tiistai 31. toukokuuta 2016

Kansalaispuolueen asiantuntijajäsenetPaavo Väyrysen perustamassa kansalaispuolueessa on muista puolueista poikkeava tapa järjestää jäsenyys. Tavalliset ihmiset voivat vaikuttaa puolueen toimintaan kuulumalla tukiryhmiin, mutta varsinaisia jäseniä ovat vain kansanedustajat ja europarlamnetaarikot. Lisäksi puolue valitsee asiantuntijajäseniä ja ensimmäinen erä on julkistettu jo jonkin aikaa sitten.

Asiantuntijana pidetään henkilöä, jolla on kanssaihmisiään selvästi perusteellisemmat ja laajemmat tiedot joltakin alalta. Hän on siis taitavampi ja kun kyseessä on puoluetoiminta, niin asiantuntijuus liittyy nimenomaan yhteiskunnallisten kysymysten hahmottamiseen ja vastausten hakemiseen niihin. Kansalaispuolueen asiantuntijajäseniksi on siis valittu pätevyydeltään keskimääräistä paremmin poliittisia kysymyksiä ja puolueen toimintaan kuuluvia asioita tietäviä ja osaavia henkilöitä. Keskimääräistä parempi sopivuus puolestaan syntyy puolueen ideologisen olemuksen mukaisesta ajatusmaailmasta.

Olen tähän perään etsinyt kansalaispuolueen asiantuntijajäsenten suorasanaisia lainauksia tai tekstin osia, joissa on lainauksia heiltä. Toki ne edustavat heidän sanomistensa värikkäämpää laitaa ja ovat asiayhteydestään irrotettuja, mutta niistä käynee kuitenkin ilmi se, minkälaisia asintuntijoita kansalaispuolue on valinnut.

Ympäristökonsultti Kari Arvola, Raasepori

”Kun prosessi ei Saksankaan osalta ole edennyt USA:n kannalta riittävän nopeasti eikä riittävän syvälle, on USA valjastanut NATO-haukkansa offensiiviin Itä-Euroopan ja pohjoismaiden kytkemiseksi suoraan valtapiiriinsä sotilaallisen varustautumisen tietä.
Tätä päämäärää palvelee 1990-luvun taitteen jälkeen mittavin Venäjän vastaisen kiihotusprosessin käynnistäminen ja viholliskuvan rakentaminen sekä kaiken kattava poliittinen ja informatiivinen propagandakampanja.”

”Venäjä ei liittänyt Krimiä väkivallalla jäseneksi federaatioon. Kyseessä ei ollut kansainvälisen oikeuden termein annektio eli pakkoliitos, vaan sekessio, irtisanoutuminen nykyisestä isäntämaasta.”

”Suuri saatana ilmastoaiheisessa mediamyllytyksessä on hiilidioksidi, elämän kannalta keskeinen, hajuton ja väritön kaasu. Kun olen ilmastoaiheeseen yrittänyt perehtyä enemmän tai vähemmän aktiivisesti vuoden 2002 jälkeen, ei vielä tähän mennessä ole eteen tullut ensimmäistäkään todistusta sellaisesta fysikaalisesti mekanismista, jonka toiminnan seurauksena hiilidioksidi voisi vaikuttaa sääparametreihin ja sitä kautta ilmastoon, sen paremmin alueellisesti, kuin globaalistikaan.”

”Ja 14.11.2014 venäläiset viranomaiset julkistivat yhden kuvan amerikkalaisen vakoilusatelliitin aineistosta. Siinä Ukrainan armeijan Mig-hävittäjä ampuu ohjuksen matkustajalentokoneen suuntaan tuhoisin seurauksin.
Nykyisin salaisinkaan tieto ei pysy salassa. Sen tuloa julkisuuteen voidaan hidastaa, mutta ei estää.”

Professori Vilho Harle, Kauhava

”Polvistuminen kiusaajien kuninkaan ja hänen kavalan joukkonsa eessä on surkeaa, koska Perussuomalaisten kannatuksen perustana oli nimenomaan se syvä tyytymättömyys jonka käynnissä oleva rakennemuutos on synnyttänyt, se epävarmuus ja kiusaaminen jolta ei ole tässä maassa juuri kukaan säästynyt.
Jos joku on kiusaamiselta säästynyt, he löytyvät Niinistön ja Haaviston joukosta.”

”Suomessa ei voida olla mukana terrorisminvastaisessa yhteistyössä siten, että "al-qaidalainen terrorismi" määritellään pahaksi, mutta Vladimir Putinin Venäjää vastustava terrorismi hyväksi. Myös Suomen on syytä olla yhteistyössä kaikkien, niin Nato-maiden ja EU-maiden - kuin myös Venäjän kanssa.”

”Näin informaatioähky on saamassa seurakseen erittelemättömän muukalaisten ja muuten rekisteröityjen ihmisten valtaisan ja nopeasti kasvavan joukon, josta terroristeja on entistä vaikeampi poimia esiin ajoissa. Mitä useampi tavallinen islamia koskevien kirjojen lukija tai kasvisruokavalion noudattaja rekisteriin ja siten potentiaalisten terroristien joukkoon liitetään, sitä vaikeampi on etsiä siitä joukosta todellisia terroristeja.”

”Eliitin luoma kuva sivistyneen älymystön ja perussuomalaisten erosta on valhetta. Viha ja suvaitsemattomuus asuvat kaikissa. Eliittiä johtava ’sivistyneistö’ on siinä lajissa mestari. Yhteiskunnan kerma muuttuu samanlaiseksi kuin vihansa kohde.”

Valtiotieteiden maisteri, LL.M Sakari Linden, Espoo

”Kansallismieliselle liikkeelle on suuri rooli tarjolla uuden karelianismin aikakauden aloittamiseksi Suomessa. Uusi karelianismi tarvitsee voimavarakseen suomalaisuudesta ylpeitä ihmisiä, jotka samalla näkevät Karjalan, karjalaisten ja karjalan kielen arvon omalle identiteetillemme. Jalo kansallismielisyys pitää sisällään kansojen moninaisuuden kunnioittamisen.”

”Saksan vaihtoehto Euroopan unionille ja Natolle on yhteistyö Venäjän kanssa. Maiden intressit täydentäisivät toisiaan erinomaisesti, koska Saksa hyötyy Venäjän halvasta energiasta. Venäjä puolestaan tarvitsee kipeästi nykyaikaista teknologiaa, jota Saksa voi tarjota. Saksan ja Venäjän talouksien monet synergiaedut, paine osallistua Yhdysvaltojen johtamiin sotilasoperaatioihin ja Venäjän näkemys Yhdysvalloista uhkana intresseilleen puoltavat Saksan ja Venäjän yhteistyötä.”

”Venäjää on turha pyrkiä eristämään ulkopuolisesta maailmasta. Maailma on muuttunut, ja nousevissa talouksissa on paljon potentiaalisia yhteistyökumppaneita Venäjälle. Venäjä onkin viime vuosien aikana rakentanut liittolaissuhteita niin Aasiaan, Lähi-Itään, Afrikkaan kuin Latinalaiseen Amerikkaan. Venäjä on osa nousevista talouksista koostuvaa BRICS-yhteenliittymää, jonka tarkoituksena on olla tasapainottava voima länsimaille maailmanpolitiikassa.”

”Perussuomalaiset tarvitsee Sebastian Tynkkysen kolmanneksi varapuheenjohtajakseen puolueen ja koko Suomen kansallismielisen liikkeen tulevaisuuden turvaamiseksi. Sebastianilla on henkilökohtaista osaamista puolueorganisaation kehittämiseksi ja luja näkemys suomalaiskansallisesta aatteesta puolueen suunnan ohjaamiseksi tulevaa menestystä rakentavaan suuntaan.”

Yrittäjä, rakennusinsinööri Urpo Lohi, Jyväskylä

”Jo vuosikymmenet Paavo on ajanut tätä linjaa, jonka taakse vasta nyt alkaa kansainvälinen yhteisökin hiljalleen taipumaan. Miten monelta vaivalta ja piikkilanka-aidalta oltaisiin vältytty, mereen hukkuneista puhumattakaan, mikäli Paavon sanoma olisi aiemmin kelvannut.”

”Maahanmuuttoon tuntuu rahaa riittävän, mutta kuinka kauan riittää leipä maahanmuuttajille tällä menolla.?.”

”Huomaatko **** puhuvasi omaa mielipidettäsi ja omaa käsitystäsi jonain totuuspohjana. No onhan se sinulle. Ja tärkeä onkin. Mikäli noin muutkin ajattelisivat, ei sellaisia äänimääriä olisi saavutettu, kuin on. Sinä voit totuutesi kanssa peilata vaikkapa sitä, miten Paavo nosti suosta Keskustan asettumalla viime presidentinvaaleissa ehdolle. Ei ollut huono saalis Eurovaaleissakaan. Ja miten pian tuli kansalaisaloitteeseen 500000 kannattajaa. Puolueen vaativat 5000 kannattajakorttia maailmanennätysajassa. Mietippäs näitä. On joku joskus tainnut olla oikeassakin.”

”Emävale, tilasto ,gallup. Kaiki joissakin määrin kansanhuveja. Mutta taitaa kuitenkin totuus pitkässä juoksussa ratkaista. Ja mikä se on?”

Runoilija Kaija Olin-Arvola, Raasepori

”Ei tämä ole mitään demokratiaa, vaan banaanivaltioiden diktatuuria. Demokratiaan kuuluvasta päätöksenteon läpinäkyvyydestä ei tietoakaan. Nytkin kerrotaan vielä salaisesta asiakirjasta, jonka mukaan ryhdytään uusiin leikkauksiin, jos ay-liike ei suostu hallituksen esittämään yhteiskuntasopimukseen.”

”Valtio on perustoiltaan väkivaltakoneisto, jonka avulla hallitseva luokka pitää alamaiset kurissa ja Herran nuhteessa. Valtion välineisiin kuuluu armeija, poliisi ja lainsäädäntövalta, jolla kyetään pääomalle edulliset päätökset saattamaan lainvoimaisiksi, sillä kaikkien valtojen valta on talous.”

”Suomessa kapitalistinen diktatuuri on puoluediktatuuria, joka toimii verovarojen rahoittamana. Puolueiden johdossa on pieni ryhmä ihmisiä, jotka täydentävät itse itseään kaltaisillaan. Tästä johtuu, että mikään ei muutu, vaikka eduskuntaan valittaisiin keitä tahansa. Siitä pitää huolen taloudellinen valta, joka ohjaa ja sanelee politiikan suunnan mieleisekseen. Tunnusomaista tälle valtamekanismille on nepotismi ja korruptio. Demokratiaa järjestelmä ei ole nähnytkään.”

”Aiheeseen tympääntyneenä lähetin puolustusministeri Jussi Niinistölle eilen (18.11.) viestin:

Moro! Jussi Niinistö!

Pane itse vati päähäsi ja lähde tapettavaksi, kun niin mieli tekee. Minun lapsiani ei ole tehty tykinruuaksi.

Rauhaa!

Terveisin Kaija Olin-Arvola

Raasepori”

Filosofian tohtori Mikko Punkari, Kirkkonummi

”Onko CIA niin kyvytön organisaatio, että mikään ei onnistu. WTC 911 iskuista Venäjän tiedustelu lähetti korkeimmalla tasolla tarkan selonteon mitä tulee tapahtumaan jo 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Myös muutaman muun maan tiedustelut tekivät samoin. Ja sitten kun tapahtui juuri niin, niin Bushia ja Conda Riceä myöten ihmeteltiin, että kukaan ei kuvitellut että lentokoneita voidaa käyttää näin - vaikka Pentagon oli järjestänyt harjoitukset juuri tällaisesta joku kuukausi aiemmin. Vain israelilaiset ymmärsivät pysyä poissa WTC:stä sinä päivänä. Ulkomaiset tiedustelut ovat kertoneet monesta muustakin USA:n "false flag operaatiosta" (hallinnon itsensä järjestämä tihutyö, jolla pyritään perustelemaan sota). Tällaisilla toimilla on USA:ssa pitkät ja värikkäät perinteet. Northwoods operation on niistä tunnetuin, sillä sen viralliset asiakirjat on jouduttu paljastamaan. Samoin osa Pearl Harborin oikeuskäsittelyn dokumenteista on vahingossa vuotanut julkisuuteen.”

”Suomalaisten tulisi pitää pää kylmänä tämän jatkuvan kokoomuksen militarismin lietsonnan paahteessa. USA:n rahoittama Nato-propaganda on lähes päivittäistä ja kukaan ei näytä olevan kiinostunut tietämään kuka saa siitä maksetun korruption. Tiedetään, että USA maksaa Suomeen miljoonia valheellisen propagandan levittämisestä, mutta kuka saa rahat? Kyseessähän on maanpetosrikos mikä on perustuslaissamme pahin mahdollinen teko. Kanervan ja Stubbin on todettu olevan näitä konnia mutta saajia on taatusti enemmänkin. Ja Erkon HS on saanut tätä korruptiota koko lehden historian ajan - onhan Erkko-suku taustaltaan mediamafiaan sopivaa väkeä. Onneksi suomalaiset ovat sen verran viisaita, että kukaan ei enää usko erkkomediaan ja Sanoma Oy on konkurssissa.”

” **** olen yrittänyt pari kertaa kohteliaasti huomauttaa siitä, että sinun tehtävänä ei ole kaivella toisten nimimerkkejä ja kirjoituksia muista lähteistä. Syyllistyt rikokseen lehdistöä koskevan lainsäädännön mukaan. Lehdistössä ei ole luvallista viitata nimettömänä jätettyyn artikkeliin liittämällä (tai antamalla ymmärtä)siihen kirjoittajan nimi. USA:n nettikeskustelusivulla laki on vielä kovempi. Myöskin nimimerkin paljastaminen on rikos. Jos haluan, voin näillä perusteilla vaatia sinulta miljoonakorvausta oikeusteitse.
Allekirjoitran kaikki kirjoittamani ja niissä ei ole mitän arkaluontoista - mutta minä ITSE kirjoitan omista mielipiteistäni - ETKÄ SINÄ.
Toimintasi osoittaa erittäin törkeää tyhmyyttä ja sääntöjen halveksintaa.
Mitein oiekustoimia!
Otsikko: No onko ihminen sitten koskaan käynyt KUUSSA?”

Yrittäjä Veikko Vallin, Tampere

”Suomessa ei kannata tehdä kansainvälistä liiketoimintaa. Virossa on suotuisammat olot, jos haluaa myydä tuotteitaan EU:n sisälle tai maailmalle.”

”Halmetta vaalikampanjassa avustanut Veikko Vallin puolestaan sanoi STT:lle, että Halme valitsi sanansa "tosi väärin". -Tämän ei ihan pitänyt näin mennä, hän valitteli ja huomautti, että kampanjansa aikana Halme lupasi osata käyttäytyä kansanedustajana. -Avustajan vinkkelistä tämä on kiusallista, Vallin sanoi.”

”En ole teoreetikko vaan erittäin käytännön läheinen mies. Luotan enemmän maalaisjärkeen ja kansanviisauteen, kuin "fantastisiin" teorioihin, joiden toimivuudesta ei ole mitään näyttöä. En ole sosialisti tai kapitalisti, enkä myöskään oikeistolainen tai vasemmistolainen vaan suhtaudun asioihin realistisesti, ilman ideologista kiihkoilua. En ole myöskään liberaali vaan minussa on hiukan protektionistia. Tältä pohjalta otan kantaa politiikkaan, erityisesti talousasioihin.”

”Pohdin, että mikä olisi maksimaalinen bränditempaus Viking Power-tuotteelle. Bling! Minulle syntyi idea viedä Tony Perussuomalaisten ehdokkaaksi vuoden 2003 vaaleissa.
Soini suostui, koska ovelana miehenä tiesi itsekin saavansa lisää ääniä kun esiintyy Tonyn kanssa.
Kukaan ei uskonut Tonyn mahdollisuuksiin, mutta minä uskoin. Olihan Sulo ”Suti” Aittoniemi saanut valtavasti ääniä samoilla teemoilla ja yhtä värikkäällä asenteella.
Tony sai 16390 ääntä Helsingistä. Vain Paavo Lipponen voitti hänet. Muun muassa Ben Zyskowicz hävisi Tonylle, mutta pysyi silti eduskunnassa. Kaksi Kokoomuksen kansanedustajaa putosi eduskunnasta Tonyn suosion myötä. Hah. Meni hiukan yläviistoon se kampanja.
Meidän kampanja oli onnenpotku Timo Soinille. Hän meni Tonyn imussa sisään, koska olivat eri vaalipiireissä.”

”Vastasimme satoihin kysymyksiin netissä, että äänestäkää Timo Soinia Uudenmaan vaalipiirissä, koska ette voi äänestää Halmetta hänen ollessa ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä. Siitä alkoi samalla Perussuomalaisten nousu.
(Hieman outoa, että Timo ei koskaan kiittänyt minua siitä. No, kai se kuuluu politiikan kasvatin luonteenpiirteisiin.)”

Kauppatieteiden tohtori, julkisen talousjohtamisen hallintotieteiden maisteri Keijo Varis, Vaajakoski

”Keijo Varis,kd, 275, KUNNALLISVAALTEEMANI
1. Terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä HETI
2. Homekoulut ja päiväkodit kuntoon HETI  
3. Ajoneuvojen parkkeeraus ilmaiseksi Jyväskylässä  
4. Tasapuolinen kuntaliitos, uusi elinkeinostrategia
5. En ole "Kettusen" kaveri: ethän sinäkään: "kettusen" kaverit tulevat meille liian kalliiksi!
6. Ei geenimanipupoidulle ruoalle Jyväskylän kouluissa, päiväkodeissa jne.”

”Suomessa on toki uskonnon vapaus, kuten kaikissa ns. sivistysmaissa. Suomessa saa olla kristitty, muslimi, budhalainen tai mikä tahansa, kunhan vain ei syyllisty laittomuuksiin.
Jos Suomen peruskouluissa opetetaan valtion, kuntien ja niiden veronmaksajien kustannukselle muslimiuskoa, pitäisi olla selvää, että me kristityt saamme samalla tavalla kouluissamme lapsillemme opetusta kristinuskosta ja sen tunnustamisen tulee olla kouluissamme täysinvapaata ja rajoittamatonta.
Toki tiedän, että Suomessa ja Jyväskylässäkin on myös ateisteja, jotka haluavat estää lapsiaan tutustumasta kristittyjen Jumalaan ja Jeesukseen sekä Raamattuun.”

”Lisäksi on syytä muistaa, että länsimaiden sivistys ja historiallinen taloudellinen menestys perustuu suurimmalta osin juutalais-kristilliseen arvomaailmaan ja Raamatun opetuksiin. Niistä ovat kummunneet työteliäisyys, rehellisyys, avunanto ja yritteliäisyys. Nyt opettajat ovat tuhoamassa tätä mittaamattoman arvokasta kristilliskulttuurista perintöä ja pääomaa. Se on sen verran tyhmää ja kallista myyräntyötä, että se on estettävä.”

23 kommenttia:

 1. Paavo Väyrynen on polittiselta kokemukseltaan nykypolitikoista kokenein,hän on joutunut uskomattoman parjauskampanjan kohteeksi koko polittisen uransa ajan.
  Sylttytehdas tuolle toiminnalle on ollut yllätys yllätys entisen Päivälehden perinteen jatkajat, joille aglosaksisen liberalismin levittäminen on ollut elämän tehtävä ja tarkoitus.
  Väyrysen akileenkantapää oli tosikkous, poiketen Kekkosta kohtaan dehdystä lokakampanjasta hän ei kyennyt kääntämään noita operaatioita voitokseen. Esimerkiksi tapaus jossa Paavon väitetiin nipisteleen lentoemäntiä on paljastunut pekläksi alhaiseksi valheeksi.

  Jos ja kun nykyinen polittinen valtalinja ajaa,kuten näyttää itsennsä umpikujaan, voi Väyrynen viellä tehdä Paasikivet, eli hänkin oli pahasti sivuraiteilla melkoisen osan sotia edeltäneistä vuosista, sekä myös sotien ajasta. Paasikivi syytti esimerkiksi edellämainitsemani Päivälehden piirin nokkamiestä talvisodasta ja nimitti sotaa tämän sodaksi.

  Väyrysen viimeisimmässä kirjassa, hän ennustaa maamme ,varsinkin ns porvarillisen kentän myllerystä seuraavalla vuosikymmenellä.
  On näet niin,että konservatiiviset ja liberaalit fraktiot, molempien suurempien puolueiden sisällä ovat jo nyt käyneet valtataistelua,eikä se ole lainkaan helpottumassa tulevaisuudessa.

  Siinä toteutuu se mitä esimerkiksi yhdysvalloissa on ollut jo pitempään todellisuutta, jopa niin että maan päätöksenteko on halvaantunut, siitä te ette varmaan pysty syyttämään Venäläisiä,siihen teidän mielikuvitus ei ehkä riitä.

  Tuo Lindenin analyysi tulevan kehityksen suunnasta olisi maamme kannalta toivottavin, koska vain tuolloin maamme olisi jälleen europpalaisten ytimien tuntumassa.
  On näet niin että väistämätön Venäjän modernisaatio prosessi tulee tarjoamaan yös meidän erialojen spesialisteille mielekästä puuhastelua, elämän särpimien ansaitsemiseksi.

  Nykyisen konfliktin opetus tulee kuitenkin olla,että kunnioitetaan, myös Venäläisen kultuurin omintakeisuutta,ei pyritä valloittajan asenteella sinne, vaan kuten sanotaan maassa maan tavalla. Ville Haapasalo ja eritoten Pekka Viljakainen ovat,erittäin hyviä esimerkkejä mallikelpoisesta tominnasta.

  Aikaisemmin mainitsemani aglosaksisen kapitalismin kriisi, varallisuuden kasaantumisineen,julkisten vajeiden kasvuineen ja eritoten liberaalin viestintä ja kultuuripolitikan tuottaman sivistyksen tuhoamisen, siis Marxin sanoin plumpenproletariaatin uusintamisen ja sen tuottamisen, kaiken tekemisellä pelkästään mahdollisimman helposti sulavaksi, tuo on se tie jolta Väyrynen ja Kansalaispuolue meidät haluaa pelastaa.

  VastaaPoista
 2. "Asiantuntijana pidetään henkilöä, jolla on kanssaihmisiään selvästi perusteellisemmat ja laajemmat tiedot joltakin alalta."

  "Keskimääräistä parempi sopivuus puolestaan syntyy puolueen ideologisen olemuksen mukaisesta ajatusmaailmasta."

  "Asiantuntijat" ovat varmasti Paavolle mieleisiä ja sopivia. Heitä näyttää todellakin yhdistävän "puolueen ideologisen olemuksen" mukainen ajatusmaailma.

  Kääntöpuolena on tietysti se, että kun todellisuuden määrittää näin vahvasti ideologia, niin ajatukset ja puheet etääntyvät kovin helposti reaalimaailmasta. Tässä tapauksessa jopa niin etäälle, että ne ovat irtautuneet todellisuuden otteesta aivan kokonaan. Näiden henkilöiden yhteydessä sana "asiantuntija" on ehkä parempi kirjoittaa lainausmerkkeihin, ettei tule syyllistyneeksi muunnellun totuuden levittämiseen :)

  Meillä on nyt siis ainakin kolme porukkaa ajamassa Putinin agendaa:
  1. Dosentti Backmanin "antifasistiset" porukat.
  2. Suomen Geopoliittisen seura, jossa vaikuttavat uuden tulemisen kokeneet suomettumisen ajan dinosaurukset.
  3. Paavon Kansalaispuolueeseen liitettävissä olevat henkilöt.

  Tässähän on selvä työjakokin saatu aikaan. Backman huolehtii Suomen mustamaalaamisesta Venäjällä, SGPS yrittää vaikuttaa poliittisiin päättäjiin vanhojen meriittiensä tuomalla "uskottavuudella" ja Paavo puolestaan pyrkii vaikuttamaan kansalaismielipiteeseen, ja kanavoimaan sen poliittiseksi voimaksi.

  No, onhan näitä propagandan levittäjiä muitakin, mutta jätetään ne omaan arvoonsa.

  Että näin meillä Suomessa vuonna 2016.

  VastaaPoista
 3. Pauli hyvä. Väyrynen on toditettavasti epärehellinen opportunisti. Sitä ei voi pestä pois millään. Jalasmökki. Toistan. Jalasmökki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalasmökki on ihan tavallista epärehellisyyttä. Vakavampi juttu on Vladimirov-kirje, jossa Väyrynen ehdotti ulkovallalle Suomen sisäpolitiikkaan puuttumista. Ihme kyllä eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti olla ehdottamatta syytettä. Itse olisin kuvitellut, että teko olisi ollut maanpetos, mutta näköjään siitä syyttäminen ei ollut joko perusteltua tai poliittisesti tarkoituksenmukaista.

   Poista
  2. Kansalaispuolueen perustamiseen liittyy mielenkiintoinen episodi. Dosentti Backman tiesi (ja kertoi asiasta julkisesti) Väyrysen puolueesta jo ennen kuin Paavo ehti julkistaa hankkeensa.

   Asiassa ei tietenkään ole mitään laitonta tai moraalisesti paheksuttavaa. Paavolla on täysi vapaus kertoa tai olla kertomatta aikomuksistaan ja valita kenelle niistä kertoo.

   Kuitenkin se tosiasia, että Backman (joka on Venäjän valtion palkkalistoilla) tiesi asiasta etukäteen, kertoo, että Paavon yhteydet itänaapuriin ovat edelleen kunnossa. Tätä voi sitten katsantokannasta riippuen pitää negatiivisena tai positiivisena asiana.

   Omasta mielestäni Väyrynen on maanpetturi. Ei kansalaispuolueen tai Backman kytkösten vuoksi, vaan juurikin Vladimirov -jupakan vuoksi. Suomen henkisestä ja moraalisesta tilasta suomettumisen pahimpina aikoina kertoo juuri se, ettei Väyrystä syytetty asian tiimoilta. Olisiko johtunut siitä, että harvalla huippupoliitikolla oli tuolloin puhtaat jauhot pussissa.

   Pauli taitaa selittää tapaus Vladimirovinkin Lockelaisen ihmiskäsityksen, länsimaisen rappion, anglosaksisen liberalismin tai muun vastaavan syyksi :) Venäjä, venäjämieliset tai muuten vain länsikriittiset kun eivät voi ilmeisesti koskaan ikinä tehdä mitään väärää :)

   Poista
  3. Tapaus Vladimiirov, kuuluu, niihin polisttisten valtamekanismien syvävirtauksiin, jotka selviävät vasta histiriantutkimuksen tuloksena. Venäjän olemukseen kiistämättä kuuluu, suorastaan Pietari auuren ajoista alkaen, tietynlainen kehittyneiden läntisten toimintamallien kopioiminen, varsin usein maan uudistamisen eliitti on ostettu, sieltä mistä kyvykyyksiä on löytynyt.
   Toisaalta taas maan kultuurillinen sivilisaatio on ollut senverran voimakas, että se on muovannut tuliat varsin nopeasti oman kultuurin osaksi. Esimerkiksi meidän Villestämme voidaan todeta, että hän on Kaikella kunnioituksella, sanoisinko lievästi venäläistynyt, mutta niin se vain käy.

   Se miksi venäjälle tuottaa juuri ogelmia, on juuri tuo eräänlainen perässähiihtäminen, kun innovaatiot hankitaan, juuri mainitsemallani menetelmällä.

   Esimerkiksi CIA ta perustettaessa, KGB oli läsnä ja vielläpä järjestön vastavakoilun päälikkö, oli viellä kylmän, punaisen ohranan leivissä. Tieto selviää virallisesta CIA n historiikista.

   Se varjomaailma, jolla menneisyydessä ,nyt ja tulevaisuudessa erilaiset valtapiirit leikkivät avautuvat meille historiantutkimuksen, valaisemana aikanaan.

   Jos tuo mitä kirjoitin,ei ole venäjäkriitistä,jos mikä, jota myös itse maan kansalaiset näyttävät tekevän, niin mikä sitten.

   Poista
 4. Anonyymi edustaa aivan selväsi läntiseen suomeen historian saatossa pesiytynettä totisten torvensoittajien totuudellista seurakuntaa,sitä samaa mitä nuoriPaavokin edusti. Täytyy vain valitettavasti todeta,että puhe absoluuttisesta totuudesta, vain ainoastaan todistaa väittämän edustajan subjektiivista maailmankuvaa,eli totuuskin valitettavasti on suhteellinen käsite, mieluummin puhuisin vallitsevasta totuudesta,sen muotoutuminen on monimutkaisempi juttu.

  Asia erikseen on,voiko politikko olla,varsinkkaan menestyäkseen kovinkaan rehellinen, koska kuten tunnettua meidän kansalaisten mieltymysten ja mielipiteen kirjo laajenee jatkuvasti, siitä juuri on tulosta nykyinen väittämäni myös edustuksellisen demokratian kriisi.

  Toisaalta Väyrysellä näytää menevän myös yrittäjnä suhteellisen hyvin,joten hänen ambiitiot eivät ole siinäsuhteessa ilmeisen itsekäät.
  Toisaalta taas,mikä tärkeintä, hän on tullut huomaamaan harjoitetun rahapolitikan epäkohdat,koska nykyinen europan keskuspankin tuottama rahapolitikka tuotaa juuri nykyisen, vanhaa rahaa suosivan doktriininsa, jolloin yrittäjä on se joka ns uuden rahan haltiana on lievästi sanottuna liemessä.
  Johtopäätös kaaikesta tästä on lämpimästi kannattamani ero eurosta, koska en usko sitä pystyttävän uudistamaan yrittäjyyttä ja varsinkaan rajaseutuja, eli marginaaleja puolustavaksi järjestelmäksi.

  Se monetaristinen oppi joka vallitsee, on muutenkin epäsosiaalinen peruslähtökohdiltaan, koska se edellytää kaikessa ja kaikilta vähintään täydellisyyttä,valitettavasi elämä ei sellainen ole.

  Noilla edellämainitsemillani perusteilla allekirjoitin Paavon kansalaisaliteen.
  Mitä oppoutunismiin tulee, juuri aglosaksinen liberalismi tuotaa tuollaisen ilmiön, siinä oppijärjestelmässä ihmisen kunnia mitataan fyysisen vaurastumisen kautta, valitettavasi juuri tuon katsantokannan saastuttaman mielen kautta, esimerkiksi Putin on saatu maailman rikaamaksi ihmiseksi, vaikka tosiasiassa, hänen käytämänsä fyysiset materialistiset palvelut, ovat luultavasti valtion varallisuutta, siis viran tuomaa. Samoiten Kekkosta on jälkikäteen sytetty milloin mistäkin,kuitenkin,edes koskiosuus kähvellystä ei ole toteen näytetty.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Jotka nyt edelleen jaksavat muistella jalasmökkiä, heille suosittelen Paavo Väyrysen kirjaa Huonomminkin olisi voinut käydä. Siinä kerrotaan jalasmökin lisäksi monta muutakin asiaa. Lue! Luulet vähemmän.

  VastaaPoista
 7. En tunne blogin kirjoittajaa enkä "anonyymiä". Silti teillä on varaa arvostella minua. Olen varmasti omalla alallani, yrittäjänä, merkittävästi teitä asiantuntevampi. Olen tehnyt reaalitaloutta, en vain puhunut siitä. Olen maksanut miljoonia euroja veroja ja luonut kymmeniä työpaikkoja. En siis ainoastaan puhu siitä. Teen sitä. Se, että kirjoitatte noin minusta, kuvailee teidät, ei minua.

  Jalasmökki oli ainakin viidellä demarillakin. Kumma, että niistä ei puhuta. Vain Paavon mökistä. Kuka täällä muutenkaan voi ketään kivittää jostain nuoruuden tekemisistä? Ei varmasti kukaan. Hävetkää.

  T. Veikko Vallin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meillä on siis 'asiantuntija', joka läpällä ja omat bisnekset mielessä keksi kampanjoida tunnetun huumehörhön ja rasistin eduskuntaan. Ja pitää sitä mainetekonaan.

   Politiikkaan osallistuva saa tottua siihen, että tekemisiä ja ulos lupsahtaneita sammakoita kaivellaan ja käännellään. Jos skönärin perse ei kestä merivettä niin on parempi jäädä laiturille heiluttamaan.

   Näyttää ilmeiseltä, että Väyrysen on pitänyt niinsanotusti kaivella laarin pohjia ja nurkkia löytääkseen edes muutaman ns. asiantuntijajäsenen Kansalaispuolueelleen. Mutta ei huolta. Iso-Heikkilän isännän takataskusta löytyy kyllä nippu ruplia niille, jotka noudattavat isännän ja hänen pajariensa neuvoja.

   Poista
  2. Tuskinpa se on Vallinin vika, jos hänellä on hoksnokaa,esimerkiksi Halmeen ilmiöksi keksimiseen polittiselle kentälle.

   Nimenomaan kilpailun kaikkein korkeammaksi ihanteeksi nostanut aglosaksinen kapitalismin malli on perimmäinen syy tuolle pahanolon ilmiölle,luusereita tulee silloin väistämättä, ja juuri he oli raakaainetta Halmeen kamppanjalle,ihmiset, jotka oli tavalla tai toisella syrjäytetty.

   Yhdysvalloissa on menossa nyt näiden vihaisten Aku Ankkojen,pitkä marssi hegemoniseen asemaan,symboolinaan eräs yoinen Donald.

   Poista
  3. Tuskinpa se on Vallinin vika, jos hänellä on hoksnokaa,esimerkiksi Halmeen ilmiöksi keksimiseen polittiselle kentälle.

   Nimenomaan kilpailun kaikkein korkeammaksi ihanteeksi nostanut aglosaksinen kapitalismin malli on perimmäinen syy tuolle pahanolon ilmiölle,luusereita tulee silloin väistämättä, ja juuri he oli raakaainetta Halmeen kamppanjalle,ihmiset, jotka oli tavalla tai toisella syrjäytetty.

   Yhdysvalloissa on menossa nyt näiden vihaisten Aku Ankkojen,pitkä marssi hegemoniseen asemaan,symboolinaan eräs yoinen Donald.

   Poista
  4. "Olen tehnyt reaalitaloutta, en vain puhunut siitä. Olen maksanut miljoonia euroja veroja ja luonut kymmeniä työpaikkoja."

   Kaikki kunnia työstäsi yrittäjänä. Olen itsekin yrittäjä.
   Meriitit yrittäjänä (tai millään muullakaan alalla) eivät kuitenkaan tee kenestäkään koskematonta.

   "Olen varmasti omalla alallani, yrittäjänä, merkittävästi teitä asiantuntevampi."

   Sinulla taisi lämmöt nousta niin korkealle, että et lukenut kommenttiani ajatuksella. En epäillyt kenenkään blogisin mainitseman henkilön asiantuntijuutta. Epäilin sitä, ettei asiantuntijuus pääse esille koska puolueen ja henkilöiden ideologia näyttää voittavan faktatiedon 10-0.

   Jalasmökistä muistuttaneita moittimalla siirrät kätevästi huomion pois Väyrysen epäilyttävistä suhteista itänaapuriin. Vladimirov jupakan voisin kyllä unohtaa, jos Väyrynen ei enää toimisi politiikassa. Mutta kun lukee hänen lausuntojaan esim. Ukrainan kriisiin liittyen, niin on selvä, että hänellä on vahvat sympatiat Venäjän suuntaan. Yhdessä Vladimirov historian kanssa tämä antaa kyllä hyvät syyt kyseenalaistaa Väyrysen lojaliteetin Suomea kohtaan. Ja samalla tietysti tulee kyseenalaistaneeksi hänen tukijoukkoihinsa kuuluvien henkilöiden arvostelukyvyn tai lojaliteetin.

   Minulla ei ole antamastani kritiikistä mitään hävettävää. Ja kuten edellinen kommentoija sanoi: Jos skönärin... jne.

   tv. toinen anonyymi kommentoija

   Poista
  5. Pauli se jaksaa :)

   "Nimenomaan kilpailun kaikkein korkeammaksi ihanteeksi nostanut aglosaksinen kapitalismin malli on perimmäinen syy tuolle pahanolon ilmiölle,luusereita tulee silloin väistämättä"

   Muissa yhteiskuntamalleissa ei siis ole väliinputoajia, luusereita ja huumehörhöjä? Niinkö?

   Jos vastaat kyllä (ja väität, että luusereita on vain lännessä), niin olet todella sekaisin.

   Jos taas vastaat ei (ja hyväksyt sen tosiasian, että luusereita on kaikkialla), niin mikä oikein on pointtisi? Sekö, että haluaisit kotoisten luusereidemme olevan mieluummin Hegeliläiseen filosofiaan perustuvan yhteiskunnan tuottamia? Jos näin on, niin voitko kertoa, miksi Hegeliläisen yhteiskunnan tuottamat luuserit olisivat toivottavampia kuin nämä joita nykyinen yhteiskuntamallimme tuottaa?

   Vai olisiko sittenkin niin, että ei tällaisilla seikoilla ole merkitystä? Sinä propagoit länsimaisuutta vastaan ja piste. Ei ole väliä on kritiikissäsi mitään järkeä vai ei. Pääasia, että aina löydät vian länsimaisuudesta :) Tällainen vaikutelma minulle alkaa syntyä kommenteistasi. Toivoisin tietysti olevani väärässä.

   tv. se toinen anonyymi.

   Poista
  6. Tietenkin luontaista eriarvoisuutta on kaikkialla, olen muuten aivan äskettäin lukenut Marxista tehdyn elämänkerran, siiinä tuli erittäin selväksi, että tuo sosiologian nero,ei milläänmuotoa tukenut täydellistä taloudellista tasapäisyyttä, se oli hänen jälkeensä tulleiden väärinymmärrys hänen ajatukistaan. Yhteiskunnan, jos sellaisen olemassaolon puhdasoppinen liberaali tai libertaari edes tunnustaa, näytää tasonsa siitä,kuinka se kohtelee heikoimpiaan, vaatiiko se heiltä mitään,kuinka esimerkiksi klassisen sivistyksen opit ovat valuneet kaikkia koskeviksi.

   En tietenkään väitä,etteikö myös klassisen liberalismin oloissa tule kunniallisia köyhiä, joista Caplinin tuotanto on kunnianosoitus heille.
   Mutta nykyinen populaarikultuuri roska, ainoastaan nostaa ja kasvataa meissä valmiina olevia petomaisia puolia, koska vain niillä on riittävän laaja markkinapohja jayleisösgmentti.

   Ne,jotka ovat matkaileet entisen Neuvostoliiton alueella ovat yleisesti keroneet, paitsi fyysisestä takapajuisuudesta,mutta myös yllättävistä korkeakultuurin siteerauksista,esimekiksi rantaremmeissä pyörivien kansalaisten taholta.
   Tuo ilmiö perustuu ulkoa luotuun pakotteisiin siis hirveän esivallan taholta,oi olla että se voi olla katoamassa myös venäjän ns länsimaistuessa.

   Adam Smith, puhui aikoinaan ja esitti oikeudenmukaisimmaksi veroksi maankoron verottamista, jolloin se väistämättä johtaa yhteiskuntaan jossa erilaisen potentiaalin omaavat yksilöt asuvat siellä, mihin kyvyt ja rahkeet riitää, tuonmuotoinen yhteiskuntakehitys on meneilään noissa autoritaarisen kapitalismin edeläkäyvissä, kuten Turkissa Kiinassa ja Venäjälllä.
   Tuloksena näytäisi olevan varsin taloudellisesti ja yllättäen myös sosiaalisesti kestävä malli.
   Ihmiset muodostavat kykyjensa mukaisia yhteisöjä, eliitti elää omassa kuplasaan ytimessä. Keskiluokka ydintä ympäröivillä alueille,sekä ennenkaikkea systeemille kelpaamaton aines maaseudulla, josta se kykyjensämukaan osallistuu mahdollisiin sille tarjoutuviin aktiviteetteihin.
   Tuossa on toteutumassa Eero Paloheimon aikaisemmin tarjoama dualitalousmalli, kannataa muuten kysellä kirjastosta teosta, nimeltä Suomi mahdollinen maa.

   Mutta mikään tuonsuuntainen kehitys ei ole mahdollista,ihmisen heikkouksia hyväkksikäyttävän nykyisen aglosaksisen vapauskäsiteen vaikutuspiirissä.

   Nykyinen kehityssuunta tuottaaa meille väistämättä,hieman ylireagoiden järjestelmän ytimeen melkosen tulehduspesäkeen, missä yksilöt,ei pääse toteuttamaan itseään,muuten kuin ,jopa rikollisen häiriökäyttäytymisen kautta, mistä on evidenssiä yhdysvaltain korkeista vankimääristä.

   Lopuksi Hegeliä ja myös Marxia siteeraten vapaus on välttämättömyyksien valtakunnan tunnustamista, siihen liityy myös vastuu ja velvollisuudet.

   Poista
 8. Sinälään tuo käsite luuseri, häviäjä on vastemielinen aglosaksisen liberalistisen kulttuurin tuote.
  Melkkoinen osa yhdysvaltain nuorisosta on leimattu suorastaan lapsesta alkaen tuolla käsiteellä, he ovat muodostaneet omia alakultuureitaan.
  Tuon yhteiskuntaamme traumatisoivan puhetavan ja ihmisten halveksunnan toivoisin poistuvan keskuudestamme, yhtänopasti, kuin se on tänne hiipinyt.

  VastaaPoista
 9. "Sinälään tuo käsite luuseri, häviäjä on vastemielinen aglosaksisen liberalistisen kulttuurin tuote."

  Tämäkin vielä :) Olen kyllä samaa mieltä siitä, että luuseriksi ei ketään pitäisi kutsua.

  Olenko ymmärtänyt oikein, että sinulle talousjärjestelmä on vähemmän tärkeä mutta sinulle kollektiivinen / valtiokeskeinen / autoritäärinen järjestelmä on tavoittelemisen arvoinen ja parempi kun liberaali / demokraattinen järjestelmä? Siispä esim. Venäjän järjestelmä on mielestäsi parempi kuin Suomen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urho Kekkonen ja varsinkin Paasikivi, puhuivat tosiasioiden tunnustamisesta, eräänlainen tosiasia on, jonka myös muuten , Wahlrooskin on äärimmäisen älykäänä miehenä tunnustanut, että tulevaisuus näytää olevan autoritäärisen kapitalismin, tosin samaan hegenvetoon hän on tuominnut kehityksen muasaan tulevaiduudessa tuoman mahdollisuuden enemmistön tyranniaan, eli mies on pelkistetty epädemokraatti.

   Se ominaisuus, juuri minkä tuo Locelaiseen filosofiaan perustuva kapitalismin muoto tuo, mukanaan tullesaan, eli resurssien holvaantumisen, siis raha pankkitileille ym, luo väistämättä senkaltaiset ogelmat,jotka nyt on kaikkialla missä tuota oppia noudatetaan,edessä.

   Eräs varsin luonnomukainen tapa, tosin nykyasein liian sopimaton on yhteiskuntien ajautuminen tilaan, jossa varsinkin nuoret miehet, eivät pääse toteuttamaan itseään muuten kuin tuhoamalla, on näet kyseHegelin sanoin thymoksesta, kunniantunnosta, sankaruudesta ja pohimmiltaan tunnustetuksi tulemisesta.

   Martti Klinge, on tutkimuksisaan ja tuotannosaan käsitellyt varsin paljon maamme historian eri vaiheita ja todennut, esimerkiksi ruotsinvallan ajalta, kun korkein aatelisto, siis silloinen yläluokka sai vallan käsiinsä, aina ja säännönmukaisesti kansa joutui sotien ja verojen vuoksi ahtaalle, saatiin tosin jälkipolvien ihasteltavaksi museoihin eliitin käyttämää aikansa luxusta. Kun puolestaan Kunigas sai alempien säätyjen avulla valtaansa vahvistetuksi ylemmän aatelin asema kävi ahtaammaksi. Samaa voidaan sanoa Urho Kekkosen ajasta, jota itse muistan progresiivisen etaanpäinmenon vuosina, hänkin sai voimansa ja valtansa liittoutumalla tuolleoisten alempien kansankerrosten kanssa.

   Turkissa Erdoan ,Venäjällä Putin Unkarissa myös on tapahtumassa samantapainen, nyt autoritäärisen kapitalismin muodon saanut prosessi.
   Kysymys on pohimmiltaan resurssitehokuudesta, ei ole oikeastaan väliä sillä, kuka ne omistaa, kunhan nuo resurssit ovat alisteisia kansan suuren enemmistön tarpeille.

   Sanoisinko lopuksi mottona erilaiset eliitit näyttäköön suunnan, mutta kansa määrätköön vauhdin sinne menossa.

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Hyvä Pauli Räsänen, entäpä jos perustaisit oman blogin. sanomisen halua on ja asiaa. En minä ole kommentointia täälläkään kieltämässä, mutta hieman tiiviimpää ja asiassa tiukemmin pysyvää kommentointia toivoisin. Kun asioita kierrätetään pitkältä, vaikkapa aatehistorian kautta, niin sen pystyy tekemään mielekkäämmin bloggauksessaa kuin kommentoinnissa.

  VastaaPoista
 12. Rysky, olet tietenkin herra talossasi, mutta asiat ovat usein monimutkaiaia ja ne historiafilosfiset pohdinnat, saattavat olla joskus tarpeen. Olen näet seuraillut blogiasi ja havainnut myös täällä,tietynlaista putkinäköisyyttä, odotappas kunhan päästään oikein kunnolla keskustelemaan Venäjästä ja sen historiallisesta olemuksesta.

  VastaaPoista
 13. Lisäisin viellä kiteytettynä,koska blogisi on nimeltään uusimaanpuolustus,koska täällä on havaittavissa tiettyä yksisilmäistä ja jopa naivia suhtautumista maailmaan.
  Jotenkin,olaan manikkealaisessa maailmankuvassa, on olemassa absoluuttisen paha ja vastaavasti, myös samanlaisen pahan edustaja. Todellisuus kuitenkin on kirjavampi,viime vuosilta on ollut havaittavissa suomalaisten sinisilmäisten idealistien jymäytttämistä, erityisesti bisnesmaailmassa.

  Nokian Elisan ja vaikkapa Kemiran tapaukset olkoon edustamassa, tällaista, miltei maanpetoksellista tyhmyyttä.
  Kansallisesta identiteetistämme olaan myös pitkälti luopumassa, aglosaksisen massakultuurin eteen polvistumalla.

  VastaaPoista