sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Putinin liittolaiset Saksan kaduilla

Chemnitzin tapahtumat Saksassa ovat muodostuneet eräänlaiseksi vastakkaisten tulkintojen kamppailuksi, jossa kiivaillaan pohjimmiltaan maahanmuuttoon suhtautumisesta. Epätarkka uutisointi lietsoo väittelyä, kun kaikki yrittävät saada oman tulkintansa asiasta päällimmäiseksi. Nykyaikaisessa mediamaisemassa, jossa tapahtumia ja viestejä tulvii, niin nopeimmat ja parhaimmat tarinat muodostuvat usein vallitseviksi tulkinnoiksi. Tokihan olisi hienoa, kun joku dramaattisen uutistapahtuman äärellä toteaisi, että odotetaan tässä nyt viikko, pari ainakin, että tapahtumien kulku saadaan kunnolla tutkittua ja taustat analysoitua. Mutta niin ei vain ikinä tapahdu.

Chemnitzinkin tapahtumista kuva tarkentuu kaiken aikaa ja eri näkemykset poimivat estoitta omaa näkökantaa tukevia paloja keskusteluun. Päälinjat ovat, että mieltään osoittivat tavalliset, väkivallasta ja maahanmuutosta huolestuneet saksalaiset tai että kyseessä oli äärioikeiston masinoima, myös väkivaltaa sisältänyt poliittinen voimannäyttö.

Yksi asia on kuitenkin täysin selvää. Chemnitzin kaduilla marssivat poliittiset liikkeet, jotka ovat liittoutuneet Kremlin kanssa ja jotka ajavat yhdessä samoja, kummankin kannattamia asioita: kansallisvaltioiden korostamista, EU:n heikentämistä tai jopa hajottamista, ulkomaalaisvastaisuutta ja arvokonservatiivista yhtenäiskulttuuria, jossa vähemmistöjen asema ei olisi nykyisenkaltainen. Tällä oikeistopopulistisella aallolla on erilaisia ilmenemismuotoja eri maissa. Yhdysvalloissa on alt-right ja meillä perussuomalaiset ja muu kirjava äärioikeistokenttä. Alt-rightin ja Venäjän suhteet ovat lämpimät. Suomessa ei historiallisista syistä äärioikealla Venäjästä juuri pidetä, mutta se ei estä Venäjän valtion palveluksessa ainakin aiemmin olleen Johan Bäckmanin kannattavan perussuomalaisten ehdokkaita ja heidän politiikkaansa. Venäjä kohdistaa ponnistelujaan nuoriin poliitikkoihin erilaisten matkojen ja konferenssien muodossa.

Venäjän valtapoliittiset tavoitteet Euroopassa liittyvät ennen kaikkea oman aseman kohottamiseen ja etupiirin rakentamiseen ulkorajoilleen. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Venäjä pyrkii heikentämään Euroopan unionia. Tämä tavoite taas tapahtuu pyrkimällä heikentämään maiden välistä yhteistyötä muun muassa tarjoamalla taloudellisia etuja osalle maista, jotka sen jälkeen esimerkiksi vastustavat lisäpakotteita. Toisaalta Venäjä tukee EU-vastaisia voimia unionin jäsenmaissa.

Tämän työn huipentuma oli Brexit-kansanäänestys, johon Venäjä pyrki vaikuttamaan tukemalla Leave-kampanjaa. Olennainen osa tätä horjutustyötä on myös eurooppalaisen laita- ja äärioikeiston tukeminen. Kyseessä on pitkäjänteinen työ, jota on tutkimuksen keinoin dokumentoinut perusteellisesti muun muassa Anton Shekhotsov. Venäjällä valtio on kukistanut tiukasti aidosti oppositiohenkisen äärioikeiston, vaikka tukee vastaavia liikkeitä ulkomailla. Vastaava tilanne on separatismissa, jota Venäjä tukee eri puolilla muualla, mutta omalla maaperällään se on kieltänyt separatismin lailla.

Tärkeä osatavoite tässä työssä on Saksan pitkäaikaisen liittokanslerin Angelma Merkelin heikentäminen tai jopa hänestä eroon pääsy. Tässä työssä eräs Putinin liittolainen on ollut rakettimaisen nousun tehnyt Vaihtoehto Saksalle -puolue AfD. Suhteita on luotu järjestelmällisesti ja nuoren puolueen mittakaavassa pitkään.

Yhdysvaltain ja Ranskan vaalien näkyvien hakkerointien jälkeen ihmeteltiin, miksei Venäjä sekaantunut sille erittäin tärkeän Saksan vaaleihin näkyvästi. Yhtenä selityksenä on tarjottu sitä, että kyllä se sekaantui,  mutta teki sen hienovaraisemmin, tukemalla eri keinoin AfD:n kampanjaa. Jopa rahallisesti tuesta on esitetty väitteitä.

AfD:n kannatuksesta on arvioitu merkittävän osan, jopa kolmanneksen, tulevan saksanvenäläisten keskuudesta. Tämä monimiljoonainen väestö on suurimmalta osiltaan Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen maahan muuttaneita, saksalaiset sukujuuret omaavia ihmisiä. He ovat toisaalta sopeutuneet hyvin Saksaan ja toisaalta säilyttäneet vahvat siteet Venäjälle esimerkiksi mediankäytön kautta.

AfD kävi voimallisesti vaalikampanjaa tavoittaakseen saksanvenäläiset, muun muassa kääntäen materiaaleja venäjäksi. AfD myös asetti lukuisia saksanvenäläisiä ehdokkaita. AfD myös esiintyi usein ja hyvin positiivisessa valossa Kremlin tiukassa käsiohjauksessa olevassa Venäjän televisiossa, jota siis katsotaan edelleen runsaasti saksanvenäläisten keskuudessa. Myös venäläisten bottiverkostojen huomattiin tukevan AfD:n vaalikampanjaa. Mikä sitten on syy ja mikä seuraus, mutta 81 prosenttia AfD:n jäsenistä toivoo Saksa lähentymistä Venäjän kanssa.

Kun ns. Lisa-työn tapauksen yhteydessä jokin taho rekrytoi saksanvenäläisiä ei-julkisen sosaalisen median kautta mielenosoituksiin, olivat AfD:n aktiivit mukana järjestämässä näitä. Tapaushan oli keksityksi osoittautunut tarina siitä, miten turvapaikanhakijat olisivat raiskanneet saksanvenäläisen tytön. Venäjä ulkoministeri Lavrovia myöten vyörytti tarinaa vielä senkin jälkeen, kun Saksan poliisi oli osoittanut sen keksityksi. Mutta tässä prosessissa AfD oli muiden äärioikeistolaisten toimijoiden kanssa toteuttamassa mielenosoituksia, joissa vaadittiin muun muassa Merkelin eroa.Chemnitzin tapahtumista ei suoranaisia merkkejä tällaisesta ole. Mutta Venäjän valtion mediat ottivat selvän puolen tapahtumiin, ollen marssijoiden puolella. Katsotuimmista YouTube-kanavista Chemnitz-aiheisissa videoissa kärjessä oli Venäjän valtion RT ja vielä kymmenentenä sen osa Ruptly. Välistä löytyi runsaasti kotoperäistä äärioikeistolaisuutta. Mutta joka tapauksessa tässäkin oli selvästi nähtävissä, miten Venäjä pyrkii tukemaan äärioikeistolaista liikehdintää Saksassa.

Äärioikeisto sai Venäjän tuella informaatioilmaherruuden YouTubessa Chenmnitziä koskevissa videoissa. 

Oligarkki Konstantin Malofejev on yksi keskeisistä Venäjän aggressiivisen ulkopolitiikan toteuttajista. Maailmankatsomukseltaan hän on hyvin vanhoillinen ortodoksi, joka uskoo Venäjän erityislaatuisuuteen ja sen tehtävään pelastaa maailmaa rappiolta. Tätä ajatusmaailmaa hän levittää mm. omistamansa Tsargrad-tv-kanavan kautta. Malofejeviä on sanottu Venäjän Sorokseksi eli miljardööriksi, joka käyttää aikaansa ja rahojaan levittääkseen ajatuksiaan. Malojefevin kohdalla ne rahat on tosin hankittu tavalliseen tapaan hyvin epäselvillä tavoilla. Hän on sekä EU:n että Yhdysvaltain pakotelistoilla roolistaan Krimin miehityksessä. Venäjä käyttää usein hybriditoimissaan yksityisten toimijoiden kautta värvättyjä ja maksettuja käsiä, joiden jäljittäminen on hankalaa.


Malofejev loi jo vuosia sitten suhteet nyt Italin hallituksessa olevaan Pohjoiseen liigaan. Malofejev myös järjesti pankkilainan äärioikeistolaiselle Kansalliselle rintamalle, kun Ranskan pankit eivät sille halunneet lainata rahaa. Hänellä tiedetään myös olevan suhteita Itävallan Vapauspuolueeseen, kreikkalaisiin puolueisiin ja lukuisiin muihin äärioikeistolaisiin toimijoihin läntisessä ja keskisessä Euroopassa. Hän on perustanut myös Katehon-nimisen ajatuspajan, jonka sivuilla ilmestyneissä teksteissä on käsitelty myös Suomea. Siellä on muun muassa kuvattu MV-lehden Ilja Janitskinia sananvapauden sankariksi, Suomea uuden Barbarossa-suunnitelman eteentyönnetyksi tukikohdaksi ja Suomen kansantalouden juuri koittamassa olevaa romahduspistettä.


Kaavio Malofejevin yhteyksistä Atlantin yli.

Malofejev tapasi nykyisen AfD:n johtajan Alexander Gaulandin Pietarissa 2015, kun tämä vieraili maassa solmimassa suhteita Putinin  tukipuolueeseen Yhtenäiseen Venäjään. Ylipäätään AfD:n johtoa on vieraillut Venäjällä useampaan otteeseen. He ovat myös osallistuneet ”vaalitarkkailuun” miehitetyllä Krimillä. Suomesta tähän toimitaan on osallistunut Johan Bäckman hengenheimolaisineen.Poliittinen ja kaupallinen kanssakäyminen miehitetyn Krimin alueelle on
EU:n pakotteissann kieltämää.


Venäjälle käy myös hyvin AfD:n varsin negatiivinen suhtautuminen Yhdysvaltoihin. Santtu Lehtinen tiivistää The Ulkopolitistissa Yhdysvaltain asemoitumisen AfD:n ajatusmaailmassa näin:

”Yhdysvaltojen vastaisuus voidaan nähdä elintärkeänä osana äärioikeiston identiteetin rakennusta, jossa pyritään luomaan vakaa kuva tietynlaisesta saksalaisuudesta asettamalla se Yhdysvaltojen edustamaa liberalismia vastaan. Tällainen retoriikka puree, koska ”anti-amerikkalaisuuden” ja suoranaisten ”Amerikka-neuroosien” juuret ovat syvällä Saksan historiassa.”AfD:n lisäksi Venäjä vaalii Saksassa suhteitaan suhteitaan vasemmistopuolue Die Linkeen. Kuvassa presidentti Putinin ja moottoripyöräjengi Yön Susien johtajan "Kirurgin" seurassa Andreas Maurer Die Linkestä.


80-luvulla Saksassa valtavia massoja liikkui rauhanmarsseilla. Neuvostoliitto tuki rauhanliikettä monin tavoin ja käytti näin häikäilemättä hyväkseen omien tavoitteidensa ajamisessa ihmisten vilpitöntä rauhantahtoa. Huoli ja pelko ydinsodasta oli tehokas tapa saada ihmisiä liikkeelle. Nyt Venäjä on valjastanut käyttöönsä ihmisten huolet ja pelot maahanmuutosta. Kaappamalla tämän asian omaksi käsikassarakseen se paitsi sekaantuu toisen maan demokratiaan, myös varmasti tahallaan vaikeuttaa ratkaisujen löytymistä tai jopa tahallaan pahentaa tilannetta. Pelko on poliittista pääomaa, jota Kreml ei todellakaan haluat hukata, vaan huolellisesti vaalien kasvattaa.

30 kommenttia:

 1. Kuinka kauan pitää odottaa, että Venäjä ryhtyy käyttäytymään sivistyneesti. Toki demokratiatkin ovat ajoittain toimineet jopa brutaalisti, mutta niissä kyetään edes jonkinlaiseen itsekritiikkiin ja oppimiseen sen myötä. Kreml ei myönnä koskaan mitään eikä koskaan opi. Tuon maan evoluutio kehittyy romahduksesta toiseen ja taas aloitetaan alusta.

  VastaaPoista
 2. On se vaikea joidenkin ymmärtää ja hyväksyä maailman muuttuvia voimasuhdanteita,sekä eri ideolgioiden keskinäistä vuorovaikutusta.
  Solzhenitsyn jo poistuessaan läntisestä turvapaikastaan piti jäähyväisluennon, missä tarkkanäköisesti esitti oman kriittisen analyysinsä läntisen liberaalin maailman moralittomuudesta ja kaksinaismoraalista, joten ei ihme että hänen merkkivuotensa on tyystin lännessä unohdettu.
  On maailman luonnollisin asia, että vakaumukseltaan toisiaan ymmärtävät yksilöt ottavat toisiltaan vaikutteita,ystävystyvät ja ennenkaikkea tukevat toisiaan veljeydenhegessä, olivatpa nämä ihmiset venäläisiä, saksalaisia tai vaikkapa amerikkalaisia.

  VastaaPoista
 3. Sellaista ei ole kuin ex-KGB agentti. Ja Putin hakeutui juuri tähän tehtävään vapaaehtoisesti aikoinaan, toimien pääosan KGB-urastaan yhtenä monista NL:n ylläpitämän DDR-nimisen kommunistidikatuurin venäläisistä takuumiehistä. Nyt sitten AfD ym. ääroikeistoporukat hehkuttavat tätä entistä neuvostoimperialismin asiamiestä kansallisvaltioiden suojelijana. Aikamoisia "vakaumukseltaan toisiaa ymmärtäviä yksilöitä". O sancta simplicitas https://fi.wikipedia.org/wiki/O_sancta_simplicitas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei KGB llä ollut paljoakaan tekemistä Kommunistisenpuolueen kanssa,päinvastoin turvallisuuskoneisto kilpaili vallata puolueen kanssa.
   Siksipä ei ole lainkaan ihme että venäläisen traditionalismiin uskovan konservatiivisen fraktion juuret ovat turvallisuuskoneistossa.
   Esimerkiksi täällä miltipä paholaisen asemaan esitetty Alexnder Duginin isä oli kgb upseeri,tuon valikoidun aineksen mahdollisuus erimuotoiseen kultuurilliseen sivistykkseen,he olivat mahdollsuuksiltaan etuoikeutettuja.
   Venäjän valtion turvallisuuspalvelut ovat siinämielessä mainio organisaatio, ettei sen toiminnan rahoituksesta päätä politikot,vaan organisaatio saa tulonsa vapaiden markkinoiden mekanismien mukaisesti erimuotoisen yritystoiminnan tuotoista.

   Poista
 4. Näissä teorioissa nationalistien ja Venäjän yhteispelissä Euroopan kaatamiseksi törmätään aina samoihin totuuksiin, jotka kaatavat Ryskynkin kirjoituksen.

  Monietninen yhteiskunta on tutkimusten mukaan poliittisesti epävakaampi kuin monoetninen yhteiskunta. Mikäli Putin haluaisi yhä epävakaamman Euroopan hänen tulisi siis tukea liikkeitä, jotka ajavat maahanmuuttoa 3. maailmasta Eurooppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro toki minkä tutkimusten. Jos katsotaan Afrikkaa, niin siellä monoetninen Somalia on jokseenkin romahtanut, maanosan parhaiten pärjäävien joukossa on sellainen etninen tilkkutäkki kuin Gabon. Näin siis Fragile States Indexin mukaan. Jos ao. indeksiä tutkii tarkemmin, päätyy johtopäätökseen, että mono- tai monietnisyys ei hirveän vahvasti vaikuta stabiiliuteen suuntaan tai toiseen.

   Poista
 5. "Ei KGB llä ollut paljoakaan tekemistä Kommunistisenpuolueen kanssa,päinvastoin turvallisuuskoneisto kilpaili vallata puolueen kanssa."

  KGB:n keskeisin ja ainut tehtävä oli ylläpitää neuvostoimperiumia ja niinpä Putin onkin surrut NL:n romahtamista kuuluisin sanoin... Se, että Duginin isä oli KGB-upseeri sopii oikein hyvin kuvaan, onhan Duginin niinkuin isänsä tavoitteena ylläpitää vanhaa "kansojen vankilaa", joka toisinaan kulkee nimellä "Venäjä" ja tosinaan vaikkapa "NL".

  Hassua muuten, että joku voi pitää keskeisenä "kansallisvaltion" suojelijana moniuskonnollista, -kansallisen ja -kulttuurisen Venäjää, joka ulottuu vuosisataisten valloitussotien seurauksena Tyyneltämereltä idässä aina Viipuriin ja Kalinigradiin (eli Köningsbergiin) lännessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Putin on itse ollut vauhdittamassa Venäjän islamisaatiota. Putinin valtakaudella on rakennettu 7500 uutta moskeijaa Venäjälle.

   http://www.interpretermag.com/7500-mosques-have-been-erected-in-russia-since-putin-became-president/

   Poista
 6. "Mikäli Putin haluaisi yhä epävakaamman Euroopan hänen tulisi siis tukea liikkeitä, jotka ajavat maahanmuuttoa 3. maailmasta Eurooppaan."

  Putin kyllä tietää ITSE parhaiten miten hajottaa läntisiä yhteiskuntia sisältäpäin. Tämä käy ilmi hänen omista toimistaan eli Venäjä samanaikaisesti tukee maahanmuuttoa vastustavaa äärioikeistoa lännessä ja toisaalta varmistaa pakolaisten saapumisen länteen mm. Syyrian suurimpien kaupunkien järjestelmällisin pommituksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyrian sota pitkittynyt vuosia, koska USA tukenut islamistisia kapinoitsijoita kuten Obaman avustaja taannoin myönsi. Eikä argumenttisi toki kerro miksi Putin ei halua afrikkalaistakaan maahanmuuttoa Eurooppaan.

   https://www.zerohedge.com/news/2018-06-24/ben-rhodes-admits-obama-armed-jihadists-syria-bombshell-interview

   Poista
  2. Zerohedge on epäluotettava lähde, Kremlin valheita toistava disinformaatiokanava. Tässä esitellään Venäjän ja pro-Assadin puolelta keskeistä narratiivia, jossa väitetään kaikkien Assadin vastustajien olevan jihadisteja. Toki ns maltilliset kapinalliset ovat Syyriassa jo vähissä, koska heidän kimpussaan ovat olleet koko ajan Assad, Venäjä, ISIS ja Turkki. Kapinallisryhmittymissä on myös tapahtunut sulautumisia ja liittoumisia, jotka ovat antaneet aihetta väittää tuen antamista jihadisteille. Vaikka yleensä toki tueka annetaan sille osapuolelle, joka vastustaa omia vastustajia. Mutta ISIS on kaikkien vastustama.
   Afganistanissa Yhdysvallat tuki aikoinaan Neuvostoliiton vastaisia kapinallisia, jotka sittemmin kääntyivät heitä vastaan. Nyt Venäjä sitten puolestaan tukee talibaneja, jotka taistelevat Yhdysvaltoja vastaan Afganistanissa.

   Poista
  3. Hetkinen. Tuossahan lainataan The Interceptin haastattelua. Onko sekin Venäjän propagandaa, Rysky? Onko haastattelu väärennetty?

   Venäjä näkee, että seuraava imperiumi, joka hautautuu Afganistaniin on USA. Historia toistaa itseään. Päättävät siis kehittää suhteet talibaniin, jotta sunniterroristit eivät jatka marssia kohti pohjoista.

   Poista
  4. Vielä lisättävä Syyrian sodasta. Se on ollut aika lailla selvä peli siitä lähtien kun brittiparlamentti äänesti interventiota vastaan. Sen jälkeen muu Eurooppa ja jopa Obama perääntyi. Länsiliittouma ei ole valmis ottamaan niitä tappioita vastaan, joita nation building vaatisi Syyriassa tai Afganistanissa. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää proxy-sota, joka on turhaan pitkittänyt Syyrian tragediaa.

   Poista
  5. The Intercept on mielenkiintoinen välitapaus. Näkisin, että kyseinen lehti sisältää joukon hyödyllisiä idiootteja, joista ainakin Glenn Greenwald, porukan kellokas, on joko tieten tai tietämättään Venäjän asialla. Tässä vaiheessa lienee kaikille selvää, että Wikileaks on Venäjän työkalu ja Greenwald on samaa sakkia.

   Eli pitäisin The Interceptiä suunnilleen Vastavalkean tapaisena julkaisuna.

   Poista
  6. Liberaali julkihomo Greenwald Venäjän ja Putinin asialla? Nämä teoriat menevät yhä sakeammaksi. Onko Rysky samaa mieltä Greenwaldista?

   Poista
  7. R”Zerohedge on epäluotettava lähde, Kremlin valheita toistava disinformaatiokanava... Nyt Venäjä sitten puolestaan tukee talibaneja, jotka taistelevat Yhdysvaltoja vastaan Afganistanissa.”

   Zero ei ole minulle tuttu. Totean kuitenkin että sinä Rysky levität tuossa -jälleen!- Syyriasta ilmeisen tarkoituksellisesti yksipuolista tietoa tai ihan puhdasta disinformaatiota.

   Olen seurannut Syyrian sotaa jo viidettä vuotta sekä amerikkalaisten että eurooppalaisten (so. todistetusti ei-Kremliä lähellä olevien)tutkijoiden ja asiantuntijoiden artikkeleiden, analyysien ja kirjojen kautta ja niiden perusteella voin ihan turvallisesti väittää kuten tein.

   Tästä voimme toki keskustella tässä ja nyt, mutta siihen sinä et ole aikaisemminkaan suostunut, joten tuskin nytkään. Olet vain nakellut joidenkin “zerohedgemäisten” eli ei-riippumattomien puljujen analyysejä ja kehoittanut lukemaan sieltä. Toivottavasti et joudu luentomatkoillasi keskustelemaan Syyrian sodasta syvällisemmin, silloin tuskin selviäisit samalla tavalla kuin täällä.

   Sijun jatkuva korkealentoinen tapasi dissata kritiikki ja erimielisyys Kremlin propagandana, Moskovan disinformaationa jne. osoittaa sen, että et taida Syyriasta tietää Ylen Yrjöä, pirkkoa ja paria hassua NATO:n ajatushautomon edustajaa enempää. Lienetkö edes koskaan käynyt jossain Syyrian kaltaisessa maassa tutustumassa esim. erilaisten vähemmistöjen asemaan ja heidän ajatuksiinsa maailmanmenosta; siitä minkä suurvallan toimia he pelkäävät eniten? Väistelet nokkelilla heitoillasi sitä uuden oppimista ja tietojesi päivittämistä. Tai sitten attitudesi liittyy monokausalistiseen taipumukseesi nähdä Venäjä kaiken maailmaa ja ihmisyyttä uhkaavan pahan takana.* Se kuitenkin on varmaa, että sijunkin vaaliman valitettavan yleisen Syyria -narratiivin suosiminen on myös pitkännyt ja raaistanut Syyrian sotaa. Siis, ei vain Assadin, Rouhanin ja Putinin toiminta. Tämä on f-a-k-t-a.

   En lähde nyt korjailemaan lainauksessa olevia karkeita ja ilmeisen tahallisia vääristeleviä yksinkertaistuksiasi. Totean vain sen f-a-k-t-a-n että länsi eli Yhdysvallat, mutta erityisesti Turkki, Saudi-Arabia, Qatar, Jordania, Israel ja Englanti ovat myös merkittävällä tavalla osasyyllisiä syyrialaisten hätään ja pakolaisuuteen. Se, että Syyrian valtio ja sen liittolaiset ovat vyötäröitään myöten syyrialaisten veressä ei tarkoita sitä että polviaan myöten viattomien syyrialaisten veressä olevat kapinalliset ja sen valtiolliset tukijat, heitä romantisoineet toimittajat, analyytikot, turpoajat jne. saisivat absoluution. Tässä yhteydessä voisin lainata pitkästikkin meidän molempien suuresti arvostaman Hannah Arendtin ajatuksia siitä “pienemmästä pahasta”. Näin kuitenkaan en tee, koska uskon sijun löytävän nämä kauniin Hannahimme moraalisesti syvälliset ja opettavaiset ajatukset ihan itsenäisesti.

   Asevelisosialidemokraatti

   --Jatkuu---

   Poista
  8. Afganistanista. Maa on menetty talibaaneille, samalla tavalla kuin “kapinallisten” Idlib monikansalliselle AlQaidalla & Co. Venäjän yhteydenpitoa talibaaneihin en epäile, mutta f-a-k-t-a on että talibaanit eivät olisi tänään voitokkaita ilman Yhdysvaltojen feiviä pro-saudi-arabialaista ydinasevaltiota Pakistania. Tikapuuhermoista vihjailla tämän kehityksen olevan r****n syytä. Tämä on amerikkalaisten itsensä aiheuttamaa; he valitsivat Neuvostoliiton aikana Pakistanin ponnahduslaudaksi Afganistaniin(vrt. Yhdysvaltojen allianssi wahhabisti-salafistisen Saudia-Arabian kanssa toisen maailmansodan loppuvaiheessa ja mitä kaikkea “hyvää” siitä on seurannut sunnilaisuudelle).

   9/11 jälkeen amerikkalaisten olisi pitänyt tuhota talibaanien verkostot Pakistanissa ja laittaa pakistanilaiset jo tuolloin koville näistä yhteyksistään. Näin ei kuitenkaan toimittu ja nyt heidän on pakko neuvotella -ovat he aikaisemminkin neuvotelleet- talibaanien kanssa. Lyhyesti, r******ä on tässä hyvin marginaalinen merkitys.

   Kootusti, Yhdysvallat vaikuttaa aina vain “hyvää hyvyyttään, “tahtomattaan” ja “sattumalta” ajautuvan (uusiin)ongelmiin Afganistanissa, Irakissa, Syyriassa tai yleensä Lähi-idässä. Muut orientaalit(so. ei Yhdysvaltoja lähellä olevat valtiolliset toimijat) joihin Venäjä tietysti on aina kuulunut taasen jatkuvalla syötällä ja aktiivisesti notkuvat, kata physin, ylt´ympäriinsä juonittelemassa totalitarismin puolesta, liberaalia, ihmiskasvoista, länsimaista demokratiaa vastaan.

   Satoja tuhansia ihmisolentoja; afgaaneja,pakistanilaisia, irakilaisia, somalilaisia, libyalaisia, syyrialaisia, jemeniläisiä, palestiinalaisia naisia ja lapsia on teurastettu** ja tuhannet nuoret amerikkalaiset ja eurooppalaiset sotilaat ovat turhaan menettäneet hengensä. Ei syytä peiliin katsomiseen, ei katumusta tai virheistä oppimista, vaan jalo läntinen nokka kohti Iran -regimechangea.

   Asevelisosialidemokraatti

   --Jatkuu--

   Poista
  9. Rysky:"Strategisella tasolla ihmiskunnan historian menestyksekkäin itsemurhaisku lienee ollut 911. Sitä seurasivat Afganistanin ja Irakin valtaukset seurannaisvaikutuksineen: Abu Ghraib, Guantanamo, CIA:n vankilennot ja pimeät vankilat, valheet Irakin joukkotuhoaseista, terrorismin vastainen sota lennokki-iskuineen ja niin edelleen. Osama bin Laden sai Yhdysvallat tekemään niin suuren joukon niin suuria virheitä, että se on hänen suurin ja pisimpään vaikuttava voittonsa. George W. Bush jää historiaan presidenttinä, joka lankesi terroristin ansaan. Yhdysvallat on omalla toiminnallaan syönyt arvovaltaansa ja samalla syössyt kokonaisia kansakuntia sisäisiin ja ulkoisiin sotiin vuosikymmeniksi. USA on itse tehnyt itsestään monille kansoille juuri sen suuren saatanan, jonka bin Laden sen väittikin olevan.”

   Tänään tämä on enemmän totta kuin koskaan! Trumpin Yhdysvaltojen terrorisminvastainen Stuka -syöksy vain syvenee. Kaikkein surrealististinta lienee kuitenkin se, että amerikkalaiset NeverTrumpetistit ja demokraattiset CNN-patriootit kuin heidän eurooppalaiset uskonveljensä ja sisarensa sympaavat ja tukevat tätä.

   Fakta: Syyrian Idlibissä on t-ä-n-ä-ä-n enemmän AlQaidaa kuin Libyassa, Jemenissa, Somaliassa yhteensä ja mikä parasta he ovat nyt niitä hyviksiä eli “kapinallisia". Siis, sellaiset "vapaustaistelijat" -joista suurin osa on itseasiassa ei-syyrialaisia!- joiden sankareita ja palvomia martyyreja ovat ne, jotka suorittavat 9/11.
   Ja näin oikeastaan vain siksi että Assad...tai siis koska Venäjä(Obs. trumpetisteille Syyriassa on tunnetusti kyse vain Iranista nykyään!).

   Toinen fakta: Yhdysvaltojen pitkämielityt Saudi-Arabia ja UAE taistelevat rintarinnan todistetusti AQAP:in eli Al-Qaeda in the Arabian Peninsula kanssa hutheja vastaan.

   Osama Bin Laden taatusti iloitsee missä sitten lieneekin, mutta mitäpä miettivät 9/11:ssa ja sen jälkeen alkaneen globaalin terrorismin vastaisessa sodassa kuolleiden uhrien omaiset ympäri maailmaa?

   Noh, mitäpä näitä fundeeraamaan koska Venäjä ja Putin. Muistetaan pitää turpokeskustelu Suomessakin vain siinä Russiangatessa, Putinin Venäjässä, Pietarin trollitehtaissa jne. Samalla on muistettava sanoa suoraan tai vähintään sivulauseissa, että Eurooppaan Libyan ja Turkin kautta sotia pakenevat poloiset pakolaiset ovat jollain tapaa liikkeellä v-a-i-n Putinin takia. Ja jos ihmiset EU:n sisällä alkavat elämöimään tämän takia ja kannattamaan äärioikeistoa niin tiedämme syyn. “Wink wink wink nudge nudge, say no more, say no more” samalla kun ottamme isällisen-vihjaavan katseen kohti itää, kerettilää - Kremliä.

   Näillä mennään, muuten Eurooppa ei pelastu r******ä. Muulla ei ole niin väliä. Amen.

   Asevelisosialidemokraatti

   ___

   *Monokausalististen turpoajien Venäjä-kuva on monella tapaa paralleellinen äärioikeistolaisten ja populistien islam-käsityksen kanssa:

   1. Uhka on ontologinen; Venäjä-islam ovat omnipresenttisiä ja primordiaalisia pahuuden ilmentymiä.

   2. Venäläiset/venäläisyys–islamilaisuus/islamilaiset ovat essentiaalisesti demonisia toimijoita, siis vailla mitään inhimillisiä, rationaalisia ominaisuuksia.

   3. Venäjä ja islam ovat “orientaalisuuden” symboleita; he ovat kaikkea sitä mitä me, vapaa liberaali ja demokraattinen länsi emme ole. Länsi-Eurooppalaiset, mutta erityisesti Yhdysvallat ei maskirovkaa. He eivät tunne taqiyyaa tai компроматia. Harrasta dezinformatsijaa. Nämä ovat ominaisia vain slaavilaisille ja muhamettilaista uskoa tunnustaville heimoille. Meillä on totuus, knowledge ja ne facts.

   Poista
  10. Asevelji se vain jaksaa väsymättä taistella lännen vastaisella ristiretkellään.

   Kuten tavallista, hänen sanasalaattiinsa on ripoteltu tulikiven katkuisia tuomioita kaikille jotka eivät jaa hänen historiakäsitystään tai omaa hänen ylivertaista moraaliaan. Tuomittujen ryhmään kuuluvat siis kaikki jotka eivät kuulu hänen yhden hengen heimoonsa.

   Aseveljen mukaan (me lännessä) olemme ylimielisiä koska " Meillä on totuus, knowledge ja ne facts."

   No, ainakin hän itse näyttää olevan erehtymätön mitä tulee totuuteen, tietoon ja faktoihin. Mutta hänhän onkin (oletettavasti) länsimaalainen, mikä ilmeisesti selittää hänen erehtymättömyytensä ja hyveellisyytensä :)

   Poista
  11. “Asevelji se vain jaksaa väsymättä taistella lännen vastaisella ristiretkellään.”

   Voe hitsinhitsi. Tais tulla taas pipi... Anteeksi ja mikäs siinä jos pidät väsymättömästi ongelmattomana niin EU:n kuin eurooppalaisten NATO-maidenkin turvallisuuden ja talouden kannalta Yhdysvaltojen Lähi-Idän-politiikkaa. Mikäs siinä, jos haluat Yhdysvaltojen kovien wilsonlaisten (so. Amerikan putinistien) tehdä läntisistä arvoistamme, liberalismista ja demokratiasta linnunpelättimiä ei-länteen kuuluvien valtioiden ja kansojen keskuudessa. Näin tehdessäsi -tiedä tämä!- teet itseasiassa myös työtä Putinin Venäjän puolesta, jonka kannatus ja suosio ko. ulkopolitiikan seurauksena vain lisääntyy niin Lähi-Idässä ja osin Eurooppassakin.

   “No, ainakin hän itse näyttää olevan erehtymätön mitä tulee totuuteen, tietoon ja faktoihin. Mutta hänhän onkin (oletettavasti) länsimaalainen, mikä ilmeisesti selittää hänen erehtymättömyytensä j...”

   Niin-niin, mutta pystytkö esittämään Syyriaa, AlQaidaa jne. koskevat pointtini vääriksi? Jos et, älä suotta tuhlaa energiaasi tuollaiseen höpöttelyyn. Mee vaikka hakkaa halkoja, haravoimaan lehtiä tms.

   Asevelisosialidemokraatti.

   Poista
  12. Sanasalaattisi on niin vahvasti ennakkoasenteellista, että ei sitä voi ottaa vakavasti. Kaiken lisäksi moraalinen ylenkatseesi on sen verran vastenmielistä, että tyydyn mieluummin pelkästään kettuilemaan sinulle. Sinulle tekisi hyvää lakata uskottelemasta itsellesi, argumenttiesi ja oman moraalisi erinomaisuuteen. Mutta jos haluat haaskata aikaasi tyhjänpäiväiseen suunpieksäntään kuvittelemastasi lännen pahuudesta, niin jatka kaikin mokomin. Voitpahan ainakin sitten joskus kuolinvuoteellasi sanoa itsellesi, että tulipa jauhettua yhden elämän verran paskaa.

   Poista
  13. Lännen...lännen...lännen...pahuudesta. Isolla kädellä, suuri vetoja, mustalla ja valkoisella. Näyttää varmasti selvältä omaan silmään. Tosia-asia kuitenkin on, että olen johdonmukaisesti keskittynyt tietyn amerikkalaisen turpo-IR-koulun Lähi-Idän-linjausten ja jätösten kritisoimiseen. Ei se länsi tai edes Yhdysvallat tähän tyhjene. Varsin hyvin tiedät senkin -saatan nyt olettaa liikoja sijun suhteen- että ko. koulua tai tyylisuunnan edustajia arvostelevat tarkkanäköisesti mm. lukuisat amerikkalaiset realistitkin, jotka ovat samalla hyvin perillä myös Putinin Venäjän lännelle tuottamista turpo -haasteista ja ongelmista!.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  15. "olen johdonmukaisesti keskittynyt tietyn amerikkalaisen turpo-IR-koulun Lähi-Idän-linjausten ja jätösten kritisoimiseen."

   No et varmasti ole. Valitat johdonmukaisesti siitä, että muut eivät keskustele oikeista aiheista, media ei julkaise juttuja joissa USA on haluamassasi roolissa ja ylipäänsä hyökkäät kaikkia niitä kohtaan jotka eivät mielestäsi ymmärrä USA:n pahuutta.

   Kommenttisi eivät juuri koskaan liity blogin aiheeseen eivätkä asiallisesti ottaen muihin kommentteihinkaan. Tavallisesti yksi väärä sana muilta kommentoijalta tai blogistilta riittää laukaisemaan kokonaisen kommenttien vyöryn jossa leimakirves heiluu ilman minkäänlaisia pidäkkeitä.

   Minun puolestani voit olla turvallisuuspolitiikasta, USA:sta, Saudeista, Israelista jne. mitä mieltä haluat. Ei minua häiritse se, että eri toimijoita kritisoidaan ja erilaisia mielipiteitä esitetään.

   Eniten minua häiritsee jeesustelusi. Sinä olet hyvis ja aina oikeassa. Sinä omaat ainoan oikean tulkinnan maailman tapahtumista. Muut ovat joko idiootteja tai pahiksia. Yksikin väärä sana tai väärä mielipide ja sinulla on valmis pahislokero väärintekijää varten. Eikä pahikseksi päätymiseen tarvita itse asiassa edesä vääriä sanoja tai mielipiteitä. Pelkkä oikeiden totuuksien mainitsematta jättäminen riittää siihen, että moiseen syntiin syyllistynyt saa päälleen tulta ja tulikiveä.

   Syyllisten ja pahisten jahtaaminen näyttää olevan sinulle "se jutska". Eikä siinä mitään. Kukin taplaa tavallaan. Mutta onhan se pirun rasittavaa ja tylsää, että sinulle syyllisiä ja pahiksia ovat kaikki muut paitsi sinä.

   Poista
  16. “Valitat johdonmukaisesti siitä, että muut eivät keskustele oikeista aiheista, media ei julkaise juttuja joissa USA on haluamassasi roolissa ja ylipäänsä hyökkäät kaikkia...”

   Kyllä julkaisee, mutta Suomessa maantieteen ja historiamme takia olemme primaaristi huolissaan Putinin Venäjästä. Valitettavasti tämä heijastuu toisinaan kuitenkin kyseenalaisella tavalla esim. Syyrian sodan käsittelyssä, niin että Syyrian opposition olemuksen ja sen tukijavaltioiden toimien tarkastelu jää sen varjoon. Realistisen ja kestävän rauhan sekä syyrialaisten keskinäisen rekonsilidaation kannalta tähän tulee kiinnittää enemmän huomiota, eikä aina vain paeta sen kohtaamista Assadin, Venäjän ja Iranin syyttelyyn.

   Ja ei “USA” ole minun haluamassani roolissa, jokainen joka tutustuu Yleä Yrjöä, Pirkkoa ja maamme monokausalistisia turpoajia syvällisemmin Syyrian tai Lähi-Idän tilanteeseen vaikka kuluneen 20.vuoden aikahaarukalla näkee, että “USA” on itse valinnut tämän destruktiivisen roolinsa. Erityisen rakas se on ollut rebuplikaaneille ja nyt Boltonin, Haleyn ja Pompeon myötä kovat wilsonlaiset ovat kenties jopa Bush nuoremman vuosiin verrattuna saaneet enemmän liikkumatilaa Yhdysvaltojen Lähi-Idän-politiikan toteuttamisessa.

   Ja tällä ulkopolitiikalla tai sijua lainatakseni “USA:n pahuudella” on kasvavassa määrin ekonomisia ja turvallisuuspoliittisia merkityksiä meille eurooppalaisille. Venäjä tuottaa meille jo aivan tarpeeksi haasteita ja ongelmia. Suomi ja EU eivät kaipaa niitä lisää ystäviltään.

   “Eniten minua häiritsee jeesustelusi. Sinä olet hyvis ja aina oikeassa.””Syyllisten ja pahisten jahtaaminen näyttää olevan sinulle "se jutska". Eikä siinä mitään. Kukin tap”

   Ja minua häritsee taasen se, että samaistat erit. koviin wilsonlaisiin -kyllä Yhdysvalloissa tai Lännestä yleensä löytyy muunlaisiakin turpoajia ja poliitikoita! kohdistamani kritiikiin k-o-k-o Yhdysvaltojen tuomitsemiseksi. Jos homma kusee kovilla wilsonlaisilla tai nykyhallinnolla ei se tarkoita ainakaan minun kirjanpidossa, että Yhdysvallat olisi olemuksellisesti paha tai että amerikkalaiset olisivat yhtä syyllistä kansaa. Ei tämä ole mikään kilpailu siitä kuka on vanhurskain ja kaunein ja kuka syntisin ja syyllisin.(Huom. Ja ei Yhdysvaltojen epäonnistuneen Lähi-idän -politiikan toteaminen, sen kritisoiminen myöskään johda siihen, että Putinin Venäjän rikokset pitäisi unohtaa tai ne ikääkuin nollautuisivat -kuten uumoilen sijun ajattelevan ja pelkäävän!). Pähkinänkuoressa; on kyse tietynlaisen tuhoisan politiikan kritisoimisesta. Jostain syystä et tätä halua/suostu ymmärtämään ja alat syyttämään minua jeesustelusta.

   Ja ole huoleti, eivät faktat tee minusta tai kenestäkään toisesta ihmisestä vielä mitään hyvää ja kaunista. Kyllä minä olen ihan lihaa ja vertaa; syyllinen ja väärässä monella tapaa joka päivä.

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
 7. "Eikä argumenttisi toki kerro miksi Putin ei halua afrikkalaistakaan maahanmuuttoa Eurooppaan."

  Afrikasta tulee pakolaisia jo ilman Venäjän toimia, joten Espanjan kokoisen Venäjän kansantalouden on "kustannustehokkainta" keskittyä Syyriaan, mistä ei ennen Assadin ja Putlerin yhteisen kansannousun kukistamiseen pyrkivän terrorikampanjan alkamista kohdistunut pakolaisuutta suuressa määrin Eurooppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikasta tulee pakolaisia ilman Venäjän toimiakin? No eihän sieltä tule, kun Välimereä vain valvottaisiin, mutta puolueet, jotka ajavat lisää maahanmuuttoa eivät tätä halua.

   Poista
 8. Varsinaista aihetta sivuten. Unohtaa ei tule myöskään Bibin aikakaudella -valitettavasti- uskonnollistuneen ja äärioikeistolaistuneen Israelin destabilisoivaa työtä itäisissä EU-maissa.

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-29/nationalism-is-bringing-together-israel-and-eastern-europe

  Bibillähän on Trumpin lisäksi aika mutkattomat välit Putiniinkin. Hyvä muistaa sekin, että alt-right-miehet Steve Bannon ja Richard Spencer ovat kertoneet israelilaisen etnonationalismin rikastuttaneen heidän ajatteluaan.

  Asevelisosialidemokraatti

  VastaaPoista
 9. muikku silli ja made

  VastaaPoista
 10. Venäjä sekaantuu demokratiaan puhumalla haittamaahanmuutosta?! Aidossa demokratiassa pommitetaan maa hajalle ja ajetaan kansa pakolaisuuteen ja halpatyövoimaksi polkemaan palkkoja sen paremman demokratian hyväksi.

  Pankkien lainananto tai antamattomuus on myös poliittista vallankäyttöä. Onko tämä ok? Kyse on sentään rahasta! Lainaraha ei ole edes mistään pois, vaan puhdasta elektronista rahan painamista.

  VastaaPoista