torstai 3. maaliskuuta 2016

Soldiers of Odin on uusnatsiliikkeen peitejärjestö


Hahmottelin karkean kuvion siitä, mitä poliittisia ulottuvuuksia Soldiers of Odiniin liittyy.

Huom Obs! Tekstissä olevien linkkien takana lisätietoja tässä mainituista asioista.

Kohua herättänyt ja kovaa vauhtia kansainvälistyvä Soldiers of Odin -järjestön tausta on pohjoismaisessa uusnatsiliikkeessä. Vaikka SoO esittäytyy kansalaisten turvallisuuden edistäjänä, on se käytännössä uusnatsien Suomen Vastarintaliikkeen peitejärjestö. Sen avulla värvätään ja radikalisoidaan jäseniä. Järjestön nimikin on osa kansainvälistä valkoista valtaa ajavien ääriliikkeiden kuvastoa. Kuten kiihkeämmissä vakaumusryhmissä usein, on myös Soldiers of Odinin yhteydessä tapahtunut sirpaloitumista erilaisten poliittisten näkemysten takia.

SVL on poikkeus marginaalisten poliittisten ryhmien joukossa, joiden jäsenistö on yleensä vaarallista lähinnä itselleen. SVL on osa pohjoismaista uusnatsiliikettä ja sen toiminta on suunnitelmallista, pitkäjänteistä ja taitavaa. Sisäministeriön tilannekatsaus vuonna 2013 kuvasi SVL:a näin:  "Tästä huolimatta SVL on organisoituna, demokratianvastaisena ja militanttina liikkeenä potentiaalisesti vaarallinen."

Hyvä kuva järjestön kyvystä käsitellä asioita saatiin, kun sen keskustelufoorumin sisällöt hakkeroitiin pari vuotta sitten. Aineistoista kävi vastaansanomattomasti ilmi, että SVL on keskitetysti johdettu ja poliittisesti taitava organisaatio, joka ottaa myös informaatioturvallisuuden tosissaan. Foorumilla ei nimittäin saanut pukahtaa mitään ”aktivismista” eli laittomasta toiminnasta.

SVL:n johtaja Juuso Tahvanainen toteaa hakkeroiduissa keskusteluissa muun muassa seuraavaa:
"Suomi on pieni maa, eikä täällä välttämättä ole tarvittavaa määrää kansallissosialistisia fanaatikkoja rekrytoitavaksi. Siksi on rekrytoitava kehityskelpoisia kansallismielisiä ja radikalisoitava heidät askel askeleelta."

Juuri tästä on kyse Soldiers of Odinissa. Tällä hetkellä on Suomessa ja muuallakin Euroopassa runsaasti epävarmuutta ja pelkoa. Taloudellinen tilanne on huono, pakolaiskriisi ahdistaa, Euroopassa soditaan ja sosiaaliset ongelmat kasvavat. Ahdinko on kasvanut jo useamman vuoden, vaikka siitä ei olekaan haluttu puhua. Ei mikään ihme, että moni miettii miten toimia oman itsensä, perheensä ja yhteisönsä hyväksi. Nuorten miesten radikalisoiminen uskomaan väkivaltaan taistelussa hyvän puolesta pahaa vastaan on maailman vanhimpia ja aina toistuvia tarinoita.

Tähän markkinarakoon on SVL iskenyt Soldiers of Odinilla ja siitä näyttää tulevan myös menestyksellinen vientituote. Esimerkiksi Virossa on kuitenkin paremmin ymmärretty tällaisten ryhmittymien aiheuttama vaara sisäiselle turvallisuudelle. Jos kysymyksessä olisi normisohlaus, ei laajempaa vaaraa olisi. SoO:ssa on kuitenkin kyse häikäilemättömän ja osaavan poliittisen ääriliikkeen toiminnasta sille hyvin suotuisissa olosuhteissa. Tässä maailmanajassa niin moni uskomattomalta tuntuva asia on muuttunut mahdolliseksi, että jopa uusnatsiryhmittymän levittäytyminen valtakunnallisesti merkittäväksi toimijaksi tuntuu mahdolliselta.

Jotain kertoo sekin, että SVL ei käsittele lainkaan Soldiers of Odinia omilla sivuillaan. Ainakaan niin, että Google sitä löytäisi. Jos järjestöjen välillä ei olisi yhteyttä, olisi SoO mitä luonnollisin kiinnostuksen kohde rasistisella ja maahanmuuttovastaisella sivustolla. SoO:a pyritään pitämään puhtaana ja helposti lähestyttävänä, jotta ”kehityskelpoiset kansallismieliset” eivät säikähtäisi. Ihan kokonaan SoO:n väen natsisympatioita ei ole onnistuttu peittämään.

SoO on organisoitu emojärjestönsä tapaan alueellisiin ryhmiin. Toiminta on muuttunut niin laajaksi, että järjestössä on täytynyt ottaa käyttöön piirijako, jossa esimerkiksi Joensuu johtaa kuuden kaupungin jaosten toimintaa Itä-Suomessa.Tästä minun FB-seinälläni julkaisusta toimintakertomuksesta käy hyvin ilmi SoO:n toiminnan järjestäytyneisyys ja sisäinen raportointi. Se taas kertoo siitä, että organisaatiolla on johto ja toimintaohjeet. Samasta kertoo myös järjestön voimakas kansainvälinen levittäytyminen. 

SoO:n toiminnasta nousevat väistämättä mieleen vastarintaliikkeet eri ajoissa ja paikoissa. Sorretuksi itsensä kokenut väestönosa järjestää itse palveluja, joita se ei koe yhteiskunnalta saavansa. Esimerkiksi PKK Turkissa ja Hamas Israelissa toimivat aseellisen taistelun ohella juuri näillä keinoin. Niiden tavoitteena, kuten varmaan täälläkin, on rakentaa luottamusta ja kannatusta väestön keskuudessa. Sitä tarvitaan, kun halutaan edistää omia poliittisia pyrkimyksiä. Kun pyritään kumoamaan vallitseva valta, on aina ja kaikkialla siihen liittynyt yhteiskunnan väkivaltamonopolin murtaminen, josta tässä katupartioinnissakin on kyse. Reilun vuoden päästä ovat kunnallisvaalit, saa nähdä miten SoO niihin reagoi. Tällä hetkellä uusnatseilla ei ole uskottavaa poliittista siipeä kuin perussuomalaisten sisällä. Joka tapauksessa järjestöllä on selvästi yhdessä sovittu linja pyrkiä nousemaan tunnustetuksi osaksi yhteiskunnallista koneistoa. Toivottavasti niin ei pääse missään käymään. Ei tarvita kummoista tapaamista, kun SoO on valmis julistamaan "neuvotelleensa" ja "sopineensa" asioita viranomaisten tai poliitikkojen kanssa.

Pohjoismaista uusnatsiliikettä johtavalla Nordiska motståndsrörelsensilla on läheiset suhteet venäläiseen veljesjärjestöön RID:n. Onpa sieltä saatu rahalahjoituksiakin toimintaan. Vaikka RID on periaatteessa oppositioryhmä, on sen toiminta sen laatuista ja laajuista että se ei toimisi ilman hallituksen myötämieltä.

Tämä nimellisten asemien ristiriita on tuttua monesta muustakin yhteydestä venäläisessä politiikassa. Duumassa ei lasketa olevan yhtään aidosti oppositiohenkistä puoluetta, vaan ne kaikki ovat osa Putinin ohjaamaa demokratianäytelmää. Oikea oppositio on niin ahdistettu ja hajallaan, että mikä tahansa oikeasti toimiva poliittinen järjestö on käytännössä hallituksen suojeluksessa.

Venäjän valtion voimakkaasti medioissaan toistama narratiivi on, että pakolaiskriisi syöksee Euroopan barbariaan. Tähän asetelmaan SoO sopii täydellisesti. Se esitetään voimana, joka ottaa vallan haltuunsa, kun järjestäytynyt yhteiskunta ei siihen pysty. Toisaalta Venäjä ajaa sotatoimillaan Syyriassa ihmisiä liikkeelle ja toisaalta tukee maahanmuuttovastaisia voimia läntisessä Europassa. Putinin Venäjän tiiviit suhteet eurooppalaiseen äärioikeistoon ovatkin hyvin dokumentoitu tosiasia.

Tukea järjestölle tulee myös kotimaasta. Juutalaisvastaisesta kirjoittelusta sakkorangaistuksen saanut toimitusjohtaja Juha Kärkkäinen on yhteistyössä Suomen Vastarintaliikkeen kanssa. Yhteistyön näkyvä osuus on Kärkkäisen tavaratalojen entinen mainoslehti Magneettimedia, joka on tällä hetkellä käytännössä SVL:n julkaisu. Sen jäsenet jakavat kesäisin paperiversiota kaduilla. Magneettimedian sisältö on nykyisin yhdistelmä enemmän ja vähemmän väkivaltaista hörhöilyä: holokaustin kieltämistä, juutalaisten salaliittoja, ”vaihtoehtoisia” näkemyksiä lääketieteestä, ilmastonmuutoksen kieltämistä.  Merkittävän omaisuuden luonut Kärkkäinen käyttää näin varojaan tukeakseen oikeaksi katsomaansa poliittista toimintaa.

Pelkistävänä yhteenvetona voi siis sanoa, että Soldiers of Odin on harhautunutta halua vastata epävarmaan aikaan ja siihen mukaan lähtevät tukevat tietoisesti tai tiedostamattaan pohjoismaista uusnatsiliikettä ja sen kanssa liittoutunutta Putinin hallintoa. Saa olla uusnatsi ja saa tukea Putinia, mutta tehtäköön se avoimesti ja lainkuuliaisesti.

Lisäys 4.3. klo 15.10
Sosiaalisessa mediassa on kritisoitu heikkoa näyttöä SVL:n ja SoO:n yhteistoiminnassa. Tuo osa ketjua olisi tosiaan pitänyt kattaa paremmin. Näissä kun kyse on hyvin pitkälti aihetodisteista, niin niitä pitäisi sitten olla mieluummin nippu. Tässä jotain:

SoO on niin hyvin tehty, että en suoraan sanottuna usko, että julkisuudessa esiintyneet olisivat pystyneet nähdyllä tasolla organisoimaan ja kehittämään toimintaa. Taustalla on enemmän osaamista ja ymmärrystä. Kuten myös kansainvälisiä yhteyksiä äärioikeiston maailmassa. Vaikuttaa SVL:n osaamiselta, jota tuskin annettaisiin käyttöön, jos ei itse oltaisi mukana tekemässä asiaa.

Toinen asia liittyy SVL:n autoritääriseen organisaatioon. Paikallispomot eivät ihan itsekseen ja huvikseen ala näitä tällaisia väsäämään. Aloite on saattanut tulla sieltä, mutta kun homma laajeni, on asia ihan eri. SoO täyttää lisäksi täydellisesti ne ehdot, joita SVL:n keskuudessa oli onnistuneelle rekrytoinnille asetettu. Olisi vaikea kuvitella, että tällaisen tilaisuuden annettaisiin lipua pois.

Kun kansallissosialisti perustaa ja johtaa yhteiskunnalliseen toimintaan suunnatun järjestöä, ei se taatusti ole vapaa kansallissosialismista. Kansallissosialismi on niin kokonaisvaltainen aate, että se on väkisinkin mukana SoO:ssa. Ja jos se on mukana, on mukana myös SVL.

Tässä vielä SoO:n johtaja Mika Ranta itse asiasta kuultuna ja ei tämä nyt ainakaan minua vakuuta, että järjestöt olisivat erillisiä.

Edit: 4.3. klo 18.30 Lisäsin lähdelinkkejä.

Lisäys 4.3. klo 21.45 Kommentissa joku välitti tiedon videosta jossa SoO:n videolla esiintyy SVL:n merkki ja muita asioita. Kansainväliseen levitykseen tehty video on laadukas ja sen sisältämät asiat on sinne varmasti huolellisesti miettien sijoitettu. Tämä video kertoo omalta osaltaan SoO:n ja SVL:n kiinteästä yhteydestä.
Lisäys 5.3. klo 17.00 Edellä mainittu video on poistettu, mutta tallessa toki. Pupu meni natsilla pöksyyn.
Lisäys 13.3. klo 11.40: Soldiers of Odin irtisanoutuu yhteistyöstä Finnish Defense Leaguen kanssa, koska sen katsotaan olevan sionistinen järjestö. Jos SoO olisi väittämänsä mukaisesti tavallisten ihmisten järjestö, niin se tuskin pillastuisi FDL:n toiminnassa olevasta pro-Israel-juonteesta. Sen sijaan antisemitistiselle kansallissosialistisella moinen sympatia on sietämätöntä.
Lisäys 16.3. klo 17.20: Juttu SoO_n suljetun FB-ryhmän paljastamista tiedoista: Soldiers of Odinin johdon salaiset Facebook-viestit: Aseita, natsitunnuksia, kytkös MV-lehteen


34 kommenttia:

 1. Menisitkö vaikka kuilun äärelle jonka reunassa kasvaa puu. Sitoisit puuhun köyden jonka päässä on silmukka ja asettelisit kaulasi mukavasti tähän silmukkaan. Kaiken tämän jälkeen voisit miettiä syntyjä syviä, mm. kaikkea tätä propaganda shaissea mitä levität ja tultuasi tulokseen, jossa "meillä on unelma" - aate on muuttunut "meillä on ongelmaksi", hyppää sen narun jatkoksi.

  Nimim: Huolestuneet kansalaisetko uusnatseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahanmuuttokriittisyys on oivallinen ilmiö, jonka kautta erilaiset tahot voivat horjuttaa Suomen ja Euroopan yhteiskuntavakautta. Sellaista ei kannata tukea.

   Maahanmuuttokriittinen kansanliike, MaKriKaLi, ei tavoittele yhteyksiä äärilikkeisiin tai Venäjän valtioon ja sen intresseihin. Olemme maininneet sen alusta lähtien toiminnassamme, koska tiedämme!

   Maahanmuuttokriittinen kansanliike, MaKriKaLi

   https://makrikali.wordpress.com/2016/01/27/maahanmuuttokriittinen-kansanliike

   http://www.twitter.com/MaKriKaLi

   Poista
 2. Hauskaa foliohattuilua tää sun salaliittoteoria blogi :D pelkkää asiavirhettä koko artikkeli, kannattaisi edes tutustua järjestöihin ennenkuin niistä alkaa valheita julkaisemaan :D SVL ja SoO ovat kaksi aivan eri järjestöä joilla molemmilla omat katupartiot (SVL:n Suomalaisapu partioinut jo vuodesta 2014)

  Ihan hyvää komediaa nää sun harhaiset tekstit on kyllä :D pisteet siitä

  VastaaPoista
 3. en ole eläissäni nähnyt mitään näin käsittämätöntä paskan jauhantaa

  VastaaPoista
 4. Kannattasko sun ensin perehtyä asioihin ja sitten vasta alkaa kirjottelemaan. Ei täällä ihmiset mitään natseja ole, ihmiset haluaa että heidän lapsensa voi kävellä kadulla ilman raiskaus pelkoa. Suomen touhu on tällä hetkellä todella sairasta.

  VastaaPoista
 5. Kommenteista päätellen osuit arkaan paikkaan, jo ekasta löytyi itsemurhakehoitus. Kertonee jotain näiden "veijareiden" henkisestä tasosta. Huolestuttava tilanne tosiaan, toivottavasti ei menisi pahemmaksi :( natsipartiot kadulla ei edistä kenenkään turvallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Yksi ase tällaisia vastaan on juuri avoin keskustelu.

   Poista
 6. Näyttää siltä tosiaan, että kirjoittaja osui oikeaan. Uusnatsien nettitrollisiipi reagoi heti.

  VastaaPoista
 7. Hyvä teksti - harmi vaan, että viesti tuskin tavoittaa partioijia, koska heillä on jo johtohahmojen tarjoama totuus. Tällaiset liikkeet eivät kannusta omaan ajatteluun, vaan sääntöjen seuraamiseen ja sokeaan luottamukseen, että kaveria ei jätetä. Siinä sitten vähin erin rakentuu yhteisön oma arvomaailma, jossa johtajien natsikytkökset on ihan järkevän kuuloista toimintaa (johtajien viisauttahan ei voi lojaalina jäsenenä kyseenalaistaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solet kanssa yks höpöttäjä :D

   Poista
  2. Samat naamat mukana kuin 90s skinheadeissa

   Poista
 8. Korostaisin vielä, että teksti sisältää runsaasti linkkejä, joiden takaa löytyy lähteitä ja perusteluja tekstissä esitetyille näkemyksille. Mikäli haluaa kiistää nämä kokonaisnäkemyksen pohjalla olevat seikat, pitää esittää vaihtoehto tai kiistää ne. Jos taas katsoo, että faktojen pohjalta on tehty vääriä johtopäätöksiä, pitää osoittaa, missä meni pieleen. Tässä on koottu kuitenkin sen verran aineistoa, että ihan pelkällä "ei pidä paikkaansa" -vastaväitteellä en näe juurikaan arvoa.

  VastaaPoista
 9. Taas on suvakit aivopaskantaneet ja tehneet sitä ainoaa mitä ne osaavat: Käyttäneet natsikorttia. Ja tietenkin nimettömyyden suojista, kuten raukat aina! Synnyttekö te suvakit noin tyhmiksi vai täytyykö teidän ottaa tunteja?

  Eero Tillanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Taas on natsit aivopaskantaneet ja tehneet sitä ainoaa mitä ne osaavat: Käyttäneet suvakkikorttia. Synnyttekö te natsit noin tyhmiksi vai täytyykö teidän ottaa tunteja?"

   Näin saatiin dialogia aikaiseksi :). Rysky osui kipeään paikkaan ja on kiva nähdä, millaisia asiakommentteja ja "totuuksia" vielä kuullaan.

   Poista
 10. Rajat kiinni - ryhmässäkin odotetaan Putinia "pelastamaan" Suomea, ja sielläkin kirjoittaa monta Odinin sotilasta.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Rysky tuosta kirjoituksesta. Sen verran nuista Odinin "sotureista", että velipoikaa kysyttiin kyseiseen porukkaan mukaan,veljelläni on rikollinen menneisyys ( monia pahoinpitelyitä jne) niin sen rekrytoijan mielestä olisi tullut ns.katu uskottavuutta porukalle lisää. Isäukon kanssa saatiin liittymiset torpattua, kun kerrottiin mistä oikeasti on kyse. Tämänkin ryskyn kirjoituksen tulen veljelleni näyttämään, että oikean päätöksen teki. Kiitos vielä kerran. Tv. Mies nälkämaasta

  VastaaPoista
 12. Kohta tulemme näkemään tolppia ja vuokaavioita, kuinka SOO on parantanut turvallisuustilannetta. Siksi raportointi. Eli legitimisoidaan natsi-organisaatio. Vaarallista.

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Kiitos hyvästä analyysistä. Tosiaankin sohit arkaa paikkaa, kukapa isänmaallinen klanipää haluaisi kuulla olevansa venäjän marionetti?

  VastaaPoista
 15. Blogistin väitettä tukevat SoO:n jäsenten omat kommentit. Esim. järjestön perustajan, Kemiläisen Mika Rannan julkisella FB seinällä on tällainen vuodatus:

  "Valetta valetta valetta voittajien kirjoittama historia on valetta. Juutalaiset ovat aikasemmassakin sodassa väittänyt et heitä tapettii 6milj. Todisteita siitä et holokaustia ei tapahtunut on paljon mut et se ois tapahtunut on vain sieltä selvinneiden tarinoita. Väestö laskurit ei täsmää. Tutkimusten mukaan uunit liian pieniä polttamaan niin paljon ruumiita. Kaasutus ei oli onnistunut tutkimusten mukaan koko leiri olisi kuollut. Läjä silmälaseja todistaa et holokausti tapahtui. jos totuus holokaustista kerrottaisiin nyt se muuttaisi ihmisten ajatusmaailman liian vaaralliseksi ja kansallissosialismi nousisi uudestaan loistoonsa"

  Rannalla on tietysti oikeus kiistää holokausti ja fanittaa natseja. Mutta tuollaisten mielipiteiden varaan rakennettu järjestö on minusta vastenmielinen ja vaarallinen. Nyt heidän vastustajiaan ovat pakolaiset ja turvapaikanhakijat. On vain ajan kysymys kun vihollisiksi julistetaan kaikki jotka eivät kannata järjestön linjaa.

  VastaaPoista
 16. Asiallinen juttu. Missä asialliset vastakommentit? Mikä ei pidä paikkaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tapa itsesi/tyhmä suvakki aivopaskantaa/öliöliöli"
   Kuten Mika Ranta haastattelussa kahden järjestön suhdetta kommentoi:

   "Miten kuvailisit järjestöjenne suhdetta? Teet esimerkiksi itse SVL:lle värväystoimintaa.

   – No en minä niinkään tee. Enpä minä sitä mitenkään sano mitä se on. Siellä on tuttuja ja niin poispäin.

   Oletko kuitenkin SVL:n jäsen, kun hankit sinne uusia jäseniä?

   – Olen minä jäsen siinä, mutta en minä sinne hommaa jäseniä.

   Jaat Facebookissa SVL:n värväysmateriaalia ja kehotat mukaan toimintaan.

   – No joo, totta kai.

   Sehän on värväystä.

   – En mitenkään kehota siellä mukaan toimintaan. Aika vähän nykyään niitä enään levittelen, mutta aina silloin tällöin, jos siellä on joku hyvä uutisjuttu ynnä muuta.

   Putinin silovikien rahoittamaa ruotsalaisen natsirikollisen juoksupoikaporukkaa kaikki tyynni, ei ihme että kerholaisilta pääsee poru kun joku asian ääneen ilmoittaa.
   SVL:n touhuja tukevat reserviläiset muuten syyllistyvät maanpetoksellisen järjestön toimintaan osallistuessaan sotilasvalansa rikkomiseen, mutta tämähän on Kinnusen kaltaisille palvelusrikkeisiin syyllistyneelle ATARI-tyypeille tuttua touhua jo vanhastaan?
   "The criminal record belonging to Juha-Matti Kinnunen, 27, one of the Joensuu leaders, is typical. With 30 offences to his name, including fraud, robbery and violence, Kinnunen was also convicted of desertion from the military."

   Joten ei muuta kuin kainaloita tuulettamaan jätkät, hyvällä sykkeellä kohti ruotsalaista ylivaltaa Putinin hyväksyvän katseen alla! _o/
   https://pbs.twimg.com/media/BUcp3COCYAAyYBW.jpg

   Poista
 17. Tällaisia teorioita syntyy vain ja ainoastaan pikku pöllyissä. Ihme satusetä :D

  VastaaPoista
 18. Sellainen pikku neuvo vaan FDL-väelle, että tällaista vähemmän tunnettua blogia ei kannata kommentoida noilla teidän propagandaviesteillänne ihan näin nopeasti. Paljastitte itsenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole meillä tarvetta moista roskaa edes kommentoida, päivän parhaat naurut kyllä saimme. Toisekseen kommentoimme omalla nimellä jos aihetta on.

   Poista
 19. Ihan sattumalta on eksynyt SoO:n mainosvideolle SVL:n kuvamateriaalia? http://imgur.com/a/HRdch
  Alkuperäinen SoO:n Facebook-sivun linkkaama video on poistettu YouTubesta musiikin takia (https://www.youtube.com/watch?v=l2szdjSOIgU), mutta Susanna Kaukinen linkitti kommenteissa saman videon eri palvelussa: https://vid.me/jrOv

  VastaaPoista
 20. Jaa,en jaksanu lukea kokonaan... pellepeiteoperaatiolta näyttää

  VastaaPoista
 21. En ota kantaa tuohon Soldiers of Odin-puuhasteluun mutta tuo väite ,että Suyrian konflikti olisi yksin Venäjän syytä on ihan täyttä propagandaa.

  Kuten kaikki muutakin kuin Hesaria ja muuta Natosympparipaskamediaa lukeneet tietävät Syyrian konfliktihan sai alkunsa arabikevät-nimisestä ja ainakin osin lännestä rahoitetusta vallankumousaallosta joka ei jostain syystä koskenut Saudi-Arabiaa ja muutamaa muuta länsimielistä suuret öljyvarat omaavaa maata.

  Jenkithän tukivat ja tukevat edelleenkin Syyrian hallitusta vastaan taistelevia kapinallisia ja tukivat siinä sivussa myös ISIS:iä.

  Kun tähän lisätään jenkkien kaavailut perustaa aluelle tietyistä syistä Sunnistanin valtio joka hävittäisi kartalta nykyisen Syyrian ja Irakin niin tämän pitäisi avata fanaattisimpienkin Venäjä-disinformaatioon uskovien silmät.

  En itsekkään hyväksy koulujen tai sairaaloiden pommittamista mutta Venäjän sotarikoksista puhuminen on aikamoista jeesustelua tietäen jenkkien verisen siviiliuhrihistorisn tällä vuosituhannella eri operaatioissa.

  Venäjän iskut Syyriaan ovat liittolaisen tukemisen ohella myös jotain erikoista sisäpoliittista peliä jota en ymmärrä Venäjän politiikkaa syvemmin tuntevana.

  Ja miettikää kumpi hyötyy enemmän Euroopan heikkenemisestä?

  Tänne demokratiankin kannaltaa epäedullista vapaakauppasopimusta tyrkyttävä Yhdysvalla joka nähdään jo monissa medioissa ainoana mahdollisuutena vai Euroopan pakoterintaman hajaatumista haluava Venäjä jolla on taloudellisessä mielessä käytössään myös Kiina -kortti?

  Miettikääpä myös sellaista asiaa ,että Yhdysvaltain turvallisuuspalvelu tyrmäsi ajatuksen suurten syyrialaispakolaisten tulosta maahan siksi ettei heidän taustojaan ehditä tarkistaa joten menköön Eurooppaan aiheuttamaan hämminkiä?  VastaaPoista
 22. Kun Eurooppaa tuhotaan sisältä päin, niin ensin värvätään ja maksetaan turvapaikanhakijat maahan. Sitten niille luodaan huono ja vihattu maine organisoimalla uudenvuodenyön kaltaisia joukkoahdistelu ja raiskaus operaatioita. Jos paikallisväestö ei sponttaanisti lähde vastaiskuun, pitää luoda provokatiivinen vastavoima, joka käy rankaisuiskuun kantaväestön nimissä. Tähän sitä piilotettua, taitavaa ja huolellista taustajohtamista tarvitaan, kun ns. kolmas osapuoli tanssittaa matut ja Odinit väkivallan tielle.
  Natsit ja holocaustit ovat tässä vain sumua ja jatketta sotaprobagandalle vuosikymmenien takaa.

  Venäjän toimilla ei ole ollut mitään vaikutusta Suomen matu-ongelmaan, koska Venäjä toimii Syyriassa, eikä Syyriasta ole tullut kuin pieni vähemmistö matuja Suomeen. Toiseksi nekin vähät matut olivat lähteneet Syyriasta jo ennen Venäjän saapumista sinne, aikana, jolloin maata tuhosi palkkaterroristien joukkiot, joita tukee Saudi-Arabia ja Turkki, joita taas tukee USA ja ns. "läntinen maailma", joita taas johtaa juutalaisten lobby rahoitus-, media-, uskonto- ja sotilaslonkeroillaan.

  Kannattaisi olla enemmän huolissaan Suomen luisumisesta sotilasjuntan johtoon, kun luiskaotsainen hallitus vatuloi pitkillä lounailla. Isäntämaasopimus, ilmoitusasiana hoidetut sotaharjoitukset ulkomaisten joukkojen kansa, asejärjestelmien integroinnit osaksi ulkomaista johtojärjestelmää, salaiset ohjusten sijoittamiset ja "sää"-tutkat. Ja kuten Hesarin pääkirjoitus tänään toteaa, käynnissä olevat aikeet antaa sotilaille käyttöön 25000 miehen nyrkki milloin ja mihin tahansa. Ja nämä pykälät ovat kuin laillinen ohitustilanne, jossa rekka tulee vastaan. Joko painetaan kaasua tai jarrutuksen jälkeen paska lentää taas tuulettimeen.

  VastaaPoista
 23. Itse olen seurannut näitä uus-natseja kenttätasolla (tullu joskus dokattua tuolla alemman palkkatason porukoissa...) esim Tampereella.
  Sellaisia huomioita että Venäläiset rikolliset(mafia, huumekauppiaat, viinatrokarit jne)uivat näiden uus-natsien porukoihin hyvin nopeasti tuossa vuosituhannen alussa. Syykin oli hyvin helppo: nämä Tampereen uus-natsit olivat valtaosin piriporukkaa ja tekivät isoa kauppaa katutasolla. Suurimmat satsit liikkuivat tuossa 200-500g paikkeilla ja sekakäyttö oli todella runsasta näissä porukoissa.
  Nimiä? Haluatteko? Vaadittaessa annan. Mutta en tässä.
  Mutta yhteistyö Venäläisten kanssa oli runsasta mutta ei julkista. Venäläiset eivät baareissa ravanneet, olivat low profile ja todella ammattimaisia. He mm. rekrytoivat näitä onnettomia piri-päitä velkomaan rahoja heidän puolesta ja tekemään yhtä sun toista paskaa. Nimenomaan paskaa, sitä alamaailman roskaa kuten hakkaamaan kilpailijat vittuun, ampumaan X.ltä polvet paskaksi kun ei sitä ja tätä jne.

  Tampereen uus-natsit eivät lopettaneet pirihommiaan edes kun yks ampui tyttöystänsä ja itsensä Lapissa kun sekosi amfetamiiniin, homma jatkui. Ja koska amfetamiini, niin sitten tuli subutex eli buprenorfiini eli "löysä herska". Ja sitten tuli heroiini. Ruumis ei kestä amfetaaminin rasitusta ja siihen Venäjänmafia toi sitten lääkettä eli heroiinia.
  Reitti kulki Pietarista.
  Vanha huumekauppiaiden kikka: ensin paljon piriä, sitten "yhtäkkiä" se loppuu > sitten tarjotaan heroiinia/subua/rauhoittavia jne. Aluksi hitaasti (hinta nousee, kysyntä kasvaa) ja kun koukku on mahassa, asiakas on kypsä ja kaivaa rahat mistä vaan.
  Eräs tapaus nosti mummonsa eläkesäästöt, jotkut yrittivät rahoittaa käyttöänsä myymällä toisille, autokauppaa Venäläisten kanssa jne.

  Toiminta oli niin ammattimaista Venäläisten puolelta (heillä oli jopa oma "huora" armeija joka suoritti palveluksia tietyille "nokkamiehile" jne) että joku mopojengi Bandidos näytti (ja onkin) lastenkerholta aseiden kanssa.

  Tässä on yksi tärkeä kytkentä uus-natsien ja Venäjän välillä. Ja se Venäjän puoli oli todella kovan luokan sakkia, 90-luvun Neuvostoliiton romahduksen jälkeisessä "sodassa" koulutettua ja Venäjän valtion hyväksynnässä/kontrollissa kulkevaa porukkaa.
  Tämä on fakta: Venäjällä on mafian (Mafioiden jne) ja Valtion välillä bisnes-sopimus JA seassa on FSB/GRU jne.

  Miksi he sitten diilasivat uus-natsien kanssa eivätkä Bandidos jne porukoiden? Heillä oli kytkennät enemmän Balttian suunnassa eikä Venäjän? Miksi Venäläinen rikollisuus ui uus-natsien liiveihin eikä valmiisiin porukoihin ja verkostoihin kuten prätkäjengit?
  Koska halusivat nimenomaan uus-natsit?

  Kirjoitan tämän (totta helvetissä) anonyymisti. Eräät voivat kirjoituksesta todeta tapaukset aidoiksi. Ja siis minä olen nähnyt näitä asioita.
  Sitä kun baarissa istuu (aikoinaan) huomasi kaikenlaista. Nääs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän rikollisuuskuvioon liittyen on mielenkiintoist pohti, mikä on United Brotherhood -järjestön suhde eri ulkomaihin. Päätellen siitä, että Helvetin enkelit ja Bandidos ovat ilmeisesti länteen suuntautuneita jengejä, voisi arvata, että UB saa rahoitusta idästä. Todisteita ei minulla ole, puhdas arvaus vain.

   Jos näin olisi, Jari Aarnion, joka oli läheisessä kyktöksessä UB:n kanssa, tapaus olisi ollut äärimmäisen vaarallinen. Kyse oli poliisimiehestä, joka kykeni käytännössä suuntaamaan minkä tahansa paikallispoliisin huomion pois lähes mistä tahansa jutusta kertomalla sen liittyvän helsinkiläisten tutkimaan tapaukseen. Jos tällainen mies olisi ollut venäläisten vaikutuspiirissä, hän olisi voinut käytännössä taata Venäjän tiedustelun rikollisuutta hyödyntäville operaatioille varsin laajan toimintavapauden: pienet virheet eivät välttämättä johtaisi paljastumiseen.

   No, Aarnio itsekin myöntää olleensa tekemisissä virolaisten rikollispiirien kanssa. Käytännösä tämä on kytkentä vironvenäläiseen rikollisuuteen. Miten laaja oli Venäjän "erikoispalvelujen" vaikutusvalta Suomen poliisiin? Mahdollista on, että olematon: ehkä Aarnio on syytön tai puhdas kriminaalirikollinen. Mahdollista on, että kyse oli enemmästä.

   Poista
 24. Joensuussa 90-luvun skineille useimmille kävi myös huonosti rikoksen poluilla. SVL on kuitenkin eri maata ja tässä he saavat ohjailtavakseen väkeä, joka on uhrattavissa ja pian valmis niihin hölmöyksiin, joihin heitä käytetään. Kuten olen niin usein aiemminkin todennut, sinällään hienoa pyrkimystä toimia oman yhteisön hyväksi käytetään tässä vain hyväksi. Huoh.

  VastaaPoista
 25. Muutamia linkkejä "lapsien" puolustajista, kuka puolustaa lapsia näiltä Kontiolahden koulun tiloihin majoittuneilta rasisteilta? Lapset lähtevät joka aamu kouluun kyseisen järjestön pihalta. Kontiolahden kunnanvaltuutettu on mukana porukassa ja tuomittu kiihotuksesta kansaryhmää vastaan. Eri mieltä saa olla, mutta kuka haluaa rasisteja lapsiensa esikuvikseen? Kontiolahden kunta aseeton häätämään S.O.O jäseniä koululta? Pitääkö asukkaiden perustaa Solidiers of Children against nazis.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3426685/Nazi-daggers-SS-hats-hangman-s-noose-night-patrol-Soldiers-Odin-neo-Nazi-led-vigilantes-vowing-Europe-s-women-safe-migrant-sex-attacks.html

  http://yle.fi/uutiset/kontioniemen_koulun_ostajat_tukkanuottasilla__valtuutettu_vuokrasi_salaa_tilat_soldiers_of_odineille/8742037

  VastaaPoista
 26. http://yle.fi/uutiset/soldiers_of_odinin_johto_yllyttaa_salaisissa_facebook-viesteissa_hakatkaa_jokainen_joka_nojaakin_vasemmalle/8941509

  VastaaPoista