perjantai 2. kesäkuuta 2017

Infosodan pauketta, pahaa mieltä ja uusia turpoblogeja

Kuohuttavimmat uutiset päätyvät yleensä päällimmäisiksi, eikä mediaankaan kovin montaa teemaa yhtäaikaa isosti mahdu. Kun koti- ja ulkomailla riittää kummallisia tempauksia, niin moni asia jää katveeseen. Olen tähän koonnut muutamia itselleni viime aikoina silmään pistäneitä tapahtumakulkuja, erityisesti turvallisuuspoliittisen kesksutelun ja informaatiovaikuttamisen liepeiltä.

Vaikka herra Johan Bäckman ei ole kuin pieni osa Venäjän vaikuttamistyötä Suomessa, ovat hänen sanomisensa usein mielenkiintoisia viestejä. Kun jokin asia nousee Bäckmanin esityslistalle, voi hyvin ajatella sen olevan syystä tai toisesta tärkeä Kremlille. Viime aikoina Bäckman on kärkkäästi hyökännyt hybridi- ja informaatiovaikuttamisesta puhumista vastaan. Suomen isännöimän hybridikeskuksen alkutaivalta Bäckman häiritsi omalla yhdistyksellään, julkaisullaan ja vielä tuomalla ideologisen mestarinsa Alexander Duginin puhumaan hybridikeskusksen perustamissopimuksen allekirjoituspäivänä. Kuten arvata saattaa, nämä kaksi tapahtumaa esiintyivät medioissa usein samassa jutussa. Taitavaa ja onnistunutta informaatiovaikuttamista.

Nyt Bäckman ehdottaa blogissaan “informaatiorauhansopimusta” Suomen ja Venäjän välille. Tämä on paitsi merkki siitä, että Venäjä pyrkii vastaamaan lännessä heränneeseen ymmärrykseen, myös esimerkki Venäjän usein toistuvasta taktiikasta sanoa yhtä ja tehdä toista. Samalla aloite kehystää Suomen reaktiot Venäjän toimiin ikäänkuin tyhjästä syntyneinä, turhina ja aggressiivisina. Täsmälleen samaa taktiikkaa Venäjä käyttää laajalti, oli kyse sitten sotaharjoituksista tai mistä tahansa muusta aggressiivisen ulkopolitiikkansa osasta. Venäjä esittää uhria, lännen ahdistamaa syytöntä, joka vain puolustaa itseään ahdingossa. Futistermeillä ilmaistuna Venäjä filmaa jatkuvasti, vaikka itse käyttää likaisia temppuja jatkuvasti. Mark Galeotti nimittää tätä linjaa nimellä ”dark power”.  Yleensä valtiot pyrkivät saavuttamaan soft poweria, myötämieltä, jonka avulla sitten voi ajaa omia etujaan. Galeotti miettii, että Venäjä on huomannut, että sen paras mahdollisuus edistää etujaan, on olla ilkeä ja arvaamaton.

Yllättävän monet lännessä näyttävät kanssauhriutuvan Venäjän kanssa ja pitävän tosiaan sitä lännen viattomana uhrina. Tosin, jos haluaa pitää yllä tätä käsitystä, on halukkaasti hylättävä tosiasioita ja selitettävä niitä pois hyvin tomerasti. Tätä monet tekevät esimerkiksi Venäjän Trolliarmeija -FB-ryhmässä tai Vastavalkeassa eri foorumeineen. Niissä levitettävän disinformaation tavoitteena on kehystää Venäjän uhriksi ja länsi roistoksi. Se mikä kenenkin motivaatio levittää tällaista näkemystä on, on tietysti vain henkilön itsensä tiedossa. Suurin osa lienee varmasti vilpittömiä uskossaan, että Suomen valtio tai ainakin muut länsimaat haluavat iskeä tarpeen tulleen vaikka sotilaallisesti Venäjälle.Näin puhuu taitava propagandisti, yhdistäen totta ja valetta: ”Venäläisistä toimittajista ja journalisteista on nyt tullut länsimaiden tärkeimpiä vihollisia. Venäjän media on kuitenkin laaja ja moniääninen, Venäjältä on internetistä helppo löytää mitä tahansa mielipiteitä mihin tahansa asiaan. Länsimediassa sen sijaan sallitaan vai yksi näkemys.” Totta tässä on se, että internetistä on tosiaan löydettävissä mitä tahansa. Se tietenkään ei ole merkityksellistä, koska mikä tahansa laajemman yleisön väline otetaan viranomaisten valvontaan. Esimerkiksi blogin on rekisteröiydttävä mediaksi, jos sillä on yli 3000 lukijaa.  Sen jälkeen sanomisen vapaus onkin mennyttä erilaisten lakien takia.

Bäckman kävi vastikään Pietarissa luennoimassa miten Suomessa vainotaan MV-lehteä ja sen vetäjää Ilja Janitskinia. MV-lehti julkaisi ison jutun luennosta ja Janitskin jakoi sen VKontakten profiilissaan. Bäckmanin ja Janitskinin yhteydestä saanemme tietää lisää jossain vaiheessa tänä vuonna alkavassa oikeudenkäynnissä, jossa he ovat yhdessä syytettyinä. Janitskin toki on edelleen pakosalla. Piilottelu ottaa varmasti voimille ja hän onkin vetäytynyt oman kertomansa mukaan luoonnon rauhaan ja muut hoitavat MV:n asioita. Kasetti on kovilla, kun vapautta ei olekaan entiseen malliin. Sen verran Janitskin kuitenkin on mukana edelleen touhussa, että kun FB sulki yli 25 000 hengen MV:n FB-ryhmän pysyvästi, ilmoitti hän sometoiminnan siirtymisestä VKontakteen. Tätä siirtymää yritettiin jo reilu vuosi sitten, mutta yleisö ei tainnut siirtyä perässä. Nyt kun FB on tarttunut voimallisemmin vihapuheeseen, on motivaattorina pakko.

Jossain vaiheessa Bäckman ja Janitskin tulevat joka tapauksessa istumaan yhdessä oikeussalissa vastaamassa syytteisiin, joissa heidän katsotaan yhdessä toimineen rikollisesti. Johan Bäckmanin pitkäaikainen ystävä Jon Hellevig onkin jo päässyt nauttimaan holtittoman ilmaisunsa seurauksista. Häntä syytetään käräjäoikeudessa Karita Mattilaan kohdistamistaan groteskeista uhkauksista Hellevig ilmaisi tuntemuksiaan siitä, ettei Mattila halunnut Krimin valtauksen ja Ukrainan sodan takia esiintyä venäläisen, vahvana Putinin tukijana tunnetun kapellimestarin kanssa. Hellevig on muuten myös Bäckmanin hybridihöpöyhdistyksen ensimmäisen julkaisun kirjoittaja. Lyhyen vihkosen sakeusaste korkea.

Jon Hellevigin kirjoittama kirjanen, jonka kannesta jo selviää opuksen luonne.

Venäjän vaikuttamistyössä on taustalla myös ihmisiä, jotka tasan tarkkaan tietävät minkä puolesta toimivat. Usein kyseessä ovat suomettumisen ajan yhteydet. Suomessa näitä yhteyksiä perattiin hyvin vähän Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. En näe mitään syytä epäillä, etteikö näitä vanhoja yhteyksiä olisi otettu uudestaan käyttöön, sillä 70- ja 80-luvun ihanteelliset (tai pyrkyri) nuoret ovat todennäköisesti edenneet elämässään asemiin, jossa mennyt yhteistyö itäblokin tiedustelupalveluiden kanssa aiheuttaisi ikäviä seuraamuksia. Liekö sen ajan peruja vai mistä kysymys, mutta esimerkiksi Paavo Väyrynen on ottanut Kansalaispuolueeseensa mukaan ison nipun suomalaisia putinisteja ja kannanototkin ovat monet suoraan Kremlin pelikirjasta otettuja.

Suomen johtava asiantuntija näistä sosialistisista luurangoista ihmisten kaapeissa on vastikään eduskunnan pääsihteerin paikalta eläköitynyt, entinen Suojelupolisin johtaja Seppo Tiitinen. Häneltä on syksyllä 2018 tulossa muistelmateos, jota hän työstää yhdessä Pekka Ervastin kanssa. Mielenkiintoinen kytkentä tässä parivaljakossa on Jaakko Laakso. 2001 Ervasti ja Laakso julkaisivat yhdessä kirjan, jossa muun muassa kerrottiin käynnissä olevasta salajuonesta saada Suomi Naton jäseneksi sekä perusteellisesti esitetty näkemys siitä, että Hornetien hankinta oli Suomen puolustuksen historian kallein virhe. Laakson ja Tiitisen puolestaan epäillään olleen tiiviissä yhteistyössä Neuvostoliiton tiedusteluun liittyvissä asioissa. Taistolaisen Laakson laajalti tiedossa olleet yhteydet KGB:n kanssa saivat jatkua rauhassa koko hänen 20-vuotisen kansanedustajauransa ajan. Tälle on tarjottu selityksenä sitä, että hän jakoi tietoaan myös Tiitisen kanssa.

Myös muualla disinfokentällä kiehuu. Vastavalkeasta ja sen ympärille ryhmittyneistä vasemmistolaisista oli juttu Voimassa. Siitähän toki riemu repesi ja vastalauseet olivat pitkiä ja perusteellisia. Omasta viiteryhmästä tullut kritiikki satutti selvästi. Tosin kritiikin vastaamista vaivasivat ihan ne samat asiat kuin Vastavalkeaa usein muutenkin: vimma määritellä itse termien sisältö, ylenkatse erilaisia näkökulmia kohtaan sekä sitten tietysti joukko melko originelleja oletuksia todellisuuden olemuksesta. Jos joku haluaa tähän Vastavalkean maailmaan tutustua, se käy näppärimmin median virallisia kantoja ilmaisevien kirjoitusten eli pääkirjoitusten kautta.

Lasken Voiman jutun aiheuttaman pahan mielen yhdeksi motivaattoriksi myös minusta kirjoitetulle jutulle. Mielenkiintoista jutussa oli myös se, että siinä julkaistiin luentokalvojani, joita viimeksi julkaisi Juha Molari MV-lehdessä. Luin nyt tätä kirjoittaessa juttua seuraavan kommenttikentänkin. Melkoista tavaraa, monilta osin peräisin jostain rinnakkaistodellisuudesta. Kun epäluottamus on totaalista, syntyy siitä ihan yhtä pahaa jälkeä kuin totaalisesta luottamuksesta.

Juuri tästä perustavaa laatua olevasta erosta syntyy hankaluus näiden ihmisten kanssa keskustelemisessa. Heidän näkemyksensä ovat niin erilaisia suhteessa siihen miten ajattelee maailman ja ihmisten keskenään toimivan. Kun se oma asia ja näkökulma ovat hyvin tärkeitä , niin ne helposti muodostuvat kiinteäksi osaksi omaa minää. Kun sitten joku kiistää näitä näkökulmia, tuntuu se perinjuurin loukkaavalta, koska oiekastaan joku asetttuu uhkaamaan heidän identiteettiään. Näin minä olen ilmeisesti tehnyt ja seurauksena on ollut melkoisesti kaikkea ikävää ja epäkohteliasta. Identiteettipolitiikalla on tapana sellaista meininkiä synnyttää.

Paradoksaalista tässä on se, että mitä pidempään käy keskustelua näiden ihmisten kanssa, niin sitä pahemmaksi hyökkäykseksi ja aggressiivisuudeksi heidän maailmankuvaansa vastaan se tulkitaan. Mitä perusteellisemmin puolustaa omia näkökantoja, sitä huonomman maineen saa. Ei mikään ihme, että useimmat pidättäytyvät keskustelusta. Hämmästyttävää on myös se, miten he eivät näytä lainkaan ymmärtävän sitä, miltä heidän toimintansa näyttää ulospäin.

Joka tapauksessa näissäkin piireissä on nähtävissä sitä samaa radikalisoitumista kuin MV-lehden piirissä. Kun tarpeeksi toistetaan päivästä päivään syitä syventää epäluottamusta ympäröivää systeemiä kohtaan, niin tottakai epäusko lujittuu ja luo tilaa radikalisoitumiselle. Ihminen on saattanut kiinnittyä tällaiseen yhteisöön jonkin yhden itselle tärkeän asian kautta, mutta pikkuhiljaa saakin sieltä hyvin kokonaisvaltaisen näkemyksen maailmasta. Sen jälkeen on helppo vakuuttua eri lailla tilanteeseen suhtautuvien pahantahtoisuudesta ja tuntuu houkuttelevalta tai suorastaan oikealta käydä heidän kimppuunsa, välillä jopa henkilöönkäyvästi. Kun toinen tuntuu uhalta omalle olemassaolon perusteille, niin tämä on tavallaan hyvin normaali reaktio. Erityisesti täm korostuu rasisitisessa ja äärioikeistolaisessa marginaalissa. Tulokset voivat olla hurjia. Onneksi nämä näiden ääriryhmien puoliintumisaika tuppaa olemaan varsin lyhyt.

Olen viime aikoina kuullut muutamilta aktiivisiltä turvallisuuspoliittisilta keskustelijoilta heidän kokevan tilanteen raskaaksi. Henkilökohtaiset hyökkäykset, vaikka kuinka perusteettomat, syövät voimavaroja. Niitä nimittäin riittää ihan kaikkia kohtaan. Tämän kertominen on ikävää sen takia, että näin jotkut saavat mielihyvää onnistumisestaan. Itse olen tullut riepotelluksi niin äärioikealla kuin vasemmallakin. Siksi on erinomaisen hienoa huomata, että poliisi ja syyttäjälaitos ovat päättäneet tarttua vihapuheeseen tarkemmin. Toinen tästä näkökulmasta perin ilahduttavan oikean osuneelta tuntunut tapahtuma oli, että paljon vainoa kokeneelle Saara Jantuselle oli myönnetty Puolustusvoimain lippujuhlapäivänä 4. luokan Vapaudenristi.

Itselläni oikeastaan ainoa syvemmältä pistänyt arvio tuli Hannu Taanilalta. Pelkästään Jukka Tarkan kirjoittaman kirja-arvion pohjalta hän arvioi ajatuksiani näin: ”Nehän ovat kaikkein primitiivisintä Amerikan Tiltua.” Kun on nuoruudessaan kuunnellut henkeä haukkoen Taanilan aikanaan briljanttia ajattelua (oli sen sisällöstä mitä mieltä tahansa), niin onhan se ikävää, että pääsee tuolla lailla mainituksi. Ja vain jonkun muun kirjoittaman, sinällään ansiokkaan, kirja-arvion pohjalta. Jos Taanila olisi tehnyt saman arvion kirjan luettuaan ja asiallisesti perustellut näkemyksensä, niin sitten ei olisi nokan koputtamista. Tai olisi, mutta silloin olisi mahdollista käydä keskustelua. Luulen tosin, että Taanilan mielipide ei sinällään muuttuisi kirjan lukemisesta.

Mutta ei turvallisuuspoliittinen keskustelu onneksi pelkkää sonnanheittoa ole. Viime päivinä minua ovat ilahduttaneet useammatkin asialliset ja mielenkiintoiset puheenvuorot. Jo instituutioksi kurottavan The Ulkopolististin uhkakuva-viikko oli melkoinen pläjäys tietoa. Tekstin lisäksi ulkopolitisteja voi myös kuunnella, kun julkaisutoiminta laajentui podcastin puolelle. Turpoblogeja on tullut kaksikin uutta. Vartiopaikalle idän ja lännen välissä -blogin Marko Enqvist on tuttu jo ennestään SSS-radion ja Maanpuolustus.netin blogeistaan. Nyt hän keskittyy omalle alustalleen. Kannattaa muuten liittyä hänen ylläpitämäänsä Donbass Uutiset -FB-ryhmään, jos haluaa pysyä helposti ajan tasalla, mitä Ukrainan sodassa tapahtuu. Kolmas ilonaihe on juuri eläköityneen diplomaatin, Hannu Himasen blogi Uudessa Suomessa. Himasen viimeinen pesti oli Moskovan suurlähettilänä, joten näkemystä ja tietoa on taatusti. Eläkeläisenä voi myös siihen tietoon perustuvia omia näkemyksiään vapaammin jakaa.

Kuten maailmalla nähdään, ei demokratia ole immuuni valheille ja typeryydelle. Siksi kannattaa seurata hyviä lähteitä sekä tarttua vastaan tuleviin järjettömyyksiin ja kohtuuttomuuksiin. Jokainen on omalta osaltaan rakentamassa tiedoillaan ja puheenvuoroillaan sitä yleistä mielipidettä, joka kuitenkin perimmältään ohjaa demokraattista yhteiskuntaa.

43 kommenttia:

 1. Bäckmanin uskottavuus Venäjän suuren asian viestijänä on vielä ehkä pienen piirun verran parempi kuin Molarin tai Hellevigin, joilla ei ole enää kertakaikkiaan minkäänlaista uskottavuutta. Häsläys menee aina lopulta komiikan puolelle. Suomi ensin-ryhmän telttaleirin kupeessa on iso kyltti "Ilja Janitskin presidentiksi". Ohikulkijat osoittelevat kylttiä sormellaan ja naureskelevat avoimesti.

  Hellevigin puolustuspuheenvuorot Mattila-tapauksessa kertovat myös paljon. "Enhän minä tosissaan tällaisia tarkoita, kännisen ääliön puheita ne vaan, anteeksi nyt ihan kauhean paljon". Niinpä niin. Kännissä heitettyä sekoläppää -selitys irtoaa heti kun aletaan kovistelemaan. Naurua on vaikea pidätellä kun näitä pääsankareita seuraa. Timo Hännikäisen Der Stürmer-henkiset myrsky vodkalasissa-yösessiot Feebussa ovat jo nykykomiikan harvoja tähtihetkiä.

  Pakko myöntää, että salaa odottelin Ryskyn syväluotausta Niinistön spagaatista. Ehkä sellainen tulee jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ennen tätä uhriutumistaan, vuonna 2014 IPU:n Jon Hellevig oli ihan tosissaan näiden "läppiensä" kanssa.

   https://imgur.com/a/n1oU5#e8Uyw63

   http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014051818311784_uu.shtml

   Poista
  2. Pitää paikkansa. Erikoista käytöstä lakimieheltä, jonka pitäisi tietää paremmin.

   Jos haluaa tietää Hellevigin suhmuroinneista ennen Venäjälle (pakenemista?) siirtymistä niin Kari Uotin kirja "Kirottu salaisuus" kertoo lisää. Kirja on suomalaisen talousrikollisuuden perusteos.

   Poista
  3. Joku kutsuikin tätä bäckmanilaista putinistien pelleorkesteria aikoinaan todella osuvasti "Suomen antifasistiseksi komediaksi" :)

   Poista
 2. Jätit pois, Rysky, viikon tärkeimmän turvallisuuspoliittisen tapahtuman: eduskunnan keskiviikkoisen täysistunnon. Siellä pääministeri Sipilä antoi eduskunnalle ilmoituksen turvallisuuspoliittisessa ympäristössämme tapahtuneista muutoksista. Tapaus oli varsin poikkeuksellinen, ja täysistunnon mielenkiintoisuutta lisäsi myös se, että eduskunta kävi samalla keskustelun kansainvälisen avun antamista ja vastaanottamista koskevasta lainsäädännöstä.

  Tämä keskustelu oli erittäin mielenkiintoinen. Sitä leimasi suorastaan yllättävä yksimielisyys. Matti Vanhanen, joka piti keskustan ryhmäpuheenvuoron, sitoutui EU:n avunantolausekkeisiin. Avainlauseet olivat: "Ukrainassa kriisi on ratkaisematon, ja se on aiheuttanut sen, että suhteemme tärkeään naapuriimme Venäjään ei ole eikä voi olla normaali", ja " Viime viikkoina on käyty värikästä ja vähän sekavaakin julkista keskustelua siitä, miten suhtaudumme Lissabonin sopimuksen keskinäisen avunannon määräyksiin. Minusta tähän vastauksen pitää olla hyvin selkeä, päälauseilla sanottu: avunantamisesta ja vastaanottamisesta päätetään tapauskohtaisesti, ja sopimus yksiselitteisesti sitoo meitä." Näillä lauseilla Vanhanen nähdäkseni selvästi sanoutui irti aiemmin häneen liitetyistä ajatuksista, että Suomen alueen käyttämättä jättäminen Venäjää vastaan vihamielisiin toimiin menisi EU:n perussopimusten edelle. Myös vihreät ja SDP sitoutuivat hallituksen ulkopoliittiseen linjaan.

  Vasemmistoliitto ja - yllättäen - kristilliset esittivät selkeästi poikkeavia näkemyksiä. Kumpikin puolue jätti ryhmäpuheenvuorossaan Lissabonin sopimuksen sivuun ja vastusti EU:n "militarisointia" tai "puolustusunionia". Sampo Terho yritti erottaa toisistaan ministeriaseman ja populistipoliitikon tehtävät pohtiessaan mahdollista tulevaa EU-kansanäänestystä, ja epäonnistui.

  Kokonaisuutena debatti aukaisi kuitenkin aika paljon sitä, missä turvallisuuspoliittisen keskustelumme jakolinjat menevät:
  *Keskusta, kokoomus ja soinilaiset persut ovat samoilla linjoilla
  *SDP pohdiskelee pehmeän turvallisuuden kysymyksiä, mutta kannattaa samalla kovan turvallisuuden vahvistamista.
  *Vihreät ja ruotsalaiset ovat vähän militantimmin Venäjää vastassa ja EU:n puolustusyhteistyön puolesta kuin hallitus.
  *KD, vasemmistoliitto ja osa persuista on varsin alttiita omaksumaan venäläisille suopeita kantoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhanen:

   "Viime viikkoina on käyty värikästä ja vähän sekavaakin julkista keskustelua siitä, miten suhtaudumme Lissabonin sopimuksen keskinäisen avunannon määräyksiin."

   Sama värikkyys ja sekavuus leimaa suurta osaa Suomalaisesta turpo-keskustelusta, eikä vain Vanhasen mainitsemassa asiassa. Ei värikkäässä ja polveilevassa keskustelussa varsinaisesti mitään vikaa ole. Se vain kertoo siitä, että keskustelijoilla on käytettävissään erittäin rajallinen määrä faktaa. Se taas johtuu siitä, etteivät Suomen toimintaa linjaavat ja siitä päättävät poliitikot halua käsitellä aihetta avoimesti:

   - Kovan turvallisuuden uhkakuvia ei käsitellä julkisesti
   - Päätösten ja linjausten perusteita ei avata (pitkälti siksi, että se vaatisi uhkakuvista puhumisen)
   - Merkittäviä toimenpiteitä tehdään "tutkakatveessa", koska niitä on usein hankala perustella ilman uhkien yksilöintiä.
   - Samojen toimenpiteiden merkitystä vähätellään ja niiden todelliset perusteet kielletään silloin jos/kun ne nousevat julkisuuteen.
   - keskusteluun nostetaan jatkuvasti (poliitikkojen toimesta) olkiukkoja, joilla väistetään kysymyksiä ja siirretään keskustelu epäoleellisiin asioihin.

   En ole eri mieltä siitä mitä valtionjohto on tehnyt (länsisuhteiden tiivistäminen). Pikemminkin patistaisin tekemään tällä saralla enemmän. Sen sijaan olen sitä mieltä, ettei tapa jolla ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa harjoitetaan kuulu länsimaiseen demokratiaan. Minusta poliitikot kohtelevat kansalaisia kuin lapsia, eivät kuten koulutettuja, fiksuja ja harkintakykyisiä aikuisia jollaisia suuri enemmistö kansalaisista kuitenkin on.

   -EK

   Poista
 3. Onneksi emme tarvitse olla pelkästään yleläisen probakandan varassa seuratessamme maailmanmenoa,olen ottanut tavakseni katsoa utiset myös rt kanavan kautta.
  Myös Venäjän useimmalta tv kanavalta tulee viihdyttävää ohjelmaa, upeita esityksiä, myös viihtessä.

  Hyvä esimerkki uutistemme kieroutuneisuudesta oli, kun Erkka Mikkosen itkeskelyä pidetiin milteipä pääuutisen arvoisena,kun Zaharova uskalsi esitää tälle hienohelmalle Tsetseniassa vierailua, suhtellisuuden taju on kaukana,jos muutaman muslimihomon vuoksi täytetään pääuutis lähetystä.
  Samaan aikaan Pietarin talousfoorumissa Intian ja Venäjän johtajat tekivät merkittäviä kauppasopimuksia,mutta uutisissamme ei mainittu siitä sanallakaan.

  Myöskään aikaisemmin tapahtunut Filipiinien presidentin Venäjän vierailu,jäi suomalaisilta huomioimatta,tosin se keskeytyi,sopivasti sattuneiden isisin terroriiskujen vuoksi, olisiko CIA n likaisten temppujen osasto ollut liikeellä.
  Turhaan te täällä vaahtoatte jostain Bäcmanista,vaikutusvaltaisin suomalainen Venäjällä on Pekka Viljakainen, pääministeri Karhusen neuvonantaja ja asuu viellä samaassa naapurustossa Hjalliksen ja suomen pääministerin kanssa,siinä teille russofobisille hysterikoille olisi oiva kiusanteon kohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi totuutta ei kukaan omista,sivistynyt ihminen kuuntelee asioiden monet puolet,esimerkiksi menestyvälle sijoittajalle on hyve,ymmärtää maailma avoimesti.
   Hyvä esimerkki tietojemme vajavuudesta,suhteessa venäjän nykyisyyteen oli,ettei kukaan tiennyt teollisuusmien Haukan venäjänbisneksistä, ennen kuin tämä kuoli liikenneonnettomuudessa Pietarissa...Pietarissa.

   Poista
  2. Venäläinen "journalismi". Ei mulla muuta. :D

   http://imgur.com/a/VermR

   Poista
  3. Valitettavasti maamme viestintäteollisuuden taso on laskenut niin huonoksi,ettei maailman moniulotteisen maailmankuvan ainesosiksi siitä pelkästään ei ole.
   RT kanavalla on runsaasti myös länsimaisia todellisia viestinnän supertähtiä,joiden analyysit esimerkiksi talouden kehityksestä ovat olleet asiantuntevia.
   Eilen esimerkiksi haastateltavana oli CIA ssa aktiivipalveluksessa oleva toimihenkilö, joka kertoi näkemyksiään meneilään olevasta muslimiterrorismin aallosta länsimaissa.

   Tänään Afganistanin tilanteesta oli myös näkemyksellistä uutisointia,tilanne on siellä pahempi länsimaiden kannalta, kuin meille vapaanmaailman viestimissä annetaan ymmärtää.

   Myös Pietarin talousfoorumi on ollut paljon esillä,myös meidän ministeri Mykkäsemme siellä näytti olevan,lisäneekö Rysky hänetkin maanpetollisten tahojen listalle.

   Poista
  4. Olen samaa mieltä, että RT on propagandakanava, ei uutisknava. Mutta silti täällä ei suvaita rasistista käytöstä ja R-alkuisen, venäläisiä tarkoittavan rasistisen ilmaisun käyttö johtaa kommentin poistoon.

   Poista
  5. Joo onhan siellä vieraana kaikenlaisia asiantuntijoita ja todistajia. Kuten se Ukrainan lennonjohdossa työskennellyt espanjalainen "Carlos". Carlos paljastuikin pian hatusta revityksi sketsihahmoksi. Tuota venäläistä propaganda-paskalinkoa ei seuraa kuin trollit ja idiootit jotka haluavat itseään kusetettavan kerta toisensa jälkeen. :D

   Poista
 4. Voi, Rysky, Rysky...

  Et sinä pahaa mieltä meille (Vastavalkeassa) aiheuta, huomattavasti useammin naurukohtauksia, itse asiassa.

  Tapasi valehdella meistä sumeilematta vain on kovin ikävä. Olet näköjään sanasi mittainen mies, ja jatkat samaa rataa: "mustaa peeärrää" ja disinformaatiota Vastavalkeasta tuli tässäkin kirjoituksessa. Edelleen sinulta on muuten osoittamatta ne syntimme, joista pidät niin kovaa melua.

  Huomauttaisin vielä, että Voiman artikkelin kirjoittajat – perinteiset arvot hylkäävään eliittijournalismiin koulutettavat uus(viher)vasemmistolaiset – eivät kuulu "viiteryhmäämme" sen kummemmin, eikä heiltä tullut "kritiikki" (harhaanjohtava artikkeli) suinkaan satuttanut kenenkään tunteita toimituksessamme.

  Vaan meillä Vastavalkeassa kun on tapana oikaista asiat, jos virheitä olemme sattuneet tekemään. Niinpä oletimme, että näin tekisi myös Voima, kun heidän pääartikkelinsa osoitetaan suurimmalti osin palturiksi – siksi ratakiskosta väännetty vastaus: ojensimme näille opiskelijoille ja Voimalle mahdollisuuden journalistisen etiikan toteuttamiseen edes jälkikäteen.

  Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa tarinointiasi meistä. Ehkä joku päivä innostut esittämään vielä perusteetkin vuosia jatkuneille höpöhöpöväitteillesi Vastavalkeasta – noh, siinä sinulla on toki pieni probleema, kuten me molemmat tiedämme. ;)

  Hyvää kesää, Janne.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä viipyy hyvään journalistiseen tapaan tehty oikaisu julkaisemaanne valeuutiseen jossa väititte Aleppossa pidätetyn 14 länsiliittouman upseeria?

   Poista
  2. Ilmeisesti toveri Pohjola on siirtynyt VV:n vahvuuteen?? No sopii kuin nenä päähän, paljon tekstiä ilman minkäänlaista järkevää sisältöä.

   Poista
  3. Häiriintyneitä huru-ukkoja ja hörhöjä koko FB-ryhmä täynnä. :)

   #akuuttipsykiatrianosasto #lääkkeet

   Poista
  4. Jep. Tässäpä tuon ryhmän yhden pahimman, happivajauksesta kärsivän latvakakkosen Yleisradiota käsittelevä aivopieru. Yle on tän latvakakkosen mukaan natsivainoista selvinneen unkarin juutalaisen George Soroksen äänitorvi joka tuottaa siis natsi-propagandaa. Ei mikään ihme miksi kotimaiset Venäjää palvelevat trollit ja vastavalkealaiset ovat yleinen pilkanaihe.

   https://imgur.com/a/HvuNE

   Poista
  5. Look son! Cia! Cia everywhere!6. kesäkuuta 2017 klo 13.14

   Käyttättekö te vastavalkealaiset jotain kovia huumeita millä olette saaneet ajatuksenne näin v..t..n sekaisin?


   http://imgur.com/a/AnexD

   Poista
  6. Vian ei tarvitse olla iso, kun se on päässä.. Tuota voisi pitää ohjenuorana VV:aa lukiessa..

   Poista
  7. Huomauttaisin vielä, että Voiman artikkelin kirjoittajat – perinteiset arvot hylkäävään eliittijournalismiin koulutettavat uus(viher)vasemmistolaiset – eivät kuulu "viiteryhmäämme"

   Tämähän on ihan alusta loppuun hommafoorumia. Mitähän ne "perinteiset arvot ovat"? (veikkaus: rasismia ja homovihaa)

   Poista
  8. Sama feikkiprofiileilla toimiva ruplatrollipataljoona kiertää somessa faceryhmissä Tilannehuone- Venäjän Trolliarmeija- Vladimir Putin Fan Club Finland- Näkökulma Venäjä

   Poista
  9. Ilmeisesti tätä vastavalkealaista pölvästiä, toveri Halosta harmittaa se että Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettyä hienoa lentonäytöstä Kaivopuistossa ei käytettykään toverillisesti, kuollutta YYA-henkeä kunnioittaen, Venäjän ja Suomen yhteistyön lobbaamiseksi sekä venäläisten Sukhoiden ja Migien kauppaamiseksi. Vittu mitä pellejä. :)

   https://imgur.com/a/fnwZZ

   Poista
 5. Vatavalkeasta on kehittymässä uusi Kananava,tosin digitaalisessa muodossa.
  Risto Volasen,Sampo Ahdon ym julkaisujen tasoa ei kukaan voi aliarvioida.
  Olemmeko tulleet suomalaisen viestinnän kehityksessä tilanteeseen, missä ainoan oikean totuuden epäilijät,turpokeskustelijoiden toimiessa pääinvisaattoreina, joutuvat kuvainnollisesti ottaen roviolle.
  Mielestäni suomalaiseen yteiskuntaan kuuluu niin eurointoilijat, kuin jenkkien palvojat,että myöskin russofiilit,edellyttäen kuitenkin hyvientapojen keskinäistä kunnioitusta,sekä mielipiteen vapauden vaalimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Btw. Tää palstan vakio anonyymi TROLLIPELLE taitaa olla "Venäjän trolliarmeija" ja "Vastavalkean tilannehuone" Facebook-ryhmissä vaikuttava valeprofiili joka käyttää nimeä Pauli Räsänen.

   Poista
  2. "Mielestäni suomalaiseen yteiskuntaan kuuluu niin eurointoilijat, kuin jenkkien palvojat,että myöskin russofiilit"

   Suomalaiseen yhteiskuntaan ei kaivata "russofiilejä" = maanpettureita.

   Poista
  3. Russofilian harjoittaminen onnistunee parhaiten Venäjällä. Voin avustaa menolipun hankkimisessa ja pakkaamisessa.

   Poista
  4. Noilla kommenteilla paljatatte,ettette ole avoimen yhteiskunnan puolustajia,voitte mielihyvin pitää näkemyksenne,mutta myös edellytän itselleni saman oikeuden,jos minusta Venäjä ja venäjäläinen kultuuri on monipuolinen ja kiehtova,ei sen pitäisi olla pois Teiltä.
   Amerikkalaisessa kansankultuurissa on myös erittäin paljon kiinostavuutta,mutta se kaupallinen paska, mikä sieltä leviää on sietämätöntä,valitettavasti maamme kansan ääliömäisemmät osat ovat juuri sen kultuurillisen tarjonnan saastuttamia.

   Poista
  5. ^^ Igor The Troll is butthurt. *LOL*

   Poista
  6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. On perin vanhaa tietoa, että juuri Israelista on organisoitu nettivaikuttamista jo aikojen alusta. Megafon ohjelmistolla kerättiin väkeä näennäisesti ympäri maailmaa nettiäänestyksiin, peukutuksiin, ilmiantoihin, vastakommentointiin. Järjestelmän toiminta tuli todennettua monesti aikoinaan. Ja linkki vanhaan videoon jossa nettitrolleja koulutetaan Wikipedia - Israel is paying internet workers to manipulate online content

   Muut poistetun kommentin asiat olivat myös totta, mutta antaa olla jos asian toteaminen ääneen koetaan edelleen jotenkin epänormaaliksi tai loukkaavaksi. *LOL* *DDD*

   Poista
  8. Uusi maanpuolustus blogin anonyymin putinistitrollin uhriutuminen. Ei uponnut blogissa putinistipropaganda ja siitä mielenpahoitus.


   https://imgur.com/a/IINJY

   Poista
 6. Rysky, onneksi olkoon, olet levittämässä savuverhoa kansan eteen "venäjätrollit, mv-lehti, vastavalkea, bäckman, molari...". Onnitteluni johtuu siitä, että savuverho on niin sakea, ettei sen läpi kansa näe mitä tapahtuu todella.

  Mitä te natolaiset puuhaatte savuverhon takana?

  Suomeen on perustettu NATOn hybridikeskus. Se on eturintaman taisteluasema keskellä Suomea. Mitä muuta te puuhaatte savuverhon takana? Lappiin on raahattu, lennetty valtava sotajoukko ei suomalaista armeijaa harjoittelemaan sotaa. Siellä savuverhon takana puuhataan samaa joukkojen siirtoa kuin vuonna 1940 natsiarmeijan viimeksi marssiessa maahamme sotimaan Venäjää vastaan. Sekin tuli Ruotsin läpi kuten tämä vuoden 2017 armeija tulee.

  Huomasit aivan oikein. Sanoin natsiarmeijan saapuneen maahamme 1940, vuotta ennen Jatkosodan käynnistymistä, eli operaatio Barbarossan käynnistyessä Se hyökkäsi isänmaamme sisältä, isäntämaamme itärajalta saksalaiset kohti Muurmanskin rataa. Miksihän venäläiset oli vihaisia suomalaisille, eihän se me oltu, vaan saksalaiset...

  Siitä seurasi tietenkin se, että jouduimme ajamaan nämä saksalaiset maastamme Lapin sodassa 1944-45.

  Ole huoleti. Tulemme ajamaan jälleen vieraan armeijan maastamme. Hybridikeskus lähtee luin ripuli riulta. Käsken Rysky sinut tottelemaan isänmaan velvollisuuksia, asekädessä ampumaan aseveljiäsi.

  Sitten tuosta uhriutumisesta lainaus tekstistäsi: "Olen viime aikoina kuullut muutamilta aktiivisiltä turvallisuuspoliittisilta keskustelijoilta heidän kokevan tilanteen raskaaksi. Henkilökohtaiset hyökkäykset, vaikka kuinka perusteettomat, syövät voimavaroja."

  Syytät eri mieltä kanssasi olevia uhriutumisesta, toisaalta vaikuttaa siltä, että sinä ja turvallisuuspoliittiset keskustelijat uhriudutte yhtä lailla.

  T. Jarmo Lius

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä Janus Putkosen Donbassin-trollitoimiston etätyöntekijöillä ei olisi kyllä hirveästi varaa saarnata isänmaallisuudesta muille.

   Poista
  2. savuverhoa savuverho savuverhon savuverhon savuverhon

   Yksi syy miksi NL hävisi kylmän sodan oli juuri tällainen jankkaava ja propagandaksi tunnistuva propaganda. Tämä ikään kuin vinkkinä Jarmolle.

   Poista
  3. Propagandan levityksen sijaan ,kannattanee vaan keskittyä kuuluisan Karjalanpizzan myynnin edistämiseen. :DD

   Poista
 7. Luulihan Otto Wille Kuusinenkin olevansa isänmaan asialla. J.Liuksen teksti vain todistaa sen että näitä häiriintyneitä yksilöitä riittää tänäpäivänäkin.

  VastaaPoista
 8. Näpertelyä ovat nämä turpo-mielensäpahoittajat. Venäjän näkökantoja valaisevalla blogialustalla kommenttiosassa viljellään linkkiä hyvin tehtyyn videonpätkään, joka vaikuttaa kuin keskimatkan ballistinen ohjus rinnakkaistodellisuudessa elävien tajuntaan.Mietin vaan kun täällä vihjaillaan kovista huumeista, että miten homma mahtaa oikeasti mennä. Suomi Afganistanissa vahtimassa heroiinin häiriötöntä tuotantoa, Suomi Golanilla suojaamassa Israelia, Suomi Tsadissa suojaamassa maailmanpankin öljykenttiä, Suomi kouluttamassa Kurdeja, Suomi rajat auki vastaanottamassa valepakolaisia Afrikasta Pakistaniin. Vuosikymmen turvallisuusihmiset varoitteli nukkuvista soluista ja nyt nukkuvat prikaatit oikein majoitetaan ja ruokitaan perustamiskeskuksissa ympäri maata.

  <a href="https://www.youtube.com/watch?v=U1Qt6a-vaNM></a>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Vuosikymmen turvallisuusihmiset varoitteli nukkuvista soluista ja nyt nukkuvat prikaatit oikein majoitetaan ja ruokitaan perustamiskeskuksissa ympäri maata."

   Sinä aikana kun "turvallisuusihmiset" eli halla-aholaiset ovat lietsoneet muslimiterrorismikammoa, Suomessa ei ole tapahtunut ainoatakaan islamistista terrori-iskua. Samana aikana on tehty useita Venäjän tukeman äärioikeistolaisen aatemaailman inspiroimia itsemurhaiskuja (joita ei tietenkään sellaisiksi sanota, koska valkoinen iho).

   Poista
  2. Jos viittaat Jokelan ja Kauhajoen kouluammuskeluihin, niin ne olivat aselakien kiristämiseksi lavastettuja tilaustöitä. Tilaajana todennäköisesti globaalin rahamaailman eliitti, jolla ollut sama agenda ympäri maapalloa. Britanniassa jopa onnistuivat lavastetun päiväkotiammuskelun jälkeen. Venäjällä ei tällaiseen motiivia ole, eikä tapahtumaketjussa olisi mitään logiikkaakaan noista lähtökohdista. Ilmeisesti tekijöillä näpit alkaa jo poltella, kun nyt syyllisyyden siirtäminen on aktivoitunut pelkän vaikenemisen sijaan.

   Poista
  3. Globaalin Kaliffaatin nukkuvista terroristisoluista on puhuttu paljon ennen kuin Halla-ahoa kukaan edes tunsi. Persutkin kuuluivat silloin marginaaliin.

   Persut nostettiin rahamisesten mediakamppanijalla marginaalista siksi, että Kokoomus nousisi 2011 vaaleissa suurimmaksi puolueeksi viemään Suomea natoon. Logiikka oli siinä, että Persut huuhtoi ääniä kaikilta muilta puolueilta ja näin Kokoomus jäi lantakasan suurimmaksi pökäleeksi. Ja Persuthan jäi silti suosiolla oppositioon, kuten varmasti kassakaappisopimuksessa oli sovittu, nauttimaan uusista muhkeista puoluetuistaan.

   Poista
  4. Narkkipiispa & Nistiretkeläinen9. kesäkuuta 2017 klo 11.35

   Ei tarjontaa ilman kysyntää ,halpa afgaanipolle on kelvannut venäläisille nisteille pitkään. Venäjän 3 miljoonaa heroinistia käyttää suurimman osan maailman heroiinista.

   http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afganistanin-suoltama-heroiini-lisaa-hivia-venajalla/2198680

   Poista
 9. Näpertelyä ovat nämä turpo-mielensäpahoittajat. Venäjän näkökantoja valaisevalla blogialustalla kommenttiosassa viljellään linkkiä hyvin tehtyyn videonpätkään, joka vaikuttaa kuin keskimatkan ballistinen ohjus rinnakkaistodellisuudessa elävien tajuntaan.

  Mietin vaan kun täällä vihjaillaan kovista huumeista, että miten homma mahtaa oikeasti mennä. Suomi Afganistanissa vahtimassa heroiinin häiriötöntä tuotantoa, Suomi Golanilla suojaamassa Israelia, Suomi Tsadissa suojaamassa maailmanpankin öljykenttiä, Suomi kouluttamassa Kurdeja, Suomi rajat auki vastaanottamassa valepakolaisia Afrikasta Pakistaniin. Vuosikymmen turvallisuusihmiset varoitteli nukkuvista soluista ja nyt nukkuvat prikaatit oikein majoitetaan ja ruokitaan perustamiskeskuksissa ympäri maata.

  JFK to 911 Everything Is A Rich Man's Trick

  VastaaPoista
 10. There's a chance you're qualified for a free $300 Ikea Gift Card.

  VastaaPoista