tiistai 31. lokakuuta 2017

Ylipäällikkö romutti riskien ennakoinnin

Viime viikonloppuna HS julkaisi Paavo Teittisen kirjoittaman jutun asiantuntijoiden arvioista siitä, miten Venäjä voisi sekaantua presidentinvaaleihin. Juttu oli oikein asiallinen. Ainoa mitä jäin itse ihmettelemään, oli jutussa mainitun muistion hankkimistapa, josta ei mainittu mitään.

Lisäys: Pääsihteeri Vesa Valtosen mukaan HS osasi pyytää asiakirjaa ja se oli julkisuuslain mukaan annettava. Siitä, miten HS osasi sitä pyytää, ei ole tietoa. Sen voi arvella liittyneen siihen, että verkostossa on mukana median edustajia.

Ensimmäiset poikittaiset sanat jutun esittelemästä riskiarvioista tuli IS:n Timo Haapalalta. Hän leimasi Turvallisuuskomitean asiantuntijaverkoston listan naurettavaksi ja esitti TK:n sekaantuneen listan julkistaessaan vaaleihin.

Haapalan kirjoittaa: ”Ulkopolitiikan ja maan johdossa on IS:n tietojen mukaan luettu raportin tietoja ja näkemyksiä kauhuissaan.” Tältä pohjalta voisi esittää jopa kysymyksen siitä, oliko ensin Haapalan juttuidea vai ”ulkopolitiikan ja maan johdon” edustajan vinkki. Tässä esiintyy myös ensimmäisen kerran tähän tapaukseen liittyvä perusepäselvyys siitä, minkä tässä ajatellaan olevan väärin. Tietojen, tietojen levittämisen vai tietojen levittäjän. Siis että oliko väärin levittää oikeaa tietoa vai väärin väärää tietoa vai onko TK ylipäätään väärässä tehdessään tällaista työtä.

Haapala myös paheksui Venäjän uuden suurlähettilään Palvel Kuznetsovin nostamista esiin. Hän itsehän sai ensimmäisenä ja tähän mennessä ainoana haastattelun Kuznetsovilta. Olisi luullut, että samassa lehdessä ilmestynyt Arja Paanasen teksti Kuznetsovista olisi saanut Haapalan ymmärtämään, että tällä suurlähettiläällä on taustaa juuri sellaisissa asioissa, joista TK:n asiantuntijaverkostot ovat  huolissaan. Haapalan perusteet lähettilään kunnollisuuteen liittyivät lähinnä siihen, että haastattelu saatiin oman haastattelupyynnön pohjalta ja että ”Lähettiläs vastasi korrektisti esitettyihin kysymyksiin.

Seuraavaksi tätä TK:n listaa ehti kommentoimaan Erkki Tuomioja Facebook-päivityksessään:

"Turvallisuuskomitean kokonaisturvallisuuden ennakointiverkosto" on pohtinut sitä mitä kaikkea naapuri voisi tehdä vaikuttaakseen Suomen vaaleihin. Paperin viimeinen kohta vaikuttamisen tavoitteista on: "Viranomaisten uskottavuuden heikentäminen". Ei sellaiseen tarvita rajan takaa tulevaa vaikuttamista. Siihen riittää ihan supisuomalainen joukko Turvallisuuskomiteaan koottuja pahauskoisia hölmöjä.

Tuomiojakaan ei suoraan sano, mikä listassa on hänen mielestään vialla, mutta se on kuitenkin kohtuullisella varmuudella pääteltävissä. Tuomioja pitää tietoja väärinä ja niiden keräämiseen osallistuneita pahauskoisina hölmöinä. Eli sekä pahoina että huonoina.

Tämä Turvallisuuskomitean kokonaisturvallisuuden ennakointiverkosto siis koostuu eri taustalla olevista asiantuntijoista. He ovat mukana nimettöminä, jotta voisivat vapaasti ilmaista mielipiteitään. Nimettömyys kannatti myös sen takia, että nyt viimeistään tämä ryhmä olisi saanut kuraa niskaansa urakalla. Erinäisissä valemedioissa arvaillaan, että ketä verkostoon kuuluu ja arvioidaan heitä hyvin samantyyppisesti kuin Tuomioja teki. Valemedioissa kielenkäyttö on toki ronskimpaa, mutta mielipiteet verkoston asiantuntijoista käyvät erittäin hyvin yhteen Tuomiojan vastaavien kanssa.

Seuraavaksi Turvallisuuskomitea saikin niskaan kuraa korkeimmalta mahdolliselta tasolta. EVA:n järjestämässä vaaliväittelyssä presidenttiehdokas Niinistö otti kantaa näin:

”On sen tason salamurhajuttuja, että jos sellaista kylvetään, ei sitä ihan vakavalla mielellä tehdä. Kyllä siinä joku taka-ajatus täytyy olla.”

”Tänään saatiin hyvä esimerkki trollauksesta, kun tämä trollausta ehkäisevän komitean asiantuntijaporukka antoi omia mielipiteitään.”

Ylipäällikkö, vaikka ei siinä ominaisuudessa juuri sillä hetkellä ollutkaan, tuomitsi näin tehdyn työn pahantahtoiseksi trollaukseksi. Maan parhaiten informoituna henkilönä Niinistön täytyy tietää, että listalla esitetyt keinot ovat jo käytettyjä, meillä tai muualla. Venäjän hallitus murhasi maasta paenneen Litvinenkon kammottavalla tavalla radioaktiivisella poloniumilla, lähettäen näin viestin venäläisille, että ei kannata uhmata Kremliä ulkomaillakaan. Viime vuonna Montenegrossa paljastui venäläisten johtama vallankaappaushanke, jossa yhtenä osana oli pääministerin salamurha. Listalla myös arvioitiin salamurhan mahdollisuutta näin:  ”Ääritapauksessa salamurha tai terrori-isku.

Vaalikeskustelussa olivat muutkin ehdokkaat sitten pakotettuja kommentoimaan esille nostettua paperia, mutta kommenteista päätellen ainakin osa heistä oli täysin väärässä käsityksessä asiasta. Ei ole mitään ”Turvallisuuskomitean raporttia”, jota he paheksuivat, vaan verkoston tuottama muistio, johon on kerätty erilaisia ajatuksia. Täysin normaali vaihe missä tahansa suunnittelutyössä. Toki voi miettiä, että kannattiko antaa medialle tätä paperia, vaikka se sisälsikin tärkeää tietoa, jota on jaettava myös suurelle yleisölle. Se ainakin on varmaa, että tästä lähtien media saa mahdollisimman vähän mitään materiaalia ja haastatteluissakin puhutaan ympäripyöreitä. Voipa käydä niinkin, että ennakointityötä tekevät viranhaltijat törmäävät haluttomuuteen osallistua otona tällaisen toimintaan, josta hyvästä voi saada haukut presidentiltä.

Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esimies Kalle Silfverberg kirjoitti tänään kommentin, jossa hyvin suorasukaisesti ilmoitti Niinistön olevan arviossaan väärässä: ”On valitettavaa, että varsin normaalilta kuulostavan varautumisen julkitulo aiheuttaa tuohtumusta valtion ylimmässä johdossa.” Ansiokkaassa analyysissään Silfverberg nostaa esille myös Niinistön kritiikin vastaanoton upseerien keskuudessa. Itse ajattelisin tyrmistyksen vallinneen kaikilla valtionhallinnon sektoreilla, jossa tehdään ennakointityötä tällä hetkellä.

Presidentti ja ylipäällikkö murskasi olemattomin perustein juuri sitä olennaisen tärkeää perustyötä, jota turvallisuuden kanssa tekemisissä olevat tahot tekevät virkavastuulla. Varsinkin kun kritiikistä ei saanut juuri lainkaan selvää, että mihin kritiikki tarkkaan ottaen kohdistui: tiedon levitykseen, tietoon vai tiedon levittäjään. Käytännössä tasavallan presidentti ilmoitti Suomen kokonaisturvallisuutta koordinoivan Turvallisuuskomitean olevan kyvytön tehtävässään. En usko hänen sitä tarkoittaneen, mutta se vaikutelma hänen lausunnoistaan tulee. Asian tekee vielä vakavammaksi se ensi viikolla pitäisi olla Turvallisuuskomitean johtaman strategiatyön julkaisu kun Yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitys 2017 julkaistaan.

Minua on myös hämmästyttänyt se, että yksikään poliitikko ei ole rientänyt tukemaan työtään tehnyttä Turvallisuuskomiteaa. Puolustusministeri Jussi Niinistö sentään piti esitystä vain ”aika raflaavana”. Tosin hän ei ole kyseistä paperia nähnyt ja ei siksi halunut kommentoida enempää. Turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen on jätetty yksin puolustamaan ennakointityötä. Voi vain kuvitella minkälaisia tuntoja  tämä teilaus on herättänyt Turvallisuuskomitean työskentelyyn tavalla tai toisella osallistuvilla.

Parissakin kommentissa muistio on samaistettu TK:n lista Ilkka Remeksen kirjoihin. Itse asiassa Remeksen kirjoissa on toimintatapojen ja rakenteiden kuvaus hyvin realistista. Vaikka juonenkulut ovat fiktiota, niin se fiktio tapahtuu mitä ilmeisimmin erittäin huolellisen taustatyön mahdollistamassa hyvinkin realistisessa ympäristössä. En tiedä kuinka moni Remeksen lukijoista ymmärtää hänen tarjoavan yhtä paljon tietoa kuin toimintaakin kirjojensa sivuilla.

Vaikka presidentti Niinistö saa aina tasaisin väliajoin julkisiakin kärttyisyyskohtauksia, niin tämä tuskin on sellainen. Kyse on liian isoista asioista siihen. Yksi tapa tulkita Niinistön purkausta on ajatella, että hän haluaa lähettää tällä käytöksellään viestin Venäjälle. Siellä kun mitä ilmeisimmin ollaan tyytymättömiä Suomen linjoihin. Erityisesti Venäjällä ollaan huolissaan Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Kun presidenttiehdokkaista Nils Torvalds kannatti Suomen Nato-jäsenyyttä ja vastikään eläköitynyt Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen vaati kirjassaan samaa, voidaan sanoa Nato-keskustelun saanen potkua. Tämä sama Tehtaankadulle viestiminen selittäisi myös presidenttiä edelleen lähellä olevan suurlähettiläs Rene Nybergin kummallisen purkauksen Himasta kohtaan Helsingin Sanomien yleisönosastolla.

Juuri nyt on siis edelleen epäselvää tuomitaanko tiedot, tietojen jakaminen vai tietojen jakaja. Joka tapauksessa tasavallan presidentin purkaus taatusti vähentää turvallisuuden asiantuntijoiden halua kommentoida julkisesti asioita. Sen lisäksi, että he voivat ajatella joutuvansa valtiojohdon hampaisiin, niin he kun tulevat saamaan tästä hamaan tulevaisuuteen silmille Niinistön sanat trollauksesta, jos puhuvat mahdollisista riskeistä.

Joka tapauksessa tällaisen ryöpytyksen jäljiltä on Turvallisuuskomitea huonosti kiinni. Saa nähdä nappaako kasakka sen nyt.


P.S. En ole tässä mainitus ennakointiverkoston jäsen. Ainoa virallinen asemani näissä kuvioissa on Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan mediajaoston asiantuntijajäsenyys.

65 kommenttia:

 1. Ehkä
  otti jo.Osui ja upposi.

  VastaaPoista
 2. "Erinäisissä valemedioissa arvaillaan, että ketä verkostoon kuuluu ja arvioidaan heitä hyvin samantyyppisesti kuin Tuomioja teki. Valemedioissa kielenkäyttö on toki ronskimpaa, mutta mielipiteet verkoston asiantuntijoista käyvät erittäin hyvin yhteen Tuomiojan vastaavien kanssa."

  Jaksoin tähän asti. Jos antaa kritiikkiä, sitä pitää kestää. Jos joku on erimieltä, ei hän välttämättä ole trolli, valemedian edustaja, tai edes hybridihorjuttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaan kantaa ottanut MV-Lehden toimittelija T9/T101/T102 eli ex-kirkkoherra Juha Molari on kaikkea tuota.   https://imgur.com/a/TqaNa

   Poista
  2. "Erinäisissä valemedioissa arvaillaan, että ketä verkostoon kuuluu ja arvioidaan heitä hyvin samantyyppisesti kuin Tuomioja teki. Valemedioissa kielenkäyttö on toki ronskimpaa, mutta mielipiteet verkoston asiantuntijoista käyvät erittäin hyvin yhteen Tuomiojan vastaavien kanssa."

   Valemedia / Tuomioja. Rinnastus. Vanha info-op. kikka. Surullisella tasolla mennään Suomen turpopiireissä.

   Poista
  3. Erkin MV-Lehti debyyttiä odotellessa1. marraskuuta 2017 klo 11.06

   Niinkö? MV-Lehtihän on julkaissut jo Kremlin kelloja soittavan Väyrysenkin juttuja niin miksipä ei julkaisisi jatkossa myös näitä Erkin samanhenkisiä aivopieruja?

   Poista
 3. Loistava analyysi käydystä keskustelusta Veiteralta! Silloin kun on aihetta, on pystyttävä kritisoimaan myös TP:tä. Nyt oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläinen valehtelu31. lokakuuta 2017 klo 20.32

   Jep. Käsittämätöntä ryssimistä Suomen poliittiselta johdolta.

   Poista
 4. Venäläinen valehtelu31. lokakuuta 2017 klo 20.27

  Salamurhat ovat Venäjän perinteinen modus operandi.

  Kaikki varmaan muistavat vielä venäläisten vaikutusyritykset Ukrainan presidentinvaaleissa 2004 Putinin tukeman Viktor Janukovitshin saamiseksi valtaan presidentiksi myrkyttämällä dioksiinilla länsimielinen presidenttiehdokas Viktor Juštšenko! Kremlin suureksi harmiksi Viktor Juštšenko kuitenkin selvisi murhayrityksestä ja voitti vielä ne vaalit.

  VastaaPoista
 5. Suomi-ilmiö

  Eppu Normaali tiesi jo vuosikymmeniä sitten, ettei Suomessa voida keskustella uhkakuvista rationaalisesti.

  "Voi Suomessa aina huoletta kulkea
  Ei sellaista voi sattua
  Koivun ja tähden alla"

  Presidentti Niinistö ja Erkki Tuomioja näyttävät poimineen asiantuntijoiden työstä raflaavimman kohdan. Poliittisen salamurhan mahdollisuuden.
  Tämän yhden kohdan perusteella he asettavat kaiken mitä asiantuntijat esittävät kyseenalaiseen valoon. Tämä on omituista, etenkin kun
  Venäjän harjoittamasta subversiosta on runsaasti näyttöä joka on molemmille herroille varmasti tuttua.

  Asiantuntijoiden työn rinnastaminen dekkareihin on tökeröä, jopa Tuomiojalta jolle yhteistyö vieraan valtion tiedustelupalvelun kanssa
  Suomen asemaan vaikuttamiseksi on tuttua (Davidovo vuoto). Tuomioja ja Niinistö esiintyvät erehtymättöminä auktoriteeteina ja yrittävät
  esittää asiantuntijat naurettavassa valossa.

  "On erehtymättömyyttä meillä melko valikoima
  On UKK, YYA sekä Imatran Voima
  Ei mikään vaara meidän kuvioihin mahdu"

  Eikä varsinkaan idästä uhkaava vaara. BuzzFeedNewsin toimittajat julkaisivat hiljattain kaksi vuotta kestäneiden tutkimustensa tuloksia.
  Heidän mukaansa Brittien MI6 ja USA:n tiedustelupalvelut epäilevät Venäjän olevan useiden kymmenien viime vuosina tehtyjen salamurhien
  takana. Samaa kertovat Venäjältä loikanneet turvallisuuspalveluiden työntekijät.

  Niinistön järkähtämätön haluttomuus nähdä Venäjä roistovaltiona joka se on, on riski kaikille suomalaisille. Puolustusvoimien ylipäällikkö
  ja ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme johtaja on hyväuskoinen hölmö.

  "Mutta millään muilla mailla
  Kuin Suomella se ei oo riskiä vailla"

  -EV

  VastaaPoista
 6. Voi v...u, mitä urpoja,näillekkö asiantuntijoille viellä maksetaan tästä P....sta,jos menisivät käymään vaikka Pietarissa sotakorkeakoulussa opiskelemassa oikeaa sotatiedettä,silloi oivaltaisivat geopolittisen asemamme, ja sen minne ei kannata v....uilla.
  Tietenkin on tärkeää, että myös uusi sodan kokematon sukupolvi saa on mahdollisuutensa lyödä pätään Karjalan mäntyyn,lisäksi onhan jälleenrakentamisessa uuden sukupolven duunareille elinikäinen projekti,joten antaa palaa vain pojat, papat kuuluvat jo kalmistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Nohnoh ja noh. Pelolle ei saa antaa valtaa sen enempää hapankaalille löyhkäävän toppahousukansan eli Venäjän kuin meitä uhkaavan jihahdistisen terrorismin suhteen, josta Yhdysvallat on ollut proxysti vastuussa jo vuosikausia.

  Sitten -jälleen- se kyssä, johon sije et jostain syystä ole oikein koskaan halunnut vastata. Tulkoon nyt kuitenkin jälleen esitetyksi, koska kyse on muidenkin kuin NATO:a advokoivan sijun, lepomäkilaisten ja ex-kommareiden* turvallisuudesta ja tulevasta hyvinvoinnista Suomessa ja EU:ssa yleensä:

  Miksi sije ja laisesi turpoojat ette tsaari Putinin toiminnan valottamisen ohella tuo myös esille niitä EU:n turvallisuuteen, talouteen ja tulevaisuuteen liittyviä ongelmia ja haasteita, joita Yhdysvallat on vuosikausia synnyttänyt Lähi-Idässä ja sittemin myös Pohjois-Afrikassa, Libyassa?(Näillä näkyminhän sekä republikaanien ja hillarylaisten demokraattien liioiteltu ja osin irrationaalinen anti-iranilainen attitude on tuottamassa meille lisää ongelmia!)

  Sitten sijulle Rysky, kun olet merkittävä rauhanpuolustaja ihga uusi kyssä, johon tuskin myöskään vastaat. Ensin taustoitus; sije kuten monet muut kamusi twitosfäärissä muistatte perustellusti Lähi-idän sotien ja konfliktien yhteydessä mainita josko Venäjä on kuvioissa mukana. Esim. Syyriassa muistatte syystä mainita kuka tukee ja jopaa siunaa Assadin brutaalin toiminnan oppositiota vastaan. Venäjähän se. Aivan oikein.

  Kun taas kyse on Yhdysvaltojen ikiaikaisen intiimin liittolaisen -jonka vaurastuminen mahdollisti myös sen edustaman äärimmäisen anti-demokraattisen, anti-liberaalin, anti-länsimaisen jne. sunnilaisuuden voittokulun islamilaisessa maailmassa ja myös Euroopassa- Saudi-Arabian kansanmurhaisesta sodasta Jemenissä (jätän tässä nyt väliin mm. saudien “assadmaisen” toiminnan oman maan siioja tai Bahrainin siioja kohtaan). Sodan Jemenissä ja Jemenin saarron, jota Yhdysvallat tukee aseellisesti ja logistisesti, sije ja laisesi, muistatte aina antaa Yhdysvalloille alennusta eli olla mainitsematta kuka tätä saudien genosidaalista ja terroisoivaa toimintaa tukee ja “siunaa”.

  Miksi näin? Eivätkö jemeniläiset (ja saudi-shiiat ja Bahrainin marginalisoidut shiiat) ole ihmisiä siinä missä Syyrian oppositiota kannattavat tai siihen tukeutuvat syyrialaisetkin? Miksi kellot eivät soi Jemenin naisille ja lapsille? Lieneekö tämä NATOA -kannattavien turpoojien amoralistien info-epäsymmetria sattumaa vai harkittua?


  Asevelisosialidemokraatti

  ----
  *Obs. Kuten muistamme vanhat tai entiset kommarithan olivat amerikkalaisen neokonservatiivisen liikkeen perustajahahmoja. Hannah Arendt on kirjoittanut sangen varoittavanopettavaisen esseen mainitunkaltaisista tyypeistä; The Ex-Communists.(Kirjassa: Essays in Understanding 1930-1954 Formation, Exile and Totalitarianism. Schocken, 1994. Sivut: 391-401). Suosittelen.

  VastaaPoista
 8. Askel askeleelta olemme ajautumassa venäjän ja lännen tulevan konfliktin taistelutantereksi.

  venäjällä on näet sotilasdoktriini jolla maata puolustetaan mieluummin sen alueen ulkopuolella,ettei omat alueet kokisi niin pahoja tuhoja.

  Suomihab on tllaiseksi juuri sopiva,riittävän harvaanasuttu ja muutoinkin mitätön,europpalaisesta näkökulmasta katsoen,sopiva uhrattavaksi,lisäksi kansa niin saakelin tyhmää,ettei huomaa mitä peliä nyt pelataan.

  Kun olemme liittyneet natoon, seuraavaksi tänne tuodaan, meiltä kysymättä Yhdysvaltalaisia torjuntaohjuksia.

  Pahinta kuitenkin on että olemme sitomassa itsemme läntisen kultturillisen rappion kahleisiin,pian Suomalaisesta kultuurista ei ole kuin muistovain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö siellä KGB:n opistossa vieläkään opeteta kunnon suomea? Luulisi heikäläistenkin ymmärtävän, että kelvotonta oikeinkirjoitusta käyttävä ja helposti tunnistuva kirjoittelija ei ole heidänkään etunsa. Neutraalia kirjakieltä kirjoittava henkilö pystyy vaikuttamaan isolta porukalta, samoin yleispuhekielellä väritettyä kirjakieltä kirjoittava. Mutta noista karkeista ja aina samanlaisista virheistä näkee heti, että yksi ja sama tyyppihän siellä sönkkää.

   Poista
  2. Toi anonyymi Putleria tunkittava trolli käyttää sosiaalisessa mediassa feikkiprofiilia "Pauli Räsänen". Jäi kiinni tämän palstan trollauksesta myöntämällä itse asian eräällä venäjämielisellä sivustolla mistä tää kuvakaappaus on otettu. #pauliräsänen #latvakakkonen #pölvästi   https://imgur.com/a/IINJY

   Poista
  3. Kaikista,nykyisistä ylläolevista ja muista solvauksista huolimatta uskallan jatkaa kaikilla vajavaisilla taidoillani keskustelun jatkamista.

   Venäjä Neuvostoliitto TAI Putin ei mielestäni ole senkummaisempi otus tai ilmiö, kuin mikään muukaan teema tällä telluksella,minun tunkittamisella tai tunkittamattomuudella ei ole Putinin asemalle merkitystä.

   Venäjän historiaan perehtyen voi helpostikkin tehdä johtopäätöksiä, myös sen tulevaisuudesta.
   Esimerkisi Putinin pitkän valtakauden jälkeen voi milteipä riskittä ennustaa ainakin jonkinasteista ja pituista sekasorron aikaa,niin on käynyt aina ennenkin,,Pietari ensimäisen jälkeen samoin venäjän suuruuden masinoijan Katarina suuren jälkeen.
   Turvallisuus polittisessa keskustelussa koetan tuoda ja laajentaa keskustelua,muuhunkin kuin pelkästään täällä vallitsevaan pakkomielteiseen venäjän toiminnan ja jopa sen olemassaolon tuottamaan uhkakuvienmaalailuun.

   Huomaamatta on turpokeskustelijoilta jäänyt maamme viimevuosikymmenten taloudellisen maanpuolustuksen aukot,siinä olemme kokeneet pahimmat menetykset merentakaisten toimijoiden toimesta,suurimpana Nokian tosiasillinen ryöstö,mikrosoftin ja amerikkalaisten eläkeyhtiöiden toimesta.

   Poista
  4. "Huomaamatta on turpokeskustelijoilta jäänyt maamme viimevuosikymmenten taloudellisen maanpuolustuksen aukot,siinä olemme kokeneet pahimmat menetykset merentakaisten toimijoiden toimesta,suurimpana Nokian tosiasillinen ryöstö,mikrosoftin ja amerikkalaisten eläkeyhtiöiden toimesta."

   Tämä voi olla merkittäväkin ongelma, mutta käytät sitä harhautuksena, jotta Venäjän akuutista aseellisesta uhasta ei tarvitsisi keskustella.

   Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Höglund, kansallinen kultuurillinen ja taloudellinen omintakeisuus on pahimmin uhattuna juuri nyt ja parhaillaan ylikansallisten kultturillisten ja taloudellisten toimijoiden muodossa.
   Väitänkin osan nyt meneilään olevasta natokampanjasta olevan näiden maailman uusien valtiaiden,eli ylikansallisten yritysten masinoimaa,ettei vain maissa jonne niiden taloudellinen valta on rantautunut,tule mieleen kansallismielisillä massoilla ottaa haltuunsa nuo viekkaudella ja vääryydellä kansallisestahallinnasta takavarikoidut omaisuusmassat.
   Venäjä on ollut ja tulee olemaan ainoastaan hyödyllinen seinällemaalattava mörkö,europalaisesta näkökulmasta.

   Kuten päivän uutistarjonnasta on käynyt selville yhdysvaltain elinkeinoelämällä on ylättävänkin laajat,tosin salatut taloudelliset suhteet venäläisiin tahoihin,niilläkin tosin on jo pitemmät historialliset juurisyynsä,alkaen yhdysvaltain sisällisodasta jatkuen Trotskin tukemiseen bolshevikkikaappauksen yhteydessä ja jälkeen.
   Yhdysvalloissa muutenkin on menossa paradigmman muutos,jolle te arvoisat turpoistit ette näytä luovan minkäänlaista huomiota,esimerkiksi cato instituutti ei pidä maan sotilaallista nykyistä maailmanhallintaa tukikohtien muodossa järkevänä, maan strategisten etujen kannalta,amerikkalainen veronmaksaja ei tahdo kustantaa muun maailman turvallisuudentunnetta, ainakaan ilman tuntuvaaa korvausta.

   Anonyymin suositusta en aio noudattaa, koska katson tärkeäksi myös tämän turvallisuuspolittisen keskustelukuplan, umpion puhkomista,omalta vaatimattomalta osaltani,jos vain kiireiltäni kerkiän.

   Poista
  7. Ei sinä et nyt ymmärtänyt oikein. Sinähän et enään tule tänne. Et ole tervetullut.

   Poista
  8. Avoimeen yhteiskuntaan,jota me kaikki tahdomme vaalia, tuonkaltaiset ohjeet ja määräykset ei oikein sovellu,ne vaikuttavat pikemminkin stalinistisielta keskustelu ja toimintakultuurilta,sitä meistä harva kaipaa.

   Poista
  9. Joo tavallaan olet oikeassa. Mutta ei kenenkään tarvitse sietää tuota sinun tämän blogin aiheiden kannalta epäolennaisten asioiden spämmäämistä ja trollausta. Tuota porsasteluasi voit jatkaa ihan vapaasti siellä Vastavalkean propagandan syöttökarsinassa ideologisten putinististen tovereidesi kanssa,täällä se ei kuitenkaan ketään kiinnosta. Joten ole hyvä ja poistu.

   Poista
  10. Pyrin pitämään tämän palstan mahdollisimman avoimena ja poistan täältä vain rasistisia ja muita kommentteja, jotka ovat selkeästi hyväksyttävyyden tuolla puolen. Tiukempaakin linjaa voisi toki vetää.
   Pauli räsänen on oikeutettu tänne kirjoittamaan, mutta toki hänen kontribuutionsa on varsin köykäinen. Itse arvioisin hänen jopa tekevän hallaa omalle asialleen, sillä tekstien muoto, rakenne ja sisältö eivät laajenna kuvaa muusta kuin ihmiskunnan henkisestä monimuotoisuudesta. Tämä on toki vähän ikävästi sanottu, mutta kommenttien laatu ei ikävä kyllä anna aihetta enempään. Ja tässä en siis puhunut lainkaan niissä esitettävistä mielipiteistä, vaan muodoista ja perusteista, joilla näitä mielipiteitä tuodaan sekavasti ja osin jopa varsin harhaisesti esiin. Kirkkaasti esitetyt, faktoihin pohjautuvat ja loogiset vasta-argumentit ovat upea asia, mutta tässä yhteydessä sellaisista ei ikävä kyllä voi puhua.

   Poista
  11. Heh heh. Eikö näillä taunomehtäläläisillä vastavalkealaisilla putinisteilla ole mitään itsekunnioitusta? Sen lisäksi että nolaavat itsensä päivittäin jutuillaan julkisesti Facebookissa ryhmässään "Tilannehuone" niin poistuvat vielä sieltä muille sivustoille nöyryytettäväksi ja pilkattavaksi.

   Poista
  12. Venäläinen valehtelu10. marraskuuta 2017 klo 15.52

   Tein Vastavalkealle heidän agendaansa paremmin palvelevan uuden logon. Uuden logon jakaminen ja levittäminen suotavaa.

   https://imgur.com/a/JCik4

   Poista
  13. Rauno Räsänen: "Höglund, kansallinen kultuurillinen ja taloudellinen omintakeisuus on pahimmin uhattuna..."

   Se on jännää kun teikäläiset näkevät esim. EU:n uhkaavan "kansallista kulttuuria", vaikka esim. EU:n kielipolitiikkaan kuuluu, että suomalaisilla, kuten kaikilla muillakin yhteisön kansoilla, on oikeus saada lukea EU:n lait ja asioida EU-viranomaisissa omalla kielellään.

   Tämä uhkaa Raunon mielestä Suomen kulttuurista omintakeisuutta. Sitä vastoin Raunon leirin mielestä Suomen kulttuurista omintakeisuutta ja kieltä ei uhkaa Venäjä, jossa suomalaisugrilaisia vähemmistökieliä aktiivisesti vainotaan ja jonka alaisuudessa suomikin väistyisi nopeasti pakkovenäjän tieltä.

   Poista
 9. Itseänikin ihmetyttää toisaalta se, että tällainen taustamuistio on päätynyt medialle, mutta myös presidentin purkaus.

  Epäilen vahvasti, että tasavallan presidenttiä on sattunut henkilökohtaisesti muistion ne kohdat, joissa pohditaan venäläisten pyrkivän lompromettoimaan "vaalien voittajan" oikealla tai näennäisellä avulla. Näistä kohdista ensimmäisen voi tulkita suoraksi epäluottamukseksi Niinistöä kohtaan, ja se on saattanut sattua kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se koira älähtää johon jne.

   Poista
  2. Ymmärrän, että on voinut sattua henkilökohtaisesti sekä Niinistöön että viime kampanjan rahoituksen keränneeseen Rotenbergien nykyiseen liikekumppaniin Harkimoon.
   Ja vielä, kun paperi tulee julkisuuteen samaan aikaan kun Yhdysvalloissa on pidätetty Paul Manafort. Tosi ikävää.

   Poista
  3. Ja yllä näimme sitten demonstraation turvallisuuskomitea-paperin kohdasta

   Sisäinen keskustelu (SOME). Keskusteluun tulee vääristelyjä ja valheita aiheista tai henkilöistä.

   Poista
 10. Käsittäkää, kysymyksessä hallittu vuoto. Maamme ylin johto on hyvin tietoinen. Johtavat huippuasiantuntijat televisiossa kertovat rauhoittavaa viestiä. Ainakin TK:n ennakointiverkoston paperin raakaversio ja koko TK sai kerralla julkisuutta, kuten lienee tarkoituskin. Ymmärrämme ettei pressa voi allekirjoittaa sitä. Varsinainen suhtautumisohje tulee TK:n pomoilta Valtonen ym.

  Erityisesti on kansalaisten tarkattava pressan sanomaa: Varoitan Naton suhteen ja muutenkin päätöksistä, joissa suuri osa kansasta saisi syviä haavoja. Ei suomalaisella yhteiskunnalla ole varaa sellaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Erityisesti on kansalaisten tarkattava pressan sanomaa: Varoitan Naton suhteen ja muutenkin päätöksistä, joissa suuri osa kansasta saisi syviä haavoja. Ei suomalaisella yhteiskunnalla ole varaa sellaiseen."

   Mutta suomalaisella yhteiskunnalla on varaa jäädä Naton ulkopuolelle ja kaikilla on varaa saada konkreettisia syviä haavoja Venäjän tappoaseista.

   On merkillistä että täysin taikauskon ja ennakkoluulon tasolla oleva Nato-vastaisuus on kansalaisten konkreettista turvaa tärkeämpi asia.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu6. marraskuuta 2017 klo 19.34

   Näinpä ja faktapohjaista keskustelua tarvitaan. Media saisi kyllä vähän aktiivisemmin tiedottaa kansalle puolustusliitosta! Tässä oli ihan hyvä YLE:n artikkeli aiheesta joka vastaa useisiin käytännön kysymyksiin NATO:sta.

   https://yle.fi/uutiset/3-7448813

   Poista
 11. Julkaistun osuuden uhkien keksimiseen ei tarvita mitään asiantuntijapaneelia. Mä olisin voinut naputella ne vartissa vaikka tänne Ryskyn blogin kommentteihin. Jos siinä oli kaikki uhkat niin komitea on jo epäpätevä ja toimii vieraiden tahojen pussiin itse. Kuka sitten keksi syyttää itää kaikista niistä tempuista, mitä läntinen arvoyhteisö tekee koko ajan. Hirtti Saddamin, puukotti peräaukkoon Gaddafin, ampui Kenedyn jne.

  TP Niinistön kannatus on nyt niin vahva, että häntä ei savusteta millään nato:n silmänkääntötempuilla. Siksi ainoaksi todelliseksi vaikutusmahdollisuudeksi jää murha. Kukapa ei ottaisi herneitä nenään tappouhkauksesta ja varsinkin kun sen esittää oman maan "asiantuntijaryhmä". Ilmeisesti tuon anonyymin ryhmän on vallannut kaksoiskansalaiset, cia:n asiamiehet ja banksterien kätyrit.

  VastaaPoista
 12. Venäläiset ovat ilmeisesti lukeneet Remeksensä.

  Tässä lista henkilöistä joiden kuoleman takana mm. Britannian ja USA:n tiedusteluviranomaiset epäilevät olevan Venäjän.

  - Alex Ornov, 69, kuolinsyy tuntematon, New York,
  - Alexander Kharaberyush, ??, Autopommi, Mariupol/Ukraina, Ukrainan vastavakoilupalvelun varapäällikkö
  - Vladimir Makovich, 54, tuntematon sairaus, entinen "Donetskin kansantasavallan" johtaja.
  - Mihail "Givi" Tolstykh, 36, pommiattentaatti, donetskissa toimivan Somalia pataljoonan entinen komentaja.
  - Oleg Anashenko, 48, autopommi, Luhansk, entinen "Luhanskin kansantasavallan" johtaja.
  - Valeri Bolotov, 47, myrkky, Moskova, entinen "Luhanskin kansantasavallan" johtaja.
  - Nikolai Andrushchenko, 73, Pietari, Pahoinpideltiin kuoliaaksi, oppositiolehti Novy Peterburgin perustaja ja toimittaja.
  - Denis Voronenkov, 45, Ammuttu, Kiova Ukraina, Entinen Venäjän parlamentin jäsen.
  - Jevgeni Kamaganov, 35, pahoinpideltiin kuoliaaksi, Ulan-Ude Venäjä, oppositiojournalisti Siberian Buryatia
  - Viktor Parshutkin, 57, tuntematon, Moskova, Venäläinen lakimies joka pakotti Venäjän luopumaan vääristellyistä
  syytteistä Ukrainalaista poliittista vankia vastaan.
  - Petr Polshikov, 56, ammuttu, Moskova, Venäjän ulkoministeriön latinalaisen amerikan osaston pääneuvonantaja.
  - Vladimir Yevdokimov, 55, puukotettu, Moskovalainen vankila, Entinen Roskosmosin toimitusjohtaja.
  - Oleg Erovinkin, 61, kuolleena autossaan, Moskova, Venäjän ulkomaantiedustelun kenraali jonka epäiltiin auttaneen Trump-muistion laatimisessa.
  - Arsen "Motorola" Pavlov, 33, pommi hississä, "Donetskin kansantasavallan" puolustusvoimien komentaja.
  - Gennadi Tsyplakov 42, löydettiin hirtettynä sellistään, Entinen Luhanskin kansantasavallan pääministeri.
  - Yevhen Zhvlin, 40, ammuttiin ravintolaan, pro-Venäjä aktivisti Ukrainasta.
  - Pavel Sheremet, 44, autopommi, Kiova Ukraina, Valko-Venäjällä syntynyt Venäläinen journalisti.
  - Igor Sergun, 58, tuntematon, tuntematon. Kenraali, Venäjän sotilastiedustelun (GRU) päällikkö ja yleisesikunnan varapäällikkö.
  - Nikita Kamaev, 52, sydänkohtaus, Moskovan lähistöllä, Venäjän anti-doping järjestön entinen johtaja joka valmisteli aiheeseen liittyvää kirjaa.
  - Vyacheslav Sinev, 58, tuntematon, tuntematon, Venäjän anti-doping järjestön johtokunnan puheenjohtaja.
  - Pavel Dryomov, 37, autopommi, Luhanskin kansantasavallan kasakkajoukkojen komentaja.
  - Alexei Mozgovoi, 40, auton väijytys, Luhanskin kansantasavallan "haamupataljoonan" komentaja.
  - Boris Nemtsov, 55, ammuttu, Moskova, Entinen Venäjän varapääministeri, oppositiojohtaja ja Putin kriitikko.
  - Mihail Lesin, 57, päävammat, Washington D.C. Entinen Gazpromin tiedotusjohtaja ja RT Tv-kanavan perustaja.
  - Valeria Novodvorkaja 64, Myrkyn aiheuttama shokki, Moskova. Neuvostoaikainen toisinajattelija joka kritisoi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.
  - Boris Berezovski, Lontoo, löytyi hirtettynä kylpyhuoneestaan, Putinin kanssa törmäyskurssille joutunut oligarkki.
  - Yuri Golubev, Lontoo, yksi Jukos öljy-yhtiön perustajista
  - Aleksandr Litvinenko, , polonium-myrkytys, Lontoo. FSB:n everstiluutnantti.
  - Anna Politkovskaja, , Pietari. Venäläinen mm. Tshetsenian sotaa tutkinut journalisti.

  Sitten ovat tietysti korkean profiilin murhayritykset Montenegrossa (pääministeri) ja Ukrainassa (presidenttiehdokas).

  Kaikki mainitut ovat tavalla tai toisella joutuneet törmäyskurssille Venäjää hallitsevan siloviki -klikin kanssa. Osa tapauksista liittyy politiikkaan, osa korruptioon, osa Ukrainan sotaan ja jopa anti-doping toiminta näyttää olevan vaarallista Venäjällä.

  Jos kyse on sattumasta niin voi sanoa ainakin, ettei onni suosi Putinin vastustajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja Viktor Janukovitshin poika hukkui Baikaljärveen 2015. Isä-Viktorista ei ole varmaa tietoa onko enää elossa. Hän oli Kremlille lopulta pettymys ja varmaan tiesikin liikaa.

   Poista
  2. Donetskissa kadonnut, totuuksia paljastellut pro-Venäjä propagandisti Roman Manekin murhattu raasti? Doni Newsin tinahattu Janus Putkosenkin kannattaa pitää se turpa kiinni kiltisti ja jatkaa valehteluaan ettei käy huonosti SVR:n salamurhaajien käsissä. :-)


   http://khpg.org/en/index.php?id=1509324476

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 13. Onhan myös läntisillä tiedustelupalveluilla omat likaisten temppujen osastot,esimerkiksi Castro yritettiin tappaa cia n toimesta kymmeniä kertoja.
  Turkissa tapahtunut venäjän suurlähettilään murha, oli myös läntisten tahojen yritys sotkea Turkin ja Venäjän välit.
  Myös venäläisen sotilaskoneen alasampuminen oli länsimielisten tuhotyö,samaten tuhota kahden autoritäärisen valtion välit.
  Jopa samainen lentäjä oli mukana kaappausyrityksessä Turkissa,yrittäen pudottaa Erdoganin koneen,mutta myöhästyi, koska venäläiset olivat ehtineet varoittaa Erdogania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tulihan se mutku usa kommenttikin sieltä.

   Ihmettelinkin, että mihin koloon putinistit ja krooniset lännen vihaajat ovat häipuneet.

   Listalla on muuten pääasiassa vuosina 2015-2017 "sattuneita" kuolemantapauksia. Vain viisi alinta ovat tapahtuneet aiemmin. Murhia on kuitenkin tapahtunut lähes samanlaisella tahdilla siitä lähtien kun Putinista tuli presidentti v. 2000.

   Putinin ja tuolloisen FSB-johtaja Nikolai Patrushevin piikkiin voinee myös laittaa toisen tshetsenian sodan "mainilan laukaukset", eli ns. kerrostaloräjäytykset joissa Venäjän hallinto tappoi satoja omia kansalaisiaan vain nostaakseen Putinin tunnettuutta ennen pres. vaaleja.

   Myös kerrostaloräjäytyksien tutkintaa vaatineet, niitä omatoimisesti tutkineet ja niistä sisäpiiritietoja vuotaneet ovat olleet - kuin sattumalta - erittäin alttiita väkivaltaisille kuolemille.

   Putinistien kannattais myös huomata, että melkoinen osa näistä yllättävistä kuolemista on sattunut henkilöille jotka ovat joskus olleet Putinilla töissä. Venäjän johtajat eivät epäröi murhauttaa omia kansalaisiaan, omia viranomaisiaan (ensimäinen kerrostaloräjäytys tehtiin Venäläisten rajavartioiden majapaikkaan Dagestanissa) eivätkä omaan lähipiirriinsä kuuluvia henkilöitä.

   Modus operandi on saman kaltainen kuin Stalinin Neuvostoliitolla. Stalinkin tapatti miehittämästään itä-euroopasta ensimäiseksi hyväuskoiset hölmöt. Miksi? Siksi, ettei hölmöihin jotka pettävät oman maansa voi luottaa.

   Poista
  2. Venäläinen valehtelu1. marraskuuta 2017 klo 16.14

   Joo näin on käynyt myös Itä-Ukrainassa.

   Itä-Ukrainassa eliminoidut venäläiset "separatistien" komentajat:

   – Aleksandr ”Batman” Bednov salamurhattu 1.1.2015
   – Yevgeny Ishchenko salamurhattu 23.1.2015
   – Aleksei Mozgovoi salamurhattu 23.5.2015
   – Pavel ”Batya” Dremov salamurhattu 12.12.2015
   – Jevgeni Zhilin salamurhattu 19.9.2016
   – Gennadi Tsypkalov salamurhattu 23.9.2016
   – Arseni ”Motorola” Pavlov salamurhattu 10.10.2016
   – Valeri Botolov salamurhattu 27.1.2017
   – Oleg Anashchenko salamurhattu 4.2.2017
   – Mikhail ”Givi” Tolstykh salamurhattu 8.2.2017

   Edelleen elossa olevat komentajat:

   – Alexander Khodakovsky
   – Igor Bezler
   – Igor ”Strelkov” Girkin

   Poista
  3. Eikös Ukrainala ole suurempi intressi toteuttaa näiden tappamiset.

   Poista
 14. Tottakai hyväntahtoisimmat meistä uskovat, että CIA on lopettanut oman salamurhiinkin perustuvan "putinlaisensa" toimintansa maailmassa. Toki, pitäisin tätä todennäköisenä täällä Euroopassa, EU:n sisällä siis, mutta muualla en ehkä niinkään.

  Näkisin myös niin, että Yhdysvaltain oikeusjärjestelmän ulkopuolella, lennokein tapahtuvissa salaisissa terroristien eliminoimisoperaatioissa mm. Afganistanissa, Irakissa, Somaliassa, Jemenissä, Syyriassa kuolee aivan liikaa sivullisia; naisia ja lapsia.

  Ja kyllähän löytyy merkittäviä amerikkalaisiakin, joiden mielestä salamurhat ovat ihan oukei. Ex-CIA:n (vt) johtaja Michael Morell, joka monien "Washingtonin kellonsoittajien" eli neokonservatiivien tavoin asettui tukemaan Hillary Clintonia, ei paljoa arvosta vuoden 1978 Executive Order 12036:sta, vaan on ilmaissut halunsa tappaa venäläisiä ja iranilaisia "salaisesti":“...Covertly, so you don’t tell the world about it, you don’t stand up at the Pentagon and say ‘we did this.’ But you make sure they know it in Moscow and Tehran.”(1)

  Asevelisosialidemokraatti

  -----
  (1) https://theintercept.com/2016/08/09/ex-cia-chief-who-endorsed-clinton-calls-for-killing-iranians-and-russians-in-syria/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aseveljen oli taas aivan pakko päästä raapimaan USA ihottumaansa.

   Mutku USA näyttää olevan vastauksesi kaikkeen. Liekö pystyt edes polttamaan lihasoppaa pohjaan ilman että USA tai saudi-arabia siihen jotenkin ovat syyllisiä. :)

   Poista
  2. Kädet pois nahoistani ja hymiö.

   Jos laistesi mielestä -kuten selvästikkin näyttää laita olevan- EU:n ja eurooppalaisten NATO-maiden turvallisuuden ja tulevaisuuden kannalta katkerista amerikkalaisen ekseptionalismin, orientaaleista epähedelmistä ei tulisi puhua yhtä lailla kuin Venäjän mannermaa-imperialismista, niin kaada vain itsellesi.

   Vaikuttaa siltä, että turvallisuusarkkitehtuurisessa visiossa EU tai Eurooppa on pohjimmiltaan Yhdysvaltojen protektoraattialue, jossa sen talous -ja ulkopolitiikkaa tulisi ohjailla Washingtonin ns. kovien wilsonlaisten, joihin kuuluu mm. ihailemanne senaattori McCain, muut republikaanit, neokonservatiiviset operaattorit -ja valitettavan monet demokraatitkin- ideat ja heidän puritanismiin ja kalvinismiin juurtunut, mustavalkoinen ja manikeolainen maailmankuva.*

   Itse kannatan sellaista Yhdysvaltojen ja EU:n allianssia tai sellaista NATO:a, jossa ystävät tai liittolaiset keskustelevat yhdessä tasaveroisesti, silmästä silmään toisiaan katsoen. Sellaista transatlantismia, jossa me eurooppalaiset tuomme avoimesti ja realistisesti esille Yhdysvaltojen vuosikymmeniä harjoittaman Lähi-idän -politiikan, joka ei ole ollut etujemme mukaista, vaan korrosoinut turvallisuuttamme ja rasittanut talouttamme.

   Mielestäni tämä olisi itseasiassa erittäinkin must, muistaen kuinka globaalia ja keskinäisriippuvaista aikaa elämme. Olen aika varppi siitäkin, että tällä Yhdysvaltojen ja EU:n talous -ja turpointressejä symmetrisesti palvelevalla suunnanmuutoksella olisi positiivisia seuraamuksia myös Lähi-idän maiden rikkaan, kansallisen ja uskonnollisen kirjon säilymisen tai sen suuresti mainostamamme ja meille tärkeän monikulttuurisuuden kannalta

   Toivon kuitenkin sijulle, kuin muillekin lepomäkiläisille turpoisteille ja haukoiksi ryhtyneille ex-kommareille**tai teille yhdenlaiseen totalitarismiin mieltyneille "Washingtonin kellonsoittajille" suurta menestystä ja onnea.

   Asevelisosialidemokraatti

   ---

   *Duginismilla tai isovenäläisellä Kolmas Rooma -ajattelulla tai vain kansanomaisesti sanottuna; putinismilla ja amerikkalaisella neokonservatismilla ja nykyrepublikanismilla on ihmis -ja maailmakuvansa puolesta yllättävän paljon yhteistä.

   Ja kuten aikaisemmin sanoin, entiset trotskilaiset ja äärivasemmistolaiset ovat juuri niitä neokonservatiivisen liikkeen kantaisiä -ja äitejä.

   ** Kts. The Ex-Communists. Essays in Understanding 1930-1954 Formation, Exile and Totalitarianism. Schocken, 1994. Sivut:391-401)

   Poista
  3. En oikein ymmärrä, mitä tekemistä USA:n Lähi-Idän politiikalla on tämän kirjoituksen aiheen kanssa. Kommenttisi ovat ihan sympaattisia, mutta ne eivät millään lailla liity aiheeseen, joka on omaa kotimaatamme koskevan uhan ja sen analysoinnin pohdinta.

   Itsekin pitäisin lähtökohtaisesti ihan järkevänä, että harkitsisimme tarkkaan, keiden liittolaisia Lähi-Idässä kannattaa olla. Valinta on vaikea, sillä alueella ei ole ainuttakaan demokraattista valtiota, mutta toistaiseksi sieltä pitää saada öljyä.

   Käytännössä meillä suomalaisilla ei ole tähän paljoa sanomista, sillä EU:n linja on meidänkin linjamme.

   Poista
  4. Sinänsä muuten ihmettelen, miksi näet olevan syytä korostaa, että joku Hillary Clintonia kannattanut jenkki kannattaa salamurhia. Meidän kannaltamme sillä, että joku kannatti USA:n sisäpolitiikassa hävinnyttä ehdokasta, ei ole mitään merkitystä. Toisaalta se, että joku eläkeläinen ei välitä Carterin aikanaan antaman asetuksen esittämästä oikeusnormista, ei ole erityisen vahva argumentti, sillä meidän näkökulmastamme salamurhan kieltää korkeampikin oikeusnormisto. Sen sijaan se, että eläkkeellä oleva CIA:n johtaja vaatii salamurhien virallista sallimista, kertoo niiden olevan ilmeisesti edelleen kiellettyjä Yhdysvaltain tiedusteluelimiltä. Jos ne olisvat sallittuja, ei tuollaista tarvitsisi erikseen vaatia.

   Tämä on hyvä muistaa. Meidän naapurimaamme Venäjä käyttää salamurhia jatkuvasti oman politiikkansa välineenä.

   Poista
  5. "Toivon kuitenkin sijulle, kuin muillekin lepomäkiläisille turpoisteille ja haukoiksi ryhtyneille ex-kommareille**tai teille yhdenlaiseen totalitarismiin mieltyneille "Washingtonin kellonsoittajille" suurta menestystä ja onnea."

   Toivotuksesi kuullostavat hieman ironisilta, kun samaan hengenvetoon leimaat toivotusten kohteet haukoiksi, totalitarismiin mieltyneiksi tai vieraan vallan juoksupojiksi.

   Postauksistasi saa aluksi kuvan fiksusta tyypistä. Pian näennäisen järkevän tekstin takaa alkaa kuitenkin hahmottua kuva lapsellisia todellisuuskuvia kehittelevästä hörhöstä, jolla on taipumusta pakkomielteisyyteen ja vainoharhaisuuteen.

   En sano, että olet lapsellinen, pakkomielteinen tai vainoharhainen. Sanon, että käyttäydyt aivan kuin olisit lapsellinen, pakkomielteinen ja vainoharhainen.

   Käytöksesi on pakkomielteistä koska joka ikinen postauksesi pyörii saman teeman ympärillä (USA ja Saudi-Arabia ja niiden todelliset sekä kuvitellut synnit).

   Käytöksesi on vainoharhaista, sillä näet kaikki mielipiteitäsi kritisoivat ja joskus jopa niihin positiivisesti suhtautuvat osana jotain vihollisryhmää (kuten lepomäkiläiset turpoistit, ex-kommarit, washingtonin juoksupojat jne.) Sinulle kelpaa vain täydellinen ja ehdoton samanmielisyys. Kaikkien muiden kohdalla leimakirves alkaa heilua.

   Todellisuuskäsityksesi on lapsellinen ja muistuttaa salaliittoteoreetikkojen käsityksiä, vaikkakin lievempänä. Käsityksiisi ei mahdu maailman monimutkaisuus vaan sinulle kaikki näyttäytyy pahantahtoisten ja voimakkaiden tahojen (USA, S-A) suunnitelmallisen toiminnan kautta.

   Kaikesta huolimatta toivotan myös sinulle onnea ja menestystä. Aikuiseksi kasvaminen on kovaa työtä, etenkin jos sen aloittaa myöhäisellä iällä.

   Poista
  6. EA:"Kommenttisi ovat ihan sympaattisia, mutta ne eivät millään lailla liity aiheeseen, joka on omaa kotimaatamme koskevan uhan ja sen analysoinnin pohdinta."

   Niin... jos sijun mielestäsi Yhdysvaltojen Lähi-idän-politiikalla ei ole ollut vaikutusta siihen, että sen Persianlahden "feivi" Saudi-Arabia on vuosikymmenien saatossa onnistunut nostamaan itsensä sunnilaisuuden "uskonkongregaatioksi" ja levittänyt USA-KSA-synergian synnyttämän vaurauden avulla tehokkaasti AlQaidaa ja ISIS:täkin inspiroinutta totalitaristista sunnilaisuuttaan islamilaiseen maailmaan ja Eurooppaan. Jos tällä ja sillä faktalla, että juuri Yhdysvaltain unilateraalisten interventioiden ansiosta Eurooppaan saapuu Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikan Libyan kautta enemmän pakolaisilla ja niitä terroristejakin kuin hapankaalille löyhkäävän toppahousukansalaisten, jos tällä ei ole mitään "analyytistä" merkitystä isänmaamme ja EU:n turvallisuuden ja tulevaisuuden kannalta, niin niinpä kai sitten. Olen kuitenkin toista laitaa.

   EA"Tämä on hyvä muistaa. Meidän naapurimaamme Venäjä käyttää salamurhia jatkuvasti oman politiikkansa välineenä."

   Aivan ehdottomasti, mutta kyllä salamurhat kuuluvat Yhdysvaltojenkin välinevalikoimaan lennokkien, risteilyohjusten ja erilaisten "vapaustaistelijoiden", kapinallisten jne. kautta. Tätä harjoittavat myös sen tärkeät liittolaiset Israel ja Saudi-Arabia. Toki vuosikymmeniä jatkunut yhdysvaltalaisvetoinen "terrorisminvastainen sota" käy monille meistä, joilla "onni" asua muuallakuin Irakissa, Syyriassa, Jemenissä jne.- perusteluksi mutta mije en ihan kuittaisi sen varaan kaikkia amerikkalaistenkaan toimia -kuten esim. CIA:n historiakin tietää meille tietää kertoa.

   Ja Ryskylle haaste: heitäppä twiitti Saudi-Arabian vaarallisesta "putinlaisesta" kehityksestä(on uutisoitu jopa niistä salamurhista!)ja uskallappa laittaa loppuun, kuka on KSA:n tärkeä liittolainen Lännessä. Se liittolainen, jonka siunauksella kaikki tämä tapahtuu?


   Asevelisosialidemokraatti

   Poista
  7. Kuten totesin, ei Yhdysvaltain Saudi-Arabian-politiikka ja Lähi-Idän loputon valtakmppailu liity Suomen puolustukseen oikein mitenkään. Ei sillä ole kuin välillistä merkitystä. Siitä keskustelu tässä nimenomaisessa ketjussa on ihan yhtä järkevää kuin olisi vaikkapa pohtia Venäjän ja Kazakstanin Kirgisian-politiikkaa, jotka myöskin muokkaavat turvallisuusympäristöämme välillisten efektien kautta.

   Pitää muistaa, että olemme pienen maan kansalaisia. Meillä ei ole juuri mitään vaikutusmahdollisuuksia suurvaltojen politiikkaan maailmanpolitiikan painopistealueilla. Suureksi epäonneksemme Venäjän aggressio on johtanut siihen, että oma maailmankolkkamme on noussut erääksi maailmanpolitiikan polttopistealueista. Tässä tilanteessa meillä ei käytännössä ole mitään järjellistä mahdollisuutta alkaa tuomitsemaan suurvaltojen politiikkaa muilla maailman seuduilla. Valtiomme jatkuvan olemassaolon ja oman kotimaamme rauhan kannalta on välttämätöntä pitää hyvät välit Yhdysvaltoihin ja siedettävän toimivat välit Venäjään. Tämä on järkevää jo ihan siksi, että emme halua kuulua Venäjän etupiiriin. Emme siis voi mitenkään alkaa tuomitsemaan Yhdysvaltain Lähi-Idän politiikkaa kovin näkyvästi, vaikka se ehkä olisikin typerää tai moraalitonta.

   Kymmenen vuotta sitten tilanne oli toinen. Silloin meillä oli varaa sellaiseen ylellisyyteen kuin esimerkiksi Irakin sodan tuomitseminen laittomaksi hyökkäysteoksi, mutta nyt tämmöistä emme voi itsellemme suoda. Hinta on liian korkea.

   Poista
  8. Tarja Halonen kolmannelle kaudelle, niin loppuu Usaa puolustava lässytys.

   Poista
  9. ”Tässä tilanteessa meillä ei käytännössä ole mitään järjellistä mahdollisuutta alkaa tuomitsemaan suurvaltojen politiikkaa muilla maailman seuduilla. Valtiomme jatkuvan olemassaolon ja oman kotimaamme rauhan kannalta on välttämätöntä pitää hyvät välit Yhdysvaltoihin ja siedettävän toimivat välit Venäjään. Tämä on järkevää jo ihan siksi, että emme halua kuulua Venäjän etupiiriin. Emme siis voi mitenkään alkaa tuomitsemaan Yhdysvaltain Lähi-Idän politiikkaa kovin näkyvästi, vaikka se ehkä olisikin typerää tai moraalitonta.”

   Ymmärrän. Suomen ja EU:n yleensä on nöyrästi, karvalakki kädessä otettava vastaan satoja tuhansia pakolaisia Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä, joita Yhdysvaltojen lyhytnäköinen, historiastaan oppimaton, sotarikollinenkin Near East-adventurismi on tuottanut Suomelle, EU:lle ja eurooppalaisille NATO-maille jo vuosikymmeniä.*

   Ja kenties opimme ajan saatossa näkemään terrorismia ruokkivan saudi-lähtöisen -ja rahoitteisen, suvaitsemattoman, länsivastaisen ja totalitaristisen salafismin leviämisen eurooppalaisten sunnien keskuuteen ”mahdollisuutena”, ”rikkautena” ja ”voimavarana”.

   Taloutemme ja sisäinen turvallisuutemmekin kaiken tämän kestänee ja kantanee jatkossakin. Se hämmennys, tuskaisuus ja kritiikki, jota se ruokkii ja joka tuppaa kanavoitumaan populistien ja äärioikeistolaisten kannatuksen lisääntymiseen EU:n sisällä, voitaneen kokonaisuudessaan laittaa hapankaalille löyhkäävän, toppahousukansanjohtajan Putinin piikkiin -kuten useat Washingtonin kellonsoittajat(vai pitäisikö puhua uruista!?) jatkuvasti suoraan tai epäsuoraan tekevätkin.

   Sijussa Erastotenes on kuitenkin se hyvä puoli, että et Washingtonin kellonsoittajien tavoin juurikaan turpoile kuinka Yhdysvallat -joka on myös NATO:n primus inter pares(ja mielestäni yhä: supra omnes)- välittäisi tänä globalismin, keskinäisriippuvuuden, arvopohjaisuuden, jakamattoman ihmisyyden jne. aikana niistä läntisistä arvoistamme, liberaalista demokratiasta, ihmisoikeuksista jne. etupiirialueellaan Lähi-idässä sen enempää kuin Venäjä omillaan.

   Tarkemmin sanoen, olet suht tietoinen ko. amerikkalaisen ekseptionalismin ”putinlaisuudesta”. Et myöskään brändää tai pyri myymään NATO-jäsenyyttä moraalisesti kestämättömällä tavalla luomalla liian optimistista tai suoraisen utooppista kuvaa Yhdysvalloista. Sije keskityt (kylmän)viileästi ja pragmaattisesti, sotilaan tai upseerin tavoin, isänmaamme aseellisen puolustamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

   Asevelisosialidemokraatti


   ------
   *Tämän pakolaisuuden taustalla on tietysti muitakin syitä ja Venäjä on myös vastuussa NATO-Turkin kautta Syyriasta Eurooppaan saapuvista pakolaisista. Venäjän osuutta Syyrian tapauksessa on kuitenki vahvasti ja tarkoituksellisesti liioiteltu sekä kovien wilsonlaisten että heidän eurooppalaisten opetuslapsien keskuudessa. Fakta kuitenkin on, että suurvalloista juuri Yhdysvaltojen toimilla Lähi-idässä on ollut selkeästi enemmän meidän eurooppalaisten kannalta pakolaisia synnyttävä vaikutus kuin Venäjän toimilla ko. alueella tähän mennessä.

   Poista
 15. Uudessa Suomessa,sen puheenvuoro palstalla on hyvä Jorma Nordinin kirjoitus ja oikeastaan toimintaohje teille natottajille,olette pelottelukamppanjanne kanssa joutuneet suoranaiseen ylikuntoon,tekemässä itsenne yleistyvän naurun alaiseksi.
  Kouhkasitte välittömästi tulossaolevasta baltinamiehityksestä, mitään sellaista ei ole tapahtunut

  Kerroitte zabad harjotuksen olevan tarkoitettu valko-venäjän miehittämiseksi,venäjän joukot läksi,ilmeisesti suureksi pettymykseksenne sieltäkin pois.

  Jotenkin tuntuu,kuin olisitte liikaa ja liian tosissaan, siis rentoutuneessa mielentilassa lukeneet Ilkka Remeksen tuotantoa,olette siitä saaneet maailmankuvaanne vakavanlaisen todellisuutta kierouttavan vaurion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauli hyvä, teet samoja virheellisiä oletuksia kuin Nordin.

   1. Ei turvallisuuteen liittyvistä uhkakuvista keskustelu, erilaisten skenaarioiden pohdinta ja eri toimijoiden motiiveilla ja suunnitelmilla spekulointi ole pelottelua. Se on pyrkimystä arvailla ja kartoittaa mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan. Useimmiten arvailut menevät pieleen. Silloin kysytään miksi, kyseenalaistetaan omia näkemyksiä ja lähtöoletuksia.

   Pelotteluväitteet ovat kätevä tapa leimata keskustelijat "kieroutuneiksi" ja keskustelu turhaksi. Ja jos moiset puheet todella pelottavat, niin ehkä on parempi pitää pää siellä pensaassa. Silloin ei tarvitse säikkyä normaalien ihmisten normaaleja puheita.

   2. Eivät turvallisuuspoliittiseen keskusteluun osallistuvat Natojäsenyyden kannattajat ole ainakaan ensisijaisesti myymässä mitään. Hyvä keskustelu lisää tietoa, saa osallistujat pohtimaan omia käsityksiään ja ehkä jopa arvioimaan niitä uudestaan sikäli kun aihetta on.

   Toisinsanoen, avoimeen yhteiskuntaan kuuluvaa kansalaiskeskustelua ei voi rinnastaa esim. Venäjän harjoittamaan propagandaan ja disinformaation levittämiseen. Sitä ei voi myöskään rinnastaa myymiseen.

   Nordinin näkökulma asiaan on propagandistinen.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Sehän on selvä, että nato ei myy eikä osta kuin aseita. Niillä se ryöstömurhaa ketä huvittaa.

   Poista
  4. "Sehän on selvä, että nato ei myy eikä osta kuin aseita. Niillä se ryöstömurhaa ketä huvittaa."

   Rakas Venäjäsihän ei omista yhtään asetta eikä varsinkaan yhtään ydinasetta eikä ole ikinä murhannut eikä ryöstänyt ketään.

   Poista
 16. Krimin vakauttaminen Naton masinoiman Kiovan vallankumouksen takia ei ole mikään aggressio, päin vastoin. Agressioita se toki herättää Venäjän vastaisissa rasisteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 17. Joko se turvallisuuskomitea on saatu naarattua esiin syvästä valtiosta? Voitaisiin karkoittaa ne ulkoluodon työleirille hakkaamaan kiviä itkumuuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on se kauhean hirveää kun maata halutaan puolustaa Venäjän puolirikollisilta puolisotilaallisilta joukkioilta. Ihan oma Gulag sellaisille pitää väsätä. Kyllä Venäjän rikollisilla täytyy olla oikeus ryöstää ja raiskata mielensä mukaan, muu on rasismia. Ovathan he venäläisen herrarodun edustajia.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 18. Mielenkiintoisempaa olisi mikä saa Rysky Riiheläiset ja muut tahot keskittämään koko huomionsa Venäjän toiminnan kritisointiin samalla, kun he jättävät Naton ja Yhdysvallat röyhkeät rikokset huomioimatta täysin. Toki Venäjäkin on monilla toiminnallaan kautta historian hyvinkin kyseenalaisilla linjoilla, mutta toisen maailmansodan jälkeen kuitenkin Globaalisti rauhatilan suurin häirikkö on ylivertaisesti Yhdysvallat, jonka syntilistalle kuuluu noin 60 suvereenin valtion hallinnon kaataminen/kaatoyritys, massiivinen sotiminen ja terrorismin harjoittaminen ja tukeminen. Yhdysvalloilla myös erityisen pitkä historia suvereenien valtioiden sisäpolitiikkaan kajoaminen ja turha epäilemättä kuvitella ettäkö Suomi ei strategisen asemansa kautta olisi tämän ulkopuolella.

  Muistini mukaanhan esimerkiksi wikileaksista selvisi kuinka Stubin avustaja tms. oli lupaillut Kokoomuksen hankkivan Suomen Natoon. Stubin elämänkerrassa taisi olla myös mainittu kuinka tällä oli kytköksiä Yhdysvaltojen tiedustelupalveluun jne. Vaatii tosiaan täydellistä yleissivistyksen ja historian tuntemuksen puutetta katsoa globaalia tilannetta niin että keskittää huomionsa Venäjään. Tuo on vähän sama kuin toinen ihminen murhaisi yhden ihmisen ja toinen kymmenkunta ja henkilö haukkuisi sinänsä aineesta yhden ihmisen murhannutta, mutta ei välittäisi lainkaan toisen henkilön suuremmista rikoksista vaan sitävastoin ylistäisi suorastaan tätä.

  Se mikä johtaa tähän epärehellisyyteen jää arvailujen varaan sitten, voi olla että Rysky ja muut tahot saavat korvausta tästä tai sitten kyseessä äärimmäinen yleissivistyksen pyyte. Minulla on omat arvailuni tästä.

  VastaaPoista
 19. Huvittavaa toki on että täällä jotkut kommentoijat heittelevät villejä listoja murhatuista henkilöistä ja sumeilematta linkittävät heidät kaikki Putinin murhaajiksi. Todisteita ei taida juuri näille listoille löytyä. En epäile lainkaan etteikö Venäjä harrastaisi salamurhia, todennäköisesti etenkin Tsetsenian, Syyrian ja kaukasuksen alueella mittavasti. Silti jokaisen kuolleen politiikon linkittäminen Putinin murhaamaksi on täysin absurdia ja tekee lähinnä hallaa teidän omille argumenteille.

  Tässäkin toki hyvä muistaa että Yhdysvallat pääosin dronekoneillaan on vastuussa jatkuvasti maailman suurimmasta salamurhakamppanjasta. Siinä missä Yhdysvallat Bushin aikana keskittyi kiduttamaan ja vangitsemaan ihmisiä kaikkien alkeellisimpien oikeusperiaatteiden vastaisesti niin Obaman aikana maa otti askeleen brutaalimpaa toimintamallia, enää ei vaivauduttu kiduttamaan tai kuulustelemaan vaan ihmisiä tapettiin suoralta kädeltä hyvin summittaisesti salamurhaamalla ja usein aiheuttaen mittavia kuolemia täysin sivullisille ihmiselle. Vaikea oli että alemmas Bushin aikakauden sikailusta päästäisiin, mutta Obama kykeni siihen.

  VastaaPoista