lauantai 29. joulukuuta 2018

Trumpille maailma on pelkkää bisnestä

Presidentti Donald Trump vakuutti vierailullaan Irakissa amerikkalaissotilaille, että Yhdysvaltain rooli maailman poliisina on nyt päättynyt. Tähän ilmoitukseen pitänee suhtautua, kuten Trumpin puheisiin muutenkin eli epävarmana siitä, mitä tässä oikein tarkoitettiin ja mitä tästä seuraa.

Lausuntoa on mahdollista tulkita monella tavalla ja luulisin, että mikään tavoista ei yksin ole oikea. Trumpin omalaatuinen tapa toimia on jo osoittanut Jos Obama hänen edeltäjänään oli kansainvälisessä poltiiikassa perin varovainen, niin Trump porskuttaa senkin edestä.

Kuvakaappaus Trumpin Twitter-tilillä julkaistusta videosta.

Ensimmäinen tapa tulkita lausuntoa on katsoa se kaupanteoksi ja tinkimiseksi. Jo ennen Trumpin aikaa alkanut pyrkimys Yhdysvalloissa keventää sotilaallista vastuuta ja ennen kaikkea taloudellista taakkaa on Trumpin kaudella kiihtynyt hurjasti. Hänen voi kuvitella tosiaan irtisanovan pitkän liittolaisuudenkin rahan takia ja siksi hänen sanansa myös toimivat tinkaamisessa ainakin lyhyellä tähtäimellä. Trumpille liittolaisuus on ennen kaikkea toimiva laskutussuhde, ei juuri enempää.

Toinen tapa tarkastella lausuntoa on miettiä sitä, mikä merkitys puolustusministeri James Mattisilla oli Yhdysvaltain kansainvälisissä toimissa. Mattishan käytännössä erosi juuri ennen tätä lausuntoa ja suututti Trumpin erokirjeellään. Mattis oli perinteisen, aktiivisen linjan kannattaja, jolle liittolaiset näyttäytyvät ensisijaisesti Yhdysvaltain voiman takeena, eivät pelkkänä kulueränä. Mattiksen eron syyksi on tulkittu Trumpin äkkinäistä päätöstä vetäytyä Syyriasta, johon kuuluu myös olennaisena osana kurdiliittolaisten pettäminen. Nämä ovatkin nyt hakeneet suojaa Turkkia vastaan Venäjän johtaman liittoutuman puolelta.

Jos Mattisin eron jälkeen on odotettavissa enemmänkin Yhdysvaltain irtautumista yhteistyökuvioista, niin se on merkittävä asia myös Suomen kannalta. Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain kolmikantainen aiesopimus puolustuspoliittisesta yhteistyöstä oli nimenomaan Mattisin aikaansaannoksia. Jos sillä sinällään hyvin periaatteellisella tasolla olevalla sopimuksella ei ole enää poliittista tukea, niin käytännön puuttuessa on sopimus aika lailla merkityksetön. Uuden puolustusministerin linjaukset ovat tässä kohtaa olennaisia, sillä virkakoneistojen välillä voi tapahtua yhteistyötä vain poliittisen tason siunauksella. Vt. puolustusministeri Patrick Shanahan on muuten taustaltaan Boeingin johtajia, eikä hänellä ole kokemusta kansainvälisestä politiikasta eikä sotilaallisesta johtamisesta. Sen sijaan asevoimien kalustohankinnat ovat hänelle tuttuja myyjän ominaisuudessa.

Maailmanpoliisi-ilmoitusta voi tulkita myös Trumpin dramaattisen tyylin ilmentymänä. Hänellä on tapana kauniisti sanottuna liioitella sanomisissaan erilaisia asioita. Tämä ilmoitus ei tietenkään ole suoranaisesti valhe, koska siinä hän ottaa kantaa poliittiseen linjaukseen, joka on vasta vaikuttamassa. Mutta tietäen Trumpin tavan puhua jatkuvasti pehmeitä, niin ilmoitus voi jäädä hyvin myös irralliseksi heitoksi, jolla ei ole päätöksenteon suhteen merkitystä. Hän on ehkä laskeskellut, että sanomalla jotain hurjaa ja omia kannattajiaan miellyttävää, voi hän siirtää huomiota pois niistä lukuisista negatiivisista uutisista, jotka koskevat muun muassa liittovaltion sulkemista ja erikoissyyttäjä Muellerin tutkinnan etenemistä.

Tähän liittyen lausunnon voi tulkita myös liikkumavaran raivaamiseksi. Nyt Trump voi perustella mitä tahansa päätöstään vetäytyä maan vastuista maailmalla tällä lausunnolla. Ei hän sattumalta käyttänyt useimmmiten pilkallista tai jopa vihamielistä sävyä sisältävää maailmanpoliisi-nimitystä Yhdysvaltain toiminnasta maailmalla. Mutta tuskin silti on luvassa oikeasti järjestelmällistä vetäytymistä kaikista maailman kriisipesäkkeistä. Viimeistään Israelin kohdalla tulee selväksi, ettei Yhdysvallat ole oikeasti luopumassa kaikista sitoumuksistaan.

Lausuman voi tulkita myös luvaksi muille valtioille toimia tahtonsa mukaan, ainakin niin kauan kuin ne eivät uhkaa Yhdysvaltain etuja. Trumpin lausunto on taatusti laittanut liikkeelle melkoisia ajatusrakennelmia Moskovassa ja monissa muissa aggressiivista valtapolitiikkaa harjoittavissa pääkaupungeissa. Samoin erilaiset diktaattorit voivat nyt huokaista helpotuksesta, sillä periaatteellinenkin uhka Yhdysvaltojen suunnasta heidän valtaansa vastaan on nyt poistunut.

Jos aiemmat presidentit olivat ainakin puheissaan pitäneet esillä ajatusta Yhdysvaltojen poikkeuksellisuuden (American exceptionlism) merkityskestä maan poliittisissa linjauksissa, niin tämä Trumpin lausunto on paluuta eristäytymiseen. Aiemmin saman tyyppinen isolationistinen linjaus on jouduttu muuttamaan, kun Yhdysvallat on lähtenyt olosuhteiden pakosta mukaan kahteen maailmansotaan.

Jo Trumpin valinnan kohdalla oli selvää, että hänen toimintatapansa, osaamattomuutensa ja moraalittomuutensa takia on hänen valtakautensa leimallisin piirre kansainvälisen politiikan suhteen epävarmuus. Sitä odotusta hän tälläkin lausunnollaan täysimääräisesti toteuttaa.

23 kommenttia:

  1. Ryskyltä napakasti hetkeen osuva, tarkkanäköinen, mutta ennenkaikkea hyvästä syystä rauhoitteleva bloggaus, jonka toivon levittyvän niiden ”virallisten” suomalaistenkin poliitikkojen, turpo-asiantuntijoiden ja toimittajien luettavaksi, jotka ovat tarpeetonta paniikkimielialaa -tietämättään tai ideologisista syistä johtuen- julkisuudessa levittäneet Trumpin vetäytymispäätösten takia.

    Trumpin Syyrian ja Afganistanin vetäytymisessä ei ole kyse ensijaisesti isolationismista, vaan muutos on mielestäni nähtävä enemmäkin suunnamuutoksena Offshore balancingin suuntaan. Yhdysvalloilla on näiden vetäytymisten jälkeenkin yhä valtava sotilaallinen läsnäolo Lähi-idässä*. Tämän lisäksi Trump on edeltäjiään enemmän sementoinut Yhdysvallat Israelin ja Saudi-Arabian puolustamiseen ja niiden intressien ajamiseen alueella. Toki, saattaa olla että Trump vähentää amerikkalaisten joukkojen määrää Euroopassakin, mutta tukikohdat ja annetut lupaukset tulevat säilymään. Eurooppa joutuu nyt vain itse satsaamaan enemmän sekä miehistöllisesti että rahallisesti puolustukseen -joka ei ole ainakaan minun kirjanpidossa mikään huono asia.

    Tietytsi, se kuinka paljon Trump tässä on nyt tietoisesti tukeutunut amerikkalaisten realistien ideoihin ja visiohin on toinen juttu. Olisin laillasi sitä mieltä, että Trump menee vain bisnesmieli ja kilpailuttaminen edellä. Tätä näkemystäni tukee ainakin, se että (Assadin) Syyriaa ollaan ottamassa takaisin Arabiliittoon, UAE avasi hiljattain lähetystönsä uudestaan Damaskoksessa, Bahrain ja Kuwait kaavailevat samaa. Kyseessä näyttäisi olevan siis merkittävä asetelmamuutos Lähi-Idässä, jossa Saudi-Arabia & Co ovat alkaneet lähestymään (arabialaista) Syyriaa syystä että, he haluavat: b) torpata kilpailijanaan/vihamiehenään pitämänsä muslimiveljeskuntalaista koulua edustavan (turkkilaisen) Erdoganin valtapyrkimykset alueella ja b) vähentämään Iranin vaikutusvaltaa Syyriassa.

    Hyvää Uutta Vuotta!

    Asevelisosialidemokraatti

    ---
    *
    *”If 2,000 troops leave Syria, 40,000(and 25,000 DOD contractors) will remain in the Middle East. This doesn't include Afghanistan or forces operating under covert authorities. The US isn't "retreating" from the region. (Micah Zenko)

    https://www.chathamhouse.org/sites/default/files/publications/research/2018-10-18-us-military-policy-middle-east-zenko-final.pdf

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Yllä olevassa tekstissä oli virheelliseksi osoittautunut henkilökohtainen syytös, minkä vuoksi poistin sen.

      Tekstin varsinainen kommenttisisältö oli:

      Trumpin hallinnon luonne on kyllä Mattisin ja Kellyn erojen jälkeen muuttunut takaisin kevään 2017 tyyliseksi. Hallinnosta on taas alkanut tulemaan jossain määrin kontrolloimattomia vuotoja eikä sen sotilas- ja ulkopoliittista päätöksentekoa missään mielessä leimaa pitkäjänteisyys tai ennustettavuus. Yhdysvaltain ulkoministeriöhän on ollut sivuraiteella koko Trumpin kauden ajan, ja Mattisin johtama puolustusministeriö hoiti käytännössä senkin tehtävät Yhdysvaltain turvallisuuspolitiikan kannalta olennaisilla alueilla. Mattisin johdolla se veti käytännössä aivan omaa, Trumpista poikennutta linjaansa, jossa painotettiin olennaisesti samoja Yhdysvaltain politiikan pitkiä linjoja kuin aiempienkin presidenttien kausilla.

      Nyt on arvoitus, millaiseksi Yhdysvaltain linja muodostuu. Mattisin aikana Yhdysvallat teki erittäin selväksi sitoutumisensa Baltian ja Norjan puolustukseen, mikä välillisesti antaa meillekin turvatakuut. (Baltian puolustuksen kannalta Suomi on välttämätön liittolainen.) Jos Yhdysvaltain sitoutuminen Naton velvoitteisiin ja siis käytännössä Baltian turvallisuuteen horjuu, se antaa Venäjälle aivan uutta toimintavapautta. Vain aika näyttää, miten asia etenee. Se on varmaa, että Suomen nelijalkaisen turvallisuuspoliittisen jakkaran yhteen jalkaan on tullut vakava särö eikä sille kulmalle enää voi istua koko painolla.

      Hävittäjähankinnassa Mattisin ero nostaa Gripenin houkuttelevuutta. Koneeseen on saatavissa eurooppalainen Meteor-ohjus, jota voidaan saada lisää Euroopasta, vaikka Trump tai vastaavanlainen, yhtä arvaamaton tuleva presidentti, päättäisikin myydä meidät venäläisille.

      Poista
  3. Trumpin kaudella pommitukset ovat vain kiihtyneet jo aiemmin aivan sietämättömältä tasolta. Kolmesti on käyty ydinsodan partaalla, joista Syyriaan tehty jälkimmäinen ohjusisku oli täpärin. Puheet joukkojen puolittamisesta Afganistanissa on jo ehditty kiistää perättömiksi. Jäljelle jää siis hyvin pienen osaston vetäminen Syyriasta hetkellä, jolloin sen nipin napin voi julistaa voitoksi. Käytännössä ne siirretäneen vain Irakin rajalle rakennettuun uuteen tukikohtaan. Tilalle ilmestynee yksityisten firmojen palkkasotilaita.

    ISIS:ksestä pitää muistaa, että se perustettiin Obama-Clintonin suojeluksessa, sitä johtanut al Bagdadi on oikealta nimeltään Simon Elliot ja isis:ksen haavoittuneita on hoidettu Israelissa. Isis ei myöskään ole tehnyt tai edes uhitellut Israelille koskaan. Miten kummallista muutenkin, että isis-soluja pulpahtelee pinnalle aina kun joku maa ei taivu Yhdysvaltojen tahtoon. Viimeksi nämä marokkolaiset, jotka naarmutti niitä kahta tyttöä rakkaudenosoitustensa aikana, kytkettiin isis:keen.

    Trumpista ei ota selvää onko kamppailu vallasta aitoa vai jatkuvaa harhauttamista. Jos aitoa, niin se on raakaa, laajaa ja volyymiltään massiivista. Ei kukaan pysty toimimaan järkevästi noissa olosuhteissa.

    VastaaPoista
  4. EA:"Täytyypä kyllä sanoa, että kerrankin Asevelisosialidemokraatti on hyödyksi. Sehän on meille kaikille varmaan tullut selväksi, että hän ei ole tavanomainen perustrolli. Kun lukee Ryskyn postauksen ja sen jälkeen sen alta mitä todennäköisimmin Venäjän palveluksessa olevan ammattitaitoisen mediaan erikoistuneen tiedustelu-upseerin kannanoton, on lopputulos enemmän kuin osiensa summa. "Aseveljen" tekst...”

    Se on Alesandrian Erastotenes nyt sillälailla, että sinä selkärankaisena ja kunniallisena s-u-o-m-a-l-a-i-s-e-n-a miehenä todistat NYT lopultakin minun olevan kaikkea tuota. Ja jos et siihen pysty tai suostu pidät t****si tukossa ja Rysky poistaa tuon sinun pitkän oksennuksen. Tehdäänkö näin!?

    Harjoittamasi ylimielinen, henkilöön menevä ja harvemmin läntisten IR/turpoajien -ja erityisesti amerikkalaisten- havaintoihin ja analyyseihin pohjautuva kommentointi on tyypillstä nimenomaan aidoille putinisteille, äärioikeistolaisille islam -ja maahanmuuttokriitikoille ja amerikkalaisille neokonservatiiveille ja tälleesti käytettynä se tunnetusti sataa muiden kuin Suomen ja EU:n laariin.

    Toki, sitten on vielä yksi vaihtoehto -jossa Rysky voisi toimia oivana sovittelija- että me tapaamme kasvotusten ja käymme yhdessä läpi -vaikka Ryskyn tms. turvallisen tahon läsnäollessa- toistemme taustat, henkilöhistoriat, työnantajat jne. Passit, sotilaspassit, loppututkintodistukset jne. mukaan. Itse kallistuisin ehdottomasti tämän kannalle, niin saataisiin pöytä puhdistettua yhdellä kertaa ja kunnolla.

    Jos sinusta ei ole mihinkään näistä, suosittelen sinun jatkossa olemaan kommentoimatta mitään tuollaista minusta tai kenestäkään muusta suomalaisesta, jos et pysty faktoilla todistamaan vihjailujasi.


    Asevelisosialidemokraatti

    VastaaPoista
  5. Asevelipaskalla meni pakki kumoon. No,rysky rientää paikalle kun on pöksyt valmiiksi nilkoissa.

    VastaaPoista
  6. EA:”Hallinnosta on taas alkanut tulemaan jossain määrin kontrolloimattomia vuotoja..."

    Vuodot ja nimettömiksi jäävien amerikkalaisten virka/tiedustelumiesten ja naisten paljastukset ovat aina olleet “kontrolloidusti” osa amerikkalaista politiikantekemistä, vaikuttamista ja painostamista. Tavoitteena on ollut vetää mattoa joko presidentin alta, edistämään hänen agendaansa tai saattamaan presidentit vastustajat epäsuotuisaaan valoon. Tässä ei siis ole mitään uutta, ihmeellistä tai epäamerikkalaista. Trump & Co eivät ole vain vielä saaneet itselleen lojaaleiksi hallintonsa ja tiedustelu-organisaatioittensa palveluksessa olevia todellisia(ja olettamiaan) Obaman ajan tai pro-hillaryläisiä toimijoita.

    Yhdysvalloissa ja Lännessä on tällä hetkellä käynnissä valtaisa informaatio-sota vs. Trumpin hallinto, johon me eurooppalaiset luonnollisesti -ja osin hyvästä syystä- osallistumme luoden/vahvistaen “kuvaa” lähes täydellisen anarkian vallassa olevasta Trumpin hallinnosta.

    EA:“Nyt on arvoitus, millaiseksi Yhdysvaltain linja muodostuu...”

    Ei ole mikään arvoitus. Tällainen defaitistinen puhe on ry******syyttä, mutta vahintään kekkoslaisen ajan keskusta-vasemmistolaisten vanhojen ukkojen höpinöitä, jotka eivät oikein kannata NATO -jäsenyyttä, mutta toisaalta eivät oikein tiedä mitä hittoa he kannattavat vuonna 2018. Sen he kuitenkin näyttävät "tietävän" että Venäjän tiedustelu-upseereja, trolleja jne. ovat kaikki ne suomalaiset, jotka ehdottavat, visioivat jotain uutta ihan (ei-trump/putinlaisesta) pohjois-amerikkalaisesta lähtökohdista käsin.

    Trump ei pysty halutessakaan murtamaan NATO:a/Lännen eli Euroopan ja Yhdysvaltojen vanhaa keskinäisriippuvuutta. Ja toisaalta, vaikka Yhdysvallat omaksuisikin Offshore balancingin, joka ei tulisi muuttumaan Trumpin jälkeenkään, se olisi vain hyvä asia Euroopalle/EU:lle, koska se pakottaisi meidät proaktiivisemmiksi talous-turpo-IR-suunnilla.

    Hyvä muistaa sekin, että tämän ansiosta siirtyisimme Lännessä valmistetun turpo-auton takapenkillä passiivisesti istuvista matkustajista Yhdysvaltojen apukuskiksi ja kartanlukijaksi; Yhdysvallat säästäisi taloudellisesti oman kahtiajakautuneen kantakuntansa eduksi ja pystyisi jatkossa keskittymään enemmän mm. totalitäärisen Kiinan torppaamiseen, samalla kun arvovaltamme kasvaisi Washingtonissa.

    Sangen ikävä asiahan tämä on tietysti niille “neokonservatiiveiksi” Trumpin Syyrian ja Afganistanin vetäytymispäätösten jälkeen osoittautuneille suomalaisille ja eurooppalaisille, joille Yhdysvallat on USA vain, kun se näyttää lihaksiaan, intervoi ja sotii. Niille “humaaneille, liberaaleille ja kosmopoliittisille” yhteiskunnallisille kommentaattoreille ja turpoajille, joille amerikkalainen unilateralismi ja siihen orgaanisesti liittyvä jatkuva sotatalous sekä militaristinen sodan metafysiikka (C. Wright Mills) ovat niitä mitä pyhimpiä länsimaisuuttamme- tai liberaalia demokratiaamme- kirkastavia asioita.

    Hyvä muistaa sekin, että useimmat mainitunlaiset amerikkalaiset ja eurooppalaiset “ystävämme” ovat harvemmin itse edes suorittaneet asepalvelusta tai palvelleet maataan jossain sodassa tai kriisi-konfliktialueella. He ovatkin tavallaan “suomettuneita”, “pötkällään” ja “rähmällään” omalla tavallaan, koska ovat tottuneet siihen, että juuri Yhdysvallat, NATO tai joku länsimainen palkka-armeija intervoituu heidän haluamaansa kohdemaahan -joka on tietysti ja mieluummin mahdollisimman kaukana heistä- demokratisoimaan ja liberalisoimaan näitä illiberaaleja itäisiä ja orientaalisia ihmisiä, ilman että heidän omat pienet kauniit kätösensä tahriintuvat vereen.

    Asevelisosialidemokraatti

    VastaaPoista
  7. Non...niin Herra Erastotenes Aleksandrialainen -ei ole muuten Suomeen, isänmaahamme millään tavalla liittyvä nimimerkki!- olet aikaisemmin sanonut turvautuvasi vaikka perkeleen apuun r***ää vastaan.

    Sanomasi mukaan mijen olen nyt se r***ä eli hommaisitko nyt sen ”perkeleen” -jos Rysky tms. ei käy- turvaksesi ja kohtaa minut. Minä tulen aina yksin ja isseikseen. Uskalla kohdata minut, Suomen ja isänmaani palvelija, jota valheellisesti, s*****an sikamaisesti röyhkeät kutsua:”Venäjän palveluksessa olevaksi ammattitaitoiseksi mediaan erikoistuneeksi tiedustelu-upseeriksi”?

    Onko sinusta s-u-o-m-a-l-a-i-s-t-a miestä siihen? Maailmaan sanoja, turpoajia ja fakiireja mahtuu, kuka ja mikä sinä olet? Mies vai netin takana turvallisesti notkuva mansikkahousu vähän sellainen kuin nuo mainitsemanin amerikkalaiset ja eurooppalaiset krypto-neokonservatiivit?

    Olen ammoin aikanani saanut lukuisten ns. isän maallisten, joista osa selvästikkin diggaa nykyään myös ”vahvaa johtajaa” Putinia- iskuja, tappouhkauksia jne. osakseni. Kohdannut heitäkin kasvoista kasvoihin. Kyllä mije voin ja itseasiassa haluan kohdata sinutkin, jotta voin rauhoittaa sinut uskomaan, että me olemme ihan samalla puolella.

    Jos sinussa ei ole todistamaan, perumaan sanojasi tai kohtaamaan minua, pyydätkö kuule vastuullisena suomalaisena miehenä Ryskyä vaikka privasti poistamaan tuo minua koskevan eka komska-kappaleesi. Mielestäni se olisi aika miehekästä, reilua ja ei-ryssämäistä eli isänmaallista. Eikös vaan?

    Tuskin haluat tulla suomalaisessa turpo-skenessä muistetuksi sinä Egyptin kreikkalaisena, joka kyllä talk the talk mutta ei walk the walk. Kun nyt näin toimit, niin mattipesut ja muut pitävät sua jatkossakin esillä. Amen.

    Oletkos muuten edes käynyt Aleksandriassa!? Omat aleksandrialähtöiset suosikkini ovat tietysti Kleemens, Origenes ja Didymos. Se "uusi kirjasto" oli kyllä ihan hanurista, eikös vaan?


    Asevelisosialidemokraatti

    VastaaPoista
  8. Yksi nimimerkillä kirjoittamisen huonoja puolia on, että nimimerkillä ei ole kunniaa, jota loukata. Vain ihmisellä on.
    Varsin sokkoina arvioimme toisiamme ja osumistarkkuudesta ei voi sanoa mitään. Mutta kyllä kaikki mitä kirjoitamme kertoo meistä. Se minkä takia kukin sitten esittää näkemyksiään ja mistä on ne ammentanut, onkin sitten hankalampi kysymys.

    VastaaPoista
  9. Rysky:"Yksi nimimerkillä kirjoittamisen huonoja puolia on, että nimimerkillä ei ole kunniaa, jota loukata. Vain ihmisellä on.
    Varsin sokkoina arvioimme toisiamme ja osumistarkkuudesta ei voi sanoa mitään. Mutta kyllä kaikki mitä kirjoitamme kertoo meistä. Se minkä takia kukin sitten esittää näkemyksiään ja mistä on ne ammentanut, onkin sitten hankalampi kysymys."

    Näin sanoit. Hyvä. Ymmärrän mutta EA:n vihjailua ja v*****a en aio enään sietää. Pienet nopeat heitot menettelee, mutta EA:n "analyysi" on mielestäni liikaa. On täälläkin mielestäni oltava joku roti ja kovan paikan tullen otettava vastuu sanomistaan jopa kasvotusten varsinkin jos sanotaan toisen olevan r****n kätyri

    Tähän mijen olen valmis ja sijekin varmaan!? Kenties tunnet EA:n ja tapaamme vaikka...Joensuussa? Olemme männä vuonna kerran jo ohimennen tavanneet. Tätä vaadin ja mielestäni vaatimukseni ei ole perusteeton tai kohtuuton. Isänmaan asiallahan tässä ollaan, selvitetään kuka on ja kenen asialla. Eikös vaan!?


    Asevelisosialidemokraatti

    VastaaPoista
  10. Taitaa olla sota lähellä kun kaiken maailman viiden pennin virvatulet lajittelee toisiaan listoille valmiiksi.

    VastaaPoista
  11. Pyydän anteeksi. Jos Rysky tosiaan on sinut tavannut, olen väärässä. Olen pitkään katsellut tapaasi viedä keskustelu sivuraiteelle ja esittää Lähi-Idästä varsin tarkasti Venäjän näkökulman mukainen kuva. Sinun kanssasi varsin identtisiä mielipiteitä esittäviä, venäläisinä trolleina pidettyjä keskustelijoita tulee vastaan ulkomaisilla kommenttipalstoilla. Arvioin tämän perusteella, että olisit täällä työtehtävissä ja - nähtävästi - erehdyin. Tätä pyydän anteeksi, jos joku sinut on tosiaan nähnyt.

    Kuten Rysky totesi, meillä nimimerkeillä ei ole kunniaa. Sen vuoksi annan sinun mieluusti solvata itseäni. Maine minulla sen sijaan on. Olen tällä nimimerkillä kirjoitellut sen verran kauan ja aloittanut jo niin monta vuotta sitten, että tämä kirjoitushistoria todistanee olemassaoloni. Vuonna 2006, kun aloin kirjoittaa, verkkovaikuttaminen oli vielä lapsenkengissään ja jos olisin vihamielinen verkko-operaatio, olisi minuun laitettu kohtuuttomasti resursseja verrattuna saatuun hyötyyn.

    VastaaPoista
  12. EA:”Pyydän anteeksi. Jos Rysky tosiaan on sinut tavannut, olen väärässä. Olen pitkään katsellut tapaasi viedä keskustelu sivuraiteelle ja esittää Lähi-Idästä varsin tarkasti Venäjän näk...”

    Äläpä hoppuile. Tavatessani ohimennen Ryskyn en sanonut olevani ko. nikki. Minut esiteltiin Ryskylle, että tässä muuten se Rysky, joka minun tulisi tuntea -jonka toki tunsin jo aikaisemmin hänen blogiensa, YLE jne. perusteella. Rysky ei siis välttämättä tunne minua ko. nikillä. Hän (Rysky) vaikutti kuitenkin tuntevan ihmisen /ystäväni, joka tunsi hänet. Ja ystäväni, sen enempää kuin minä ei ole:"Venäjän palveluksessa oleva ammattitaitoinen mediaan erikoistuneen tiedustelu-upseeri".

    Näyttäisi kuitenkin siltä, että mijun tulee kunnolla esittäytyä isseissään Ryskylle, jotta vältämme tämän tällaisen. Oletan ja toivon että Rysky tietää kuka sinä olet. Tästä mahdollisesta sovusta huolimatta, olisi mielenkiintoista tutustua myös sinuun.

    EA:”Sinun kanssasi varsin identtisiä mielipiteitä esittäviä, venäläisinä trolleina pidettyjä keskustelijoita tulee vastaan ulkomaisilla kommenttipalstoilla. Arv ..”

    Jätä nuo v-trollit ja keskity Yhdysvaltojen ja meitin kannalta sellaisiin laadukkaisiin amerikkalaisiin realisteihin kuin Stephen Walt, Andrew Bacevich, Barry Posen, John Mearsheimer ja Micah Zenko.

    Asevelisosialidemokraatti

    VastaaPoista
  13. Ehkäpä poistat nämäkin. Turhaa ovat nyttemmin.

    Anonyymi29. joulukuuta 2018 klo 16.04
    Anonyymi29. joulukuuta 2018 klo 19.36

    Asevelisosialidemokraatti

    VastaaPoista
  14. Luulenpa, että Trumpin vetäytymisilmoitus on osa hänen 2020 vaalikampanjaansa.

    2020 vaalit vaikuttavat jo täysillä USA:n poliittiseen elämään.
    USA:n poliittinen eliitti käy jatkuvasti repivämmäksi muuttuvaa Rep vs. Dem kamppailua.
    Kamppailussa tärkeintä on se miltä asiat saadaan näyttämään, eikä niinkään se, mitä todellisuudessa tapahtuu tai mitä käytännön seurauksia poliittisilla linjauksilla mahdollisesti on.
    Trumpin kaikki ulostulot kannattaa tulkita tätä taustaa vasten.

    Samaan aikaan pääosa hallinto- ja virkakoneistosta yrittää pehmentää poliittisen kuohunnan vaikutuksia, estää politikoinnin katastrofaalisimmat seuraukset ja taata edes jonkinlaisen jatkuvuuden ja johdonmukaisuuden.

    Aseveljen mainitsema kannunvalanta USA:n ulkopolitiikan pitkästä linjasta tapahtuu pääosin muualla kuin poliittisella tasolla, eikä sillä ole nykytilanteessa samanlaista painoarvoa kuin joskus aiemmin. Hallinto- ja virkakoneistossa toimivien "aikuisten" energia menee vahinkojen ja katastrofien välttelyyn. Pitkän tähtäimen strateginen ajattelu on ylellisyyttä johon ei lapsikatraan paimentamiselta jää aikaa.

    -EV

    VastaaPoista
  15. Trump toteuttaa ainoastaan vaaleissa anatamiaan lupauksia,yhdysvallat ei tahdo tulla maailmalla hyväksikäytetyksi,kumppaneidensa taholta.
    Yhdysvallat kyllä ilomielin tuottaa maailmaan vakautta,mutta sen vakauttamisella on toki hintansa, josta kumppanit jotka tahtovat turvautua Yhdysvaltoihin joutuu maksamaan siitä kunnolla,toteutuu ainoastaan oikeudenmukaisuus.
    Yhdysvallat ei myös katso hyvällä maita, jotka sen turvallisuus sateenvarjon alla sitten kilpailevat tuhoisasti Yhdysvaltalaisten yritysten kanssa,myös siitä Trump on huomauttanut.
    Esimerkiksi Saksa on lisännyt epäreilusti kilpailukykyään,ostamalla edullista venäläistä maakaasua, vielläpä listäten kulutustaan kunhan uusi kaasuputki valmistuu.
    Yhdysvallat voisi mielellään myydä laadukasta,tosin kalliinpaa nesteytettyä maakaasua, mikä toisealta parantaisi myös amerikkalaisten suhtellista kilpailukykyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putinilainen oikeinkirjoitus vilahtelee edelleen. Hankkikaa nyt sinne KGB:n oppikouluun kunnollinen suomenopettaja.

      Poista
    2. Harhoihisi tulisi hakea Panun apua,kun näkee venäläisen trollauksen kaikkialla, kyllä me aitosuomalaisetkin osaamme kirjoittaa viallista, puutteellista suomea.

      Poista
    3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. "kyllä me aitosuomalaisetkin osaamme kirjoittaa viallista, puutteellista suomea."

      Oletko tullut ajatelleeksi, että käsitteen "aitosuomalainen" määritelmä sulkee pois huonon suomen kirjoittamisen? "Aitosuomalaiselle" - jos sanalla on mitään mielekästä merkitystä - hyvän suomen kielen opetteleminen ja viljeleminen on määritelmällisesti kunnia-asia.

      Poista
    5. Edelleen eikö kannattaisi kaikilta tänne kommentoimaan haluavilta edellyttää vähintään nimimerkin käyttöä ja voimassa olevaa sähköpostiosoitetta millä vahvistaa nimimerkki?

      Tarvittaessa olisi helpompi bannata suoraan nämä trollit ja muut mieleltään häiriintyneet huutelijat pistämällä asiattomasti käyttäytyvä nimimerkki jäähylle.

      Uhka nimimerkin banneista saattaisi toimia pidäkkeenä ja siten hieman siistiä tätä toisinaan alatyylistä ja täysin älyvapaata kommentointia asiallisemmmaksi.

      Toi tänne kirjoittava kielioppivirheistä kuuluisa anonyymi esiintyy vissiin muilla foorumeilla ja keskustelualustoilla nimellä ja profiilla "Pauli Räsänen".

      Yleensä tavattavissa disinfosivusto Vastavalkean kommenttiosioista tai "Avoin Tilannehuone" & "Venäjän trolliarmeija" nimisistä FB-ryhmistä.

      Kuten "Pauli Räsänen" itse aikoinaan tunnusti anonyyminä kirjoittelunsa tänne:

      https://imgur.com/a/IINJY

      Poista
  16. Trumpistanissa on lähtenyt vyörymään eräs epämielyttäviä mielleyhtymiä esiinnostavia kehityskulkuja.
    Esimerkiksi tuo modernin mielivaltaisuuden ,jopa mielipuolisuuden ilmentymä,eli Q salaliittoteoreetikkojen masinoima kampanja,vaalit hävinneitä tahoja kohtaan,se tuo mieleeni vastaavat,masinoidut tapahtumat ennen Venäjän vallankumouksia, sekä kehityksen Saksassa päätyen natsien valtaannousuun,täysin harhaisessa,vallankumouksellisessa ilmapiirissä.

    VastaaPoista
  17. Markku Siiralla on tänään erittäin mainio analyysi kansaivälisen politikan ja etenkin amerikan ja europan välisestä suhteesta, missä tosiasiallisesti on kyse pelkästä polittisesta ja taloudellisesta sekä kulturillisesta alistussuhteesta.
    Trumpin valtaannousu on paljastanut tämän valtasuhteen raadollisimmillaan,hän röyhkeästi vaatii amerikan alistamia maita maksamaan korvauksia turvallisuudesta, minkä oman alistamisensa avulla ovat europalle tuottaneet.

    VastaaPoista