln satiirille".

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Ilman Bäckmania ja Molaria, olisi Suomen #turpo harrastajilla keskustelu aika ohkasta. Välillä tulee jo mieleen, että koominen polarisaatio on jo tahallista kontrolloitua oppositiotoimintaa. Ainakaan esilletuomista ei enää paljoa enempää voisi naton trolleilta toivoa.

  Dugin on sen verran usein mainittu nimi, että häntä kannattaisi käydä kuulemassa vaikka luulisi itsensä olevan eri mieltä. Tilaisuuteen on kuitenkin vapaa päästy, toisin kuin naton trollien sisäsiittoisissa lämpiöissä, joihin Molarin pääsy on toistuvasti estetty. Ettekö natottajat usko asiaanne, jos koette erimieliset itsellenne uhkaksi? Tulevaisuus muuttaa nykyisyyden historiaksi, jota tutkimalla totuus tulee esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molari on tunnettu Venäjän puolesta valehtelija joka on kirjoittanut jo vuosikausia panettelevia ja valheellisia vihakirjoituksia suomalaisista informaatiosodan asiantuntijoista. Ei ole kyllä mitään syytä päästää sisään epäisänmaallista Putinin Venäjän propagandistia ja edesauttaa tuota maanpetturia tekemään likaisia tiedotukseen liittyviä tihutöitään.

   Poista
  2. Miksi valehtelijaa (dugin: "Venäläisillä on oma totuutensa") pitäisi mennä kuuntelemaan muuten kuin korkeintaan lääketieteellisestä kiinnostuksesta tai huumorimielessä ? Nekään motiivit eivät ole järkeviä silloin kun kyse on info-operaatioista jossa pyritään häiritsemään toiminnan perustamista vihamielisten info-operaatioiden tunnistamiseksi.

   Hienoa että RISI & kumpp pitävät perustettavaa keskusta selvästi ikävän haitallisena kun duginkin vaivautuu sitä häiritsemään.

   Keskuksella on isoa potentiaalia uhata Venäjän info-operaatioiden tehoa.

   Poista
 5. Desantti Bäckmannin & Co:n toiminta NATO:n kannatukseen vähenemisen estämiseksi on tunnetusti isänmaallisten kansalaistemme keskuudessa päinvastainen. Mikä on täysin luonnollista.

  Itsekkin liityn tuohon joukkoon heti kun, Turkki vapautuu uusottomaani Erdoganin kahleista ja Yhdysvallat ja Eurooppa saavat linjattua Lähi-itää koskevan intressipolitiikansa nykyistä yhtenäisemmäksi.

  Ja hieman aiheen sivuun -mutta rauha mielessäni. G7-kokouksesta:“Kokouksessa ovat mukana myös Turkin, Saudi-Arabian, Arabiemiraattien, Jordanian ja Qatarin ulkoministerit. Kaikki nämä maat vastustavat al-Assadin hallintoa.”(1)

  ”Huumoria!”:sano poika kun nukkuvaa isäänsä kumisaappaalla heitti.” Mukaan ”rauhan edistäjiksi” on päästetty juuri ne valtiot, joiden nimenomaiseksi ansioksi on laskettava Syyrian opposition nopea salafisoituminen ja islamisoituminen. Maat, joiden tukemien “vapaustaistelijoiden” jalkoihin tallatui se aidosti maltillinen oppositio. Juuri ne valtiot, joiden ideologinen ja materiaalinen tuki ja valtava vierastaistelijoiden virta veti sotaan mukaan Iranin että Hizzbollahin.

  Yhdysvallat tai presidentti Obama teki kaikkensa luodakseen uskottavan, maltillisen ja etnisesti kaikkia syyrialaisia edustavan opposition. Turkin, Saudi-Arabian ja Qatarin kansallisiin, mutta erityisesti sektaarisiin lähtökohtiin ankkuroitunut projekti Assadin syrjäyttämiseksi teki sen mahdottomaksi jo alusta alkaen. Sanokoot Weissin, Listerin ja Ortonin kaltaiset pro-salafisti-neoanalyytikot ja heitä resinoivat suomalaiset, saksalaisten juustovalmistajien jälkeläiset ja “herkät” lintubonggarit -jotka sen lisäksi, että omaavat esoteeris-X-filemäisen Schindler-Mensch -teorian, jonka mukaan KGB, GRU, FSB loivat AlQaidan ja ISIS:ksen, edustavat artikkeleillaan isänmaatamme turkkilaisten rasistien ja äärioikeistolaisten armenialaisten kansanmurhaa kieltävällä ja vähättelevällä Tall Armenian Tale -sivustolla- mitä tahansa Obaman Syyria -politiikasta.

  Palaan noihin Jordanian machokuningas Abdullahin häpeilemättömiin Ukrainaa koskeviin ehdotteluihin(2). G7 -maiden tulisi koplata rauhan saaminen Syyriaan -urputtakoon valkotukkainen räkättirastas Johnson & Band mitä sylkisuushun tuo- enemmänkin Bahrainin, mutta ennenkaikkea Jemenin tilanteeseen. Siinä missä Venäjän ja Iranin on mielestäni tehtävä myönnytyksiä Syyriassa, on meidän vaadittava sitä näiltä arabialaisilta kamuiltammekin ko. maissa, jotta sektaarinen jännite alkaa laantumaan.

  Ukrainan, mutta myös moraalisen selkärankamme kannalta olisi äärimmäisen alhaista ja häpeällistä alkaa myymään Ukrainaa Venäjälle persianlahtelaisten ystäviemme lahjusten innoittamina. Abdullahin asenne ei toki minua hämmästytä. Aikaisemmin lahjuksia Venäjälle Syyriaan liittyen tarjonnut Saudi-Arabia.

  Surulliseksi lopuksi. Egyptin pommi-iskujen tekijät olivat muuten suorittaneet “perustutkintonsa” Syyriassa.(3)

  --

  (1) http://yle.fi/uutiset/3-9558680

  (2) Kuningas Abdullahin kannattaisi vain keskittyä oman tonttinsa puhdistamiseen salafismista: https://www.academia.edu/32164182/Jihadi-Salafism_in_Jordan_and_the_Syrian_Conflict_Divisions_Overcome_Unity_2017_

  (3)http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2017/04/10/Who-were-the-suicide-bombers-behind-Egypt-s-twin-blasts-.html

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä kevennystä kiirastorstaille, mutta ennen sitä eilisestä Moskova -tapaamisesta muutama sana.

   Tillersonin Venäjä- öljykytköset valotetaan kattavasti.
   Oikein, mutta miksi media tai toimittajamme eivät osaa/halua valottaa samalla tavoin Yhdysvaltojen tätäkin laajempaa ja historiallisesti vanhempaa öljybisnessuhdetta Saudi-Arabiaan? Onhan Saudi-Arabialla -Turkin ja Qatarin lailla- proxy-suhde Syyrian salafisti-islamisti kapinallisiin -joilla on taasen ollut suhteellisen mutkattomat suhteet Syyrian alati-nimeään-muuttavaan AlQaidaan.

   Ja kun nyt Assadin täytyy mennä, toivoisin poliitikkojemme ja asiantuntijoimme myös etsivän ja esittelevän niitä realistisia seuraajaehdokkaita (ja poliittisia siirtymämekanismeja)-joita tuskin ovat Syyrian kapinallisia dominoiva AlQaidan Jolani, ISIS:ksen Baghdadista nyt puhumattakaan- jotka voisivat yhdistää kaikki pro- ja anti-regiimi sotilaat, kapinalliset, maan sisällä ja ulkopuolella syyrialaiset pakolaiset taakseen?

   Ja sitten sitä "kevennystystä”. Eli, omintakeisia ratkaisumalleja Assadin syrjäyttämiseski ja ISIS:ksen tuhoamiseksi Yhdysvalloista.

   Vuodelta 2014. Käytetään salafi-islamistista Ahrah al-Shamia -jolla on tunnetusti kytköksiä Syyrian AlQaidaan- työrukkasena Assadin syrjäyttämiseen:

   https://www.foreignaffairs.com/articles/syria/2014-01-23/good-and-bad-ahrar-al-sham

   Vuodelta 2015. David Petraeus, Trumpin hallinnon turvallisuusneuvoston Lt Gen HR McMasterin hyvä ystävä, neuvoo käyttämään AlQaidaa ISIS:ksen tuhoamiseen:

   http://www.thedailybeast.com/articles/2015/08/31/petraeus-use-al-qaeda-fighters-to-beat-isis.html

   Ja voittaja on... kirjailija-toimittaja Thomas Friedman: annetaan ISIS:ksen hoitaa Syyriassa työ puolestamme -ja kapinallisille ilmatorjuntaohjuksia (MANPAD),jotka tuskin päätyisivät muiden kuin maltillisten -ja kenties ISIS:ksenkin- kapinallisten käsiin ennemmin tai myöhemmin:

   https://www.nytimes.com/2017/04/12/opinion/why-is-trump-fighting-isis-in-syria.html?_r=0

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 6. Tähän frontille laittamaasi, josta ilmeisesti diggaat:

  https://twitter.com/TuomoLap/status/851438295053725696

  Bahrainin kansannousun verisestä kukistamisesta saudien tuella, ko. maan siiojen asemasta etc. olenkin tainut puhua. Bahrainia enemmän kuitenkin Jemenistä, jonne Saudi-Arabia “rakentaa” miehuullisella ja moraalisella tavalla rauhaa ja vakautta Englannin Boris Johnsonin avulla.

  Olisiko sinulla jotain sanottavaa Bahrainin siioille, mutta aivan erityisesti niille Jemenin ”kauniille pikkuvauvoille”, joita kuolee päivittäin, jos ei Boriksen yhä kasvavassa määrin tukeman saudi-johtoisen koaliition pommituksissa, niin sen saarrossa -jota Boriskin tukee- takia aliravitsemukseen ja helposti hoidettaviin sairauksiin.

  Ja jos olisi niin, mitä sinä haluaisit sanoa? Lisää pakotteita Venäjälle? Laitetaan Syyria maantasalle koska Venäjä? Tai hei, laitetaan bänni jemeniläisille ja Bahrainin siia-taustaisille urheilijoille, koska Iran eli Venäjä*?


  --
  *Kun saudit ovat joutuneet sota -ja ihmisoikeusrikostensa takia huomion kohteeksi, on heidän vain tarvinnut mainita yksi sana “Iran” ja siirtää keskustelu siihen kuinka Iran tukee Saudi-Arabian siiaterroristeja, Bahrainin “kansalaisaktivisteja” ja Jemenin hutheja, niin asia on kutakuinkin selvä ja loppuunkäsitelty. Se, että tutkimuksellista näyttöä Iranin tuesta ko. ryhmille on vähemmän kuin Saudi-Arabian, Qatarin ja Turkin tuesta salafisti-jihadisteille ja islamisteille Syyriassa, Irakissa ja Jemenissäkin, ei ole juurikaan vaivannut meitä.

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun yksi maa epävakautuu sisäisesti ja/tai ulkovaltojen puuttuessa sen asioihin, alueen proxy-sodissa venäjä ja iran ovat väärässä koska ne demokratian vihollisina haluavat kohdemaihin pysyvästi kansalaiset alistavan järjestelmän joka pysyy heidän kontrollissaan luomalla epäpyhä allianssi vaihtumattoman johtoklaanin kanssa.

   Länsi ajaa demokraattista kehityskulkua kohdemaihin mutta jos se ei ole mahdollinen esim venäjän/iranin vaikutuksen vuoksi tai muista syistä se haluaa ainakin toistaiseksi autoritaarisen hallinnon joka ei ole vastapuolen leirissä.

   Venäjän/iran/assad-leiri on huonompi vaihtoehto jo omille kansalaisilleen joilta ei ole edes kysytty saati kansalaisille kohdemaissa joita ne pyrkivät saamaan leiriinsä. Paine on tosin pois päin ja leiri pysyy kasassa vain väkivallalla ja valehtelulla.

   Eipä ole juuri demariutta eikä aseveljeyttä kirjoituksessasi.

   Poista
  2. Voisit Asevelisosialidemokraatti harkita oman blogisi perustamista. Sanottavaa sinulla on, joten siinä ei olisi ongelmaa. Nyt pitkät ja perusteelliset näkemyksesi toimivat kommentoinnissa hieman itseään vastaan, sillä niiden tyyli ja perusteellisuus poikkeaa normikommentoinnista niin paljon, että keskustelu ei oikein etene. Palastelemalla näkemyksesi voisit saada paremmin vastauksia niihin. Pitkät, perusteellisesti taustoitetut teksti sopivat puolestaanparemmin blogimerkinnöiksi.

   Poista
  3. Ei näistä asevelisosiaalidemokraatin lauserakennekikkailuista ja kuvakielestä saa muutenkaan tolkkua. On kuin koneäly loisi näennäisälykästä ristiriitaista puppua ihan vaan tukkiakseen kommentointiosaston. Tekniikka on tunnettu menetelmä suoraan propagandaoppaasta.

   Kirjoittaa paljon, mutta ei sano mitään. Hajatietoa on kuitenkin kertynyt pitkältä ajalta ja aika laajasta aihepiiristä. Ehkä eläkkeellä oleva poliitikko, tutkija, diplomaatti tms. joka vielä palkkaa nauttiessaan joutui pitämään mölyt mahassaan?

   Poista
  4. Mulla tuli näistä mieleen edesmenneen "Sputnik News Finland" facebookin seinälle samantapaisia pitkähköjä aiheeseen liittymättömiä kommentteja kirjoitellut "Tapio Paloneva". Tunnetaan myös Uuden Suomen palstoilta paremmin nimerkillä "Tapio O.Neva". :D

   Poista
  5. Ryskylle. Olet oikeassa. Pahoittelen voimakasta ulosantiani, iisaan ja pyrin pysymään kiinteämmin bloggauksen varsinaisessa teemassa.


   Molempia anonyymeja keheoitan taasen pinnallisen"Me yhteiset itressit omaavaa demokraattinen Länsi ja arvojamme vastaavat persianlahtelaiset kumppanimme" -credon ja freudilaisen analysoinnin sijaan haastamaan minut ihan lähteistetysti ja kuten mije ja ihan ei-ryssälähtein.

   Sellainen siivu vielä, mikä liittyy olennaisesti siihen mitä olen esim. NATO:oon liittyen aikaisemmin sanonut. Kuten tämäpäivän YLE:nkin uutisista selviää Erdogan aiheuttaa tai on aiheuttanut jo vuosia paitsi EU:lle myös paitsi EU:lle myös NATO-maille vauhtia ja vaarallisia tilanteita -joka ei taasen ole satanut turpoistisesti muualle kuin Kremlin laarii. Ja kuinka chamberlainen asennoituminen Erdoganiin, sitten lisää NATO:n yhtenäisyyttä, uskottavuutta ja kannatusta. Ei yhtään ja päinvastoin. Mielestäni tämä on tunnustettava avoimesti ja asialle tehtävä jotain.(Itseasiassa haastaisin molemmat anonyymit evaluoimaan tätä kysymystä ja esittämään omat ratkaisunsa?)

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  6. Avs: Ei kukaan ole yllä kirjoittanut "arvojamme vastaavista persianlahtelaisista kumppaneistamme".

   Poista
  7. Aivan totta. Rysky ei ole ainakaan tässä bloggauksessa niistä kirjoittanut, vaan minä tuodakseni esille Lännen, NATO:n ja EU:n harjoittamaa sekavaa ja epäyhtenäistä ulkopolitiikkaa, jota Lännen tulisi yhdessä tarkastella lähemmin, jotta pystyisimme paremmin eristämään ja torppaamaan esim. ekspansiivista Venäjää.

   Avaan hiukan. Me puhumme perustellusti esim. tsaari Putinin Venäjän suuntaan liberaalin lännen arvoista; ihmisoikeuksista, suvaitevaisuudesta ja demokratian kunnioittamisesta. Siis, meille tärkeästä arvopohjastamme.

   Tuomitsemme Venäjän kriminaalin toiminnan Ukrainassa. Niinkuin pitkääkin. Arvostelemme jyrkästi hänen tukeaan Assadille. Niinkuin pitääkin.

   Mutta samalla meidän liittolaisiamme ja ystäviämme ovat Turkin, Saudi-Arabian ja Qatarin kaltaiset maat, jotka alusta asti ja yhä tukevat arvopohjamme vastaisia jihadistis-islamistisia kapinallisia (ja ovat näin ajaneet täysin nurkkaan varteenotettavan ja aidon maltillisen opposition!) Syyriassa. Harjoittavat arvojemme vastaista tai sangen "putinmaista" politiikkaa omissa maissaan erilaisia vähemmistöjään kohtaan. Harjoittavat lähi-alueellaan, toisissa maissakin (esim saudit Bahraissa ja Jemenissä, Turkki Pohjois-Syyriassa) veristä etupiiripolitiikkaa. Levittävät ISIS:ksen ja AlQaidan (erit. Saudi-Arabia) ideologian ytimen muodostavaa sunnalaisuutta, joka suhtautuu paisti tappavan kielteisesti siioihin, kristittyihin jne. on vuosikymmeniä ollut syrjäyttämässä maltillisempia sunnisuuntia. Minusta on siis sangen hämmentävää, että emme ole vieläkkään oikein kiinnittäneet/tehneet tälle bizarrille synergia-suhteellemme ko. maihin juurikaan mitään.

   Kennanlaisen realismin sijaan olemme harjoittaneet, enemmänkin kylmää ja laskemoivaa pragmatismia, joka ei mielestäni oikein resinoi arvojemme kanssa. Tämä "pragmatismi" on taasen ymmärrettävästi saanut ko. maiden sorron ja genosidaalisenkin toiminnan ansiosta näiden maiden vähemmistöt kääntymään paitsi Venäjän ja Iranin suuntaan ja tämä tuskin on tarkoituksenmukaista. Uskoakseni pystymme parempaan. Tämä on pointtini.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  8. Avs: Arvoista huolimatta pragmaattinen joutuu joustamaan niistä ainakin tilapäisesti

   -jotta tilanne ei entisestään pahene - tällöin ns joudutaan tukemaan myös autoritaarisia kumppanimaita

   -jotta voitaisiin toteuttaa strategiaa jossa pelituloksena arvojen leviäminen todennäköisemmin laajenee kuin supistuu jollain aikavälillä

   Nythän on että sellaisia hyviä strategioita lännellä ei ole jotka olisivat toteutuskelpoisia sisäpoliittisten, globaalien ja alueellisten rajoitteiden puitteissa.

   Vaikutat viittailevan siihen suuntaa että sinulla sellainen olisi. Kerro toki.

   Poista
  9. Tarkoitako nyt Syyriaa vai yleensä? Lähestyn aihelmatiikka nyt aluksi siis yleisellä tasolla. Aloitan ehdottomasti tärkeimmästä:

   1. Uskontolukutaidon lisääminen diplomaattien, poliitikkojen ja analyytikkojen keskuudessa. Uskonnolla on äärimmäisen suuri yhteiskunnallinen merkitys Lähi-Idässä ja Orientissa ja se heijastuu myös niiden ulkopolitiikassa. Tämä fakta tulee olemaan totta vielä kymmeniä vuosia, tahdomme me liberaalien, sekulaarien demokratioiden kasvatit sitä tai emme.

   2. Yhteisen läntisen strategian luominen. Puhe läntisten arvojen edistämisestä on kaunista ja jaloa, mutta tämä teoria ei käytännössä toimi, vaan läntisten maiden ulkopolitiikka on esim. Yhdysvaltojen ja “Globaali-Britanian” tapauksessa Lähi-Idässä voimakkaasti heidän kansallisten eli usein taloudellisten intressien sanelemaan. Tätä on koordinoitava ja synkronoitava paremmin -ja tämä tarkoittaa -puolin jos toisin- tiettyä ekonomista vastaantulemista.


   3. Manner-Euroopan haavoittavuuden tunnustaminen. Manner-Euroopan valtiot ovat Yhdysvaltoja ja Englantia enemmän pakolaisten ja myös niiden mukana lisääntyvän terrorismi-uhan kohteena. Pakolaisista huolenpitäminen on myös merkittävä taloudellinen aspekti EU:lle.

   4. Eurooppalaisten maiden tulisi laittaa enemmän niitä “Boots on the Ground” tarvittaessa, koska silloin he olisivat myös merkittävämmällä tavalla mukana neuvottelupöydissä. Tähän asti olemme tavallaan ulkoistaneet tämän Yhdysvalloille -jonka ärtymyksen tähän liittyen ymmärrän täysin- ja Englannille. Omien mitättömien arabimaista saamieni kokemusten perusteella voin sanoa, että puolin ja toisin eurooppalaisiin luotettaan kaikki läntisiä ja venäläisiäkin toimijoita enemmän.

   Tässä muutama. Ja Duginiin, tuohon panslavistiseen fakiiriin, en ole koskaan tutustunut, vaan enemmänkin läntisiin sivilisaatio -tai kulttuurikriitikoihin (Gibbon, Spengler, Huntington teologian puolella Harnack ja tietyiltä osin Kennan).

   Nopean vilkaisun perusteella sanoisin hänen ajattelunsa edustavan vanhaa venäläistä Länsi -kriitiikkiä, jota hän syntetisoinut suluissakin mainitsemieni kirjoittajien avulla eräänlaiseksi henkiseksi (geo)poliittiseksi maantieteeksi.

   Valiettavasti Duginin julistus saattaa hyvinkin tehota joihinkin poliittisesti syrjäytyneisiin ja henkisesti juurettomiin ihmisiin, suomalaisiinkin.

   Asevelisosialidemokraatti.

   Poista
  10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  11. Avs: aivan päteviä toimia jotta toimittaisiin paremmin kuin aikaisemmin.

   Ongelmana on vain mainitsemani (sisä)poliittiset ja muut rajoitteet kun länsi ole monoliitti muuten kuin lännenvastaisten päissä. Jo yhteiskuntarakenteet johtavat siihen että kestävästi synkronoitu strategia ei ole mahdollinen. Jo eu on aivan luontaisesti hajanainen ja yhteistyötä tehdään vain pienimpien nimittäjien puitteissa - hyvä toki niinkin talouden saralla mutta ei niin geopoliittista ja tilanteen mukaisesti reagoivaa peluria synny.

   Riittävän määrätietoinen voi olla vain kansallisvaltio ja sellaisen operointikyky riippuu ao valtion voimavaroista mutta samalla toiminta ao valtion omista intresseistä mitä on luonnollista.

   Toki kylmän sodan aikana länsi oli huomattavan yhtenäinen mutta myös uhka oli konkreettiseksi mielletty ja yhtenäisyydellä oli voimavaroiltaan selkeä johtaja. Eurooppa oli rikki ja toipui pikku hiljaa sodasta. Esim tämän hetken haasteiden edessä ei ole tekijöitä joiden edessä lännen/eu:n linjat voisivat yhdistyä ainakaan pehmeän voiman alueella. Lännen jonkinlaisen yhtenäisyyden rikkojatkin ovat yhä suorituskykyisempiä.

   Sotilaspuolella nato toki luo jonkinlaisen yhteisen puitteen mutta se ammentaa yhtenäisyytensä lähinnä varautumalla äärimmäisiin olosuhteisiin joten siitä ei ole toimijaksi muuten kuin vakauttajana, ei kehittäjänä.

   Eli ajatuksesi ovat hyviä mutta eivät mielestäni realistisia em syistä sen enempää kuin mitä jo nyt tehdään. Toki voidaan tehdä enemmänkin mutta ei ratkaisevasti niiden tavoitteiden kannalta joihin viittaat. Ongelmana on ylikansallisten organisaatioiden toimivallan puute ja kansainvälisen järjestelmän anarkkinen luonne ilman riittävää ja kokoavaa johtajuutta.

   Poista
  12. "Eli ajatuksesi ovat hyviä mutta eivät mielestäni realistisia em syistä sen enempää kuin mitä jo nyt tehdään. Toki voidaan tehdä enemmänkin mutta ei ratkaisevasti niiden tavoitteiden kannalta joihin viittaat."

   Ymmärrän, mutta kovempi panostaminen tuohon ensimmäiseen ei maksa mitään. Sen turvin olisimme pystyneet aikaisemmin tunnistamaan ja torppaamaan sunniradikalisimia (ja yhä pystymme, estämällä salafistissävytteisen sunnilaisuuden leviämistä Euroopassa moskejoiden ja ei-kanta-eurooppalaisten imaamien välityksellä). Turkinkin kehitystäkin olisimme osanneet lukea paremmin ja ajoissa, jos Erdoganin uskonnollissävytteiseen politiikkaan, joka puhkesi kukkaansa sotilasvallankaappausyrityksen jälkeen.

   Syyrian ja Libyan kansanousut näimme taasen lähes paralleellisina länsimaisille kansanousuille. Innostus ja toiveikkuus siitä, että arabit ja islamilaiset maat omaksuvan vihdoin länsimaiset arvot ja demokratian sellaisenaan kuin ne meillä toteutuvat, hämärsi monen suomalaisen asiantuntijan ja kommentaattorin horisontin.

   Vaadittiin sotilaallisia interventiota ja aseellista tuen antamista kansannousijoille, ymmärtämättä kuinka huonosti organisoituja tai aseelliseen vastarintaan valmiita nuoret olivat. Saman innostuksen vallassa unohdettiin tiedusteluviranomaisten ja monien pitkänlinjan analyytikkojen huomiot siitä millaisia aseelliseen vastanrintaan valmiita ryhmiä esim. Libyassa, Syyriassa ja niiden lähialueilla oli.

   Syyrian tapauksessa tilannetta pahensi entisestään liittolaistemme ja ystäviemme Turkin, Saudi-Arabian ja Qatarin uskonnollisesti motivoituneet intressit, joita ei osattu lukea oikein tai ajoissa. Kyseisten maiden aseellinen ja taloudellinen tuki sunni – salafi -islamisteille muutti sisällisodan luonteen sektaarisemmaksi, jonka takia mm. kristityt, druusit ja myös maltilliset sunnit tukeutuivat tiukemmin Syyrian hallintoon.

   Lisäksi tarkastelisin "pragmatismiamme" moraalisesta näkökulmasta; jos pragmatismimme hinta on salafismin leviäminen maailmalla muiden maltillisten sunnisuunatusten kustannuksella(ajatellen ihan omaa, Euroopan turvallisuustilannetta), maan "somalisoituminen"(esim. Irak, mutta tänään akuutisti Libya, tulevaisuudessa mahdollisesti Syyria) ja siihen liittyvä pakolaistulva Eurooppaankin. Tai että sen maksajiksi joutuu joku kolmas, syytön ja viaton osapuoli; siviilit -naiset ja lapset Jemenissä, on se aivan liian kova. Paitsi että tällainen pragmatismi tekee epäjumalankuvia länsimaisista arvoistamme katseensa meihinkin suunnanneiden Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän ihmisten keskuudessa, se jakaa myös meitä eurooppalaisia. Tai ainakin niitä meistä, jotka katsovat että arvomme ovat vielä aidosti ja laajemminkin kuranttia tavaraa maailmassa.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  13. Avs: Luulen että monessa suhteessa toimittaisiin viisaammin jos samat tilanteet tulisivat uudelleen vastaan ja kohtaisimme ne nykyisillä kokemuksilla. Silloin niillä olisi myös poliittista painoa.

   Demokratiatkin toimivat kuitenkin ajassa ja asiantuntijoiden ääni - sikäli mikäli nekään ovat asioita riittävästi nähneet - ei välttämättä heijastu poliittiseen päätöksentekoon koska sen dynamiikka on omanlaisensa kuten tiedetään.

   Jotain oppimista kuitenkin ilmeisesti tapahtuu vaikkakin hirveällä hinnalla.

   Pääkysymys onkin: mitä sellaista pitäisi tehdä syntyneissä asetelmissa seuraavaksi jolla voisi olla poliittista selkänojaa esim eu:n piirissä. Luettelit tuossa lähinnä menneitä virheitä.

   Mitä Suomen pitäisi tehdä/ajaa ?

   Poista
  14. "Mitä Suomen pitäisi tehdä/ajaa?"

   Niiin... Pitää ainakin visusti mielessä ko. virheet ja niiden vaikutukset tulevan varalta. En ole kovinkaan toiveikas, että kaikilla ystävillämme olisi (näemmä) sinällään tai ihan maantieteellisen sijaintinsa vuoksi, ne niin hyvin mielessä.

   Tällä hetkellä sanoisin myös, että sekä Suomessa että EU:ssa yleensä ihmisiä vaivaa taloudellista pahoivointia enemmän akuutti ja laaja turvattomuuden tunne. Venäjään liittyvä uhka on selviö ja jotenkin "rationaalisesti" käsiteltävissä, kun taas salafi-jihadistisen terrorismin uhkaa on vaikeampi käsitellä mielessä ja kehittää sitä varten menttaalisia turvamekanismeja ja selviytymisstrategioita.

   Ratkaisu, pysyvä ja kestävä sellainen on mielestäni juurikin Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä, joka tarvisisi jonkinlaisen Marshal Plääninsa jos-ja-kun tilanteet Syyriassa, Irakissa, mutta myös Jemenissä ja Libyassa saadaan vakiinnetettua.

   Asevelisosialidemokraatti.

   Poista
  15. Asevelisosdem. Perusta blogi. En sano näin siksi, että kommenttisi täällä minua häiritsisivät, vaan siksi, että sinulla on selvästi paljon sanottavaa.

   Yllä antamasi neljän kohdan ohjelma on mielestäni ok. Itse tiivistäisin asian näin: Euroopan pitäisi ottaa ruusunpunaiset silmälasit pois silmiltään. EU:sta pitää tehdä aito turvallisuuspoliittinen toimija, ts. liittovaltio, joka on kykenevä ja halukas vastaamaan kaikkiin turvallisuusuhkiin. Myös sotilaallisiin.

   Suurimpana kantona kaskessa on Saksa, joka raahaa historian painolastia edelleen mukanaan. Saksan linjana on olla taloudellinen suurvalta ja jättää kova turvallisuus Naton (lue USA:n) harteille. Pientä liikettä toiseen suuntaan on havaittavissa, mutta johtaako se lopulta mihinkään on toinen kysymys. Ellei Saksa aikuistu ja ryhdy ottamaan sille kuuluvaa vastuuta / johtajuutta Euroopan kovasta turvallisuudesta, ei sitä tee muukaan Eurooppa.

   Meillä on seuraavien 10-20 vuoden sisällä käsissämme valtavia muutoksia ilmaston muutoksesta johtuen. Niistä selviäminen ilman Euroopan liittovaltiota tulee olemaan todella haastavaa.

   Jos onnistumme pitämään lämpenemisen alle 2 asteessa, se tarkoittaa fossiilisten polttoaineiden käytön loppua v. 2035 mennessä. Mitä tämä tarkoittaa Venäjän suurvaltapyrkimysten kannalta kun sen tulot romahtavat? Mitä se tarkoittaa lähi-idän öljyntuottajien kyvylle ruokkia kansalaisensa ja ylläpitää järjestystä?

   Jos taas emme onnistu ja maapallo lämpenee 3-4 astetta, meillä on käsissämme ainakin pakolaiskatastrofi ja ruokakatastrofi. Niiden mukana seuraavat valtavat muuttoaallot lähi-idästä ja pohjois-afrikasta sekä yhteiskuntien sortuminen välimeren ympäristössä.

   Nykyiset turvallisuushaasteet näyttävät lasten leikiltä siihen verrattuna mitä on tulossa.

   Poista
  16. Itseasiassa, mitä kirjoitit tai visioit toimivammasta EU:sta. Olen pitkälti konsubstantiaalinen näkemyksesi kanssa -ja aivan erityisesti jaan näkemyksesi Saksasta.

   Asevelisosialidemokraatti.

   Poista
  17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  18. US:n palstoilta tuttu "Tapio O.Neva" on tosiaan tullut mieleen tuota asiatsunamin hallinnan kanssa käytävää kamppailua sivusilmäillessä. On hyvä, että työelämän päätyttyä on itse kukin löytää mielekästä ja vireänä pitävää toimintaa.

   Poista
  19. Niin... Ilmeisesti mijulle. Tuohon en sano muutakuin -ja lainaan Ryskyäkin- kuin että tirsk.

   Sitten kehoitan työelämäsi tai työaikasi päätyttyä mielekkään vireästi esittämään asiasi -mikäli sinulla sellaista edes on- tsunamivapaasti ja ilman kompromentoituja venäläislähteitä. Vai lieneekö sinulla kapasiteettia mihinkään muuhun kuin tähän näennäis-isänmaalliseen ryssän-trollien outtaamiseen? Toki en kiellä sen terapeuttista ja henkisesti kohottavaa arvoa sinulle itsellesi, mutta koska uskon ihmiseen, uskon myös sinun pystyvän parempaan.


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  20. Olli Jukka Tapio Paloneva, Suomen osakevälitys Oy, Hollola/Myrskylä/Lahti ? :D

   Poista
 7. Olemme, kuten Dugin myös toteaa kultturillisen murroksen rajamaa,meillä on monituhat vuotinen ugrilaisen kulttuurillisen sekä geneettisen perimän muodostama kokonaisuus,jossa aina ja ikuisesti on kamppaileet niin itäiset kuin läntiset vaikutukset,emme ole nytkään pelkästään ns läntisen ,vieras kultuurin täysin mädättämä kansakunta,meillä on viellä jäljellä tradittionaalisen metsästäjä keräilijän vaistoja,ne vaistot Dugin kirjasaan nostaa arvoon arvaamattomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hankala käsittää, mitä tämä vuosituhantinen "ugrilaisuutemme" oikein käsittäisi. Minulla ei ole kotonani ainuttakaan kampakeraamista saviastiaa. Olenko siis huono ugrilainen?

   Vakavasti puhuen meillä ei ole hirveän paljon yhteistä, jollain tavoin juuri kieliryhmäämme tapahtuvaa kulttuuriperintöä muiden ugrilaisten kansojen kanssa. Esimerkiksi marien kanssa emme juuri jaa sellaisia yhteisiä piirteitä, jotka olisivat selkeästi historiallisena aikana tapahtuneesta slaavilaisesta vaikutuksesta riippumattomia. Siperian paimentolaiskansojen kanssa meillä on vielä paljon vähemmän yhteistä.

   Suomen kulttuuriin ja puhumaamme kieleen ovat vaikuttaneet ratkaisevasti balttilais-germaanisen vaikutuksen aallot aina vasarakirveskansasta, joka lienee ollut indoeurooppalainen, alkaen. Sen tuloksena meillä on omaperäinen perimä ja kieli, josta ei enää ole tunnistettavissa kuin parisataa nimenomaan ugrilaista sanavartaloa.

   Muutoin kulttuurimme on joko itämerensuomalaista tai suomalaista omaperäistä tekoa tai sitten yleiseurooppalaista, germaanien ja slaavien meille välittämää perintöä. Valtaosaltamme olemme läntisen kristikunnan ja germaanien kulttuuripiirin koillinen etuvartio: "Raja railona aukeaa./Edessä Aasia, itä,/ takana länttä ja Eurooppaa./Varjelen vartija sitä."

   Kunpa tulisi päivä, jolloin saman runon säe: "Kaukaa aroilta kohoaa/Iivana Julman haamu", lakkaisi olemasta päivänkohtainen kuvaus naapurimme sisä-
   ja ulkopoliittisita ihanteista.

   Poista
  2. Monet kansallisista taipumuksistamme,niin hyvässä kuin ei niin hyvässä ovat yhteisiä pohjoisten venäjäläisten kanssa ei tarvitse mainita muita kuin esimerkiksi mökkeily, saunominen,sienestys,pilkkiminen,metsästys,miesporukoissa,siis traditionaalinen elämäntapamme sekä myös elämän viettimme ovat lähellä pohjoista venäjäläisyyttä. Toivottavasti ymmärrät venäläisyyden ja venäjäläisyyden ratkaisevan eron.
   Maamme asema maantieteellisesti eurasian mantereen fennoskandian niemekkeenä tulee lopultakin sanelemaan asememamme geopolitikassa,ne joita tämä asema ei miellytä,olkaahyvä ja poistukaa sinne,missä tunnette turvallisuutenne,sekä kultuurillisen viihtymisenne turvatuksi, me muut jäämme tänne.

   Poista
  3. Tiedän kyllä eron termien "russkii" ja "rossiskii" välillä, mutta suomen kielessä ei jälkimmäistä termiä ole. Ei ole olemassa mitään erityistä "venäjäläistä" kulttuuria. On olemassa venäläinen kulttuuri, millä tarkoitetaan sekä valtiokansan että valtion kulttuuria. Ajatus siitä, että olisi olemassa jokin erityinen "venäjäläinen" kansankulttuuri, on järjetön. Ei ole olemassa sellaista kansaa kuin "venäjäläiset". On olemassa vain venäläisiä ja venäläistyneitä vähemmistökansoja. Jostain "venäjäläisestä" voitaisiin korkeintaan puhua, kun puhutaan Venäjäm Federaation poliittisesta tai poliitikkojen tukemasta korkeakulttuurista, mutta meillä Suomessa on perinteisesti katsottu tämäm kulttuurin olevan venäläistä. Eli meillä Suomessa katsotaan venäläisten olevan nimenomaan ruseja. Muht ovat, jos tällaisen eron haluaa thedä, Venäjän federaation kansalaisia. Mitään venäjäläisyyttä ei ole olemassa edes sen vertaa kuin oli olemassa neuvostoihmisiä. On vain laajenemishaluinen venäläisyys, joka yrittää kätkeytyä vuoroin ortodoksian, vuoroin kommumistisen internationalismin ja nyt "venäjäläisyyden" kaapuun. Mitään näistä ei vapaan suomalaisen tarvitse omakseen tuntea: ortodoksia on meille vieras usko, kommunismi kaatui omaan mahdottomuhteensa ja "venäjäläisyys" pidetään myös rajan takana.

   "Rossisiskii" ei siis ole mielekäs kansatieteellinen termi. Vielä järjettömämpää on alkaa etsiä sitä kautta mystistä yhteyttä itänaapureihimme: venäläisiin tai veljeskansaamme karjalaisiin. On toki selvää, että silläkin puolella rajaa eletään kuin ihmiset. Eiväthän venäläiset tyhmiä tai pahoja ole. Kyse on yleisestä pohjoiskalotin alueen tavasta elää. Myös ruotsalaiset mökkeilevät, sienestävät, metsästävät ja juopottelevat. Sen sijaan etelämpänä Venäjällä eletään eri tavoin, kun elämän edellytkset ovat toisenlaiset. Joka tapauksessa: Niin kauan kuin naapurit pysyvät omalla puolellaan rajaa, eläkööt omalla tavallaan ja omien laitostensa mukaisesti.

   Maamme asema täällä Euroopan koillisnurkassa on vaikea. Siitä lienemme yhtä mieltä. Sen sijaam itse näkisin, että olemme kyenneet täällä elämään tuhat vuotta osana läntistä kristikuntaa sulautumatta itänaapuriimme Moskovan valtakuntaan, joka on ollut rajamme takana viimeisimmät viisi ja puoli sataa vuotta. Uskon, että me olemme täällä omana vapaana kansanamme vielä sittenkin, kun aron tuulet ovat puhaltaneet asukkailleen seuraavan kansallisen identiteetin.

   Poista
  4. Venäjäläisyys käsiteenä ja identiteettinä,ei ole sen keinotekoisempi,kuin vaikkapa europpalaisuus,tai amerikkalaisuus.

   Varsinkin jos viimeksimainittua tutkitaan lähemmin, sen sisältä löytyy useita paljon vaikuttavimpia identitteettejä.

   Pohjoinen kultuuri tietenkin tuottaa omat omantakeisuutensa,meillä kaikessa hiljaisuudessa yhtydet monipuolisttuvat venäjäläiseen maailmaan,etenkin liikemaailmassa.

   Kultturillisesti me joudumme piakkoin käymään varsinaisen kultuurisodan agloamerikkalaista,roskakultuuria vastaan,juuri se tulee olemaan kansallisen identiteetin kannalta seuraava suuri talvisota.

   Poista
  5. EA:"Mitään näistä ei vapaan suomalaisen tarvitse omakseen tuntea: ortodoksia on meille vieras usko, kommunismi kaatui omaan mahdottomuhteensa ja "venäjäläisyys" pidetään myös rajan takana."

   Vai ei tarvitse monien itä-suomalaisten ja karjalaisten tuntea omaa uskontoaa eli ortodoksisuutta omakseen, jos haluaa olla "vapaa suomalainen"?

   Ja jos tällä "vierauden" linjalla jatketaan historiallisesti, niin katolisuushan se olisi se Suomen alkuperäisempi usko. Ei luterilaisuus.

   Toisaalta, katolisuutta ja ortodoksisuutta ei suinkaan voi jaotella ikäänkuin ensimmäinen olisi "läntinen" ja jälkimmäinen "itäinen". Tämä on ylimielisen orientalistinen jaottelu on toki valitettavan vallitseva.

   Molempien vanhojen kirkkojen hengelliset ja teologiset juuret -ja niistä reformaation jälkeen syntyneiden kirkkojen- ovat Lähi-Idässä, siellä Aleksandriassa, Jerusalemissa ja Antiokiassa. Kristinusko on ollut ja yhä on pohjimmiltaan orientaalinen uskonto.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 8. Vertailu on pikemminkin edistykseen/sivistykseen pyrkivien sivilisaatioiden ja primitiivisten metsästäjä-keräilijä-yhteisöjen välinen.

  Jälkimmäinen keskittyy ryhmänsä kanssa muiden ryhmien hyväksikäyttöön ja alistamiseen keinoja, valehtelua ja väkivaltaa, kaihtamatta vain valta merkiten ja kohdellen ihmisiä luontaisesti eriarvoisina - osaa ihmisistä siis arvottomana ihmispuurona. Fasismi on uskonto jossa jumala on valta.

  Edellinen pyrkii rauhanomaiseen yhteistyöhön josta hyötyvät kaikki ja jossa haasteet ovat pikemminkin yhteisiä kuin keskinäisiin sääntelemättömiin vastakkainasetteluihin perustuvia - tai hyötyvät ainakin muut kuin lyhyellä tähtäimellä primitiivisemmät yhteisöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsästäjä-keräilijäin toimeenkuvaan kuuluu lähinnä a) metästys ja b) keräily. Maanviljelys ja länsimaisuus toi mukanaan fasismin.

   Poista
 9. Tässä kohdunlämpöiseen, joka nyt mitä ilmeisemmin on duginismin(kin) ydintä, alkutilaan palaamisessa on jotain syvästi uskonnollista. Ei kuitenkaan traditionaalisella tavalla, vaan uususkonnoille tyypillisellä synkretistisellä ja ekklektisellä tavalla. "Kirkon" tai "alttarin" on korvannut luonto. "Liturgia" tai "messu" on askeettisten ja miehuullisten metsästäja-kleeruksen kuuluvien yli-ihmisten suurta selviytymissaagaa. Mukana lienee siis ripaus sosiaali-darvinismiakin.

  Duginismi pyrkii vetoamaan perinteisiin uskontoihin, tai kristinuskoon pettyneiden ihmisten, hengellisyyden kaipuuseen.
  Sikäli tässä ei ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta vaaralliseksi tekee sen vahva kytkeytyminen vanhaan venäläiseen anti-länsimaiseen perinteeseen.

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
 10. Duginin ajattelun ydin on se, että Venäjällä on pyhä missio. Hänen päässään Venäjä on ainoalaatuinen sivilisaatio joka poikkeaa kaikista muista. Siksi Venäjän idean, sen ideologian, täytyy hänen mukaansa poiketa kaikista aiemmista suurista, maailmaa muokanneista ajatussuuntauksista. Hän kuvaa tätä kirjassaan "neljäs poliittinen teoria".

  Kirjassa Dugin kuvaa järjestelmällisesti, kuinka uusi ideologia syntyy. Otetaan joukko aiempien ideologioiden / ajatussuuntausten arvoja tai ideoita ja käännetään ne 180 astetta. Käytännössä Dugin etsii vastakohtia lähinnä länsimaiden vaalimista ideoita; Markkinataloudesta, liberalismista jne. Hän sanoo mm.

  "If we reject the laws of modernity such as progress, development, equality, justice, freedom, nationalism, and all of this legacy of the three centuries of philosophy and political history, then there is a choice."

  Venäjän idea, sen ydin, ei siten perustu mihinkään mikä olisi Venäjän (tai kenenkään muunkaan) kannalta positiivista, rakentavaa tai eteenpäin vievää. Uusi Venäjä nostaa jalustalle kaiken sen, mikä on vastakkaista lännelle. Koko ajatusrakennelma perustuu vastakkainasettelulle ja viholliskuville.

  Vaikka Kreml ei noudatakaan Duginin ohjelmaa 100% tarkasti, se kyllä hyödyntää Duginin ajattelua oman politiikkansa muotoilussa. Venäjästä on tullut (jälleen) voima, joka perustelee koko olemassaolonsa länsimaisuuden vastustamisella. Tämä johtaa väistämättä törmäykseen lännen kanssa. Venäjä on tiellä, jonka päässä odottaa Hitlerin Saksan kohtalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Poistin tästä antisemististisen kommentin. Kuten tulen tekemään tästä eteenkinpäin. Jos joku haluaa olla antisemitisti, russofobi tai jonkun muun lajin rasisti, voi olla sitä jossain muualla. Täällä sellaista ei suvaita.

   Poista
  3. Eli jos toteamalla tosiasioita jonkun tekemisestä se tekijä joutuu huonoon valoon, niin ongelma on viestin tuojassa!? Nyt Ryskyä on syytä epäillä rikollisten sujelusta.
   Ja jos Pohjois-Koreaan hyökätään, muuttuu jokainen Amerikkalainen ja heidän puolestapuhuja sotarikolliseksi. Oikeastaan he ovat jo rikollisia.

   Poista
  4. Hitlerin kohtalo oli nousta keskuspankkikartellia vastaan ja siksi tuhottiin tuhoamisen ilosta.

   Tuon jälkeen keskuspankkikartelli on tuhonnut Afganistanina, Irakin, Sudanin, Libyan ja Syyrian samasta syystä. Venzueelan tilanteesta en ole varma ja Syyriahan ei ole vielä loppun saatettu. Tappolistalla on edelleen Pohjos-Korea, Iran ja uusimpana Venäjä.

   Venäjän nykyinen linja on pitäytyä totuuden ja oikeudenmukaisuuden linjalla. Se miksi länsimaissa ei tätä tajuta, johtuu vuosikymmeniä jatkueesta systemaattisesta valehtelusta. "Vapaa" lehdistö on toiminut portinvartijana muutaman juutalaisen oligarkin komennossa, sodat on aloitettu lavastuksilla, eli false flag iskuilla jne.

   Nyt juuri näyttää sille, että Pohjois-Koreassa alkaa pian kansanmurha Amerikkalaisten toimesta, eikä lännessä kuulu yhtään vastalauseita ja rauhanliike on kuollut.

   Laittakaapa viimeaikojen uutisiin Pohjois-Korean tilalle joku länsimaa ja miettikää mikä myrsky olisi jo noussut. Ennalta vaikuttavat ohjukset olisi jo matkalla kohteisiin.

   Poista
  5. Toivottavasti et poista, Rysky, yllä olevaa kommenttia. Se on mielestäni omassa lajissaan helmi. Yhteen ja samaan kommenttiin on uponnut natsismin revisionistinen ihailu, salaliittoteoreettinen pohdinta juutalaisten hallitsemasta "keskuspankkikartellista" ja varaukseton Venäjän ihailu. Siinäpä on antifasismia kerrakseen.

   Sen sijaan ylempänä kirjoittava anonyymi on duginilaisuuden suhteen oikeassa. Jos aikoo menestyksellisesti haastaa länsimaat ja nykyaikaisen liberaliin demokratian, on ensimmäiseksi torjuttava Immanuel Kant ja John Locke. Keskustelu on aloitettava jostain sellaisesta lähtökohdasta, jossa lockelaista tervettä järkeä ja kantilaista puhtaan järjen kritiikkiä ei tunneta eikä tunnusteta. Tämän blogikirjoituksen kommenteissa olemme saaneet tutustua yhteen vaihtoehtoon: mystisen "ugrilaisuuden" ja sittemmin "venäjäläisyyden" jumalointiin. Kun ihmiselämän sisältö löytyy sienimetsästä, saunasta ja voitonpäivän paraatista, ei järjen ääntä tarvitse päästää häiritsemään.

   Poista
  6. Venäjän valtion kontrolloimat mediat ovat valehdelleet systemaattisesti.

   http://www.russialies.com/russias-top-260-lies-international-edition/

   Poista
  7. lisäisin tuohon viellä hiljaisuuden ja karjalanpaistin, sekä piirakat. Myös arkkainen talopoikaiskultuuri,hirsisalvos tekniikka ovat asioita,mitä yhdistävät meitä venäjäläisyyteen.

   Poista
  8. Lisäisin viellä joukkoon,venäläisen kutuurinpiirteitä,itselläni parhailaan tätä kirjoitettaessa taustala soi Jevgeni Kleps,googlatkaapa.

   Poista
 11. Huomaa, että naton trollit noudattaa työaikoja eikä asiat kiinnosta pyhinä.
  Voihan siellä Venäjänkin tiedoituksessa tapahtua joskus virheitä, mutta ne avoimesti myönnetään ja korjataan viipymättä.

  Sen sijaan läntinen arvoyhteisö valehteli, että 9/11 iskun takana oli Afganistanissa majaileva terroristi. Tämän seurauksena maa ja kansa pommitettiin kivikaudelle, alueet miehitettiin ja vankeja pidetään edelleen Guantanamossa ilman oikeudenkäyntejä. No pian selvisi, että kyseessä oli sisäpiirin järjestämä monikerroksinen fals flag-isku, jolla sidottiin Bush mic:n orjaksi.

  Irakiin mennessä valehdeltiin massatuhoaseista, joita ei koskaa löytynyt. Saddam hirtettiin, maa tuhottiin ja on edelleen miehitetty.

  Libyan kohdalla valehdeltiin, että Gaddafi pommitti omia kansalaisiaan. Seuraavaksi Nato pommitti noita samoja kansalaisia ja HRC murhautti Gaddafin puukotuttamalla häntä peräaukkoon. Terveiset lähetettiin New Yorkista, että Gaddafin oma kutainen ase kääntyi hänen kohtaloksi. (Kulta dinaari piti tappaa.)

  Syyriassa valehdeltiin, että Assad kaasutti omia kansalaisiaan, mutta suorat pommitukset keskeytyivät, koska kansalle oli selvinnyt jo edelliset valheet netintin vapaan tiedonvälityksden ansiosta. Tuoamiseen päätettiin käyttää hämäystä ja tukea salaa rahallisest ja aseellisessti alati nimeään vaihtavaa palkkaterroristien parvea. Lisäksi Venäjä asettui väliin Amerikkalaisten valmistautuessa pommituksiin.

  Tästä Venäjän puuttumisesta Syyrian tapahtumiin läntinen arvoyhteisö pimahti ja aktivoi Ukrainaan aseellisen vallankaappauksen sitoakseen Venäjän resurssit kotirintamalle veljessotaan. Krimin valtaus ei nato:lta onnistunut ja Krimiläiset katsoivat parhaaksi siirtyä takaisin Venäjän yhtyteen saadaksen suojan Ukrainassa vallan kaapanneilta länsimielisiltä tappajilta. Itä-Ukrainan tilanne osoittaa Krimiläisten päätöksen oikeaksi.

  Nyt sitten jenkkilässä on uusi puolikuu noussut valtaan ja risteilyohjukista juopuneena hän koittaa tehdä Amerikan valheista suuria taas. Tomahawkit Syyriaan, MOAB Afganistaniin ja tukialus Pohjois-Koreaan. Kauanko jaksavat provosida ennen kuin taas torpedoivat oman aluksen (Saksassa valmistetulla torpedolla, Dolphin?) ja syyttävät siitä Kim-Jong-unia ja muka kostoksi ampuvat 450 risteilyohjusta siviilien sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän tähän kommenttiin sanoisi. Ehkä positiivisin lähestymistapa tähän olisi, että tämä on rinnakkaistodellisuudesta, joka osittain muistuttaa asetelmaltaan omaamme, mutta jossa syyt ja seuraukset ovat kovin erilaisia verrattuna tähän meitä ympäröivään todellisuuteen. Erityisesti pidin siellä toisessa ulottuvuudessa hienona asiana Venäjän valtion aitoa pyrkimystä totuudellisuuteen. Täällä kun siitä pyrkimyksestä ei juurikaan ole merkkejä.

   Poista
  2. Sää olet vaan niin keltanokka, niin kuin muutkin Soroksen ankat. Mitenkäs tuosta tapahtumaketjusta nyt voisikaan vain yhden asian kääntää 180 astetta? Looginen jatkumo pitää olla ja sulla on lyhyestä turpokokemuksesta johtuen jo fundamentit suossa. Mitä enemmän raskaan sarjan natottajat räpiköi, sitä syvemmälle uppoaa ja nykyisn pinnalla on enää kaikkein kevein aines.

   Poista
  3. Tiettyjen kotimaisten, Venäjän intressejä edistävien "vaihtoehtoisten" medioiden sekä verkossa Venäjän informaatiosotarihmastoon lukeutuvien some-ryhmien trollien jatkuva ulina ja peppukipu Riiheläisen mielipiteistä ja työstä indikoi aivan päinvastaista. #butthurt #vastavalkea #magneettimedia #mvlehti #venäjäntrolliarmeija

   Poista
  4. Ihmisen kyky omaksua, rakentaa ja ylläpitää virtuaalisia satumaailmoja tuntuu olevan lähes rajaton. Mikä merkillisintä, suurin osa vaihtoehtotodellisuuden propagoijista näyttää aidosti uskovan omiin höpinöihinsä.

   Mikään määrä faktoja, todisteita, argumentteja, ivaa, pilkkaa tai muuta ravistelua ei tunnu herättävän näitä unissaan kulkijoita. Päinvastoin. Mitä kovemmin heitä yrittää ravistella hereille, sitä syvemmäksi uni muuttuu ja sitä uskomattomampia selityksiä he keksivät satumaailmansa pönkittämiseksi.

   Kirjassa "Personality Disorders as an Insanity Defense" sanotaan, että "henkisesti sairaat ihmiset operoivat (tavallisesti johdonmukaisen) maailmankuvan puitteissa johon sisältyy ristiriidaton sisäinen logiikka ja säännöt oikean ja väärän erottamiseksi toisistaan. Ongelmana on, että nämä yksityiset konstruktiot vain harvoin vastaavat ihmisten enemmistön kuvaa maailmasta."

   Itse olen vähitellen ryhtynyt suhtautumaan näihin kirjoittelijoihin syyntakeettomina. Heidän vuodatuksiinsa vastaaminen vain ylläpitää harhaista maailmaa jonka vankeina he ovat. Keskustelu ei heitä auta. Ainoa mahdollinen apu löytyy terveydenhoidon ammattilaisten pakeilta.

   Poista
  5. Kolme naton trollien kommenttia jo ja kaikki keskittyvät viestintuojaan. Viimeinen on jonkin sortin psykologisen sodankäynnin ammattilainen kirjallisuusviitteineen. On teillä töitä jäljellä, kun valtamedia ei ole kyennyt 15 vuoteen toimimaan portinvartijana. Lavastukset ja false flag iskut paljastuu nykyisin tunneissa.

   Se, että enemmistöllä ihmisistä on joku maailmankuva, ei tee siitä absoluuttista totuutta. Näiden vinoutuneessa maailmankuvassa elävien ihmisten toiminta sen sijaa muokkaa hitaasti tulevaisuutta. Valheellinen maailmankuva vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Tästä täydellinen esimerkki on viikottaiset natsi-uutiset, puolivuosittain julkaistavat natsi-elokuvat, holokaustin tutkimisen kieltävät lait ja sen rikkojien oikeudenkäyntien näyttävä käsittely julkisuudessa, holocausti museot joka maassa, pakolliset holocaustitunnit koulujen opetussuunnitelmissa, massiiviset sisäsiittoisesti viitatut "tietokirjat" ja silti ei ensimmäistäkään fyysistä todistetta.

   9/11-isku alkoi paljastua netissä, kun operaation toteuttaneet vanhat pierut eivät olleet osanneet ottaa huomioon nopeaa vapaata tiedonvälitystä ja ns. parviälyn tehoa. Vahingon torjuntaan organisoitiin mittava torjuntakampanija, joka operoi laajasti myös Suomen keskustelufoorumeilla vuosikymmen takaperin. Tästä on vahvoja viitteitä. Päämenetelmä oli sama kuin tuossa yllä. Kaikkia eri mieltä olevia pilkattiin mielisairaiksi ja käskettiin ottamaan lääkkeitä 24/7, hohhoijaa. Harmi kun tämä on teidän oma blogi, niin lukijoita ei voi häätää flodaamalla foorumia pedofilisaastalla, kuten yleisillä keskustelupalstoilla on tehty.

   Poista
  6. PLOS ONE-tiedejulkaisun tutkijat todistivat tieteellisesti tutkimuksessaan salaliittoteoreetikoiden uskovansa mitä tahansa tietoa kunhan se vaan sopii heidän maailmankuvaansa, kaikenlainen huuhaa niin kemikaalivanoista kuin New World Orderista uppoaa näille reppanoille.Siten keskiverto anti-amerikkalainen, globalismia vastustava foliokotsahihhuli onkin mitä parhainta kohdeyleisöä Venäjän propagandalle.Tämä näkyypi mielestäni täällä Suomessa varsin hyvin missä paikallinen salaliittoskene on kietoutunut ja liittoutunut paikallisten Venäjän agendaa edistävien provokaattorien ja propagandistien kanssa yhteen.

   http://www.iltalehti.fi/digi/2015022619264197_du.shtml

   Poista
  7. Yllä viitatun IL:n artikkelin otsikko kertoo kaiken:

   "Nyt se on todistettu: salaliittoteoreetikot ovat kuplassa eläviä hölmöjä"

   Lopussa sanotaan:

   "Vielä kiusallisempi tulos salaliittoilijoiden kannalta on se, että näiden sivustojen kävijät olivat tutkimuksessa kyvyttömiä erottamaan vakavissaan luotua salaliittosisältöä ja satiirisia artikkeleja, joiden tarkoitus oli pilkata salaliittoja. Näiden juttujen saamista tykkäyksistä ja kommenteista noin 80 prosenttia tuli salaliittojen seuraajilta, eivät niinkään parodian ystäviltä."

   Sinänsä traagista, etteivät salaliittohörhöt ja natsipellet ymmärrä kuinka koomiselta heidän touhunsa näyttävät ulkopuolisen silmin.

   Poista
  8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  9. Kyllä. Tsekkaas vaikkapa ( Vastavalkea tilannehuone) niminen Facebook-ryhmä. Se on kyllä tän hetken Suomen sekopäisimpien keskustelujen alusta. Putinistit,trollit, kommarit ja foliokotsaa päässä pitävät vainoharhaiset kylähullut kinastelevat keskenään kemikaalivanoista, Nwo:sta, Illuminatista ja kuussa tukikohtaansa pitävistä liskomiehistä. Ryhmän komediaarvo on kyllä täysi kymppi mutta uskottavuus tasan nolla. Ei mikään ihme että kotimaiset Venäjää palvelevat trollit ovat yleinen pilkanaihe. :)

   Poista
  10. Vastavalkea on keskustavasemmistolainen vaihtoehtoinen alusta,minne ilmeisen vapaasti saa,varsinkin fb puolelle linkata kunkin omi kiinostavimpiaan asioita.

   Noista valeuutisista, iltapäivälehdet syylistyvät siinä kaikein pahempiin törkryksiin,esimerkiksi muutama vuosi sitten uutisoitiin ja kauhisteltiin Pohjois-Korean ilmatorjuntaohjuksella teloitettua kenraalin tapausta, nyt samainen kenraali oli samaisten roskalehtien ja informatiosodan välineiden mukaan hyväkuntoisena juhlimassa maan perustajan vuosipäivää.

   Kinalaiset huumorisivustot vetäisivät läntisiä probakandasivustoja pahasti retkuun,eli se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa.

   Iltapäivälehdistö on meillä se mikä on oikeastaan koko vakavasti otettavan informaation tuhoaja,esimerkiksi Auerin tapauksessa olisi kohtuullista, että Anneli saisi tuntuvat vahigonkorvaukset maineensa menettämisestä juuri näitä samaisilta toimijoilta.

   Poista
  11. Vastavalkea on muutaman entisen, salaliittoteorioilla päänsä sotkeneen höyrypään kuten Tauno O.Mehtälän ja Vesa Raiskilan pyörittämä Venäjän etuja ajava disinformaatiosivusto.

   Poista
  12. Tuo Venäjä mielisyys on joillekin uusi punainen vaate,tosiasia kuitenkin on että maatamme ei olisi ollut ollenkaan , kenties olemassa, ilman vuoden 1808 tapahtumia,siitä te venäjävihaajatkin saate antaa tunnustuksen

   Maamme teollisuuden ,varsinkin metsäteollsuuden kehitys tapahtui pitkälti venäjän markkinoiden ansiosta,keisarinvallan viimevuosina napurimaamme oli kehittymässä suorastaan merkittäväksi talousmahdiksi,kunnes onneton Nikolai sössi maansa mukaan onnetomaan maailmansotaan.

   Vallankumouksen perus prinsiippi oli niin Saksalaisten ja myös Aglosaksien taholta,tukemalla yhteiskuntaa rappeuttavia voimia sabotoida Venäjän voimistumista.

   Venäläinen historiankirjoitus on uudistumassa,juuri nuo edellämainitut seikat tulevat olemaan uuden venäläisen identiteetin kulmakiviä,siis varoittava esimerkki raadollisesta kilpailusta, missä lempeäkasvoiset läntiset demokratiat ovat petollisia kumppaneita.

   Maamme voisi käytää tilaisuutta hyväkseen,jäleen kerran ryhtymällä syvempään yhteistyöhön, historiansa virheistä opksi ottaneen venäjän ja sen alueella toimivien yritysten kanssa, venäläisen yhteiskunnan modernisoinnin tehtävissä suomalisille eri alojen osaajille olisi paljonkin bisnesalustaa.

   Turkkilaiset, Italialaiset siellä ovat jo missä Suomalaiset luuraavat.

   Poista
  13. "maatamme ei olisi ollut ollenkaan , kenties olemassa, ilman vuoden 1808 tapahtumia,siitä te venäjävihaajatkin saate antaa tunnustuksen"

   Tyypillistä Venäläismielistä BS:aa. Pitäisikö muka kiittää miehityksestä? Haise Pahalle.


   "kunnes onneton Nikolai sössi maansa mukaan onnetomaan maailmansotaan."

   Venäjällä ei näistä onnettomista sössijöistä ole koskaan ollut puutetta. Ei ennen, eikä nyt.

   "Venäläinen historiankirjoitus on uudistumassa"
   Heh Heh.

   "Maamme voisi käytää tilaisuutta hyväkseen,jäleen kerran ryhtymällä syvempään yhteistyöhön, historiansa virheistä opksi ottaneen venäjän ja sen alueella toimivien yritysten kanssa"

   Historiansa virheistä oppineen? Oletko aivan tosissasi? Millähän planeetalla oikein elät?

   "venäläisen yhteiskunnan modernisoinnin tehtävissä suomalisille eri alojen osaajille olisi paljonkin bisnesalustaa."

   Venäjän on yrittäynt modernisoida talouttaan lukuisia kertoja vuoden 1991 jälkeen. Joka ikinen on epäonnistunut. Syynä on se, että rehellinen business ei Venäjällä kannata. Oikeusvaltion puuttuessa yritysten omistajat eivät voi luottaa huomiseen. Siksi kaikki toiminta tähtää voittojen maksimointiin ja niiden nopeaan piilottamiseen (ulkomaille).

   Ulkomaisen yrityksen omistajat/johto kompromoidaan alta aikayksikön niiden aloittaessa toimintansa Venäjällä. Usein tähän riittää se, että yritys maksaa voitelurahaa saadakseen esim. sähköt toimitiloihinsa. Sen jälkeen yritys elää veitsi kurkulla. Mitä menestyvämpi yritys on, sitä suurempi sen riski joutua kiristyksen tai jopa yrityskaappauksen kohteeksi.

   Elikkä yrittäjä veljet ja siskot, jos painostuksen, kiristyksen tai väkivallan uhka ei pelota ja osallistuminen hämäriin businesskuvioihin ei vie yöunia niin ei muuta kuin Venäjälle kultaa vuolemaan. Se ei pelaa joka pelkää :)

   Poista
  14. Nobody likes Russia19. huhtikuuta 2017 klo 7.02

   Näiden nykyajan Otto Wille Kuusisten( Bäckman / Putkonen / Mehtälä & co.) maanpetoksellinen toiminta on todellakin punainen vaate.

   Poista
  15. Kannataa tutustua esimerkiksi Markku Kuisman tuotantoon ymmärtääkseen,mikä merkitys Venäjällä ja sen kanssa tehdyllä yhteistyöllä on ollut kansantaloutemme kannalta,esimerkiksi Mitään öljy,telakka eikä edes terästeollisuutta olisi maahamme saatu ilman idänkaupan ihmeellistä taikavoimaa.

   Samoin Nokia loi menestyksensä pohjat vientikieltoa uhmaten viedesään tukiasemia Neuvostoliitoon,erittäin hyvällä kateella.

   Jokaisessa taloudellisessa hankeessa,varsinkin aglosaksiset kuvitellut suurvallat ovat oleet rakentamassa esteitä maamme kansalliselle vaurastumiselle,ne olisi tahtoneet estää niin teräs, kuin öljyteollisuuden perustamista maahamme,olisivat mielelään nähneet maamme surkeana kehitysmaana,eivät sellaiset ole oikeita ystäviä, vaan pahemmanlaatuisia kilpailun rajoittajia.

   Myös Rauma Repolan sukelluspallojen kohtalo on kuvaava,sen mahdollisesti meille merkittävän teollisuusklusterin ja tietotaidon tuhoaminen oli länsivaltojen tyrannioiden päätavoite,juuri pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun raakalama iski maahamme, Matomäki tiettävästi vielläkin on katkera tapahtuneesta.

   Venäjän kääntyminen aasiaanpäin on meille oikeasti vakava uhka,olemme nimittäin silloin erään taantuvan sivilisaation periferiaa,millä sivilisaatiolla ei todellakaan ole mitään muuta tavoitetta, kuin jokaisen yksilön oma etu ja paras,tuo liberalistinen yksilökeskeinen vain omaa itsekästä etuaan ajava persoonallisuus,vähät välitää muista,vaan antaa markkinavoimien puhua ja keskitää resurssit markkinoiden logiikalla suurempiin keskuksiin, reinoille ei jää muuta,kuin taantuvan marginaalin osa.

   Europpa atlantilta tyynellemerelle nostaisi maamme lähemmäksi markkinoiden keskuksia, kun Pariisin Berliinin ja Moskovan akseli parantaisi meidän geopolittista asemaa kontinentiaalisen maailmanjärjestyksen ytimen liepeillä.

   Kuten Saksalainen suuri viisaustieteilijä Spegler ja myös Haideger ovat todeneet merellisten valtojen aikakausi on päättymässä,se yhteiskunnallinen rappeutuminen on niissä viimein toteutumassa, mistä nuo visionäärit oli todistamassa,aglosaksinen ihmiskäsitys,varsinkin sen taipumus poistaa yksilön vastuullisuuden elämän keskiöstä on tekijä joka tuttaa juuri tuon merellisen valtakultuurin rappion.

   Dugin on juuri tuon Haidegerilaisen maailmankuvan apostoli.

   Poista
  16. "Sivistynyt" trollimme puhuu geopolitiikasta ja vetoaa filosofeihin, mutta ei vaivaudu opettelemaan oikeinkirjoitusta, pilkkusääntöjä tai edes ihailemiensa "suurien viisaustieteilijöiden" nimiä.

   Hmmm... Ehkäpä trollimme äidinkieli ei olekaan suomi. Ehkäpä hänen sivistyksensä onkin hätäisesti kyhätty kulissi - aivan kuten venäläinen demokratia, venäläinen markkinatalous, venäläiset talousuudistukset jne.

   Absoluuttinen valta on Venäjällä aina kääritty näennäisen hienoon pakettiin. Kääreeseen ympätään suuria ajattelijoita (joiden suuruudesta voi olla kyllä montaa mieltä), maailmoja syleileviä päämääriä (kuten työläisten paratiisi) sekä lupauksia ikuisesta oikeudenmukaisuudsta ja vauraudesta. Ja kun Venäjästä on kysymys, juoneen kuuluu tietysti myös syyllinen - pahansuopa taho joka yrittää estää Venäjän valtiaiden vilpitöntä halua saattaa koko ihmiskunta visioimaansa paratiisiin.

   Suurin osa ihmisistä näkee venäjän valtakoneiston tuottamien valheiden lävitse, mutta ikävä kyllä, aina löytyy myös hyväuskoisia hölmöjä jotka eivät viitsi tai halua katsoa mitä sivistyneen kulissin ja kimaltelevan käärepaperin alta löytyy: valehtelua, petosta, moraalittomuutta, mitään kaihtamatonta väkivaltaa, massamurhia, korruptiota ja ylipäänsä kaikkea sitä, mikä ihmisissä on pimeintä ja huonointa.

   Trollimme mukaan "Dugin on juuri tuon Haidegerilaisen maailmankuvan apostoli."

   Wikipedia tietää, että "Heidegger on ollut kiistelty hahmo johtuen hänen jäsenyydestään kansallissosialistisessa puolueessa ja Hitleriä tukevista lausunnoistaan, joista hän ei ilmaissut katumusta."

   Dugin on toisinsanoen natsi. Ja niin on myös tekosivistynyt trollimme.

   Poista
  17. ja kuitenkaan "Suomen antifasistisen komitean" ja "Maailma ilman natsimia" järjestöjen toimihenkilö Johan Bäckmanilla ei ole mitään ongelmia tehdä yhteistyötä näiden venäläisten fasistien ja natsien kanssa. Onko Bäckman jonkinlainen kaappinatsi?

   Poista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 13. Aloitin itse tuon rinnakkaistodellisuusvertailun, mutta jospa ei nyt enempää mietittäisi eri lailla ajattelvien mielentervetyttä. Tai jos ajatellaan, niin ilmaistaan asia sitten jollakin muulla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 14. Toivoisin täällä aiheessa pysyvää keskustelua, tuo Dugin edustaa filosofiselta perimältään Saksalaista yhteiskuntafilosofia koulukuntaa,sen venäläis-kansaakunta patriottista koulukuntaa,hänen edustamansa konservatiivinen ihmiskäsitys on voimakaassa ristiriidassa ja jopa hyvyyden puolella suhteessa länsimaita parhailaan mädättävään kultuurimarxismiin.

  Duginin edustama arvomaailma ei ole imperialistinen,eikä globalistinen, vaan tunnustaa maailman moninapaisuuden,elämme usean keskenään kamppailevan kultturillisen voimakentän maailmassa,me Suomalaiset olemme kultturillisesti rajapinnalla,emme ole pelkästään läntisiä, emmekä myöskään ortodoksiseen itään kuuluva kansa,sen tulisi mielestäni olla rikkaus,ei rasite.

  Enin mitä toivoa voisi olisi,että Saksa vapautuu viimein sotilallisesta, kultturillisesta sekä polittisesta aglosaksien miehityksestä ja alkaa ylpeästi ajaa omaa agendaansa maailmassa,sen tulee kohotakseen kukoistukseensa irtauntua yhdysvaltain holhouksesta,kuten se riuhtaisi itsensä myös Neuvostoliiton vaikutusvallasta.

  Venäjällä ja Saksalla on historian saatossa ollut paljon kultturillista ja taloudellista vuorovaikutusta,niin hyvässä kuin pahassakin,ne tulevat olemaan myös jatkossa manterellinen voimakaksikko,jonka läheisyyteen myös Suomen olisi hyvä asettua,aidossa yhteistyön hegessä.

  Sotilaspolittisen atlanttiset hämmentäjät tulee täältä sysätä atlantin syvyyteen, rikkomasta pohjoisten kansakuntien luontaista manterellista yhteistyötä.

  VastaaPoista
 15. Tuossa jokunen kommentti aikaisemmin oli väite Venäjän investointi kohde mahdottoomuudesta,siellä toimii parhailaan kasvava määrä suomalaisia yrittäjiä sekä yrityksiä, kenties menestyksekkäin SRV,rakennusbisneksessä.

  Kauppalehdessä on paljonkin juttuja niin vaikeuksista kuin mahdollisuuksista venäjän yrityskentässä.

  Pekka Viljakainen on varsin vaikutusvaltaisessa asemassa hallituksen neuvonantajana ja start up keskuksen eräänä avainhenkilönä, lisäksi hän asustaa eräässä maamme vaikutusvaltaisemmassa asumisyhteisössä Siuntiossa,naapureinaan niin Pääministeri Sipilä, kuin myös liikemies Harkimo.

  Venäjän ja koko europan suurin maidontuottaja on Steffan Duerr, hänen tiluksensa ovat etelävenäjällä ja kasvavat kaksinumeroisin luvuin, varsinkin pakotteiden aikana. Hänen yrityksensä tiedot voi helposti googlata,yritys on nimeltään Eko Niva.

  Monikansalliset autotehtaat ovat investoineet venäjälle, aivan meidä lähellämme Pietarin seudulla on useita autotehtaita.

  VastaaPoista
 16. Kirjitelkaa täällä mitä soopaa hyvänsä,totuus kumminkin on, että olen henkilökohtaisesti vaurastunut,suorastaan kaksinumeroisin luvuin Venäjän osakemarkkinoiden sijoitusten ansiosta.

  VastaaPoista
 17. "olen henkilökohtaisesti vaurastunut,suorastaan kaksinumeroisin luvuin Venäjän osakemarkkinoiden sijoitusten ansiosta."

  Siis jotain 10 ja 99 euron väliltä? ;) No vitsi vitsinä. Hyvät sulle. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että sinä tai kukaan muukaan ottaa riskiä sijoittamalla venäjälle tai toimimalla siellä. Toivoisin vain, että jos niin tekee niin tekee sen tiedostaen venäjään liittyvän maariskin.

  Sen sijaan en voi sietää sitä, että utopististen ideologis-filosofisten pohdintojen pohjalta maalaillaan kuvaa venäjästä uutena klondykena jonne kaikkien pitäisi rynnätä kultaa vuolemaan.

  Totuus nimittäin on, että venäjä on taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti banaanitasavalta. Sellaiseksi se myös jää ellei sikäläinen yhteiskuntajärjestys syystä tai toisesta muutu. Ilman oikeusvaltiota on turha kuvitellakaan, että venäjästä voisi tulla monipuolinen moderni talous.

  Eikä kyseessä ole mikään uskon asia. Riittää, kun vertailee mitä tahansa asukaslukuun suhteutettuja elintason ja taloudelisen toiminnan mittareita. Venäjä on malli esimerkki maasta, jossa pienen valtaklikin vallanhimo ja kansan lammasmainen alistuminen johtaa valtavaan resurssien ja lahjakkuuden haaskaukseen. Tyypillinen kehitysmaa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo viimeksimainitsemasi näkökohdat pätee myös yhdysvaltoihin,britaniaan,kohta myös Suomeekin,luontainen eriarvoisuus on aikamme megatrendi.

   Poista
  2. Höpö höpö. Älä nyt ole lapsellinen. Länsimaita ja Venäjää ei yksinkertaisesti voi laittaa samalle viivalle.

   Länsimaissa yhteiskunnan instituutiot estävät valtaapitävien pidäkkeettömän oman edun tavoittelun. Venäjällä instituutiot ovat kulisseja, joiden suojissa valtaapitävät voivat tehdä aivan mitä tahtovat.

   Ymmärrän, että et halua tätä eroa nähdä tai myöntää. Se ei kuitenkaan trollauksillasi poistu. Kypsy siihen.

   Poista
  3. Venäjän miljoonat kaduilla, viemäreissä ja vankileireillä asuvat lapset eivät varmastikaan jaa sinun näkemystäsi Venäjästä.

   "Jopa noin kymmenes lapsi saattaa olla erittäin vaikeassa tilanteessa Venäjällä. Viranomaisten vaihtelevien arvioiden mukaan maassa on jopa neljä miljoonaa heitteille jätettyä alaikäistä sosiaaliorpoa. Heidän määränsä on viime vuosina noussut. Samalla Venäjän kokonaislapsiluku on selvästi laskenut.

   Osa heitteillä olevista lapsista elää joko väliaikaisesti tai pysyvästi kadulla yöpyen kellareissa, putkitunneleissa, autiotaloissa ja varastoissa. Osa asuu lähes elinkelvottomassa kodissa ilman vanhempiensa huolenpitoa. Vanhemmat ovat alkoholisteja, narkomaaneja tai väkivaltaisia eivätkä välitä lapsistaan."

   http://www.irr-tv.fi/tyoalueet/venaja/prisoncamps

   Poista
  4. Noin niiku muuten Venäjähän johtaa muuta vapaata maailmaa lähes täysin suvereenisti korruptiossa, alkoholismissa, huumeiden käytössä ja siihen liittyvässä rikollisuudessa ,prostituutiossa ,HIVissä, tuberkuloosin leviämisessä , toimittajien murhaamisessa ja vapaan tiedonvälityksen rajoittamisessa.

   Poista
  5. Jo kaksi vuosikymmentä meille on valehdeltu suut silmät täyteen Venäjän ihan just kohta avautuvista taloudellisista mahdollisuuksista ja koulutettu kortistot täyteen työttömiä venäjän osaajia. Nähdäkseni sellaiset suunsoittajat, jotka kertovat satuja siitä kuinka Venäjä on täynnä kultaharkkoja jotka voi viedä kotiin kun vain osaa niitä venäjäksi pyytää, ovat nuorison turmelijoita ja heidän ja pedofiiliraiskaajien välillä on vain aste-ero.

   Poista
 18. Duginismista ja sen suhteesta venäläiseen ortodoksisuuteen täällä onkin jo keskusteltu melkoisesti -ja hyvä niin. Näkisin kuitenkin aiheelliseksi tuoda esille myös amerikkalaiseen politiikkaan yhä vaikuttavan protestanttisen ajattelun tai teologian. Her goes, kuten sanotaan.

  Yhdysvaltojen valtio -ja maailmakuvaa muokkasi voimakkaasti sen syntymästä asti protestanttisuus; puritanismi ja kalvinismi. Konservatiivisten poliitikkojen ja teoreetikkojen lisäksi, tämä on ollut aina luettavissa jossain määrin myös liberaalien amerikkalaisten ajattelusta.*

  Tärkein amerikkalaiseen ulkopolitiikaan vaikuttanut protestanttinen opinkappale liittyy olennaisesti perisyntiin. Liberaalien(erit. Walter Rauschenbusch ja Social Gospel -liike) optimistinen ja universalistinen suuntaus, vieroksui konservatiivista perisynti-tulkintaa ja he katsoivatkin että köyhyys, sodat tai pahuus itsessään oli seurausta sosioekonomisista, yhteiskunnan rakenteisiin liittyvistä tekijöistä. Tai yksittäisistä autoritäärisistä hallitsijoista, joiden syrjäyttäminen avaisi tien valistukselle ja kehitykselle. Kehitykselle, jota kaikista kristinuskon muodoista juuri reformoitu kristillisyys pystyi parhaiten tukemaan.

  Konservatiivit omaksuivat taasen lähes manikeolaisen perisynti-käsityksen, jossa Yhdysvallat edusti Jumalan valitsemaa, ekseptionaalista valtakuntaa ja muu maailmaa suurta pimeyden ja sivistymättömyyden terra incognitaa.

  Vaikka tulkinta perisynnistä erotti ja yhä erottaa konservatiivisia ja liberaaleja amerikkalaisia poliitikkoja ja teoreetikkoja, on heidän näkemyksensä kalvinistiseen predestinaatio-oppiin liityen samansuuntainen. Yhdysvaltojen ”Manifest Destiny” symboloi sen erityislaatuisuutta ja siihen liittyvää kutsumuskohtaloa muiden kansakuntien joukossa ja maailmassa yleensä.

  Näiden molempien koulukuntien mielestä merkittävin Yhdysvaltojen ja muun maailman vapautta uhkaava tekijä aina 1700-luvun lopusta 1900-luvun alkuun asti liittyi ”autoritääriseen ja antirepublikaaniseen” roomalais-katoliseen kirkkoon ja Rooman paaviin. Toisen maailmansodan jälkeen paavi sai tehdä tietä jumalattomalle kommunismille tai marxilais-leninismille ja Neuvostoliittolle.

  Tänään niin kansainvälisessä kuin kotimaisessa turvallisuuspoliitisessa skenessä on duginistien lisäksi on myös pulpahtanut pintaan ajattelijoita ja turpoisteja, joiden Venäjään liittyvät teoriat ja näkemykset ovat juurtuneet, niiden muodollisesta sekulaarisuudesta huolimatta, mainittuun konservatiiviseen, puritanistis-kalvinistiseen perinteeseen.

  ---
  *Lähteet: Andrew Preston: Sword of the Spirit, Shield of Faith: Religion in American War and Diplomacy, Jason. W. Stevens: God Fearing and Free, Edited by Dianne Kirby: Religion And The Cold War, Owen Chadwick: The Christian Church In The Cold War ja Ross Douhat: Bad Religion.


  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Duginilla on yhteistyökumppaneita myös yhdysvalloissa,siellä lähinnä rebublikaanien paleokonservatiivisessa siivessä.
   Traditinaaliset rebublikaanit ovat kiitollisia venäjän heille sisällisodan aikana antamasta tuesta,koska venäjän keisari Aleksader toinen esti europpalaisten valtioiden tuen eteläävaltioille,viemällä sotalaivastonsa meksikonlahdelle,ilman tuota operaatiota yhdysvaltain historia olisi saanut toisenlaisen kehityskulun.

   Poista
  2. Dugin on fakiiri. Trump taasen eräitä radioaktiivisia isotooppejakin epävakaampi karakteri. Näennäisesti ns. paleokonservatiivi, mutta pohjimmiltaan viimeisen käyttöpäivänsä saavuttanut konsultti, joka yrittää Obamaan pettyneiden stukamaisten neokonservatiivien kanssa kiinnittää ailahtelevalla ulkopolitiikallaan huomion pois omista Venäjä-kytköksistään. En pidä Trumpia ns. Mantsurian kandidaattina, mutta siitä olen varma, että sikälimikäli hänen Venäjä-kytköksensä paljastuvat/paljastuisivat kokonaisuudessaan, joutuisi hän varmasti jättämään tehtävänsä.

   Ja palaus eiliseeni. Euroopan tai EU:n harjoittama politiikka on läheistä sukua Obaman edustamalla liberaalille politiikalle -mutta ei mielestäni niin realistisella tavalla.

   Esim. suomalaista uutisointia ja yhteiskunnallista keskustelua dominoiva liberaali-sekularistinen tulokulma muistaa aina ottaa esille ehdokkaan tai poliitikon -ei ainoastaan eurooppalaisten populistien tai äärioikeistolaisten kohdalla- uskonnollisen taustan, mikäli hän ei edusta liberaali-reformistista traditiota. Tai hän ei ole tunnustuksellinen sekularisti. Konservatiivisten protestanttien, mutta erityisesti katolisten “uskonnollisuus” typistyy tarkoittamaan vain kielteisestä asennoitumista tasa-arvoista avioliittoa, aborttia ja eutanasiaa kohtaan.*

   Lyhyesti, mikäli keskustelun tai kritiikin kohteena olevan poliitikon tai yhteiskunnallisen vaikuttajan uskonnollisuus ei edusta liberaali-reformistista perinnettä, vaan konservatiivis-reformistista tai hän kuuluu katoliseen kirkkoon, hänet asemoidaan lähestulkoon edistyksellisen, liberaalin demokraattisen tradition ulkopuolelle.** Innokkaimmat keskustelijat ja toimittajat taasen sortuvat jopa orientalisoimiseen eli vetävät heidän kohdallaan yhtäläisyysmerkkejä idän eli Kremlin suuntaan.

   Sanoisinkin, että täällä Pohjoismaissa “protestanttinen” käsitys omaksumamme uskon puhtaudesta ja ylivertaisuudesta tai siihen juurtuneen poliittisen perinteemme ainutlaatuisuudesta elää hyvin niin liberaalien kuin sekulaarien kansalaistemme keskuudessa. Mielestäni tämä itseymmärryksemme on kuitenkin hieman ylimielinen, nurkkakuntainen ja tarpeettomia vastakkainasetteluja Euroopassa synnyttävä, ottaen huomioon millaisia haasteita EU:lla on niin Venäjän, Lähi-Idän ja nyt myös Pohjois-Amerikan suunnalla.

   ---
   *Suomessa “anti-katolisuus” sävyttää niidenkin toimittajien, yhteiskunnallisten keskustelijoiden ja poliitikkojen puheenvuoroja, bloggauksia ja twiittauksia, jotka eivät enään ole luterilaisen kirkon jäseniä tai koskaan kuuluneetkaan kirkkoon. Samaan aikaan toisen kansankirkkomme ortodoksisen kirkon moraaliopetus -joka ei sanottavammin eroa katolisesta- ei ole herättänyt heissä samanlaista kriittistä mielenkiintoa. Tämä asetelma tai pohjoismainen katsontakanta liittyy uskonpuhdistukseen; nimenomaan lännen “rappeutuneesta” ja “autoritäärisestä” katolisesta kirkosta “kristinuskon juurille” palanneena liikkeenä. Tässä kohtaa suomalaisessa katolisuutta koskevassa keskustelussa onkin selviä yhtymäkohtia amerikkalaisten protestanttien vastaaviin näkökulmiin.

   **YLE-Gaten yhteydessä konservatiivisen kristillisen taustan omaavan pääministerimme toimintaa pyrkivät Politiikasta -Ajankohtainen ja ajaton tiedeverkkolehdessä “avaamaan” uskonnon kautta mm. Johanna Vuorelma ja Jouni Tilli ”Pääministerin uskonnollinen johtajakäsitys” ja Mika Luoma-aho: Hyvinvointivaltion pelastusoppi -artikkeleillaan.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 19. Tämän aamun radio rockin korporaatiossa, oli vieraana Teemu Ramstet,hänellä ei ollut pahaa sanottavaa peliurastaan KHL joukkue Amur Habarovskissa,muuta kuin sietämättömäksi käynyt matkustaminen ja suurten aikaerojen tuottamat ogelmat,suuri maa ja sen mukanaan tuomat ominaisuudet. Habarovskia Ramsdet kehui hyväksi paikaksi asua,siihen leimnsa kuulema lyö Kiinan läheisyys.
  Ramsdet kuvasi meikäläistä sm liigaa viidennen kategorian sarjaksi,tietenkin nhllän ja khlän jälkeen.

  Tämä on sitä luontaista kehitystä ja avointa yhteistyötä,mitä maailma tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisen köyhän venäläisen elämä Pietarin ja Moskovan ulkopuolella lienee kuitenkin paljon karumpaa kuin kiekkoilija Ramstetin. Jatkettua kaalisoppaa ja vodkaa.

   https://www.youtube.com/watch?v=KUvRmqKbCc8

   https://en.censor.net.ua/photo_news/314249/i_got_into_hell_for_sure_blogger_sergei_lezhniov_showed_how_people_live_in_russian_province_today_photos

   Poista
  2. Tavallinen köyhä venäläinen elää omavaraistaloudessa,juo halvan viinansa,poistuu rasittamasta yhteiskuntaa kestävyysvajeen muodossa.

   Venäjä on nyt vastaavssa tilaanteessa historiallisesti, kuin yhdysvallat sisällisodan jälkeen rosvokapitalismin vaiheissa,silloinkin tuo yhdysvaltain onnela tarjosi kyvykkäille menestystä, mutta luusereille se oli armoton.

   Poista
  3. Venäjällä noita luusereita riittää. 20 miljoonan alkoholistin lisäksi arviolta 8 miljoonaa venäläistä käyttää kovia huumeita kuten heroiinia.

   http://rehab-international.org/wp-content/uploads/1-Drug-abuse-stat.jpg

   Poista
  4. Ei nuo määrät ole viellä ollenkaan suuret väestömäärään nähden.

   Poista
  5. Totta. Mitäs sitten jos koko väestöstä noin viidesosa on alkoholisteja ja narkkareita. Yleisin kuolinsyy Venäjällä taisi ollakin liika alkoholin ja huumeiden käyttö,tupakka sekä muut epäterveelliset elämäntavat. Miesten keskimääräinen elinajanodote vähän päälle 60 vuotta? Noin alhainen elinajanodote on tyypillinen köyhille afrikkalaisille kehitysmaille.

   Poista
  6. Eiköhän kaikkialla maailmassa,paitsi Saksassa, noita syrjääntyneitä,tarpettomia ole samassa suhteessa,meilläkin leipäjonot vain kasvavat.

   Yhdysvalloissa myös löytyy noita luusereita,ei sielläkään suurella osalla mene hyvin, ovat pelin hävinneitä.
   Saksassa kolmannen valtakunnan kymmenvuotinen aikakausi näkyy vielläkin väestöaineksen suhtellisen hyvänä laatuna.

   Poista
  7. Putinilainen järjestelmä on tuottanut kansallisen köyhyysrajan alapuolella elävän 21,7 miljoonan venäläisen ruokajonon. Venäjä on paskamaa.

   http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/puolet_venalaiset_koyhyys-57480

   Poista
 20. Julianjulian ja julian. Kaikella kunnioituksella Rysky, mutta salafisteja ja jihadistejakin näkyvästi ja toistuvasti sympatisoivan Jullen käyttäminen Syyria-tietolähteenä on melkein kuin luottaisi Kremlin kellokkaisiin. Jopa alt-neo poppoo ei juurikaan osoita mielisuosiotaan hänen Syyria-twiiteille ja jutuilleen.

  Koska jokaisessa meissä on kuitenkin aina jotain hyvääkin, niin on myös Jullessamme; hänen Ukraina-uutisointinsa on sangen validia.

  Ja sellainen huomio vielä, että Yhdysvaltain johtama koaliition iskuissa Syyriassa ja Irakissa kuluneen vuoden aikana kuollut enemmän siviilejä kuin venäläisten vastaavissa. Venäläiset näyttävät kuitenkin anastavan kyseenalaisen johtopaikkansa pian takaisin.*

  Ja synkeähköä uumoilua: minkäköhän takia enemmistö Suomen turpoisteista oli lähes hipihiljaa kun tukemamme ”vapaustaistelijat” tai ne ”maltilliset kapinalliset” räjäyttivät 120 al-Foua ja Kefrayan kylistä evakuoitua syyrialaista tuusan nuuskaksi. Heidän joukossaaan oli vain 68 ”kaunista pikkulasta”**(Lieneekö sinulla tähän joku selitys?)

  Lopuksi nostan hattua sinulle ja C. Salonius-Pasternak´lle, siitä että olette toistuvasti pitäneet esillä myös Jemenin lapsien katastrofaalista tilannetta. Samaa ei valitettavasti voi sanoa useista muista nykyturpoisteistamme.

  Asevelisosialidemokraatti

  ----
  *”For the first three months of 2017, the US-led Coalition was likely responsible for a greater number of civilian deaths in Iraq and Syria than Russia’s campaign in support of the Assad regime. That grim metric reflected both a reduction in the number of Russian strikes, and a stepped up and deadlier Coalition campaign around Mosul and Raqqa. However, new analysis by Airwars researchers indicates Russian strikes are once more on the increase, allegedly killing hundreds of additional civilians.”

  https://airwars.org/news/russian-airstrikes-on-rise/

  Yhdysvaltain johtaman koaliition sivullisiin uhreihin ei ole sisällytetty tietystikkään ihmisoikeus -ja demokratiajättiläisemme ja NATO -mallimaa Turkin Pohjois-Syyrian saldoa, joka on viimepäivinä kasvannut entisestään lähinnä -Yhdysvaltojenkin tukemien- kuolleiden kurdisotilaiden ja siviilien muodossa. Konservatiivisten arvoiden mukaan Turkin iskuissa on kuitenkin kuluneen puolen vuoden aikana kuollut vähintään 500 syyrialaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. **http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-civil-war-bomb-attack-children-dead-civilians-swap-bashar-al-assad-a7686241.html

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  2. Eihän nämä kapinalliset vastarintaliikkeet mitään puhteita pulmusia ole mutta pahin tappaja ja terroristi Syyriassa on syyrialais-iranilainen-venäläinen liittouma. Liittouma on vastuussa 94% Syyrian sisällissodassa tuhotuista n.207000 siviilistä.

   http://sn4hr.org/blog/2017/03/18/35726/

   Poista
  3. "Vastarintaliikkeet" ja hymiö. Kuinka romanttista, nostalgista. Noh, mikä siinä jos AlQaidalaiset, islamistit ja heidän riveihinsä takaisin palaavat ISIS:ksen "sankarit" ovat sinusta sellaisia. Itse olisin huolissaan niistä oppositiossa oppositioon joutuneista maltillisimmista, jotka hekin ovat kuitenkin sangen konservatiivisia sunneja, kapinallisista. Mutta pidä toi.

   Ja asiaan. En ihan tässä vaiheessa vielä taputtelisi noita uhrilukujua tolleesti assadistien piikkiin. Toki, se näyttää hyvältä ja uskottavalta intervention kannalta maailmalla, vaikka monesti sitten jälkeenpäin on paljastunut eivät ne luvut tai kaikki verilöylykuvaukset pitäneetkään lähimain paikkaansa. Näinhän kävi viimeksi Libyassa, jonka USA mutta erityisesti uusi Globaali-Englanti on jättänyt lähes tulkoon meidän muiden jälkihoidettavaksi.(Ja eipä taida paljon Brexit-Englantiin valua Libyan kautta niitä pakolaisiakaan!)

   Jatkan vielä noista luvuista; esim. SOHR on tunnustanut laskeneensa kaatuneita ei-syyrialaisia jihadistejakin tai niitä meidän "vastarintaliikemiehiä" siviileiksi ja toisaalta "vastarintaliikemiestemme" murhaamia hallinon puolella olleita syyrialaisia siviileitä Syyrian armeijan sotilaiksi. Sitten kannattaisi tutustua ketkä omalla tavallaan "wahha-putinistiset" Persianlahden ei-niin-puhdaspulmuiset piirit rahoittavat tällaisia laskentaorganisaatioita. Selvää on, että enemmistö siviiliuhreista menee assadistien & Co piikkiin, mutta kylläpä luulen vielä että meidän pro-wahhabistienkin piikkiin tulee lisäkertymää. Eli veressä ovat merkittävästi meidänkin, sinun ja minun pienenpienet kätöset -ei ainoastaan assadistien.

   On myös niin, että assadistien sota -ja ihmisoikeusrikokset voidaan selvittää jälkikäteen helpommin, mutta näiden meidän ylikansallisten "vastarintaliikemiesten" edesottamuksia tuskin lainkaan. Ja jos päästäänkin jäljille, ovat he jo siirtyneet uusille apajille Pohjois-Afrikkaan, Jemeniin tai kenties tänne Eurooppaankin.

   Suosittelisin muuten myös tutustumaan millaista porukkaa, siis taistelijoita, sotilaita millänkin puolella on kaatunut. Avautuu meinaan mielenkiintoinen näkymä vastarintaliikemiestemme ei-syyrialaiseen kompositioon, josta kiitos kuuluu tietysti saudi-arabilais-turkkilais-qatarilaiselle liittoumalle, jota me länkkärit olemme voimallisesti tukeneet. Katsotaanpa. Tilasto ajalta 18 maaliskuuta 2011 – 14. elokuuta 2016 pro-regiimi SOHR:ilta:”Casualties from fighters of Lebanese, Iraqi, Palestinian, Jordanian, Arab Gulf, North African, Egyptian, Yemeni, Sudanese and other Arab nationalities, in addition to fighters of Russian, Chinese, European, Indian, Afghan, Chechen, Caucasian, American, Australian and Turkestan nationalities; who are fighting in the ranks the “Islamic State”, Jabhat Al-Nusra, the Islamic Turkestan Party, Jund al-Aqsa organization, Jund al-Sham, al-Khadra’a battalion, Junud al-Sham al-Shishan and Islamic movements: 52031.”

   Eli, nämä kaatuneet muodostivat tuolloin n. 50% Assadia vastaan taistelleiden kaatuneiden määrästä.

   ”Militiamen from Hezbollah:1321. Shiite fighters loyal to the regime of Iranian and Afghan and other Asian and Arab nationalities and al-Quds al-Filastini Brigade and gunmen of Arab nationalities loyal to the regime forces: 5163.”

   Nämä pro-regiimi taistelijat taasen 7% Assadin puolella taistelleiden kaatuneiden määrästä tuohon mennessä.* Tilanne on ko. laskelman jälkeen muuttunut, mutta ei olennaisesti, siinä mielessä etteikö se kertoisi jotain hyvin oleellista kapinallisten "syyrialaisesta" kompositiosta.

   Kysymys; millainen käsitys sinulla muuten on Syyrian ulkopuolelle paenneiden pakolaisten motiiveista muuten? Siis, mitkä syyt ovat saaneet heidät liikkeelle?

   Asevelisosialidemokraatti

   --
   *Lähde: http://www.syriahr.com/en/?p=50612

   Poista
  4. Korjaus: SOHR on tunnetusti siis pro-oppositio-sivusto.

   Muutama sana vapun kunniaksi, kuten tiedämme vappu (1.5) on suomalaisen työn päivä. Meidän saksalaistaustaisen kristillisyyden edustajien, joista jotkin saattavat historiatajuttomuuttaan vieroksua ortodoksisuutta "ryssän uskona", tulkoon mainituksi, että toukokuun ensimmäinen on myös Georgian ortodoksisen kirkon suojeluspyhän, kuningatar Tamaran(+1213) muistopäivä. Ja georgialaisten lailla iso joukko Venäjän ekspansiivista politiikkaa vastaan -aseinkin taistelevista- ukrainalaisista kuuluu ortodoksiseen kirkkoon.

   Ja toisella kotimaisella: Glada Vappen!


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 21. Eikö tämä turpo porukka voisi kerätä kolehdin ja ostaa yhdysvaltain armeijan tänne turvaamaan rauhaamme,silloin saisi isänmalliset lapsemme nukkua rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen yhteenlasketut vuosittaiset NATO-jäsenyyden kuntannukset olisivat noin 40 miljoonaa euroa vuodessa.

   Nato ei aseta puolustusmenoja koskevia vaatimuksia tai ehtoja nykyisille eikä tuleville jäsenilleen. Puolustusmenojen tason määrittäminen on aina kansallinen päätös. Kahden prosentin BKT-osuutta pidetään viitteellisenä tavoitetasona, johon Nato toivoisi jäsenmaidensa mahdollisuuksien mukaan pyrkivän. 2000-luvulla neljästä seitsemään Nato-maata ylsi puolustusmenoissaan tähän tavoitteeseen. Vuonna 2012 neljä jäsenmaata (Iso-Britannia, Kreikka, Viro ja Yhdysvallat) täytti tavoitteen, kun enemmistö jäsenmaista käytti puolustukseen alle 1,5 % BKT:sta. Vuonna 2008 alkaneen maailmanlaajuisen talouskriisin seurauksena lähes kaikki Nato-maat ovat leikanneet puolustusmenojaan ja useille Nato-maille kahden prosentin BKT-osuuden tavoitteleminen olisi täysin epärealistista. Ukrainan kriisin myötä ns. 2%:n tavoitteen merkitystä korostetaan Natossa ja yhä useammat maat ovat ilmoittaneet sitoumuksestaan täyttää se asteittain.

   Naton asettama viitteellinen tavoitetaso puolustusmateriaalihankinnoissa on 20 % puolustusmenoista. Näiden niin sanottujen ”input”-tavoitteiden lisäksi Natossa on otettu käyttöön myös ns. ”output”-mittareita. Niissä huomiota kiinnitetään puolustukseen käytetyn panoksen sijasta tuotoksiin (esimerkiksi joukkojen käytettävyys ja liikuteltavuus).

   Nato-jäsenyyden pakollisten kustannusten voidaan katsoa muodostuvan kahdesta elementistä: (1) maksuosuudesta Naton yhteisiin budjetteihin ja (2) henkilöstömenoista. Naton yhteisiin budjetteihin sisältyy siviili- ja sotilasbudjettien lisäksi erillinen investointiohjelma, jolla rahoitetaan liittokunnan puolustukseen liittyviä infrastruktuurihankkeita. Siviilibudjetista katetaan kansainvälisen sihteeristön ja päämajan toimintamenot. Sotilasbudjetin varoja käytetään lähinnä kattamaan Naton sotilaskomitean, Nato-esikuntien sekä niitä tukevien yhteisten johtamis- ja viestijärjestelmien kustannuksia.

   Maakohtaiset maksuosuudet Naton yhteisiin budjetteihin määräytyvät Maailmanpankin tilastoista otettujen kansantalouden suorituskykyä koskevien lukujen perusteella. Tämän käytännön mukaan laskettu Suomen maksuosuus Naton yhteisistä budjeteista olisi alle 1 % (0,935 %) eli noin 22,4 miljoonaa euroa vuodessa (vuoden 2012 luvut).

   Nato-maat lähettävät henkilöstöä Nato-esikuntiin, virastorakenteeseen, Naton päämajan kansainväliseen sihteeristöön ja kansainväliseen sotilassihteeristöön. Suomen kokoiset jäsenmaat ovat osoittaneet Naton sotilaalliseen komentorakenteeseen hyvin erisuuruisia henkilömääriä. Voidaan suuntaa-antavasti arvioida, että Suomi lähettäisi Naton sotilaalliseen komentorakenteeseen noin 75-100 upseeria. Henkilöstön lähettämisestä koostuva lisäkustannus Suomelle olisi arviolta 15–20 miljoonaa euroa vuodessa.

   Yhteen laskettuna Nato-jäsenyyden vuotuiset kustannukset olisivat siis noin 40 miljoonaa euroa vuodessa. Edellä mainittujen kustannuserien lisäksi Nato-jäsenyydestä koituisi kustannuksia, jotka riippuisivat siitä, mihin ohjelmiin ja yhteistyömuotoihin osallistuminen arvioitaisiin kansallisesta näkökulmasta tarkoituksenmukaiseksi. Osallistumista harkittaisiin Naton monikansallisiin hankkeisiin, joiden kustannukset katetaan osallistujien yhteisin rahoitusjärjestelyin. Operaatioihin osallistumisesta päätettäisiin Naton jäsenenäkin tapauskohtaisesti. Suomi on jo kumppanimaana osallistunut merkittävällä panoksella Nato-johtoiseen kriisinhallintaan.

   Jäsenyyskustannusten vastapainoksi olisi hyödyllistä saada lisätietoa siitä, voisimmeko Naton jäsenenä saada ”liittolaisalennusta” puolustusmateriaalihankinnoista tai miten jäsenyys vaikuttaisi Suomen kiinnostavuuteen kansainvälisten sijoittajien silmissä. Yleensä sijoittajat katsovat investointiensa olevan paremmassa turvassa Nato-maassa kuin Naton ulkopuolisessa maassa.

   Lue lisää: http://atlanttiseura.fi/nato/

   Poista
  2. Ei natolla ollut varaa mennä Syyriaankaan itse, vaan palkkasi halpisterroristeja ympäri maapalloa nukuttamaan pysyvästi Syyrialaisia lapsia hellästi veitsellä kaulaa silitellen. Suomessa on niin naton nuolijat päättäjät, että ovat esimerkkiä noudattaen alkanut maksamaan ja majoittamaan samaa porukkaa vanhoihin PV:n kasarmeihin, hotelleihin yms. vapaa-ajan keskuksiin. 40 miljoonalla eurolla saa 500 miljoonaa annosta kaurapuuroa kotimaassa, että melkosia hanhenmaksapalleroita siellä naton esikunnissa kimpoilee.

   Poista
  3. Höpö höpö.Tyypillistä Venäjän trollin suoltamaa kakkaa.

   Poista
  4. Kevyttä on nato-trollin aines. Ei halvalla saa hyvä ja kalliiseen ei ole varaa, joten paras liittyä Pohjois-Korean kanssa seuraan. Siellä näyttää olevan paikat järjestyksessä, kadut leveitä, talot isoja ja naton kannattajat istuu linnassa maanpettureina. Kohta on Suomessakin Ilja presidenttinä, Putkonen viestintäministeri ja kohudosentti kulttuuriministeri. Pääministeriä ei tarvita, koska presidentin valta ja ulkoministeriä ei tarvita koska rajat on kiinni. Oodineista tulee 9 hengen turvallisuuskomissio, joka junailee PV:n, rajan ja poliisin resurssit. SUPO karkoitetaan Tsadiin maailmanpankin metsästyssafarille ja entiset ministerit pakenee toiseen kotimaahansa Israeliin ihan vapaaehtoisesti.

   Poista
  5. Heh. Yllä kirjoittava venäjätrolli on todella lahjakas kuvittelemaan kuinka kaikki voi mennä niin päin hvettiä kuin ikinä mahdollista. En olisi pystynyt edes keksimällä keksimään painajismaisempaa Suomea.

   Poista
  6. Molarista tulee uskonnollinen johtaja ja työministeri. Hän tietää mitä on paskaduuni ja osaa siunata 40 km työmatkahölkällä sydärin saaneet pois tilastoista.

   Poista
  7. Luovutetaan suosiolla maamme puolustus yhdysvaltain ,maailman täydelisimmän armeijan tehtäväksi,jos maksaisimme siitä vaikkapa kaksikymmentä miljardia vuodessa,he tekisivät sen ilomielin. Tuo olisi hhelppo rahoitaa julkista omaisuutta myymällä, aina tie ja rataverkosta alkaen,
   Myös turhasta kotimaisen kultuurin tuottamisesta voitaisiin luopua,silloin globaali viihdekultuuri olisi meille riittävä,siitäkin saataisiin sievoiset säästöt.

   Poista
  8. Sää käyt vähän hitaalla. Isäntämaasopimuksella Suomi jo antautui amerikkalaisille ja luovutti maa-alueet, resurssit ja miehistön hyökkäysalustaksi tulevaan maailmanvalloitussotaan.

   Rakohammasten rotuun kuuluva ministeri kovasti on jo yrittänyt lahjoittaa liikenneverkkoa pankkiirien taskuun.

   Poista
  9. Ei nuo toimet ole ollenkaan riittäviä,vapaan lännen aglosaksisen kultuurin vapauttava sanoma,voi ainoastaan pelastaa meidät ihmisarvoiseen elämään.
   Jokainen joka muuta esitää on maanpetturina tuomittava raskaimman mukaan.

   Poista
  10. Siinä on länsimaiset arvot kohdillaan kun sielu vapautetaan ruumiista 2000 paunan JDAM:lla kaikilta eri mieltä olevilta. Ristiriita on aika äärimmäinen, kun pommeja pakenevat neekerit ja mutapiikit, nuoria taistelukuntoisia kaikki, otetaan avosylin Eurooppaa raiskaamaan, tappelemaan ja kuluttamaan resursseja.

   Poista
 22. Nyt ei turpoisteilla mene kovin lujaa masahiiri,on törttöillyt autoineen kännissä vappuna turussa,harkintapetää,kuten myös maamme turvallisuuspoliitikasta puhuttaessa,ei jatkoon.

  VastaaPoista
 23. JR"Suomalaistenkin disinformaatikkojen viljelemästä Syyrian valkokypäriin kohdistetusta lokaamiskampanjasta."

  Jep. Kansainvälisesti tunnetuin suomalainen heistä lienee sympaattinen ja maltillisten "vastarintaliikemiesten" ja WH:n ystävä, lelusalakuljettajamme Rami Adham.*

  Miksiköhän Valkokypärät eivät ole vaivautuneet julkisuuteen kun jihdisti-terroristit ja salafisti-kapinalliset teurastavat toisiaan ja siviilejä Ghoutassa jo melkein neljättä päivää:

  "Ghouta: More than 100 killed in opposition factions’ intra-fighting

  "For the second day in a row, intra-fighting between opposition fighters in Damascus eastern countryside (eastern Ghouta) continues, leaving scores dead, including civilians."

  "Jaysh al-Islam’s fighters had carried out summary executions against Tahrir al-Sham’s prisoners..."

  "Jaysh al-Islam’s fighters killed and sniped pedestrians."**

  Mielestäni kellot voisivat nyt soida myös Itä-Ghoutalle ihan syyrialaisten siviilien takia -siitäkin huolimatta assadistit eivät ole asialla. Ihmisiähän ne ovat tuollakin alueella olevat sadattuhannet syyrialaiset siviilit.

  Asevelisosialidemokraatti


  ---

  * http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/Toy_Smuggler_of_Aleppo

  **http://www.orient-news.net/en/news_show/135747/0/Ghouta-More-than-killed-in-opposition-factions-intra-fighting

  Lähes Syyrian AlQaida -affiliaatti HTS:ää(so. Tahrir al-Sham) resinoiva sivusto, jonne mm. Julian Röpcke kirjoittaa. Tuo Jaysh al-Islam on sitten niitä ns. maltillisia kapinallisiamme tai vastarintaliikeläisiämme.

  Jihadismiin erikoistuneen tutkijakapteeni Antti Parosen arvostaman ja Suomessakin käyneen Aymenn Jawad Al-Tamimin kuvaus tilanteesta Itä-Ghoutassa:"Jaysh al-Islam firing on protesters in East Ghouta denouncing the group as 'shabiha'
  https://twitter.com/ajaltamimi/status/858798296483102722

  VastaaPoista
 24. Juutalaisten broileri otti Ranskassa vallan. Yhden asian oikeistopopulisti Soini kommentoi, yök!

  VastaaPoista
 25. Vietämme voitonpäivää,myös me suomalaiset voimme siihen yhtyä, koska olimmehan me lopultakin oikealla puolella nastsisaksaa vastaan sotimassa. Seuraavaina vuosikkymmeninä nuo isänmaanpetturit,jotka veljeilivät natsien kanssa olivar ryömineinä häpeämään koloissaan, kunnes, kun Neuvostoliitto romahti ovat sieltä hiljaleen ryömineet jopa valtionkoneistoon,pahimpana esimerkkinä nykyinen puolustusministerimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietä sinä ihan yksinäsi tätä puna-armeijan raiskareiden päivää.

   http://www.mirror.co.uk/news/world-news/ww2-rape-shame-russias-red-6214836

   Poista
  2. Anonyymillä oma isänmaa selvästikkin hakusessa, mutta varsinaiseen:"Vastoin yleistä käsitystä raiskaajia eivät suinkaan olleet vain neuvostosotilaat, vaan myös suuri joukko amerikkalaisia,englantilaisia ja ranskalaisia sotilaita katsoi oikeudekseen käyttää hyväkseen voitetun kansan naisia." Kuvaus Miriam Gebhartin hiljattain käännetystä: Ja sitten tulivat sotilaat - Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissä -kirjasta. Aiheesta kirjoittanut myös Mary Louise Roberts: What Soldiers Do.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 26. Kysyn vaan,että kuinka kävi Litvinenkon ja kumppaneiden? Itse ainakin mietin useamman kerran, ennenkuin julkaisen mielipiteitäni. Ja punnitsen samalla mielessäni mahdollisuuttani ollakkin väärässä, jos asiaa katsotaan toiselta puolelta.

  VastaaPoista
 27. Do you need free YouTube Views?
  Did you know that you can get these ON AUTO-PILOT AND TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

  VastaaPoista
 28. You could be eligible for a complimentary $350 Ikea Gift Card.

  VastaaPoista
 29. HUOMAUTUS HUOMAUTUS, jos haluat olla jäsen valaistuneissa täällä on oikea henkilö, joka ottaa yhteyttä valaistuneiden jäseneksi, jotta rikas tunnettu ja voimakas täällä on illuminati grand mestarin yhteyshenkilö, mikä on puhelinnumero +2348159768201, voit myös lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen edmundoanacleto@gmail.com, jos haluat liittyä valaisimiin

  Herra Edmundo Anacleto

  VastaaPoista
 30. Tervetuloa ILLUMINATI-TILAUKSESTA kaikkialle maailmaan, tämä on avoin tilaisuus liittyä ILLUMINATI: n BROTHERHOODiin, jossa MILLIONAIRES, BILLIONAIRES, tutkija, maailman tähdet ja maailman johtajat, jotka hallitsevat maailmaa, saivat maineensa ja ihanteensa. voit nähdä vaurauden ja onnen valon ilman veren uhraamista. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä edelliseen sähköpostiosoitteeseen = greatilluminate99@gmail.com

  Huomaa: ystävällisesti tiedä, että uskollisuutesi kunnioittamisessa ja missä ikinä olet maailmassa, olet tervetullut olemaan jäsen.

  Tervehdys TEMPLE ILLUMINATI UUSI MAAILMAN ORDER.

  VastaaPoista
 31. Nimeni on Fredrick Repon, asun Suomessa. Viikko sitten ostin uuden Rolls-Roycen, koska on kulunut kolme kuukautta siitä, kun liittyin vapaamuurarien salaisuuteen ja tuskin minulla oli tarpeeksi ruokkia perhettäni. Kerron sinulle vähän itsestäni. Köyhyyttä, jota kuvailisin, en koskaan käynyt yliopistossa. Koulun päätyttyä menin töihin polttoaineella. Kun olin nuori, palkani oli minulle riittävä. Mutta kun menin naimisiin tyttäreni syntyi, aloin joutua vakaviin taloudellisiin ongelmiin ja pysyviin velkoihin. Eräänä iltapäivänä uusi Lamborghini ajoi polttoaineelle. Nuori mies astui ulos autosta, hän näytti olevan noin 28-30 vuotta. Olin aina hämmästynyt siitä, kuinka nuoret saivat niin paljon rahaa. Sanoin itselleni hiljaa, mitä sinun täytyy tehdä ajaaksesi tällaista autoa? Mutta hän kuuli minut ja nauroi, ja Hän yhdisti minut liittymällä vapaamuurariuteen, ja tänään minusta tulee rikas kuuluisa. Jos myös sinä olet kiinnostunut WhatsAppista +31687718900, voit lähettää viestin myös suoraan viralliselle sivulle Instagramissa (@Freemasonry001).

  VastaaPoista
 32. POSTUPAK PRIDRUŽIVANJA VELIKOM OSVJETLJIVOM HRAMU NOVCA I SNAGE
  NAPOMENA: NE POTREBUJE LJUDSKE ŽRTVE, A ILLUMINATI TAKOĐER NE TRAŽE NAKNADU ZA REGISTRACIJU
  Agenta hrama možete kontaktirati putem WhatsAppa: +1 661-777-5633
  Jeste li poslovni čovjek, političar, pastor, glazbenik? Želite biti bogati, poznati, moćni u životu, pridružiti se kultu bratstva Iluminata
  danas i dobiti bogat instant iznos od. 1 milijun dolara tjedno i besplatno
  Automobil gdje god odlučite živjeti na ovom svijetu i zaraditi čak $
  1.000.000 kao vaša korist za započinjanje novog života.

  Morate imati najmanje 20 godina da biste mogli kontaktirati naše partnereE-mail: illuminate666temple@outlook.com ili Whatsapp: (+1 661-777-5633)

  VastaaPoista
 33. Tämä on virallinen valaistu viesti maailmassa
  HUOMAUTUS: EI OLE OSALLISTETTAVA IHMISEN UHRAA, EIKÄ VALITTU MYÖS REKISTERÖINTIMAKSUA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: +1661-777-5633

  Oletko liikemies, poliitikko, muusikko? Haluat olla rikas

  kuuluisa, voimakas elämässä, liity Illuminatin veljeyden kulttiin

  tänään ja saat rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa ja ilmainen

  Auto, jossa päätät asua tässä maailmassa ja saat jopa $

  1 000 000 hyödyksi uuden elämän aloittamiseen.


  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: illuminate666temple@outlook.com tai
  Whatsapp: (+ 1661-777-5633)

  VastaaPoista
 34. Terveisiä suuresta valaistumisjärjestyksestä yhdistyneelle valtiolle ja koko maailmalle, tämä on avoin tilaisuus liittyä valaistuneiden seurakuntaan, jossa voit palauttaa kadonneet unelmasi ja jossa voit nähdä vaurauden ja onnen valon. ilman veren uhraamista. Ja maksamme myös 550 000 dollarin summan saadaksemme kaikki uudet jäsenet heidän liittyessään veljeyteen ja myös valitsemaansa ja sijaintiinsa kotiinvestointeihin sekä tämän elämän mahdollisuuden olla kuuluisia.

  UUDET JÄSENET, JOTKA LIITTYVÄT VALAISTUMISEEN
  1. Palkitse käteistä 550 000 dollaria.
  2. Uusi tyylikäs unelma-auto, jonka arvo on 150 000 USD
  3. Unelmakoti, joka on ostettu valitsemastasi maasta.
  Kuukauden konsultointi maailman viiden parhaan kanssa.
  Johtajat ja 5 tärkeintä julkkista maailmassa. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä edelliseen sähköpostiosoitteeseen = illuminatiworldwideorder@gmail.com tai wahtsappiin +15184145254  https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

  VastaaPoista
 35. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

  VastaaPoista
 36. TÄMÄ ON VIRALLINEN VIESTI ILLUMINATILTA MAAILMAAN
  HUOMAUTUS: MITÄÄN EI OLE IHMISEN UHRAA
  Voit ottaa yhteyttä temppelin edustajaan WhatsAppin kautta: (+905526952390)

  Oletko liikemies vai nainen, poliitikko, muusikko, opiskelija? Haluat olla rikas, kuuluisa, voimakas elämässä, liittyä Illuminatin veljeskunnan kulttiin tänään ja saada rikas välitön summa. Miljoona dollaria viikossa, ja vapaa koti. Missä tahansa haluat elää tässä maailmassa ja saat myös 90 000 000 dollaria kuukaudessa palkkana ...

  Edut uusille jäsenille, joista tulee Illuminatin jäseniä.
  1. Talo missä tahansa valitsemassasi maassa.
  2. Uusi unelma-auto, jonka arvo on 60 000 000 USD.
  3. Tilaisuus tavata maailman rikkaimmat miehet.

  Sinun on oltava vähintään 20-vuotias, ennen kuin voit ottaa yhteyttä kumppaneihimme
  Sähköposti: greatilluminati2022@gmail.com
  WhatsApp: (+905526952390)

  VastaaPoista