Ohessa on vetoomus, jossa pyydetään ihmisiä kertomaan kontakteistaan itäblokin tiedustelupalveluihin. Se on paljon pyydetty.
Se mikä nyt näyttää käsittämättömältä, oli silloin suorastaan ymmärrettävää. Totalitarismi on aina etsinyt nuoria idealisteja ja sitonut heidät häikäilemättä itseensä. Pitkään näytti siltä, että nämä voidaan unohtaa historian hämäriin, mutta tilanne muuttui. Nyt totalitarismi on taas nousussa ja vanhoja siteitä kiristetään taas. Menneitä kannattaa avata jo senkin takia, että nyt joku välttyisi samanlaiselta.
Rysky
Irti menneisyydestä
Tänään 3.10.2016 tulee kuluneeksi 26 vuotta Saksojen jälleenyhdistymisestä. Saksalaiset ovat malleina meille muille siitä, kuinka ihmiset ovat kipua pelkäämättä kohdanneet menneisyytensä ja selvittäneet välinsä sen kanssa. Saksassa tämä on tehty nyt kahdesti, mutta Suomessa kaivataan yhä lopullista pesänselvitystä suomettumisen ajan tapahtumista.
Pääsääntöisesti on erinomaisen hyvä asia, että me suomalaiset olemme rauhallista kansaa. Meillä ei kaadeta patsaita. Valitettavasti meillä on myös ollut tapana lakaista vaikeiden kysymysten käsittely vuosikymmenten päähän tapahtumista. Vuosi 1918, toinen maailmansota ja viimeisenä suomettumisen ajan pesänselvitys on ollut hidasta tai jäänyt tekemättä. Ajan myötä tietoa häviää, mikä on oikeudenmukaisuuden ja oikeusturvan kannalta huonoa asia.
Myös Suomen turvallisuustilanne tässä ja nyt vaatii lähimenneisyyden avointa käsittelyä eli lustraatiota. Venäjä käyttää käynnistämässään hybridisodassa vanhoja vaikutusverkostojaan, jotka maassamme kasvoivat kylmän sodan aikana mittaviksi. Nämä yhteydet voivat periytyä myös nuoremmille sukupolville konkarien esimerkin ja riippuvuuksien kautta.
Tarinoita on paljon. Totuuden on tultava julki, mutta minkäänlaiselle “kivittämiselle” ei ole tarvetta. Tämä rohkaisee mahdollisimman monia astumaan esiin.
Peittely-yrityksiäkin on ollut – sellaiset eivät ketään hyödytä. Mitä enemmän kiistetään ja asian käsittelyä viivytetään, sitä enemmän valheiden verkkoon upotaan. Totuuden kertominen vapauttaa myös psyykkisesti. Arkistoja avautuu käyttöön koko ajan lisää, minkä vuoksi suuri osa yhteydenpidosta tulee joka tapauksessa ilmi. Kun itse kertoo, mitä on tapahtunut, voi kertoa kaikki olennaiset asiat. Arkistot ovat tallentaneet vain pienen osan siitä todellisuudesta, jossa kaikki tapahtui.
EU:n sisäkomissaari Frattini vastasi vuonna 2007 MEP Hannu Takkulan kirjalliseen kysymykseen koskien entisten valtioiden arkistojen järjestämistä:
“Sillä, miten totalitaaristen järjestelmien aikana luodut henkilötietoarkistot järjestetään ja erityisesti missä määrin näiden järjestelmien uhreille olisi myönnettävä mahdollisuus tutustua heitä itseään tai kyseisten järjestelmien kanssa yhteistyössä toimineita henkilöitä koskeviin tietoihin tai missä määrin kolmansien osapuolten, kuten tutkijoiden, olisi voitava tutustua kyseisiin tietoihin, on ilmeisiä välittömiä vaikutuksia kansalliseen sovintoprosessiin ja siihen, miten vanhat haavat paranisivat parhaiten.”
Frattinin hengessä vetoamme, että kaikki asiasta jotakin tietävät ja osalliset tulisivat esiin parhaaksi kokemallaan tavalla. Vanhat valheet pitävät liian monia otteessaan. Nyt on hyvä aika irtautua aidosti menneisyydestä.
Tällä avoimella kirjeellä ei ole allekirjoittajia, vaan tukensa keskustelulle asiasta voi osoittaa
1. Jakamalla kirjettä eri puolilla
2. Kertomalla ja julkaisemalla aineistoa, mikäli on kerrottavaa tai julkaistavaa (lehdistössä, omissa blogeissa, kirjoissa… mahdollisuuksia on paljon)
3. Tukemalla muutoin asian käsittelyä edistäviä yhteisöjä, yhdistyksiä ja yksilöitä (esimerkiksi tutkijoita, journalisteja, kirjailijoita, ja Lustraatio-hankkeita)
4. Esittämällä asiasta aktiivisesti kysymyksiä ja perehtymällä jo saatavilla olevaan tietoon - ei päästetä poliitikkoja ym. vaikenemaan ensimmäisen, uskottavalta kuulostavan meriselityksen jälkeen. Niin sosiaalinen media kuin turut ja toritkin sopivat tähän.
5. Osoittamalla kaikinpuolista kypsyyttä ja totuudenrakkautta asian käsittelyssä ja muutoinkin
Onko tämä taas Verkkomeedion kirjoittama, kun ei löydy kirjoittajan nimeä?
VastaaPoistaMitä mieltä olet itse asiasta?
PoistaVetoomus on kaikin puolin kannatettava. Kohta 5 on äärimäisen tärkeä. Noitavainoja ei varmaan kukaan kaipaa.
VastaaPoistaHyvä alku lustraatiolle olisi ns. Tiitisen listan julkaisu. Poliitikot tuskin ryhtyvät ajamaan julkaisua oma-aloitteisesti. Kansalaisaloite voisi olla eräs tapa herättää keskustelua Tiitisen listasta ja lustraatiosta yleisemminkin. Aloite kasvattaisi myös painetta listan julkistamiseen, ainakin jos riittävän monet kannattavat sitä.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi
Tiitisen lista menettää merkityksensä jos se julkaistaan. Joo, ehkä joku eläkeläispoliitikko saa siipeensä, koska joku nimi sillä listalla on pakko olla. Listan todellinen teho perustuu siihen, että nyt kenet tahansa voidaan sinne lisätä mikäli liian itsenäiset poliitikot eivät muuten taivu rahavallan tahtoon. Media käyttää Tiitisen listaa kuten sapelia.
Poista"Kansallisen turvallisuuden kannalta epäilyttävien kontaktien lakaiseminen maton alle vaikuttaa hyvin haitallisesti luottamukseemme ihmisoikeuksia, sananvapautta ja oikeusvaltioperiaatetta kunnioittavien kumppaniemme silmissä."
Poistahttp://www.verkkouutiset.me/tutun-totuuskomissiosta-malli-suomettumisen-perkaamiseen/
Vihanlietsontaa emme tarvitse, vaan rauhanomaista yhteistyötä, koko tellukselle.
VastaaPoistaJospa aloitettaisiin paljastukset siitä, kuka järjesti Jokelan ja Kauhajoen kouluammuskelut. Tai kuka myrkytti ja myöhemmin ampui Tony Halmeen.
VastaaPoistaKieltämättä tuo kirje poikkeaisi käsittelemästään ongelmasta selvemmin, jos alla olisi edes yksi nimi. Nyt syntyy vaikutelma, että on kyse Lustraatio-projektin saamisesta uudelleen julkiseen keskusteluun. Voin tietysti olla ihan väärässäkin.
VastaaPoistaSiihen en usko, että kirje tuottaisi julkilausuttua tulosta. Maailma ei ole sellainen paikka. Hurskas lause kivityksen välttämisestä jääköön omaan arvoonsa. Jos taas otamme asian vakavasti, joudumme omaltakin kohdaltamme kysymään kuten Dostojevski 1880, onko hänen tehtävänsä tehdä ilmiantoja turvallisuuspoliisille. Hän päätyi kielteiseen vastaukseen useista syistä.
Toisekseen en itse pidä lustraatiota tai salaliittojen etsiskelyä Suomen turvallisuus- ym. poliittisen tilanteen kiireellisimpänä tehtävänä. Sen sijaan Jouko Jokisalon huomio, ettei monikulttuurisuus voi toimia eriarvoisessa yhteiskunnassa, on mielestäni tärkeä. Se kehottaa etsimään tilanteen ratkaisuun avaimia sieltä, missä ne ovat, eikä katulampun alta, vaikka siinä onkin valoisinta ja helpointa haeskella.
Esimerkiksi tämä olisi otettava vakavasti: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/kansainvalinen-punainen-risti-varoittaa-vakivaltaisia-kansannousuja-nahdaan-pian-euroopassa/?shared=8878-93fcf3e2-4
PoistaJos korruptoitunut punainen risti varoittaa tuollaisesta, niin se on tulkittava uhkauksen ja lupauksen välimaastosta.
PoistaAina on puhuttu tuleeko vihollinen Suomeen idästä vai lännestä. Yli vuosikymmenen olen tuohon todennut, että vihollinen voi tulla myös sisältä päin ja yleensä olen saanut porukoilta oudot katseet. Onko aika on nyt käsillä?
"Aina on puhuttu tuleeko vihollinen Suomeen idästä vai lännestä."
PoistaNo huh huh. En ole elämäni aikana tavannut yhtään täyspäistä Suomalaista joka pitäisi mahdollisena, että vihollinen tulee Suomeen lännestä. Paitsi korkeintaan koukkaamalla.
Entäpä sisäinen vihollinen? Olihan meillä suomettumisen aikana poliitikko- ja virkamieskunnassa Quislingeja ja kommunistit puuhasivat vallankumousta heti sodan jälkeen. Kummatkaan eivät onnistuneet viemään Suomelta itsenäisyyttä.
Yhteiskuntajärjestystä vastustavia henkilöitä on Suomessa varmaan edelleenkin. He ovat kuitenkin marginaalissa, enkä näe mitään mahdollisuutta, että he saisivat massoja mukaansa.
Summa summarum. Vihollinen tulee, jos on tullakseen, idästä. Piste.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
PoistaOk, nyt ymmärrän edellisen kommenttisi. Sanoit:
Poista"yleensä olen saanut porukoilta oudot katseet."
Jos näin tekstin välityksellä onnistuu, niin saat oudon katseen myös täältä.
Itse olen toisilla linjoilla lähes kaikesta mitä sanot. En pidä nykyistä matujen määrää suurena, koko yhteiskuntaa horjuttavana uhkana. En myöskään kiellä maahantulon aiheuttamia ongelmia. Ne ovat kuitenkin hallittavissa.
Isäntämaasopimus on mielestäni Suomen etu. Se on yksi osa Suomen uskottavaa puolustusta. Sotahaukat jotka tänne voisivat olla tulossa, eivät suinkaan ole pukeutuneet demokratian kaapuun, vaan piippalakkeihin.
Olen samaa mieltä EU:n ja eri EU -maiden ongelmista. Kyvyttömyys ratkaista pakolaisiin, talouteen ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia on aivan ilmeinen. Ratkaisu ei kuitenkaan ole eristäytyminen ja EU:n hajaannus, vaan entistä tiiviimpi yhteistyö turvallisuudessa, ulkorajojen valvonnassa ja talouden hoidossa.
Rahavallan (tai juutalaisten jne.) salaliittoihin en usko. SDR:sta ei koskaan tule tavallista valuuttaa, vaan se pysyy kansainvälisten organisaatioiden kirjanpitovaluuttana, reservivaluuttana jne. kuten tähänkin saakka.
Eli olemme osittain samaa mieltä ongelmista joita Suomessa ja EU:ssa on. Niiden syistä ja keinoista niiden ratkaisemiseksi olemmekin jo sitten aivan eri mieltä.
Matut eivät keskenään lyhyellä aikavälillä saa Suomessa mellakkaa aikaiseksi. Heidät on kuitenkin värväämällä ja yllyttämällä tänne saatu lähtemään. Tästä maahantuonnin organisoinnista on riittävästi viitteitä ja jo viime jouluna ennustin, että matuja tullaan käyttämään poliitikkojen kiristämiseen uhkaamalla yleistä yhteiskuntarauhaa. Ja viime uutenavuonna ennustus toteutui jo useissa maissa oranisoituina raiskauspartioina, törkeimmin Saksan Colognessa.
PoistaMellakointiin tarvitaan vain musta blokki, pieni brändätty provokaattori ryhmä Oodinien tyylliin, joka tökkii mellakat alkuun ja media paisuttaa halutessaan miten suureksi tahansa. Onneksi Niinistö piti kuuluisan maassa maan tavalla puheen ja hommaan alkoi tulla tolkkua.
Poistin rasistisen kommentin. Sen sisältämä asia olisi ollut helppoa ilmaista myös ilman rasistisia termejä.
VastaaPoistaKontaktit Venäjään ovat Suomen ainoa henkireikä vapaaseen maailmaan Naton fasismin vyöryessä päälle.
VastaaPoista