tiistai 24. lokakuuta 2017

Vieraskynä: Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kytkökset Venäjä-mielisiin militanttiryhmittymiin

Teksti: JJV

Viikonloppuna lauantaina 21.10.2017 Pohjoismaissa aktiivisesti toimiva uusinatsijärjestö Pohjoismainen Vastarintaliike (PVL) järjesti Tampereella väkivaltaisen mielenosoituksen. PVL:n mielenosoitus sai mediahuomiota ja päällimmäisiksi aiheiksi nousivat väkivaltainen yhteenotto, asema-aukion kuolemaan johtaneesta törkeästä pahoinpitelystä tuomitun Jesse Torniaisen aktiivinen ja näkyvä rooli osana mielenosoitusta sekä Juha Mylly -nimisen varusmiehen esiintyminen sotilaspuvussa väkivaltaisen poliittisen mellakan osanottajana.
Edellä mainituista aiheista voidaan hyvin perustein pitää tärkeimpänä niin kutsuttua sotilasasukohua, sillä sen taustalta löytyvät kytkökset suurempaan kokonaisuuteen. Tämän kokonaisuuden elementteinä toimivat militantti ja kumouksellinen sotilastoiminta, ääri-venäläispatrioottinen ideologia sekä vuodesta 2014 lähtien Venäjän valtion länsistrategiana toiminut hybridisodankäynnin konsepti. Lyhyesti kiteytettynä kyseinen edellä mainittu mediakohu paljasti Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja militantin äärijärjestön Donetskin Kansantasavallan välisen jo ennalta-arvatun ja odotetun yhteyden ja koordinaation.
Juha Mylly sotilasasussa ottamassa osaa
äärioikeiston mielenosoitukseen. Kuva: Aamulehti

Lisäys: Myllyn oikealla puolella, osin selin, on Yan Petrovskiy, Norjassa asunut venäläinen uusnatsi, joka oli aiemmin Donbassissa taistelemassa kapinallisten riveissä. Tässä videossa hänet voi nähdä hyökkäämässä vastamielenosoittajien kimppuun.
Lisäys: Tästä on esitetty toisenlaisiakin näkemyksiä, kuka on kyseessä.
Lisäys: Vertailua kasvokuvilla. Saattaa hyvinkin olla eri henkilö.


Mistä oikein kyse

Sotilasasukohun keskiössä toimineen Juha Myllyn sosiaalisen median sisältö paljastaa hänen henkilökohtaisen viehtymyksensä Ukrainan itäosissa toimivien aseellisten militanttiryhmittymien, Donetskin ja Luganskin mielikuvitustasavaltojen, väkivaltaiseen toimintaan. Donetskin ja Luganskin kansantasavallat ovat islamilaisen kalifaatin ISIS:n kaltaisia valtiota imitoivia väkivaltaisia äärijärjestöjä, jotka nykyisellä hetkellä miehittävät osaa Ukrainalle kuuluvaa maa-aluetta maan itäisissä osissa Venäjän rajaa vasten. Venäjä tukee edellä mainittuja äärijärjestöjä materiaalisesti, poliittisesti sekä sotilaallisesti, niin virallisesti kuin epävirallisestikin.

БУДЬ ПАТРИОТОМ - ПОМОГИ ДОНБАССУ! 
Käännettynä: ”Ole patriootti, auta Donbassia”.
Osansa näiden kulissien ylläpitämisessä on Venäjän ulkomaantiedustelun SVR:n alaisuudessa toimivalla RISS-tutkimuslaitoksella. RISS:n palveluksessa toimii Suomessa tunnettu Venäjän valtion eteen töitä tekevä Johan Bäckman. Bäckman on myös toiminut Donetskin "edustuston" puolesta. Venäläisessä mediassa levitettyjen valeuutisten takia joutui Suomen ulkoministeriö erikseen kerto,aan, ettei Suomi tunnusta mitään tällaista toimijaa.
Bäckman on toiminut aktiivisena toimijana Euroopassa, markkinoiden aggressiivisesti niin sanottujen ”kansantasavaltojen” toimintaa. Äärijärjestöjen palkkalistoilla toimii myös muita suomalaisia, kuten jo lakkautetun Verkkomedia-nimisen disinformaatiosivuston entinen päätoimittaja Janus Putkonen. Putkonen toimii valtiollista mediataloa imitoivan DONI-News valemedian päätoimittajana Donetskissa. Lisäksi DONI-News Agencyn palveluksessa on toiminut myös toinen suomalainen, Jarmo Ekman, joka tunnetaan myös marginaaliryhmittymille tuotetusta antisemitisistä avaruusolentojen ja juutalaisten salaliitosta hekumoivista blogikirjoitelmista. Ekman toimii Paavo Väyrysen Kansalaispuolue ry:n asiantuntijajäsenenä.


Kuvakaappaus: DONi Newsin Janus Putkonen haastattelee Johan Bäckmania.
Luganskin ja Donetskin ”kansantasavallat” ovat syyllistyneet törkeisiin kansainvälisen oikeuden silmissä tehtyihin rikoksiin, joihin kuuluvat muun muassa lukuisat sotarikokset, kidutukset, murhat, pakkotyö, epäinhimillinen siviilien kohtelu sekä tuhansien ukrainalaissotilaiden ja -siviilien surmaaminen. Ukrainan valtio on määritellyt Luganskin ja Donetskin kansantasavallat terrorijärjestöiksi ja osa miehitetyllä alueella toimivista henkilöistä on kansainvälisesti etsintäkuulutettu rikoksista ihmisyyttä vastaan. Iso-Britannia tuomitsi vastikään terroristisesta toiminnasta viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen maan kansalaisen, joka oli matkannut vierastaistelijaksi Itä-Ukrainassa toimivan äärijärjestön alaisuuteen, osallistuen ukrainalaissotilaiden surmaamiseen.

Kyseisen kuvan paikkamerkinnäksi oli merkitty Donbassin kansantasavalta. On kuitenkin epätodennäköistä, joskaan ei mahdotonta, että Mylly olisi vieraillut Donbassin militanttijärjestön miehittämällä alueella, toisin kuin eräät muut Donetsk-sympatian omaavat suomalaiset.
Sekä Bäckman, Putkonen, Ekman että Donetskin ääriryhmittymän riveihin värväytynyt suomalainen Petri Viljakainen ovat toimineet aktiivisesti jo vuosia. Vuoden 2017 helmikuussa Liikenne- ja Viestintäministeriö epäsi Suojelupoliisin suosituksesta Johan Bäckmanilta luvan perustaa kaupallinen radioasema vedoten kansalliseen turvallisuuteen viittaaviin seikkoihin. Myös Bäckmanin edellinen radioasemaprojekti joutui huonoon valoon aseman Twitter-tilin twiitattua merkillisen tekstin, joka hekumoi Venäjän lipun liehumisesta Helsingin keskustassa sijaitsevan Sanoma-talon katolla. Putkonen sekä hänen kumppaninsa Ekman ovat myös aloittaneet toimet ”Suomen separatistisen liikkeen” perustamiseksi. Tämän liikkeen selkeä tarkoitus on luoda Suomeen Donetskin ja Luhanskin kaltainen laillisen hallituksen alaisuudesta irrotettu alue, joka käytännössä toimisi tiukasti Venäjän valtion alaisuudessa.


Todisteet puhuvat puolestaan

Kansikuva ei juuri jätä arvailujen varaan mistä ideologiasta kyse.
Myllyn Facebook-sivuston sisältö koostuu pääosin Vastarinnan toiminnasta, liikkeen taustalla toimivasta rasistisesta rotuideologiasta sekä viitteistä äärioikeistopiirien alt-right -alakulttuuriin. Alt-right-kuvastoon kuuluvat tiiviinä osana Trump-meemit sekä verrattain erikoinen Kekistan-nimiseen mielikuvitusvaltioon kytkeytyvä hurmosmainen internet-kultti. Jo vuodesta 2013 lähtien Mylly vaikuttaa ammentaneen kokonaisvaltaisesti väkivaltaisen äärioikeistolaisen ekstremismin henkilökohtaiseksi ideologiakseen, mutta vuodesta 2015 eteenpäin päivitysten sävy muuttuu asteittain ääri-venäläispatrioottisemmaksi sekä Itä-Ukrainan miehitetyllä alueella toimivien aseellisten militanttiryhmittymien tuen kannalle.
”Donbass ei ole ukrainalainen, ei oikeastaan ollut ennenkään eikä tule olemaan koskaan enään”
Sisällön analyysi venäläispatrioottisen militantti-ideologian osalta tarjoaa kuvan kokonaisvaltaisesta reaalisesta ja ideologisesta yhteenliittymästä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ja äärijärjestö Donetskin kansantasavalta -välillä. Myllyn päivitykset sisältävät niin perinteistä NATO-vastaista hysteriaa kuin suoria kehotuksia liittymään taisteluun Donetskin militanttiryhmittymien riveihin. Kaverilistalta löytyvät edellä mainitut Janus Putkonen ja Jarmo Ekman kuin myös rikoksista epäilty MV-internetsivuston ylläpitäjä Ilja Janitskin sekä vahvan pro-Venäjä vaikutteen omaavan Suomi Ensin -ryhmittymän Junes Lokka.
Lisäys: Lokka ilmoitti, ettei hän ole Suomi ensin -liikkeen jäsen. Tosin hän on esiintynyt usein sen tilaisuuksissa ja muutenkin julkisesti tekemisissä sen kanssa.


Myllyn FB-ryhmät liittyvät puolestaan venäläispatrioottiseen toimintaan Vladimir Putin Fan Club ja Gleb Simanovin ystävät -nimisten ryhmittymien kautta sekä myös airsoft- ja aseharrastukseen.
Myllyn kaverilistalta löytyvät Donbassin militanttiryhmittymään kuuluvat
Putkonen ja Ekman sekä moni muu ”alan mies”.
Hänen avoimen Facebook-profiilinsa sisällöstä voidaan siis päätellä, että kyseessä oleva henkilö on radikalisoitunut ja kannattaa Suomen suvereniteettia vastustavia ideologioita sekä aseellisia ääriryhmittymiä. Tampereen tapahtumiin liittyen käy ilmi, että hän edistää näitä ajatuksia Puolustusvoimien asussa. Puolustusvoimien lakisääteinen tehtävä on Suomen itsemääräämisoikeuden ja suvereniteetin turvaaminen, mutta tässä yhteydessä asua käytetään Suomen itsemääräämisoikeutta vastustavassa mielenosoituksessa henkilön toimesta, joka kannattaa väkivaltaista ideologiaa Suomen alistamiseksi osaksi Venäjää jo ennalta nähdyn kansantasavalta -skenaarion pohjalta.

On epäselvää, onko kyseisessä Myllyn vuonna 2016 lataamassa kuvassa kyse airsoftista vai aidosta natsistisesta ja militantista koulutustapahtumasta.
Lisäys: kuvassa oleva logo kuuluu Venäjän kansallinen yhtenäisyys -nimiselle uusnatsijärjestölle.

Johtopäätös
Myllyn kytkökset Itä-Ukrainan miehitetyllä alueella toimiviin militanttiryhmittymiin ovat jälleen yksi todiste eurooppalaisten äärioikeistoryhmittymien ja venäläispatrioottisten militanttiorganisaatioiden välisestä yhteistyöstä. Tästä on ollut viitteitä jo pitkään muun muassa äärioikeiston riveissä toimineiden vierastaistelijoiden osalta, mutta nyt käsillä on todiste siitä, että myös Suomessa yhteiskuntavastaiset ja kumoukselliset Venäjä-mieliset toimijat toimivat yhteistyössä ja koordinoivat toimintaansa keskenään.
Havainto istuu myös hyvin yksiin isommassa mittakaavassa, jossa Venäjän valtion alaiset instituutiot ovat tietoisesti tukeneet ja rahoittaneet ääriryhmittymiä Euroopassa osana kansallista hybridistrategiaa. Näiden operaatioiden tarkoituksena on yhdistää järjestelmänvastaiset toimijat osaksi suurempaa kokonaisuutta, mikä yhdessä olisi kykenevä aiheuttamaan yhteiskunnallista hajaannusta ja sekasortoa.
On valitettavaa, että kyseessä oleva nuori mies on ajautunut vaarallisen aseellisen väkivallan ideologian tukijaksi. On myös erittäin valitettavaa, että vakaan yhteiskuntavastaisen ja aseellisen väkivallan ideologian omaavat varttuneemmat henkilöt käyttävät silmittömästi hyväkseen erittäin nuoren henkilön sinänsä inhimillistä piirrettä, arvostelukyvyttömyyttä, ajaessaan Suomen itsemääräämisoikeuden lopettamiseen pyrkiviä ajatusmaailmoja ja projekteja.

JJV
Kirjoitus perustuu Juha Myllyn julkiseen Facebook-profiiliin

Lisäys 19.102018 Jarmo Ekman on tänään päivittänyt Facebookissa näkemyksensä, jossa hän kiistää tässä kirjoituksessa esitettyjä asioita.

77 kommenttia:

 1. Maalittajat, nuo Putinin hyödylliset idiootit, jakavat suomalaisia vuohiin ja lampaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. John Willam Syysvesi24. lokakuuta 2017 klo 18.00

   Harmillista että kuka tahansa pystyihminen SAA suorittaa asevelvollisuutta suomessa. Jonkin sortin pääsyvaatimuksia soisi kysyttävän ihan perus kiväärimieheltäkin (tai naiselta). Pelkkä lukutaito ei mielestäni enää meritoi henkilöä tähtäimen taakse. Ajatteluun tulisi myös kyetä. Vaikkapa pari lukiotasoista kurssia, kalibroituna kulloiseenkin kansalliseen turvallisuuspoliittisen tilanteeseen voisi hyvin vaatia nuoren läpäistäväksi ennen kasarmille muuttoa. Uskallan väittää palvelukseen haluavien määrän jopa kasvavan näin menetellen. Joka tapauksessa, näitä 'DumpAssejä', jotka uskovat oman pelkonsa/vihansa ideologiaksi ja omituisella muotoin ylpeytensä aihioksi, heitä puolustusvoimamme ei tarvitse mihinkään, päinvastoin.

   Poista
  2. Ai Late Törni vai?

   Poista
 2. Kiitos hyvästä artikkelista. Pistää miettimään tulevaa vakavasti.

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Tuota poikaahan tässä maalitellaan...

  Vapaassa demokratiassa on myös ajattelun vapaus.
  Myös noin saa ajatella.
  Äänestäjät sitten päättää onko se muistakin kiva juttu.

  Tuo taas, että kirjoitetaan nimellä juttu jostain nuoresta ei ole kauhean kivaa.
  Se jos joku on sitä maalittamista.
  Ja eikös siitä juurikin aiheudu sitä syrjääntymistä ja radikalisoitumista?

  No missä tuossa hommassa on logiikka?
  Haluatteko te lisää näitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäisen ihmisen nostaminen esiin on tosiaan asia, joka vaatii harkintaa. Tässä päädyin siihen, että näin voi tehdä. Kyseinen henkilö hakeutui itse tilanteeseen, josta kohtuullisellakin ymmärryksellä oleva ymmärtää heräävän huomiota. Hän ei mitenkään peitellyt itseään, vaan esiintyi päämäärätietoisesti julkisuudessa. Hänen FB-profiilinsa oli ja on täysin avoin, kenen tahansa luettavissa. Hän edustaa julksiesti tahoa, joka pyrkii kaatamaan sen järjestelmän, jota hän on sotilasvalassa vannonut puolustavansa.
   Mitä taas maalittamiseen tulee, niin se edellyttää tahallisuutta eli että tietää luvassa olevan reaktion laadun ja suunnan. Siis että on olemassa vihapuheeseen ja häirintään valmis joukko, jonka toimia voi ohjata. Minulla ei sellaisia ihmisiä ole tiedossani ja jos joku lähteekin toimimaan esittämieni näkemysten innoittamana mitenkään muuten kuin demokraattisia pelisääntöjä ja ihmisarvoa kunnioittavalla tavalla, pidän sitä vääränä ja kehotan lopettamaan.
   Maalitus-termin hämärtäminen on minusta yritys sotkea eri ilmiöitä yhteen ja luonnollinen jatko sille uhriutumisalttiudelle, jota laita- ja äärioikeistossa piisaa.

   Poista
 5. Kiitoksia Ryskylle jälleen kerran tärkeästä ja hyvästä kirjoituksesta. Hyödylliset äärioikeiston idiootit keskuudessamme valitsevat liittolaisekseen KGB-upseerin, joka hakeutui aikoinaan päämäärätietoisesti KGB-uralle ja olisi edelleen ylläpitämässä kommunistista diktatuuria entisessä DDR:ssä, mikäli koko p***a ei olisi romahtanut. Jan Hussia lainaten "O sancta simplicitas" https://fi.wikipedia.org/wiki/O_sancta_simplicitas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fasistilaumat arvostavat ja tarvitsevat voimakasta, päättäväistä ,häikelemättömän kovaotteista poliittista johtajaa jota seurata.

   Poista
 6. Laajempi kysymys kuin yksi varusmies tikun nokassa. Paljonko on Venäjän (sotilas)tiedustelu onnistunut soluttamaan omia miehiään puolustusvoimien riveihin? Sodan aikana kysymys on varsin relevantti, mutta myös rauhan aikana. Muistamme blogissa mainitun Simanovin ympärillä velloneen jupakan, johon vedettiin puolustusvoimien maakuntajoukotkin... siis keihäänkärki. Strategisen iskun valmistelu- ja suoritusvaiheessa poliisin ja puolustusvoimien riveihin solutetut yhteistoimintamiehet ovat ulkovaltojen tiedonhankinnan sekä operaatiotuen käyttökelpoinen resurssi. Myöhemmin sodan aikana valloitettujen alueiden puhdistuksissa he muodostavat käyttökelpoisen kansalliskaartin tai miliisin osan. Toisaalta alueiden takaisinvaltaus on varsin haasteellista näiden yhteistoimintamiesten ansiosta.

  Tapauksesta muodostuu (mahdollisesti toki väärä) kuva siitä, että puolustusvoimien sisällä on "Keinoslainen klikki", joka ei ehkä hiihtele päivärahoilla pitkin Lappia, mutta odottaa olevansa Finskaja oblastin puhdistettujen asevoimien runko. Jos näin olisi, ei Montenegron tapahtumien toisinto olisikaan niin kovin kaukaa haettu skenario.

  Realiteetti on kuitenkin se, että niin puolustusvoimien kuin poliisinkin sisällä on putinistista porukkaa. Jokaisellahan on mielipiteenvapaus. Kysymys on siitä kykenevätkö he poikkeusoloissa keikauttamaan ratkaisevalla hetkellä vaa'ankielen toivomaansa suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvennyksenä kysyisin arvon Anonyymin sinänsä asialliseen ja hyväksyttävään kommenttiin, että mihinhän kommentissa viitataan PV:n sisäisellä "Keinoslaisella klikillä"?

   Kalskahtaa oudolta rinnastus tässä yhteydessä...

   Poista
  2. Sinänsä yllättävää että X-sukupolvea nuoremmille ovat Keinosen tempaukset ja hänen toimintakulttuuriinsa liittyneet jäänteet vieraita. Aina voi aloittaa Airion kirja komentaja Yrjö Keinonen.

   Poista
  3. Nyt kyllä menee paranoia ja uhkakuvien maalailu vähän turhan villiksi.

   Suomen turvallisuusviranomaiset tuskin voivat mitenkään olla niin solutettu ja kompromisoitu, että siellä jokin "keinoslainen kabaali" olisi valmis ja pystyvä ottamaan asevoimien Putinin syleilyn koittessa.

   Edes Ukrainassa ei 2014 tällaista tapahtunut, vaikka lähtökohdat olisivat periaatteessa olleet mitä ihanteellisimmat ottean huomioon yhteiskunnan luonteen, suhteen Venäjään ja armeijan tilan. Ja Suomi sentään painii vähän eri sarjassa kuin Ukraina tai Montenegro.

   Kremlin arvomaailman ja maailmankuvan myötäilijöitä ja ymmärtäjiä sekä hyödyllisiä idiootteja voi turvallisuusviranomaisssa olla yllätävänkin paljon, mutta aktiivisen maanpetturuuden harjoittajia (puhumattakaan salaliittomaisesti yhteistyötä tekevinä) tuskin niin montaa, että vaihtoehtoisarmeijan rungon voisi muodostaa.

   Täytyy muistaa, että Venäjän kanssa yhteistyötä tekevät eivät tee sitä jostain syvästä veljeydestä, uskollisuudesta ja yhteenkuulvuuden tunteesta Venäjää kohtaan, vaan pinnallisemmin ja opportunistisemmin, koska intressit, hyödyt ja arvot joiltain osin kohtaavat. He ovat kuitenkin itsenäisiä toimijoita, ja Kremlin kontrolli ja vaikutusvalta aina rajallinen.

   Poista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koettaisit nyt edes yrittää vähän paremmin.

   Poista
 8. R-kirjaimella alkavaa rasistista ilmaisua eri muodoissaan ei saa käyttää täällä. Minun blogini, minun sääntöni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "R-kirjaimella alkavaa rasistista ilmaisua eri muodoissaan ei saa käyttää täällä."

   Minäpä käytän: Rysky! :D

   Poista
 9. ISIS:llä ja Donbassilla on todellakin jotain yhteistä. Molemmat ovat muodostuneet lännen masinoiman aseellisen vallankaappauksen seurauksena, mutta siihen ne yhteneväisyydet loppuvatkin.

  Myös se tosiasia jutussa myönnetään, että Venäjä ei ole miehittämässä entisen Ukrainan aluetta, vaan kyseessä on paikallinen järjestö. Hieman ihmetyttää kotejaan puolustavien järjestöjen luonnehdinta väkivaltaiseksi ja äärimmäiseksi. Millä termeillä tämän jälkeen pitäisi kuvata Yhdysvaltojen tekoja, joka esim. uhkaa Pohjois Koreaa täydellisellä tuholla, miehittää isoja alueita Syyriasta operaatiolla, jonka piti olla niin pieni, ettei sille annettu edes nimeä ja mm. mattopommittaa siviilieitä Raqqan kaupungissa.

  Mikä merkitys maastopuvussa olleen varusmiehen seivästämisellä sitten on? Homo-kulkueessa käynti ilmeisesti olisi palkittu ylennyksellä. Yksilö tietysti kärsii, mutta laajempi merkitys on sillä peloitevaikutuksella, jolla pyritään hiljentämään eri mieltä olevia.

  Vastaaviin peloittelukampanijoihin on ryhdytty esim. Las Vegasin valeammuskelun paljastumisen estämiseksi, jossa levitetään huhua silminäkijöiden murhista.

  Lintu- ja sikainfluenssahuijauksen yhteydessä uutisoitiin jatkuvasti raa'asti murhatuista/kuolleista mikrobiologeista. Riippumatta siitä miten kuolemat oikeasti tapahtuivat, huhun kuuleva aito mikrobiologi varmasti miettii toisenkin kerran mitä lausuu julki.

  Reilukerhon tyypit siellä naton hybridivakoilupropagandakeskuksessa voisi vähän muistella mikä poru nousi siitä, kun Jessika Aron trolliseikkailut nostettiin seipään päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki hevonkukkubingoruudukon numerot yhdessä tietenkin anonyymissä vuodatuksessa. Aika epätoivoista, Vovka.

   Poista
  2. Niin olet, Pano Pukki Hullu bin Puumaa Perseeceen ei tiedä asioista mitään.

   Poista
  3. Hommafoorumiltakos Vovka on tuon retoriikkansa hakenut?

   Poista
  4. Venäläinen valehtelu27. lokakuuta 2017 klo 17.43

   Jessika Aro ja YLE teki erinomaista työtä paljastessaan teidän kusipäiden Venäjää hyödyttävän maanpetoksellisen toiminnan.

   Poista
  5. Aro on nato:n maksullinen idiootti. Värvättiin silloin kun Nuland, Soros,Levy et.al. vyörytti Ukrainaan aseellisen vallankaappauksen ja istutti nukkejuntan tappamaan omia kansalaisiaan.

   Poista
  6. Venäläinen valehtelu29. lokakuuta 2017 klo 7.02

   Lisätäänpä tähän toimittajatar Aron artikkeliin venäläistä disinformaatiota levittävä Vastavalkea.

   http://kioski.yle.fi/omat/venaja-trollit-suomessa

   Poista
  7. Ei minullekaan kukaan mitään maksa Naton asian ajamisesta. Päin vastoin, sain potkut mediasta kun tykkäsin liikaa Natosta ja sen jälkeen olen ollut käytännössä julkaisu- ja siteerauskiellossa.

   Poista
 10. Kuvatekstissä mainittu, osin selin kääntynyt, mies ei taida olla Yan Petrovskiy vaan ruotsalainen Julius Blomberg.

  VastaaPoista
 11. voi jeesus....kaikkea sitä saakin lukea saati kirjottaa....täntä juttua asenteellisempaa natohybriidikeskusvasemmisto propagandaa ei ookkaan tullu ennen luettua....kyllä nyt on aihetta sille foliohatulle jos koskaan sillä nyt on päässy pahasti lipsahtaa ajukoppaan niin kuunatsit kun putinhirviökin....ei oo ennen tullu luettua näin vahvaa putinfobiaa tai näin selkeetä natotuspropagandaa....putin on kaiken pahan alku ja juuri joka asiassa vaikka perunat palais pohjaan ja nato pelastaa....hohoijaa....eipä voi muuta sanoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole "putinfobiaa", on vain isänmaallisten ihmisten oikeutettua huolta Suomen tulevaisuudesta.

   Poista
 12. Toivottavasti Supossa ollaan hereillä ja laittavat seurantaan koko vyyhdin ja siihen liittyvät henkilöt.

  VastaaPoista
 13. Ainoa toivo isänmaallemme on että SuoPolla ja Pääesikunnalla on omat kätyrinsä liikkeellä noissa porukoissa. Silmiinpistävän nopeaa on viranomaispuolen tutkinta ollut. Uutisista jää vaikutelma että viranomaiset ovat yhä huolestuneempia Venäjän masinoimien äärioikeiston ja äärivasemmiston toiminnan laajuudesta maassamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä Wiktionarysta ottamani määritelmä käyttämästäsi termistä:

   Substantiivi
   kätyri
   (halventava) tuomittavaan tekoon jonkun apurina osallistuva henkilö

   Tarkoitatko,että toivot jonkun/joidenkin henkilöiden toimivan apurina tuomittavaan tekoon Supon tai Pääesikunnan lukuun ?

   Poista
 14. Monet niistä, jotka esittävät olevansa kaikista isänmaallisinta porukkaa, ovat valmiita myymään maamme kolmella ruplalla. Loput ovat sitten lampaita ja hyödyllisiä idiootteja, jotka eivät ymmärrä mitään kulisseissa tapahtuvasta pelistä.

  Olisi kiva tietää, kenen joukoissa tuo varusmies seisoo ja kenen lippua hän kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon tapahtuman aikana Venäjän hybridisodankäynnin joukoissa. Vastamielenosoituskin samaa joukkoa. Kaikki mukana olleet henkilöt eivät ymmärrä mihin ovat tulleet vedetyksi mukaan. On mahdollista että varusmies on aivopesty (mahdollisesti jo ennen palvelustaan) PV:n vastaiseen tarkoin harkittuun operaatioon, jolle lienee luvassa jatko-osa.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu27. lokakuuta 2017 klo 16.28

   Mikäli on SVL:n aktiivijäsen niin silloin toimii järjestön hyväksi jonka toiminta on tosiasiallisesti maanpetoksellista. SVL:n yhtenä tavoitteena on ulkoparlamentaarisin keinoin kaataa Suomen hallinto ja kaapata valta omiin käsiin.

   Poista
  3. Ihan pikkuseikkana: kuvaamasi toiminta ei ole maan- vaan valtiopetoksellista. Pyrkimys kumota Suomen valtiosäntö tai laillinen esivalta on valtiopetos. Maanpetos on se, että menee sodan aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa vihollisen puolelle. Suomi ei ole vielä sellaisessa kriisissä, että kukaan voisi syyllistyä maanpetokseen. Vastaava rikos rauhan aikana on vakoilu.

   Eli PVL:ää on syytä kuvata valtiopetokselliseksi, vieraan vallan ohjailemaksi järjestöksi.

   Poista
  4. Nato on vieraan vallan ohjailema järjestö.

   Poista
 15. Kirjoituksessa on ehkä ainakin muutama virhe.

  - Väkivalta aloitettiin "vastamielenosoittajien" toimesta.
  - Lailliseen mielenilmaukseen ei kenenkään liene (vielä ainakaan) lainvastaista osallistua?

  Ja jos Rysky haluat maalittaa, niin valitse ainakin omankokoisesi kohde. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Feces(Face)book:issa Rysky maalitti jälleen 'vääräuskoista koiraa'?

   Pittääkö miun viälä vanhoilla päivillä simmosiin ryhtyä kommentoidakseni?

   Poista
 16. Pohjoismainen Vastarintaliike oli alunperin hyvin venäläisvastainen ja korosti tavoitteenaan olevan Pohjoismaisen valtion perustamisen, jonka yhtenä osana oli pohjoismaisen elämäntavan ja -rodun vaaliminen. -Kaikki muuttui 180 astetta toiseen suuntaan sen jälkeen kun Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen ruotsalainen johto vieraili Moskovassa toukokuussa 2015, Venäjän valtion kutsumina vieraina. Toukokuussa 2015 Venäjän valtion edustajat tapasivat useiden eri eurooppalaisten ääriliikkeiden edustajia. Sittemmin ranskalaiset, italialaiset ja unkarilaiset ääriliikkeet ovat itse kertoneet julkisuuteen sopineensa tuolloin Moskovassa siitä taloudellisesta ja organisatorisesta avusta, jota he saavat Venäjän valtiolta joko suoraan tai epäsuorasti: Tämä apu on tarkoittanut suoria raha-avustuksia Venäjän valtiolta, sekä myöskin Venäjän valtion takaamia pankkilainoja venäläisiltä pankeilta, unohtamatta mainita liikkeiden johdon Venäjän "erityispalveluilta" saamaa organisatorista apua esimerkiksi valemedian hallinnassa ja luomisessa. -Näinkin voimakas ideologinen käännös Venäjä-vastaisuudesta Venäjä-myötäilijäksi heti tällaisen Moskovassa pidetyn tapaamisen jälkeen on mielenkiintoinen yhteensattuma, sikäli mikäli se edes on yhteensattuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän äärioikeiston käännös venäläismyönteisyyteen ole muhinut pitempään.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu27. lokakuuta 2017 klo 17.17

   Venäjän erikoisjoukkojen ja vakoilun tehtäviin kuuluu vielä rauhantilan vallitessa,kohdemaassa tiedustella,paikantaa valtionvastaiset organisaatiot sekä hallitusta vastaan toimivat liikkeet,kouluttaa niitä ,organisoida levottomuuksia sekä kumouksellisia operaatioita niiden kanssa. Ei ole vaikea kuvitella Suomi-Ensin!ja SVL:ää tällaisina potentiaalisina liikkeinä jota hyödynnettäisiin ennen varsinaisten sotatoimien aloitusta.

   Poista
  3. Venäläinen valehtelu27. lokakuuta 2017 klo 17.23

   Tässä joku aika sitten raportoitiin Venäjän tiedustelun käyttäneen venäläisen "Systema" nimisen itsepuolustuslajin saleja Euroopassa häiriköiden ja katutappelijoiden rekrytointiin. Mitenköhän lienee asianlaita Systema Finlandin saleilla? ;-)

   https://euobserver.com/foreign/137990

   Poista
 17. Eikös tuo ole Julius Blomberg eikä Yan Petrovskiy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se Yan Petrovskiy mutta missä hänen sadistinen toverinsa Spetsnaz Gru:n uusnatsi Pietarista Alexei Milchakov jonka kanssa murhasivat ukrainalaisia siviilejä Donbassissa? Jos tätä pietarilaista toppahousua alkaa vielä näkymään näissä SVL:n fasistien ja natsien kokoontumisajoissa niin silloin on tosi kyseessä!

   https://sherbrooktimes.com/wp-content/uploads/07e3466556b4596f50b0755a3adcb377.jpg

   Poista
 18. Infomatiosodan toimintayksikkö, johon Ryskykin olennaisena osana kuuluu,löytää vainoharhassaan aina uusia mörköjä.
  Toivottavasti jo nyt osataan oikeasti käsitellä kiihkottomasti historiallisia ilmiöitä, jotka tapahtuivat pari ihmisikää sitten.
  Jos kansallismieliset saavat ja voivat toimia avoimesti myös Venäjällä, ei sen pitäisi olla mikään ogelma myöskään maassamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai "ogelma"? KGB-opiston pitäisi lopeltakin opettaa kokelailleen se äng-äänne.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu27. lokakuuta 2017 klo 17.28

   Katsotaanpa mitä mieltä olet sitten jos joku propagandalla radikalisoitunut ja väkivaltainen klanipää potkii rautakärkisellä maihareillaan sulta "ryssältä" hampaat kurkkuun nakkikioskin jonossa.

   Poista
  3. Venäläinen valehtelu28. lokakuuta 2017 klo 10.34

   Ei. Vastaus tuolle anonyymille.

   Poista
  4. Ikävä kyllä näyttää siltä, että ne maiharipojat ovat aika yksiselitteisesti Venäjän puolella. Jopa entiset Venäjää vihanneet äärioikeiston veteraanit ovat kääntäneet takkia.

   Poista
  5. Pano Petteri, Venäjä hoitaa asiat nykyisin hyvin. Olisi järkevää sopia viisumivapaus ja irtautua pakotteista viipymättä.

   Poista
  6. Ei, vaan olisi järkevää asteittain kiristää pakotteita kunnes Venäjällä tulee valtaan hallitus, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja ja vetää joukot Krimiltä, joka tietenkin kuuluu Ukrainaan. Jos tätä ei tapahdu, niin pysykööt pakotteet voimassa tuhat ja miljoona vuotta.

   Poista
  7. Loputkin "Ukrainasta" voisi vetäytyä pois Venäjältä ja Puolasta. Pakotteet käy, kunhan ensin siirretään juutalaiset Amerikkaan ja pakoteraja tulee siihen rannikolle Pohjois-Korean tyyliin.

   Poista
  8. Teillä siellä Venäjällä on kummallinen pakkomielle juutalaisista. Mutta kiva että KGB-opistolla näköjään opetetaan suomea jo paremmin.

   Poista
 19. Tuolla toisilla palstoilla oli epäilyjä siitä onko varusmies Mylly kenties eksynyt vahingossa paikalle ja joutunut kuvatuksi.

  Tässä muutama kuvakaappaus tuon mielenosoituksen videolta missä varusmies Mylly tekee muiden klanipäisten aatetoveriensa lailla natsitervehdyksen!

  https://ibb.co/e8BUfm

  Video löytyy tästä Iltalehden uutisesta.

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710212200477579_u0.shtml


  Varusmies Mylly on myös kirjoitellut aktiivisesti SVL:n Vastarinta sivustolle nimimerkillä "panzermeyer" !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko varusmies Mylly oikea varusmies? Vaatetus viittaa johonkin muuhun, lippu hihassa on outo, missä on kokardi?

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu28. lokakuuta 2017 klo 12.20

   Kyllä on. Puolustusvoimat vahvisti Myllyn olevan palveluksessa oleva varusmies.

   https://twitter.com/Puolustusvoimat/status/922762455281033217

   Poista
  3. Lippu hihassa ei ole outo, sillä se näkyy olevan kaikilla joukoillamme. Kokardi karvareuhkassa on, mutta ei näy tuossa kuvakulmassa. Pääesikunta on vahvistanut että kysymyksessä on varusmies ja tapaus on tutkinnassa.

   Poista
  4. SVL:n uusnatsi Myllyn M05 maastopuvun pakkastakin hihassa ei ole mitään outoa, se on Suomen lippu ja talvihatussa myös kokardi.

   https://ibb.co/kKeNkm

   Poista
  5. Ei kai kukaan kuvittele, että armeijan kapiaisetkaan ovat muuta kuin Hitlerin ihailijoita. Kai Putinkin käy soveltuvilta osin, jos Saksaan ei saada oikeaa Johtajaa.

   Poista
 20. Ihmetyttää miksi jotkut vasemmisto puolueissa, STP, SKP & KTP, ihannoivat Venäjää ja Donetskia - samaa tekee Suomen äärioikeisto, ja niiltä tahvoilta se on ymmärrettävääkin ��

  T: STP:n jäsen, Jani Saksa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu28. lokakuuta 2017 klo 10.16

   Vasemmiston selkärankaan kylmän sodan aikoihin juurtunut syvä amerikkaviha ja toisaalta perinteinen sympatia itäiseen naapuriin selittänee aika paljon.

   Poista
  2. Raha ratkaisee kannatuslukujensa kanssa varsin syvällä kyntävässä vasemmistossakin. Kuten ylempänä kommentoitiin kääntyi Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kelkka 180 astetta v. 2015 Moskovan vierailun jälkeen. Perusjäsenille eikä varmaankaan keskijohdolle asiaa valaista, mutta ylijohto sen tietää. Venäjälle sopii tuettavaksi kuka tahansa kunhan saa aiheutettua epävakautta. Julkisuudessa tapahtunutta ja uutisointia jälkikäteen tarkastellessa muodostuu vahva epäily siitä, että Venäjä yritti muodostaa Suomeen omaa MV-lehtityyppistä mediaa jo 2000 luvun alussa kun se hyväksyi uuden sotilasdoktriininsa. Hankkeista osa kariutui melko pian. Nyt näyttää siltä että Venäjä kykenee pitämään asiamiehensä kurissa. Ja komentoketju tehostuu uuden "prikaatinkomentaja" Kuznetsovin myötä.

   Nyt kaivattaisiin vasemmistoon kunnon kommaria eli Aarne Saarisen tapaista miestä. Saarinen kertoo tuossa linkissä kuinka raadollista peli on ollut. Myös Keinonen mainitaan, mikä tiedoksi nuoremmalle sukupolvelle. Ei ole mitään syytä epäillä etteikö peli olisi yhtä kovaa tai uutisoinnista päätellen kovempaakin (myös vasemmistopuolueissa), operaatioita pyöritettäisi ja neuvoja haettaisi yhtä innolla Moskovasta tänäkin päivänä vaikkapa NATO-kysymyksen ympärillä.

   https://www.youtube.com/watch?v=QcVrKW6qYsI

   Poista
 21. Paranoija on vakava sairaus,valitettavasti maamme turpoistit ovat erittäin vakavasti siihen sairastuneet.
  Kansallisen vastarinnan käsittelemissä teemoissa on paljolti myös aivan normaaleja kansalliseen itsekyyteen tukeutuvia teemoja.

  Yksi keskeinen on keskinäisen veljeyden ja solidaarisuuden painottaminen,kekinäiisen kilpailun siijaan,joka on seyhteisöjä rapauttava voima liberalisssa kilpailukeskeisissä talouksissa ja yhteiskunnissa.

  Venäläiseen mielenlatuun on aina kuulunut myös toveruuden ja veljeyden henki,vaikka maa ja sen kansa on joutunut kymmeniäkertoja vihollisten vainoamaksi ja tuhoamaksi, aina se on Jumalan suojeluksessa ja tahdosta selviytyyt.

  Sosialismi,kehittyneemmässä muodossaan tarkoittaa yhteisvastuuta,eli me kaikki luojanluomat olemme vastuullisia toinentoisistamme,jolloin myös resurssimme tulee antaa yhteisenhyvän alttarille,sen kristillisen maailmankatsomuksen taivallinen lähettiläs Vladimir Putin on, hän on Jumalan voideltu edustaja maanpäällä, mutta vain yksi sellanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kristillisen maailmankatsomuksen taivallinen lähettiläs Vladimir Putin on, hän on Jumalan voideltu edustaja maanpäällä"

   Jos Putin jotain edustaa, niin ei ainakaan mitään kristillistä. Murhista, petoksista, ryöstösaaliista ja vallastaan juopunut "tsaari" edustaa ennen kaikkea anti-kristillisyyttä jos ei jopa vihtahousua itseään.

   Poista
  2. Putinin hallinnolle Venäjän ortodoksinen kirkko on sekin vain propagandan teon ja vallankäytön väline. Patriarkat ja papit saarnaavat kansalle putinismia,siunaavat venäläiset sotilaat ja aseet joita käytetään russofasistien imperialistisissa ryöstö ja valloitussodissa.

   https://uusimaanpuolustus.blogspot.nl/2015/01/vieraskyna-venajan-ortodoksisen-kirkon.html

   Poista
  3. Vladimir Putin on lihaksi tullut Saatana maan päällä, ja hänen puolustelijansa ja hännystelijänsä pikkuperkeleitä.

   Poista
  4. Parempi pikkuperkelekin kuin pano pervo bin dotard.

   Poista
  5. Venäläinen valehtelu30. lokakuuta 2017 klo 14.31

   Jumala anna meille suojaa sekä voimaa murhaaja Putinin ja Venäjän infernaalisesta pimeydestä sikiävää pahuutta vastaan.

   Poista
  6. Vanhatestamentillinen jumala on myös julma ajaessaan oikeutta,suvaitsevaisuus on uudentestamentin tuomaa, sosialismia.

   Poista
  7. Ortldokski sana tarkoittaa oikeaoppisuutta, siis Venäjän kirkko edustaa todellista Jumalaa.

   Poista
 22. Turha on loputtomiin vääntää lillukanvarsista eli hyödyllisistä idiooteista tai "paskanyöjistä". Iso kuva on tässä Hesarin jutussa ja jokaisen syytä miettiä se huonoimman vaihtoehdon mukaan, se ei ole vainoharhaisuutta. Eli "Kuznetsovin joukot" muodostavien yhdyshenkilöiden aktivoiminen toimimaan "päivitetyin menetelmin". K:lle Moskovasta annettu ensisijainen tehtävä on Suomen etäännyttäminen tai eristäminen EU:sta, NATO:sta ja länsieurooppalaisesta skenestä.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005426871.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu31. lokakuuta 2017 klo 9.50

   Sotahistorian dosentti Marrku Salomaa ehdottaa puolustussopimusta Yhdysvaltain kanssa. Se on erinomainen idea. Kannatetaan. ��   https://www.verkkouutiset.fi/jos-nato-ei-kay-niin-enta-puolustussopimus-usan-kanssa/

   Poista
  2. Ei ole erinomainen idea. Päin vastoin, se on huono vaihtoehto Nato-jäsenyydelle, koska se merkitsee USA:lle paljon suurempaa vaikutusvaltaa Suomeen kuin jos olisimme monenkeskisen Naton jäsenmaa.

   Poista
  3. Venäläinen valehtelu6. marraskuuta 2017 klo 16.35

   Yhdysvalloilta voisi saada tuon erillisen kahdenkeskisen puolustussopimuksen myötä paremmat yksiselitteiset turvatakuut jotka sisältäisivät suoraan ensisijaisesti sotilaallisen avun. NATO:n Washingtonin sopimuksen 5.artikla ei määrää ensisijaisesti sotilaallista tukea vaan poliittista tukea.

   Poista
 23. Piti oikein laittaa popparit tulelle lukiessani tämä Doni-Putkosen kirjoitusta, jossa hän samassa lauseessa puolusti ja vastusti äärioikeistoa ;-) Ei ole Moskovassa saatu propagandakoulutus mennyt hukkaan... Putkonenkin on palanen Venäjän ohjaamaa sätkynukketeatteria, jonka tehtävänä on kylvää hajaannusta Eurooppaan. Venäjä vihaa yhtenäistä Eurooppaa kuin ruttoa, eikä löydy niin pientä vipua, ettei sitä käytettäisi. Krim ja Itä-Ukraina ovat toisintoja Baltian maiden kaappauksesta 1940. Yksi kerrallaan...

  VastaaPoista