perjantai 20. huhtikuuta 2018

Douman disinfomyrsky

Käynnissä on tällä hetkellä valtava informaatio-operaatio Douman kaasuhyökkäyksen tiimoilta. Se, miksi tämä asia on niin tärkeä, liittyy kaasuhyökkäyksen kammottavuuteen. Omiin kudosnesteisiinsä hukkuneet lapset eivät ole selitettävissä millään tavalla. Teko on pakko tuomita tai kiistää. He, ketkä haluavat pitää yllä käsitystään siitä, että Assadin hallinnon olemassaolo on jollain tasolla perusteltu ja oikeutettu, haluavat pois tunnoltaan tämän hirmuteon. Tämä ehdottomuus koskee myös positiivisesti Putinin Venäjästä ajattelevia, sillä Kremlin side Assadin hallintoon on niin kiinteä.

Tämä prosessi ymmärretään myös Venäjällä, jossa on käynnistetty valtava informaatio-operaatio asian tiimoilta. Mukaan on valjastettu tunnettuja aktivisteja verkossa ja bottiverkot käyvät kuumina levitettäessä ennen näkemättömiä määriä disinformaatiota. Vanhastaan tutut disinformaation levittäjät Vanessa Beeley ja Eva Bartlett ovat myös aktiivisesti mukana. Valtiolliset Sputnik ja RT luonnollisesti tykittävät teemaa täydellä teholla. Myös diplomaattinen koneisto levittää viestiä että Venäjän mielestä mitään kaasuhyökkäystä ei tapahtunut. Kun Yhdysvaltain puolustusministeri Mattis kertoi Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan ohjusiskusta, hän ennakoi, että nyt tullaan näkemään valtava  informaatio-operaatio. Ja hän oli oikeassa.

Jo tässä vaiheessa uskaltaa sanoa, että kyseessä on onnistunut informaatio-operaatio. Ei siinä mielessä onnistunut, että kaikki tai edes merkittävä määrä ihmisiä olisivat nyt sitä mieltä, ettei kaasuhyökkäystä tapahtunut. Mutta hämmennystä, epäilyä ja sekavuutta on syntynyt runsaasti. Siihen Venäjä tähtääkin.

Venäjän käsityksiä tasolla tai toisella jakavat esittävät kannoilleen usein moraalisen perustelun. Olennaista on siksi antaa omille riittävästi syitä olla uskomatta tapahtuneeseen, sillä seuraukset voisivat näkyä Venäjän kantojen ymmärtämisen heikentymisenä. Skripal-tapaus ja nyt Douma yhdessä kun luovat kuvaa julmasta ja ihmisarvosta piittaamattomasta tappamisesta. Sellaisen puolella on hankalaa olla.

Mielenkiintoista asetelmassa on se, että kaasuhyökkäystä epäilevät tai sen kieltävät näyttävät tulevan ennen kaikkea vasemmiston ja oikeiston laidoilta ja äärestä. Vasemmiston ikoninen Noam Chomsky on ollut omalta osaltaan aktiivinen Assadin toimien kieltäjä. Hän vetoaa MIT:n eläkkeellä olevaan professoriin Theodore Postoliin, jonka teorioita on käytetty kiistämään Assadin kaasuhyökkäykset. Postolin esittämät näkemykset on todistettu niin suurelta ja keskeisiltä osin vääriksi,  että hänen uskottavuutensa on mennyt. Mikä ei toki estä Assadin toimia puolustavia aina uudestaan nostamaan häntä esiin.

Syyrialainen demokratia-aktivisti Leila Al Shami kirjoittaa blogissaan idioottien anti-imperialismista, kun hän moittii länsimaiden vasemmistoa heräämisestä vastustamaan Yhdysvaltain johtamaa mitättömän kokoista iskua, jssa ei kuollut ketään, kun samaan aikaan murhataan koko ajan valtavia määriä syyrilaisia mitä julmimmilla tavoilla. Hän vastustaa kaikkia ulkopuolisia sotilaallisia interventioita Syyriaan, mutta sanoo, ettei todellakaan menetä yöuniaan muutaman taistelukaasujen käyttöön liittyvän rakennuksen tuhoamisesta.YK on tutkinut Syyrian sodan aikaisia kaasuiskuja ja päätynyt todisteiden perusteella siihen, että Assadin hallitus on toteuttanut usein ja päämäärätietoisesti terroriluonteisia kaasuhyökkäyksiä siviilejä vastaan. Assadin toimia puolustavat kiistävät iskujen olemassaolon sillä perusteella, että Assad ei Venäjän ja Iranin voimakkaan sotilaallisen tuen takia tarvitsisi niitä, vaan niistä on vain haittaa Syyrialle. Terroripommitukset, kaasulla ja ilman, ovat kuitenkin olennainen osa Assadin sodankäyntitaktiikkaa. Assad on Venäjän ja Iranin voimakkaalla sotilaallisella ja poliittisella tuella niskan päällä sisällissodassa, mutta vastarinta on edlleen kovaa.

Näyttää hyvin vahvasti siltä, että Venäjä on myötäjuoksijoidensa avulla käynnistänyt valtaisan informaatiomyllytyksen, jossa pyritään kyseenalaistamaan Doumassa tapahtuneen kaasuhyökkäyksen olemassaolo. Tähän kyseenalaistukseen ihmiset eri syistä sitten tuntevat vetoa enemmän tai vielä enemmän. Kyseenalaistukseen tuotettuja valheita voi syöttää keskusteluun lähes loputtomasti ja niiden kumoaominen ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Näin ihminen ei joudu kyseenalaistamaan näkemystään.
Mukaan asiaa käsittelemään on tempautunut suuri joukko suomalaisiakin keskustelijoita. Hajaannuksen jälkeen pitkään kuolleelta vaikuttanut laitavasemmistolaiseksi ja Yhdysvaltain vastaiseksi luonnehdittava Vastavalkeakin julkaisi pääkirjoituksen, jossa toistellaan narratiivia syyttömyysolettaman unohtamisesta asian käsittelyssä. Kuten Vastavalkean kohdalla yleensä on, se heidän vaatimansa syyttömyysolettama ei koske länttä, vaan Mehtälä hutkii menemään tuttuun tyyliinsä. Lopuksi hän vielä uhoaa presidentti Niinistön toimien asian yhteydessä vaativan ”laillisuusvalvonnan piiriin saattamista”. Sinällään tyhjä vaatimus, koska presidentin toimet ovat jatkuvasti laillisuusvalvonnan piirissä.


Toisessa poliittisessa laidassa Kansalainen-verkkojulkaisu nostaa esiin otsikkotasolla epäilyksiä kaasuiskun tapahtumisesta. Itse jutussa on selkeä painotus, ettei kaasuiskua tosiaankaan tainnut tapahtua. Jutussa esitetään Venäjän levittämä teoria siitä, että kyseessä oli Valkokypärien tekemä lavastus. Toisaalta sitten vedotaan Robert Fiskin artikkeliin, jossa ihmisten oireita selitetään hapenpuutteella ja pölyllä. Valkokypärien epäilyttävyyttä Kansalainen lähteistää Venäjän valtion propagandaa levittävän Sputnikin artikkelilla, joka on osa isompaa Valkokypärien mustamaalaamiskampanjaa

Jutun lopussa on video. Siinä muun muassa haastatellaan kaasuiskun uhreja hoitaneita kahta sairaanhoitajaa, jotka näkyvät videoilla, joita tilanteesta on levinnyt. Nämä kaksi selittävät toimintansa olleen pölystä ja hapenpuutteesta johtuneiden oireiden hoitamista. He myös väittävät kyseessä olleen tahallisesti luodun paniikin, jota käytettiin lavastamaan kaasuhyökkäys. Tapahtumat, joita videolla käsitellään, tapahtuivat siis ennen kuin Assadin hallinto oli vallannut alueen ja haastattelut sen jälkeen. Dramaattisen ja englannksi tekstitetyn videon on tehnyt Assadia kannattava tv-kanava.

Kansalainen luonnehtii itseään uutismediaksi, mutta käytännössä se on maahanmuuttovastainen aktivistisivusto, joka heijastaa sisällössän epäluottamusta avointa, liberaalia yhteiskuntaa kohtaan.Vielä laidempana oikealla, ihan siellä ääressä, ollaan myös sitä mieltä, että Doumassa ei kaasuiskua tapahtunut. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen sivustolla vedotaan yhdysvaltalaisen OAN-kanavan esittämään videoon, josta tarkemmin tuonnempana. Uusnatsien julkaiseman uutisen on sivuilleen napannut myös MV-lehti, tehden toki juttuun uuden kärjen ja ilmoittamalla lähteen. MV kysyy oikein kuvani kanssa jutun alussa, että ”Mitähän mieltä Pearson Sharpin näkemyksestä on esimerkiksi Janne ”Rysky” Riiheläinen?”, viitaten lisäksi pilkallisesti ylipainooni ja vihjaten, että saan rahaa ulkomailta. Tätä kirjoitettaessa MV-lehden sivut ovat muuten jälleen nurin.

Kaasuhyökkäyksestä raportoivat hyvin erilaiset tahot. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan useita kymmeniä ihmisiä kuoli ja noin 500 ihmistä altistui kemikaalille. Ulkomailla asuvien syyrialaisten lääkärien perustama järjestö raportoi niinikään hyökkäyksen tapahtuneen.

Kuvien ja muiden avoimen lähteiden materiaalista koottu Bellingcat-raportti tulee myös käsitystä siitä, että 7.4. Doumassa pudotettiin helikopterista taistelukaasua tai taistelukaasuja Doumaan. Bellingcatin raportit näyttävät kaiken materiaalin, jonka pohjalta johtopäätökset on tehty ja kukin voi itse arvioida niiden osuvuutta.

Ranska esittää teknisen tutkinnan, avoimien lähteiden ja tiedustelutietojen perusteella kootussa raportissa, että Syyrian hallitus on vastuussa Doumassa tapahtuneesta kaasuhyökkäyksestä. Myös Saksan hallitus sanoo, että sillä on todisteet Assadin hallinnon syyllisyydestä. EU:n mukaan todisteet näyttävät vahvasti siltä, että Assadin hallinto on ”jälleen syyllistynyt iskuun kemiallisilla aseilla". Yhdysvalloissa kerrotaan kaasun käytön varmistetun paikan päältä saatujen näytteiden perusteella.

Tämä video on kuvattu hetki hyökkäyksen jälkeen asuintalossa, jonka sisälle kaasu purkautua. Sen sisältö kuolleine lapsineen ei sovi herkemmille eikä vähän vähemmänkään herkille. Uhrien hoidosta sairaalassa on myös nähtävillä video. BBC on haastatellut sairaalavideolla näkyvää tyttöä pakolaisleirillä, jonne hän perheensä kanssa pakeni.

Kaasuhyökkäyksen olemattomuuden keskeinen väite on, että isku oli oli lavastettu. Ei siis pyritäkään kiistämään tapahtumista levinneiden videoiden autenttisuutta sinällään, vaan kehystämään ne uudella tavalla. Tämä on paljon tehokkaampaa, sillä on paljon helpompi antaa nähduylle uusi sisältö kuin kokonaan kiistää sen olemassaolo.

Venäjä siis väittää Britannian painostaneen Valkokypärät lavastamaan hyökkäyksen. Todisteena Venäjä julkaisi valokuvia, joiden tosin todistettiin olevan otettu elokuvasta. Valheellisesti väitetään myös paikallisen Punaisen Puolikuun kieltäneen koko hyökkäyksen olemassaolo.

Sveitsiläinen sydänlääkäri pillastui Twitterissä ja syytti Valkokypäriä lavastuksesta, koska hänen mukaansa kaasuhyökkäyksen uhtien hoidosta otetussa kuvassa olevat anturit oli asetettu väärin lapselle. Hänen twiittiään levitettiin valtavasti, mutta hyvin pian hänelle huomautettiin, että kyllä kuvassa näkyvät anturit olivat oikein. Tarkasteltuaan kuvaa, hän joutui tämän itsekin myöntämään ja pyysi anteeksi erehdystään. Siitä seuranneet twiitit kertovat siitä, että kyseinen henkilö tulkitsee Syyrian tilanteen juuri samalla tavalla kuin Syyrian hallitus ja Kreml. Hän syyttää edelleen Valkokypäriä lavastuksesta. Tältä pohjalta on helppo ajatella, että tulkitessaan kuvan alunperin väärin, hän näki siinä mitä toivoi näkevänsä. Minullekin tämä hänen alkuperäinen twiittinsä lyötiin vastaväitteeksi Twitter-keskustelussa sellaisen ihmisen toimesta, joka ei usko Assadin kaasuhyökkäyksiin. Tämä kuvaa hyvin sitä, miten hanakasti ihminen uskoo niihin asioihin, joihin hän haluaa usko. Juuri nyt on paljon ihmisiä, jotka eri syistä haluavat olla uskomatta Douman kaasuhyökkäykseen ja tuottamalla mahdollisimman paljon hyökkäyksen kiistävää materiaalia annetaan mahdollisimman monelle heistä välineet kieltää se. Tässä käytetään hyväksi myös ylivertaisuusvinoumaa.

Paikallisia lääkäreitä on painostettu olemaan hiljaa ja kieltämään hyökkäyksen olemassaolo. Tietäen Assadin hallinnon luonteen, painostus lienee sisältänyt hengen ja terveyden menetyksen uhkaa hyvin laajalti perheen ja suvun piirissä.

Hyökkäyksen jälkeen on kuvatuissa videoissa näkyy kuolleita lapsia. Näitä videoita selitetään lavastetuiksi. Tätä tukemaan kehitettiin valeuutinen, jossa vanha video leikattiin ja kehystetiin vaikuttamaan siltä, että koululaiset harjoittelisivat esiintymään valheellisessa kaasuhyökkäysvideossa.

Lukuisia muitakin eri teorioita ja näkemyksiä hyökkäyksestä voi lukea EU:n ulkosuhdehallinnon disinfo-yksikön kokoamasta disinformaatiotietokannasta.

The Independent-lehdessä ilmestyi pitkän linjan, palkitun journalistin Robert Fiskin raportti Doumasta, jonne hän oli päässyt reilu viikko hyökkäyksen jälkeen. Tekstiä on jaettu runsaasti, varisnkin niiden keksuudessa, joita hyökkäyksen olemassaolo epäilyttää. Paikalla oli myös muita toimittajia. Hän itse kertoo syyrialaisista ja venäläisisistä toimittajista, mutta paikalla oli uutisryhmät myös Ruotsista, Yhdysvalloista ja Saksasta.Fisk haastattelee lääkäriä, joka omien sanojensa mukaan ei ollut paikalla, kun kaasuhyökkäyksen sanottiin tapahtuneen. Kyseinen lääkäri kertoo, ettei hän ole nähnyt jälkeäkään hyökkäyksen uhreista, eikä kukaan ole puhunut hänelle hyökkäyksestä. Fisk kertoo puhuttaneensa pariakymmentä paikallista asukasta, mutta kukaan heitä ei tiennyt hänen mukaansa mitään kaasuhyökkäyksestä.

Paikalle olleet Ruotsin TV4, saksalaisen RTL:n toimittaja ja yhdysvaltalaisen CBS-kanavan toimittaja löysivät kaikki kyllä haastateltavan, joka oli hyvin tietoinen hyökkäyksestä. Eräs kertoi menettäneensä perheensä kokonaan. Fiskin kirjoitus on herättänyt myös kollegiaalista kritiikkiä.

Samaan toimittajaryhmään kuului ilmeisesti myös yhdysvaltalainen Pearson Sharp. OAN-kanava lähetti toimittajansa raportin, jossa tämä kertoi, ettei ole löytänyt mitään merkkejä kaasuhyökkäyksestä. Toimittaja kertoi kuulleensa haastateltaviltaan, ettei kukaan ole havainnut mitään kaasuhyökkäystä ja että videoilla nähty paniikki oli tuntemattomien ihmisten määrätietoisesti ja keinotekoisesti luomaa. OAN on vahvasti trumpilainen, laita- tai äärioikeistoa edustava kanava. Tätä raporttia jaetaan nimenomaan erilaisissa valemedioissa.

Fiskin artikkeliin perustui myös Zero Hedge -disnfosivustolta löytyvän Washington’s blogin julkaisema teksti, joka julkaistiin myös Other news -sivustolla. Kun Fiskin alkuperäinen juttu esitti tilanteen niin, että oli olemassa näkemys ja epäilys siitä, ettei hyökkäystä ollut, niin tämä teksti vetäisi mutkat suoriksi ja ilmoitti varmana tietona Fiskin jutun perusteella, ettei kaasuhyökkäystä ollut. Samalla tavalla Fiskin juttua on jaettu todisteena siitä ettei kaasuhyökkäystä ollut.

Kun Fiskin juttua esitellään todisteena kaasuhyökkäyksen olemattomuudesta, niin mukana on paradoksaalinen näkemys, jossa vedotaan Fiskin pitkään ja palkittuun uraan journalistina. Samaan aikaan kuitenkin väitetään länsimaisen journalismin olevan petollista ja sokeaa. Jos Fisk on palkittu journalisti, niin syvää epäluottamusta mediaa kohtaan jatkuvasti ilmaisevien olisi johdonmukaista pitää Fiskiä erityisen epäluotettavana.

Usein toistuva argumentti kaasuhyökkäystä vastaan on, että ei Assadin tarvitse käyttää tällaisia aseita. Ei hänellä siihen tosiaan mitään pakkoa olekaan, mutta hän käyttää niitä vähentääkseen omien joukkojensa tappioita. Jatkuvat tällaiset hyökkäykset kertovat myös siitä, että niillä on saavutettu haluttuja tuloksia. Tämä taistelu, jonka osana Douman kaasuhyökkäys tapahtui, oli iso ja merkittävä monin tavoin. Kapinallisten hallitsema alue oli aivan maan pääkaupungin vieressä ja kapinallisten epäsuora tuli ylsi Damaskukseen. Kysymyksessä oli myös Aleppon jälkeen tärkein kapinallisten tukikohta, jota vastaan hallituksen joukot kävivät. Assadin joukot kärsivät kovia tappioita valtausyrityksissään. Oli siis Assadin kannalta rationaalista taktiikkaa käyttää myös kaasua. Viimeisenä aluetta puolustaneet jihadistijoukot lähtivät venäläisten turvaamassa saattueessa pois muutama päivä kaasuhyökkäyksen jälkeen.

Oma lukunsa on kemiallisten aseiden kieltoa valvovan OPWC-järjestön tarkastajien jumiutuminen Damaskokseen. Ensin heidän päästämistään Doumaan viivytettiin syyttämällä Yhdysvaltain johtamat ohjusiskuja ja uuden yrityksen torppasi etujoukkona Doumaan saapuneen turvallisuusryhmän tulittaminen. Kaupunki on nyt siis Assadin hallituksen käsissä. Yhdysvaltain puolustusministeri Mattis on ilmaissut huolensa siitä, että todisteita hävitetään paikan päällä.

OPWC:n tehtävänä on siis kerätä näytteitä, tutkia ne ja kertoa mitä löytyi vai löytyikö mitään. OPWC ei ota kantaa mihinkään muuhun. Tutkijaryhmän työn aktiivinen ja toistuva estäminen viittaa siihen, että heidän ei haluta tätä tehtäväänsä suorittavan Doumassa.


Lopuksi


Tavoitteena tällä informaatio-operaatiolla ei ole pelkästään antaa omille aineksia olla uskomatta kaasuhyökkäykseen, vaan kyseessä on myös ajanpeluu. Jokainen päivä, joka saadaan kulutettua asiasta kiistellessä, lieventää poliittisia seurauksia. Kaava on tuttu Venäjän aiemmasta toiminnasta. Kiistetään niin kauan kuin se on mahdollista järkevästi ja sen jälkeen jatketaan kiistämistä. Pian tulee taas jokin uusi tapahtuma, joka vie maailman huomion muualle ja näin tästäkin tilanteesta on selvitty minimaalisilla vahingoilla.

Kaiken tässä kootun valossa on selvää, että tapahtumista Doumassa 7.4.2018 on olemassa kaksi niin erilaista versiota, että vain toinen voi olla totta. Kaupungissa joko koettiin kaasuhyökkäys tai äärimmäisen taitava lavastus, jota useat valtiot ja kansainväliset järjestöt tukevat valehtelullaan. Joka tapauksessa nyt on luotu niin paljon informaatiota kummastakin vaihtoehdosta, että ihmisellä on mahdollisuus valita, kumpaa pitää oman maailmankuvansa pohjalta totena vaihtoehtona
61 kommenttia:

 1. Rysky käy tässä nyt i-t-s-e osin häikäilemätöntä informaatiosotaa, maalittaen arvostettuja ulkomaisia kuin kotimaisia tutkijoita ja toimittajia. "Maalittaminen" ei näemmä ole vain islam -ja maahanmuuttokriittisten yksinoikeus.

  Rysky tietää myös varsin h-y-v-i-n, etteivät venäläiset ja syyrialaiset saa hävitettyä kemiallisten aseiden jälkiä vaikka kuinka harjaisivat."With Syria activists claiming chlorine and nerve agent used, former senior OPCW officer says even if Douma clean up attempt made, nerve agent traces will remain for at least another week (so if OPCW find no traces, likely not due to any inspection delay)
  A cylinder of the type used by the Syrian military to drop chlorine remains on the roof of the building, multiple witnesses have said. The Russian military and Syrian officers have had access to the house since last Thursday, raising fears that the site may have been tampered with. However, Smith said it was likely that residual samples of nerve agent would remain for at least another week, even after an attempted clean-up."(1)

  Ja koska Syyrian ns. kemiallisten aseiden ohjelmasta tai tällaisia aseita tuottavista tehtaista uutisointiin Suomessakin tavalla, jonka perusteella niin katsojalle kuin kuulijalle saattoi syntyä käsitys, siitä että Syyriassa todella olisi tehtaita, jotka aktiivisesti valmistaisivat kaasuja Assadin ja Venäjän käyttöön. Niin-niin tulkoon kuitenkin mainituksi, että OPCW:n noin viisi kuukautta sitten antaman raportin mukaan ainakaan Barzahin ja Jamrayahin fasiliteettien kohdalla näin ei ole laita. Ne molemmat saivat puhtaat paperit OPCW:ltä:

  ”In accordance with paragraph 11 of Council decision EC-83/DEC.5, the second round of inspections at the Barzah and Jamrayah facilities of the SSRC was concluded on 22 November 2017. The results of the inspections were reported as an addendum (EC-87/DG.15/Add.1, dated 28 February 2018) to the report entitled “Status of Implementation of Executive Council Decision EC-83/DEC.5 (dated 11 November 2016)” (EC-87/DG.15, dated 23 February 2018). The analysis of samples taken during the inspections did not indicate the presence of scheduled chemicals in the samples, and the inspection team did not observe any activities inconsistent with obligations under the Convention during the second round of inspections at the Barzah and Jamrayah facilities.”(2)

  Itse olen tässä vaiheessa samaa mieltä Douman tapahtumista kuin englantilaisten erikoisjoukkojen ex-komentaja kenraalimajuri Jonathan Shaw ja Englannin kuninkaalisen laivaston entinen komentaja amiraali-Lordi West.

  BTW, EV ja kaikenlaiset monokausalistit, niin Kremlin kellonsoittajat kuin Washingtonin urunsoittajat ja putinistit kuin St. Joseph McCarthy sääntökunnan jäsenet, en halua kuulla teidän höpinöitä. Kiitos.


  Asevelisosialidemokraatti

  ---
  (1)https://www.theguardian.com/world/2018/apr/17/syria-crisis-medics-intimidated-over-douma-gas-attack

  (2)https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/EC/88/en/ec88dg01_e_.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytät kuitenkin valitsevan joidenkin höpinät - millä perusteella nämä kaksi etkä yhtäkään, siis yhtäkään Ryskyn viittaamista auktoriteettitahoista ja heidän perusteluistaan?

   Eivät kai vain päätökseesi ole päässyt vaikuttamaan vaihtoehtoisten selitysmallien johtopäätökset kun olet tehnyt valintaasi ?

   Poista
  2. Rysky on harvinainen toimija, joka saa energiansa ja leipänsä viehtymyksestä tosiasioihin - ja tosiasioiden väärentäjien paljastamisesta koska kyseessä on merkittävä vallankäytön laji. Totuus on toki moniselitteisempi ja näkökulmakysymys ja hyvä niin.

   Poista
  3. Ex kenraali Shaw ei ole kiistänyt Syyrian kaasuhyökkäystä kuten yrität antaa ymmärtää :) Shaw on vain penännyt Syyrian motiiveja tehdä kaasuhyökkäys.

   When asked whether the British parliament should approve any possible UK intervention in Syria, Shaw said that he wonders "what possible motive could have triggered Syria to launch this chemical attack at this time in this place."
   "You know, the Syrians are winning! And don't take my word for it – take the American military's word for it! General Votel said to Congress the other day that 'Assad has won this war and we need to face that.' And then you got last week the statement by Trump that America had finished with ISIL [Daesh*] and that we were going to pull out soon," Shaw pointed out.
   He went on by saying "and then suddenly you get…" only to be quickly interrupted by presenter Samantha Washington who apologized for having "to leave it there."

   Ja siinäpä se, ei muuta Shawilta. Kolme ruplaa on siirretty tilillesi, toveri.

   Poista
  4. Tyyppi tuottaa häpeää asevelisosialidemokraateille.

   Poista
 2. Tuosta Ryskyn suosimasta hevosenkenkäteoriasta muutama sananen.*

  Kyseessä ei suinkaan ole mikään vallankumouksellinen tulokasteoria, vaan vanha ja paljon kritisoitu. Siis, ei mikään ”slam dunk” tai tänään laajaa suosiota ja hyväksyntää yhteiskuntatieteilijöiden piirissä nauttiva teoria. Tarkastelkaamme vaihteeksi monokausalistisia turpoajia -tai kutsukaamme heitä vaikka alt-centristeiksi- saman teorian valossa, Syyrian sisällissotaan liittyen.

  Jos Syyrian sisällissodan toisen osapuolen eli opposition ja kapinallisten toimien ja valtiollisten tukijoiden valottaminen/tutkiminen tekee ihmisestä Assadin ja Putinin hännystelijöinä, ovat alt-centristimme siinä tapauksessa antidemokraattisten, il-liberaalien ja länsivastaisten wahhabi-salafistien ja jihadistien puolustelijoita. Miksi?

  Koska alt-centristimme selvästikkin ”puolustelevat” Syyrian sisällissodassa puolta, joka on dokumentoidusti taistellut ISIS:ksen ja sittemin myös sekä salafi-islamistien -ja jihadistien kuin Syyrian AlQaidan kanssa.

  Ja sikälimikäli he kannattavat tällaista oppositiota, he ”automaattisesti” jakavat myös Washingtonin kovien wilsonlaisten, wahhabi-salafistisen Saudi-Arabian, uusottomanistisen Turkin kuin Bibin valtakaudella ”orientalisoituneen” (so. entisestään oikeistolaistuneen ja uskonnollistuneen) Israelin Lähi-Idän-agendan, jonka integraali osa Syyrian opposition ja kapinallisten tukeminen sodan alusta asti on ollut. Kuin myös kymmenien tuhansien jemeniläisten lasten näännyttäminen hitaasti nälkään, janoon ja malariaan.

  BTW2, EV ja kaikenlaiset monokausalistit, niin Kremlin kellonsoittajat kuin Washingtonin urunsoittajat ja putinistit kuin St. Joseph McCarthyn-sääntökunnan jäsenet, en halua kuulla teidän höpinöitä. Kiitos.


  Asevelisosialidemokraatti

  ---
  **Ns. Hevosenkengäteoaria oli läheinen mm. kovaa wilsonlaisuutta edustaneelle Seymour"The Leading Theorist of Democracy and American Exceptionalism(TheGuardian)” Martin Lipsetille, Daniel Bellille ja Jean-Pierre Fayenelle.

  Hevosenkenkäteoriaan ovat turvautuneet niin klassista liberalismia kuin semirändiläisyyttä edustavat toimijat osoittaakseen edustavansa sitä ”aitoa” poliittista keskustaa.

  Tätä teoriaa on sittemin käytetty ns. uutta antisemitismiä käsittelevässä keskustelussa Amerikan kovien wilsonlaisten, Israel-lobbareiden kuin Israelin ”perussuomalaisten” eli nationalistien toimesta. Näiden viimeksimainittujen äärioikeistolaisten ”sionismi” on muuten tunnetusti innoittanut Anders Behring Breivikin ja Richard Spencerin ajattelua.

  Tosia-asia kuitenkin, kuten historia osoittaa, että juuri ”alt-centristit” tai keskusta-oikeisto on aina tullut paremmin toimeen äärioikeiston ja fasististen hallitusten kuin vasemmistolaisten tai sosialististen valtoiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aivan tyylipuhdasta trollausta.

   Poista
  2. Et sitten ottanut kantaa havaintoihin joita muutamat tekivät edelliseen kommenttiisi. Taidat olla todella reppana.

   Poista
  3. Strastui sinä putinistinen kremlin kellonsoittaja. Neljä ruplaa on siirretty tilillesi. Nyt kone kiinni ja nauttimaan Pietarin ilta-auringosta.

   Poista
 3. Rysky. Sinun blogisi kommenttiosiota yritetään taas korruptiota.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kansainvälisten suhteiden professori Stephen Walt on julkaissut valtavirtaisessa Foreign Policy –lehdessä artikkelin ”The Great Myth About U.S. Intervention in Syria”, jossa Syyrian tilannetta verrataan muihin lähihistorian kriiseihin. Walt on tyrmistynyt siitä, että vallankaappausta vaativat sotahaukat kehtaavat väittää, että Syyriassa oltaisiin toteuttamassa viime vuosikymmenten verisintä ihmisoikeusloukkausta.

  Syyttämällä Assadia toisen maailmansodan jälkeisen ajan törkeimmistä sotarikoksista pyrkivä länsimaat oikeuttamaan terroristioperaatiot Syyrian hallitusta vastaan. Aivan samalla tavalla Saddam Husseinia ja Muammar Gaddafia kutsuttiin ”uudeksi Hitleriksi”, kun heidän murhaamistaan alettiin valmistella.

  Walt romuttaa valtamedian valheet vertaamalla Syyrian tilannetta kriiseihin, joihin Amerikka, Eurooppa ja Israel eivät ole viitsineet puuttua.

  Lehdet ja televisio olivat,kuten nyt Itä-Ghoutassa, täynnä dramaattista kuvastoa Aleppon raunioista ja hätää kärsivistä lapsista. Valtamedian mukaan syyrialaispresidentti Bashar al-Assad on syyllinen teurastukseen, eikä hänellä ole oikeutta taistella vallankaappausta havittelevia ääri-islamistiterroristeja vastaan.

  Ilta-Sanomat,Iltalehti ja muut suomalaisjulkaisut aina Yleisradiota myöten kuvittavat nykyään Syyria-uutisensa lähes aina niin sanotun Valkoiset kypärät –järjestön (viralliselta nimeltään Syyrian siviilipuolustus, Syrian Civil Defence) PR-toimiston potreteilla. Näin tehdessään valtamedia tukee järjestelmällisesti ääri-islamististen terroristijärjestöjen toimintaa.

  Valkoiset kypärät on paljastettu useaan otteeseen al-Qaidan (nykyään Jabhat Fath as-Sham) yhteistyöjärjestöksi, jonka jäseniä on syyllistynyt terroristisiin murhiin. Valkoiset kypärät toimii Syyriassa ääri-islamistien miehittämillä alueilla jihadistien ystävällisenä julkisivuna ja propagandatoimistona.

  Valtamedia ei uutisoi koskaan Valkoisten kypärien al-Qaida-yhteyksistä, koska silloin julkiseen keskusteluun nousisi väkisin myös Israelin ja Yhdysvaltojen johtaman länsiliittouman tuki syyrialaisille terroristeille. Kaikki Amerikan ja Israelin sotilaallinen toimintahan Lähi-idässä oikeutetaan edelleen ”terrorismin vastaisen sodan” tekosyyllä.

  Valtamedia tukee Syriassa riehuvien terroristien toimintaa sensuroimalla yleisöltä tiedot Israelin ja Amerikan yhteistyöstä ääri-islamistiterroristien kanssa. Kun lehdistö kirjoittaa Syyrian kriisistä, ei Israelin roolia mainita sanallakaan, vaan kansalaisia johdetaan harhaan väittämällä, että kyse on ”Venäjän ja länsimaiden välisestä valtataistelusta.

  VastaaPoista
 6. Länsimaiden hallitukset ja niiden alueelliset liittolaiset ovat käyttäneet kymmeniä miljoonia dollareita terroristijoukkojen aseelliseen ja propagannan tukemiseen Syyriassa.Heidän viestinsä tarkoituksena on puhdistaa terroristien kaasuhyökkäykset ja julmuudet siviiliväestöä kohtaan syyttäen kaikesta Syyrian hallituksen joukkoja.Terroristeja tukevat valtamediat kiihottavat voimakkaasti sotilaallista väliintuloa Syyrian presidentti Bashar Assadia vastaan.

  Tunnetuimpia terroristeja tukevia esimerkkejä ovat Yhdysvaltain ja Ison-Britannian hallitusten voimakkaasti rahoittamat " valkoiset kypärät", jotka avoimesti työskentelevät yhdessä Al-Qaidaan sidoksissa olevien terroristien hallitsemilla alueilla.

  Toinen lähdekoodi länsimaisille tiedotusvälineille on Englannissa yhden miehen yhden ylläpitämä "SOHR" , joka on avoimesti terroristien äänitorvi ulkomaailmaan.

  Länsimaiset tiedotusvälineet ovat myös riippuvaisia terroristien itse kuvaamistaan "media-aktiveista" Syyriassa.Mutta nämä ryhmät eivät siedä journalismia. Itse asiassa heidän tiedetään vangitsevan, kiduttavan ja teloittavan välittömästi aktivisteja, humanitaarisia työntekijöitä, toimittajia ja vähemmistöön kuuluvia. Siksi länsimaalaiset toimittajat eivät voi matkustaa kapinallisten hallussa oleville alueille,koska heidät todennäköisesti kidnapataan tai tapetaan.

  VastaaPoista
 7. Terroristeja tukevat läntiset tiedotusvälineet eivät ole vielä oppineet, etteivät heidän raporttinsa, valheensa tai draamansa johda toivomaansa lopputulokseen. Syyrian armeijan vapausoperaatiot jatkuvat ja Syyrian sotilas vapauttaa paitsi Itä-Ghoutan niin kuin se vapautti Aleppon,Itä-Ghoutan ja Douman niin se vapauttaa KAIKKI terroristien miehittämät alueet Syyriassa.

  ‘They know that we know they are liars, they keep lying’: West's war propaganda on Ghouta crescendos

  by Eva Bartlett
  https://www.rt.com/…/421932-western-media-propaganda-syria…/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu22. huhtikuuta 2018 klo 12.09

   En kyllä kuvailisi siviilien, siis, naisten ja lapsien järjestelmällistä kaasuttamista Sariini hermokaasulla vapautusoperaatioksi.

   Poista
  2. Se onkin venäläinen vapautusoperaatio. Viittaan Beslanin vapautusoperaatioon ja siihen Nord-Ost-teatterijupakkaan, jossa meneteltiin samansuuntaisella tavalla.

   Poista
 8. Röyhkeällä kansainvälisen lain ja YK:n peruskirjan vastaisilla valtioterroristisilla pommituksilla USA,Iso-Britannia jas Ranska halusivat osoittaa tukeaan Syyriassa riehuville terroristijärjestöille,mutta terrorihyökkäys epäonnistui totaalisti; 103 :sta ohjuksesta Syyrian tehokas ilmapuolustus torjui 77.

  USA kulutti enemmän kuin 200 miljoonaa dollaria Syyrian iskuihin,joilla käytännössä oli nolla vaikutus.
  Aineellistakin tappiota suurempi oli kansainvälisen arvovallan menetys:
  Useissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa valtavat kansanjoukot osallistuivat Syyriaa tukeviin mielenosoituksen tuomiten samalla kolmen hyökkääjävaltion terroristiset iskut Syyriaa vastaan.
  Damascus residents rally in support of Bashar al-Assad
  https://www.youtube.com/watch?v=tZYIoPkWXEA
  | US Reporter in Douma: Nobody Heard or Saw Anything Like a ‘Chemical Attack’
  American journalist Pearson Sharp of OAN reports from the ground in Douma. Pearson who gained access to Douma, where the US, France and the UK charged that Syrian President Bashar al-Assad used chemical weapons against civilians, says he found “no evidence” of a chemical weapons attack.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu22. huhtikuuta 2018 klo 9.24

   Juu. Ainoa sellainen pikkujutska vaan että Syyria tai Venäjä eivät ole pystyneet esittämään minkäänlaista pätevää todistusaineistoa väitteille Syyrian ilmapuolustusjärjestelmän alasampumista kymmenistä Tomahawk risteilyohjuksista.

   Feikkikuvia ohjuksien jäänteistä on toki esitelty Assadia tukevien propagandamyrien toimesta mutta Tomahawkin jäänteiden sijaan niissä onkin näkynyt mm. Syyrian ilmavoimien käyttämien AA-6 "Archid" pitkänkantaman ilmataisteluohjuksien jäänteitä. Noloa.

   https://twitter.com/Partisangirl/status/985420556710236160


   Taitaapi olla niin että Syyrian ja Venäjän ilmapuolustuksen ohjukset eivät osuneet yhteenkään Syyriaan ammuttuun risteilyohjukseen. Kaikki risteilyohjuksien kohteena olleet kolme Syyrian kemiallisten aseiden ohjelman,valmistuksen ja varastoinnin kannalta olennaisen tärkeätä kohdetta tuhottiin iskuissa 100% täydellisesti.

   Poista
 9. Yhtä vähän todisteita kuin niistä Saddamin joukkotuhoaseista. Tai kuten YK itsekin on todennut Ghoutan tapauksesta 2013. Samoin Khan Shaykhonin tapaus on jo todettu false-flagiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu22. huhtikuuta 2018 klo 12.17

   Mitä sinä vielä höpiset? Löytyihän niitä Saddamin joukkotuhoaseita ja paljon!

   https://www.verkkouutiset.fi/bush-ei-valehdellutkaan-irakissa-oli-suuret-maarat-kemiallisia-aseita-26904/

   Poista
  2. Kaasun käytöt:_

   Irak: https://fi.wikipedia.org/wiki/Halabdja
   Syyria: https://yle.fi/uutiset/3-9818403

   Poista
 10. "Ei hänellä siihen tosiaan mitään pakkoa olekaan, mutta hän käyttää niitä vähentääkseen omien joukkojensa tappioita."


  Oletko Riiheläinen todellakin niin tyhmä ette tajua että kaasuaseen käyttö sodassa ei edes pienennä omia tappioita? Jos sitä näet käytettäisiin sotilaat, niin omat kuin viholliset suojautuisivat sitä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu26. huhtikuuta 2018 klo 20.04

   "Terroripommitus on ilmapommitusstrategia, jonka tarkoitus on tuhota siviilikohteita ja siviilejä. Tavoitteena on vihollisen taistelutahdon murtaminen ja sekasorron aiheuttaminen siviiliväestön keskuudessa."

   Juuri näinhän tosiasiallisesti kävi. Assadin julma kemiallisilla asein tehty siviileihin hohdistunut terroripommitus oli viimeinen niitti Douman kaupunkia puolustaneille Jaish al-Islamin kapinallisille sisseille. Moraali laski, tekivät diilin, luovuttivat,pakkasivat kamansa ja poistuivat kaupungista. Tämä säästi Assadia tukevia joukkoja raskailta lisätaisteluilta ja tappioilta.

   Poista
 11. Kiitos hyvästä ja perusteellisestä koonnista. Jakoon menee.

  VastaaPoista
 12. Kuinka kukaan voisi kuvitella Syyrian hallituksen olevan niin helvetin tyhmä,että menisi tekemään tommoisen iskun, vaiheessa missä kapinalliset olivat miltei antautuneet,tietäen kansaivälisen yhteisön kannan jo etukäteen,ei siis mitään loogisuutta.
  Iskut viikko sitten olivat puhdasta teatteria,ensiksikin ilmoitetiin venäläisille mitä oli tulossa,eikä isketty venäläisten tukikohtiin,kohteet kerttiin tyhjentää, edes ihmisuhreja ei saatu aikaiseksi.
  Kaikki kolme operaatioon osallistunutta maata,tarvitsivat iskun tuottamaa näytöstä omiin tarpeisiinsa.
  Trumpin kannatus lähti välittömästi nousuun, kun häntä kanattaneet takamaiden pölvästit,saivat itsetuntoista isänmallisuuttaan kohottavaa viihdettä,yön pimeydessä lähetetyistä raketeista,tosin kallista sellaista.
  Britannian hallitus sai myös omaa kannatustaan nostettua omalla lekkisotilallisella iskulla, korvikeena, ettei uskalla iskeä venäläisin kohteisiin.
  Myös Ranskan pikku napoleonilla ovat omat kompleksinsa,kun häntä ei kukaan ota tosissaan,pelkkä suunpieksäjä.

  VastaaPoista
 13. R:” kammottavuuteen. Omiin kudosnesteisiinsä hukkuneet... kuvaa julmasta ja ihmisarvosta piittaamattomasta tappamisesta. Sellaisen puolella on hankalaa olla.”

  Jokainen hitaasti kituen kuoleva syyrialainen lapsi tai kuka tahansa lapsi tai yleensä ihminen, on ainutlaatuinen, korvaamaton ja kaunis, josta ei tule luopua. Heitä olivat myös ne tuhannet Irakin kurdit ja iranilaiset sotilaat ja siviilit, jotka Saddam kaasutti hengiltä Irakin ja Iranin(1980–1988) välisessä sodassa -Yhdysvaltain siunaavan katseen alla. Ja ne parisataa sudanilaista lasta ja naista, jotka nyttemmin Saudi-Arabian siipien suojiinsa ottama ja osin Yhdysvaltain pakotteista hiljattain vapauttama Sudanin päämies ja kansainvälisesti tunnustettu kansanmurhaaja Omar Al Bashir kaasutti hengiltä pari vuotta sitten.

  Mutta missäpä Ryskyn & Co:n moraali seisoo, missä piileskelevät koskettavat bloggauksesi niistä hitaasti kituen kuolleista kymmenistä tuhansista jemeniläisistä lapsista, jotka ovat jo menehtyneet ja yhä tälläkin hetkellä vastoin omaa tahtoaan aliravittuina, janoisina, malarian -kenties saudi-koaliition pommitusten takia- tai jonkun muun helposti hoidettavan sairauden raunioittamina, sulkevat lopullisesti suloiset pienet, suoliset pyöreät silmänsä ja jättävät tämän yhteisen m-e-i-d-ä-n maailmamme Syyria-iskun suorittaneen länsikoaliition eli Yhdysvaltojen, Englannin ja Ranskan aseistaman, kouluttaman, tiedustelupalveleman Saudi-Arabian “humanitaarisen” Jemen-intervention takia?

  Missä ne ovat? Ovatko nämä itkevät, hitaasti kituen äitiensä syliin kuolevat lapset ihmisiä sinulle samalla tavalla kuin Assadin tai r***ä kaasulla tms. murhaamat syyrialaiset lapset? Milloin olet heidän puolella?

  Toki, en usko että sije voisit hengailla coolisti, ottaa yhteisselfieitä Saudi-Arabian päämiehen, kansanmurhaajan, Syyrian salafisti-islamistien (mm. Douman Jaysh Al Islam, jonka tiedetään käyttäneen klooria Alepossa kurdeja vastaan vuonna 2016!) ja jihadistienkin tukijan Mohammed Bin Salmanin kanssa, kuten Yhdysvaltojen, Englannin ja Ranskan edusmiehet ja päämiehet tekivät.

  Tämä leegio ja heidän Euroopan ulkopuolella paikkansa ottava ilmeisen ”humanitaarinen” ja ”natohenkinen” toiminta vaikuttaa kuitenkin olevan se ”jutska”. Se sun jutska, jota sije ja eräät muut julkisuutta nauttivat franzxaveriemesserschmidtmäiset monokausalisti-turpopäät fanittavat CNN-vaikutuksen(1) ja post-humanitaarisen solidarismin(2) rikastuttamilla ulostuloilla, twiitteillä ja bloggauksilla.

  Asevelisosialidemokraatti

  ____
  (1)https://en.wikipedia.org/wiki/CNN_effect
  (2)http://www.helsinki.fi/globalmedia/news/PostHumanitarian_Communication.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos runoilisit tuollaista hevonpskaa livenä, antaisin ahteriisi napakan marwanamirkhanilaisen potkun numeron 46 monolla. Siinä sinulle kausaliteettia.

   Poista
  2. Itse tulkitsen tämän niin, että komskani ovat osuneet johonkin sellaiseen tuntoon, että on ollut pakko reagoida melkoisen räväkälla ja kovalla tunneintensiteetillä.

   Mono(46)kausaloinnit on kuitenkin kuitattu ja hevonpaskarunoja eivät ole, vaan f-a-k-t-o-j-a, jotka toivon sijun osoittavan vääriksi sen sijaan että uhkailet väkivallalla kuin joku äärioikeistolainen, putinisti tai äärivasemmistolainen öykkäri, Kreml-vapaiden lähteiden avulla tottakai.

   Mikäli taasen on niin, että hevospaskarunouden ohella handlaat vain ihmisten live-potkimiset, uskon että sinunlaisella karkaterilla on uhrivalmiutta laittaa oma nahka miehekkäästi peliin jalommallakin tavalla; muodosta samanhenkisten ystäviesi kanssa vaikka Kampfgruppe Simojoki ja siirry Turkin kautta AlQaidan hallinnoimaan Idlibiin taistelemaan Syyrian salafi-jihadistisen Jaish Al Islam-kapinallisjoukkojen rinnalla Syyrian armeijaa ja venäläisiä vastaan.

   Panoksianne ja monojenne määrätietoista kopinaa arvostettaisiin yhtä lailla länsitukeisen, saudi-koaliition ”humanitaarisessa” Jemen-operaatiossa, kenties ”meidän” kansanmurhaaja-kaasuttaja Omar Al Bashirin sudanilaisten sotilaiden rinnalla. Tai Operaatio We Came, We Saw, He Died-jälkeisen Libyan ilmeisen hyvin onnistuneessa vakauttamisessa ja jälleenrakentamisessa. Myönnettäköön, iivana-pitoisuudet eivät ole korkeita näissä jälkimmäisissä jemeniläisiä ja libyalaisia naisia, lapsia demokratisoivissa ja liberalisoivissa kampanjoissa, mutta oikealla asialla ilmeisesti ollaan sen länsimaisen arvopohjamme valossa.

   Ja asiallisemmin, kun tässä odotellaan OPCW:n Douma tuloksia, muistuttaisin että tuntematonta ei ole Syyrian opposition ja kapinallisten tukijoidenkaan Suomessa harjoittama disinformaatiosota. Kaikki muistanevat vuosia Syyrian tilannetta ”puoleettomasti” julkisuudessa meille avanneen suomensyyrialaisen lelusalakuljettajan, Syyrian salafi-islamistien (so. Ahram al-Sham) ja saudi-terroristi Al-Muhaysinin ystävän Rami Adhamin ihmeelliset seikkailut ja tempaukset, joiden käsittely on osin jo edennyt raastupaan asti.*


   Asevelisosialidemokraatti


   ----
   *Ramin idoli, Abdallah Muhammad Bin-Sulayman al-Muhaysinista ja lapsisotilaat U.S Department of The Treasuryn (11/10/2016) mukaan:”Abdallah Muhammad Bin-Sulayman al-Muhaysini was designated for acting for or on behalf of, and providing support and services to or in support of, al-Nusrah Front.

   As of late 2015, al-Muhaysini was an accepted member of al-Nusrah Front’s inner leadership circle. As of July 2015, Abdallah al-Muhaysini served as al-Nusrah Front’s religious advisor and represented al-Nusrah Front in an Idlib Province, Syria, military operations room. He has been involved in recruiting fighters to join al-Nusrah Front and helping to form a new al-Nusrah Front “state” in northern Syria. 

   In April 2016, Muhaysini launched a campaign to recruit 3,000 child and teenage soldiers across northern Syria for al-Nusrah Front."
   Lähde: https://www.treasury.gov/press-center/press-releases/Pages/jl0605.aspx

   YK:n raportti (20/5/2016) toteaa myös opposition kunnostautuneen Syyrian hallitusta paremmin lapsisotilaiden pakkovärväämisessa:”A total of 362 cases of recruitment and use of children were verified and attributed to ISIL (274), the Free Syrian Army and affiliated groups (62), Liwa’ al-Tawhid (11), popular committees (5), Kurdish People’s Protection Units (4), Ahrar al-Sham (3), the Nusrah Front (2) and the Army of Islam (1). Of the verified cases, 56 per cent involved children under 15 years of age, a significant increase A/70/836 S/2016/360 16-06499 25/40 compared with 2014. The payment of salaries and ideology continued to be major influencing factors.” Sivu:24/40/ http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=s/2016/360&referer=/english/&Lang=E

   Poista
  3. äläs trolli kehtaa.

   Kommentissasi ainakin tämä on täyttä hevonkukkua:

   "Tämä leegio ja heidän Euroopan ulkopuolella paikkansa ottava ilmeisen ”humanitaarinen” ja ”natohenkinen” toiminta vaikuttaa kuitenkin olevan se ”jutska”. Se sun jutska, jota sije ja eräät muut julkisuutta nauttivat franzxaveriemesserschmidtmäiset monokausalisti-turpopäät fanittavat CNN-vaikutuksen(1) ja post-humanitaarisen solidarismin(2) rikastuttamilla ulostuloilla, twiitteillä ja bloggauksilla."

   Olet oikeassa. Leimaava ja törkeä kielenkäyttösi todella ottaa pannuun. Tarvitsisit todellakin potkun persuuksillesi.

   Poista
  4. "Aseveli" on pelkkä trolli.

   Jos sillä olis mitään oikeaa sanottavaa, se kirjoittais omaan blogiinsa eikä häiriköis muiden blogien ja esim. HS:n kommenttiosioita.

   Omassa blogissa on trollin kannalta se ongelma, ettei siellä voi trollata. Ja se on aseveljen ainoa intohimo. Aseveljellä on pakkomielle erotella jyvät akanoista ja käydä kaikkien niiden kimppuun, jotka eivät ole hänen kanssaan 100% samaa mieltä.

   Oman blogin kommentoijia olisi hieman hankala trollata koska se saattaisi(!) karsia lukijakuntaa. Siispä aseveljemme trollaa ja kiusaa muiden blogien ja nettilehtien lukijoita.

   Hyväks lopuks trollillamme on vielä narsismia lähentelevä pätemisen tarve. Nälkävuodenmittaiset lähdeluettelot, sivistyssanakirjan advanced osiosta kaapatut ja tekstiin pakkoahdetut termit ja naurettavuuteen asti korostettu oman moraalisen paremmuuden korostus jne. jne.

   Jos aseveljellä ei muuta ole, niin ainakin hänellä on ns. haasteellinen persoonallisuus.

   Poista
 14. Mielenkiintoista. Kirjoitan blogimerkinnän, jossa puran auki erilaisia tahallisia ja tahattomia vääriä käsityksiä. Sitten ne väärät käsitykset viskataan kommenteissa silmille :)
  Melkoisen räväkkää ja kovalla tunneintensiteetillä vastattua tavaraa ylipäätään. Ja noepasti tullutta. Itse tulkitsen tämän niin, että bloggaus on osunut johonkin selliaseen tuntoon, että on ollut pakko reagoida. Ei ole vain tyynesti voinut ottaa vastaan näkemystä ja sen jälkeen ohittaa se. Piti oikein käydä kimppuun ja yrittää repiä se kappaleiksi. Se kertoo minusta siitä, miten on syntynyt halua puolustaa uhattuna ollut maailmankuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rysky...älä viitsi. Olet aikuinen ihminenkuin mije. Tiedät tod.näk. kuka minä olen ja meillä on lopultakin enemmän yhtä kuin eriä.

   Ja tavallaan kiitosta; olet säädyllisen maltillinen ja kliffa ääni -ja- pää Ylellä jne. mutta twitosfäärissä ja ja täällä mielestäni et. Siksi olenkin täällä tasoittamassa :)

   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  2. Teet edelleen pilkkaa asevelisosialidemokraateista.

   Poista
  3. asevelisosiaalidemokraatti, taidat luulla itsestäsi hieman liikaa. Et sinä mitään tasoita. Et varsinkaan, koska käyttäydyt täällä pelkästään kuten huonotapainen trolli käyttäytyy.

   Postaustesi mahdolliset pohdinnanarvoiset kohdat jäävät täysin sen varjoon, että pääosa tekstistäsi on lapsellista, leimaavaa ja yhden pakkomielteen läpitunkemaa jankutusta.

   Asiaa ei yhtään auta se, että et näytä kykenevän käsittelemään asioita asioina. Sinulle joka ikinen omastasi poikkeava näkökulma tai näkökanta on merkki johonkin itse keksimääsi vihollisryhmään kuulumisesta.

   Kommenttisi ovat vain ja ainoastaan vastenmielistä trollausta joissa ei ole viimekädessä päätä eikä häntää.

   Tekisit kaikille blogin lukijoille palveluksen jättämällä kommenttisi kirjoittamatta. Jos ja kun sinulla on pakottava tarve ulostaa ajatuksiasi muiden niskaan, tee se mieluummin omassa blogissasi.

   Poista
 15. Jos jollekin siis on jäänyt epäselväksi se mikä on Ryskyn ainoa tarkoitus, niin se on NATO-lobbaaminen. Rysky ei lopeta ennen kuin Suomi on jäsenenä. Siksi hänen kirjoituksiinsa tulee suhtautua erittäin varauksella. Mitään kriittistä epäilyä hän ei esitä toiseen suuntaan ja sokeasti uskoo toisen puolen kaikki argumentit, olivatpa ne miten typeriä tahansa. Ryskyn oman kirjamyynnin takia on oleellista pysytellä aivan alunperin valitsemansa narratiivin puolella. Nämä ovat viimeisiä hetkiä ennen hänen valheensa murenemista joten nämä blogituhertelut ovat vain loppukiriä kirjamyynnin osalta ennen kuin kukaan ei niitä enää kohta osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryskyn narratiivia ohjaa ensi sijassa uteliaisuus tosiasioihin ja löytöjen myötä tehdyt johtopäätökset. Viittaat narratiivin valintaan ikään kuin niin olisi järkevää tehdä. Annat ymmärtää että olet valinnut jonkun muun narratiivin kuin rysky siitä mikä on oikein. Valitseminen on yksinkertaisesti typerää ja sulkee valtavasti ovia.

   Poista
  2. Totisesti Suomesta on saatava Naton jäsen. Pääsyy siihen näkyy jo siitä, millainen kauhukabinetti täällä Ryskyn kommenttilaatikossa velloo Natoa vastustamassa. Minkä tahansa asian, jota tuollainen sakki vastustaa, täytyy olla hyvä ja toivottava.

   Poista
  3. Rysky ei lopeta trolaamistaan ennen kuin on saanut viimeisenkin venäläisen deletoitua.

   Poista
 16. Vai Nato-jäsenyyttä ja kirjanmyyntiä :) Kaikenlaista sitä ihminen keksiikin, että voisi saada mitätöityä toisen esittämät asiat. Minusta olisi paljon tehokkaampaa se, että osoitttaisi faktavirheet ja heikot johtopäätökset, eikä höpöttäisi joutavia asioista, joista ei voi tietää mitään. Motiivieni mustamaalaamisella vainyrität saada uskottavutta pois ajatuksistani.
  Jos minä haluaisin Suomen Nato-jäsenyyttä, sanoisin sen kyllä ääneen. Voi hyvinkin olla, että minä jonain päivänä sitä ehkä haluankin, mutta nyt on minusta hyvä mennä näin. Olen hakemisen mahdollisuuden vankka kannattaa eli jyrkkä ehkä.

  VastaaPoista
 17. Vihapuhetta presidentti Assadia vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, lupasit vihapuhetta presidentti Assadia vastaan. Odotamme edelleen...

   Poista
 18. April 18, 2018

  Pearson Sharp – OAN Newsroom

  People living in Syria are speaking out against media reports suggesting President Assad has planted informants to deny the Alleged chemical attack in Douma.

  One America’s Pearson Sharp is in Syria and has this exclusive report.

  http://www.oann.com/watch-pearson-sharp-refutes-ms...

  VastaaPoista
 19. Vuonna 2002-2003 kirjoitin netissä paljon kommentteja tulevaa Irakin hyökkäystä vastaan. Perustelin asiaani sillä että YKn on annettava ensit vahvistaa tieto kemiallisista aseista. Miten sinä Rysky tuolloin kirjoitit?

  Aikakoneella on helppo mennä taaksepäin. Minun nimimerkki "KaMikaTse" kirjoittamiani tekstejä löytyy kyllä. Miten sinun tekstejä Rysky - löytyykö niitä ja minkä sisältöisiä tekstejä?

  Huusitko silloin suoraa tuomiota Irakille? Vaadit maan miehittämistä koska sillä on 15 minuutissa laukaistavia joukkotuhoaseita? Vaaditko maan tuhoamista ja Saddamin tappamista koska sillä on kemiallisia aseita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan oikein hyvin mielipiteesi, Jarmo Lius. Sinähän olit sitäkin mieltä, että Afganistanin islamisti-diktatuurin kaataminen oli aivan väärin. Oletko muuttanut mieltäsi vai olitko myös ISIS:n tuhoamista vastaan?

   Poista
  2. Vuosituhannen alkuvuosina en ollut aktiivinen keskustelija julkisuudessa. Vain kuppiloiden pöydissä tyydyin pitämään Irakin sotaa pahana. Sittemmin olen toki kirjoituksissani tämän samana pysyneen mielipiteeni myös avannut. Kirjassani kirjoitin näin:
   Strategisella tasolla ihmiskunnan historian menes- tyksekkäin itsemurhaisku lienee ollut 911. Sitä seu- rasivat Afganistanin ja Irakin valtaukset seurannais- vaikutuksineen: Abu Ghraib, Guantanamo, CIA:n vankilennot ja pimeät vankilat, valheet Irakin jouk- kotuhoaseista, terrorismin vastainen sota lennok- ki-iskuineen ja niin edelleen. Osama bin Laden sai Yhdysvallat tekemään niin suuren joukon niin suu- ria virheitä, että se on hänen suurin ja pisimpään vaikuttava voittonsa. George W. Bush jää historiaan presidenttinä, joka lankesi terroristin ansaan. Yhdys- vallat on omalla toiminnallaan syönyt arvovaltaansa ja samalla syössyt kokonaisia kansakuntia sisäisiin ja ulkoisiin sotiin vuosikymmeniksi. USA on itse tehnyt itsestään monille kansoille juuri sen suuren saatanan, jonka bin Laden sen väittikin olevan.

   Poista
  3. Ryskyllä ei ole mitään käsitystä mitä todella tapahtui 9/11 terrori-iskussa. Huoh :(

   Poista
  4. Anonyymi, kerro ihmeessä käsityksesi 9/11 tapahtumista!

   Poista
 20. Hyvät sabiensit. Lopetaan riitely.

  VastaaPoista
 21. Länsimaiden liittouman isku oli ainoastaan informatiosodan yksi operaatio,jossa on useita mediaspektakkeliin enemmänkin viittaavia piirteitä.
  Isku toteutettiin parhaaseen amerikkalaiseen tv katseluaikaan,pimeässä välimeren yössä.
  Iskusta annettiin etukäteen varoitus viholliseksi luokiteltavalle venäjälle,joka varoitti Syyrian halintoa tapahtuneesta.
  Jos olisi isketty vaikkapa Venäläisten sotilastukikohtaan nuo samat ohjukset,silloin olisi ollut kyseessä oikeampi sotilallinen toimenpide,mutta amerikkalaisten kantti ei sellaiseen riittänyt,isskevät yleensä vain puoustuskyvyttömiä vastaan, raukat.
  Myös valkoisten kypäröiden tuottama ja levittämä kaasuisku probakanda on paljastunut jo ajat sitten,ihmisten tulisi olla tästä eteenpäin kyynisä sen viestinnän suhteen, mitä kriisialueilta mediat esittävät, suuri mahdollisuus on suureen teatteriesitykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä järjellä kykenet selittämään että ennakkovaroituksn antaminen on "puolustuskyvyttömän kimppuun käymistä"?

   Se muuten kirjoitetaan "propaganda", ainakin Suomen kielellä. En tiedä mikä sinun äidinkielesi on.

   Poista
 22. USA:ssa,Ranskassa ja Israelissa valmistettuja TOW-ja LAW -raketteja, raskaita aseita,Grad-raketteja,NATO- ammuksia ja-kranaatinheittimiä,huipputeknisiä laitteita,Shilka-ajoneuvoja,BMP-panssaroituja ajoneuvoja,enemmän kuin 28 panssarivaunua terroristit luovuttivat ennen lähtöään Itä- Qalamounista Damaskoksen maaseudulla.

  -> Video | https://youtu.be/pxvapTdfhQE

  VastaaPoista
 23. Venäläinen valehtelu30. huhtikuuta 2018 klo 11.17

  Huikeaa sotapropagandaa Syyrian valtiolliselta medialta. Suurin osa tuossa esillä olevasta aseistuksesta ja kalustosta on kuitenkin tyypillisesti kehitysmaihin myytyä vanhaa neuvostovalmisteista paskaa kuten esimerkiksi noi T-72 & T-55 panssarivaunut. Syyrian armeijan joukot saivatkin tuossa kapinallisilta takaisin vanhat romunsa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jordanian kautta ne on tuotu, kuten tukiraudat Douman tunneliverkoston linnoittamiseenkin.

   Osa aseista on Libyan raunioista Benghasin kautta ryövättyä ja loput Silk Way Airlinesin lennättämää ikivanhaa itä-Euroopan jäämistöä Bulgariasta, Serbiasta ja Slovakiasta.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu3. toukokuuta 2018 klo 21.29

   Vielä ennen Syyrian sisällissotaa SAA:n (Syyrian arabiarmeija) panssarivoimat lukeutuivat maailman vahvimpien joukkoon. Panssarivoimien arsenaalista löytyi mm. entisestä Neuvostoliitosta hankittuja T-55:sia 2,000 kpl,T-62:sia 1000 kpl ja T-72:sia 1500 kpl. Kapinalliset ja jihadistit ovat saaneet 7 sotavuoden aikana noita runsaasti sotasaaliiksi ja käyttöön vallatuista SAA:n tukikohdista ja varstoista.

   Esimerkiksi vuonna 2014 Raqqan maakunnassa Isiksen militantit jyräsivät ja valtasivat SAA:n 93.prikaatin tukikohdan ja saivat sieltä sotasaaliiksi yli 20 T-55 taistelupanssaria:


   https://www.liveleak.com/view?i=a4c_1407700389

   Poista
 24. SYRIA | EVIDENCE - THEY'RE LYING ABOUT THE SYRIAN GAS ATTACKS

  The U.S. and its allies are lying about the supposed chemical attacks in Syria.
  When they wanted to invade Iraq, the excuse was weapons of mass destruction. Turns out, those weapons didn’t exist. Oops. When they wanted to topple Libya, they told you Gaddafi was murdering civilians. Turns out these “civilians” were CIA backed jihadists. Minor detail. They’ve wanted regime change in Syria for years. So they armed, trained and funded an insurgency. Most of the weapons ended up in the hands of extremists, who used them in rather unpleasant ways. This made for bad P.R.

  Then the west claimed Assad used chemical weapons against his own people. They said they had proof, before there was even time for an investigation. That proof, unfortunately, was classified, so we can’t see it. How convenient.

  They’ve tried the poison gas angle several times now. Each new episode sloppier than the last. In 2013 when sarin gas was used on civilians, the West instantly declared Assad guilty. Air strikes were on the table, and talk of regime change was in the air. The push to war fell apart when the official U.N. investigation into the matter found that the U.S. backed rebels were the ones responsible, not Assad.

  Five years later, as the last rebel strong hold fell, and final victory was at hand, the west would have you believe that Assad lost his marbles. In spite of the fact that Syrian forces were easily wiping up the last militants using conventional weaponry, and Russia still had their back, Assad apparently got an uncontrollable urge to use poison gas on civilians, a move guaranteed to trigger a military response. Why would Assad do something so stupid? Because he’s a vicious animal that enjoys murdering his own people. Right.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu3. toukokuuta 2018 klo 21.53

   "Because he’s a vicious animal that enjoys murdering his own people. Right."

   Yup, you got that right.

   "The vast majority of Syrian civilians killed – 94% according to human rights groups – have been killed by the government of Bashar Al-Assad and its allies."

   http://whoiskillingciviliansinsyria.org/

   Poista
  2. Israel, Saudi, US and coalition plan with ISIS and Al Qaeda was to use terrorism to destroy Syria. We heard John Kerry on that recording saying "we know ISIS was growing, we were watching".

   Poista
 25. Hei, Rysky, menes nyt äkkiä RT:n sivuille puolustamaan lapsenraiskaajaturvapaikanhakijaa rasistisilta kommenteilta. Suomen maine on nyt vaakalaudalla.

  VastaaPoista
 26. Gas the child terrorists! Long live king Assad of Syria! Imperialist west is soon deleted.

  VastaaPoista
 27. Pieni faktapohjainen Douma "follow-up" lienee paikallaan:

  Fakta nro. 1: Toisin kuin Khan Shaykhunissa (2017) Saraqibissa (2017) ja Ltamenahassa (2018) OPCW:n sisäohjesäännön mukainen ”full chain of custody” ei komprementoitunut Doumassa:”Along with explosive residues, various chlorinated organic chemicals were found in samples from two sites, for which there is full chain of custody.”*

  Fakta nro. 2: Jälkiä hermokaasujen käytöstä ei löytynyt:”No organophosphorous nerve agents or their degradation products were detected in the environmental samples or in the plasma samples taken from alleged casualties.” Sen sijaan ”various chlorinated organic chemicals” eli orgaanisia klooriyhdisteitä. Tällaisia kemiallisia jälkiä syntyy mm. vedenpuhdistuksen yhteydessä, niitä voidaan havaita lukuisten kotitalouspuhdistusaineiden käytön jäljiltä. Monissa lääkkeissä on ko. yhdisteitä.

  Fakta nro. 3: OPCW ei pystynyt vahvistamaan, onko klooria käytetty aseellisesti:”On the basis of the information received and analysed, the prevailing narrative of the interviews, and the results of the laboratory analyses, the FFM cannot confidently determine whether or not a specific chemical was used as a weapon in the incidents that took place in the neighbourhood of Al-Hamadaniyah and in the area of Karm al-Tarrab.”**

  Asevelisosialidemokraatti


  ----
  *Lähde: https://www.opcw.org/news/article/opcw-issues-fact-finding-mission-reports-on-chemical-weapons-use-allegations-in-douma-syria-in-2018-and-in-al-hamadaniya-and-karm-al-tarrab-in-2016/

  ”The OPCW said in 2013:“The OPCW would never get involved in testing samples that our own inspectors don’t gather in the field because we need to maintain chain of custody of samples from the field to the lab to ensure their integrity, ”
  https://www.reuters.com/article/us-syria-crisis-chemical-weapons-idUSBRE93P0UG20130426)

  Khan Shaykhunissa, Saraqibissa ja Ltamenahassa tämä "Chain of Custody" rikkoutui, koska primaaritodisteet kulkeutuivat OPCW:lle ulkopuolisen (so. White Helmets) organisaation kautta, jota ei voida pitää riippumattomana tai täysin luotettavana.

  **Toki niin hallituksella kuin kapinallisilla tiedetään olevan hallussaan kloorikaasua. Ja hallituksen lailla mm. Doumassa vaikuttaneen Jaysh Al Islamin tiedetään käyttäneen kloorikaasua aseellisesti.

  On toki täysin odotettua, että kansainvälinen ja kotimainenkin media -joka uutisoi heti tapahtuneen jälkeen näyttävästi, että hermokaasuja oli nimenomaan käytetty tai sariinilla ja kloorilla täytettyjä tynnyripommeja jne.- alisuoriutuu tehtävässään ja ”uutisoi” suurelle yleisölle, enemmän mitä OPCW:n raportin perusteella olisi mahdollista.

  Siis, että kloorikaasua käytettiin aseellisesti ja tietysti hallituksen toimesta. Kuinka se voisikaan toimia toisin, koska se oli alusta asti paineistamassa Trumppia, Mayta ja Macronia iskemään Assadia tai siis anteeksi...Putinin Venäjää vastaan Syyriassa.

  He tekivät vain työtään ja onhan heidänkin voitava perustella journalistista toimintaansa itselleen koska eskaloitumisen mahdollisuus III. maailmansodankin suuntaan oli mahdollista. Ja ajatus siitä, että osin heidän uutisoinnin takia näin olisi voinut käydä on inhimillisesti ottaen monille heistä a-i-v-a-n liian vaikea asia käsiteltäväksi.

  Niin tai näin. Näkisin tässä vakavan peiliin katsomisen paikan toimittajilla, mutta erityisesti monokausalistilla kommentaattoreilla ja turpoajilla, jotka olivat bloggauksillaan ja twiiteillään Suomessakin (Huom. en viittaa tässä niinkään Ryskyyn!) vaatimassa hävittäjiä ja risteilyohjuskia ilmaan ennen kuin OPCW oli ehtinyt edes paikan päälle.

  Maltti olisi valttia ja suotavaa jatkossa. Kiitos.

  VastaaPoista
 28. Rakastan miestä niin paljon, että olimme tyytyväisiä kahteen lapseen, poikaan ja tyttöön. 3 kuukautta sitten aloin huomata joitain outoja muutoksia hänestä. muutamaa viikkoa myöhemmin huomasin, että mieheni on näkemässä joku muu. Hän alkoi tulla kotiin myöhään töistä, hän tuskin välittää minusta tai lapsista enää, joskus mieheni sammuu ja ei edes tule kotiin muutaman päivän ajan. Tein kaikki voin korjata tämän ongelman, mutta mitään ei toiminut. Olin hyvin huolestunut ja tarvitsin apua. Luin Goko-tarinoita verkkosivuilla, jotka viittasivat siihen, että tohtori Goko voi auttaa ratkaisemaan siviilisäädyn ongelmat, palauttamaan rikkoutuneet suhteet ja niin edelleen. Joten otin yhteyttä häneen ja kerroin hänelle ongelmista. Hän vahvisti avioliitoni ja hän tarjoaa ratkaisun ongelmaan, nyt mieheni ja minä ovat taas yhdessä. kaikki toimii hyvänä avioliitoksella ja olen niin onnellinen, että tohtori Goko tuo mieheni takaisin menestyksekkäästi. jos sinulla on ongelmia kotona, terveydellän, avioliitto / suhde ja lähetä sähköpostia osoitteeseen Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com voit antaa hänelle whatsapp-keskustelun +2348056398964

  VastaaPoista