sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Suomalainen äärioikeisto ryhmittyy Putinin taakse

Viimeisten parin, kolmen kuukauden aikana on ollut selvästi havaittavissa, miten suomalainen, vähintäänkin rasistissävytteinen laita- ja äärioikeisto valemedioineen on asettumassa yhä näkyvämmin Putinin tueksi. Tämän muutoksen mielenkiintoisuus nousee paitsi nykyhetken dynamiikasta, niin myös suomalaisen äärioikeiston perinteisestä vihasta itänaapuriamme kohtaan. Lapuan liikkeen ja AKS:n perintöön olennaisena osana kuulunut russofobia on väistymässä.

Toisaalta sitten myös fasismin vastaista taistelua edelleen kiihkeästi julistava Venäjä asiamiehineen tukee eurooppalaista äärioikeistoa monin tavoin. Hyvänä esimerkkinä tästä on antifasistina esittäytyvä herra Johan Bäckman, jonka on ilmoitettu olevan eduskuntavaaliehdokkaana Reformi-listalla Lapissa. Toinen ehdokas listalla on vakaumuksellinen kansallissosialisti, Odinin sotilaiden perustaja, Mika Ranta.

Johan Bäckman oli alkukesästä oikeudessa syytettynä yhdessä MV-lehden Ilja Janitskinin kanssa toimittajan vainoamisesta. Tämä vaino oli lähtenyt liikkeelle nimenomaan toimittajan selvittäessä Venäjän informaatiovaikuttamisen tapoja. Oikeudenkäynnin edetessä oli selvästi nähtävissä, miten ”kansallismielinen” skene sulki Bäckmanin, ja sitä myötä hänen taustavoimansa, suosioonsa. Toki samalla yritettiin julkisesti kieltää Bäckmanin kytkökset Venäjälle. Hyvänä esimerkkinä tästä oli MV-lehden nykyisen vetäjän Juha Korhosen surkuhupaisa Bäckmanin haastattelu, jossa herrat yksissä tuumin väistelivät ja kiertelivät asiaa. Haastattelu löytyy sen ehdottomasti nähdä haluaville MV:n sivuilta. Joka tapauksessa tämä kertoo siitä, että suhde Venäjään ja Putiniin ei ole kuitenkaan kaikille niin helppo asia, vaan tässäkin tapauksessa Korhonen ja Bäckman yhdessä suorastaan erehdyttivät tarkoituksella katsojia liittyen Bäckmanin taustavoimiin.

Venäjän etua ajava herra Johan Bäckman suosittelee ja jakaa säännöllisesti suomalaisen äärioikeistolaisen ja rasisitisen kentän sisältöjä sosiaalisen median tileillään. Näillä ansioilla MV:n voisi ajatella olevan lyhenne sanoista Moskovan valot.


Toinen ”kansallismielisten” yhteyttä Putiniin lämmittänyt taho on Donald Trump. Hänhän nauttii äärioikeiston suosiota sekä meillä että muualla. Hyvin paljastava tapaus oli HS:n NYT-liitteen Kuin kaksi marjaa -palstan sinällään varsin onneton Trumpin ja sian rinnastus ja siitä noussut kohu. Toki tähän pilakuva-palstaan reagoi moni muukin, mutta joukossa oli myös merkittävän paljon aiemmin lähinnä ”suoraan sanomista”, ”vaikeista asioista puhumista” ja ”sananvapautta” kannattaneita tahoja, jotka nyt kilvan vaativat tuomiota HS:lle. Päällimmäisenä kaipuripukkina hääri perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, joka twiittasi asiasta, ilmoittaen HS:n vertaavan Trumpia sikaan ja tägäämällä Trumpin mukaan twiittiin.


Europarlamentaarikko, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho twiittaa.

Myös presidenttien tapaamisen yhteydessä pidetyt mielenosoitukset tekivät liittolaisuuksia näkyviksi. Kriittisesti presidentteihin suhtautuvat mielenosoitukset saivat laita- ja äärioikeistosta osakseen pilkkaa, ivaa ja ärtymystä. Myös äärivasemmistossa vieroksuttiin presidenttejä vastaan kohdistettua kritiikkiä.

Perussuomalaisten nuorten järjestämään Welcome Trump -mielenosoitukseen osallistui poliisin arvion mukaan noin 50 henkeä. Mukana oli myös vajaa kymmenen Odinin sotilaitten tunnuksia kantanutta henkilöä. Paikalla oli myös muita ääriaineksia. Samaan aikaan kriittiseen mielenosoitukseen osallistui vähintään 30-kertainen väkimäärä.
”Presidents For Peace” -mielenosoitus oli näkyvä esimerkki putinistien ja äärioikeiston yhteistyöstä ja yhteisistä päämääristä. Kuvassa puhumassa Junes Lokka, kuvan vasemmassa laidassa tiukan putinistisen RuFi-järjestön johtaja Daria Skippari-Smirnov. Äärioikeistolaisten ”kansallismielisten” keskuudessa yhteistyö aiheutti myös närää.

Verkottuminen ja yhteiseen rintamaan asettuminen eivät suinkaan ole sattumaa, vaan asian eteen tehdään lujasti töitä eri puolilla. Venäjä on vuosia hakenut yhteistyötä läntisen Euroopan äärioikeistoon. Atlantin takana valkoisen ylivallan kannattajat Yhdysvaltain etelässä rakentavat aktiivisesti suhteita venäläisiin. Steve Bannon on perustamassa Brysseliin säätiötä, joka pyrkii voimistaan oikeistopopulistisia ja äärioikeistolaisia voimia Euroopassa sekä rakentamaan yhteyksiä Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltain äärioikeistolainen alt-right -liikehdintähän on jo ennestään Putin-myönteinen ja hyvin verkottunut Venäjälle. Venäjä on myös tukenut liikehdintää ainakin voimistamalla omien bottiverkkojensa avulla alt-right -sivustojen näkyvyyttä sekä kaiuttamalla narratiiveja.

Näiden erilaisten henkisten sitoumusten myötä ovat äärioikeistolaiset ja rasistiset piirit sitoutuneet myös moniin näkemyksiin ja narratiiveihin. Autoritäärisen ajatustavan pohjalta muodostuneessa ajattelussa omat johtajat ovat oikeassa ja muut väärässä. Tämän seurauksena on nähty viime aikoina muun muassa vimmaista kamppailua Assadin tekemien taistelukaasuiskujen olemassaoloa vastaan ja viime aikoina kuuma aihe on ollut Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Koska Trump sanoo, ettei Venäjä sekaantunut (tai on hän sanonut kaikkea muutakin asiasta) Yhdysvaltain vaaleihin, niin väittävät myös Trumpia kunnioittavat tahot. Myös Putin on tietysti sanonut niin.

Tästä tosiasioiden vastaisesta näkemyksestä käy hyvin esimerkiksi PT-median valheita täynnä oleva juttu asiasta. Koska tämä Ruotsissa toimitettu ja sen lisäksi Suomeen sekä Viroon suunnattu sivusto on luonteeltaan valemedia, on jutun virheet tulkittava tahallisiksi. Vaikka toki tietämättömyyskin voi olla osaan syynä. Juttu itsessään on lapsellinen ja sen retoriikka on yltiöpäisen manipuloivaa. Enkä yhtään epäile, etteikö se olisi myös tekijöiden tarkoitus. Tekstissä hyökätään paitsi ääriaineksille aina vihattavan journalismin kimppuun, niin myös ponnekkaasti kiistetään koko Venäjän länteen suuntaama vaikuttamistyö. Tässä toistuvat Kremlin viestit yksi yhteen. Toki tosiasiat ovat jotain ihan muuta, mutta jokin syy PT-medialla on toistaa Putinin propagandakoneiston valheita. Otteet jutusta lainausmerkeissä ja kursiivilla.

”Ovatko Putin ja Trump keskustelleet kuvitellusta Venäjän vaikuttamisesta Yhdysvaltojen vaaleihin? Eivät tietenkään ole.”

Kyllä he keskustelivat. Tietyllä tavalla PT-median väittämä on toki tosi, sillä eivät presidentit puhuneet kuvitellusta vaikuttamisesta vaan ihan todellisesta.

”Onko Venäjän vaikuttamisesta Yhdysvaltain vaaleihin esitetty mitään todisteita? Ei, mitän sellaista konkreettista tapaa tai keinoa ei ole esitetty. Myöskään sitä ei ole kerrottu miten vaaleihin on vaikutettu. Tämä on oleellista. Miten Venäjän muka olisi voinut vaikuttaa vaaleihin?”

Venäjä vaikutti vaaleihin, kuten vaaleihin vaikutetaan: käymällä vaalikampanjaa. Se vain kävi sitä monin eri tavoin, valeprofiileilla, hakkeroinneilla, vihaan yllyttämällä, passivoimalla. Mielenkiintoinen tapaus oli myös se, miten Trumpin kampanja ilmoitti dramaattisesta strategian muuttamisesta pian sen jälkeen, kun Venäjä oli toimittanut kampanjalle hakkeroimansa demokraattipuolueen dokumentit.
Parhaat koosteet näistä toimista löytyvät erikoisyyttäjä Muellerin kahdesta syytenipusta, joista ensimmäinen koskee siviilejä ja toinen sotilastiedustelun upseereja. Näistä syytteistä käy ilmi, mitä Yhdysvaltain lainvalvonta on saanut selville tehdyistä asioista. Nyt kun syytteet on nostettu, katsotaan tuomiosistuimessa, ovatko toimet lain vastaisia.

Näistä toimista voi lukea täältä:

Analyysi alkuvuodesta nostetuista syytteistä venäläisiä toimijoita vastaan.

Republikaanien johtaman senaatin tiedusteluvaliokunnan mukaan toimilla on täytynyt olla Putinin hyväksyntä.

GRU:n upseerien syytteeseen johtaneesta tutkinnasta.

Venäjän maksama ja harjoittama Facebook-mainonta.

Yhteenvetoa Venäjän harjoittamista vaikuttamiskeinoista vaalien yhteydessä.

Tutkimus, joka kertoo, miten Venäjän botit lietsoivat rotujen välistä jännitettä.

Wikipedia-artikkeli aiheesta 

”Oletetaan, että Yhdysvalloissa olisi täysin sähköinen äänestystapa, jossa äänestäjä äänestää kotoaan netin kautta. Tällöin olisi olemassa teoreettinen mahdollisuus jonkinlaiseen tietomurtoon, jonka avulla miljoonia valeääniä annettaisiin jollekin ehdokkaalle. Mutta kun Yhdysvaltojen äänestystapa on niin vanhanaikainen kuin vain voi olla. Rasti kopissa lappuun, lappu uurnaan ja uurna laskuun.”

Yhdysvalloissa ei äänestetä kuten Suomessa, vaan käytössä ovat äänestyskoneet. Tekniset ratkaisut vaihtelevat osavaltioittain. Myös näihin järjestelmiin Venäjä kohdisti hakkerointia.

”Mitä konkreettisia asioita meille siis jää käteen kun yritetään miettiä Venäjän vaikuttamista vaaleihin? Mikrosaaltosäteilyllä ihmisten kiduttamista ohiajavilla kidutusautoilla? Vitsi. Ei yhtään mitään. Jotkut valeuutiset, joissa propagandan tavoin saataisiin miljoonien ihmisten äänestyskäyttäytyminen muuttumaan on jo niin foliohattua, että se kuuluu samaan kastiin mikroaaltosäteilyllä vaikuttamisen kanssa.”

Kun ensin on väärillä tiedoilla todistettu jokin asia mahdottomaksi, niin sen jälkeen vuorossa on koko taustalla olevan informaatiovaikuttamisen olemassalon ja vaikuttavuuden kiistäminen. Jos kirjoittaja tosiaan olisi tätä mieltä, että valeuutiset eivät ihmisiin vaikuta, olisi koko PT-media -sivusto jäänyt tekemättä.

”Venäjän vaikuttaminen Yhdysvaltojen vaaleihin on siis vain länsimedian keksimä ja ylläpitämä huuhaajuttu. Tietotekniikkaa ymmärtävät ymmärtää, että teoreettisesti se voisi olla mahdollista, mutta käytännössä ei. Ainakaan siten, ettei siitä jäisi jälkiä, kuten nyt ei ole jäänyt. Tarina kuuluu sen saman otsikon alle, jossa puhutaan ”hybridivaikuttamisesta”, ”valeuutisista”, eli otsikon ”foliohattuteoriat”.”

Lopuksi vielä kerrotaan, miten kyseessä on vain median keksintö ja vedotaan jopa koko asian teknologiseen mahdottomuuteen. Niin, tällaista tosiaan olisi mahdotonta tehdä ilman että siitä jää jälkiä. Siitä onkin jäänyt jälkiä ja niitä selvitellään parhaillaan. Lopuksi vielä todetaan että valeuutiset ja hybridivaikuttaminen ovat mielikuvitusta, vaikka tekstin sisältö ja muoto edustaa kumpaakin aika lailla tyylipuhtaasti.

Tällainen rinnakkaistodellinen ote on tyypillistä sekä Putinille että Trumpille. Putin itse asiassa kiteytti Helsingin tiedotustilaisuudessa informaatiovaikuttamisen perustan hyvin. Hänen mukaansa ei ole totuutta, on vain erilaisten etujen sanelemia näkökumia asiaan.

Jostain syystä suomalaisen, ja muunkin maailman, äärioikeiston edut näyttävät nyt asettuneen yhteen Kremlin etujen kanssa.  Liberaalin demokratian viholliset ovat yhdistämässä voimiaan.

75 kommenttia:

 1. R:“Tämän seurauksena on nähty viime aikoina muun muassa vimmaista kamppailua Assadin tekemien taistelukaasuiskujen olemassaoloa vastaan...”

  Faktapohjainen Douma-follow-up lienee paikallaan:

  Fakta nro. 1: Toisin kuin Khan Shaykhunissa (2017) Saraqibissa (2017) ja Ltamenahassa (2018) OPCW:n sisäohjesäännön mukainen ”full chain of custody” ei komprementoitunut Doumassa:”Along with explosive residues, various chlorinated organic chemicals were found in samples from two sites, for which there is full chain of custody.”*

  Fakta nro. 2: Jälkiä hermokaasujen käytöstä ei löytynyt:”No organophosphorous nerve agents or their degradation products were detected in the environmental samples or in the plasma samples taken from alleged casualties.” Sen sijaan ”various chlorinated organic chemicals” eli orgaanisia klooriyhdisteitä. Tällaisia kemiallisia jälkiä syntyy mm. vedenpuhdistuksen yhteydessä, niitä voidaan havaita lukuisten kotitalouspuhdistusaineiden käytön jäljiltä. Monissa lääkkeissä on ko. yhdisteitä.

  Fakta nro. 3: OPCW ei pystynyt vahvistamaan, onko klooria käytetty aseellisesti:”On the basis of the information received and analysed, the prevailing narrative of the interviews, and the results of the laboratory analyses, the FFM cannot confidently determine whether or not a specific chemical was used as a weapon in the incidents that took place in the neighbourhood of Al-Hamadaniyah and in the area of Karm al-Tarrab.”**

  Lähde: https://www.opcw.org/news/article/opcw-issues-fact-finding-mission-reports-on-chemical-weapons-use-allegations-in-douma-syria-in-2018-and-in-al-hamadaniya-and-karm-al-tarrab-in-2016/

  Asevelisosialidemokraatti

  ---
  *Lähde: https://www.opcw.org/news/article/opcw-issues-fact-finding-mission-reports-on-chemical-weapons-use-allegations-in-douma-syria-in-2018-and-in-al-hamadaniya-and-karm-al-tarrab-in-2016/

  ”The OPCW said in 2013:“The OPCW would never get involved in testing samples that our own inspectors don’t gather in the field because we need to maintain chain of custody of samples from the field to the lab to ensure their integrity, ”https://www.reuters.com/article/us-syria-crisis-chemical-weapons-idUSBRE93P0UG20130426).Khan Shaykhunissa, Saraqibissa ja Ltamenahassa tämä "Chain of Custody" rikkoutui, koska primaaritodisteet kulkeutuivat OPCW:lle ulkopuolisen (so. White Helmets) organisaation kautta, jota ei voida pitää riippumattomana tai täysin luotettavana.

  **Toki niin hallituksella kuin kapinallisilla tiedetään olevan hallussaan kloorikaasua. Ja hallituksen lailla mm. Doumassa vaikuttaneen Jaysh Al Islamin tiedetään käyttäneen kloorikaasua aseellisesti. On toki täysin odotettua, että kansainvälinen ja kotimainenkin media -joka uutisoi heti tapahtuneen jälkeen näyttävästi, että hermokaasuja oli nimenomaan käytetty tai sariinilla ja kloorilla täytettyjä tynnyripommeja jne.- alisuoriutuu tehtävässään ja ”uutisoi” suurelle yleisölle enemmän mitä OPCW:n raportin perusteella olisi mahdollista. Siis, että kloorikaasua käytettiin aseellisesti ja tietysti hallituksen toimesta. Kuinka se voisikaan toimia toisin, koska se oli alusta asti paineistamassa Trumppia, Mayta ja Macronia iskemään Assadia tai siis anteeksi...Putinin Venäjää vastaan Syyriassa. He tekivät vain työtään ja onhan heidänkin voitava perustella journalistista toimintaansa itselleen koska eskaloitumisen mahdollisuus III. maailmansodankin suuntaan oli mahdollista. Ja ajatus siitä, että osin heidän uutisoinnin takia näin olisi voinut käydä on inhimillisesti ottaen monille heistä a-i-v-a-n liian vaikea asia käsiteltäväksi. 

  Niin tai näin. Näkisin tässä vakavan peiliin katsomisen paikan toimittajilla, mutta erityisesti monokausalistilla kommentaattoreilla ja turpoajilla, jotka olivat bloggauksillaan ja twiiteillään Suomessakin (Huom. en viittaa tässä niinkään Ryskyyn!) vaatimassa hävittäjiä ja risteilyohjuskia ilmaan ennen kuin OPCW oli ehtinyt edes paikan päälle. 

  VastaaPoista
 2. R:”...ja viime aikoina kuuma aihe on ollut Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Koska Trump sanoo, ettei Venäjä sekaantunut (tai on hän sanonut kaikkea muutakin...”

  Venäjän sekaantumisen varjoon on täysin jäänyt Israelin ja eräiden Persianlahden-maiden sekaantumiset Trumpin suuntaan. Eräs Obaman esikuntaan kuulunut amerikkalainen totesikin hiljattain, että sieltä tulisi varmasti löytymään yhtä paljon “meddlingiä” ja “colluusiota”, jos ko. maiden vaikutusyrityksiä alettaisiin tutkimaan. Otaksuisin, että Yhdysvaltojen tiedusteluyhteisöä ei tämä tutkintalinja kiinnosta, koska jäljet johtaisivat suurella todennäköisyydellä myös Hillaryn ja demokraattien ja kenties heidän itsensäkkin suuntaan. Hymiö.

  Sitten hieman ihmittelen miksi Ben Nimmon & Co kaltaiset “riippumattomat” kansalaisjournalistit eivät ole allokoineet aikaansa ja energiaansa nostaakseen tapetille Trumpin regiimin täysin avointa -niin somessa kuin Iranin sisällä tapahtuvaa- vaikutusoperaatiota saada laillinen hallitus vaihdetuksi Teheranissa shiialais-marxilaisen ex-terroristijärjestön tai paremminkin sanoen totalitäärisen MEK-kultin kuin Iranin kurdiseparatistien ja terroristien eli KDPI:in ja PJAK:in avulla? Jotenkin luulisi, että tämä kiinnostaisi Beniä ja muita hänenlaisiaan Yhdysvaltojen Irakissa, Libyassa ja Syyriassakin “äärimmäisten hyvin” onnistuneiden meddlingien ja military-colluusioiden jälkeen, joista on tunnetusti aina ollut EU:lle suurta haittaa.

  Kenties NATO:n ex-lehdistöupseeri, kansalaisjournalisti Nimmon mielestä Trumpin laajat ja aggressiivisetkin “vaikutuspyrkimykset“ saada Iraniin sitä itseään ja sen eurooppalaisia liittolaisia ja ystäviä tärkeämpiä kamuja, Israelia ja Saudi-Arabiaa miellyttävä hallitus on sitä jalompaa, liberaalimpaa ja demokraattisempaa “vaikuttamista”*

  Noin muuten... ihan ade eli kvaatti bloggaus.

  Asevelisosialidemokraatti

  ---
  *(Huom. tiedossahan on, että lukuisat kovaa wilsonlaisuutta edustavat NeverTrumpetistit, ResistanceDemokraatit tai ns. “patriootit” ovat täysin game, mitä tulee Iranin laillisen hallinnon destabilisoimiseen ja mahdolliseen regimechangeen!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Asevelisosialidemokraatti!

   Kuten olen aiemminkin sanonut näiden kirjoitustesi olisi hyvä ilmestyä omalla alustallaan. Ner ovat pituudessaan, rakentessaan ja tyylissään sellaisia, että ne ovat itsenäisiä tekstejä eivätkä oikeatsaan kommentteja blogguakseen tai keskustelua muiden kommenttien kanssa. Siksi syntyy väkisinkin vaikutelma, että haet täällä omille näkemyksillesi huomiota minun blogini varjolla. Niin saat toki tehdä enkä ole aikeissa mitenkään sinua estää tai muuta. Mutta itse olen jo jonkin aikaa sitten lopettanut tekstiesi lukemisen, koska niiden tarjoama anti menee usein aika tavalla ohi.
   Eli avaa oma blogi ja käytä siellä asiantuntemustasi ja nkemyksiäsi.

   Poista
  2. Parahin Rysky!

   Tavallaan ymmärrän, mutta varmasti sinäkin sen kuinka kauaskantoisia ja tuhoisia seurauksia monokausalistisella (on sitten kyseessä Kremlin kellonsoittaja, Washingtonin urunsoittaja tai anti-jihadistinen islamkriitikko) kirjoittelulla on ja voi olla koko tälle pallolle ja ihmisyydelle. Tapaus Douma antanee osviittaa siitä, mitä monokausalistisella paineistamisella voidaan vielä saada aikaseksi. Siis, jotain sellaista, joka tyydyttänee varmasti niin amerikkalaisia kuin eurooppalaisia “patriootteja”, samalla kun se tekee Trumpista heidän silmissään hetkeksi kunnon amerikkalaisen presidentin, mutta herättää suurta -ja täysin oikeutettua!- vihaa ja ärtymystä jäljelle jääneiden Lähi-Idän maiden asukkaiden kuin niiden maanosien ja valtioiden kannalta, joiden kokema ”Kristallnacht“, ”Pearl Harbor”, “9/11”, “0808” “Interference” ja niiden jättämät arvet ja varjot liittyvät jonkin toisen suurvallan kuin Venäjän toimintaan. Suurvallan, jonka samaisia alueita koskevat etupiirivaatimukset ovat ilmeisesti niitä parempia etupiirivaatimuksia.

   Pointti, liian monen suurta näkyvyyttä nauttivan asiantuntijamme ja kommentaattorin tietopohja ei ole lain niin laaja ja syvä, kuin he uskovat. Tämä on aivan erityisesti totta, kun siirrymme tarkastelemaan todellisuutta Euroopan ulkopuolella, Lähi-Itään ja Syyriaan. Tämän alueen sotiin ja konflikteihin liittyvät hyvin yksipuoliset tiedot napataan usein Venäjä-triggeröityneessä tilassa (joka on toki ymmärrettävä tila muistaen maantieteemme, historian ja sen nykypäivänkin Venäjän naapurina, mutta tasapainoista ja puolueetonta turpoamista vaurioittava tautitila) Weiss ja Bootin kaltaisilta kovaa wilsonlaisuutta edustavilta veijjareilta, Yhdysvaltain aseteollisuuden äänenkannattajasta, NATO:n ajatushautomo Atlantic Councililta tai yksinomaan Venäjän toiminnan valottamiseen ko. alueilla erikoistuneilta "kansalaisjournalisteilta".

   Kuka tahana ko. alueen historiaa ja kehitystä entuudestaan tunteva, näkee nopeasti että heidän tarjoamansa tieto ei avaa realistista näkymää opposition tai kapinallisten, Yhdysvaltojen ja sen Lähi-Idän (erit. Saudi-Arabia ja Israel)liittolaisten toimintaan. Osin tästäkin syystä johtuen, ko. piirien käsitys “liberaalista demokratiasta”, sen periaatteiden kunnioittamisesta ja ennenkaikkea siihen orgaanisesti liittyvästä eettisyydestä on olennaisesti toisenlainen kuin meidän eurooppalaisten. Tämä on siis ihan aito ongelma ja turpo sellainenkin.*

   Tämä asiantila on ollut totta ennen Trumppia ja kuten lienet hokannut ns. patrioottienkin enemmistöllä ei ole merkittäviä ongelmia Trumpin Lähi-Idän-politiikan tavoitteiden ja sen toteuttamisen suhteen. Hieman nostivat ääntään kun Trump irrottautui hyvästä Iran-sopimuksesta, siinä kuta kuinkin kaikki -poislukien pari Chris Murphy´n kaltaista demokraattia.

   Lyhyesti, meidän euroopplaisten on vaadittava sitä uuden oppimista ja jatkuvaa, laajempaa itsensä sivistämistä muiltakin kuin ns. roskajoukolta. Siis, meiltä itseltämme ja tämän esilletuominen ei ole mitään perussuomalaisuutta, anti-amerikkalaisuuta tai Kremlin propagandaa. Isänmaallisella, aidosti eurosentrisellä turpoilijalla on oltava talossaan ison, itään suunnatun ikkunan lisäksi hyvä näkymä myös sivustoille ja selustaan. Ja tietysti se peili itseään varten. Kovaa wilsonlaisutta edustavilla ja sitä suosivilla on tunnetusti turpotalossaan vain yksi ikkuna, se itään, Kremlin suuntaan avautuva ja ei lainkaan sitä peiliä itseä varten.

   Asevelisosialidemokraatti

   -------
   *Huom. tulkoon kuitenkin selvästi sanotuksi, että tämä e-i ole sellainen ongelma, jonka takia meidän tulisi nyt kääntyä Venäjän puoleen tms. Uskon vakaasti, että jättiläiseksi kasvaneen pikkuveljemme luonnehäiriöt ovat vielä hoidettavissa.

   Poista
 3. Miksi tässä artikkelissa aiheena olevat toimijat ovat esiintymiskyvyiltään niin heikkoja ja luotaan työntäviä? Meuhkaamista niin netissä kuin torien mielenosoitukssakin on jatkunut jo useamman vuotta ilman näkyvää suosion kasvua. Kovin harva nähin haluaa itsensä rinnastettavaksi ja ne jotka edes kerran twiittaa jotain samaa, maalitetaan vakiintuneiden parempien piirien toimesta.

  Väkisin tulee mieleen kontrolloidun opposition menetelmä, jossa valtaapitävät järjestää itse itselleen edullisesti toimivan opposition. Ei jätetä tilaa aidoille kansanliikkeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän tiedustelustrategia ei ole kovin luovaa, vaan siellä toistetaan vanhoja, jo tsaarien ajoilla edes jotenkin toimineita konsteja. Äärimmäisen autoritäärisestinjohdetussa organisaatiossa aloitekykyä ei juuri suosita. Yksityiskohdissa, kuten yksittäisissä pienissä propagandajuonissa ja vakoilukikkailuissa, esiintyy suurtakin luovuutta mutta aina se on kahlittu suurstrategian ja suuren päämäärän kehyksiin. Venäläispropagandan räikeä valehtelu ja lapsenomainen asenteellisuus näyttäytyy länsimaalaiselle lähinnä vaivaannuttavan koomisena ja tyhmänä, mutta venäläisessä kulttuurissa se on mitä normaaleinta käytöstä. Ihmiset yksinkertaisesti uskovat mitä haluavat eikä kukaan kuitenkaan luota vallanpitäjiin puhuivat he mitä tahansa. Propagandan vähimmäispyrkimys on aiheuttaa kaaosta. Kuitenkin kun vastakkain on venäläisten tarkoitushakuinen propaganda ja länsimainen avoimuus, varsinkin pitkällä tähtäimellä venäläisillä ei ol3 mitään mahdollisuuksia.

   Poista
  2. Kyllä tuo roskaväen ja henkisesti syrjäytyneen aineksen hyödyntäminen on ihan neukkutaktiikkaa. Tässä kohtaa opettavaista lukemista on Arved Viirlaidin "Ristittömät haudat". Kun ensimmäisen kerran luin sen, minua vähän häiritsi, että neukkujen virolaiset yhteistoimintamiehet olivat sellaisia pellehahmoja (mm. kylänprostituoitu ja hänen suloistaan haaveileva vähämielinen nuorukainen). Ajattelin, että kai ne neukut olisivat värvänneet avukseen oikeita kommunistisia radikaaleja ja aktivisteja, eivät tuollaista hupaisaa konnagalleriaa. Mutta kun katsotaan äärioikeiston ja Venäjän asiaa ajavia henkilöitä nyky-Suomessa, niin suuri osa heistä on juuri yhtä räkäisiä syrjikkejä. Viirlaid tiesi mistä puhui.

   Poista
  3. Venäläinen valehtelu23. heinäkuuta 2018 klo 7.38

   Väitättekö että näillä MV-lehden pieni munaisilla laitaoikeistolaisilla wannabe-natseilla olisi uskottavuusongelma?

   Suurdesantti Bäckman onkin siinä tapauksessa sitten liittoutunut ihan oman tasoisensa porukan kanssa.

   https://www.youtube.com/watch?v=7q173pPlFqI

   Poista
  4. Venäläinen valehtelu23. heinäkuuta 2018 klo 15.23

   Eihän nää edes ole mitään varsinaista laitaoikeistoa, vaan pikemminkin jostain pahamaineisen Kontulan laitakuppilasta Komeetan baaritiskiltä mölyämään ja ahdistelemaan rekrytoituja velttoja rappioalkoholisteja. :D


   https://www.youtube.com/watch?v=WkyikRYJp9E

   Poista
  5. "...pikemminkin jostain pahamaineisen Kontulan laitakuppilasta Komeetan baaritiskiltä mölyämään ja ahdistelemaan rekrytoituja velttoja rappioalkoholisteja."

   Kyllä. Myös sillä kyläprostituoidulla ja hänen perässään roikkuvalla vähämielisellä nuorukaisella on hyvin läheiset analogiansa tässä suomalaisessa nykyskenessä. En mainitse nimiä ettei tule syytteitä, vihje riittää viisaalle. Mutta juuri tuollaisen rupusakin avulla Neuvostoliitto aikoinaan liitti Viron alueisiinsa. Sitä sietää miettiä.

   Poista
  6. Venäläinen valehtelu25. heinäkuuta 2018 klo 16.19

   Juuh. Lutkatutka osoittaa suoraan Tampereen yliopistolle.

   Poista
  7. Venäläinen valehtelu10. elokuuta 2018 klo 8.58

   Panu tässä äskettäin tuon manselaisen äärikansallismielisen prostituoidun jälkikasvu kunnostautui häiriköimällä SVL:n kanssa.

   https://twitter.com/menqvist70/status/1024074445646909440

   Poista
  8. Venäläinen valehtelu10. elokuuta 2018 klo 9.50

   Kävipä tuo naikkonen MV-lehden palstallakin ( silloin vielä kun se oli toiminnassa) kommentoimassa asioita mutta jopa nämä haittaisänmaalliset olivat tietoisia hänen taustoistaan erotiikkaalan yrittäjänä ja alkoivatkin heti enemmän ja vähemmän kohteeliaasti tiedustelemaan että saisiko pillua?

   Poista
 4. Yhdysvallat kyllä keittää omat vaikeussoppansa, aivan itse,ei siihen kehitysmaaksi täällä leimatulla venäjällä ole kykyä eikä kapasiteettiä.
  Liberaalin demokratian ytimenä oleva yhteiskuntavastaisuus,on sen käymisvoima.
  Liberaalin ihmis ja yhteiskuntakäsityksen mukaan, ensikin mitään yhteiskuntaa ei ole olemassa,sekä etenkin jokainen olemassaoleva yksilö on peratteessa toinen toiselleen ainoastaan vihollinen,tai lievemmässä tapauksessa kilpailija.
  Kun liberalismi on tuottanut näin haitallisen ihmis jayhteiskuntakäsityksen, ei ole ihmeettä kaikki vastuulliset yksilöt hakeutuvat konservatiivisten, traditionaalisten maailmankatsomusten äärelle.

  Venäjä, oman metamorfoosinsa kautta on noussut ja nousemassa tämän vastullisen maailmankatsomuksen edelläkävijäksi, maailaman traditioihin,perinteisiin ihmiskäsityksiin luottavissa, ajattelevissa kansankerroksissa.

  Kuluneen kuukauden aikana puolitoista miljoonaa kisaturistia sai melkoisen tartunnan venäläisestä todellisuudesta, millä en tarkoita pelkästään sukupuolitauteja, vaan luntevaa tavallisten kansalaisten keskinäistä vuorovaikutusta.
  Tämän kesän aikana olemme saaneet tietoa, myös Etelä Afrikan afrikaaneri maanviljelijöiden hakeutumisesta etelä-venäjälle, koska he ovat joutuneet vapaan läntisen arvoyhteisön tuottaman väkivallan kohteeksi eteöä-afrikassa.
  Myös Maria Butinan kohtalo on omalta osaltaan osoitus Yhdysvalloissa meneillään olevasta polittisesta noitavainosta,nainen jolla on terveet konservatiiviset arvot ja hakeutuu siksi hegenheimolaistensa keskuuteen, myös opiskelupaikakseen tahtomassa Yhdysvalloissa,luullisi olevan mitä luontevinta kanssakäymistä, onneksi Butina on siksi rautainen nainen,että pystyy taistelemaan tällaista totaalista vääryyttä vastaan,myös taloudellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakas Venäjäsi saisi kernaasti kantaa vastuun omista tekosistaan ja vasta sitten ryhtyä arvostelemaan muita.

   Poista
  2. Teillä siellä KGB:n opistossa ei sitten vieläkään ole kunnollista välimerkkikoulutusta?

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Voi kuinka kiihkeän vihainen blogisti on. Paha Venäjä. Paha Trump- Venäjä on vaikuttanut Yhdysvaltojen vaaleihin. Kauheaa. Niin ei saa tehdä. Vain Yhdysvallat saa vaikuttaa maailmalla, vain se saa valita omat johtajamarionettinsa eri valtioiden, kuten vaikkapa Ukrainan, johtoon joko kaatamalla demokratia tai manipuloimalla äänestäjiä. Miten?

  Vastaus on NSA, Yhdysvaltojen pahamaineinen nettivakoiluorganisaatio miljardien budjetteineen. Blogistin pahin pelko olisi tietysti se, että Venäjällä olisi käytössään samanlainen mahtava voima kuin NSA on Yhdysvalloille.

  Epäilemättä vanhat stalinistit ja odinistit ovat lyöttäytyneet yhteen. Seisoivathan jotkut heistä saman kadun varrella kun ohi ajoi trumpin ja Putinin autosaattue.

  Venäjän kanssa revanssia suunnittelevat joukot, esimerkiksi Kokoomuksen NATO-äärilaita, sinisten ministerikaartiin kuuluva revanssi Niinistö, ja jokunen vanhalestadiolainen ortodokseja vihaava keskustalainen on säikähtänyt menettämäänsä asemaa äärireunalla Mannerheimin kadun reunalla.

  Onneksi meitä järkevästi ajattelevia demokraatteja, NATO vastustajia on selkeä enemmistö.

  Ps. tiedoksi Ryskylle: Liberaali demokratia ei ole lainkaan demokraattinen liike, se on antidemokraattinen värivallankumouksia ja sotilasoperaatioilla johtava uusaatelisten sisäpiirikerho. Se on yhtä demokraattinen kuin kansallissosialismi on sosialistinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Liberaali demokratia ei ole lainkaan demokraattinen liike, se on antidemokraattinen värivallankumouksia ja sotilasoperaatioilla johtava uusaatelisten sisäpiirikerho. Se on yhtä demokraattinen kuin kansallissosialismi on sosialistinen"

   Epäilemättä rakkaan Venäjäsi demokratia, jossa kaikki saavat demokraattisesti valita Putinin tai joukkohaudan väliltä, on paaaaljon parempi. Mitä jos painuisit ihantolaasi nauttimaan tästä paremmasta demokratiasta?

   Poista
  2. Venäjän kanssa pitäisi järjestää yhteistä virannomaistoimintaa, esim. aluksi metsäpalojen torjunnassa. Sieltä löytyy tehokasta ja modernia kalustoa. Seuraavaksi voitaisiin hommata vaikka 40 taisteluhekoa niiden komposiittiruumisarkkujen suojaksi. Olisivat näyttäviä lennättää paraatissa yms. hömppätilaisuuksissa. Olisivat tehokkaita torjumaan tämän hetken suurinta uhkaa, eli matu-mellakoita ja no-go-zoneiden haltuunottoihin, ettei yksikään raiskari juokse karkuun.

   Poista
  3. Rasistit näköjään täällä oikein haaveilevat yhteisestä väkivallasta Venäjän sotilaiden kanssa maahanmuuttajia vastaan. Vai onko meillä tässä KGB:n rasismierikoismies, joka on opiskellut suomeakin paremmin kuin se välimerkkimurhaaja?

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Venäläinen valehtelu23. heinäkuuta 2018 klo 8.22

   LOL. Toveri Jarmo Liuksen edustamasta Suomi-Novorossia-Seurasta ja "Donbassin ystävistä" ei löydy kyllä ensimmäistäkään järkevästi ajattelevaa demokraattia. Sehän on lähinnä Putinin Venäjää pönkittävä maanpettureista koostuva hihhuliporukka.

   Oot muuten Ukrainan viranomaisten mukaan Venäjän kautta laittomasti maahan tullut rikollinen:

   https://myrotvorets.center/criminal/lius-yarmo-olavi/

   Poista
  6. Nimimerkki "Venäläinen valehtelu", en ole laittomasti maahan tullut, minä olen ihan laillisesti maassamme Suomessa, täällä syntynyt, koulut käynyt, työtä tekevä kansalainen joka ei unelmoi revanssista Venäjän kanssa.

   Ukrainan helmikuun 2014 kaapparihallinto kyllä pitää ihmisten tiedonhalua rikollisena piirteenä. Siksi se tuomitsee Donbassissa käymisen, sillä se pelkää mitä siellä me näimme. Upea maa, hienoja ihmisiä, toiveikasta elämää Ukrainan vallankaapparihallinnon käynnistämän sodan varjossa.

   Poista
  7. Venäläinen valehtelu24. heinäkuuta 2018 klo 9.30

   Teille "totuusmatkalaisille" jotka osallistuitte tuolle yksinomaan propagandan teko tarkoituksessa järjestettyyn kierrokselle Donbassiin näytettiin juuri sen verran mitä alueen venäläinen miehittäjä ja venäläisille siellä työskentelevä propagandisti Janus" fakenews" Putkonen halusikin teidän näkevän.

   Poista
  8. Erotan oikein hyvin toisistaan järjestetyt nähtävyydet. Toki näimme paljon sellaista joka oli meille järjestettyä, esimerkiksi vierailimme kiertoajelulla ympäri Donbassia niin Donetskin kuin Luganskin puolella. Kranaattien jäljet taloissa, sodan jäljet kylissä ja taistelupoterot eivät ole mitään järjestettyä nähtävyyttä. Rintama on siinä missä aseet osoittavat toisiaan. Kun en ollut kiertoajeluilla, kiertelin Donetskin n. miljoonan asukkaan kaupungissa yksikseni ilman esiliinaa tai matkaopasta. Kello 23.00 alkoi ulkonaliikkumiskielto joka olikin selkeä meille turisteille asetettu rajoite kuten kaikille siviileille. Öisin rintamalta, joka oli muistaakseni 12 kilometrin päässä hotelliltani, kuului ammuntaa. Matkallani näin mm. ETYJ tarkkailijajoukkojen hotellin ja heidän valkoiset autot sen pihalla. Heitä ei näkynyt kaduilla. Tai ehkä hekin kuljeskelivat siviilivaatteissa muina miehinä ja naisina. Sinulla on turhan varauksellinen suhtautuminen kanssaihmisiin.

   Poista
  9. Tunnetko edes Janus Putkosta?

   Poista
  10. Venäläinen valehtelu: Tunnetko edes Janus Putkosta?

   Poista
  11. Venäläinen valehtelu24. heinäkuuta 2018 klo 19.52

   Tunnen hänen työnsä. Olen perehtynyt erittäin hyvin hänen vuosia jatkuneeseen petokselliseen isänmaamme vastaiseen ja Putinin Venäjän intressejä edistävään propagointiin.

   Poista
  12. Venäläinen valehtelu24. heinäkuuta 2018 klo 19.58

   Kuka tahansa tolkun ihminen joka on tutustunut Putkosen informaatiosabotaashiin ymmärtää että kyseessä mitä suurimmissa määrin Suomen valtion vastainen vaarallinen maanpetturi.

   Poista
  13. Janus oli alussa isänmaallinen henkilö ja erittän fiksu sellainen. Hän perehtyi maailman vääryyksiin Verkkomedian aikana. Vähitellen hänen kirjoitukset maailman tapahtumista päätyivät johtopäätöksiin, joka olivat melko pitkälle yhteneväisiä Venäläisiin tulkintoihin.

   Suomessa vaikuttavat Venäläisvastaiset piirit näivettivät ansaintamahdollisuuksia ja niin hän ajautui Donbassiin, josta sai vähän voita leivän päälle. Tämänkin toiminnan alku vaikutti sille, että hän halusi käydä paikan päällä Donbassissa katsomassa ja varmistamassa tilannkuvan, joka oli ja on edelleen rajusti polaroitunut Venäjän ja lännen välillä.

   Maanpetturiksi syyttäminen on täysin kohtuutonta solvaamista ja vaaralliseksi häntä ei saa mitenkään. Nyt kun aikaa on mennyt, niin Putkosen näkemyset ovat osoittautuneet monin kohdin oikeiksi.

   Poista
  14. Janus Putkonen on tehnyt oiikeaan osuneen analyysin maailman tapahtumista,täytyy olla varsin sokea jos ei huomaa millainen strateginen maailmanjärjestyksen muutos on meneillään,Januksen kaltaiset sen vain huomaa aikaisemmin.
   Multipolarismi on se tulevaisuuden maailmajärjestys,ei yhdenkään indressiryhmän yksinvalta.
   Kylmän sodan päättymisen jälkeen,erityisesti taloudessa ja finanssialalla toteutettiin ns Washingtonin konsensuksen tarjoamia ja määräämiä taloudellisia toimintakehyksiä, nyt myös noiden ylikansallisten toimijoiden mahdollisuudet kiristää yksittäisiä valtioita, tai muita toimijoita ovat kaventuneet.

   Poista
  15. Venäläinen valehtelu24. heinäkuuta 2018 klo 23.26

   "Janus oli alussa isänmaallinen henkilö ja erittän fiksu sellainen. Hän perehtyi maailman vääryyksiin Verkkomedian aikana. Vähitellen hänen kirjoitukset maailman tapahtumista päätyivät johtopäätöksiin, joka olivat melko pitkälle yhteneväisiä Venäläisiin tulkintoihin."

   Verkkomedia oli kylläkin aivan alusta alkaen täysin epäisänmaallinen Venäjän intressejä edistävä 100% propagandamedia ja Putkonen sen epäisänmaallinen pääpropagandisti.

   Putkonen onnistui Verkkomedian kautta julkaisemiensa länsivastaisten Illuminati-Nwo-Kemikaalivana salaliittoteorioiden ohessa levittämään sivustoa lukeville varsin runsaasti Kremlin valtamedioiden tuottamaa propagandaa, julkaistu materiaali oli pääosin johtavilta venäläisiltä valtamedioilta kuten Russia Todaylta, Itar-Tassilta jne. Toki sekaan oli miksattu vielä Iranin valtion vastaavaa matskua Press-Tv:ltä ja Fars Newsiltä.

   Sivustolle tuolloin blogeja kirjoittajatkin olivat nekin pääosin vielä nykyäänkin vaikuttavia tunnettuja venäläismielisiä disinformaatikkoja kuten Riikka Söyring, Vesa Raiskila, Seppo Kj Utria, Tauno Mehtälä. Taisi siellä palstatilaa viedä myös eräs herra Johan Bäckman.

   Sivustoa markkinointiin eräänlaisena vaihtoehtoisena totuuksia kertovana kansalaismediana käyttäen jänniä vetäviä sloganeita kuten " kerromme siitä mistä valtamediat vaikenee" tai "kerromme vaietuista asioista" vaikka sisällöltään ja agendaltaan paljastuikin heti täysin Venäjää tukevaksi sivustoksi.

   Ikävä kyllä monille sivua lukeville tuo kusetus kuitenkin upposi ja alkoivat hyväuskoisena levittämään sekä resonoimaan Verkkomedian kautta saamaa materiaalia eteenpäin.

   "Suomessa vaikuttavat Venäläisvastaiset piirit näivettivät ansaintamahdollisuuksia ja niin hän ajautui Donbassiin, josta sai vähän voita leivän päälle. Tämänkin toiminnan alku vaikutti sille, että hän halusi käydä paikan päällä Donbassissa katsomassa ja varmistamassa tilannkuvan, joka oli ja on edelleen rajusti polaroitunut Venäjän ja lännen välillä."

   Viitannet tässä nyt siihen aivan täysin flopanneeseen Putkosen pyörittämään Kilvenmaan yhteisöön joka tuotti pelkkää tappiota ja velkaa?

   Sen sijaan että olisi selvittänyt täällä rahaasiat kuntoon velkojiensa kanssa tuo paskahousu Putkonen päättikin pakata kamansa, jätti yhteisönsä ja kunnon varttimanne kun on, paineli velkoja karkuun Thaimaahan jatkamaan disinformaation sekä propagandan tuottamista. Siirtyminen Donbassiin propagandistiksi tapahtui vasta tämän episodin jälkeen.

   Kilvenmaan yhteisön aktivisteja tuskin häiritsi heidä johtajansa äkillinen poistuminen kuvioista. Saivatpahan ainakin jatkaa rauhassa päivittäistä pilven polttoaan ja ryypiskelyään.

   "Maanpetturiksi syyttäminen on täysin kohtuutonta solvaamista ja vaaralliseksi häntä ei saa mitenkään. Nyt kun aikaa on mennyt, niin Putkosen näkemyset ovat osoittautuneet monin kohdin oikeiksi."

   Niinkö? Muistanet vielä Putkosen ja Ipu:n masinoiman Kyllä Itsenäisyys! liike jonka tarkoituksena oli saada aikaan vallankumous ja kaataa Suomen hallitus. Viime aikoina Putkonen on ollut masinoimassa Suomeen militanttia separatistiliikettä Itä-Ukrainan tapaan.

   Poista
  16. Venäläinen valehtelu24. heinäkuuta 2018 klo 23.49

   "Janus Putkonen on tehnyt oiikeaan osuneen analyysin maailman tapahtumista"

   :D Montako kertaa se on tälle vuodelle kerrennyt ennustamaan 3.maailmansodan alkamisen? :D

   Poista
  17. IPU:sta en tiedä. Separatistiuutinen oli kerran pinnalla. Onko yrittäminen jatkunut jollain tasolla? Hyvinpä olet perillä Putkosen hommista.

   Poista
  18. Aikanaan kokosin sen tiedon, mitä Putkosesta oli julkisista lähteistä löydettävissä. Tuo hänen viime syksynä käynnistämänsä sepatismikuvio ei ole julkisesti edennyt. Samoinhan siellä on Donetsksissa "uutistoimistossa" lappu luukulla "hallinnollisista syistä". Putkonen järjesrtää edelleen suomalaisten matkoja, joiden aikana tosiaan tehdään laiton rajanylitys Venäjän miehittämän Ukrainan raja-alueen kautta.
   http://uusimaanpuolustus.blogspot.com/2015/08/janus-putkonen.html

   Poista
  19. Venäjän miehittämä?! Eiköhän se Donbassin alue ole viimeinen laillinen osa entisestä Ukrainasta ja puolustuslinja Yhdysvaltojen kaappaamaa ja naton muukalaislegioonan miehittämää agressoria vastaan.

   Ainoa laillinen ratkaisu kriisin lopettamiseksi on Kiovan juntan antautuminen ja alueiden liittäminen Donbassin hallinnon alle.

   Poista
  20. "Eiköhän se Donbassin alue ole viimeinen laillinen osa entisestä Ukrainasta ja puolustuslinja Yhdysvaltojen kaappaamaa ja naton muukalaislegioonan miehittämää agressoria vastaan."

   Ei.

   Poista
  21. Taidat olla, Pano, aika kuivan kesän orava, kun ulosanti on noin niukkaa. Toista se on Ryskyllä, joka suoltaa tekstiä kuin Amerikkalainen pommikone demokratiaa.

   Poista
  22. Taitaa olla Vanjalta patit lopussa. Eikö Vova lähettänytkään uutta humanitaarista dumdumluotilähetystä?

   Poista
  23. Venäläinen valehtelu11. elokuuta 2018 klo 13.05

   Kuinkas pääsi tämä vielä unohtumaan? Putkosen Verkkomedian toimituksen henkilökunnan keskeisenä toimittajana toimi "Kominform" sivuston marxilainen kommunisti Heikki Sipilä!

   Poista
 6. Kommenteissa julkituotua venäjää ei ole olemassa,muualla kuin kommentoijan vinksahtaneen pään sisätiloissa, sen syövereissä.
  Läntinen maailma on siksi sotilallisesti voimakas,että se voisi hetkessä valloittaa nuo arojen paimentolaiskansat,jotka villien tavoin aaseillaan ratsastaa.
  Toisaalta on muistettava perinteinen venäläinen viekkaus,onhan esimerkiksi Pietarissa vakavissaan puhuttu ja suuniteltu,asioiden korjaamiseksi tulisi julistaa sota Suomelle ja antautua,silloin suurkaupunki saisi viimein kyvykkäät byrokraatit.

  VastaaPoista
 7. Äärioikeiston (fasistit) ja äärivasemmiston (kommunistit) kohdalla politiikan kuvaaminen janana, jonka vastakkaisina ääripäinä nämä kaksi maailmassa tuhoa kylvänyttä aatetta esitetään toistensa vastakohtina, on virheellinen. Se ilmeni ansiokkaasti tässäkin bloggauksessa muistutetussa ko. kuppikuntien suhtautumisesta Putinin ja Trumpin vastaisiin mielenosoituksiin. Mussolinin fasismia muistuttavan nykyvenäjän Putin on molempien isäntä ja pölhöpopulistinen Trump vähiten vastenmielinen USA:n presidentti.

  Polttiinen kenttä on ennemmin hevosenkenkä, jolloin mukamas vastakohtaiset kommunistit ja fasistit ovatkin totuudenmukaisemmin hyvin lähellä toisiaan. Kuten 1930-luvulla laman runtelemassa Weimarin Saksassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin.

   On jokseenkin ihmeellistä, että kansallissosialismista puhuttaessa unohdetaan poikkeuksetta ettei siinä ole kyse pelkästään nationalismista vaan myös sosialismista. Siksi kansallisSOSIALISMI.

   Sosialismi on kaikissa muodoissaan kollektivistinen ideologia. Sosialismissa yksilö on aina alisteinen kollektiiville eikä yksilöllä ole mitään arvoa. Yksilö on aina uhrattavissa kollektiivisen utopian alttarille.

   1900-luvulla kollektivististen utopioiden tavoittelu johti n. 150 miljoonan yksilön murhaamiseen aatteen nimissä. Luvussa eivät ole mukana II-maailmansodan uhrit vaan pelkästään natsi-Saksan, NL:n, Kiinan, Kamputsean, Pohjois-Korean murhaamat siviilit.

   Nämä meidän äärilaidat eivät ole joko opiskelleet historiaa tai eivät ole ymmärtäneet lukemaansa. Tai sitten he elättelevät toivoa, että kuuliaisuus ryhmälle/johtajalle pitää heidät turvassa jos heidän utopiansa joskus koittaa. Harhaluulo. Kollektivistit tappavat tasa-arvoisesti myös omia kannattajiaan.

   Kannattaa lukea esim. Vankileirien Saaristo. Siis sikäli mikäli haluaa oppia jotain näistä köyhyyden, puutteen, murhien ja kaiken nielevän vallanhimon riivaamista utopioista.

   En toisaalta usko, että äärilaitojen koluajat jaksavat lukea edes tätä kommenttia, saatika kirjoja joista voisi jotain oppia. Hyväuskoiset hölmöt hakevat hakemalla karismaattista johtajaa jonka huijaamaksi he haluavat tulla. Ihminen on loputtoman altis itsepetokselle ja haluakas noudattamaan muiden määräyksiä jos se tekee elämästä yksinkertaista.

   -EV

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu23. heinäkuuta 2018 klo 21.23

   Edvīns Šnoren dokumenttielokuva: Kertomus Neuvostoliitosta (The Soviet Story) avaakin tuota aihetta erinomaisen hyvin.


   https://www.bitchute.com/video/G1OZYoxaJ2Y/

   Poista
  3. Olipas mielenkiintoinen dokkari tuo tuossa yllä. Luultavasti nähnyt joskus tuon, mutten aktiivisesti muistanut. Eli juutalaisjohtoinen Neuvostoliitto oli kaiken pahan alku ja juuri. Heillä veriside Hitleriin ja aie jakaa Eurooppa keskenään. Veriside yleensä tarkoittaa, että ollaan samaa sukujuurta. Tässä luultavasti sitä, että Hitlerkin oli juutalaisten projekti tai ns. varttijutku. Kansainvälisellä kommunismilla ja kansallissosialismilla vain hiuksen hieno ero. Tässä valossa on helppo ymmärtää miksi juutalaiset resurssoivat niin valtavasti oman holocaustinsa mainostamiseen. Jollain piti kääntää huomio pois omasta kansanmurhaprojektista ja keksittiin kääntää tarina ylösalaisin ja pelattiin uhrikortti.

   Poista
  4. SS-Obersturmführer2. elokuuta 2018 klo 12.02

   Netanyahu: Hitler Didn't Want to Exterminate the Jews

   https://www.haaretz.com/israel-news/netanyahu-absolves-hitler-of-guilt-1.5411578

   Poista
 8. Kysymys on ainoastaan liberaalin tyrannian hegemonian vastustamisesta,silloin täytyy tervehenkisten,isänmaalisten voimien yhdistyä.
  Venäjä oman kansallisen muodonmuutoksen jälkeen on luontainen liittolainen,kaikille maailman ei- liberaaleille voimille.
  Yhdysvalloissa,rebublikaanien paleokonservatiiveissä on myös elämää suojelevaa traditionalisuuteen luottavia kansalaisia,heille Venäjä on yksi luonteva liittolainen muiden joukossa.
  Paleokonservatiiveillä on itseasiassa kiitollisuuden velkaa Venäjälle ja sen vapauttajatsaarille, Aleksanteri toiselle,nimittäin pohjonen ei olisi voinut menestyä sisällisodassa,jos Venäjä ei sitä ommalla merisaarrollaan olisi suojannut sitä.
  Europpalaiset tuolloiset suurvalllat Britannia ja Ranska olisivat muuten tukeneet,taloudellsista syistä etelävaltioita,olihan tuolloin orjatyövoimalla tuotettu eteläinen puuvilla,edullinen stradeginen raakaaine Englannin kutomoille.
  Myös Venäjän sisällisodassa Yhdysvaltalaiset olivat merkittävässä roolissa,siperiaan rata oli amerikkalaisten miehittämä,kunnes heidän oma mies Trotski vakiinutti asemansa ja jenkit vetäytyivät siperiasta hyvässä järjestyksessä, kun Trotskin johtama punaarmeija oli valmis ottamaan radan valvontaansa.
  Samoihin aikoihin myös Herbert Hoover oli myös Venäjällä johtamassa avustustoimia ja totesi, kun joutui poistumaan Stalinin voitettua valtakamppailun,että taisimme onnistua nostamaan valtaan hirviön. Noita hirviöitä jenkit on typeryyttään nostanut valtaan myöhemminkin,ympäri maailmaa.

  VastaaPoista
 9. Rand Paul, libertaari Yhdysvalloista, senattori on menossa ensiviikolla Moskovaan,pitää nykyistä suhteiden kiristymistä turhana ja mielettömänä.
  Nykyisen tilanteen taustalla onkin historian loppumiseen ja liberaalidemokratian lopulliseen voittoon uskoneen uus-konservatiivisen, polittisen suuntauksen hätä, kun maailmasta ei tullutkaan pelkästään heidän leikkikentäänsä.
  Paul on puhunut tarpeesta tehdä taloudellista,kultuurillista ja polittista yhteistyötä Venäjän kanssa,vaikka tietenkin suuret pelaajat ovat väistämättä myös kilpailijoita keskenään, vihollisuudesta vouhottaminen on vaarallista,sellaiselle puheelle Rand Paul tahtoo laittaa pisteen.

  VastaaPoista
 10. EV:n kuvaus vaikuttaa enemmän kommunismille, jonka johtajina esim. Neuvostoliitossa oli lähes pelkästään juutalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että natsismista / fasismista ei tule kollektivismi yhtä vahvasti mieleen kuin kommunismista.

   Kaikki kolme ovat kuitenkin kollektivistisia järjestelmiä siinä mielessä, ettei yksilöllä ole niissä mitään arvoa. Yksilö on koneiston osa, eikä mitään sen enempää. Yksilö voidaan aina korvata toisella, aivan kuten koneen osat voidaan korvata varaosilla. Siksi yksilön elämällä ei ole kollektivistisissa järjestelmissä mitään arvoa.

   Niin, paitsi tietysti erityisyksilöllä, joka on kollektiivin henkilöitymä (Hitler, Mussolini, Lenin, Stalin jne.)

   Länsimaiset yhteiskunnat ovat perustavalla tavalla erilaisia, sillä niissä yksilöllä on loukkaamaton, yleensä perustuslaissa tms. taattu itseisarvo. Tästä yksilön etusijalle asettamisesta seuraavat sitten muut länsimaisen järjestelmän piirteet, kuten omistusoikeus, oikeusvaltio jne.

   Ne jotka kannattavat järjestelmiä joissa etusijalle asetetaan valtio, ideologia, uskonto, rotu tms. ja joissa yksilö on aina alisteinen etusijalla olevalle ryhmälle, eivät taida ymmärtää, ettei heillä ole toivejärjestelmässään mitään itseisarvoa. Heidät voidaan uhrata ryhmän edun nimissä koska tahansa.

   -EV

   Poista
  2. Noilla kaikilla mainituilla totalitaarisilla järjestelmillä oli hyvinkin samankaltaiset fasistiset piirteet:

   – vahvan johtajan kulttimainen palvonta

   – sotilaallisen mahdin ja aggressiivisen imperialistisen voimapolitiikan ihannointi

   - etnistä ja kielellistä yhteenkuuluvuutta korostava nationalismi

   – poliittisen opposition järjestelmällinen väkivaltainen kohtelu, vainoaminen ja pelottelu

   – jokaiselle kuuluvien ihmisoikeuksien ja vapauksien poljenta

   – kansalaisten totaalinen kontrollointi salaisenpalvelujen avulla

   – turvautuminen demokratiaa pilkkaavien, manipuloitujen ,epärehellisten kansanäänestyksien ja vaalien järjestämiseen

   – johdon poliittisia päämääriä palvelevat järjestyt näytösoikeudenkäynnit

   – homofobia ja kaikkien seksuaalisten vähemmistöjen järjestelmällinen vainoaminen

   – vainoaminen etnisen syntyperän perusteella

   – keskitetty valtiollinen propaganda, tiedonvälityksen täydellinen valtiollinen kontrolli sekä lehdistönvapauksien kieltäminen

   – rehottava korruptio ja nepotismi


   Stalinin Neuvostoliittoa voidaan pitää aivan yhtä pahana fasistisena hirviövaltiona kuin Hitlerin Saksaa tai nykyistä Putinin Venäjää.

   Poista
  3. On turha vedellä historiallisia paralleja nykyisen Venäjän olemisesta maailmassa,sen enempää Stalin kuin vaikkapa Hitler, eivät ole oikeastaan muuta kuin historiallisia ilmiöitä.
   Venäläisessä historiallisessa uudelleen arvioinnissa on nousemassa arvoon Nikolai toisen aika,aikana jolloin maa koki voimakkkaimman kehityksensä, niin taloudellisesti, kuin sivistyksellisestikin.
   Pahimman virheensä Nikolai teki, kun ei vienyt läpi,serkkunsa Saksan keisari Wilhelmin kanssa tekemäänsä sotilaallista valtioliittoa,jnka hän solmi 1908.
   Britanniaan suuntautuneet Pietarin hovinpiirit, kuten ruhtinas Jusupov olivat tämän viekastelun taustalla,hän oli saanut kasvatuksensa Lontoossa.

   Kannattaa muuten tutustua Oswald Spenglerin ja Martin Haidegerin filosofiseen ajatteluun, aglosaksisen liberalismin tuhoisuudesta.
   Nuo Saksalaisen filosotian suuruudet ovat tänään kovaa valuttaa Venäjällä,kuten myös Ivan Iljn,jonka jäänökset Putin jäejesti kotimaansa multiin.

   Poista
  4. Ei ne mitään turhia vertailuja ole. Neuvostoliitto hajosi mutta sama sortokoneisto jäi Venäjälle. Tuon väkivaltaisen totalitaristisen sortokoneiston kasvatti on Putin. Putinin väkivaltaiset ja autoritaariset metodit hallita ovat täysin vertailtavissa Stalinin ja Hitlerin metodeihin. Murhaaja on murhaaja. Diktaattori on diktaattori. Putin on häikäilemätön murhaajadiktaattori.

   NL:n hajoamisen jälkeen kaikki odottivat innolla Venäjän avautuvan ja kehittyvän parempaan demokraattisempaan suuntaan mutta Putinin tultua valtaan toisin on käynyt. Putin johdolla Venäjän kellot on siirretty takaisin kylmän sodan 1970-luvun pysähtyneisyyden aikaan.

   Poista
  5. "Kannattaa muuten tutustua Oswald Spenglerin ja Martin Haidegerin filosofiseen ajatteluun, aglosaksisen liberalismin tuhoisuudesta.
   Nuo Saksalaisen filosotian suuruudet ovat tänään kovaa valuttaa Venäjällä,kuten myös Ivan Iljn,jonka jäänökset Putin jäejesti kotimaansa multiin."

   Ivan Iljin oli ilmeisesti varsin älykäs, mutta täysi sekopää ja - yllätys yllätys - patamusta fasisti. Hänen keskeinen ajatuksensa oli, että Jumala on tehnyt maailmaa luodessaan peruuttamattoman virheen. Maailmaa ei voi korjata. Iljinin mukaan ainoa toivo on, että Venäjästä tulee maailman valtias. Miksi Venäjästä? Koska se on Iljinin mukaan pyhä, ja ikuisesti viaton, tekipä se mitä tahansa.

   Putin on palauttanut Iljinin kunniaan, uudelleen julkaissut kaikki tämän teokset, haettanut käsikirjoituksia ympäri maailmaa ja tuonut ruumiin Venäjälle jossa Iljinille järjestettiin valtiolliset hautajaiset.

   Kaiken lisäksi Putin on siteerannut Iljiniä kaikissa tärkeissä puheissaan ainakin Krimin kaappauksesta lähtien. Iljin on myös Kremlin byrokraateille pakollista lukemista, näin kerrotaan.

   Iljin sopii Putinin politiikkaan kuin nenä päähän.

   Mitä tulee Spengleriin ja Haidegeriin, kyseiset herrat eivät ymmärtäneet alkuunkaan länsimaisia yhteiskuntia ja olivat omien, lievästi sanottuna omintakeisten pinttymiensä vankeja.

   Haideger sopii natsisympatiodensa, äärimäisen epäselvyytensä ja epätieteellisen argumentointinsa vuoksi hänkin nykyisen Venäjän aatteelliseen taustaan.

   Spengler ei pitänyt natseista, mutta ei myöskään liberaalista lännestä. Ymmärrän hyvin, miksi Venäjän nuoleskelijat pitävät häntä arvossa.

   Venäläiseen mentaliteettiin näyttää kuuluvan utopististen ja kaiken kattavien filosofioiden omaksuminen ja niiden soveltaminen käytäntöön. Ikävä kyllä, heidän tärkein kriteerinsä filosofian valinnassa näyttää olevan liberalismin ja lännen vastaisuus sekä kyynisyys, nihilismi, ihmisviha, pessimismi ja ääretön ylimielisyys jolla näistä seuraava maailmankuva oikeutetaan.

   Venäjä sortuu ennen pitkää omaan mahdottomuuteensa, aivan kuten Neuvostoliitto. Sitä ennen taidamme kuitenkin joutua todistamaan jälleen yhtä filosofiasta innoituksensa saanutta tragediaa.

   Poista
 11. Anti-liberaali fasismi on myös liberalismia ja Ttump jos mikä edustaa antiliberalismia,missä taloudellinen liberalismi ja sosiaalinen konservativismi ovat liittoutuneet,ne muodostavat samantapaisen epäpyhän allianssin,kuin Uusliberalismi ja Uus konservativismi muutama vuosikymmen sitten.
  Oikeastaan nykyinen järjestelmä on oikeastaan tuon kombinaation loppupäätelmä, kasvualusta autoritääriselle kapitalismille,työväenluokan totaalinen pettymys liberaalin kapitalismin jakojäänöksenä olemiseen.

  Kannattaa huomata,niin Trumpin, Putinin Orbanin kuin Erdoganinkin saavan käyttövoimansa ahdistetuksi tulleesta alemmasta keskiluokasta,jota painaa ikuinen epävarmuus ja joka kuitenkin on omaksunut ylemmän keskiluokan ihanteet ja arvot,siiitä kumpuaatuon kansanryhmän vimma painaa huonompisaattoisia,kuten uhkaksi kokemiaan maahantukeutujoita,sekä vihervasemmistolaisia haihattelijoita.

  VastaaPoista
 12. Siis mitä helvettiä Suomen poliitikot ovat menneet salaa sopimaan? Venäjältä kerrotaan, että Suomi ja Ruotsi antautuivat nato:n hyödynnettäviksi tuosta vaan.

  Russia concerned about moves to draw Finland, Sweden into NATO – defense minister

  Isäntämaasopimus tuli jo petkutuksella ja nato:n tiedustelukeskuskin sai immuniteettilakinsa läpi ilman keskusteluja ja nyt varsinainen superkiireellinen tiedustelulaki ei enää kiinnosta ketään. Ilmeisesti tiedustelulaki oli vain hämäystä, jotta kansa ei kiinnitä huomiota nato-tiedustelioihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjältä kerrottiin valheita.29. heinäkuuta 2018 klo 9.51

   Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun puheet Suomen ja Ruotsin NATO-yhteistyöstä sisältävät asiavirheitä

   Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigun Moskovassa tiistaina esittämät kommentit Suomen ja Ruotsin NATO-yhteistyöstä sisältävät useita epätarkkuuksia ja asiavirheitä:

   Suomessa ei ole Shoigun mainitsemaa USA:n avulla sijoitettua kyberoperaatiokeskusta vaan vuonna 2017 perustettu monikansallinen hybridiosaamiskeskus.

   Shoigu viittasi puheessaan Suomen, Ruotsin ja Naton väliseen toukokuussa allekirjoitettuun sopimukseen. Tällaista ei kuitenkaan ole olemassa, vaan Suomi, Ruotsi ja Yhdysvallat ovat allekirjoittaneet toukokuussa 2018 aiejulistuksen kolmenvälisestä puolustusyhteistyöstä.

   Suomella ei ole täysimääräistä pääsyä Naton harjoituksiin ja komentorakenteisiin, toisin kuin Shoigu väittää. Natolla ei myöskään ole rajoittamatonta pääsyä Suomen aluevesille ja ilmatilaan, vaan valtion alusten ja ilma-alusten pääsy Suomen alueelle edellyttää lupaa lupaviranomaiselta eli Puolustusvoimilta. Lupakäsittely on aina tapauskohtainen ja harkinnanvarainen.

   Shoigu esittää virheellisesti, että Suomea ollaan vetämässä mukaan Natoon. Suomen asema sotilaallisesti liittoutumattomana maana on selkeä ja Suomi tekee itse turvallisuuspoliittiset valintansa.

   http://www.defmin.fi/ajankohtaista/tiedotteet?9_m=9412

   Poista
  2. "Isäntämaasopimus tuli jo petkutuksella"

   No ei muuten tullut.

   https://www.okv.fi/fi/ratkaisut/id/467/

   Poista
  3. Hybridi on paljon laajempi käsite kuin kyber kattaen myös fyysiset operaatiot. Eli kyber-operaatio voi olla osa hybridisotaa, johon voi sisältyä myös perus propagandaa ja vaaleihin vaikuttamista, mutta myös sabotaasheja, poliittisia pidätyksiä, talouspakotteita jne. Hybridiksi operaatio muuttuu kun em. moninaiset operaatiot suunnitelmallisesti pyrkii samaan tavoitteeseen samalla aikajänteellä. Naton kaikkivaltias hybridisotakeskus on siis paljon pahempi naapurimme Venäjän kannalta.

   Poista
  4. Venäläinen valehtelu30. heinäkuuta 2018 klo 12.08

   Hyvä. Tuleepahan tuon Hybridiosaamiskeskuksen tuottaman tutkimuksen ja analyysin myötä noi venäläisten hybridisuhmuroinnit pöyhittyä ja selvitettyä kunnolla.

   Poista
  5. Venäläinen valehtelu30. heinäkuuta 2018 klo 12.10

   Hybridiosaamiskeskuksen perustaminen tänne onkin aiheuttanut ärtymystä ja protestointia vain Suomessa Venäjää palvelevien vaikuttajien ja trollien pienessä piirissä.

   Poista
  6. Naton hybridisodan johtokeskus yrittää muiluttaa Suomalaisia nato:n hyökkäysvoimiin.

   Poista
  7. Venäläinen valehtelu31. heinäkuuta 2018 klo 7.42

   NATO ei ole hyökkäämässä mihinkään. Pohjois-Atlantin liitto on PUOLUSTUKSELLINEN LIITTO joka perustuu 29 itsenäisen jäsenmaan poliittiseen ja sotilaalliseen yhteistyöhön.

   Ei oikeen toimi toi sun, venäläismielisten trollien ja vasemmistolaisten käyttämä käsitteenkääntämistekniikka.

   Poista
  8. Läntisen arvojen mukaisesti nato puolustautui Jugoslaviassa ja Libyassa.

   Poista
  9. Venäläinen valehtelu31. heinäkuuta 2018 klo 11.10

   Kummassakin humanitaarisessa interventiossa kyseessä siviilien suojeleminen. Jugoslaviassa 1999 suojeltiin Kosovon albaaniväestöä Jugoslavian hallituksen väkivaltaisilta sortotoimilta ja 2011 Libyassa niinikään siviilien suojeleminen diktaattori Muammar Gaddafin hallinnon sortotoimilta. Eli estettiin kansanmurha.

   Poista
  10. Muahhahhah! Estettiin kansanmurha suorittamalla ne murhat itse demokraattisilla pommeilla. Kuinka tyhmä voit olla!?

   Ne pommitukset, jotka oli viimeinen tippa asettaa UNSC:n lentokieltoalue Libyaan, todetiin myöhemmin keksityiksi, niitä ei koskaan tapahtunut oikeasti. Tarvittiin joku edes etäisesti laillinen tekosyy hyökkäyksen aloittamiseksi.

   Nato:n sota Libyaan oli siis suunniteltu tuhoamisretki, jossa oli tarkoitus murhata Gaddafi, hajoittaa hänen hallinto ja tuhota maa mahdollisimman pitkäksi aikaa. Tuhoaminen jatkuu edelleen.

   Mikä on sellainen syy hyökätä Libyaan, että Suomi, Ruotsi ja Norjakin osallistuu siihen? Kysy vaikka Libyan operaation 'palikoita' selitelleeltä A. Stubbilta. Mies on katunut, ettei kyennyt vaalivuonna enempää osallistumaan sotaan ja viemään Hornettejame pommituslennoille. Sairaala vietiin lähelle jo ennen sotaa ja kaksi Suomalaista sotilasosastoa oli valmiiksi koulutettu valmiuteen, jos käsky olisi käynyt.

   Poista
  11. Venäläinen valehtelu31. heinäkuuta 2018 klo 17.22

   Noin ne asiat varmaan koetaan siellä salaliittoteorioiden ja vaihtoehtoisten faktojen hämärässä maailmassa. Mistäs sait noi ideasi? Teboilin vessan seinältä?

   Poista
  12. Tiedot sotilasosastosta HS:n haastattelusta ja PV:n omilta nettisivuilta. Olemattomista pommituksista tieto tuli Kremlistä. Suunnitelmallisuus kävi ilmi Shouthern Wind nimisen sotaharjoituksen nettisivuilta, jonka päätösharjoitus muuttui tosihyökkäykseksi. Stubbia haastateltiin telkkarissa. Gaddafin murhan tarkoituksellisuus käy ilmi esim. hänen perheen talon suoralla pommittamisella ja H. Clinttonin kuuluisasta sitaatista: "We came, we saw, he died".
   Gaddafin kuoltua pommitukset ajettiin alas ja tähän päivään asti on ylläpidetty voiman tasapainoa kilpailevien klaanien välillä, jotta tuhoisa sisällissota pysyy käynnissä.

   Poista
 13. Kyllähän Te pakkomielteisesti natoutuneet viellä pääsette tavoitteeseen,eli tekemään sankaritekoja,malliin teilt isäin astumain.
  Älkää sitten tulko meitä muita,jolla olisi tavoitteena vain rauhanomainen yhteistyö, myös naapureidemme venäläisten kanssa,pyytämään avuksenne,kun maastamme ollaat tekemässä taistelutannerta.
  Putin oli täsmäleen oikeassa,kunn totsei että nato on valmis taistelemaan viimeiseen suomalaiseen venäjää vastaan, jos annamme sen tapahtua.
  Toivottavasti maammemaltillinen enemmistö herää uhkaavaan vaaraan,viimeistään nyt Shoigun puheenvuoron jälkeen ja riisuu natoaktivistit asemistaan,vaarantamasta maamme hyvinvoinnin jatkumista,myös tulevaisuudessa,koska se sota josta haaveilette,sen jälkeen maamme olisi varassa joutua asuinkelvottomaksi niin meille kuin natollekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koittaisit nyt opetella edes pilkuttamaan oikein, Vanja.

   Poista
  2. Mene tyhjäntoimittaja johonkin muualle häiriköimään.

   Poista
  3. Etkö Vanja tuon parempaan pysty? Tyhjenikö Kalašnikovista dumdumluotilipas?

   Poista
  4. Venäläinen valehtelu10. elokuuta 2018 klo 9.38

   Juu taitaa olla se korkeintaan paskapaperiksi kelpaava arvoton ruplavaluutta loppu pääkonttorilta Pietarissa. Ei ole tullut sieltä palkkaa vähään aikaan ja nää etätyönä hommia tehneet ruplarenki-ryssäntrollit kituuttaa nyt sosiaalitoimen avustuksien varassa. Siellä Myllypuron ruokajonoissa tää putinistinen paskasakki jonottaa.

   Poista
 14. Kuuntelin ryskyn uusimman vuodatuksen,ykkösaamusta.
  On se kamalaa kun maailma muuttuu,viellä suuntaan mikä ei itseä miellytä.
  Elämme parhailaan aikakautta,missä niinsanottu länsimainen arvoyhteisö on osoittautumassa kuvitteelliseksi yhteisöksi.

  Rysky kauhistelee amerikkalaisten ja venäläisten konservatiivien laajalle levinnyttä yhteistyötä, blogisti ei ilmeisesti ole viellä ymmärtänyt nousta ylös edellisen kylmänsodan juoksuhaudoista, kun tuota viellä ällistelee.

  Marina Butinan tapaus osoittaa käytännössä Yhdysvaltain avoimen kansalaisyhteiskunnan jakolinjat ja rajat.
  Obaman ylipitkän aikakauden syvänvaltion orgaaneihin pesiytyneet liberaalit ovat tämän hyökkäyksen takana, luultavasti asian edetessä korkeimpaan oikeuteen, sieltä Butina viimein löytää oikeutta itselleen.

  VastaaPoista