lauantai 7. lokakuuta 2017

Venäjän suurlähettiläs aktiivisten toimien ammattilainen


Pavel Kuznetsov
Syntynyt 10. elokuuta vuonna 1958. Vuonna 1980 on valmistunut Neuvostoliiton Ulkoasiainministeriön Moskovan kansainvälisten suhteiden korkeakoulusta (MGIMO). Työskenteli Neuvostoliiton/Venäjän Suomen-suurlähetystössä vuosina 1980-1985 ja 1991-1996. Vuosina 1998-1999 Venäjän Ulkoasiainministeriön toisen Eurooppa-osaston varapäällikkö, vuosina 1999-2004 Venäjän Viron-suurlähetystön ministerineuvos,  vuosina 2004-2006 ulkopoliittisen suunnittelun osaston varapäällikkö, vuosina 2006-2010 toisen Eurooppa-osaston päällikkö. Vuosina 2010-2014 Venäjän Slovakian-suurlähettiläs. Vuosina 2014-2017 Venäjän Ulkoasiainministeriön pääsihteeristön (osaston) päällikkö.


Venäjän nimitti juuri uudeksi suurlähettilääkseen Suomessa Pavel Kuznetsovin. Hän päätti esittäytyä suomalaisille Ilta-Sanomien sivuilla Timo Haapalan jutussa. Tämä valinta ei missään nimessä ollut sattumaa, sillä lähetystön lehdistöosastolla oli varmasti nippu kaikkien tärkeimpien suomalaisten medioiden haastattelupyyntöjä. Tästä valinnasta ja suurlähettilään sanomisista kirjoitti Polina Kopylova tuoreeltaan ansiokkaan analyysin ”Trollaamista suurlähettilästasolla”

Ilta-Sanomien jutun ohessa oli myös Arja Paanasen taustoitus  jossa esille tuotuja asioita toistuu tässäkin merkinnässä. Paanasen osaaminen ja rohkeus Venäjään littyvissä jutuissa on tehnyt hänestä yhden tärkeimmistä julkisista Venäjä-analyytikoista. Paanasen isossa mediassa skuuppaama tieto Kuznetosvin näkemyksistä on ollut jo esillä aiemminkin Pekka Virkin jutussa Up North -lehdessä. Myös sosiaalisen median #turpo-keskusteluissa tutkija Anton Shekhotsovin blogimerkintä puolentoista vuoden takaa kiersi Kuznetsovin nimittämisen aikaan. 

Kuznetsov on tuttu mies suomalaisille ja monet suomalaiset tuttuja hänelle. Kuznetsov on aiemmin palvellut Suomessa kahteen otteeseen. Hän toimi ensin Neuvostoliiton diplomaattina 80-luvun alkupuolen ja seuraavalla vuosikymmenellä Venäjän lähetystössä sen ensimmäisinä vuosina.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Kuznetsov toimi myös Venäjän suurlähettiläänä Slovakiassa. Kesältä 2014 on peräisin mielenkiintoinen haastattelu, jonka Venäjän ja läntisten äärioikeistoliikkeiden suhteiden tutkimiseen erikoistunut Anton Shekhovtsov nosti myöhemmin esiin. Kuznetsov antoi haastattelun äärioikeiston Zem a Vek -lehdelle, jonka linjana on hyökätä muun muassa läntisiä arvoja, juutalaisia, seksuaalivähemmistöjä, Yhdysvaltoja ja globalisaatiota vastaan. 

Kuznetsovin haastattelussa ei sinällään ole mitään outoa, sillä Venäjä on pitkäjänteisesti rakentanut läheisiä suhteita läntisen Euroopan äärioikeistoon. Tämä työ on tuottanut myös tulosta, mikä on nähtävissä muun muassa Euroopan parlamentin äänestyksissä. Venäjälle myönteisimmät puolueet löytyvät parlamentin ääripäistä oikealta ja vasemmalta.

Haastattelussa Kuznetsov kuvaa, miten Neuvostoliitto tuki rahallisesti ideologisia kumppaneitaan muualla maailmassa, mutta että taloudellinen tuki olisi loppunut maan romahtamiseen ja Venäjän syntyyn. Hän korosti mielipiteenään, että Yhdysvaltojen tuki erilaisille kansalaisjärjestöille, jotka Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen pyrkivät edistämään demokratiaa ja markkinataloutta entisissä itäblokin maissa, oli hänen mielestään ihan samanlaista toimintaa. Kuznetsovin esiinottama teema värivallankumousten vahingollisuudesta toistuu Kremlin puheissa muutenkin usein. 

Vielä lehdessä julkaistua suorempaa tekstiä tuli julkisuuteen, kun haastattelutilanteessa tehty äänite julkaistiin. Siinä Kuznetsov arvioi hyvin suorasanaisesti maansa ulkopoliittisia toimitatapoja. Hän oli pettynyt siihen, että Venäjälle suopeita puolueita tuettiin enää vain poliittisesti, muttei niinkään taloudellisesti. Hän tosin uskoi, että Venäjä tulee palaamaan vanhaan käytäntöön eli tarjoamaan taloudellista tukea liittolaisilleen. 

Haastattelijat myös kertoivat suurlähettiläälle pyrkimyksistään laajentaa äärioikeistolaista mediaansa ja tarvitsevansa siihen kumppaneita ja rahaa. Kuznetsov lupasi välittää tiedon tällaisia asioita hoitaville ihmisille Moskovassa. Kuznetsov myös suositteli tätä äärioikeistolaista valemediaa luomaan suorat suhteet ”relevantteihin tahoihin Venäjällä”.

Slovakian komennuksen jälkeen Kuznetsov työskenteli vuosina 2014-2017 Venäjän Ulkoasiainministeriön pääsihteeristön päällikkönä. Jotenkin olisi oletettavaa, että tuollaisessa asemassa olisi mahdollisuus ajaa eteenpäin niitä ajatuksia, joita hän oli Venäjän ulkopolitiikan tekotavoista esitellyt. Toki voi myös ajatella, että nimenomaan niiden ajatusten takia hänet paikalle valittiin. Joka tapauksessa pääsihteeristön arvioidaan olevan ulkoministeriön tärkein ja vaikutusvaltaisin osasto, jossa valmistellaan tärkeät päätökset. Voi siis hyvinkin ajatella, että Kuznetsov on ollut merkittävä hahmo viime vuosien Venäjän ulkopolitiikan keinojen luomisessa. Tätä linjaa luonnehtii arvostettu Venäjä-asiantuntija Mark Galeotti poliittiseksi sodaksi länttä vastaan.

Kun tieto Kuznetsovin nimityksestä Suomen suurlähettilääksi tuli julkiseksi, valtasi hämmennys monet häneen 80- ja 90-luvulla tutustuneet. 90-luvulla Kuznetsov oli erikoistunut suhteiden solmimiseen poliittisten ja muiden nuorisojärjestöjen aktiivien kanssa. Jeltsinin Venäjä oli toiveikas ja maailmalle avoin maa, jonka edustajien kanssa tekemisissä oleminen ei ollut samanlaista totista suomettumista kuin Neuvostoliiton aikana. Kuznetsov kumppaneineen oli hyvin aktiivinen ja tutustui laajalti nyt paljolti valta-asemissa olevan sukupolven tulevaisuuden toivoihin 

Yleinen käsitys näiden ihmisten keskuudessa kuitenkin oli, että Kuznetsov oli hyvin todennäköisesti Venäjän tiedustelupalvelun työntekijä. Putinin silovikkihallinnossa keskeisille paikoille nimitetään usein ihmisiä, joiden tausta on eri turvallisuuspalveluissa. Olipa asia niin tai näin, joka tapauksessa Suomi katsoi oikeaksi hyväksyä Kuznetsovin akkreditoinnin suurlähettilääksi.

Nyt tehtävässään lopettanut Aleksandr Rumjantsev toimi Venäjän Suomen-suurlähettiläänä vuodesta 2006. Hän on taustaltaan ydinfyysikko, joka toimi Venäjän ydinenergiaministerinä ja valtiollisen ydinvoimayhtiön Rosatomin johtajana. Laajalti arvostetun ja pidetyn Rumjantsevin näkyvin saavutus lienee onkin Venäjän osittain omistama ja lähes kokonaan rahoittaman Hanhikiven ydinvoimalan projektin käynnistyminen kaikkien farssimaisten vaiheiden jälkeen. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, minkälaiseksi Kuznetsovin profiili suurlähettiläänä muodostuu. 

99 kommenttia:

 1. Kuznetsovin rooli korostuu nimenomaan tiedustelumiehenä, jolle alalle hänet on koulutettu ja jolla alalla hänellä on rautainen ammattitaito. Kuznetsov tuskin on sinänsä paha, mutta hän tekee työtään ja se ei suoraan sanoen ole alkuunkaan Suomen etujen mukaista. Venäjä on saanut Suomesta varsin tukevan otteen energiayhteistyöllä, kuten Hanhikivi ja Nordstream. Pohjatyö on Kuznetsoville tehty, ei tarvitse katsoa kuin tiedusteluainsäädännön herättämää kommentointia, NS:n käsittelemmistä ympäristökysymyksiä ja tietysti tämä uusin soppa, Uniper. On jokseenkin selvää että Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen liikkumavara pienenee jatkossa. Keinovalikoimaa on jo kokeiltu ja maassamme oleva enemmän tai vähemmän sekava asiamiesverkko ei ole enää mikään naureskelun aihe. Miten olisi tilanne nyt jos Venäjän hallinnon radio- ja TV-asema olisi saanut aloitusluvan maassamme? Kannattaa näin presidentinvaalien alla muistaa mitä kävi Montenegrossa. Tilanteen niin vaatiessa, voidaan samanlaisia epävakauttamiskeinoja (poliittiset murhat ja vallankaappaus) hyödyntää myös Suomessa. Olomme ovat vakaat, mutta paikallinen riittävä epävakaus, disinfo sekä provokaatio riittää. Onneksi sisäisen turvallisuuden teemaa on pidetty esillä ja konkreettisia toimenpiteitä on julkistettu, joista eniten on kiinnitetty huomioita itärajan turvallisuustilanteeseen. Suomeksi: pyritään estämään tai rajoittamaan valtaan nousseen hallinnon pyytämien "rauhanturvaajien" saapuminen maahan kriisinhallintatehtäviin. Nyt on jokaisen Suomen kansalaisen velvollisuus olla valppaana. Kehitys tulee kiihtymään. Viranomaisten tulee ehdottomasti tehdä selväksi että Suomessa liikkuu (yhä enemmän) väärää tietoa, valeuutisia ja tulevaisuudessa kaikki uutiset tulee verifioida useista eri lähteistä. Jopa luotettavina pidettyjen YLE:n, STT:n ja suurten kotimaisten mediatalojen uutiset on jatkossa syytä tapauskohtaisesti verifioida, mahdollisesti jopa ulkomaisia luotettavia uutislähteitä vastaan. On myös syytä miettiä resilienssikysymyksiä. Miten toimimme jos radio, TV ja lehdistö eivät toimisikaan tai toosasta tulisi toisen sorttista ohjelmaa ja postiluukkuun ei-tilattuja julkaisuja? Voisiko olla että uutistoimitukset ja lehtitalot joutuisivat siirtämään osan tuotannostaan vaikkapa Ruotsiin? Näille pahimmille uhkakuvilla naureskellaan nyt, mutta on syytä huomata suurlähettilään maininta että Venäjän pelko on turhaa. Vaikka maa miehittää Georgiaa ja Ukrainaa, jossa suorittaa aktiivisia sotatoimia sekä pyrkii epävakauttamaan hybridisodankäynnin keinon useita eurooppalaisia valtioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni9. lokakuuta 2017 klo 11.42

   "Miten olisi tilanne nyt jos Venäjän hallinnon radio- ja TV-asema olisi saanut aloitusluvan maassamme?"

   Venäjän agendaa onkin sittemmin edistetty ihan ilmaiseksi talkoohengessä kotimaisen valemedia Vastavalkean hyödyllisten idioottien avustuksella.

   Poista
  2. Epäilemättä päätoimittaja Mehtälä onkin menossa jo lakki kourassa Tehtaankadulle Kutznetsovin ruplapussille.

   Poista
 2. "on syytä huomata suurlähettilään maininta että Venäjän pelko on turhaa."

  Jos vertaa esim. viimeisten 3 vuoden ajalta Venäjän lausuntoja siihen mitä on tapahtunut, niin puheiden ja tekojen välinen yhteys käy ilmiselväksi:

  Venäjä tekee mustaa ja puhuu samaan aikaan valkoista.

  Toisin sanoen, Venäläisten puheet vastaavat melko tarkasti reaalimaailmaa jos niiden merkityksen kääntää päinvastaiseksi.

  Venäläiset aiheuttavat omalla käytöksellään sen, että kenenkään järkevän on mahdotonta luottaa mihinkään mitä he sanovat. Fiksun ihmisen lähtökohtainen asenne Venäjään ja sen edustajiin on totaalinen epäluottamus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni8. lokakuuta 2017 klo 9.56

   Venäjä on saanut kaiken sen mitä sillä on naapureitaan ryöstelemällä ja valloittamalla. Venäjä on aina uhka mille tahansa naapurilleen ja sivilisaatiolle.

   Poista
  2. Fiksu epäilee. Vielä fiksummalle Venäjän valehtelu on itsestään selvää ja hän siirtyy yksin tein pohtimaan mistä valehtelussa on milloinkin kyse - mitä valehtelulla yritetään saavuttaa.

   Venäjä on jalostanut totuuden taivuttelun taiteeksi ja tehnyt valehtelusta tehokkaan manipuloinnin välineen.
   Lännessä on totuttu ajattelemaan tiedon luotettavuutta skaalalla:

   misinformaatio <-- TOTUUS --> valhe

   Misinformaatio kattaa tahattomat virheet, tietämättömyyden, väärinymmärrykset ja muut vastaavat. Misinformaation levittäjä luulee puhuvansa totta. Valehtelua lienee tarpeetonta selitellä.

   Venäjän skaala on laajempi:

   disinformaatio <- misinformaatio <-- TOTUUS --> valhe -> ilmeinen valhe

   Disinformaatio on useimmille Ryskyn blogin lukijoille tuttu käsite, joten ei siitä sen enempää.
   Ilmeinen valehtelu sen sijaan on puhetapa, jota Suomalaisten tuntuu olevan äärimäisen vaikeaa ymmärtää.
   Kyse ei kuitenkaan ole mistään rakettitieteestä, vaan yksinkertaisesta käytännön psykologiasta.

   Yksi ilmeisen valheen käyttötapa on vastapuolen analysointi. Yksinkertaistettuna. Kerro aivan ilmeinen valhe, ja jos vastapuoli:

   1. uskoo sen => hän on harmiton ja/tai tyhmä (ja siten epäluotettava).

   2. myötäilee, vaikkei uskokaan => hän on heikko (=pelottelulla muokattavissa)

   3. epäilee ääneen => hän ei ymmärrä mistä pelistä on kysymys (manipulointia voi huoletta jatkaa)

   4. osoittaa hienovaraisesti ymmärtäneensä mitä valheen kertoja teki ja miksi => hän on varteen otettava vastapuoli

   Lukija voi pohtia tätä taustaa vasten esim. Putinin viimekesäistä ilmeistä valhetta, jonka mukaan venäjän joukot ovat 1500 km päässä Suomen rajoilta.

   Venäjän sisäisessä vallankäytössä ilmeisen valheen funktio on historiallisesti ollut erotella jyvät toisinajattelijoista. Esim. kerro ilmeinen valhe ja ota ääneen epäilijät turvallisuuspalvelun häirinnän kohteeksi. Nykyään ei tarvita edes vallanpitäjän ilmeistä valhetta, vaan pelkkä alamaisen kriittinen äänekkyys riittää.

   Toinen ilmeisen valheen käyttötapa on vallankäyttö. Otetaan esimerkiksi Venäjän väite, ettei se ole Ukrainan sodan osapuoli.
   Jos vastapuoli hyväksyy väitteen neuvottelujen lähtökohdaksi (kuten esim. Minskin prosessissa on tapahtunut), vastapuoli on automaattisesti heikommassa asemassa.

   Ulkosuhteissa ilmeinen valehtelu on myös eräänlaista keskarin vilauttamista. Ts. ilmeisellä valheella Venäjä ikäänkuin myöntää mitä se on tehnyt, mutta sanoo samalla: Me teemme mitä haluamme, kypsykää siihen.

   -EV

   Poista
  3. Tämä EV:n esitys ilmeisen valheen käytöstä on mielenkiintoinen. Sitä voi miettiä eri näkökulmista. Ilmeinen valhe toimii vasta sitten kun disinformaatiolla on kyetty pohjustamaan kohderyhmät 1 ja 2 mukaan ilmeisen valheen esittäjän positiota vahvistamaan. Ilmeisen valheen esittäjä ei menesty ilman riittävän suuria ryhmiä 1 ja 2. Ryhmät 1 ja 2 ovat niitä Leninin tarvitsemia massoja, jotka nostatetaan taikinaksi disinformaation hiivalla.

   Ilmeisen valheen käyttö on todellakin sekä diagnoosin väline ja viestintäkeino vallan osoittamiseksi. Ilmeisen valheen käyttö on kärsivällisen miehen hommaa. Ilman kärsivällisyyttä ilmeisen valheen teho jää olemattomaksi. Ilmeisiä valheita pitää esittää tarpeeksi usein. Toisaalta kun ilmeisiä valheita käyttää tarpeeksi pitkään, se ujuttautuu pysyvästi kansakunnan kollektiiviseen maailmankäsitykseen. Sillä voi alistaa ja rokottaa kansalaiset totuudelta. Kuka tahansa voi valehdella koska tahansa ja siinä ei nähdä mitään poikkeuksellista. Kalle Kniivilä ja Anna-Lena Laurén ovat kumpikin Venäjällä oleskellessaan ja ihmisiä haastatellessaan raportoineet siitä, että ilmeiset valheet ovat tehneet tehtävänsä.

   Kun Neuvostoliitto oli vielä alkutaipaleellaan syksyllä 1939, ilmeisillä valheilla ei vielä tuolloin ollut samaa tehoa kuin tänä päivänä. Talvisotaa aloitettaessa Neuvostoliitossa ryhmä 3 oli vielä runsaasti edustettuna neuvostosotilaiden kirjeenvaihdossa kotirintaman omaisten kanssa. NKVD: kirjesensuuri raportoi Stalinin ydinryhmälle, kirjeissä Neuvostoliiton johdon esittämät ilmeiset valheet kuohuttivat sotilaita. Sotilaiden oli vielä tuolloin vaikea käsittää sitä miksi johtajat kertoivat ilmeisiä valheita.

   Kun seurasin Putinin 1500 kilometrivalheen jälkimaininkeja niin tuli todellakin mieleen, että se ilmeinen valhe oli vahva viesti. Ilmeisen valheen vastustaminen on loppujen lopuksi vain kuohuntaa, voimatonta tuohtumusta ja kohonnutta verenpainetta. Ilmeisen valheen puolustaminen on puolustajalle mieluisaa ryhmässä 1. Valheen myötäily ryhmässä 2 on tuhoisaa myötäilijän sielulle, on sielulle armeliaampaa kuulua ryhmään 1. Kun valhe on ilmeinen niin se kertoo esittäjästään juuri sen mitä hän halusikin: Valehtelen ja sinä tiedät että valehtelen. Valehtelen, koska voin, sinä et voi -revi siitä Niinistö!

   Poista
 3. Venäläinen valehtelu8. lokakuuta 2017 klo 10.00

  Ei ole Kremlin asia tulla neuvomaan turvallisuuspoliittisissa ratkaisuissa. Jos Suomi päättää hakea puolustusliitto NATO:n jäseneksi se ei kuulu venäläisille millään tavalla.

  Tehtaankatu ja Kuznetsov voivat tunkea verhoillut uusneuvostoliittolaiset uhkailunsa sinne minne aurinko ei paista.

  VastaaPoista
 4. Hyvä että saatiin kunnon tiedustelumies Suomeen. Oikeudenmukaisuuden ja totuuden on taas helpompi hengittää kun naton ja globalistipankkiirien kanssa vehkeilevät limanuljaskat yms. cia:n asiamiehet joutuu ilmeisten valheiden levittämisestä helpommin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yök. Kuvottava hapankaalin ja mahorkan löyhkä on vahva tuossa kommentissa.

   http://hikipedia.info/wiki/Kremliini

   Poista
  2. Mahorkkamies unohti mainita juutalaisten salaliiton. Unohtuiko oppikirja Kremlin opiston pöydälle?

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. No tulihan se sieltä. Olet varmasti tosi ylpeä?

   Poista
 5. Suomen turvallisuuspoliittiset ratkaisut ovat meidän ja vain meidän sisäinen asiamme. Se ei kuulu Venäjälle pätkääkään, mikä siinä on vaikeaa niellä Kremlissä? Semifasistinen kleptokratia pitäköön huolen vaikka tyhjien leffateattereidensa täyttymisestä Krim-leffan osalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu9. lokakuuta 2017 klo 11.02

   Varsinainen kassamagneetti. Ehkäpä oli kannattanut kiinnittää tuon leffan vetonaulapelleksi putinisti Steven Seagal.

   Poista
 6. Näissä kommenteissa varsunkin paljastuu turvallisuuspolittisten keskustelijoiden ja aiheesta kiinostuneiden rasistinen, halveksuva suhtautuminen etnisiin venäläisiin,joiden ja venäjän valtion edustaja ja puolestapuhuja suurlähettiläs on.

  Läntisillä, varsinkaan aglosakseilla ei ole mitään edellytystä moraaliseen ylemmyyteen,jos yhtään muistelee, myös heidän pahojatekoja.

  Suomalaisten asema kahden kultuurillisen maailman rajapinnassa, ei ainakaan helpotu jos täällä melskaavat venäjän vihaajat ja halveksijat pääsisivät toteuttamaan intohimojaan, tuo Bobrikovin kohtalon muistelu on mielestäni suoranainen uhkaus,jonka toivoisin suojelupoliisin ottavan vakavana turvallisuusuhkana.

  Suurlähettiläs on siinä oikeassa, että myös venäjällä on oikeus huolehtia omasta turvallisuudestaan,myös maamme vastaisella rajalla, läntisten toimijoiden keskuudessa on olemassa myös voimia,joiden intressinä on venäjän raakaaineiden haltuunotto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomattavalle osalle Suomessa asuvista etnisistä venäläisistä Venäjän valtio on uhkaava vihollinen ja suurlähettiläs heidän henkilökohtaiselle turvallisuudelleen vaaraksi. Eivät he pidä suurlähettilästä edustajanaan eivätkä puolestapuhujanaan.

   Suomella ei ole mitään tarvetta ottaa yhtään mitään vastuuta "aglosaksien" (eikö KGB:n opistossa opeteta oikeinkirjoitusta?) "pahoistateoista" (yhdyssanavalistus on näköjään mennyt jossain kohtaa liian pitkälle).

   Ei täällä kukaan vihaisi eikä halveksisi Venäjää, ellei Venäjä vihattavilla ja halveksittavilla teoillaan (mm. puolisotilaallisten rikollisjoukkioiden ja fasistimiliisien tekemä laiton hyökkäys Itä-Ukrainaan) olisi tehnyt itseään ansaitusti vihatuksi ja halveksituksi. Mitä Suojelupoliisiin tulee, sen pitäisi ottaa ennen muuta sinunlaisesi turvallisuusuhat vakavasti. Tosin tänne tarvittaisiin oikea tiedustelupalvelu, jolla olisi Venäjän vakoojien kohteluun vähän ankarammat valtuudet kuin nyt.

   Venäjän raaka-aineet taas ovat paskaa, parempaa saa halvemmalla muualta. Täysi kauppaboikotti vaan päälle. Juokaa sitten sitä maaöljyänne ja syökää malmejanne, kun sitä paskaa ei kukaan osta.

   Poista
  2. Höglund edustaa juuri niitä europpalaisen ylimielisyyden pahimpia päästöjä, jos tuon kohteen venäläinen tilalle asetettaisiin vaikkapa juutalainen tai neekeri,silloin viiharikoskynnys ylittyisi välittömästi.

   Noista venäjän raakaaineista ja niiden hyödyntämisestä,on ilmeistä että Putin ja muu maan johto teki tarkoituksella välirikon ns lännen kanssa,koska juuri kun maa oli hyväksytty maailman kauppajärjestöön,sille rittäin heikoin ehdoin, maalla ei ollut oikeastaan muuta mahdollisuutta aloittaa ns tuontia korvaava politikkansa.
   Näinä pakotteiden olemassaolon vuosina,venäjästä on tullut maailman suurin viljanvientimaa.

   Myös sahatavaran kohdalla venäjä on vallannut markkinoita,aliarvostetun ruplan ansiosta.Maamme sensijaan on parhailaan keskittymässä tuhoamaan metsänsä pelkän sellun raakaaineeksi,tosin niistä tehotuotetuista räkämännyistä ei laadukasta rakennusmateriaalia saataisikkaan.

   Kuvaavaa tilanteelle on, erään kansanedustajan yrityksen saunaprojekti on toteutettu laadukaasta venäläisestä puuraakaineesta.

   Joten oikeastaan todelliset venäjänystävät puhuvat tuollaisia lisäpakote toiveita.

   Poista
  3. "jos tuon kohteen venäläinen tilalle asetettaisiin vaikkapa juutalainen tai neekeri,silloin viiharikoskynnys ylittyisi välittömästi."

   Sanoin tuossa ylempänä nähdäkseni, että kaikki etniset venäläiset eivät koe fasistisen Venäjän verentahrimaa KGB-suurlähettilästä edustajakseen eikä asiansa ajajaksi. Olisi kiintoisaa saada tietää, mitä rasistista siinä on. Varmaankin on viharikos myös sanoa, että kaikki juutalaiset eivät koe Israelin suurlähettilästä omaksi edusmiehekseen. "Neekeri" taas on rasistinen ilmaus, ei minkään kansanryhmän nimi, eikä ole olemassa "Nekerian" maata, jonka suurlähettiläästä voisin sanoa samaa.

   Viestisi muuten ovat ns. "asia"-sisällöltään samaa paskaa kuin oikeinkirjoitukseltaan. Мне совсем ясно, что финский - не твой родной язык, и ты только плохо-плохутко им владеешь. Почему здесь не пишешь по-русски?

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Venäläinen valehtelu9. lokakuuta 2017 klo 10.45

   Venäläiset varkaat itse varastivat Ukrainalle kuuluvat luonnonvarat Krimin niemimaan anastuksen yhteydessä. Pakkoanneksoinnin myötä Venäjän hallintaan päätyivät Krimin niemimaan lisäksi alueen merialueet.

   Tuolla 200 meripeninkulman päähän Krimin rannikosta ulottuvan talousvyöhykkeen öljy ja maakaasuvaroja arvioidaan olevan biljoonien dollarien edestä joita venäläiset energiayhtiöt ovat varastaneet jo vuodesta 2014 alkaen.

   Poista
  6. Maa kuuluu niille, jotka siellä asuvat. Mitenkä Krimin rannikot muka kuuluisivat jollekin Livissä asuvalle ex puolalaiselle? Kiovan juntta menetti laillisuutensa vallankaappauksessa ja moraalinsa aloittamalla terrorismin vastaisen operaation oman maansa kansalaisia vastaan varustamlla mitä lie sekalaista porukkaa sotilastason aseilla ja lähettivät ne tappamaan venäjänkielistä osaa, noin puolta väestöstä. Vakinainen armeijahan ei hommaan alussa edes suostunut. Olisivat vaan käyttäneet poliisia ja normaalia järjestyksenpitoa neuvotteluin, niin mitään sotaa ei olisi tullut. Amerikkalaisilla oli kuitenkin tarve saada vedettyä Venäjä isoon kuluttavaan sotaa ilman, että heidän itse tarvitsee tehdä mitään. Korkeintaan lentää tippa teron päässä ilmapommituksia Itä-Ukrainan kaupunkeihin.

   Poista
  7. venäläinen valehtelu10. lokakuuta 2017 klo 12.39

   "Kiovan juntta menetti laillisuutensa vallankaappauksessa"

   Ukrainassa ei tapahtanut minkäänlaista vallankaappausta eikä vallassa ole ollut missään vaiheessa juntta.

   Valta vaihtui Ukrainan perustuslain määrittelemän menettelyn mukaisesti.

   Demokraattisesti vaaleilla valittu Ukrainan parlamentti äänesti ja aivan oikein erotti Ukrainan perustuslain mukaisesti Venäjälle maanpakoon lähteneen ja siten tehtäviin kykenemättömän presidentin Viktor Janukovitshin perustuslaillisista tehtävistään.

   Verkhovna radan eli Ukrainan parlamentin 340:stä läsnä olleesta edustajasta Viktor Janukovitshin erottamisen puolesta äänesti peräti 328 edustajaa mukaan lukien hänet omat tukijansa Alueiden puolueesta.

   Parlamentti nimitti tilalle virkaa tekeväksi presidentiksi parlamentin puhemies Oleksandr Turtšynovin.

   Tästä Venäjä on valehdellut ja väittänyt tätä laittomaksi menettelyksi mutta asia ei suinkaan ole niin. Ukrainan perustuslain mukaan parlamentin puhemies ryhtyy hoitamaan estyneen presidentin tehtäviä.

   Ukrainan perustuslain mukaisesti presidentti Turtšynov nimitti uudeksi pääministeriksi Arseni Jatsenjukin jonka tehtäväksi tuli muodostaa uusi kansallisen yhtenäisyyden hallitus.

   Parlamentissa Arseni Jatsenjukin puolesta nimitystä uudeksi pääministeriksi äänesti ja tuki 371 edustajaa eli selvä enemmistö.

   Uuden pääministeri Arseni Jatsenjukin muodostama uusi hallitus sai parlamentin äänestyksessä taakseen vaadittavat 331 edustajan enemmistön tuen. Arseni Jatsenjukin hallitus otti tehtävät vastaan 27.2.2014.

   http://en.interfax.com.ua/news/general/193222.html

   Näin ollen valtaan nousi täysin demokraattisesti ja perustuslain menettelyn mukaisesti täysin laillinen väliaikainen hallinto.

   Poista
  8. Venäläinen valehtelu10. lokakuuta 2017 klo 12.42

   Sen sijaan sodan aloitus ja se väkivaltainen aseellinen vallankaappaus tapahtui Ukrainan Krimin niemimaalla 27.2.2014 Simferopolissa kun Venäjän erikoisjoukkojen taistelijat valtasivat ja miehittivät paikallisen alueparlamentin sekä hallinnon rakennukset,pakottivat vanhan aluehallinnon eroamaan ja valtaan nostettiin Kremlin marionetti mafiamies Sergei Valerjevitš Aksjonov.

   Noin viikossa 27.2.–5.3.2014 Sevastopolin tukikohdasta käsin operoineet venäläiset erikoisjoukot ottivat hallintaansa alueen kaikki keskeiset Ukrainan puolustuvoimien tukikohdat ja strategiset kohteet miehittäen Krimin. Krimin valtaamisen keskeisessä roolissa olivat Venäjän asevoimien uudet erikoisjoukot, spetznaz-joukot, maahanlaskujoukot sekä merijalkaväki.
   Operaation osallistui tietojen mukaan 15000 venäläistä sotilasta.

   Krimillä uusi laiton venäjämielinen hallinto Aksjonovin johdolla alkoi heti valmistelemaan laitonta kansanäänestystä Venäjään liittämisestä joka järjestiinkin pikaisestiäänestys miehitysoloissa 16. maaliskuuta 2014.

   Kremlin ilmoittamien virallisten tuloksien mukaan äänestys prosentti olisi ollut 83% joista äänestäneistä peräti 97% olisi ollut Venäjään liittymisen kannalla! Näitä ei uskonut kukaan.

   Kyseessä lieneekin ollut venäläiseen kieroilevaan tapaan järjestetty röyhkeä vaalipetos jossa tuloksia oli "hieman" vääristelty yläkanttiin.

   Venäjän presidentin kansalaisyhteiskunta- ja ihmisoikeusneuvosto julkaisi 21.4.2014 nettisivuillaan raportin jonka mukaan äänestysprosentti olisi ollut vain 30%! Ja näistä krimiläisistä äänestäneistä vain puolet olisi ollut Venään liittämisen kannalla. Eli näin ollen raportin mukaan krimiläisistä vain 15% olisi päättänyt Venäjään liittymisestä!


   "aloittamalla terrorismin vastaisen operaation oman maansa kansalaisia vastaan varustamlla mitä lie sekalaista porukkaa sotilastason aseilla ja lähettivät ne tappamaan venäjänkielistä osaa, noin puolta väestöstä."

   Operaatio aloitettiin Venäjältä rajan yli tulleita erikoisjoukkoja ja terroristeja vastaan.

   Krimin niemimaan pakkoanneksoinnin jälkeen keväällä 2014 venäläisen FSB:n eversti Igor ”Strelkov” Girkinin komentamat rajan yli Ukrainaan tulleet erikoisjoukot lietsoivat taistelut ja kapinan käyntiin Itä-Ukrainassa.

   http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000838688.html?nomobile=4

   Ukrainan hallituksella on Yk:n peruskirjan 51 artiklan mukaisesti kaikki oikeus itsepuolustukseen ja velvollisuus palauttaa järjestys alueelleen voimakeinoja käyttäen. Tällöin järjestyksen palauttamiseen voidaan käyttää niin Ukrainan puolustusvoimia, vapaaehtoisia aluepuolustuspataljoonia tai vaikkapa ulkomailta tulleita palkkasotilaita.

   "Amerikkalaisilla oli kuitenkin tarve saada vedettyä Venäjä isoon kuluttavaan sotaa ilman, että heidän itse tarvitsee tehdä mitään."

   Yhdysvalloilla ei ole mitään tekemistä Venäjän 27.2.2014 Ukrainan valtiota vastaan aloittaman hyökkäyssodan kanssa.

   "Korkeintaan lentää tippa teron päässä ilmapommituksia Itä-Ukrainan kaupunkeihin."

   Yhdysvaltojen ilmavoimat eivät ole osallistunut taisteluihin Ukrainassa. Sen sijaan Venäjän ilmavoimat on tukenut maavoimiensa operaatioita Ukrainassa Mi-24 Hind hyökkäyshelikoptereilla sekä Su-25 Frogfoot maataistelukoneilla.

   Poista
  9. Itä-ukrainalaiset haluaisivat fasistisen Venäjän armeijan miehitysjoukot ja venäläiset terroristit pois sieltä.

   Poista
  10. Venäläiset eivät käy kyykkypaskallakaan ilman hyvää suunnitelmaa.

   https://yle.fi/uutiset/3-7470317

   Poista
 7. Kohdemaiden sisältä käsin välikäsien kautta poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamaan pyrkivän Kuznetsovin nimittäminen suurlähettilääksi Suomeen on tuskin mikään sattuma. -Tästä voi tehdä vain sen loogisen johtopäätelmän, että Venäjä haluaa kuristusotteen suomalaisesta poliittisesta päätöksenteosta, mielummin Venäjälle kuin Suomelle lojaalien suomalaisten avustuksella. Kokonaan oma arvionsa on sitten se, että kuinka moni suomalainen on enää 2000-luvulla valmis juoksemaan venäläisessä talutusnuorassa, koska ainakin yleinen mielipide tuomitsee jo vuonna 2017 tällaisen hännystelyn harjoittamisen, toisin kuin vielä 1970-luvulla.

  En kuitenkaan menettäisi tovoa vaikka venäläisen disinformaatio- ja vaikuttamisyritysten vyöryttämisen kohteeksi joutuisimmekin. 2000-luvun suomalainen on kuitenkin jo niin hyvin koulutettu ja osaa hakea vertailevaa tietoa useista eri lähteistä, joten niin suoraviivainen vaikuttaminen ja disinformaatio jotka toimivat vielä 1970-luvun olosuhteissa, tuskin toimivat enää. Venäjämielisiinkin kohdistuva tutkiva journalismi ja viranomaistoiminta ovat nykyään huomattavasti korkeammalla tasolla. -Ja sitä paitsi, paljastuessaan tuollaiset vaikuttamisyritykset tekevät enemmän hallaa kuin hyötyä Venäjän valtion vaikutusvallalle Suomessa.

  Sputnik -mediaproapagndatoimiston kohtalo Suomessa on hyvä ja toimiva esimerkki edelläkerrotusta. -Venäjä perusti suurin toivoin Sputnik Newsille toimiston Helsinkiin toivoen pääsevänsä vaikuttamaan suomalaiseen mediaan sisältä käsin. Puolentoista vuoden toiminnan jälkeen, Sputnik ei ollut saanut yhtäkään propaganda-artikkeliaan sujautettua suomalaiseen mediaan, eikä myöskään yhtäkään suomalaista journalistia palkkalistoilleen huolimatta siitä, että journalistien keskuudessa työttömyysprosentti on noin 40%. -Tämä käyköön vahvasti esimerkiksi siitä mikä kohtalo myös Kuznetsovin mahdollisesti harjoittamaan pyrkiviä vaikuttamishankkeita odottaa 2000-luvun Suomessa.

  Jos ja kun Venäjän tavoitteena on toistaa YYA-ajan käytäntöjä Suomessa, Kuznetsov paljastuu hankkeineen huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä kuin 30-40 vuotta sitten olisi paljastunut, varsinkin, kun vuoden 2017 Suomessa ei ole enää yhdellekkään suomalaiselle päättäjälle kunniaksi toimia aktiivisesti Venäjän etujen vahtikoirana Suomessa, kuten ehkä 1970-luvun suomettuneessa Suomessa vielä oli. Päinvastoin: Kremlin antama poliittisen tuen ja suudelman vastaanottaminen on 2000-luvun Suomessa suomalaiselle päättäjälle sama kuin tekisi poliittisen itsemurhan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjä on ja tulee olemaan meille suomalaisille erittäin tärkeä yhtistyökumppani monilla elämänaloilla.
   Täällä meuhkaavat,lähinnä aglosaksiseen arvoliberalismiin sairastuneet russofoobikot ovat muodostaneet hegemonisen älämölöteatterin,eräänlaisen kultturillisen sumutusverhon,ettemme ymmärtäisi todellisuutta missä maailmassa mennään.

   Onneksi internet on viellä avoimena,voimme sieltä ihailla Oleg Gasmanovia ja uutta lahjakuutta Danil Pluzhnikovia,jälkimmäistä suosittelen tutustuttavaksi myös arvoliberaaleille suvaitsevaisille,onhan mahtavat äänivarat ja karisman omaavalla pojalla pituutta vain 98 senttiä.

   Poista
  2. En tuudittautuisi itsetyytyväisyyteen. Ainakin pari vaikutusyrityksille altistavaa tekijää tulee heti mieleen.

   1. Suomalaiset - myös päättäjät - ovat yhä edelleen melko sinisilmäisiä Venäjän suhteen.
   2. Osalla päättäjistä voi olla YYA-luurankoja kaapissa, mikä tekee heistä alttiita kiristykselle.
   3. Suomalaiset sortuvat helposti toiveajatteluun ja uskovat katteettomasti omaan erinomaisuuteensa.

   Suomalaiset uskovat mantraan itsenäisestä vahvasta puolustuksesta. Mantraa hoetaan ilman mitään käsitystä kuinka epärealistisille oletuksille se on rakennettu. Suomi kykenee muka aiheuttamaan vastustajalle niin suuret tappiot, että kynnys on hyökkääjälle liian korkea. Hohoijaa. Suomi ei kykene turvaamaan merikuljetuksia jotka ovat huoltovarmuuden kannalta elintärkeitä. Suomi ei kykene torjumaan kaukovaikutteisia aseita (esim. risteily- ja ballistiset ohjukset). Suomen kyky torjua kyberiskuja on sekin kyseenalainen. Venäläiset saivat touhuta ulkoministeriön tietojärjestelmissä vuosia, ennen kuin Ruotsi kertoi meille asiasta. Ja mikä pahinta, näistä(kään) asioista ei synny keskustelua koska ei meitä mikään uhkaa, kaikki on kunnossa, ei näistä asioista voi puhua julkisesti, keskustelu ei ole ajankohtaista, ei pidä kaivaa juoksuhautoja, ei pidä horjuttaa vakautta ja oman erinomaisuutemme epäily on vain natokiimaa.

   Oman erinomaisuutemme ja "vastustuskykymme" jatkuva korostaminen voi kääntyä itseään vastaan. Siitä seuraa helposti oletus, että olemme täysin immuuneja disinformaatiolle. Emme varmasti ole. Emme varmasti huomaa kaikkia vaikutusyrityksiä. Varsinkaan jos tyydymme loikoilemaan oman erinomaisuutemme loisteessa.

   Osa nykyisistä yhteiskunnallisista vaikuttajista (politiikassa, ay-liikkeessä, yrityselämässä) oli kaulaansa myöten yhteistoiminnassa tehtaankadun (KGB) kanssa kun NL oli vielä olemassa. KGB on aivan varmasti hankkinut heistä kompromaatteja jotka ovat edelleen ajankohtaisia. YYA -dinosauruksemme ovat siis mahdollisesti alttiita kiristykselle.

   Mistä muusta kuin sinisilmäisyydestä kertoo esim. Fennovoimakuvio? Fortum lähti sinisilmäisesti Venäjälle kultaa vuolemaan, mutta siitä tulikin kiristyksen välikappale. Sinisilmäisyys on johtanut Suomen pakkorakoon, jossa Suomella ei ole varaa vastustaa Venäjän energiahankkeita edes halutessaan. Muutoin Fortumia uhkaa Venäjälle tehtyjen investointien menetys.
   NordStream I, Fennovoima, NordStream II ja viimeisimpänä Uniper. Vain totaalinen idiootti pitää näitä hankkeita puhtaasti kaupallisina. Ne ovat osa Venäjän voimapolitiikkaa ja Suomi kaivaa itseään jatkuvasti syvemmälle tähän kuoppaan.

   Poista
  3. kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni9. lokakuuta 2017 klo 16.50

   Ton anonyymin Fsb:n trollin kaali on päässyt mädäntymään pahasti. Emme tarvitse Venäjää ja venäläisiä mihinkään.

   Poista
  4. Olemme kiintoisassa asemassa läntisen, rapputuvan ja itäisen kristillisen konservativistisen arvomaailman risteyskohdassa.

   Luojalle kiitos maamme Presidenttinä on henkilö jolla on realistisen maailmankatsomuksen muovaama vakaumus,ettette höyräilijät pääse tekemään täällä osoittamaanne pulinaa vakavampaa vahinkoa kansakuntamme menestykselle ja onnelle.

   Puolustusvoimien sisältä, luojalle kiitos on myös noussut esiin rohkeita järjenääniä,jotka eivät täysin ole korruptoituneet yhdysvaltalaisen aseteollisuuden edusmiehksi. Taroitan tietenkin sitä vouhkaamista,mitä tapahtui Zapad harjoituksen yhteydessä,venäjä ei valloittanutkaan balttiaa ,eikä jättänyt asevoimia valko-venäjälle, en yhtään ihmettelisi että kyseiset turvallisuuden asiantuntiat olisivat ja olevat vähänaikaa hiljaa, kunnes uusi uhkakuva venäjän toimista punoutuu heidän tajuntaansa.

   Poista
  5. Venäläinen valehtelu10. lokakuuta 2017 klo 12.45

   Suomi on osa länttä eikä missään vitun välimaastossa. Palaapas järsimään sitä hapankaaliasi trolli.

   Poista
  6. Koitappas määritellä "lännen" rajat, hallintorakenne ja nimetä ylin johtaja.
   Niinpä. Hapankaali on hyvää ja ravitsevaa. Suomea miehittää ulkomainen varjohallitus ja cia:n asiamiehet sun muut kompromaatit ja ulkomaalaiset rellestää ministereinä kupaten kansallisomaisuutta.

   Poista
  7. "Koitappas määritellä "lännen" rajat..."

   Jos länttä ei kerran ole olemassa, niin miksi sitten jatkuvasti vaahtoat siitä?

   Oletuksesi siitä, että lännen olemassaolo edellyttää rajoja, hallintorakennetta tai ylintä johtajaa on suorastaan idioottimainen. Sama kuin väittäisi, ettei vanhainkoteja ole olemassa ja perusteeksi heittäisi: koitappas määritellä missä iässä ihminen on vanhus.

   No, nuo salaliittohörhöilysi kyllä kertovatkin omaa kieltään älyllisestä kapasiteetistasi...

   Poista
  8. On välttämätöntä kyetä määrittelemään termit, joita käytetään uutisoinnissa jatkuvasti tärkeiden turvallisuuspoliittisten ja taloudellisten tapahtumien perusteina. Muuten uutinen on pelkkää höpinää.

   Voitko olla vanhainkotisi asukas, jos et tiedä mikä tai missä vanhainkoti on? Taidat sitten olla kuuro-sokea dementikko.

   Poista
  9. "On välttämätöntä kyetä määrittelemään termit, joita käytetään uutisoinnissa..."

   Termien määrittely on toki tärkeää. Lännen määriteleminen ei kuitenkaan edellytä, että sillä olisi yksikäsitteiset maantieteelliset rajat tai hallintorakenne, ylimmästä johtajasta nyt puhumattakaan.

   "Muuten uutinen on pelkkää höpinää."

   Väitteesi on höpinää. Uutisissa ei käytännössä koskaan määritellä yleisesti tiedossa olevia käsitteitä tai termejä.

   "Voitko olla vanhainkotisi asukas, jos et tiedä mikä tai missä vanhainkoti on? Taidat sitten olla kuuro-sokea dementikko."

   No, en ainakaan ole fakki-idiootti. Tiedoksesi, kieli on pullollaan käsitteitä joille ei ole kristallinkirkasta ja tarkkaa määritelmää josta kaikki olisivat samaa mieltä; Nuorukainen, aikuinen, vanhus, perhe, vasemmistolainen, oikeistolainen, natsi, fasisti, trolli jne. jne. jne. Tarkasti ja yksiselitteisesti määriteltyjä käsitteitä löytyy oikeastaan vain tieteestä. Arkipuheesta niitä on turha etsiä.

   Jos edelleen kaipaat lännen määritelmää, niin käy esim. wikipediassa ettet nolaa itseäsi enempää: https://en.wikipedia.org/wiki/Western_world

   Poista
  10. Käsitteeseen "länsi" tai "läntinen arvopohja" vedotaan päivittäin, joten sellaisen on pakko olla olemassa. Miksi määritelmä salataan ja todellista valtaa pitävät tahot pysyvät piilossa? Meille näytetään vain muutaman vuoden välien vaaleilla vaihdettavia puhuvia päitä. "Assad must go" porukka alkaa olla jo kokonaisuudessaan vaihtanut hillotolppaa, mutta kansansa suosiosta nauttiva Assad pysyy.

   Mutta kyllä sinunkin vanhainkotisi johtaja tietää ihan tarkasti montako dementikkoa hänen laitoksessaan kuolaa. Naton jäsenmaat tiedetään tarkasti, Amerikan osavaltiot tiedetään, YK:n turvallisuusneuvoston jäsenet tiedetään. Termi länsi on kuin anaalitappi, joka laajenee, joustaa ja supistuu tilanteen liikkuessa. Ja jos se ikinä luiskahtaa ulos päivänvaloon, sekä haju, että näkymä olisi vastenmielinen ja kaikkien heti tunnistettavissa.

   Poista
  11. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 19.54

   Bashar Al-Assad ehkä pysynee vallassa mutta ei suinkaan enää koko Syyriassa vaan niillä alaviittialueilla jotka on onnistunut Venäjän avulla pitämään. Syyriaa yhtenäisenä valtiona ei ole enää olemassakaan.

   http://syriancivilwarmap.com/

   Poista
  12. Minulla ei ole kokemusta anaalitapeista, mutta uskon sinua koska tunnut tietävän asian tarkasti. Tämä taitaa osaltaan selittää viehtymyksesi älylliseen sontaan jota lapioit meidän muiden blogin lukijoiden haisteltavaksi.

   Poista
 8. Venäläiseen tapaan häikäilemätöntä Suomen sisäisiin asioihin puuttumista uhkauksilla. Suomen valtion pitää välittömästi julistaa Venäjän uusi Suomen suurlähettiläs Pavel Kuznetsov ei toivotuksi henkilöksi (persona non grata) ja karkoittaa hänet maastamme pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkomuka toteaminen sotilaallisen tilanteen muuttumisesta,jotenkin asioihimme puuttumista,eihän venäjän suurlähettiläs ole nelvolinen kuin katselemaan oman maansa etua,myös tällä maailmankolkalla.
   Liittoutumalla laajentumishaluisen sotilasimperiumin kanssa,asetamme kansamme altiiksi sotilaallisen konfliktin tuottaman tuhon kokettelemukselle.

   Poista
  2. Ei tässä mene kuin muutama vuosi, niin meidänkin ydinvoimalat on suojattu S400 järjestelmällä ja ne kaikki 12 kpl F35:sta lymyilee Göteborgissa ja lentosuunnitelmissa lukee London City. Aidosti itsenäisessä Suomessa maksetaan kahvit kultamarkoilla. Erkki Liikanen valehteli aamu-tv:ssä, että Ben kävi katsomassa yksin Suomen kultakasaa New Yorkissa, kun kahta ei saanut päästää yhtä aikaa. Fake gold. Standardi menettely globalisteilta viedä kulta joko kotikutoisten limanuljaskojen avulla tai pommittamalla kuten Libyalta.

   Poista
  3. Keneltä ihmeeltä suomalaisia ydinvoimaloita pitäisi susjata ilmatorjuntaohjuksin? Ne tuottavat sähköä rauhanomaiseen käyttöön, ja niitä suojaa kansainvälinen sopimus "vaarallisia voimia sisältävien kohteiden" demilitarisoinnista. Ei niihin yksikään länsimaa hyökkää, enkä usko että sinä väittäisit Venäjänkään olevan niin vastuuton.

   Ainoa tilanne, jossa ydinlaitoksia pitäisi alkaa suojaamaan ilmahyökkäyksiltä, olisi se, jos kehittäisimme ydinasetta, mistä olemme irtisanoutuneet ydinsulkusopimuksella. Ja tällöin S-400 olisi aika huono, sillä se on kaukotorjuntajärjestelmä, joka ei sovellu rynnäkköhyökkäyksen torjuntaan. Alueilmatorjuntaan riittäisi esim. Petshora. Tai NASAMS, joita meillä on.

   Sinänsä hauskaa lukea tätä trollausta esimerkkinä salaliittoteoreettisen maailmankuvan käyttämisestä osana Venäjän propagandaa. Muuten tavallisia venäläisiä teemoja toisteleva juttu nostaa esille kultarahan käytön. Tämä on erityisen huvittavaa siksi, että ei meillä Suomessa kukaan kultakantaa haikaile. Sen sijaan kyse on siitä, että venäläiset ovat tehokkaasti omineet klassiset amerikkalaiset salaliittoteoreettiset teemat, joihin kultakantahaaveilu kuuluu olennaisena osana. Hattua pitää nostaa. Taitavaa työtä.

   Poista
  4. Venäläinen valehtelu10. lokakuuta 2017 klo 9.55

   Ilmeisesti tuossa yritetään myös vihjailla sitä että F-35 on niin kallis että sitä ei ole varaa hankkia 12kpl enempää. 2020-luvun puoliväliin mennessä F-35:n yksikköhinta on laskenut ja tulee olemaan suunnilleen samaa luokkaa kuin F/A-18 Super Hornetin.

   Sen sijaan köyhtyvällä Venäjällä on vaikeuksia saada häivehävittäjä SU-57:n sarjatuotantoa käyntiin. Varapuolustusministeri Juri Borisovin mukaan Venäjä ilmavoimille onkin tilattu vain 12 kpl SU-57:aa jotka toimitetaan vuoteen 2020 mennessä. Syynä konetyypin ongelmat, jatkuvat nousevat kustannukset sekä Venäjän kehno taloudellinen tilanne.

   http://www.businessinsider.com/russias-newest-fighter-jet-is-fifth-generation-in-name-only-2016-2?r=US&IR=T&IR=T

   Poista
  5. Toisaalta, jos tuota tekstiä lukee uhitteluna, niin se pitää sisällään ajatuksen Hanhikivi-projektin sotilaallisesta ulottuvuudesta. Voimalaitos sijaitsee suunnilleen sillä lentoreitillä, joka kulkee Thulesta Moskovaan. Sitä "suojaamaan" sijoitettu S-400-patteri olisi aika arvoton voimalaitoksen itsensä kannalta, mutta parantaisi valtavasti Venäjän yleistä ilmapuolustusta, ulottaisi tutkavalvonnan Norjanmeren rannoille ja estäisi tehokkaasti Suomen ja Norrlannin ilmatilan käytön esim. lentotankkaukseen, elektroniseen tiedusteluun tai lentävään tutka- ja maavalvontaan.

   Eli tämäkin teksti kannattaa lukea varoituksena. Tuollainen pyyntö asettaa aseistusta venäläisen sijoituksen suojaksi ei ole aivan mahdoton.

   Poista
  6. Suomi saa ilmaiset S400 YYA-rauhanohjukset ydinvoimalan kaupanpäälle. Well played, sir.

   Poista
  7. Mahtavaa analyysia EA. Se on vähän kuin Libyan lentokieltoalue, eli läntisen arvoyhteisön tulkinta oli lupa täyteen ilmahyökkäykseen maakohteisiin vaikka lentokielto sanoina tarkoittaa vain lentämistä ilmatilassa. Jopa cia:n asiamies Stubb selvitti termiä näin ihan vakavissaan, kun Syyriaan ajettiin lentokieltoaluetta, että se tarkoittaa sitten täyttä ilmasotaa.

   Nyt Syyriassa on ollut vaihtelevasti lentokieltoalue jo tovin, mutta ei ole enää Stubbia juhlimassa. No, tuleeko S-400 koskaan paikalle ainoaksi torjuntakerrokseksi?

   Eikös se ole hyvä asia, että kyettäisiin dollariromahduksen jälkeen torjumaan mattopommituksiin ryhtynyt roistovaltio ajoissa, ettei Itiksen Alkon pullot pääse särkymään.

   Ovathan tässä jo muutkin, kuten nato-maa Turkki ja petrodollarin kulmakivi Saudi-Arabia hankkimassa suojaa tuulen kääntymistä vastaan.

   Pyysihän Saksakin jo kultansa takaisin ja suunnitelmat ovat olemassa Euron romahduksen varalle palauttamalla markka. Kultamarkan mainitseminen johtaisi uran tuhoutumiseen, ellei sitten satu lento-onnettomuus tai masennu itsariin. Ja tässä tarinan ympyrä sulkeutuu Gadaffin Kultadinariin. "Gaddaf ammuttiin hänen omalla kultaisella pistoolilla ja ampujalla oli NYC lippis päässä."

   Poista
  8. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 8.04

   "eli läntisen arvoyhteisön tulkinta oli lupa täyteen ilmahyökkäykseen maakohteisiin vaikka lentokielto sanoina tarkoittaa vain lentämistä ilmatilassa."

   YK:n turvallisuusneuvoston 18.3.2011 hyväksymä päätöslauselma 1973 oikeutti tuon lentokieltoalueen lisäksi kaikkiin tarvittaviin keinoihin siviilien suojelemiseksi Libyassa.

   Päätöslauselma vahvisti kansainvälisen yhteisön vuonna 2005 sopimaa periaatetta suojeluvastuusta jonka mukaan kansainvälisen yhteisön on tarvittaessa voimakeinoin puututtava tilanteeseen jossa valtio loukkaa kansansa ihmisoikeuksia.

   Turvallisuusneuvoston 15 jäsenestä 10 äänesti lentokieltoalueen ja ilmaiskut Libyaan sallivan päätöslauselman puolesta. Päätöslauselmaa ei vastustanut yksikään maa mukaan lukien Venäjä ja Kiina.
   Poista
  9. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 8.12

   Absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti.

   Libyan diktaattori Muammar Gaddafilla olikin samat kieroutuneet perverssit mielenkiinnon kohteet kuten parhaalla kaverillaan Jimmy Savillella sekä Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla.

   http://www.washingtontimes.com/news/2016/jan/22/alexander-litvinenko-slain-ex-kgb-spy-accused-puti/

   Poista
  10. Ilmapommitukset valtion turvakoneistoa vastaan on äärimmäinen teko siviilien tuhoamiseksi, ei suojelemiseksi. Miksi lännen organisoimat terroristit ja vankikarkurit saivat ja saavat edelleen uhata siviilejä. Lännen apu suisti Afrikan toiseksi parhaan valtion klaanien väliseksi taistelukentäksi. Kulta ryöstettiin, pankki ryöstettiin, öljy ryöstettiin, nehän on kirjattu tuohon samaan päätöslauselmaan. Libyalla oli siis oma itsenäinen kansallinen keskuspankki, jonka globaali keskuspankkikartelli otti hallintaansa pommien avulla huolellisesti suunnitellulla ja harjoitellulla hyökkäyssodalla, johon oikeutus hankittiin hybridisodan keinoilla vain väittämällä Gaddafin pommittaneen lentokoneilla omia kansalaisiaan.

   Kiovan juntta muuten pommitti Itä-Ukrainan kaupunkeja heti kriisin alkuvaiheessa. Miksei YK estänyt sitä pommittamalla Kiovaa?

   Poista
  11. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 18.54

   "Kiovan juntta"

   Juntalla tarkoitetaan hallintoa josta vastaavat sotilaat ovat kaapanneet vallan. Ukrainan ainoa laillinen hallinto pääkaupunki Kiovassa ei ole koskaan ollut sotilaiden pyörittämä juntta.

   Sen sijaan Itä-Ukrainassa Donetskin ja Luhanskin oblasteissa Venäjän armeijan ja terroristien avulla vallan kaappanneita laittomia hallintoja voidaan jo kutsua juntaksi.

   "pommitti Itä-Ukrainan kaupunkeja heti kriisin alkuvaiheessa."


   Venäjän joukot ja sen tukemat laittomat terroristimilitiat ovat käyttäneet Itä-Ukrainassa kaupunkien asuinrakennuksia ja asuntoja tuliasemina niin kevyille kuin myös raskaille aseille.

   Esimerkiksi venäläiset ovat kätkeneet BM-21 Grad 122mm raketinheitinheitinjärjestelmiään ja tykistöä asuinrakennusten keskelle pihoille ja tulittaneet sieltä Ukrainan puolustusvoimien asemia:

   https://www.youtube.com/watch?v=sdFAwJe53os

   Tämä tulitus taas on vetänyt Ukrainan puolustusvoimien tykistön ampumaa epäsuoraa vastatulta puoleensa. Venäläiset ovat estäneet siviilejä poistumasta rakennuksista taisteluiden aikana ja näin ollen valitettavien siviilitappioiden syntyminen tulituksessa on ollut väistämätöntä.

   https://themoscowtimes.com/articles/civilians-forced-to-act-as-human-shields-by-separatists-ukrainian-officials-say-36105

   https://uawire.org/news/the-us-department-of-state-reported-that-separatists-in-the-donbas-use-children-as-human-shields-or-as-soldiers

   Geneven neljäs yleissopimus kieltääkin ihmiskilpien käyttämisen sotatoimissa ja luokittelee ihmiskilpien käytön sota sekä ihmisoikeusrikokseksi.

   Venäjä kuuluu tuomita näistäkin rikoksista Haagin kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa.

   Poista
  12. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 19.12

   Venäjän asevoimat ja sen aseistamat terroristit syyllistyivät jo kansanmurhaan talvella 2015 tulittamalla BM-21 Grad 122mm & raskailla BM-27 Uragan 220mm raketinheitinjärjestelmillä rauhallista Mariupolin kaupunkia ja sen asukkaita surmaten ainakin 30 aiheuttaen mittavat tappiot infrastruktuurille.

   https://www.youtube.com/watch?v=GJ1v-cxo0MU

   Poista
  13. Ukrainan natsirankaisijat ampuivat itse venäjämielistä Mariupolia ja väittivät tulituksen tulleen idästä lyödäkseen kiilaa Donbassin kodinturvajoukkojen eteen ja estääkseen Mariupolin nousun heikkoa Kiovan junttaa vastaan.

   Gorlovkan Madonna joutui ilmapommituksen kohteeksi siviilialueella. Tulitus siviilialueille on jatkunut taukoamatta tähän päivään asti kattaen kaikki asejärjestelmät ballistisia Tochka ohjuksia myöten.

   Poista
  14. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 20.05

   Toivottavasti sellainen Ukrainan Tochka-U ballistinen tykistöohjus lentää vielä sinne Donetskin kaupunkiin Artemakatu 87:n trollitoimiston ovesta sisään lopettaen tuon paskanjauhannan. :)

   Poista
  15. Siinä paljastui jälleen kuinka agressivinen ja paha nato:n palkkatrolli on toivoessaan lehdistön murhaamista räjäyttämällä koko kortteli siviileitä vain Kiovan juntan itätyttöbusineksen ja sisäelinkaupan suojaamiseksi. Onko pian jo aika lähettää seuraava MH-17 täynnä jäätyneitä, verettömiä ja sisäelimettömiä puolilahoja ruumiita Donbassin pelloille?

   Poista
  16. Heh heh. On kyllä melkoista liioittelua verrata Janusta ja "Doni Newsiä" oikeaan lehdistöön.

   Poista
  17. Mikäs sitten on oikeaa lehdistöä? Trumpin mukaan suurin osa on Fake News. Ja suomessa palkitaan journalisteina kaikkein keveimmät nato:n palkkaidiootit.

   Poista
  18. Vihjailut ja väitteet laittomasta sisäelinkaupasta ovat venäläistä disinformaatiota.

   https://www.stopfake.org/en/fake-ukraine-s-health-ministry-allows-ukrainians-to-be-sold-for-organs/

   Samaa lööperiä levittivät 2014 käyttäen todisteina Tsetseniasta otettuja kuvia jossa oli kuvattuna venäläisten sotilaiden tekemien sotarikosten siviiliuhreja:

   https://www.stopfake.org/content/uploads/2014/07/41.jpg

   Poista
  19. Idän venäläiset barbaarit syyttävät aina muita siitä mitä itse tekevät. Laitonta sisälinkauppaa on kyllä käyty mutta ei Ukrainassa vaan Tsetseniassa Venäjän sotilasjohdon toimesta.

   http://www.kolumbus.fi/suomi-tshetshenia-seura/hanbijev.htm

   Poista
 9. Venäjän suurlähettiläällä on täysi oikeus mielipiteeseensä,sitävastoin niillä täällä oleville blogistin suoranaisilla uhkauksilla, viitaten Bobrikovin kohtaloon,on kohtalokas vaikutus maamme turvallisuuteen,mikäli jokin kaheli katsoo isänmalliseksi velvollisuudekseen matkia Scaumannia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usa joutuu kälppimään häntä koipien välissä Ukrainasta.

   Poista
  2. Ei kyse ollut mistään mielipiteen ilmaisusta. KGB:n kotiryssä Kuznetsov uhkasi yksiselitteisen suorasti Suomeen kohdistuvilla vastatoimilla mikäli maamme hakee jäsenyyttä puolustusliitosta. Venäläisten imperialistiset intressit Suomea kohtaan eivät ole muuttuneet entisen NL:n ajoilta mitenkään.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Vain nato:n palkkaidiootti ei ymmärrä, että kaikilla tapahtumilla on vastareaktio. Jos Suomi liittyy aggressiiviseen hyökkäysliittoon, tulee silloin Suomestakin aggressiivinen hyökkääjä ja on itsestään selvää, että uhattu ei jätä aukkoa rintamaan. Nato:n isäntämaasopimus jo toi Alakurttiin vastavoiman, vaikka täällä toisin uskotellaan.

   Poista
  5. Siinäpä taas yksi suomettunut selkärangaton pelkuri joka olisi Venäjän ärsyyntymisen pelon takia valmis jättämään hakematta NATO:n jäseneksi ja siten samalla alistamaan päätäntävallan tässä asiassa Venäjän hallinnolle ja liittämään isänmaamme Venäjän etupiiriin.

   Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. Venäläinen valehtelu14. lokakuuta 2017 klo 19.13

   "kytkeä itsensä läntiseen anaalitappiin"

   Suomi on jo osa läntistä puolustusyhteisöä NATO:n tärkeänä rauhankumppanina sekä myös EU:n kautta. Seuraava looginen askel on NATO-jäsenyys.

   "luovuttaa marssitahdin Suomesta ulkomaille".

   Ei pidä paikkaansa. NATO:n jäsenenä Suomella olisi edelleen omassa komennossa omat puolustusvoimat ja vastaamme itse alueemme puolustuksesta.Jos olemme jäsen NATO voi auttaa siinä, jos emme ole jäsen NATO ei auta siinä.


   "Jos nato ja etenkin Amerikkalaiset pääsee luiskahtamaan sisälle Suomeen, takertuvat he tänne kuin pikaliima nahkaan."

   Suomeen ei tulisi vieraita tukikohtia, joukkoja tai ydinaseita ellei niitä nimenomaan haluta tänne.

   Poista
  8. Nato jäsenyys merkitsee peruuttamatonta, ehdotonta antautumista Amerikkalaiselle mielivallalle. Heidän sopimuksensa pitää vain niin kauan kun siitä on hyötyä heille. Pienikin mielenosoitus isäntää vastaan ja henkilön ura on poikki. Pullikoi enemmän, niin Saddamin tai Gaddafin kohtalo on edessä. Suomen ainoa hyöty on miesvahvuus, jolla se voi ahdistaa itärajaa. Heille ei ole mikään temppu tekaista syy vihollisuuksien aloittamiseksi. Näitä kakarasta asti indoktrinoituja cia:n asiamiehiä vilistää Suomessa varmasti muitakin, jotka käyvät hyökkäysvalmistelujen kokouksissa ja ymmärtämättömyyttään selittää telkkarissa Libyan hyökkäyksen PALIKOISTA tai hybridisodan NARRATIIVEISTA - totuudesta piittaamatta.

   Poista
  9. Olet Kremlin propagandan aivopesemä uhri.

   Poista
  10. Markku N:ltä loppui argumentit. Tässä sulle osa USA:n tekaistuista syistä lähteä sotaan:
   Pearl Harbor annettiin tapahtua -> WWII

   Tonkinin lahden välikohtaus, joka sepitettiin tyhjästä -> Vietnamin sota

   9/11, jonka järjesti Israel ja neoconnat -> Afganistanin sota

   Massatuhoaseet, joita ei ollut olemassa -> Irakin sota

   Gaddafin ilmapommitukset Bengasiin, jota ei koskaan tapahtunut -> Libyan sota.

   Syyrian kaasuiskut lavastettiin -> Tuki palkkaterroristeille ja osittainen invaasio.

   Poista
  11. "Heidän sopimuksensa pitää vain niin kauan kun siitä on hyötyä heille. Pienikin mielenosoitus isäntää vastaan ja henkilön ura on poikki."

   Loistava kuvaus Venäjästä. Paitsi, että Venäjällä isännän vastustamisesta saattaa lähteä myös henki.

   "Heille ei ole mikään temppu tekaista syy vihollisuuksien aloittamiseksi."

   - Moskovan kerrostalopommit (FSB jäi kiinni itse teosta) => thsetsenian toinen sota.
   - NL:n erikoisjoukot tappoivat Afganistanin presidentin, NL asetti tilalle oman miehensä joka kutsui neuvostojoukot maahan => Afganistanin sota 1979.
   - Venäjän tukemat ossetialaisseparatistit ampuivat kranaattitulta Georgiaan. Kun Georgia puolustautui, Venäjä hyökkäsi => Georgian sota 2008
   - Ukrainalaiset kaatoivat hallituksensa 2014. Tämä ei sopinut Venäjälle, joka miehitti Krimin ja aloitti sodan Itä-Ukrainassa.

   Venäjä jatkaa vanhaa perinnettä. Syy sodan aloittamiseen löydetään aina, ja jos ei löydetä niin se tekaistaan. Me suomalaisetkin muistamme tämän (Mainilan laukaukset ja talvisota)

   Poista
  12. Venäläinen valehtelu18. lokakuuta 2017 klo 18.02

   Häikäilemättömiä murhaajia ovat.

   Ennen kuin NL:n erikoisjoukot onnistuivat surmaamaan Afganistanin silloisen presidentin Hafizullah Aminin oli sitä itseasiassa yritetty aiemmin perivenäläiseen tapaan myrkyttämällä. KGB oli nimittöin onnistunut soluttamaan Aminin keittiöhenkilökuntaan kokiksi agenttinsa Mitalin Talybovin ( koodinimi Sabir).

   Rauhanneuvotteluiden ollessa kesken venäläiset murhasivat Tsetsenian presidentin Dzhohar Dudajevin ilmaiskulla 21.4.1996 . Dudajevin sijainti saatiin selville paikantamalla hänen käyttämä satelliittipuhelin. Sukhoi rynnäkköhävittäjä ampui paljastuneen puhelimen koordinaatteihin ohjuksen tappaen Dudajevin.

   Poista
  13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  14. Naton palkkaidiootit sepittelee tarinoita. Ei Amerikan ja Palestiinan miehitetyn Israelilaisalueen rikokset muutu vähäisemmiksi sillä, että jossain muuallakin käytetään voimaa.

   Poista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Paljonko Suomessa on Naton palkkaidiootteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole näkynyt. Venäjän valheita levittäviä trolleja sen sijaan näyttää riittävän. Eivätkä he edes taida pyytää korvausta Venäjää tukevien valheiden levittämisestä. On ehkä makuasia kutsuuko heitä idiooteiksi vai hyväuskoisiksi hölmöiksi.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu12. lokakuuta 2017 klo 8.19

   Facebookissa [Vastavalkea-Tilannehuone] niminen ryhmä on muodostunut tän hetken nro.1 Venäjä-trollauksen ja propagandan levityksen alustaksi.

   Poista
  3. Rajantakaisen todellisuuden,edes jotenkin hyväksyttävästi tai saatika ymmärtäen havainnoimisessa ei välttämättä täyty minkäänlaiset trollaamisen perusedellytykset.

   Venäläinen maailma on kultuurillisesti kiehtova ja monimuotoinen,eivätkä he ole kulturilisesti kovinkaan kaukana suomalaisesta,perussuomalaisesta kultuurista ja maailmankuvasta.
   Länsimaisen yltiöyksilöllisen rappion torjuminen on meille suomalaisillekin keskeisiä tulevaisuuden olemassaoloa turvaavia tavoitteita.

   Poista
  4. "Länsimaisen yltiöyksilöllisen rappion"

   Jos väität, että länsi on enemmän yltiöyksilöllinen kuin Venäjä, olet ymmärtänyt asian täysin väärin.

   Venäjä nimenomaan on yltiöyksilöllinen. Siellä ainoa merkittävä yksilö on Putin. Hän on lain ja kaiken arvostelun yläpuolella. Muut ihmiset ovat uhrattavissa olevaa kasvotonta massaa. Heillä on korkeintaan tilapäistä, välineellistä arvoa, mikäli heistä sattuu olemaan hyötyä tärkeimmän yksilön vallassa ja/tai hengissäpysymisen kannalta.

   Väität ymmärtäväsi "rajantakaista" todellisuutta. Minä puolestani väitän, että et ymmärrä sitä lopulta lainkaan. Olet samanlainen hölmö kuin 30-luvulla neuvostoliittoon muuttaneet kommunismin rakentajat. Hekään eivät oivaltaneet rajantakaista todellisuutta ennen kuin NKVD:n teloittajan pyssynpiippu painui takaraivoa vasten. Aivan kuten heillä, ideologia on sekoittanut myös sinun pääsi. Toivon kuitenkin, että sinä heräät todellisuuteen vähemmän väkivaltaisella tavalla.

   Poista
  5. Ensiksin en ole minnekään lähdössä,vaan aion elää patriottisena suomalaisena elämäni loppuun.
   Nämä länsimaisen elämäntavan höpöttäjät ja tuputtajat ,sitävastoin voisivat mennä niihin aglosaksisiin onneloihinsa,sinne yhteiskunnallisen yhteisvastuun rappion tanhuville.
   Autoritäärinen kapitalismi,siis se yhteiskunnallisen malli, jota venäjä tällähetkellä edustaa,joka tuo sen ulkoisen harhan, että Putin olisi jokin diktattori,tulee olemaan historiallisen kehityksen valossa menestyksekäs yhteiskuntamalli.

   Velvollisuudet edellä tapahtuva yhteiskunnan kehitys, on Kiinan, Turkin ym liberalisen tietoisuuden halveksumisesta huolimatta oleva se toimivin yhteiskunnallisen olemisen malli.

   Luojalle kiitos me suomalaiset voimme viellä pelastua,tuolta induvidualismin viirukselta,koska olemme aroiltaan oikeistolainen, konservatiivinen itäeuroppalainen kansakunta.

   Poista
  6. Ideologinen sokeus näköjään vaikeuttaa myös luetun ymmärtämistä. En kehoittanut tai edes vihjannut siihen suuntaan, että sinun pitäisi muuttaa Venäjälle. Sanoin vain, että 30-luvun ideologian sokaisemat muuttajat heräsivät venäjän todellisuuteen vasta kun se kirjaimellisesti ammuttiin heidän kalloihinsa. Sinun fanaattinen suhtautumisesi muistuttaa surullisella tavalla heitä.

   Vanhan sanonnan mukaan kannattaa varoa mitä toivoo, sillä toiveet voivat toteutua. Jos toiveesi Suomen muuttumisesta Venäjän kaltaiseksi toteutuu, varo vain, ettet koe samaa kohtaloa Venäläisten käsissä kuin suomalaiset kommunismin rakentajat aikoinaan. Tai ehkäpä luulet kuuluvasi siihen eliittiin, joka ryhtyy määräämään siitä ketkä ovat yhteiskunnan kannalta elinkelpoisia?

   Poista
  7. Venäläinen valehtelu13. lokakuuta 2017 klo 10.58

   Ne ketkä teloitettiin nopeasti ampumalla pääsivät vähällä. NKVD/KGB:n sadistisia kidutustekniikoita kuvasi kirjassaan "Gulag" noilla kommunistien kuolemanleireillä vartijana toiminut Danzig Baldaev.

   Mikään ei ole tietenkään muuttunut vaikka pahuuden valtakunta Neuvostoliitto hajosi ja katosikin historian hämärään. Nyky-Venäjän asevoimien sekä turvallisuuspalveluiden tekemät sotarikokset ja raakuudet Tšetšenian sodissa, Georgiassa, Ukrainassa ja nyt viimeksi Syyriassa ovat hyvin dokumentoituja.

   https://einsamerkrieger.wordpress.com/2013/05/01/drawings-from-the-gulag/

   Poista
  8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  9. Mahtaako Simon Elo olla kloonattu samalla laitoksella Simon Elliotin kanssa? Suhteellisesti tuhoisaa kapinaliikettä vetivät molemmat.

   Poista
  10. On historialisten prosessien ymmärtämäyyömyyttä väittää Venäjäm olevan nykyisin mikään sosialistisen terrorin toimintayksikkö.
   Vroasteeltaan pohjoismaat ovat lähempänä tuota ideaalia,,olemme kuin sammakot hiljaleen lämpiävässä vedessä,ettemme huomaa koska saavutamme kiehumispisteen.

   Poista
  11. Esität väitteitä muiden kyvyttömyydestä ymmärtää historiallisia prosesseja, mutta et näytä olevan lainkaan huolissasi muiden kyvystä ymmärtää (tai sietää) kirjoitustaidottoman fakki-idiootin vuodatuksia.

   Kukaan ei ole väittänyt, että Venäjä olisi nykyään sosialistisen terrorin "toimintayksikkö". Venäjä on venäläisen terrorin toimintayksikkö. Se on ollut sitä Iivana Julman ajoista saakka ja näyttää olevan sitä hamaan tulevaisuuteen.

   On aivan sama vetääkö venäläjän eliitti ylleen ortodoksisen, kommunistisen, kapitalistisen tai minkä tahansa manttelin. Sen ihmiselämän arvosta piittaamaton, vahvemman oikeuteen uskova ja vainoharhaisesti ulkomaailmaan suhtautuva maailmankuva johtaa lähes automaattisesti sortovaltaan ja terroriin.

   Tämän kieltäminen on historian vääristelyä ja venäjän perimmäisen luonteen ymmärtämättömyyttä.

   Poista
  12. Niin mikäpä siellä idässä koskaan muuttuisi paitsi lipun värit ja symbolit? Venäläiset aivopestään jo nuorena palvomaan noita omia sortajiaan ja orjuuttajiaan. Riippumattoman Levada-tutkimuskeskuksen mielipidemittausten mukaan uudelleen bolshevisoidut tyhmät venäläiset valisevat vuosi toisensa jälkeen kommunistien massamurhaaja Stalinin tai kaikki samankaltaiset sadistisen tyrannin ominaisuudet omaavan KGB:n everstiluutnantti Vladimir Putinin Venäjän merkittävimmiksi henkilöiksi.

   Poista
  13. alitettavasti silloiset kremlin seniilit ei ottaneet ideasta koppia, vaan passittivat uskalikon tyrmään.

   Autoritäärisen kapitalismin orastavia piirteitä on onneksi havaittavissa myös maamme elinkeinoelämässä,sielläkään ei välttämättä tahdota noudataa liberalistisen vouhotuksen,neuvotteluagendaa.

   Poista
  14. LOL. ^^ Moskovan Tiltu oppi vihdoin käyttämään AGAT-4 tietokonetta ja pääsi internettiin levittämään noita valheitaan.

   https://ibb.co/m3NLqb

   Poista
  15. "Paljonko Suomessa on Naton palkkaidiootteja?"

   Ei meille makseta tästä mitään, vaan teemme tätä ihan vain rakkaudesta ah usein niin kovin epäkiitolliseen Isänmaahan. Helsinki, Sillanpään marssia.

   Poista
 12. Suurlähettiläällä ontäysioikeus keroa maansa näkökannan maamme liittoutumiseen venäjälle vihamielisen sotakoneiston kanssa.
  Suurin uhkakuva venäjän näkökulmasta on jos maamme osallistuu venäjän ulkomaankaupan yhteyksien rajoittamiseen,koska suomelahden kautta kulkee valtaosa venäjän ulkomaankaupasta.
  Myöskään yhdysvaltalaisen torjuntaohjusjärjestelmän mahdollinen tuleminen maamme alueelle voisi muodostua venäjälle suureksikin uhkakuvaksi,samalla alistaisimme maamme erittäinsuureen vaaraan taistelutoimien mahdoliseksi kohteeksi,sitähän natouskovaiset taitavat toivoakkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokaus.

   Suurlähettiläällä on toki oikeus kertoa Venäjän näkökanta. Meillä on aivan yhtä suuri oikeus pitää Venäjän näkökantaa harhaisilla ja täysin perättömillä uhkakuvilla perusteltuna.

   Ei Venäjän Suomeen kohdistamalla uhkailulla ole mitään tekemistä Venäjän kauppareittien kanssa. Ei Nato tarvitse Suomea estämään Venäjän pääsy itämereltä atlantille.

   Oikeasti Venäjä pelkää menettävänsä kykynsä kyykyttää Suomea ja ohjailla Suomen ulkopoliittista päätöksentekoa. Niin kauan kun Suomi ei ole Naton jäsen, olemme alttiita painostukselle, uhkailulle ja muulle Venäjän öykkäröinnille.

   On huvittavaa, että isänmaalliseksi itseään kutsuvat ihmiset haluavat jättää Suomen Venäjän armoille. Tai ehkä he ovat isänmaallisia. Isänmaa - todellinen tai henkinen - vain sattuu olemaan Venäjä.

   Vielä huvittavampaa on näiden samojen "isänmaallisten" tahojen tapa kutsua Natojäsenyyden kannattajia natokiimaiseksi tai natouskovaiseksi. Itse he suoltavat putinistista liturgiaa, kumartavat ja nuolevat itäistä valtiasta ja levittävät autoritarismin evankeliumia suorastaan fanaattisella kiihkolla.

   Vielä torjuntaohjuksista. Nehän ovat täysin puolustuksellinen ase. Jos Venäjällä ei ole tarvetta uhata, painostaa tai hyökätä Suomeen, miksi he olisivat huolissaan torjuntaohjusten Suomelle tuomasta kyvystä torjua ballistisia ohjuksia? Venäjän ja sen puolesta propagoivien trollien logiikka on sama, kuin pyromaani syyttäisi palovakuutuksen ottajia tulipalon lietsomisesta. Täytyy olla älylliseltä kapasiteetiltaan todella rajoittunut, ellei tätä näe.

   Poista
  2. ^tuolla naton palkkaidiootilla on jäänyt levy päälle viime vuosikymmenelle. Vai onko paniikki, kun jenkit kutsuu jo alle 60 vuotiaita sotilaslentäjiä takaisin palvelukseen ettekä ole vieläkään pystyneet kusettamaan suomalaisia tykinruuaksi?

   Poista
  3. "ettekä ole vieläkään pystyneet kusettamaan suomalaisia tykinruuaksi"

   No, te venäjän nuoleskelijat olette. Onko voitonriemuinen olo?

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Vieläkö Donbassissa venäläisten riveissä taistellut maanpetturi Viljakainen on elossa vai joko "Gruz-200" kyyti on vienyt kylmänä raatona Ukrainasta Venäjän Rostoviin dumpattavaksi johonkin joukkohautaan?

   Poista
 13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista